základní část, 21. kolo
11.02.2012 20:45 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

NAC Breda - AFC Ajax 0:2

Ajax se po nedávných nevydařených výsledcích dostal pod ohromný tlak, který se mu nyní povedlo alespoň částečně zmírnit vítězstvím nad Bredou. O výsledek 2:0 se gólově postarali Bulykin a Lodeiro.

Nechybělo mnoho a Ajax mohl už po šesti minutách hry prohrávat. Eric Botteghin ale nakonec orazítkoval pouze břevno hostující brány. Amsterdamský celek poprvé zahrozil v 17. minutě, kdy se Siem de Jong perfektně zbavil bránícího hráče, na brankáře ten Rouwelaara už však nevyzrál. Následně byli sice hosté o poznání aktivnější, i přesto toho nedokázali nijak využít. Bulykin se sice ocitl v dobré příležitosti, jenže míč hlavou do brány neusměrnil.

Po půl hodině hry se musel činit znovu gólman ten Rouwelaar, který byl přinucen likvidovat nepříjemnou střelu Alderweirelda. Následně naopak mohla z ničeho nic udeřit Breda, konkrétně Schilder, který však po Kolkově přihrávce zakončoval nepřesně. Poslední slovo pak patřilo znovu Ajaxu. Domácí fanoušky vystrašil především Christian Eriksen, proti jehož střele musel ten Rouwelaar vytáhnout další pohotový zákrok.

Po pěti minutách druhé půle spálil velkou šanci útočník Dmitrij Bulykin, když tentokrát po centru Özbilize trefil jen břevno domácí brány. Hostující fotbalisté dokázali následně dostat svého soupeře pod velkým tlakem, jenže v koncovce se i nadále trápili. To předvedl například Eriksen, který v 59. minutě po přiťuknutí od Bulykina nepochopitelně přestřelil. Hned vzápětí mohla udeřit Breda, hostující celek ale podržel brankář Vermeer, jenž výborně vychytal Bonevaciu.

V 69. minutě se Ajax konečně dočkal. Bulykin využil velmi špatného bránění Botteghina a Koenderse, dostal se ke střele, kterou překonal gólmana ten Rouwelaara. Vedení mohl zanedlouho pojistit Eriksen, ale tentokrát už ten Rouwelaar nekapituloval. Breda v závěrečné desetiminutovce výrazně ožila a měla jednu velmi zajímavou šanci na vyrovnání. Ránu Kolka ovšem vykopnul z brankové čáry stoper Vertonghen. Minutu před koncem pak znovu udeřil Ajax. Lodeiro utekl všem obráncům a v poklidu zakončil na konečných 2:0.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

to vypadá tak na 5:0 pro bredu, ale doufám že se ti amsterdamští mamlasi zvednou!

Reagovat
zde73

asi tak nejak

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

wow! zvedli se mamlasi

Reagovat
afc ajax

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele