základní část, 30. kolo
14.04.2012 18:45 CET
3 : 2
(1:2)

Reportáž

Matavžův "last minute" gól zařídil PSV vítězství

Svěřenci trenéra Cocuho dokázali dát zapomenout na nedávný propadák s Waalwijkem, jejich dnešní vítězství v poměru 3:2 se ale každopádně nerodilo vůbec lehce.

PSV začalo pořádně zostra a už v první minutě mohlo jít do vedení. Z dobrých dvaceti metrů napřáhl Zakaria Labyad a Alkmaar od možné pohromy zachránil jen bravurní zákrok gólmana Estebana. Za hosty poprvé zahrozil Roy Beerens, který to taktéž zkoušel zpoza vápna, jeho nebezpečná rána ovšem skončila pouze v boční síti. Úvodní gól zápasu tak přišel až v sedmnácté minutě. Střela Jeremaina Lense sice vypadala poměrně neškodně, Esteban ale celou situaci podcenil a míč překvapivě skončil za jeho zády - 1:0.

Vedení Eindhovenu nakonec trvalo pouze sedm minut. Z dálky totiž napřáhl Jozy Altidore a svou nechytatelnou dělovku poslal přesně do šibenice Tytonovy brány - 1:1. Alkmaar mohl jít zanedlouho dokonce do vedení, jenže Beerens ve stoprocentní šanci neuspěl. V 34. minutě si už ale hostující křídelník přeci jen spravil chuť. Po narážečce s Martensem napálil míč přesně pod břevno, kde na něj Tyton nemohl dosáhnout - 1:2. Eindhoven se snažil před přestávkou za každou cenu vyrovnat, ze svého tlaku ovšem nic nevytěžil.

Po změně stran zahrozil jako první hostující Martens, který ze střední vzdálenosti poslal míč zhruba metr nad břevno. Na druhé straně hřiště se pokoušel prosadit Jeremain Lens, jeho tečovanou ránu ale dokázal Esteban vyrazit na rohový kop. Po hodině hry se dostal v zajímavé palebné pozici k míči Ola Toivonen, jenže pálil vedle, jelikož zakončení mu nesedlo podle představ. Následně začal hrozit Alkmaar, zvláště pak střídající Charlison Benschop, který pro domácí obránce znamenal permanentní nebezpečí.

Hosté ovšem své šance nevyužili, a proto v průběhu 77. minuty přišlo vyrovnání. Lens dostal výborný pas od Marcela, potáhl si míč do pokutového území a gólmana Estebana překonal přízemní střelou mezi nohy - 2:2. Lens mohl v poslední minutě základní hrací doby dokonat hattrick, ale z přímého kopu neskóroval. V nastaveném čase pak přišel pro hostující fotbalisty obrovský šok. Esteban nedokázal vyrazit centr ze strany, míč se dostal k Timu Matavžovi, který jej usměrnil do brány - 3:2.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

oba gol, aneb: 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

paráda a ajax si jde pro titul snad

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele