základní část, 21. kolo
11.02.2012 18:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

AZ Alkmaar - SBV Excelsior 2:0

Fotbalisté Alkmaaru sice v domácím prostředí nepředvedli tak úchvatný výkon jako proti Den Haagu, i tak ale získávají z domácího prostředí velice cenné tři body. Přitom hosté z Excelsioru dlouho drželi krok a vypadalo to, že by na bod mohli dosáhnout. Jenže po necelé hodině hry domácí skórovali dvakrát během tří minut a o vítězi tak nebylo pochyb. O obě branky domácích se postaral Belgičan Maarten Martens.

Excelsior prozatím klesl na sedmnácté místo se ziskem čtrnácti bodů a opět bude muset dohánět ztrátu. Alkmaar se dostal nyní na první místo a má tříbodový náskok na PSV, to ovšem přivítá poslední De Graafschap v domácím prostředí a mělo by se na vedoucí pozici o skóre vrátit. Úvodní poločas příliš zajímavý nebyl, teprve v jeho druhé polovině se přeci jen urodila nějaká ta příležitost.

Hned v první desetiminutovce tlačil Excelsior a vybojoval několik standardních situací, jenže postupem času přebíral otěže duelu AZ. Krátce po polovině úvodního dějství mířil pouze do tyče Charlison Benschop. Necelých pět minut před přestávkou se dostal do šance Simon Poulsen, který po nádherném centru Bretta Holmana napálil z voleje břevno. K dorážce se už nikdo z domácích hráčů neprobojoval.

Po přestávce se snažili domácí tlačit a vytvořili si nějaké šance, jenže žádná gólová k vidění nebyla. Teprve v 58. minutě po nádherné kombinaci a následné kolmici Poulsena utekl obraně Martens, snadno obešel brankáře a mohl zakončovat do prázdné branky. Excelsior byl tímto momentem lehce otřesen, neuběhly ani dvě minuty a Martens řádil podruhé. Po centru z levé strany se obětavě sklouzl k míči a dokázal ho nakonec se štěstím dostat do sítě.

Za další minutu mohli domácí vést o tři trefy, hlavička Holmana jen těsně minula horní tyčku. Poté se oba výběry snažily ještě oživit hru střídáními, zkušený Alkmaar si však náskok pohlídal a vcelku zaslouženě zvítězil. V příštím kole se Alkmaar představí na půdě Utrechtu, Escelsior se popere o body na půdě Den Haagu.

Autor: Viktor Sandev / az.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele