Nizozemská Eredivisie - souhrn 23. kola

15.02.2013, 21:57, aktualizováno 17.02.2013, 18:23
Komentáře a souhrny
PSV doma udolalo Utrecht a pojistilo si vedení v tabulce, které dnes znovu na tři body stáhl Ajax. Twente se nedočkalo vítězství ani proti Willemu II a Feyenoord neuspěl ve Zwolle. V popředí se stále drží Vitesse po vítězství nad Groningenem, Venlo v pátek překvapilo výhrou na půdě Nijmegenu. Body si rozdělily Breda s Heraclesem a Roda s Alkmaarem...

RKC Waalwijk - AFC Ajax 0:2

17.02.2013 16:30

Góly: 22. Niklas Moisander, 40. Christian Eriksen

Ajax dal zapomenout na týden staré zaváhání s Rodou a proti Waalwijku si s přehledem dokráčel pro zasloužené vítězství 2:0. V tabulce sice nadále setrval na druhém místě, odpoutal se však od dvojice pronásledovatelů Feyenoord - Twente.

Už od samotného počátku měli hosté z Amsterdamu očividně navrch, ovšem dlouhou dobu byl jejich tlak spíše platonického rázu. Čekání na úvodní gólovou šanci se tak vcelku protáhlo. Jako první zahrozil v 21. minutě křídelník Derk Boerigter, který zaměstnal brankáře Zoeta nepříjemnou střelou zpoza vápna. Tuto příležitost sice De Boerovi svěřenci využít nedokázali, zakrátko si už ale počínali o poznání lépe. Eriksenův roh prodloužil na zadní tyč de Jong a špatně střežený stoper Niklas Moisander doklepl míč do branky - 0:1.

Vstřelený gól hosty pochopitelně nakopl a ve zbytku první půle byla jejich převaha ještě markantnější. Vytoužené druhé trefy se ovšem dočkali až pět minut před přestávkou, kdy Christian Eriksen předvedl ukázkovou individuální akci a z hranice vápna poslal míč nechytatelně k tyči - 0:2.

Ve druhém dějství nadvláda Ajaxu pokračovala, přesto ale mohl Waalwijk po hodině hry snížit. Po ruce Alderweirelda kopal Robert Braber penaltu, svou mizernou střelu však poslal přesně do středu brány a nechal vyniknout gólmana Vermeera. V závěrečných minutách přebrali otěže zápasu překvapivě domácí a několikrát Ajaxu zle zatopili. S nepříznivým stavem ovšem nic udělat nedokázali a museli skousnout čtvrtou porážku v řadě.

Více informací k zápasu

ADO Den Haag - SC Heerenveen 2:1

17.02.2013 14:30

Góly: 24. Danny Holla, 36. Santi Kolk - 13. Sven Kums

Den Haag doma přivítal trápící se Heerenveen. Hosté v tomto utkání jen potvrdili, že letos jim to opravdu nejde a odjížděli domů s těsnou porážkou 1:2.

Začátek utkání patřil hostům. Ti chtěli hned od úvodu skočit do utkání ve velkém stylu a ukázat tak, že stále mají o co hrát. To se jim také povedlo, když ve 13. minutě zahrával Heerenveen standardní situaci. Tu hosté dobře nevyřešili, avšak odražený míč se dostal k osamocenému Kumsovi, který přesnou ranou nedal domácímu brankáři šanci.

Den Haag však poté zapnul a jeho hra se velmi rychle zlepšila. Důkazem toho byla 24. minuta. V té se míče zmocnil na hranici pokutového území Danny Holla. Jeho prudká rána byla při cestě na hostující branku hned dvakrát tečována a brankář Heerenveenu byl bez šance - 1:1.

Čas ubíhal a domácí tlačili. Ve 31. minutě se ke střele dostal van Duinen. Jeho střela však o centimetry minula tyč. O šest minut později však Den Haag dokonal obrat. Po rohovém kopu se odrazil míč od tyče k osamocenému Kolkovi, ten před odkrytou brankou již neměl problém a poslal domácí do vedení.

Heerenveen byl na kolenou a ve 44. minutě přišel další hřebík do rakve. Druhou žlutou kartu viděl totiž van den Berg a hosté tak po jeho červené kartě šli do oslabení. První poločas tedy prakticky rozhodl o osudu tohoto utkání. Druhý poločas byl už jen formalitou bez jakékoliv větší šance a domácí tak uhájili těsné vedení až do konce.

Více informací k zápasu

PEC Zwolle - Feyenoord Rotterdam 3:2

17.02.2013 14:30

Góly: 2. Graziano Pellè (vl.), 7. Darryl Lachman, 75. Denni Avdić - 33. Graziano Pellè, 34. Graziano Pellè

Fotbalisté Zwolle v pátém jarním kole opět dokázali porazit velkého favorita a v současnosti obrali už tři výběry z nejlepší čtyřky současného ročníku Eredivisie. Díky tomu se opět dostali ze záchranářských pozic a poskočili na patnácté místo o bod před Rodu. Feyenoord má stále o více jak dvacet bodů více než jeho nedělní soupeř a propadl se na čtvrté místo prozatím o skóre za Twente i Ajax.

Domácí celek totiž šel do dvoubrankového vedení během sedmi minut a měl skvělý vstup do hry, ovšem po půlhodině hry bylo během jedné minuty srovnáno. V druhém dějství měli sice hosté menší tlak a o něco výraznější šance, nicméně z vítězné branky se nakonec radovali domácí čtvrthodiny před koncem utkání. Ústřední postavou utkání se stal útočník hostů Graziano Pellé, který sice vsítil tři branky, jednou ale zamířil do vlastní sítě.

Jeho nešťastný moment se zrodil hned ve 2. minutě, kdy po rohovém kopu vložil do trajektorie míče stehno a míč k jeho údivu zapadl za bezmocného brankáře Erwina Muldera. O pět minut později zasadilo Zwolle další šok favorizovaným svěřencům kouče Ronalda Koemana. Po krásné kolmici na pravou stranu od Slota se k míči dostal Darryl Lachman a z mírného úhlu našel mezírku pod brankářem Mulderem - 2:0.

Ovšem Feyenoord se nevzdal a ve 25. minutě poprvé výrazněji zahrozil, i když po centru Vilheny netrefil odkrytou branku z hranice vápna Verhoek. Nicméně o osm minut později již rotterdamský výběr srovnal. Po práci Immerse a Janmaata se míč odrazil od Lachmana a parádní nůžky poté vystřihl Pellé, který vstřelil opravdu neuvěřitelný gól. Ihned na to navíc neuběhla ani minuta a po rohovém kopu Clasieho se nikým nehlídaný prosadil hlavou znovu Pellé - 2:2.

Ihned po přestávce vychytal domácí brankář Boer benjamínka Vilhenu, na druhé straně vyrazil Mulder reflexivně míč na roh po ráně Denniho Avdiče. Dvacet minut před koncem netrefil Pellé hlavou odkrytou branku, proto hosty na druhé straně potrestal Avdič. Po rohovém kopu a velké chybě Muldera stál na zadní tyči a pohodlně dorážel do odkryté branky. V závěru mohli hosté srovnat, jenže Pellé hlavičkoval slabě a dvakrát spálil tutovku Immers, proto už ke změně výsledku nedošlo.

Více informací k zápasu

SBV Vitesse - FC Groningen 2:0

17.02.2013 12:30

Góly: 53. Mike Havenaar, 63. Wilfried Bony (pen.)

Vitesse ve velmi nudném domácím utkání proti Groningenu splnilo povinnost a svého soupeře poslalo domů s prázdnou po vítězství 2:0.

Utkání v Arnhemu začalo ve velmi klidném tempu. Místy se spíše zdálo, že oba celky zůstaly stále v kabinách. První zajímavá šance přišla ve 22. minutě z kopaček domácího Kalase. Ten se dokázal prokličkovat do zajímavé pozice a vypálit. Jeho rána ovšem brankáři hostí nenadělala žádné problémy a o pár centimetrů minula břevno.

První poločas toho poté mnoho nenabídl. Zdálo se spíše, že oběma celkům vyhovuje hra na 0:0. To se samozřejmě nelíbilo divákům a svým pískotem jasně dali najevo, co si o této hře myslí.

Druhý poločas ovšem začal zcela jinak než ten první a diváci, zejména ti domácí, mohli být spokojeni. V běžící 53. minutě se skvěle uvolnil domácí Ibarra. Ten utekl všem svým pronásledovatelům a přesným centrem našel nabíhajícího Havenaara, který se zavěsil do vzduchu a tvrdou hlavičkou nedal hostujícímu brankáři šanci.

Domácím však vedení 1:0 stačilo a nijak se do útoku nehrnulo. Utkání také dost ublížila pasivita hostujícího celku. Přeci jenom se diváci nějakého vzrušení ještě dostalo. V 63. minutě totiž hostující Femi fauloval v pokutovém území tak nešikovně, že rozhodčí neváhal a okamžitě nařídil pokutový kop. K tomu se postavil nejlepší střelec Eredivisie Bony Wilfried a přesnou ranou stanovil konečný výsledek 2:0.

Více informací k zápasu

PSV Eindhoven - FC Utrecht 2:1

16.02.2013 20:45

Góly: 29. Dries Mertens, 65. Georginio Wijnaldum - 10. Jacob Mulenga

PSV si doma poradilo s Utrechtem těsně 2:1. Hostující trenér před utkáním varoval na dvojici Mertens - Wijnaldum a po utkání bylo jasné proč. Oba hráči svými brankami poslali Utrecht domů s prázdnou.

Začátek utkání pro domácí nevyšel přesně podle představ. Hostující celek totiž do zápasu vlétl jako uragán. Běžela teprve 10. minuta když se míče zmocnil hostující Mulenga. Ten si to namířil přímo na branku Watermana, prokličkoval skrze bránící hráče a zpoza pokutového území skvělou střelou poslal Utrecht do vedení. Neuběhlo mnoho a pro hosty to mohlo být ještě veselejší. O pouhých devět minut později se totiž po levé straně parádně uvolnil hostující van der Gun. Na jeho prudký centr do pokutového území však nikdo nezareagoval.

PSV poté zabojovalo a začínalo přebírat otěže duelu. Důkazem toho byla 29. minuta. Domácí získali výhodu volného přímého kopu ze vzdálenosti asi pětadvaceti metrů. K tomu se postavil Mertens, před kterým hostující trenér varoval, a parádní ranou nedal brankáři Utrechtu žádnou šanci - 1:1. O dalších deset minut později mělo PSV další velkou šanci na otočení zápasu. Po rohovém kopu se k míči dostal aktivní Mertens, jeho střela však těsně minula branku. Poločas tedy skončil smírně 1:1 a všichni se těšili na poločas číslo dvě.

Do toho nastoupili tentokrát lépe domácí. Hrálo se teprve šest minut a do obrovské šance se dostal Strootman. Ten se prokličkoval skrze obranu a tvrdou střelou vyzkoušel pozornost Ruitera. Ten však míč vyrazil na rohový kop. Eindhovenský celek stupňoval svůj tlak. Vydařený vstup do druhého poločasu potvrdili domácí v 65. minutě. V té přišla dokonalá přihrávka z pravé strany přímo na kopačky Wijnalduma. Ten nezaváhal a přesnou ranou poslal svůj celek do vedení.

O pět minut později však Utrecht dostal výhodu a notnou dávku motivace. V běžící 70. minutě totiž nezvládl obrannou činnost a neudržel nervy na uzdě domácí Hutchinson. Ten na vlastní polovině neuhlídal útočícího hráče Utrechtu a stáhl jej k zemi. Rozhodčí neváhal a okamžitě Hutchinsona poslal do sprch.

PSV tak hrálo v oslabení a Utrecht získal novou energii. Hosté se okamžitě pustili do útoku, avšak eindhovenský celek se výborně nejen bránil. Domácí dokázali i v oslabení útočit. Brejky PSV dělaly obraně Utrechtu značné potíže. Hosté tak prakticky neměli čas na souvislý tlak, a tak PSV s přehledem svůj těsný náskok ubránilo.

Více informací k zápasu

NAC Breda - Heracles Almelo 1:1

16.02.2013 19:45

Góly: 56. Ricky ten Voorde - 11. Everton

Fotbalisté Bredy po mizerném podzimu začínají sbírat bod po bodíku a nenápadně se tak vzdalují příčkám zaručující sestup do druhé ligy. Díky vybojovanému bodu s Hearcles se dostali na dvanácté místo se ziskem čtyřiadvaceti bodů. NAC si možná představovalo tříbodový zisk, nicméně Almelo rozhodně nehraje špatně a bojuje o poháry v horní polovině, i když má stále jen o pět bodů více. Díky dnešnímu nerozhodnému výsledku je zatím osmé.

Hosté přitom začali skvěle a po deseti minutách hry se trefil kanonýr loňské sezóny Everton, avšak krátce po změně stran dokázali domácí srovnat a v závěru ještě měli nějaké šance na otočení výsledku. Heracles se dostalo do vedení ze své první vážnější akce, když po centru do vápna tečoval míč hlavou Rienstra a připravený Everton hlavou pohodlně uklidil míč do sítě. Po necelé čtvrthodině hry mohl Everton zvýšit po hrubce domácí obrany, ale ke střele se nakonec nedostal.

Breda se probouzela až v průběhu úvodního dějství a ve druhé nastavené minutě byla blízko vyrovnání. Po kolmici Hooiho se Buijs dostal před Pasveera, jenže svou střelu nepochopitelně nasměroval těsně vedle. Breda po změně stran ještě více ožila a měla další šance. Nejprve v 55. minutě po dalším centru Hooie těsně vedle hlavičkoval znovu Buis, avšak poté už autor dvou spálených příležitostí vymyslel gólovou nahrávku.

Po jeho centru do vápna se osamocen k hlavičce dostal Ricky ten Voorde a byl naprosto přesný, Pasveer byl tentokráte bez šance. Hostující brankář vyrobil dvacet minut před koncem velkou minelu, kterou ale Lurling naštěstí pro něj nezakončil přesně do poloodkryté branky. V poslední možnosti utkání se ocitl hostující Duarte, ovšem brankář Jelle ten Rouwelaar brilantně zlikvidoval jeho pokus a skóre zápasu se tak již nezměnilo.

Více informací k zápasu

Roda JC - AZ Alkmaar 2:2

16.02.2013 19:45

Góly: 1. Sanharib Malki, 64. Frank Demouge - 34. Jozy Altidore, 52. Willie Overtoom

Fotbalisté Alkmaaru po skvělém vstupu do sezóny se opět dostávají do podzimní špatné formy a nyní už nedokázali potřetí v řadě zvítězit. Po překvapivé prohře s Groningenem a na Feyenoordu sice nyní konečně bodovali, nicméně bod na půdě zachraňující se Rody je opět málo. Alkmaar je tak prozatím jedenáctý s pětadvaceti body a účast v kvalifikaci Evropské ligy se mu opět vzdálila, naopak Roda je patnáctá s dvaadvaceti body.

Kerkrade tak prozatím zvýšilo svůj náskok na umístění "barážového" Zwolle a v tuto chvíli má náskok dvou bodů. Domácí se hned v první minutě dostali do vedení po brance tradičního střelce Sanhrabiho Malkiho, nicméně hosté otočili stav díky brankám amerického šutéra Jozyho Altidora, který je s patnácti brankami suverénně nejlepším střelcem týmu, a krátce po pauze Overtooma. Poslední slovo měli ale domácí a v 65. minutě upravil na 2:2 Frank Demouge.

Roda vstoupila do zápasu skvěle. Hosté se nestačili ani rozkoukat a už lovili míč ze své sítě. Po skvělém presingu se k ráně z dvaceti metrů dostal Fledderus a pořádně protáhl Alvadara. Ten sice dokázal vyrazit míč před sebe, avšak Malki s dorážkou do prázdné branky neměl větší problémy. Nicméně krátce po odehrané půlhodině bylo srovnáno. Po nenápadné akci se na hranici vápna ocitl Altidore a nezištnou střelou k tyči srovnal stav zápasu -1:1.

Pět minut po změně stran AZ využilo svou aktivitu a dokázalo zcela zaskočit domácí celek. K přímému volnému kopu z téměř pětadvaceti metrů se postavil Willy Overtoom a naprosto fantastickou ranou pokořil bezmocného Kurtoa. Alkmaaru ale nevydrželo vedení ani čtvrt hodiny a po krásné přízemní kombinaci zakončil z necelých pěti metrů Demouge. Poté ještě neproměnil samostatné sólo Altidore a proti jeho pokus fantasticky zasáhl Kurto, další průběh už ale žádnou výraznější akci nepřinesl.

Více informací k zápasu

FC Twente - Willem II 1:1

16.02.2013 18:45

Góly: 43. Douglas - 90. Ricardo Ippel

Mizérie Twente pokračuje. Slavný klub z Enschede nedokázal vyhrát ani po páté v řadě. Dnešní remíza 1:1 s posledním Willemem jej musí mrzet o to víc, že o vítězství přišel až v poslední minutě základní hrací doby.

Ze strany domácích fotbalistům to byla po většinu první půle opravdová bída. I proto první šance celého zápasu přišla až po více jak půlhodině hry, kdy se vydal na útočný výlet stoper Bengtsson a svou hlavičkou lízl horní síť Meulovy brány.

Navzdory ohromnému trápení a pískotu fanoušků se svěřenci kouče McClarena ujali ještě před přestávkou vedení. Dvě minuty před poločasem usměrnil hlavičku Fera do brány brazilský obránce Douglas - 1:0.

Do druhého dějství vletělo Twente jako uragán a zdálo se, že se bude snažit co nejrychleji přidat druhý gól. Jeho aktivita ale velmi rychle vyprchala a vše se vrátilo zpátky do starých kolejí. Nejblíže k navyšující trefě byl Robbert Schilder, který střelou ze střední vzdálenosti orazítkoval břevno hostující svatyně.

V závěru utkání se už domácí fotbalisté soustředili výhradně na bránění jednogólového vedení a za svou pasivitu byli nakonec potrestáni. Pár sekund před vypršením normální hrací doby se do míče opřel střídající Ricardo Ippel a nádhernou střelou z dobrých pětadvaceti metrů nedal Mihajlovovi šanci - 1:1.

Více informací k zápasu

NEC Nijmegen - VVV Venlo 1:2

15.02.2013 20:00

Góly: 6. Nick van der Velden - 11. Uche Nwofor, 72. Bryan Linssen

Po třech výhrách v řadě přišlo v Nijmegenu kruté vystřízlivění. Duel s předposledním Venlem měl být jednoznačnou záležitostí, NEC ale nakonec podlehl svému sokovi 1:2.

Utkání sice začalo poměrně opatrně, přesto se ale Nijmegen už v šesté minutě ujal vedení. Zpoza vápna se do míče opřel Nick van der Velden a svou přízemní střelu poslal za záda brankáře Mäenpäeho - 1:0.

Venlo se z inkasované branky rychle vzpamatovalo a po pouhých sedmi minutách odpovědělo tím nejlepším možným způsobem: Uche Nwofor dostal přihrávku do běhu a bezmocného gólmana Babose překonal přesnou střelou k tyči - 1:1.

Ve zbytku první půle to žádná fotbalová paráda rozhodně nebyla. Oba celky sváděly řadu soubojů ve středu pole a jen hodně ztěžka se dostávaly do střeleckých pozic, natož do šancí.

Začátek druhého dějství sice vyšel o něco lépe Nijmegenu, jeho snaha ovšem vyšla naprázdno. Brankář Mäenpää byl víceméně bez práce, stejně tak i jeho protějšek Babos.

Velmi důležitý moment celého klání přišel v 65. minutě, kdy domácí Nathaniel Will zajel do protihráče a okamžitě viděl od rozhodčího Sanderse červenou kartu. Venlo početní výhody dokázalo využít už po sedmi minutách hry. Na konci rychlého protiútoku se zjevil Brian Linssen a hlavou neomylně zakončil - 1:2.

Nijmegen to ani následně nezabalil, v deseti lidech se však prosazoval jen hodně ztěžka. Těsně před koncem základní hrací doby jej pak od třetího inkasovaného gólu zachránila tyčka, kterou nastřelil Linssen.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.PSV Eindhoven23162577:2550
2.AFC Ajax23138253:2447
3.FC Twente23128339:2044
4.Feyenoord Rotterdam23135545:3144
5.SBV Vitesse23126543:2842
6.FC Utrecht23116634:2739
7.NEC Nijmegen2396832:3633
8.ADO Den Haag23710637:4131
9.Heracles Almelo23610745:4528
10.FC Groningen23751122:3526
11.AZ Alkmaar23671034:4025
12.NAC Breda23661125:4024
13.RKC Waalwijk23581025:3123
14.SC Heerenveen23581032:4423
15.PEC Zwolle23581025:3723
16.Roda JC23410932:4522
17.VVV Venlo23471227:4919
18.Willem II23281321:5014

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (36)

Přidat komentář
Stiksxx

Díky NEC že ste mi zechcali tiket!

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som mal over

Reagovat
smazaný uživatel

Twente me zase sklamalo co se v týmu děje?

Reagovat
smazaný uživatel

Opat nekoncentracia v poslednych minutach, samozrejme hra je biedna rovnako ako v poslednych zapasoch.

Reagovat
smazaný uživatel

Ať jde ten Utrecht do prde*e! Super šance se zápasem něco udělat, když šlo PSV do 10ti a oni to odehrají, jak kdyby viděli poprvé míč HNUS!!! A to si furt říkám, že nějaký ty týmy z Eredivisie kvalitu mají, ale je to asi fakt špatný!

Reagovat
AjaxFans

Kvalita je,ono to je celá ered nahoru dolů.Minule jsem sledoval jeden match nezaujatě a v asi v 85 min.kdy domácí vyhrávali 2:1 šli skoro všichni do utoku, co byl míč ztracen,tak se to dělo i na straně soupeře.Prostě všichni utok

Reagovat
smazaný uživatel

No já předtím sledoval poločas Granada vs. Barcelona a kvalita trochu někde jinde bohužel. Myslím tím i hráče Granady, technicky i takticky ten tým byl někde jinde. Ten Utrecht si nebyl schopnej ani nahrát....

Reagovat
AjaxFans

Je správný čas pogratulovat Twente

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JackDaniels.

konecne Bony

Reagovat
AjaxFans

Pelle hatrick

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Stiksxx

Příští týden si budeme na něj muset dát hodně velký pozor..

Reagovat
Stiksxx

Zwolle hezky pěkně Další tým, který bohatým bude brát a chudým dávat?

Reagovat
afc ajax

Reagovat
smazaný uživatel

Hrál Kalas?

Reagovat
smazaný uživatel

Hrál

Reagovat
smazaný uživatel

stopera nebo pravého beka ?

Reagovat
AjaxFans

stačí se podívat na report

Reagovat
FC Porto FC

Sulejmani je vyřazenej z kádru?

Reagovat
AjaxFans

Sulejmani je již historie,los bastardos

Reagovat
FC Porto FC

a on teda už od listopadu za Ajax nehraje ani netrénuje nebo jak to je?

Reagovat
AjaxFans

To přesně nevím jestli trénuje samostnatně,nebo s béčkem.Ta situace je celkem pro mě nepřehledná, navíc v poslední době o něm moc článků není,takže už je asi každému u prrr

Reagovat
smazaný uživatel

hraje a trénuje s Béčkem. Nechtěl podepsat novou smlouvu a tím i přistoupit na snížení platu, který má hodně nadhodnocený. Každopádně nejhorší kauf všech dob.

Reagovat
AjaxFans

Jen podpisový bonus 2.5 mega

Reagovat
smazaný uživatel

ten Basten musel mít v té palici..na

Reagovat
AjaxFans

Nn,to bylo myšleno kdyby nyní prodloužil,tak požadoval 2.5 mega bonus.Zachoval se jako nějaká jihoamerická štětka

Reagovat
smazaný uživatel

však po jeho odchodu už bude čistej stůl konečně

Reagovat
Stiksxx

koukám podobný případ jako u nás Engelaar

Reagovat
smazaný uživatel

Ajax taková unuděná výhra, takový zápasy bych zrušil, hraje se na ani né půl plynu a nedá se na to moc koukat

Reagovat
madridfan

Kdy bude zase tipovačka?

Reagovat
Elliasson

Feye Mohli se dotáhnout na Ajax.

Reagovat
smazaný uživatel

příští týden se snad dotáhnete na PSV budu držet palce

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Stiksxx

To je neuvěřitelný co jsme zase nedali.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele