základní část, 30. kolo
14.04.2012 20:45 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

FC Twente - NAC Breda 2:2

Hráči Twente měli vítězství proti Bredě na dosah, v samotném závěru ale inkasovali a musí se tak spokojit pouze s bodem za remízu 2:2.

Od samotného začátku bylo Twente aktivnější a dostalo Bredu pod tlak. Za zmínku pak stojí především šance ze dvanácté minuty, kdy Luuk de Jong trefil boční síť. Zanedlouho se naopak dostával do výborné palebné pozice Willem Janssen, na poslední chvíli ale zasáhl Anthony Lurling a míč mu ukopl. Brankář ten Rouwelaar tak nemusel vůbec zasahovat.

Twente mělo sice v prvním poločase většinu času výrazně navrch, mnoho gólových příležitostí si ovšem nevypracovalo. Ta největší každopádně přišla zhruba po půlhodině hry, kdy zahrával Ola John přímý kop z hranice šestnáctky a míč poslal jen těsně nad břevno.

Ihned po změně stran mohli jít domácí fotbalisté do vytouženého vedení, ale nepříjemnou Chadliho střelu vyrazil ten Rouwelaar. Následně přišla obrovská šance Bredy. Luijckx svou hlavičkou našel na malém vápně stojícího Boukhariho, ten ihned zakončoval a dokázal gólmana Boschkera překonat, na brankové čáře ale míč vykopl jeden z domácích obránců.

V 56. minutě už Breda přeci jen udeřila. Schilder svou přihrávkou našel úplně volného Schalka, který se objevil tváří v tvář Boschkerovi a neomylně zakončil. Vedení ovšem hostům příliš dlouho nevydrželo. Po pouhých pěti minutách totiž napřáhl zpoza vápna Luuk de Jong a míč poslal nechytatelně k tyčce. Nizozemský reprezentant byl zanedlouho vidět znovu, jelikož se ocitl na konci krásné akce a přesně umístěnou střelou zcela otočil stav utkání.

Breda sice v závěru utkání už nekladla příliš velký odpor, i přesto ve třetí minutě nastavení dokázala z ničeho nic vyrovnat. Bayram poslal do pokutového území centr, domácí stopeři nedokázali uhlídat Nourdina Boukhariho, který tak hlavou překonal bezmocného Boschkera.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
afc ajax

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele