Ozvěny z Bundesligy speciál: All-Stars podzimní části sezóny

23.12.2023, 11:43
Názory a komentáře
Podzimní část Bundesligy ovládl Leverkusen (© bayer04.de)
Zaujalo nás
Po podzimní části bundesligové sezóny už fotbaloví fanoušci začínají doufat, že Německo bude mít po dlouhém čekání jiného mistra. Na slavení je stále brzo, nicméně Leverkusen má k velkému úspěchu slušně našlápnuto. Kdo jsou tahouni "Werkself"? A jaké další persony vyprodukoval bundesligový podzim? Nejen to, ale taky třeba jména, která zůstávají za očekáváním, obsahuje tradiční poločasové shrnutí nejvyšší německé soutěže.

Už potřetí za posledních šest sezón se stalo, že zimní přestávku přečkalo na prvním místě bundesligové tabulky jiné mužstvo než Bayern. V předešlých dvou případech však Mnichované během jara vždy zabrali a uzmuli si celkové prvenství pro sebe. Bude to tentokrát jinak? To se dozvíme nejdříve v květnu. Již nyní je ovšem zjevné, že se Bavoři musí snažit. Leverkusen totiž šlape v podstatě perfektně.

Není tedy překvapením, že právě členové kádru Werkself dominují níže vypsaným sestavám složeným z nejlepších hráčů bundesligového podzimu. Po jejich boku se ovšem objevují další kvalitní fotbalisté - tu z Bayernu, tu i z jiných oddílů. Jiní šikulové zase figurují v jedenáctce mužů, kteří příjemně překvapili. Avšak není prostor pouze pro chválení. Dosud odehraných 16 kol přineslo v nejvyšší německé soutěži taky rozčarování - na individuální i týmové úrovni.

Na to všechno se dostane níže. Svůj pohled na bundesligový podzim nabízejí čtyři muži - Stano Suvák, jenž německý fotbal komentuje na televizní stanici Nova Sport, fanoušek německé kopané Dominik Husťak, který doufá, že jeden z jeho tří oblíbených týmů (Schalke, Hamburk, Kaiserslautern) bude hrát v příštím ročníku vyšší než 2. Bundesligu, dlouholetý člen kolínských "Kozlů" Peter Barin, který věří v úspěšnou záchranářskou misi svého FC, a taky redaktor EuroFotbalu Ondřej Vaculík.

Nejlepší jedenáctka

Stano: Alexander Nübel (Stuttgart) - Alejandro Grimaldo (Leverkusen), Jonathan Tah (Leverkusen), Mats Hummels (Dortmund), Jeremie Frimpong (Leverkusen) - Granit Xhaka (Leverkusen), Atakan Karazor (Stuttgart) - Florian Wirtz (Leverkusen), Xavi Simons (Lipsko) - Harry Kane (Bayern), Victor Boniface (Leverkusen).
Trenér: Xabi Alonso (Leverkusen).

Dominik: Gregor Kobel (Dortmund) - Alejandro Grimaldo (Leverkusen), Odilon Kossounou (Leverkusen), Jonathan Tah (Leverkusen), Jeremie Frimpong (Leverkusen) - Exequiel Palacios (Leverkusen) - Leroy Sané (Bayern), Florian Wirtz (Leverkusen), Xavi Simons (Lipsko) - Harry Kane (Bayern), Serhou Guirassy (Stuttgart).
Trenér: Xabi Alonso (Leverkusen).

Peter: Alexander Nübel (Stuttgart) - Alejandro Grimaldo (Leverkusen), Jonathan Tah (Leverkusen), Mats Hummels (Dortmund), Jeremie Frimpong (Leverkusen) - Leroy Sané (Bayern), Xavi Simons (Lipsko), Chris Führich (Stuttgart) - Harry Kane (Bayern), Victor Boniface (Leverkusen), Serhou Guirassy (Stuttgart).
Trenér: Xabi Alonso (Leverkusen).

Ondřej: Marvin Schwäbe (Köln) - Odilon Kossounou (Leverkusen), Dayot Upamecano (Bayern), Mats Hummels (Dortmund) - Jeremie Frimpong (Leverkusen), Exequiel Palacios (Leverkusen), Alejandro Grimaldo (Leverkusen) - Florian Wirtz (Leverkusen), Leroy Sané (Bayern) - Harry Kane (Bayern), Serhou Guirassy (Stuttgart).
Trenér: Xabi Alonso (Leverkusen).

Sestava překvapení

Stano: Stano: Finn Dahmen (Augsburg) - David Raum (Lipsko), Hiroki Ito (Stuttgart), Bernardo (Bochum), Pavel Kadeřábek (Hoffenheim) - Hugo Larsson (Frankfurt), Enzo Millot (Stuttgart) - Jan-Niklas Beste (Heidenheim), Omar Marmoush (Frankfurt), Jonas Wind (Wolfsburg), Loïs Openda (Lipsko).
Trenér: Sebastian Hoeneß (Stuttgart).

Dominik: Manuel Riemann (Bochum) - Waldemar Anton (Stuttgart), Willian Pacho (Frankfurt), Hiroki Ito (Stuttgart) - Jan-Niklas Beste (Heidenheim), Angelo Stiller (Stuttgart), Rocco Reitz (Möchengladbach), Hugo Larsson (Frankfurt), Chris Führich (Stuttgart) - Deniz Undav (Stuttgart), Victor Boniface (Leverkusen).
Trenér: Sebastian Hoeneß (Stuttgart).

Peter: Marvin Schwäbe (Köln) - Odilon Kossounou (Leverkusen), Jonathan Tah (Leverkusen), Hiroki Ito (Stuttgart), William Pacho (Frankfurt) - Rocco Reitz (Möchengladbach), Jan-Niklas Beste (Hoffenheim), Hugo Larsson (Frankfurt), Ritsu Doan (Freiburg) - Deniz Undav (Stuttgart), Loïs Openda (Lipsko).
Trenér: Frank Schmidt (Heidenheim).

Ondřej: Lukas Hradecky (Leverkusen) - Konrad Laimer (Bayern), Jonathan Tah (Leverkusen), Willian Pacho (Frankfurt), Julian Ryerson (Dortmund) - Hugo Larsson (Frankfurt) - Brajan Gruda (Mainz), Xavi Simons (Lipsko), Jan-Niklas Beste (Heidenheim) - Deniz Undav (Stuttgart), Victor Boniface (Leverkusen).
Trenér: Sebastian Hoeneß (Stuttgart).

Sestava zklamání

Stano: Noah Atubolu (Freiburg) - Alphonso Davies (Bayern), Attila Szalai (Hoffenheim), Marco Friedl (Werder), Joe Scally (Mönchengladbach) - Jamal Musiala (Bayern), Naby Keïta (Brémy) - Vincenzo Grifo (Freiburg), Mario Götze (Frankfurt), Davie Selke (Köln), Timo Werner (Lipsko).
Trenér: Bo Svensson (Mainz).

Dominik: Jiří Pavlenka (Brémy) - Philipp Max (Frankfurt), Attila Szalai (Hoffenheim), Leonardo Bonucci (Union), Rasmus Carstensen (Köln) - Naby Keïta (Brémy), Janik Haberer (Union) - Karim Adeyemi (Dortmund) - Ludovic Ajorque (Mainz), David Datro Fofana (Union), Philipp Hofmann (Bochum).
Trenér: Edin Terzic (Dortmund).

Peter: Jiří Pavlenka (Brémy) - Attila Szalai (Hofenheim), Leonardo Bonucci (Union), Luca Kilian (Köln), Josip Juranović (Union) - Florian Kainz (Köln), Dejan Ljubicic (Köln), Naby Keïta (Brémy) - Davie Selke (Köln), Sargis Adamyan (Köln), David Datro Fofana (Union).
Tréner: Urs Fischer (Union).

Ondřej: Jiří Pavlenka (Brémy) - Felix Passlack (Bochum), Leonardo Bonucci (Union), Robin Knoche (Union), Nico Schlotterbeck (Dortmund), Leart Paqarada (Köln) - Naby Keïta (Brémy), Florian Kainz (Köln) - Karim Adeyemi (Dortmund), Ludovic Ajorque (Mainz), Timo Werner (Brémy).
Trenér: Edin Terzic (Dortmund).

Co nás ještě překvapilo

Stano:
1. Leverkusen a ich dominancia - to, že súperi "neprečítali" ich hru a dokázali dominovať takmer vo všetkých zápasoch, aj napriek tomu, že tréner Alonso výrazne rotoval zostavu v Bundeslige a v Európskej lige.
2. Stuttgart a ich postavenie v tabuľke - majú v tíme mladých a dravých hráčov, ale neočakával som, že aj napriek zopár zakopnutiam sa taký mladý tím dokáže hneď "postaviť” a zareagovať víťazstvom, celkovo produkovalli hráči VfB veľmi ofenzívny štýl hry a pre diváka určite zaujímavý.
3. Heidenheim ako nováčik, s jedným z najnižších rozpočtov v Bundeslige, je stále v pokojnom strede tabuľky, podľa predpokladov aj pred sezónou nemecké médiá prognozóvali, že budú "fackovacím panákom" ako Darmstadt.

Dominik:
1. VfB Stuttgart a aj samotný Sebastian Hoeneß.
2. Leverkusen - konečne súper pre Bayern?
3. Augsburg pod vedením Jessa Thorupa.

Peter:
1. Súboj o najlepšieho strelca medzi Kaneom a Guirassym.
2. Leverkusen a ich 25 zápasov bez prehry.
3. Saarbrücken v DFB-Pokalu.

Ondřej:
1. Obrat Stuttgartu v podstatě o 180 stupňů - na jaře tentýž mančaft málem sestoupil, fanoušky zase v té době dost znepokojovala rozhodnutí vedení klubu. A v létě tým přišel hned o tři důležité hráče (Watarua Enda, Konstantinose Mavropanose a Bornu Sosu). O to víc je aktuální výsledek VfB působivější.
2. Vzestup Augsburgu pod Jessem Thorupem.
3. Nenápadné, avšak stabilní a solidní výkony poněkud zapomenutého Pavla Kadeřábka.

Co nás ještě zklamalo

Stano:
1. Union Berlín - po tom ako sezónu po sezóne prekvapovali nie len nemeckú scénu a postupovali pohárovými súťažami vyššie a vyššie, som síce v Lige majstrov neočakával veľké prekvapenie, v tomto smere to bol pre nich určite sviatok, ale na domácej scéne ťahali veľmi negatívnu sériu a nedokázali sa zodvihnúť, predpokladám, že aj na jar budú výrazne namočení do boja o záchranu, sklamaním je pre mňa aj to, že nedokázali zmeniť štýl hry, po tom ako ich viacerí súperi "prečítali”.
2. Vstup investora do DFl-ky, ktorý zjavne nastaví nové pravidlá a nové časy zápasov, ale sklamaním pre mňa bolo, že sa nespojili všetky kluby pri protestoch.
3. Niektoré vyjadrenia Thomasa Tuchela a to, že je stále trénerom Bayernu, pretože fanúšikovia Bavorov očakávajú dominanciu na trávniku a "totálny” futbal, a to v porovnaní s predošlými trénermi jednoznačne chýbalo, rovnako to platí aj o Dortmunde, očakával som, že vedenie BVB odvolá Edina Terzica, nie len kvôli výsledkom a viacerým a zakopnutiam v lige, ale aj kvôli tomu, že nemá s niektorými hráčmi dobré vzťahy.

Dominik:
1. Dortmund bez formy.
2. Odhlasovanie vstupu investora do DFL.
3. Výkony HSV a Schalke v druhej lige.

Peter:
1. Vstup investorov do DFL a hlavne spôsob schválenia, keď veľa klubov odignorovalo svojich členov.
2. FC - to, čo sa deje v klube posledné dni, bude mať dlhodobé následky (odvolanie Baumgarta, zákaz prestupov).
3. Otváranie "nožníc" ohľadom finančných možností jednotlivých klubov sa nespomaľuje, práve naopak.

Ondřej:
1. Chybějící odvaha odvolat Edina Terzice, což jen prodlužuje herní trápení Dortmundu a zhoršuje vztahy uvnitř oddílu i mezi klubem a jeho fanoušky.
2. Konec Steffena Baumgarta - těžko bude Köln hledat lepšího trenéra.
3. Na poměry Bundesligy vyloženě ostudné návštěvy na domácích zápasech Hoffenheimu.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (57)

Přidat komentář
fenixLFC

Skoda ze k tym zostavam nie su komentare

Reagovat
Rudnevs

Pokiaľ to niekoho zaujíma, môžem sa pokúsiť to trošku okomentovať.

Do bránky som si zvolil Kobela, pretože je podľa mňa momentálne najlepším brankárom v Bundeslige. V Dortmunde sa veľmi vytiahol a o tom svedčia aj špekulácie o zaujme Bayernu. Riemann v zostave prekvapení ma prekvapil tým, koľkokrát držal Bochum nad vodou a za jeho pohytané penalty. Aj podľa Kickeru najlepší hráč VfL. Pavlenka stratil miesto v prospech Zetterera, preto sklamanie. Čestnú zmienku si určite zaslúži Nübel, ktorého spomínali kolegovia.

Obranu si preniesol rovno z BayAreny, pri krajných bekoch asi nie je o čom a hoc som na post stopéra uvažoval aj o Upamecanovi, nakoniec som sa rozhodol oceniť celú Alsonsovu defenzívu. Do zostavy prekvapení som nechcel dávať ostrieľaných borcov ako Mats alebo Upa, a preto si moju priazeň získali predovšetkým borci z VfB (Anton konečne naplňa potenciál) a frankfurtský nováčik Pacho, ktorý odohral skvelú Hinrunde. Sklamal ma Max, ktorého som mal rád, no vo Frankfurte bol často najhorším hráčom, taktiež posily Szalai, Bonucci a Carstensen nemali najlepšiu jeseň. Uvažoval som aj o Schlotterbeckovi, no nakoniec som sa rozhodol ináč.

Záloha bol môj najväčší problém. Aby bola zostava aspoň trochu funkčná, musel som postaviť aspoň jedného záložníka a tým bol Palacios z Bayeru. Na ten druhý post nebolo moc koho dať, Kimmich s Goretzkom nemali hviezdnu jeseň a záložníci BVB tiež moc nie. Ostatní záložníci (Reitz, Larsson, Stiller) sa hodili skôr do zostavy prekvapení. Obetoval som preto funkčnosť rozostavenia a uvoľnil radšej jedno miesto pre Guirassyho v útoku. Viem, že Keïta za zranenia nemôže, no nakoľko sa o ňom hovorilo ako o veľkom mene a fans Werderu snívali o Európe, zrejme sa jeho jeseň aj tak dá považovať za sklamanie.

Wirtz so Saném sú asi jasní, doplnil som ich o Xaviho Simonsa, ktorý mal tiež skvelú jeseň a Lipsko zrejme ľutuje, že ho má len na hosťovanie. Ľutujem že sa mi do zostavy prekvapení nezmestil Millot, no tam som to nakoniec postavil ináč. Výrazne sklamal Adeyemi, o ňom tu už viackrát bola reč. Útočníci za mňa tiež jasní, Boniface bol primálo efektívny na to, aby zabral miesto jednému z dvojice Guirassy - Kane. Napriek tomu sa ako nováčik a letná posila stále dostal do zostavy prekvapení. Útočníkov sklamalo viacero, najviac asi Ajorque, ktorí minule na jar Mainz tiahol, od (posily z Chelsea) Fofanu som tiež čakal viac a Hofmanna bez jediného gólu som tiež nechcel odignorovať. Werner bol však tiež veľmi dobrá voľba.

Alonso a Hoeneß asi jasné voľby, ako sklamanie som nechcel dávať Svenssona/Fischera/Baumgarta, pretože odohrali v minulosti skvelé sezóny a proste len narazili na svoj limit, čo bol podľa mňa tak nejak prirodzený priebeh veci. Pod Terzicom by ale Borussia mala podávať oveľa lepšie výkony.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
fenixLFC

Dakujem. Ono vypis mien nic moc nepovie ked clovek nesleduje tie timy pravidelne

Reagovat
cologneFC

Pekne si sa rozpísal. Snáď sa na mňa nikto nenahnevá, ak to takto nerozoberiem aj ja. Ale samozrejme sa môžete pýtať na konkrétne mená a rád vysvetlím

Inak vedel si, že jeden slovenský politik je veľkým fanúšikom Schalke?

Reagovat
fenixLFC

Ktory?

Reagovat
cologneFC

Sulík

Reagovat
andrew96

Reagovat
Dortmunder

Tak už vieme prečo je Schalke tam, kde je.

Reagovat
Rudnevs

Zaujala ma tvoja jedenástka bez Wirtza Chalan zrejme stále nie je v Kolíne moc obľúbený. Tak mi vlastne napadá, ako sa mimochodom pozeráte na Potočnika? Ten to tiež zrejme nemá ľaké ako mladý chalan, kvôli ktorému má jeho tím zákaz, pričom zatiaľ ešte ani nič nepredviedol...

Ktorý? Napadá mi Sulík, ten vie dobre nemecky. Alebo potom skôr niekto v úzadí...

Reagovat
cologneFC

Pre mňa je Wirtz človek bez akéhokoľvek charakteru. Pre peniaze spraví hocičo, rovnako ako jeho otec. Takí hráči nepatria a nikdy nebudú patriť do výberu najlepších. Aspoň teda u mňa nie. Aj keď futbalovo by tam patriť mal, nespĺňa minimálne etické hodnoty.

Si sa trafil, je to Sulík Dokonca som s ním dohodnutý, že keď budeme hrať so Schalke, tak ideme spolu na zápas. Žeby už v budúcej sezóne?

Reagovat
Dortmunder

Wirtza odsudzuješ, ale so Sulíkom ideš na futbal

Reagovat
Bayern +

Za to, že ako potenciálne najlepsi Nemec chce prestúpiť do suverénne najlepšieho nemeckého klubu?

Reagovat
cologneFC

Nie. Za to, ako sa zachoval on a jeho súčasný zamestnávateľ k jeho bývalému klubu. Ako nerešpektovali pravidlá, ktoré boli dané a záležalo im iba na ich profite. A kvôli osobnému prospechu pošliapali všetky dohody, ktoré boli dlhé roky platné.

S prestupom do Bayernu to nemá nič spoločné.

Reagovat
Bayern +

Reagovat
cologneFC

Ešte som zabudol reagovať na Potočnika. V podstate nikto mu nič nevyčíta. Za toto chlapec nemôže, jednoznačne sa stal “obeťou” vyššej hry klubov a agentov. V juniorke strieľa góly, tak snáď nám to aspoň z časti vynahradí v budúcnosti.

Reagovat
Rudnevs

Čakal som túto reakciu na Wirtza, pretože športovo mu niet čo vyčítať. Od fanúšika Kolínu ale rešpektujem vysvetlenie Namiesto neho teda zrejme Führich, ktorý hral v mládeži u nás i u vás. Jeden z ďalších late starterov, ktorých je v poslednej dobe v Nemecku veľa. Aj to ukazuje, aká zlá je práca s mládežou.

Dúfal som, že to bude Sulík. Nikto nie je dokonalý, ale on mi príde ešte jeden z tých lepších politikov. Pekné vidieť, že sú aj u nás ešte stále fans Schalke. Myslím, že sa na zápase vidíte už o rok. Záchrana FC či postup (alebo zostup?) Schalke by bol celkom veľkým prekvapením.

Reagovat
cologneFC

Za mňa Führich spravil veľký progres. Má veľký podiel na tom, kde je Stuttgart po jeseni. Navyše servíroval Guirassymu neskutočné prihrávky.

Sulík fandí Schalke, lebo v Nemecku žil dlhé roky v Gelsenkirchene. Môžeš sa k nám pridať na zápas

Reagovat
Rudnevs

Mám pocit, že to vo Führichovi bolo vždy, v Paderborne tiež hral dobre. Bohužiaľ to v ňom nikto nevidel skôr. A takých hráčov je viacero.. zrovna aj jeho kolega Undav. Kedysi takíto mladíci nastupovali za BVB, Schalke, Stuttgart, hocikde v Bundeslige už od mladého veku. Dnes musia hľadať cestičky cez druhú či tretiu ligu, cez St. Gilloise a podobne.

Čítal som, že žil aj v Mníchove, asi fajn, že sa na neho nenalepil Bayern ale Schalke Uvidím, ako na tom budem s VŠ, s rodinou a s prácou, ale ak budem mať čas a možnosť, rád sa pripojím.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Eichel

Reagovat
andrew96

Ve formátu se 4 respondenty mně to nepřijde vhodné, Jednak by se článek dost natáhl, jednak by byla potřeba velká kreativita u opakujících se jmen. Proto má přednost úsporná názorová pluralita. A taky nebudu lhát, roli hraje i poměr cena/výkon. Příprava a korektura textu by zabrala dost času, kterého už není tolik jako dřív.

Každopádně na cokoliv se můžeš zeptat zde.

Reagovat
Pablos

Nezaujalo mě

Reagovat
db18

Baumgart nebyl odvolaný, ale sám rezignoval, ne?

Jinak Stano

Reagovat
Rudnevs

Myslím, že sa dohodli vzájomne.

Reagovat
andrew96

Reagovat
andrew96

Každopádně i tak je to škoda. A chyba.

Reagovat
Rudnevs

Či to je chyba, za mňa väčšinou záleží až od toho, kto ho nahradí. Keď tak ale pozerám na tie mená, zrejme to chyba bude Enrico Maaßen, Reis, Funkel, Herrlich či tréner rezervy bez licencie. Radosť vyberať.

Ale zrejme by na tom ani s Baumgartom neboli o moc lepšie. Kľúčových hráčov (Hector, Skhiri) nenahradili a ďalšie prestupy robiť nemôžu.

Reagovat
db18

Ten trenér bez licence je Hector?

Reagovat
Martin9719

Tak pokud by nevadilo tak bych se taky přidal.

Nejlepší jedenáctka:

Kobel - Kossounou, Anton, Kim - Karazor, Palacios - Sané, Wirtz, Hofmann - Kane, Guirassy

Trenér: Alonso

Sestava překvapení:

Riemann - Stenzel, Ryerson, Mittelstädt - Stiller, Millot - Honorat, Reitz, Beste - Marmoush, Undav

Trenér: Hoeneß

Sestava zklamání:

Pavlenka - Szallai, Christian Groß, Bell - Keïta, Lynen - Arnold, Kainz, Adeyemi - Selke, Haller

Trenér: Svensson

Reagovat
Rudnevs

Pár zaujímavých volieb. Mittelstädta je prekvapenie aj za mňa, nie že by hral až tak skvelo, ale po tom fiasku v Herthe som ani nečakal, že bude stabilne hrať u tretieho v tabuľke. Od Hallera som taktiež čakal viac. Maxi Arnold tam má nejake problémy s Kovačom, ale naposledy proti Bayernu sa predviedol gólom.

Lynen sa v Bremach nepresadil?

Reagovat
Martin9719

Snažil jsem se tam dát nějaké volby které třeba ještě nezazněly, popravdě v sestavě zklamání mám i u té své otazníky. Nevím zda Kainz si to úplně zaslouží, protože měl světlejší chvilky a zároveň v těch horších chvílích se svezl s týmem. U Arnolda Kovač řekl nebo naznačil, že nikdo nemá své místo jisté a nezajímá ho jak dlouho je v klubu a jakou tam má pozici. Každopádně zatím Arnoldova možná nejhorší (půl)sezona, byť to trochu zachránil právě tím gólem Bayernu. Sestavu zklamání jsem svým způsobem pojal možná víc jako sestavu tragédů, protože by se tam dali dát i věhlasnější hráči jako např. Davies.

Lynen zatím nic, v těch zápasech kdy prostor dostal tak neukázal proč by měl být v základu a je otázka zda se s ním ještě vůbec počítá. Stageho ze sestavy jen tak nedostane. Haller je úplně mimo. Z BVB jeden z hráčů kterého jarní zápas s Mainzem poznamenal vůbec možná nejvíc ze všech. Mittelstädt si tu pozici hlavně vyloženě vydřel mi přijde. Heoneß mu dával čuchnout po minutkách víc a víc a vlastně nic nezkazil a snažil se hrát. Tak dostal teď prostor v základu a katapultoval se úplně na jinou úrověň. V nejlepší 11 mě zaskočilo, že nikdo nejmenoval Kima, protože sice měl slabší chvilky, ale první sezona v Bayernu po 1 povedené v SSC a z mého pohledu je to jeden z důvodů, proč Bayern prohrál pouze 1x - výborně zapadnul.

Reagovat
Rudnevs

Nad Kainzom som práve taktiež rozmýšľal, od jedného z ťahúňov FC som čakal určite viac, podobne aj od ďalšieho Rakušana Ljubicica. Kim a ako som už spomínal Upamecano nemali zlú jeseň, ale na mňa je proste pôsobivejšie podávať také výkony v Leverkusene než v Bayerne. Hallera je fakt škoda, on sa po tej rakovine vrátil v super forme, ale teraz to s ním nevyzerá vôbec dobre.

Ten druhý Belgičan je na tom ako? Ten hráva pravidelnejšie z toho, čo som videl…

Reagovat
Martin9719

Těch hráčů Kölnu bychom tam našli asi víc. U nich jsem přemýšlel, zda je tam dávat, protože to se nejedná ani teď už moc o zklamání a je to spíš nějaký jejich standart.

Deman hraje na levé straně pravidelněji a tenhle přestup se povedl určitě lépe. Při absenci stoperů se pozice levého stopera docela dobře zhostil Jung. Jak píše Stano, tak Friedla bych určitě neviděl jako zklamání, to je hráč který když hraje tak té obraně dává nějaký řád, ne jako když je tam Groß který prohrává souboje o míč s o hlavu menšími protihráči. Samozřejmě nejsou to výkony na MOTM, ale určitě ne zklamání.

BVB zdá se bude potřebovat k Füllkrugovi nového útočníka, protože Moukoko mimo, Adeyemi až na ten závěr podzimu je taky mimo, ale jiným způsobem a nikdo další není. Watzke s Kehlem a Terzičem by se měli začít bavit o tom jak zkvalitní kádr a to nejen pouze tím, že přivedou konkurenci Bensebainimu, což opravdu nevyřeší všechny herní starosti BVB.

Reagovat
Rudnevs
Reagovat
Martin9719

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Werkrider

Nejdřív mě překvapilo, že tam někdo nedal Wirtze, pak jsem zjistil kdo je Peter :D

Reagovat
Rudnevs

Čakal som na tvoj koment k tomuto

Reagovat
vladino10

Reagovat
cologneFC

Už som to vysvetľoval vyššie. Wirtz po ľudskej stránke je pre mňa odpad. Takí hráči v anketách nemajú čo hľadať. Rovnako by som postupoval napr. aj pri hokejovej ankete o hráča roka - hráč, ktorý hrá v Rusku, nemá v ankete čo hľadať.

Určite si si všimol, že s ostatnými hráčmi z Leverkusenu nemám problém a zaslúžene sú v mojom výbere. Rovnako ako sú zaslúžene v mojom výbere hráči Kolína.

Reagovat
db18

Reagovat
vladino10

Prečo ľudia seru na ten hoffenheim viac ako minule roky?

Reagovat
Rudnevs

Mne aj napadlo, že by sa ich vzostup mal nejak oceniť, ale koho tam dať? Kramarič na najlepšiu jedenástku nemá (cez Kanea a Guirassyho neni miesto) a v zostave prekvapení vlastne tiež neni miesto, navyše to nie je skutočne v podstate žiadne prekvapenie, keďže dobre vykony podáva už x rokov. Stach hral dobre, ale tiež to neni na top 11 a v prekvapeniach sú tam tiež iní kandidáti na jeho post. Nad Beierom som seriózne rozmýšľal do zostavy prekvapení, ale príde mi, že sa v druhej časti jesene trošku zasekol. Niektorí tam dali aspoň Kadeřábka, priznám sa, mne táto varianta vôbec nenapadla.

Inak do pozitívnych prekvapení sezóny Hoffenheim asi nikto dávať nebude, pretože to nikoho pozitivne neprekvapilo Ale samozrejme nutno uznať, že to, že si Hoffe so Stuttgartom defacto vymenili trénerov, ich oboch katapultovalo riadne vysoko a v podstate som takýto vzostup ani od jedného z nich nečakal.

Reagovat
Martin9719

Docela silně jsem uvažoval nad překvapením v podobě Weghorsta, který má pro TSG i přes jeho nevalné gólové statistiky podle mě celkem dobrý impact a těch gólů dal vlastně na jeho poměry taky dost. S Beierem souhlasím a myslím že tak uvažovalo možná víc lidí. U Kadeřábka bych překvapení úplně nehledal, protože ten si stále podle mě drží svůj standart. Jinak jak píšeš o těch trenérech tak do překvapení trenérů mohl silně kandidovat Matarazzo.

Reagovat
Rudnevs

Matarazzo bol v mojich očiach vždy pomerne kvalitný tréner, tam som aj čakal, že Hoffenheim bude znovu atakovať EL, ale Hoeneßov futbal v Hoffenheime som moc nemusel. Nevravím, že to bola katastrofa, ale skôr taký priemer. Keď prišiel do VfB, priznám sa, nebol som z neho vôbec nadšený. Vôbec som ho predtým nepovažoval za nejaku kvalitu, absolutne som toto nečakal ani od Stuttgartu, ani od neho osobne. Na túto pozíciu pre mňa nebola iná voľba.

Reagovat
Martin9719

Určitě jo, vůbec prvenství Heoneße nezpochybňuji. Jen jsem spíš chtěl říct, že mě Matarazzo taky docela překvapil a hra TSG.

Reagovat
vladino10

V článku sa píše, že majú na BL absolútne biedne návštevy, tusim to dal niekto do negatkvnych prekvapeni, skôr na to som narážal

Reagovat
Rudnevs

Aha toto.. TSG nikdy moc fans nemalo, ale od corony a odchodu Nagelsmanna tie divácke čísla ešte o dosť klesli. Napríklad minule proti Darmstadtu ten štadión pôsobil vyslovene poloprádzne (pričom taký dobrý futbal).

Už to asi nie je niečo nové alebo atraktívne, nejake extra ambície nemajú, idú v podstate na údržbu, skratka už zrejme neni čím zaujať. Hopp stiahol tú výnimku z 50+1, ďalších pár rokov si zrejme ešte budú hrať to svoje a potom v dlhodobom horizonte to vidím na pozvoľný pád. Z tých Werksvereine podľa mňa Hoffenheim dopadne najhoršie.

Reagovat
vladino10

však hej, ten darmstadt som videl v zostrihoch q takto zúfalo to tam nevyzeralo nikdy. Na druhej strane, áno, keď ideš vytvoriť BL klub bez historie, tak asi by som vyberal v prvom rade veľké mesto a v druhom aby v okolí neboli úplne konkurenti hrajúci v najvyšších ligách. Nech si ten môj produkt nájde fanúšikov štýlom "síce umelina, ale mam blízko od domu bundesligu" a časom by si ti návštevníci možno nejakú väzbu vytvorili. Hoffe asi nespĺňa ani jedno z týchto.dvoch kriterii a to, že z werksvereine dopadnú asi najhoršie...neviem ci vôbec ten pojem werksvereine na nich sedí

Každopádne, aspoň za torhymne maju u mna

Reagovat
Rudnevs

Tam to asi ani nebolo vytvorené za účelom promovať SAP, proste chcel Hopp podporiť futbal v svojom regióne. Preto to nie je na nejakom strategickejšom mieste (viď Lipsko). Dá sa na tom oceniť aspoň to, že to neni prvoplánový bussiness a reklama ako Lipsko, ale vzniklo to v podstate s celkom pekným cieľom. Preto ani k Hoffenheimu necítim nejaku silnú nenávisť, ale povedzme, že v rovnako ako v prípade pár ostatných mužstiev, obišiel by som sa v lige i bez neho.

Reagovat
Giovanni

Stále to je a ešte dlho bude najlepším brankárom Bundesligy: MANUEL NEUER, lebo je najkomplexnejší či sa to niekomu páči alebo nie. Suvák tára nezmysli pravidelne každý týždeň pri komentovaní zápasov, mimoriadne dementne pôsobi keď hraje Bayern...až je to trápne čo dokáže natárať, aj celkovo kvalita komentátorov je pomerne nízka, kto si pamäta časy minule, tak mi dá za pravdu...

Reagovat
Rudnevs

Neuer väčšinu zápasov hádam ani nechytal, takže by bola blbosť ho tam dávať. A aj keby chytal, jeho časy sú už pomaly preč.

Reagovat
PJ

koukni pls na mail

Reagovat
St. Pauli

Kadeř do repre.

Reagovat
8lampard8

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele