Nizozemská Eredivisie preview - 1. kolo

29.08.2008, 13:51, aktualizováno 31.08.2008, 09:22
Previews
Do nizozemské Eredivisie se v neděli zapojí i tři velmi ambiciózní celky. Feyenoord zajíždí do Almela, Heerenven pro změnu do Volendamu a Alkmaar na domácím hřišti přívítá Bredu. V dalším zápase se utká Sparta s Den Haagem...
SBV Vitesse - FC Groningen  (pátek 20:45)
V páteční předehrávce Eredivisie se mezi sebou utkají celky Vitesse Arnhem a Groningenu. Obě strany mají v nadcházející sezoně za cíl především klidný střed tabulky, potažmo opatrné atakování vyšších příček.

Groningen se vloni umístil na překrásném sedmém místě, přičemž následně v play-off vypadl ve druhém kole s Nijmegenem, když předešlý dvojzápas s Utrechtem zvládli svěřenci Rona Janse bez větších problémů. Takové tažení se bude v letošní sezoně těžko opakovat. Nic však není nemožné.

Každopádně zeleno-bílá armáda v pátek narazí na soupeře nepříliš oblíbeného. Arnhem totiž již tři zápasy v řadě neporazila. Lodivod Groningenu proto předzápasový trénink v Euroborgu uzavřel. "Myslím, že můžu, stejně jako můj protějšek Hans Westerhof, jmenovat devět hráčů (ze soupeřovy jedenáctky), a to bez problémů. Ale poslední dva posty zůstanou nejistě obsazené až do páteční noci," skrývá své tajemství Jans. Následně také kouč zelenobílých uvedl, že Westerhofovi v žádném případě nepomůže pozorování přípravných zápasů na videu, neboť z všelijakých důvodů neměl ani jednou k dispozici kompletní kádr.

Zatímco Jans zvolil pečlivou přípravou na zahajovací klání nové sezony, jeho protějšek dost zvláštně nechal tým, aby si zvolil svou taktiku, se kterou na soupeře vyrukuje. Tak prý docílí většího využití talentu jednotlivých hráčů. "Mads Junker, například, nám řekl, že je pro úspěch týmu velmi důležité, aby byl vepředu řádně podporován. Proto bude vedle Madse hrát Santi Kolk."

To byl možná také důvod, proč minulý rok vstřelila víc branek jak Vitesse i třináctá Sparta (Arnhem skončil o místo před ní). "Taky jsem je nechal povídat si o soupeřových slabinách, a kdo je neznal, podíval se na video," líčí další sféru přípravy jeho týmu na páteční souboj.

Kormidelníkovi Groningenu Ronu Jansovi se do služby hlásí čtyři reprezentanti z pěti, k tomu se po zranění vrací Matthijs. Jenže Veldmate (koleno) a Meerdink (chodidlo) jsou stále mimo hru a ani Ajilore se nestihne doléčit včas.

Vitesse trápila loni hlavně nedisciplinovanost, kvůli níž ještě v pátek nebude moci nastoupit Sansoni s Molhoekem. K dispozici Westerhofovi nejsou ani Jenner s Tarvajarvim, oba shodně sužovaní problémy s rameny.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.30 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Utrecht - PSV Eindhoven  (sobota 14:30)
Obhájce nizozemského titulu PSV Eindhoven vstupuje do nové sezony zápasem na stadionu Galgenwaard, kde jej přivítá FC Utrecht, loni desátý.

Hosté z Eindhovenu přiváží do Utrechtu novou posilu, obránce Erika Pieterse. 20letý mladík strávil poslední dvě sezony právě v Utrechtu, ale na začátku léta podepsal čtyřletý kontrakt s PSV. "Doufám, že mě v Utrechtu vřele přivítají. Dal jsem tomu klubu vše," sdělil novinářům Pieters.

Nový kouč PSV Huub Stevens se již těší na svůj první zápas na lavičce a doufá, že mu premiéra vyjde. V přípravě se totiž jeho svěřencům příliš nedařilo a sám kouč ji označil za "od dokonalosti hodně vzdálenou". Především zranění a reprezentační povinnosti nedala 54letého trenérovi příliš mnoho času. "Naše příprava byla daleko od ideálu. Někteří hráči byli zraněni, tři fotbalisté byli na Olympiádě a další reprezentovali. Nyní bychom ale měli být připraveni na úvodní zápas sezony a já myslím, že jsme," prohlásil Stevens.

Eindhoven již má marodku takřka prázdnou a do zápasu nezasáhnou pouze Jan Kromkamp (poraněné koleno) a Bass Roorda (záda). "Kromkamp se uzdravuje rychle, ale nebylo by správné nasadit ho do dnešního zápasu," řekl Huub Stevens.

Kontrastem ke zdravému kádru je domácí Utrecht, jehož trenér Wim van Hanegem musí řešit hned několik problémů. Mimo je totiž sedm hráčů - Cedric van der Gun, Etienn Shew-Atjon, Tim Cornelisse, Morten Skoubo, Mike van der Kooy a Nick Kuypers. Třízápasový distanc má Gregoor van Dijk. Utrechtu by mohl alespoň pomoci Mihai Nesu, jenž se stal novou posilou teprve ve čtvrtek, den poté, co se jeho bývalý zaměstnavatel, Steaua Bukurešť, probojoval do základních skupin Ligy mistrů. "Jsem připraven nastoupit," prohlásil. Také další nováček v týmu Ali Boussaboun řekl, že může nastoupit. "Pokud mě trenér bude potřebovat, budu připraven."
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.65 - 3.70 - 1.60
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Willem II - AFC Ajax  (sobota 18:45)
Žhavý kandidát na ukořistění trofeje pro nejlepší tým Holandska, Ajax AFC, startuje do nového ročníku soubojem na hřišti Willem II Tilburg, který se loni jen stěží zachraňoval.

Amsterdamský celek vstupuje do nového ročníku oděný do nového hábitu. Především je vedený ambiciózním a věhlasným koučem, Marcem van Bastenem, ale krom toho dost obměnil kádr a oproti minulým letům je pasován do role hlavního kandidáta na mistrovský titul. Do hlavního města Nizozemska během léta putovali postupně Argentinec Cvitanich, obletovaný talent Sulejmani, Aissati z konkurenčního PSV, Oleguer se zkušenostmi z Primera Division a naposledy Evander Sno, donedávna působící ve skotském Celtiku. Jenže Marco van Basten je znám tím, že je málokdy se vším plně spokojen a ani teď úplně ještě nesympatizuje s kádrem, kterým momentálně disponuje. Zvýšený tlak dokáže dělat divy a někdejší hráčská legenda "Godenzonen" nyní hlavně potřebuje, aby se jeho ovečky v klidu sehrály.

"Bude to těžký zápas," uvedl pro začátek bývalý kormidelník nizozemské reprezentace. "O Ajaxu se v poslední době hodně mluvilo v médiích, tudíž budou proti nám fotbalisté Willem II zvlášť namotivovaní. Musíme na to být připraveni, to je jasné. Bude to zajímavé. Tilburg už nějakou dobu trénuje pospolu, zatímco my jsme v minulých týdnech ztratili pár hráčů z důvodu konání olympiády. Musíme se ještě zlepšovat, zatím nejsem plně spokojen s naší hrou," uzavřel Van Basten předzápasové posezení s novináři.

Ani v sobotu nebude mít lodivod Ajaxu k dispozici kompletní kádr, a to ani zdaleka. Citelně by měly scházet zejména zkušenosti v osobě Gabriho, jenž se zranil během úterního tréninku. Dále Van Basten postrádá Schildera, Van der Heijdena a Donalda, zatímco Kennedy Bakircioglu už by měl být fit.

Celek Tilburgu se minulé dvě sezony umístil pokaždé na 15. příčce těsně nad propastí sestupu a v obou dvou případech také vybojoval stejný počet bodů, 30. V sezoně 2006/07 se dokonce musel Willem II proklestit spletitou cestou baráží, aby si udržel prvoligovou příslušnost. Poučí se letos a bude se konečně pohybovat alespoň v klidných vodách středu tabulky? Kouč "Tricolores" Andries Jonker v to věří a doufá, že jeho svěřenci vykročí tou správnou nohou již v sobotu zápasem, ve kterém plní roli trpaslíka. "Možná je můžeme překvapit," prohlásil na předzápasové konferenci opatrně. V létě se hodně spekulovalo o odchodu kanonýra Willem II Franka Demougeho, a jelikož je přestupové okno ještě otevřeno, je možné, že na jeho rozhodování zda zůstat nebo ne bude mít vliv i výsledek sobotního klání.

Jonker stále ještě zvažuje správnou variantu zahajovací jedenáctky a zdá se, že jediným, kdo se o své místo na slunci bát nemusí, je brankářská jednička a rovněž kapitán týmu Maikel Aerts. Zároveň se ale předpokládá, že si již v sobotu své debuty v pruhovaném modrobíločerveném dresu odbudou posily Muhamadu s Velosem.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 6.00 - 4.00 - 1.45
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Roda JC - FC Twente  (sobota 19:45)
Loňská kometa nizozemské ligy, FC Twente, odstartuje do nové sezony Eredivisie venkovním duelem s Rodou Kerkrade. Proletí se i letos až do výšin nebo pohasne, jako už se kolikrát stalo?

Priorita Steva McClarena, hvězdného kouče mužstva z provinčního města Enschede, po středečním debaklu od Arsenalu 0:4 byla zřejmá - dostatečně povzbudit a mentálně připravit své svěřence na náročný start do nového ligového ročníku. Jenže to nebyla jediná starost někdejšího kormidelníka reprezentace Albionu, kterou musel v týdnu řešit. Znenadání mu totiž mezi prsty pláchl klíčový záložník, Australan Luke Wilshire, jenž se dohodl s ruským Dinamem Moskva.

"Jsem velmi zklamán odchodem Luka Wilshirea," smutnil na předzápasové konferenci McClaren, "s ním nám odešly asistence i góly." Poté už se věnoval nedávno utrženému hořkému debaklu na Emirates Stadium. "V Londýně jsme nepodali takový výkon jako při domácím zápase v Arnhemu (v evropských pohárech musí zatím Twente využívat azyl v Arnhemu kvůli rekonstrukci svého Grolsch Veste, která bude dokončena již v září - pozn. red.). Ale stále je to obrovská zkušenost pro naše hráče a já věřím, že v budoucnu to bude jen lepší," věří svým novým ovečkám někdejší manažer Middlesbrough.

Nizozemská média ráda přisuzují Twente roli černého koně i tohoto ročníku a zároveň "Tukkers" obvykle pasují do pozice mírného favorita sobotního klání. Tu však McClaren rázně odmítá. "Pokud jde o utkání s Rodou, nebude to nic lehkého. Mají nějaké dobré hráče. Já sám mám obzvláště rád Andrese Opera," vyzdvihuje 47letý kouč kvality zkušeného estonského ofenzivního záložníka.

McClaren se bude o víkendu muset obejít bez brankáře Boschkera (lýtko) a útočníka Arnoutovice (kolenní šlacha), kdežto středopolař Tiote by v sestavě Twente neměl chybět. Včas se dal do pořádku i Hersi a do základní sestavy se vrací spolehlivý snajpr Blaise N’Kufo, jehož do středečního duelu s Arsenalem nepustil karetní trest.

Roda v létě dosti posilovala kádr, zatímco klub z Enschede spíš oslaboval. Kromě zmíněného Wilshirea opustil kádr "Tukkers" také reprezentant Orlando Engelaar. Naproti tomu "De Koempels" s trenérem Atteveldem své řady jen tužilo. Přišli Linssen, Vormer, De Man, Gommans a na cestě jsou ještě dva hráči, jak sám uvedl lodivod Rody. "Usilujeme o zdvojení postu pravého beka. Na tento post mám, myslím, k dispozici jen Davyho de Fauwa, protože de Man je spíš stoper. Také doufám, že přivedeme ještě jednoho útočníka vedle Gommanse, který k nám zavítal toto léto," přemítá nahlas 41letý Raymond Atteveld, někdejší hráč Evertonu. Ten nebude moci proti Twente využít služeb tria borců ve složení van Tornhout, Hadouir (oba koleno) a Mardulier (rameno).
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.25 - 3.20 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
NEC Nijmegen - BV De Graafschap  (sobota 20:45)
Svůj první zápas v nové sezoně sehraje NEC Nijmegen, loni osmý, na domácí půdě s celkem De Graafschap. Na stadionu de Goffert budou chtít oba týmy zahájit svou pouť novou sezonou co nejlépe. Zejména hosté k tomu mají velkou motivaci, protože v nejvyšší soutěži zůstali jen díky vyhranému závěrečnému utkání play-off.

Trenér Nijmegenu Mario Been chce zapomenout na hromadné odchody hráčů a soustředí se na úvodní duel, který chce vyhrát. "Přestože jsme ztratili šest hráčů, musíme v prvním zápase uspět. Na tréninku hráči pracují dobře," řekl Been. Odchody by navíc nemusely být u konce. Do West Bromwiche Albion má totiž namířeno zkušený obránce Olsson, ale Been doufá, že ještě minimálně jednou nastoupí.

Nijmegenu by mohly pomoci nové posily v podobě Areka Radomskiho a Lasse Schoneho. Zejména pro Schoneho by to byl pikantní debut, jelikož by nastoupil proti bývalým spoluhráčům. Také Mark Otten doufá, že se po vleklém zranění vrátí do sestavy. Nehrál od dubna 2007! Naopak zápas nestihne Rachid Bouaouzan, jenž nestihne zkompletovat hostování z Wiganu.

De Graafschap trápí několik absencí. Mimo hru jsou Oussama Assaidi, Abdelhali Chaiat a Cerezo Fung-a-Wing. Trenér Henk van Stee ale přesto doufá, že jeho tým může domácím konkurovat. "Každopádně je to kvalitný soupeř. Určitě se ale nevzdáme bez boje."
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 3.75 - 5.55
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
FC Volendam - SC Heerenveen  (neděle 14:30)
V rámci nedělního programu Eredivisie vyrazí na svou prvoligovou pouť oba nováčci. Ten více podceňovaný z této dvojice, FC Volendam, pro začátek přivítá na svém hřišti Heerenveen, účastníka prvního kola Poháru UEFA.

Jako ostatně každý novic mezi smetánkou je i Volendam automaticky odsouzen k pouhým bojům o záchranu. Holé udržení si prvoligové příslušnosti je také jediným cílem nového kouče "Oranje", Franse Adelaara. Ten zároveň věří, že jeho svěřenci nebudou na dně díky kompaktní, týmové hře. Minulý rok Volendam vyhrál Jupiler League (2. holandská liga) a po čtyřletém azylu o patro níž se tak vrací do elitní společnosti. Před touto sezonou příchozí Adelaar již má bohaté zkušenosti s bojem o přežití v Eredivisie. Dříve totiž vedl skromný Den Haag, se kterým dvakrát v řadě nespadl a naopak se tak stalo ihned, jak odešel. Své kouzlo tak určitě má.

Nicméně je jasné, že pro Volendam bude hned v prvním kole klub, jako je Heerenveen, tvrdým oříškem. "Je to velmi silný tým. Poslední sezony nikdy nechyběli v pohárové Evropě. Mají pár dobře technicky vybavených fotbalistů a já předpokládám, že budou lepším týmem," nedělá si iluze Adelaar. Tomu v neděli nebudou po ruce Koning s Bakensem, přičemž Arvid Smit se prozatím zřejmě spokojí s místem na lavičce náhradníků, neboť není úplně fit.

Během letošního léta se v Heerenveenu událo mnoho razantních změn. Především odešel koučovat Feyenoord Gertjan Verbeek, tedy muž, který v minulých čtyřech letech třikrát zakotvil s modrobílou armádou mezi nejlepšími pěti celky. Nahradil ho Nor Trond Sollied. Pár nezanedbatelných úprav ovšem doznal i samotný hráčský kádr. Odešly dvě opory v osobách Sulejmaniho (Ajax) a Zuiverloona (WBA), po nichž díry přichází zalepit trojlístek ve složení: obránce Popov a útočníci Kalou s Elyounoussim.

Lodivod Heerenveenu na předzápasovém sezení s novináři naznačil obavy ohledně dostatečné sehranosti jeho mužstva. "Z psychického hlediska jsme na tom dobře, ale v kompletní sestavě jsme odehráli jen jeden zápas. Příprava tak nebyla ideální z důvodu Olympijských her, různých zranění a mnoha přestupů. Ale s tím se musíme vyrovnat," uvedl Sollied, hráčská legenda Rosenborgu.

Hned dvě nové akvizice, Popov s Kalouem, jsou pro tuto chvíli mimo hru, kdežto Pranjič s Bradleym by nastoupit měli, ačkoliv v minulosti byli velmi často spojováni s potencionálními přesuny někam jinam.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.10 - 3.40 - 1.75
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Heracles Almelo - Feyenoord Rotterdam  (neděle 14:30)
Heracles již v novém hábitu čeká velmi ostrý start do nové sezony. Vloni až čtrnáctý celek z Almela totiž přivítá ambiciózní Feyenoord, který však decimují zranění mnoha opor.

Zatímco Gert Heerkes, lodivod domácích, využil letní přestupový termín ke kompletní přestavbě mužstva, když do týmu přivedl hned deset fotbalistů, jeho kolega z Feyenoordu, Gertjan Verbeek, příliš neposiloval a jen se užíral pohledem na napěchovanou marodku. Klub z Rotterdamu totiž může v neděli postrádat stejný počet hráčů, který zavítal během července a srpna na Polman Stadion, tedy přesně deset! Makaay, El-Ahmadi a Vlaar - to je výčet borců, kteří první kolo vynechají s železnou jistotou. Nejisté jsou starty dalších sedmi, mezi nimiž najdeme například jména Jona Dahla Tomassona či Jonathana De Guzmana. Světe div se, i přes takový počet aktuálních absencí se situace v kabině Feyenoordu oproti minulému týdnu zlepšila. Do generálky na ligu, tedy utkání nizozemského Superpoháru proti Eindhovenu, nemohlo zasáhnout dokonce 13 fotbalistů Rotterdamu. Výsledek nepřekvapil – bíločervení svému sokovi podlehli 0:2.

"Velký počet zranění určitě Feyenoord zasáhl," nepopírá Verbeek smutnou skutečnost, na druhou stranu vidí i světlé stránky tohoto problému - "jednou z výhod takhle dlouhého seznamu marodících je ta, že mladší hráči z rezervního mužstva dostanou možnost odbýt si debut v prvním týmu Feyenoordu, na který netrpělivě čekají. A fakt, že tito mladíci zvládli udržet krok s úřadujícím mistrem, mě těší," chválí své vycházející hvězdičky někdejší kormidelník Heerenvenu, jenž pravděpodobně v neděli na hřiště vyšle totožnou sestavu jako k utkání Superpoháru. Velkou šanci podle Verbeeka však na včasné zotavení má jak De Guzman, tak Tomasson, takže pár změn by se přeci jen mohlo uskutečnit.

Naproti tomu Heerkes může ke konci víkendu využít hned osm nových posil, mezi nimiž nacházíme i dva Čechy – Vojtěcha Schulmeistera a Lukáše Bajera. Jen dvě nové akvizice Heraclesu nejsou v pořádku. Jedná se o Marka Fledderuse (karetní trest) a Dennise Mangafice (stehno).

V loňské sezoně pokaždé, když na sebe oba tito soupeři narazili, padlo hned šest branek. Naposledy se "Heraclieden" rozešli s Feyenoordem smírně 3:3, kdežto loni v prosinci vyhrál favorizovaný celek z Rotterdamu jasně 6:0. Poslední dvě vzpomínky Almela na souboje s kluby z velké holandské trojky nejsou zrovna růžové (PSV 0:2, Ajax dokonce 1:5), jak si černobílí povedou na třetí pokus? Bude to do třetice všeho dobrého nebo naopak?
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.80 - 3.40 - 1.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Sparta Rotterdam - ADO Den Haag  (neděle 14:30)
Pro Spartu Rotterdam začíná nový ročník Eredivisie domácím zápasem s ADO Den Haag. Především hosté budou chtít uspět poté, co trenér Andre Wetzel slíbil, že chce s týmem zpět mezi nizozemskou elitu.

ADO Den Haag se loni v nejvyšší udrželo jen díky vítězství v play-off, ve kterém porazil VVV Venlo, klub v té době vedený právě Wetzelem. Wetzel vzápětí neúspěšný tým opustil a usedl na lavičku celku z Haagu. "Chci bavit fanoušky a přivést je na zápasy našeho týmu," prohlásil Wetzel. "V zápasech venku se budeme muset částečně přizpůsobit, ale na útočení zapomínat nechceme. Především ale chceme dobře odstartovat, to je důležité."

Haagu budou chybět zranění Pascal Bosschaart a Wesley Verhoek, zatímco nová brankářská posila z Alkmaaru, Boy Waterman, bude připravena na lavičce náhradníků. V základní sestavě by neměl chybět kapitán Aleksandar Rankovič, jenž si v přípravě poranil čelist.

Kouč Sparty Foeke Booy by chtěl sezonu zahájit úspěšně, ale bude se muset vypořádat s několika absencemi. Mimo hru jsou Ruud Knol, Sander van Gessel, Kevin Strootman, Floribert N'Galula a Jerold Promes. Do sestavy by se naopak mohl vrátit Dele Adeleye, jenž bojoval za Nigérii na Olympijských hrách. K dispozici budou trenéru Booyovi také nové posily - Krisztian Vermes, Karim Touzani, Rydell Poepon a Maciej Wilusz. Ti by měli začít od úvodního hvizdu. Na lavičce se pak objeví mladý Erik Falkenburg.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 3.30 - 3.55
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AZ Alkmaar - NAC Breda  (neděle 16:30)
AZ Alkmaar chce letos útočit na první pětku a trenér Luis van Gaal věří, že vítězný vstup do sezony by byl dobrým začátkem. Alkmaar na domácím stadionu přivítá mužstvo NAC Breda.

Alkmaar loni skončil až jedenáctý a letos se chce umístit co nejvýše. Kouč van Gaal sice může počítat s vyléčenými Stijnem Schaarsem, brankářem Joeym Didulicou a Maartenem Martensem, ale ani jeden z nich není útočník, kterého podle trenérových slov AZ potřebuje. "Myslím si, že máme mužstvo, které může hrát na nejvyšších příčkách. Schází nám již jen gólový hráč." Alkmaar má pouze dva zraněné, Luirinku s Pellem.

Na lavičce Bredy nově usedá Rober Maaskant, jenž si je vědom, že jeho svěřence nečeká nic jednoduchého. "Myslím si, že po nepovedené sezoně se vrátí mnohem silnější. Mají dobrý tým, velmi dobrý. Nastoupí v nejsilnějším složením," řekl na adresu soupeře Maaskant. Kouč hostů si bude muset poradit bez zraněných Elshota, de Graafa, Caira a Lorana. "Budeme bez čtyř klíčových hráčů, ale musíme si zvykat. Nezažíváme to poprvé."
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.60 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Willem II00000:00
SC Heerenveen00000:00
SBV Vitesse00000:00
Sparta Rotterdam00000:00
Heracles Almelo00000:00
FC Volendam00000:00
ADO Den Haag00000:00
BV De Graafschap00000:00
Roda JC00000:00
PSV Eindhoven00000:00
FC Groningen00000:00
FC Twente00000:00
AZ Alkmaar00000:00
FC Utrecht00000:00
Feyenoord Rotterdam00000:00
NEC Nijmegen00000:00
NAC Breda00000:00
AFC Ajax00000:00

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (24)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ach, už takhle jsem na EF trávil 90% času surfování na internetu, teď ještě Eredivisie...

Ale jinak Heerenveen do toho!

Reagovat
Kapřík

Jojo, je to tu čím dál časově náročnější...a teď ještě kdyby byly nějaký ty reporty z Ukrajiny .

Reagovat
smazaný uživatel

a Portugalska

Reagovat
smazaný uživatel

A Jizni Ameriky

Reagovat
Kapřík

Kdepak, tohle je EUROfotbal...navíc bych pak už asi od počítače neodlezl !

Reagovat
Kapřík

Za tu bych i zabíjel...a ještě za řeckou, rumunskou, tureckou a polskou...jenže to by museli tady zaměstnávat asi sto lidí . Ačkoli, kdyby se udělaly prostě jenom takový krátký týdení sumáře z těch lig, mě by to stačilo... . Teď si tu asi říkají: "Podáš jim prst a chtěj celou ruku..." .

Reagovat
smazaný uživatel

a nebo kdyby se za to dostával několi set čistýho že?

Reagovat
smazaný uživatel

Za Polsko se pripojuju

Reagovat
Kapřík

Reagovat
PJ

90%? Málo, přidat!

Reagovat
Kapřík

Jinak doufejme že Ajax tentokrát vystaví PSV a jeho ambicím na titul stopku. V Ajaxu je teď pár nových hráčů, u kterých mě moc zajímá jak se vyvrbí...tak třeba Evander Sno, spielmacher Ismaïl Aissati nebo přišedší přestupová bomba Miralem Sulejmani. Pak tu máme pro mě velkou neznámou Oleguera a navíc asi už zůstane Huntelaar...jestli se Oleguer ukáže v dobrém světle a obrana bude držet, vidím to letos vážně už konečně na titul .

Reagovat
smazaný uživatel

Som velmi zvedavý na ADO Den Haag, celkom tradičký klub sa vracia do prvej ligy posilnení o najlepšieho europskeho stopéra - Csabu Horvátha....

Reagovat
smazaný uživatel

To je Maďar?

Reagovat
smazaný uživatel

No pochádza z Komárna....

Reagovat
M11

ten hral i u nas za synot

Reagovat
smazaný uživatel

Ja viem, ešte v časoch ked mal Synot a AS Trenčín spoločného majitela...

Reagovat
One-Real

Twente

Reagovat
smazaný uživatel

Mám pocit, že pod McLarenom už nebudú tak silný ako v minulej sezone, navyše odišli aj niaki hráči, napríklad Wilshire....

Reagovat
smazaný uživatel

Myslel som toho austrálskeho reprezentanta čo odišiel do Ruska, volá sa tak?

Reagovat
smazaný uživatel

asi Wilkshire

Reagovat
smazaný uživatel

Tak

Reagovat
fantomas

Spíš bych jako velké oslabení vnímal odchod Engelaara.

Reagovat
smazaný uživatel

letos to vyjde Ajaxu(aspoň si to přeju)

Reagovat
GEGE

Willem II - AFC Ajax 0:5

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele