základní část, 23. kolo
16.02.2013 20:45 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

PSV Eindhoven - FC Utrecht 2:1

PSV si doma poradilo s Utrechtem těsně 2:1. Hostující trenér před utkáním varoval na dvojici Mertens - Wijnaldum a po utkání bylo jasné proč. Oba hráči svými brankami poslali Utrecht domů s prázdnou.

Začátek utkání pro domácí nevyšel přesně podle představ. Hostující celek totiž do zápasu vlétl jako uragán. Běžela teprve 10. minuta když se míče zmocnil hostující Mulenga. Ten si to namířil přímo na branku Watermana, prokličkoval skrze bránící hráče a zpoza pokutového území skvělou střelou poslal Utrecht do vedení. Neuběhlo mnoho a pro hosty to mohlo být ještě veselejší. O pouhých devět minut později se totiž po levé straně parádně uvolnil hostující van der Gun. Na jeho prudký centr do pokutového území však nikdo nezareagoval.

PSV poté zabojovalo a začínalo přebírat otěže duelu. Důkazem toho byla 29. minuta. Domácí získali výhodu volného přímého kopu ze vzdálenosti asi pětadvaceti metrů. K tomu se postavil Mertens, před kterým hostující trenér varoval, a parádní ranou nedal brankáři Utrechtu žádnou šanci - 1:1. O dalších deset minut později mělo PSV další velkou šanci na otočení zápasu. Po rohovém kopu se k míči dostal aktivní Mertens, jeho střela však těsně minula branku. Poločas tedy skončil smírně 1:1 a všichni se těšili na poločas číslo dvě.

Do toho nastoupili tentokrát lépe domácí. Hrálo se teprve šest minut a do obrovské šance se dostal Strootman. Ten se prokličkoval skrze obranu a tvrdou střelou vyzkoušel pozornost Ruitera. Ten však míč vyrazil na rohový kop. Eindhovenský celek stupňoval svůj tlak. Vydařený vstup do druhého poločasu potvrdili domácí v 65. minutě. V té přišla dokonalá přihrávka z pravé strany přímo na kopačky Wijnalduma. Ten nezaváhal a přesnou ranou poslal svůj celek do vedení.

O pět minut později však Utrecht dostal výhodu a notnou dávku motivace. V běžící 70. minutě totiž nezvládl obrannou činnost a neudržel nervy na uzdě domácí Hutchinson. Ten na vlastní polovině neuhlídal útočícího hráče Utrechtu a stáhl jej k zemi. Rozhodčí neváhal a okamžitě Hutchinsona poslal do sprch.

PSV tak hrálo v oslabení a Utrecht získal novou energii. Hosté se okamžitě pustili do útoku, avšak eindhovenský celek se výborně nejen bránil. Domácí dokázali i v oslabení útočit. Brejky PSV dělaly obraně Utrechtu značné potíže. Hosté tak prakticky neměli čas na souvislý tlak, a tak PSV s přehledem svůj těsný náskok ubránilo.

Autor: Petr Zajíc

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
hradec

PSV 2:2 Utrecht

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

Mohl by Utrecht něco uhrát, na PSV určitě mají

Reagovat
smazaný uživatel

3-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele