Opráší Jiménez zašlou slávu? Wolverhampton vyměnil za Fulham

26.07.2023, 09:23
Aktuality
Raúl Jiménez (© AFP)

Pozice srbského útočníka Aleksandara Mitroviče ve Fulhamu je aktuálně dost nejistá, a tak se londýnský celek uchýlil k záložní variantě. Za zhruba pět miliónů liber přivedl do svých řad Raúla Jiméneze z Wolverhamptonu, který se upsal The Cottagers na dva roky. Ti každopádně mají ještě v budoucnu možnost uplatnit opci na prodloužení spolupráce až do roku 2026.

Dvaatřicetiletý Mexičan strávil ve West Midlands celkem pět sezón, během nichž zaznamenal úctyhodných 166 zápasů a vsítil 57 gólů ve všech soutěžích. "Je pro mě opravdu důležité, že jsem přestoupil právě sem. Pokusím se udělat maximum pro jeden z nejikoničtějších týmů v Premier League,” uvedl po podpisu kontraktu.

Nynější transfer, který byl dokončený při úterním večeru, je hodně spjatý s Mitrovičovou situací. Sám hráč má totiž preferovat přesun do Saúdské Arábie, konkrétně do Al-Hilalu, Fulham každopádně nabídku ve výši 25 miliónů liber za transfer zatím odmítl. Tak jako tak potřeboval loni desátý celek Premier League aspoň nějakou jistotu a zkušené jméno do ofenzívy.

V listopadu roku 2020 utrpěl Jiménez frakturu lebky, po níž se nikdy úplně nevrátil do své obvyklé formy. Vstřelené branky na jeho kontě od té doby přece začaly ubývat. Třeba loni odehrál v anglické nejvyšší soutěži jen 15 utkání a ani jednou neskóroval. "Jsem šťastný, že jsem tady a budu hrát na tomto stadionu. Líbí se mi tu. Udělám maximum, abych i nadále střílel góly v Premier League,” dodával.

Autor: Patrik Sandev / bbc.com

Komentáře (34)

Přidat komentář
Busby babes

koukam ty nase pratelaky jsou zatim dost ostry. Cervena a Bishop prej mel jit taky ven...

Reagovat
Dawon

No ta cervena za me nebyla ani omylem, naopak Bishop byla hodne prasarna a cervena byt mela...jako tezko rict, jestli byla blbost poslat premotivovane mladochy na obri vyprodany stadion v ramci takoveho medialniho cirkusu, jako je Wrexham, nebo je to naopak hrozne cenna zkusenost, ktera se v jejich veku prakticky neda nijak replikovat.

Nicmene tomu jejich klicovemu utocnikovi teda Bishop propichl plice a prej je 6-8 tydnu out, coz neni zrovna stastne 10 dni pred zacatkem ligy.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Salfovic

Video by nebylo?

Reagovat
Dawon

https://www.youtube.com/watch?v=y3r4fkXegCU jako neni to zadny karate kop do hrudi, jestli cekate tohle Ze z toho ma propichlou plici je asi blba smula, ale vletel tam ten golman do nej jak uplny debil.

Reagovat
SunFells

Šel tam aspoň Reynolds s Rashfordem zamávat, když se 34 tisíc lidí za stovky dolarů dívalo na Wrexham a U21?

Reagovat
Dawon

Reynold tam ani nebyl...ale jinak jako z nasi strany bylo od prvni chvile jasne receno, ze to bude becko/juniorka, nikdy sme nijak nepredstirali, ze by to mel byt silny tym.

A teda ve finale myslim, ze tem lidem je to jedno, dost verim tomu, ze vetsina z nich se tam opravdu sla divat na Wrexham, protoze ta jejich popularita v USA je absurdni.

Reagovat
SunFells

Jak to vypadalo v hledišti, bylo tam hodně dresů wrexhamu?

Reagovat
Busby babes

Reynolds je v Londyne a nataci Deadpoola.

Reagovat
BenB

Jaký přátelaky, to vy přeci nehrajete

Reagovat
Busby babes

asi nechapu na co narazis...

Reagovat
BenB

Ten Hag: “We don’t play friendly games”

Takový rejpnuti

Reagovat
Busby babes

aha, to jsem nezachytil nebo si to uz nepamatuju.

Reagovat
ratusek

Jak chytal Vítek?

Reagovat
Hlahart

Nic moc, oba s Bishopem ukázali, že na to spíše mít nebudou (a tím to myslím dělat třeba třetího brankáře)

Reagovat
Csaplárova past

Mitrovič odejde tak jako tak a tenhle impotentní útočník ho nenahradí. Chápu Fulham, že 25mio je pro ně málo, ale budou muset koupit ještě někoho - ať už dostanou za Mitroviče 25mio nebo 40mio ...

Reagovat
hightower

Jako náhrada za Mitrovice je to málo no....spoléhat se na Jimeneze a Vinicia by byla sebevražda....

Reagovat
Kixi Syhimour

[David Ornstein] Liverpool set to return with improved offer for Romeo Lavia. Southampton rejected ~£37m opening bid as they seek ~£50m package. High chance this deal gets done, although Chelsea retain firm interest

Reagovat
Maresma

Super Ted jeste nutne stopera a pokud odejde Fabinho, tak i DM.

Reagovat
Remt

tak Lavia je za Fabinha nahrada ne?

Reagovat
Maresma

Lavia je spis konkurence k Fabinhovi. V 19 letech nemuze byt jediny DM, se kterym pujdeme do sezony.

Reagovat
fenixLFC

lavia nie je nahrada fabinha ffs, nie je to DM. idealne by mal hrat vedla neho, nie namiesto neho

Reagovat
Maresma

Lavia hraje primarne jako DM.

Reagovat
fenixLFC

na dm ti moze hrat kopec roznych typov hracov, ale lavia nechrani stoperov, nie je to stit ako fabinho. taha ho to az moc dopredu, casto opusta poziciu a ani subojovo nie je excelentny. ked bude hrat namiesto fabinha lavia tak ta obrana bude horiet este viac ako vlani, najma ked vedla neho bude trent, szobo a mac

Reagovat
SCELO

z toho co som videl, musim len suhlasit, sam neviem preco ho tak LFC chce....

Reagovat
Kinky7

Lavia je typ rodri/Pirlo spíš než fabinho, van Bommel

Reagovat
Kinky7

Lavia by byl náhrada za henderson spis

Reagovat
martin.b

bych se hodně divil, kdyby nějaký další DM ještě našli :) Spíš tipuju hru na dvě šestky, kde si ty povinnosti rozdělí dva hráči.

Reagovat
Salfovic

Vždyť 6 je DM.

Reagovat
martin.b

to jo, ale je rozdíl být šestka v 433 a v 4231

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
kissak

tvl ten Craven Cottage je prostě kouzelnej

Reagovat
Bayern +

Odporúčam navštíviť, je to tam krásne

Reagovat
kissak

Díky za tip.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele