Nizozemská Eredivisie - souhrn 30. kola

14.04.2012, 20:42, aktualizováno 15.04.2012, 18:22
Komentáře a souhrny
Ajax doma porazil De Graafschap a na čele tabulky má už šestibodový náskok. PSV ve šlágru porazilo Alkmaar, Feyenoord si zase poradil s Excelsiorem a tři body má i Heerenveen, naopak ztratilo Twente. Venlo prohrálo v Utrechtu, Heracles si s Waalwijkem body rozdělil...

Heracles Almelo - RKC Waalwijk 1:1

15.04.2012 16:30

Góly: 42. Lerin Duarte - 52. Jeff Stans

Fotbalisté Waalwijku uhráli velice cenný bod na půdě Heracles a dokázali, že to s bojem o nejlepší osmičku opravdu myslí vážně. Heracles se naopak nedokázalo dotáhnout na rozdíl jediného bodu a na jedenáctém místě ztrácí stále čtyři body na Rodu a právě osmý Waalwijk. Ten poskočil o místo výše díky zaváhání Nijmegenu. Waalwijk je jako nováček opravdu velice blízko obrovskému úspěchu.

Na půdě Heracles neměl v žádném případě lehkou úlohu a ještě do konce poločas prohrával, ovšem po přestávce se zvedl a nakonec dokázal ihned na to srovnat, poté se i přes mírný tlak soupeře nakonec ubránil. Domácí se dostali do první šance hned ve 23. minutě, nicméně tvrdý pokus Evertona brilantně zlikvidoval gólman Jeroen Zoet. Brazilský útočník mohl skórovat pět minut před přestávkou, ale jeho hlavičkový pokus odkopával z čáry Henrico Drost.

Ihned na to ale domácí neproměnili pokutový kop. V 39. minutě ve vápně byl poslán k zemi Samuel Armenteros obráncem Guyem Fernandezem a k penaltovému puntíku šel Everton, ovšem jeho nepovedený pokus šel mimo tři tyče. Nicméně ve 42. minutě domácí vsítili kýženou branku, když Lerin Duarte se dostal před Zoeta a krásným přehozem zamířil do dolního pravého růžku. Hosté však mohli ještě v nastavení srovnat.

Nicméně rána Geoffreye Castilliona šla přeci jen o několik centimetrů vedle pravé tyčky. Ihned po změně stran ale RKC vyrovnalo, po krouceném centru Mitchella Scheta si naběhl za obranu Jeff Stans a nemohl svůj pokus minout. V dalším průběhu byli blízko brance střídající Marko Vejnovic a Daryl Van Mieghel, jenže Zoet byl vždy pozorný a nakonec se skóre již nezměnilo.

Více informací k zápasu

FC Utrecht - VVV Venlo 4:2

15.04.2012 14:30

Góly: 29. Davy Bulthuis, 36. Frank Demouge, 59. Frank Demouge, 83. Alexander Gerndt - 9. Barry Maguire, 21. Michael Uchebo

Fotbalisté Utrechtu zvládli další domácí utkání a definitivně se oddálili zóně sestupu, čtyři kola před koncem totiž mají náskok jedenácti bodů a ten už by měl být naprosto dostačující. Utrecht přitom prohrával již 0:2, avšak poté ještě do poločasu srovnal a po hodině hry duel otočil. Venlo tak přišlo o velice cenné tři body a na šestnácté pozici ztrácí na patnáctou Bredu šest bodů, což se bude hodně těžko stahovat. Utrecht má na kontě 36. bodů a je dvanáctý.

Utkání mělo od začátku velkou kvalitu a Venlo svého protivníka v úvodní dvacetiminutovce opravdu zaskočilo. Hned v 9. minutě skóroval Barry Maguire, který se po nádherné kolmici dostal až do vápna a tam krásným lobem přehodil gólmana Roba van Dijka. Ve 20. minutě zvýšil vedení hostů Michael Uchebo, který přešel přes obránce Jan Wuytense a zamířil přesně do levého dolního rohu z hranice pokutového území.

Nicméně po necelé půl hodině se domácí vrátili do hry, když se po sražené střele dostal balón až k Davymu Bulthuisovi a ten zblízka propálil bezmocného gólmana Dennise Gentenaara. V 36. minutě bylo dokonce srovnáno a domácí se mohli opět uklidnit. Po křížném centru do vápna si našel místo Frank Demouge a chytrou střelou kolem Gentenaara vyrovnal stav utkání. Po poločase už byl Utrecht přeci jen o něco lepší a dočkal se v 58. minutě.

V úvodu sice zahrozili hosté, jenže hlavička Maguireho šla těsně nad. Stav utkání otočil svou druhou trefou v zápase Demouge, který se napřáhl asi z deseti metrů a zamířil přímo do pravého dolního rohu, s jeho tvrdou ranou nemohl Gentenaar nic nedělat. Gólovou pojistku domácích pak přidal v 83. minutě střídající Alexander Gerndt, který po dalších sražených přihrávkách nakonec využil té finální a zakončoval z šesti metrů do prázdné branky - 4:2.

Více informací k zápasu

SBV Vitesse - ADO Den Haag 1:0

15.04.2012 14:30

Góly: 60. Renato Ibarra

Vitesse zvládlo domácí duel s Den Haagem, který stále bojuje o záchranu a nakonec to po tuhém boji zvládlo. V tuto chvíli si Arnhem upevnil sedmé místo v tabulce a vypadá to, že na této pozici až do konce sezóny pravděpodobně zůstane. Na své nejbližší protivníky totiž ztrácí čtyři kola před koncem devět bodů, ovšem za ním je mezera sedmi korálků a Arnhem tak může dohrát sezónu v poklidu. Den Haagu naopak patří 14. místo, i on ale může být v klidu.

Na šestnácté Venlo má náskok sedmi bodů a pokud se nestane něco neočekávaného, tak baráž hrát nebude. Pro loňského účastníka Evropské ligy bude toto umístění asi zklamáním, ovšem na druhou stranu se může zlepšit opět v příštím ročníku. Na půdě Arnhemu vzdoroval téměř hodinu hry, pak se ale trefil Renato Ibarra. Utkání probíhalo po celou dobu v naprostém poklidu a sudí celkově rozdal jen dvě žluté karty.

V úvodu se nic zajímavého nedělo a oba celky hrály opatrně, teprve v 19. minutě se po rohovém kopu dostal k hlavičce Bony Wilfried a zamířil těsně vedle branky. Po půl hodině hry na druhé straně zahrozil Kenneth Omerto, nicméně gólman Arnhemu Piet Velthuizen si s jeho ránou poradil. Ve 34. minutě hrubě chyboval obránce Giorgi Kashia a sám na branku šel Jens Toornstra, ten ale chtěl hledat lépe postaveného spoluhráče Charltona Vicenta.

V úvodu druhé půle střílel v dresu hostů Tjaronn Chery, jenže asi o metr vedle, na druhé straně selhal po centru Ibarry hlavičkující Marco van Ginkel a i hned na to po dalším z centrů Ibarry hlavičkoval do náručí Coutinha střídající Mike Havenaar. Arnhem tlačil i nadále a přesně v 60. minutě se dočkal. Ibarra si precizně obhodil obránce Christiana Supusepu a poté přehodil bezmocného Coutinha - 1:0.

Den Haag si nevytvořil žádné další šance do konce utkání a naopak mohl navýšit Arnhem, který si výhru za svůj zlepšený výkon v druhém dějství zasloužil.

Více informací k zápasu

AFC Ajax - BV De Graafschap 3:1

15.04.2012 14:30

Góly: 3. Derk Boerrigter, 37. Christian Eriksen, 44. Derk Boerrigter - 45. Michael de Leeuw

O záchranu bojující De Graafschap nekladl v Amsterdamu příliš odporu, a ačkoli zaznamenal čestný úspěch v podobě snižující branky ze závěru první půle, na body mu to nestačilo. Ajax si díky pohodlnému vítězství 3:1 upevnil svou vedoucí pozici a na ostatní soupeře má šestibodový, respektive sedmibodový náskok.

Ajax první poločas zcela jasně ovládal a bez větších problémů si dokráčel pro pohodlné vedení. A do zápasu vstoupil tím nejlepším možným způsobem. De Jong po rychlé akci po pravé straně prostrčil míč na Boerrigtera, který si míč zpracoval na pravačkou a přesnou ránou k tyči nedal brankáři de Winterovi žádnou šanci.

I nadále byl De Graafschap pod neustálým tlakem. Ve 26. minutě mohl přidat druhou branku de Jong, jenže jeho rána se nakonec zastavila o levou tyčku. Hosté zahrozili po brejku El Hassnaouie, jehož centr vybídl Poepona, avšak domácí forvard zamířil jen nad. Ve 39. minutě již domácí navýšili stav.

Aissati skvěle nabil Eriksenovi, který z první po zemi tvrdě vypálil tak, že de Winter kapituloval u tyčky podruhé. Ve 44. minutě bylo o vítězi zápasu prakticky rozhodnuto, jelikož Boerrigter vsítil další gól. Vertonghen to udělal výtečně, přihrál do vápna na volného spoluhráče, který z blízkosti bez stresu skóroval.

Přesto první půle ještě neskončila. Hosté ihned na třetí inkasovaný gól odpověděli. Poepon unikl po levé straně, nacentroval do vápna, kde de Leeuw usměrnil míč hlavou za záda brankáře Vermeera. Ve druhém dějství Ajax kontroloval hru a soupeři prakticky nic nepovolil, přesto již další trefu nepřidal.

Více informací k zápasu

FC Groningen - Roda JC 0:1

15.04.2012 12:30

Góly: 35. Robbie Wielaert

Výsledková mizérie Groningenu stále pokračuje. Svěřenci trenéra Huistry dnes nestačili ani na Rodu, s níž doma prohráli 0:1.

Utkání začalo hodně opatrně a v úvodu nenabídlo žádnou výraznější šanci. První moment, který by skutečně zaváněl gólem, tak přišel až během devatenácté minuty, kdy po centru ze strany hlavičkoval nepřesně korejský útočník Suk.

Poté se ale vše vrátilo do starých kolejí a diváci opět sledovali velmi vyrovnanou bitvu, která se odehrávala převážně ve středu hřiště. I přesto v 35. minutě padl z ničeho nic gól. Jimmy Hempte rozehrál standardní situaci, v pokutovém území našel stopera Wielaerta, který nohou usměrnil míč nechytatelně do rohu brány. Vedení mohl ještě před přestávkou pojistit Mads Junker, jenže po chybě brankáře Luciana zcela nepochopitelně minul prázdnou bránu.

Groningen, vědom si své nelehké situace, začal po změně stran mnohem aktivněji. Za zmínku pak stojí především hlavička Suka, která letěla zhruba metr nad břevno. Zanedlouho zkoušel své štěstí také Dušan Tadić, jeho tečovaná střela z hranice vápna ale nakonec skončila vedle.

Roda hrála podstatnou část druhé půle pod výrazným tlakem, a proto jednou z mála možností, jak ohrozit brankáře Luciana, byly rychlé brejky. Ty ale hostům nevycházely zrovna podle představ, a tak mohl Groningen stále pomýšlet na vyrovnání.

Blízko vytouženého gólu se ocitl například deset minut před koncem, kdy Andressonův projektil ze střední vzdálenosti jen těsně minul tyčku. Ta největší šance ale přišla až v samotném závěru. Pedersen výbornou přihrávkou do běhu vybídl ke skórování Texeiru, který ovšem zakončit nedokázal, jelikož pohotovým zákrokem mu v tom zabránil gólman Kieszek.

Více informací k zápasu

FC Twente - NAC Breda 2:2

14.04.2012 20:45

Góly: 61. Luuk de Jong, 63. Luuk de Jong - 56. Alex Schalk, 90+3. Nourdin Boukhari

Hráči Twente měli vítězství proti Bredě na dosah, v samotném závěru ale inkasovali a musí se tak spokojit pouze s bodem za remízu 2:2.

Od samotného začátku bylo Twente aktivnější a dostalo Bredu pod tlak. Za zmínku pak stojí především šance ze dvanácté minuty, kdy Luuk de Jong trefil boční síť. Zanedlouho se naopak dostával do výborné palebné pozice Willem Janssen, na poslední chvíli ale zasáhl Anthony Lurling a míč mu ukopl. Brankář ten Rouwelaar tak nemusel vůbec zasahovat.

Twente mělo sice v prvním poločase většinu času výrazně navrch, mnoho gólových příležitostí si ovšem nevypracovalo. Ta největší každopádně přišla zhruba po půlhodině hry, kdy zahrával Ola John přímý kop z hranice šestnáctky a míč poslal jen těsně nad břevno.

Ihned po změně stran mohli jít domácí fotbalisté do vytouženého vedení, ale nepříjemnou Chadliho střelu vyrazil ten Rouwelaar. Následně přišla obrovská šance Bredy. Luijckx svou hlavičkou našel na malém vápně stojícího Boukhariho, ten ihned zakončoval a dokázal gólmana Boschkera překonat, na brankové čáře ale míč vykopl jeden z domácích obránců.

V 56. minutě už Breda přeci jen udeřila. Schilder svou přihrávkou našel úplně volného Schalka, který se objevil tváří v tvář Boschkerovi a neomylně zakončil. Vedení ovšem hostům příliš dlouho nevydrželo. Po pouhých pěti minutách totiž napřáhl zpoza vápna Luuk de Jong a míč poslal nechytatelně k tyčce. Nizozemský reprezentant byl zanedlouho vidět znovu, jelikož se ocitl na konci krásné akce a přesně umístěnou střelou zcela otočil stav utkání.

Breda sice v závěru utkání už nekladla příliš velký odpor, i přesto ve třetí minutě nastavení dokázala z ničeho nic vyrovnat. Bayram poslal do pokutového území centr, domácí stopeři nedokázali uhlídat Nourdina Boukhariho, který tak hlavou překonal bezmocného Boschkera.

Více informací k zápasu

NEC Nijmegen - SC Heerenveen 2:4

14.04.2012 19:45

Góly: 13. Género Zeefuik, 42. Género Zeefuik - 66. Bas Dost, 71. Bas Dost, 80. Bas Dost, 90+3. Oussama Assaidi

Další střelecké manévry Base Dosta udržely Heerenveen v boji o nejvyšší příčky. Domácí Nijmegen vedl o dvě branky, nejlepší kanonýr Eredivisie ale hattrickem skóre otočil. Výhru hostí pojistil v závěru Assaidi.

Nijmegen, který bojuje o play-off o Evropskou ligu, začal dobře. Ve třinácté minutě připravil Schone palebnou pozici pro Zeefuika a ten se zblízka nemýlil. A byli to domácí, kteří měli po celý první poločas vyložené šance. Po půlhodině hlavičkoval Conboy do břevna, Vadoczovu hlavu vychytal brankář Nordfeldt a Schoneho přímý kop skončil těsně vedle tří tyčí.

Krátce před koncem první půle přišla zasloužená druhá trefa, když Foorovu akci pohotově zakončil opět Zeefuik. Bohužel pro domácí nastoupil do druhé půle úplně vyměněný soupeř. Heerenveen se začal tlačit do útoku a šance na sebe nenechaly dlouho čekat.

Do hlavní role se pasoval kanonýr Dost. Poprvé se zapsal mezi střelce po přihrávce Luciana, kdy ho domácí obrana nedostatečně pokryla. Dost si krátce poté našel palebnou pozici znovu, tentokrát po nahrávce Djuričiče, a bylo vyrovnáno. Kontrovat mohl Koolwijk, jenže hostující gólman dobře zasáhl.

Hosté pokračovali v aktivním výkonu a odměnou jim byla třetí branka. Kdo jiný než dost se volejem opřel do Lucianova centru a otočil skóre. Pro Dosta to byl už třetí hattrick v sezoně. Hattrick (asistencí) v závěru zkompletoval i Luciano, když připravil čtvrtý gól Assaidimu. Heerenveen se díky výhře udržel na dostřel nejlempším týmům.

Více informací k zápasu

Feyenoord Rotterdam - SBV Excelsior 3:0

14.04.2012 19:45

Góly: 8. John Guidetti, 49. Jordy Clasie, 58. Jerson Cabral

Feyenoord nedal šanci poslednímu Excelsioru a drží se v boji o titul. Skóre zápasu rychle otevřel Guidetti, další trefy Clasieho a Cabrala daly výsledku konečnou podobu. Hosté nyní ztrácejí jeden boj na baráž o udržení.

Domácím pomohl v osmé minutě k vedení precizně rozehraný roh nakrátko, Clasie následně přesně nacentroval a ve vápně se prosadil Guidetti. Feyenoord celý první poločas na hřišti dominoval a soupeři nedovolil větší šanci. Skóre mohli zvýšit oba strůjci první branky, Excelsior ale držel brankář De Ruiter.

Ten se znovu předvedl v samém závěru poločasu. Nejdříve se pořádně proletěl vzduchem při likvidaci Gudettiho přímého kopu, za dvě minuty reflexivně likvidoval akci Cabrala s Bakkalem. Feyenoord dál toužil po gólové pojistce a dočkal se jí krátce po přestávce. Leerdam našel ve vápně Classieho, ten si připravil palebnou pozici a následně trefil přesně.

O chvíli později už domácí vedli o tři branky. Opět nahrával Leerdam, levačkou poté pohotově střílel Cabral. Feyenoord dál průběh zápasu v klidu kontroloval a ještě spálil několik slušných šancí. Nabídl také hostům korekci výsledku, Bruins se ale zblízka mezi tyče netrefil.

Více informací k zápasu

PSV Eindhoven - AZ Alkmaar 3:2

14.04.2012 18:45

Góly: 17. Jeremain Lens, 77. Jeremain Lens, 90+3. Tim Matavž - 24. Jozy Altidore, 34. Roy Beerens

Svěřenci trenéra Cocuho dokázali dát zapomenout na nedávný propadák s Waalwijkem, jejich dnešní vítězství v poměru 3:2 se ale každopádně nerodilo vůbec lehce.

PSV začalo pořádně zostra a už v první minutě mohlo jít do vedení. Z dobrých dvaceti metrů napřáhl Zakaria Labyad a Alkmaar od možné pohromy zachránil jen bravurní zákrok gólmana Estebana. Za hosty poprvé zahrozil Roy Beerens, který to taktéž zkoušel zpoza vápna, jeho nebezpečná rána ovšem skončila pouze v boční síti. Úvodní gól zápasu tak přišel až v sedmnácté minutě. Střela Jeremaina Lense sice vypadala poměrně neškodně, Esteban ale celou situaci podcenil a míč překvapivě skončil za jeho zády - 1:0.

Vedení Eindhovenu nakonec trvalo pouze sedm minut. Z dálky totiž napřáhl Jozy Altidore a svou nechytatelnou dělovku poslal přesně do šibenice Tytonovy brány - 1:1. Alkmaar mohl jít zanedlouho dokonce do vedení, jenže Beerens ve stoprocentní šanci neuspěl. V 34. minutě si už ale hostující křídelník přeci jen spravil chuť. Po narážečce s Martensem napálil míč přesně pod břevno, kde na něj Tyton nemohl dosáhnout - 1:2. Eindhoven se snažil před přestávkou za každou cenu vyrovnat, ze svého tlaku ovšem nic nevytěžil.

Po změně stran zahrozil jako první hostující Martens, který ze střední vzdálenosti poslal míč zhruba metr nad břevno. Na druhé straně hřiště se pokoušel prosadit Jeremain Lens, jeho tečovanou ránu ale dokázal Esteban vyrazit na rohový kop. Po hodině hry se dostal v zajímavé palebné pozici k míči Ola Toivonen, jenže pálil vedle, jelikož zakončení mu nesedlo podle představ. Následně začal hrozit Alkmaar, zvláště pak střídající Charlison Benschop, který pro domácí obránce znamenal permanentní nebezpečí.

Hosté ovšem své šance nevyužili, a proto v průběhu 77. minuty přišlo vyrovnání. Lens dostal výborný pas od Marcela, potáhl si míč do pokutového území a gólmana Estebana překonal přízemní střelou mezi nohy - 2:2. Lens mohl v poslední minutě základní hrací doby dokonat hattrick, ale z přímého kopu neskóroval. V nastaveném čase pak přišel pro hostující fotbalisty obrovský šok. Esteban nedokázal vyrazit centr ze strany, míč se dostal k Timu Matavžovi, který jej usměrnil do brány - 3:2.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.AFC Ajax30197484:3464
2.AZ Alkmaar30177660:3258
3.Feyenoord Rotterdam30177660:3358
4.FC Twente30169575:3657
5.PSV Eindhoven30176774:4457
6.SC Heerenveen30169568:5057
7.SBV Vitesse301461041:3548
8.RKC Waalwijk301251332:4141
9.Roda JC301321548:5941
10.NEC Nijmegen301241437:4040
11.Heracles Almelo301071345:5037
12.FC Utrecht30991247:5236
13.FC Groningen301051539:5635
14.ADO Den Haag30881433:5332
15.NAC Breda30871538:4731
16.VVV Venlo30741935:7125
17.BV De Graafschap30542126:6519
18.SBV Excelsior30462023:6718

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (43)

Přidat komentář
Stiksxx

Sláva hurá výletu.

Reagovat
smazaný uživatel

když zítra prohrajem jste zpátky v boji o titul

Reagovat
Stiksxx

doma s Grepem?

Reagovat
AjaxFans

Tak 5 kol do konce a teoreticky 6 bodů naskok nezní vůbec zle

Reagovat
Erdovec

co je ten Dost zač, ta jeho statistika je ohromující? dík za odpověď

Reagovat
afc ajax

dost je ten hráč ktorý už dávno prerástol Hereenveen!

Reagovat
afc ajax

super fandil som proti twente až do konca ale oplatilo sa!!! GO AJAX takto možme aj doma oslavovať titul

Reagovat
Stiksxx

Souhlas pouze s první větou.

Reagovat
Elliasson

Jak jsem kritizoval minule Feyenoord, tak teď musím chválit. Předkolo Ligy mistrů musí být naše.

Reagovat
Stiksxx

O to bude ještě obrovský boj!!

Reagovat
Stiksxx

A ještě aby nevyhráli s posledním týmem

Reagovat
afc ajax

Reagovat
Elliasson

No vzhledem k tendenci Feyenoordu podceňovat papírově slabší soupeře bych se tomu nedivil.

Reagovat
Stiksxx

Já jsme si nevšiml, že by někoho podcenovali..Dobře zaváhali s Utrechtem a Rodou, ale to jsou týmy, kterým se tradičně daří proti silnějším soupeřům. Jinak se mi zdá, že si s každým poradili a výsledkem je pro ně baječné třetí místo.

Reagovat
Elliasson

Venlo, Waalwijk, Haag... Těch zbytečných zaváhání bylo fakt více.

Reagovat
AjaxFans

S Haagem to má vždy větší náboj,Utrecht je to samé.

Reagovat
Stiksxx

To by jsi chtěl asi moc, aby žádný zápas neprohráli. Zaváhá každý

Reagovat
AjaxFans

Na co okukujete toho Ecclestona.Stejnak by si u vás zatím neškrkl,né?

Reagovat
Stiksxx

Já vůbec nevím kdo to je? Radši kdyby koupili pořádnýho defenzivního štíta nebo stopera

Reagovat
Elliasson

Jasně, to vím, ale minimálně dva zápasy s těmi týmy jsme měli zvládnout lépe - hlavně Groningen. Dostat od nich 6ku...

Reagovat
smazaný uživatel

Ajax konečne !!!

Reagovat
AjaxFans

Gronigen pokračuje v mizérii

Reagovat
AjaxFans

Jak vám jde přenos?V nudělu nestíhá net a celkem solidně se to seká

Reagovat
afc ajax

mne to ide v pohode aj keď kvalita nič moc ale neseká "fromsport"

Reagovat
AjaxFans

Už to jde Ok.Jen nechápu,co tam zas hraje ten Blind To je taková nějistota,to je děs To už tam má hrát radši ten Rhijn

Reagovat
smazaný uživatel

je hroznej neumí lautr nic! Až bude v cajku Boilesen ani si nekopne doufám. Jinač dnes nic moc výkon

Reagovat
AjaxFans

Jj,je to jaxi plané dnes,ale hlavní budou 3b.

Blind by potřeobval do béčka,Jasper je prý zraněn.Snad nebude Boilsen polámaný co chvíla,nebo se zdál již od prvních zápasů velmi dobrý

Kolik dal Theo gólů z přímáků?Já vím snad o 1

Reagovat
smazaný uživatel

Ty oslavy gólů v podání hráčů Ajaxu mě fakt fascinují. Oni už ty branky berou jako samozřejmost, takže se ani neradují...

Reagovat
AjaxFans

jn,radují se jak kdyby hráli na tréninku

Reagovat
smazaný uživatel

Ajax dobře, že obhájí, tenhle tým mám rád

Reagovat
AjaxFans

je to na dobré cestě,finish máme dobrý,tak doufám,že už nám to neuteče letos

Reagovat
Stiksxx

Koukal jsem na vaše výsledky a běhal mi mráz po zádech jak je to všechno jednoznačně. Klobouček před tim vašim válcem

Reagovat
afc ajax

díki ti

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud PSV neuhraje to druhé místo, bylo by pro celý nizozemský fotbal nejlepší, kdyby zůstalo na 5. místě. Příští pohárový roční by měl silné obsazení a byl potom velmi nadějný směr koeficienty....

Reagovat
AjaxFans

tj,hlavně ať feyenord není druhý,to by byl největší průser.PSV by play of vykopalo a Az za celý rok si prostě to druhé místo zaslouží

Reagovat
smazaný uživatel

AZ by si to zasloužilo, ale když vidím ten los....Feyenoord do EL dobry...ale LM ne, takže souhlas. S tím, že už vyhrajete jsem se smířil, takže by se mi nejvíc líbilo: 1. AJAX, 2. PSV, 3. AZ, 4. Twente a 5. Feyenoord, který by si to rozdal o EL s Heerenveenem

Reagovat
Stiksxx

Asi tak. špatný los do konce nemáme, ale ona se tam nějaký ztráta asi ujme. Je ale dobrý, že Twente hraje s Ajaxem a Heerenveenem, sice doma, ale ztráta bude si myslim. AZ hraje v rozjetém Nijmegenu a Feyenoordu.My budeme mít asi největší problém v Rodě.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A jestli si myslel play off o EL, tak to mi hrát nemusíme, máme přece KNVB... takže EL jasná

Reagovat
Stiksxx

A je z toho základ nebo předkolo?

Reagovat
AjaxFans

Aj na to jsem zapoměl.Jinak by to měl být základ,jestli se nepletu.

Reagovat
Elliasson

Bohužel, máš pravdu. Ta pravda se někdy tak blbě čte až to možný není.

Nicméně, jako fanoušek Feyenoordu věřím, že se stane náhoda a Feyenoord proklouzne přeci jen do LM!

Reagovat
clinger

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele