LaLiga - preview 36. kola: Barca může odskočit Gironě

14.05., 08:36, aktualizováno 16.05., 08:18
Previews
Raphinha (© AFP)

Girona v úterý nezvládla svůj duel s Villarrealem, toho přitom může k odskočení na druhé pozici využít nyní Barcelona, která vyzve venku sestupující výběr Almeríe. Real Betis si chce v souboji s Las Palmas upevnit postavení na příčkách zaručující pohárovou Evropu, to samé platí i v případě Realu Sociedad.

UD Las Palmas - Real Betis

čtvrtek 19:30

Ve čtvrtek večer se dohraje šestatřicáté kolo španělské LaLigy, přičemž čtyřzápasový program otevře střetnutí mezi trápícím se Las Palmas a Realem Betis, který se po minulém kole posunul už na šesté místo, kde vystřídal Real Sociedad. Dokáže se tým z Kanárských ostrovů konečně zvednout a definitivně se zachránit, nebo se bude radovat andaluský celek?

Domácí Unión Deportiva se může "pyšnit” velmi nelichotivou sérií. Mužstvo pod vedením kouče Garcíi Pimienty už osm zápasů v řadě za sebou prohrálo a začíná se tak nepříjemně přibližovat vlastnímu rekordu jedenácti prohraných utkání v řadě, který v LaLize Las Palmas ustanovili v sezóně 1959 - 1960.

Zatím poslední porážku si "Kanárci” připsali na své konto v ostrovním souboji s Mallorcou, ve kterém padli 0:1. Zápas rozhodl jediným gólem po půlhodině hry Gónzalez.

Skvělou formu má z posledních utkání také Betis, ten z posledních pěti zápasů získal hned třináct bodů a posunul se tak na šesté místo tabulky. Pokud jej bude chtít uhájit, bude muset zopakovat nebo možná ještě zlepšit výkon z víkendového utkání s Almerií, které ovládl v poměru 3:2. Hosté sice dvakrát snižovali, ale ani jednou se nedokázali na favorita dotáhnout, a tak všechny body zůstaly v Seville. Za domácí se prosadili Pérez, Isco a Fornals.

UD Las Palmas - pravděpodobná sestava:
Valles - Suárez, Coco, Marmol, Cardona - Rodríguez, Moleiro, Loiodice - Park, Munir, Sandro

Real Betis - pravděpodobná sestava:
Silva - Sabaly, Sokratis, Riád, Miranda - Rodríguez, Cardoso - Fornals, Isco, Pérez - Willian José

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.04 - 3.47 - 2.03

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

UD Almería - FC Barcelona

čtvrtek 21:30

Průběžně druhá Barcelona zavítá na půdu beznadějně poslední Almeríe. Osud domácích už je zpečetěn, ale porazit katalánského obra by byla pro zhrzené fanoušky určitou kompenzací. Každopádně Barcelona nehodlá dopustit překvapení, navíc do konce soutěže už před sebe nechce pustit Gironu.

Barcelona už titul neobhájí, to je jasné a po zbytek sezony se chce soustředit na udržení druhého místa. Pro svěřence trenéra Xaviho je to důležitá meta, protože v závěsu číhá na třetím místě Girona. Pro hrdé fanoušky Blaugranas by byl fakt, že Girona skončí před Barcelonou, velká potupa. A to navzdory tomu, že Barcelona s Gironou v nedávné době opět prohrála. Symbolicky vzato je v letošní sezoně vládcem Katalánska malý klub s přezdívkou Blanquivermells.

Barca o víkendu napravila zmiňovanou porážku od Girony v domácím vystoupení proti Realu Sociedad (2:0) a výhrou udržela druhé místo. Optimální formou ale neoplývá a z posledních pěti kol dvakrát prohrála.

Zpečetěn je osud Almeríe. Domácí celek se ještě může vyhnout poslednímu místu, nicméně sestupu už nezabrání. Almería k němu "kráčela" již delší dobu a nepomohla ani nedávná, těsná výhra nad Vallecanem. Potvrdit výsledek však domácí nedokázali a o víkendu podlehli Realu Betis 2:3.

Almeríi čekají poslední tři zápasy, z nichž hned ten čtvrteční je nedůležitější. Porazit slavnou Barcu, to by bylo pro fanoušky určité zadostiučinění. Mají na to domácí vůbec předpoklady?

Při posledním střetnutí obou soupeřů na Estadio Mediterráneos to byla Almería, která slavila nejtěsnější vítězství a není to tak dávno. V únoru 2023 rozhodl o senzační výhře jedinou brankou El Bilal Touré. Obecně je ale vzájemná bilance jasně na straně Katalánců. Ti zvítězili i v prvním zápase, byť jednoduché to nebylo a rozhodující gól na 3:2 vstřelil až sedm minut před koncem, toho večera dvougólový Sergi Roberto.

Almería se zřejmě bude muset obejít bez Iddrisy Baby i Largieho Ramazaniho, který si odpykává několikazápasový distanc. Ani hosté nemohou počítat s kompletním kádrem, protože se zraněním stále laborují Frenkie de Jong a Gavi.

UD Almería - pravděpodobná sestava:
Maximiano - Pubill, Montes, Chumi, Langa - Edgar, Robertone - Romero, Viera, Embarba - Lozano

FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Ter Stegen - Koundé, Cubarsi, Martinez, Cancelo - Pedri, Christensen, Fermin - Yamal, Raphinha, Lewandowski

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.10 - 5.58 - 1.40

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Real Sociedad - Valencia CF

čtvrtek 22:00

Tři kola před koncem stále není jasné, kdo všechno se kvalifikuje do evropských pohárů. Mezi adepty jsou i Real Sociedad a Valencia, avšak oba na vysněné pozice ztrácí. V lepším postavení je bezesporu baskický celek, kdežto pro Los Che je to dost možná poslední šance.

Čtvrteční utkání na Anoetě už může mnohé vyřešit. Pokud Valencia prohraje, evropské poháry ji v příští sezoně minou. V opačném případě tu ještě bude naděje. Los Che ale nemají situaci ve svých rukou a ještě budou muset spoléhat na výsledky svých konkurentů. Jinými slovy pozice Valencie není ideální. Výrazně se zhoršila po čtyřzápasové šňůře bez výhry, kterou se v San Sebastianu pokusí přerušit. O víkendu brali Los Che jen bod za bezbrankovou plichtu s Vallecanem.

Do karet nehraje ani los. Valencia potřebuje na Anoetě zvítězit, přičemž Real Sociedad není pro nikoho snadným soustem a už vůbec ne pro "Netopýry", kteří první zápas na vlastním stadionu s Basky prohrály. Většina zápasů z posledních let skončila remízou a vyrovnaný průběh se očekává i ve čtvrtek. "Je to obtížný soupeř. Spoustu věcí dělají dobře a v zápasech to dokáží zopakovat. Mají kontinuitu a my musíme dobře bránit a situace, které si vytvoříme, zvládat. Je to zápas proti skvělému týmu vysoké úrovně ve všech směrech," upozorňuje kouč Rubén Baraja.

Real Sociedad chce do konce soutěže stíhat šestý Real Betis, na víc už se letos nezmůže. Otázka evropských pohárů je pro Basky nesmírně důležitá a kdyby se to nepovedlo, bylo by to nejen z pohledu fanoušků velké zklamání.

Svěřenci trenéra Imanola Alguacila se v závěru sezony nepotkali s optimální formou a od dubna vyhráli jedno utkání proti Las Palmas. V soubojích s Realem Madrid a Barcelonou nebodovali, byť úplně špatný výkon také nepodali. Každopádně do konce LaLigy to nebude mít vůbec snadné - los závěrečných tří kol je nemilosrdný: Valencia, Real Betis a Atlético Madrid. Dokáže se La Real do evropských pohárů protlačit?

Realu Sociedad nebudou k dispozici Aihen Muñoz, Javi Galán, Martin Merquelanz, Igor Zubeldia, Fernandez a Martin Zubimendi, o kterého je podle médií velký zájem. Valencia je na tom podobně a schází jí kvarteto hráčů - Jaume Doménech, Mouctar Diakhaby, Jesús Vázquez a Fran Pérez.

Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Traore, Le Normand, Pacheco, Tierney - Zakharyan, Merino, Mendez - Kubo, Barrenetxea, Oyarzabal

Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Mamardashvili - Correia, Mosquera, Ozkacar, Gayá - Guerra, Pepelu - Peter, Almeida, Lopez - Duro

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.62 - 3.90 - 6.35

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Rayo Vallecano - Granada CF

středa 19:30

Ve středu večer se do sebe pustí domácí Rayo a hosté z Granady. Rayo možná nedokázalo vyhrát ve třech posledních duelech, ale tenhle střet pro něj představuje ideální šanci, jak se vrátit na vítěznou vlnu. Granada totiž už má jasný sestup.

Rayo ve třech minulých kolech nevyhrálo, což se mu zas tak často nestávalo. V téhle sezoně si mužstvo vedené koučem Inigem Pérezem nevede moc dobře a pořád se ještě musí trochu obávat o sovu prvoligovou příslušnost. Pokud by se mu ale teď povedlo porazit Granadu, tahle obava by vzala za své. Poté, co s koučem Iraolou zakončilo dvě předchozí sezony na 12. a 11. místě, nyní čelí záchranářským pracím. Dvě kola před koncem už ale může mít jistotu.

Potřebuje nejdřív ve 36. kole udolat Granadu, což by nemusel být takový problém. To i s ohledem na to, že hraje doma. Granada totiž v této sezoně absolutně nezvládá výjezdy a prohrála už 14 ze sedmnácti venkovních utkání! Takže se není moc čemu divit, že se tým trenéra Josého Ramona Sandovala rozloučil s LaLigou a minimálně další sezonu stráví až ve druhé nejvyšší lize.

Tentokrát se domácí Rayo musí obejít bez Diega Méndeze, jinak má kádr kompletní. Hosté dorazí bez zraněného Kamila Joźwiaka a Antonia Puertase. I přes smutnou definitivu se pokusí aspoň dohrát sezonu se ctí.

Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Dimitrievski - Balliu, Mumin, Lejeune, Espino - Valentin, Lopéz - Palazón, Trejo, García - Camello

Granada CF - pravděpodobná sestava:
Batalla - Mendéz, Rubio, Miquel, Neva - Pellistri, Gumbau, Hongla, Melendo - Boyé, Uzuni

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.54 - 4.27 - 6.65

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Cádiz CF

středa 19:30

Cádiz se stále nevzdává naděje na záchranu, i když se jeho situace s každým dalším kolem zdá jako stále více bezvýchodná. Ve středu večer se osmnáctý celek LaLigy představí na Estadio Ramon Sanchez Pizjuán, domácím prostředí Sevilly.

Sevilla v této sezoně opět nezvládá postavit se plnohodnotně na nohy a co se týče domácí LaLigy, tam je její situace velmi vážná. Tradičnímu španělskému mužstvu, které si vydobylo pověst skvělého pohárového týmu díky několika vítězstvím Evropské ligy, patří v současnosti až dvanáctá příčka. Tedy stejné umístění, jakého Sevilla dosáhla i v minulé sezoně. Je to pro ni skličující, neboť loňská dvanáctá pozice v tabulce byla zdaleka nejhorším umístěním od té doby, kdy v sezoně 1999/2000 padla do druhé ligy.

Nic samozřejmě není ztracené, Sevilla se v případě dalších úspěchů může rázem posunout výš. Přeci jen ji od desátého místa dělí pouhé tři body a do konce ligy zbývají ještě tři kola. A nejsnazší z nich přichází právě teď, protože po Cádizu se Sevilla postaví ještě proti Barceloně a Athleticu. Minulé kolo Seville nevyšlo, trenér Quique Sanchez Flores sledoval, jak jeho hráči nestačili na Villarreal.

Zkušenému kouči nyní schází zranění hráči Lamela, Torres, Gudelj a Sow. Cádiz dorazí bez hráčů jako Jorge Mere, Rominigue Kouamé, Luis Hernandez, Jose Marí a Fede San Emeterio.

Cádizu se absolutně nedaří a nachází se v tabulce až na osmnáctém místě. Doposud nasbíral jen 29 bodů a už pět bodů ho dělí od sedmnácté Celty Vigo. Minule však vyhrál díky jediné trefě nad Getafe a ukázal, že to se záchranou myslí vážně. Teď ale nesmí prohrát, jinak by za určitých okolností mohli spadnout do druhé ligy už po skončení tohoto kola.

Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Nyland - Badé, Ramos, Salas - Navas, Soumaré, Agoumé, Acuña - Suso, Ocampos - En-Nesyri

Cádiz CF - pravděpodobná sestava:
Ledesma - Zaldua, Chust, Fali, Hernández - Sobrino, Alcaraz, Escalante, Navarra - Martí, Ramos

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.19 - 3.42 - 3.58

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Getafe CF - Atlético Madrid

středa 22:00

Getafe prožívá poměrně úspěšnou sezónu. Drží se v klidném středu tabulky a na svém kontě má tři kola před koncem čtyřicet tři bodů. Poslední dvě kola se mu ale nepodařila a madridský celek tak poprvé v sezóně prohrál v lize dvakrát v řadě. Nyní mu stojí v cestě velmi těžký soupeř, Atlético Madrid, které chce naopak protáhnout šňůru tří vítězství.

Atléti se v tuto chvíli nachází na čtvrtém místě a nezdá se, že by se ještě dokázali posunout výše. Tým pod vedením zkušeného lodivoda Simeoneho ztrácí na třetí Gironu tři kola před koncem pět bodů. Pokud nyní zvítězí na Coliseum Alfonso Pérez, pojistí si alespoň první čtyřku a tedy účast ve skupině Ligy mistrů pro příští sezónu.

V neděli se "Colchoneros” utkali na Wando Metropolitano se sedmnáctou Celtou a roli outsidera zvládli jen s velkými obtížemi. O záchranu bojující "Celestes” totiž houževnatě bránili a dlouho to vypadalo, že z těžkého utkání vydolují alespoň bod. Pak se ale z hranice šestnáctky do míče opřel de Paul a nechytatelnou ranou do šibenice nedal šanci brankáři Guaitovi.

Atlético tak Celtu porazilo již pošesté v řadě a upevnilo si tak pozici v první čtyřce. Zároveň se na osm bodů vzdálilo pátému Bilbau, které zaváhalo na domácím hřišti s Osasunou.

Jak už bylo řečeno, "Azulones” naposledy nezvládli bitvu s osmnáctým Cádizem a podlehli mu nejtěsnějším možným rozdílem, 0:1. O jedinou branku utkání se postaral po půlhodině hry z pokutového kopu Alcaraz.

Getafe může před zápasem nabudit fakt, že se mu poměrně dařilo v prvním vzájemném utkání této sezóny, které se odehrálo na hřišti Atlétů. Parádní střetnutí tehdy skončilo 3:3, a to i přesto, že favorit ještě pět minut před koncem vedl o dvě branky. Kontaktní gól pak ale vstřelil Rodríguez a hřebíček do rakve domácím zatloukl z penalty Mayoral. Uvidíme, zda bude středeční duel alespoň z části tak atraktivní, jako ten z osmnáctého kola.

Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soría - Carmona, Djene, Alderete, Rico - Maksimović, Milla - Greenwood, Moriba, Rodríguez - Latasa

Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Witsel, Giménez, Hermoso - Azpilicueta, De Paul, Koke, Lino - Llorente - Griezmann, Morata

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.12 - 3.83 - 1.74

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Celta Vigo - Athletic Bilbao

středa 22:00

Celta si může po vloženém šestatřicátém kole definitivně pojistit záchranu. Ve středečním utkání hostí Athletic Bilbao, které už jen teoreticky může pomýšlet na Ligu mistrů a prakticky s jistotou zůstane páté. Bude tak zajímavé sledovat, zda o dvanáct příček hůře postavení domácí budou schopni potrápit favorita, který už vlastně nemá téměř o co hrát.

Tým z města Vigo bojuje stejně jako loni o záchranu mezi elitou, zdá se ale, že by si setrvání v nejvyšší soutěži letos mohl pojistit přeci jenom o něco dříve než minulý rok, kdy se, stejně jako několik dalších týmů, definitivně zachránil až v posledním kole.

Výsledky svěřenců trenéra Giraldéze jsou v poslední době velmi rozmanité, z pěti utkání totiž dokázali dvakrát zvítězit a třikrát padli, a to pokaždé na hřišti soupeře. Nyní by tedy chtěli sérii domácích výher protáhnout na tři utkání v řadě a naopak dát zapomenout na minulé kolo, kdy smolně prohráli na půdě Atlética Madrid brankou de Paula z čtyřiaosmdesáté minuty.

S velmi podobnou formou se v posledních zápase potýká i Bilbao. To se může chlubit zejména velmi neprostupnou obranou, kdy mají po třiceti pěti kolech bilanci přesně jednoho obdrženého gólu na zápas. Lepší statistikou se může pyšnit už pouze jistý mistr letošního ročníku, Bílý balet. Ten obdržel ještě o třináct branek méně.

Baskové hostili v minulém kole na San Mamés Osasunu a pro neutrálního diváka se muselo jednat o velmi zajímavou podívanou. Ne tak už pro domácí fanoušky, kteří krátce po pauze museli zkousnout dvougólové manko jejich týmu. Pak se ale Aspiazuovi svěřenci přeci jen vzchopili a snížili na 1:2. Poslední slovo pak měl v utkání španělský útočník Villalibre, který využily velké hrubky brankáře Herrery a v šesté minutě nastavení vyrovnal. Athletic tak ze zdánlivě ztraceného utkání vydoloval alespoň bod.

I tak se jim ale v utkání vykartoval Yuri, který proti Celtě nenastoupí a hrát nebude ani Gorka Guruzeta. Za Galicijce do hry určitě nezasáhne zraněný Aidoo.

Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Guaita - Núñez, Starfelt, Jailson - Mingueza, Beltrán, Rodríguez, Álvarez - Aspas, Swedberg, Larsen

Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Simón - de Marcos, Paredes, Vivian, Lekue - Prados, Vesga - I Williams, Muniaín, N Williams - Villalibre

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.31 - 3.25 - 3.48

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

CA Osasuna - RCD Mallorca

úterý 19:30

Sotva se v pondělí dohraje 35. kolo LaLigy, hned v úterý se rozjede kolo další. Na programu budou v úterý tři zápasy a jako první se proti sobě postaví Osasuna s Mallorcou. A pravděpodobným výsledkem je remíza, dělbou bodů skončilo už osm z posledních dvanácti duelů těchto soupeřů.

Mallorca by si moc ráda připsala druhou výhru v řadě a prát se o ni bude na stadionu El Sadar v Pamploně. Ale do konce ligového kalendáře zbývají tři zápasy a v lepším postavení je jednoznačně domácí Osasuna. Ta už posbírala celkem 40 bodů a je zachráněná, zatím hosté mají na sestupové starosti náskok šesti bodů a vyhráno tedy ještě oficiálně nemají.

Domácím se povedlo v minulém kole potěšit své fanoušky, neboť zvládli uhrát bod s baskickým Athleticem. Přesto trenér Jagoba Arrasate asi mohl být spokojenější, vezmeme-li v potaz to, že jeho mužstvo vedlo na San Mamés už o dvě branky. Nakonec ale zkolabovalo a vyrovnávací gól na 2:2 inkasovalo až v šesté minutě nastavení. Je ale pravda, že díky této remíze Osasuna ukončila svou neslavnou sérii čtyř porážek za sebou.

Los Rojillos ale mají co napravovat, protože s Mallorcou vyhráli jen jeden duel z posledních čtyř. S mužstvem se navíc za chvíli rozloučí trenér Arrasate, který po sezoně skončí ve funkci.

Hostující kouč Javier Aguirre chce tohle utkání určitě zvládnout, protože jeho mužstvo ještě nemá jistou záchranu. Od sestupové propasti dělí jeho tým šest bodů, takže šance na záchranu je velmi reálná. V minulém kole Mallorca využila domácího prostředí a o jedinou trefu Giovanniho Gonzáleze porazila hostující Las Palmas.

CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Herrera - Areso, Catena, Herrando, Cruz - Rubén García, Torro, Muñoz, Moncayola, Oroz - Raúl García

RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Rajković - Gonzalez, Valjent, Raillo, Copete, J. Costa - Morlanes, S. Costa, Darder - Muriqi, Larin

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.78 - 2.89 - 3.12

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Real Madrid - Deportivo Alavés

úterý 21:30

Od půl desáté večer jde do akce i španělský šampion, Real Madrid si v rámci vloženého 36. kola pozval domů na stadion Santiaga Bernabéua Alavés. A před vlastními příznivci by si moc rád připsal už devátou výhru v řadě. A Deportivo má ale skvělou formu a proti favoritovi si věří.

Real Madrid si tuhle sezonu zatím může užívat a gratulovat si. Už se stal španělským mistrem a zcela zaslouženě. Za odehraných 35 utkání zatím prohrál jen jednou a už 28 utkání zvládl za tři body. Před téměř čtrnácti dny už bylo jasno o tom, že ho z pozice lídra nikdo nesesadí. A krátce poté si Real Madrid zajistil taky finále Ligy mistrů, v němž se střetne s Borussií Dortmund a bude opět favoritem na další trofej.

Takže hlavní otázka před tím, než se 1. června Real Madrid německému soupeři postaví ve finále, spočívá v rozumném šetření sil hráčů a ve snaze, aby se nikdo z nich vážně nezranil. Trenér Carlo Ancelotti dokonce nedávno uvedl, že má v hlavě jasný plán, kolik který jeho hráč v následujících dnech dostane, aby měl ve finále optimální formu. Faktem je, že šířka a kvalita kádru mu to umožňuje. Ostatně už v minulém kole udělal Ancelotti několik změn v obvyklé sestavě, ale stejně si jeho mužstvo poradilo s Granadou hladce 4:0.

Děkovat za to mohlo zejména Brahimu Díazovi, který se postaral o polovinu branek "Bílého baletu". Tentokrát zcela jistě do hry nezasáhne duo Aurelien Tchouaméni s Davidem Alabou. Aleksandar Sedlar zase kvůli zranění nenastoupí za hosty, ale návrat do hry hlásí mladý střelec zapůjčený z Atlética, Samu Omorodion.

Trenér Luis García Plaza se snaží dostat ze svých hráčů maximum a zvlášť v poslední době se Deportivu značně daří. Už ve čtyřech minulých utkáních Depor neprohrál, třikrát z toho bodoval naplno. Až v minulém kole tuhle sérii nedokončil, protože jedenáctý celek LaLigy jen remizoval s Gironou. S ohledem na její vynikající sezonu se ale i tohle dá brát jako úspěch.

Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Carvajal, Rüdiger, Nacho, Mendy - Valverde, Camavinga, Kroos - Bellingham - Diaz, Vinícius

Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Sivera - Tenaglia, Abqar, Marin, J. Lopéz - Benavidez, Guevara - Vicente, Guridi, Simeone - Kike García

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.22 - 7.03 - 14.10

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Girona FC - Villarreal CF

úterý 22:00

Girona se chce vrátit na druhou příčku, kterou v minulém kole přenechala Barceloně. A využít k tomu může domácí prostředí Estadi Municipal de Montilivi, což je pro ni nezanedbatelný fakt. I hostující Villarreal má ale dobrou formu a přijede si pro body.

Třetí nejlepší domácí bilance, to je vizitka Girony. V celé lize najdeme jen dva týmy, které se před vlastními fanoušky pyšní lepšími výsledky a nasbíraly víc bodů než překvapení letošní sezony. Girona může být pyšná na to, co v tomto ročníku zatím dokázala. Dostala se totiž na přední pozice, povětšinou trávila na prvním, maximálně druhém místě. A v tuhle chvíli už je jasné, že se skromný celek z Katalánska podívá i do milionářské Ligy mistrů!

Trenér Michel odvádí fantastickou práci a vede mužstvo, které je momentálně po pondělní dohrávce Barcelony s Realem Sociedad třetí. Právě nad Barcelonou dokázala Girona nedávno zvítězit a díky tomuto výsledku si zajistila postup mezi evropskou elitu. Minulé kolo už ji ale muselo zklamat. Je pravda, že Girona vedla nad Deportivem Alavés ještě v dlouhém nastavení, jenže v 99. minutě se prosadil svou druhou brankou v zápase Jon Guridi, a Girona tak brala jen bod.

I tak ovšem trenér Michel může být spokojený, jeho tým už ve čtyřech po sobě jdoucích duelech neprohrál. Problémy nicméně katalánskému mužstvu dělá rozsáhlá marodka a ani domácí duel s Villarrealem nebude jiný. Hrát nemůžou Borja García, Cristhian Stuani, Ricard Artero a Joel Roca. Villarreal zase postrádá šestici Alberto Moreno, Alfonso Pedraza, Gerard Moreno, Juan Foyth, Denis Suarez a Yeremy Pino.

Villarrealu se minulé kolo povedlo podstatně lépe než Gironě. Žlutá ponorka si totiž poradila se Sevillou, do jejíž sítě se prosadila třikrát. Rozhodující branku pak vstřelila až v sedmé nastavené minutě, takže to bylo pořádné drama. V posledních čtyřech utkáních tak Villarreal vyhrál třikrát, jen jednou padl. Tohle zlepšení se projevilo v tabulce, kde se Villarreal posunul na osmé místo. Stále tak doufá v poháry, i když mu na ně schází už sedm bodů.

Girona FC - pravděpodobná sestava:
Gazzaniga - A. Martinez, E. García, Blind, Gutiérrez - Herrera, A. García - Couto, Martin, Sávio - Dovbyk

Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Jörgensen - Femenía, Bailly, Mosquera, Cuenca - Akhomach, Comesaña, Parejo, Baena - Guedes, Sørloth

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.71 - 4.61 - 4.38

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Real Madrid
35
28
6
1
78 : 22
90
2
FC Barcelona
35
23
7
5
72 : 43
76
3
Girona FC
35
23
6
6
75 : 44
75
4
Atlético Madrid
35
22
4
9
64 : 39
70
5
Athletic Bilbao
35
17
11
7
57 : 35
62
6
Real Betis
35
14
13
8
46 : 41
55
7
Real Sociedad
35
14
12
9
48 : 37
54
8
Villarreal CF
35
13
9
13
59 : 60
48
9
Valencia CF
35
13
9
13
37 : 39
48
10
Getafe CF
35
10
13
12
41 : 48
43
11
Deportivo Alavés
35
11
9
15
34 : 40
42
12
Sevilla FC
35
10
11
14
47 : 49
41
13
CA Osasuna
35
11
7
17
39 : 53
40
14
UD Las Palmas
35
10
7
18
30 : 44
37
15
RCD Mallorca
35
7
14
14
28 : 40
35
16
Rayo Vallecano
35
7
14
14
27 : 43
35
17
Celta Vigo
35
8
10
17
40 : 53
34
18
Cádiz CF
35
5
14
16
24 : 49
29
19
Granada CF
35
4
9
22
36 : 68
21
20
UD Almería
35
2
11
22
35 : 70
17

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
Mateo16

Real Madrid are currently NOT willing to offer Modrić an extension. @relevo

Arda Güler is seen as Modrić's replacement at Real Madrid. @relevo

Reagovat
Mateo16

Hotovo, konečne urobil RM dobrý krok. Podobný musia urobiť s Joselum

Reagovat
king23

Zenthurasi, zalez.

Reagovat
ciernyribiz

je to tazke ale cas ukaze ze Perez ma opat pravdu a vie kedy maju hraci odist. Povedal to uz pred sezonou ze toto je Modricova posledna sezona. Aj ja by som bol za to aby zostal ale teraz je naozaj ten spravny cas podobne ako Nacho. Suhlasil so znizenym platu, aj s menej minutami ale! treba pozerat do buducnosti a v 1.rade na klub. Plat by mal velmi vysoky na to aku by mal poziciu a tie peniaze treba investovat lepsie. Zostal by tu uz iba za zasluhy podobne ako Marcelo (jeho posledna sezonu uz bola navyse). Bude to tazke lucenie ale snad s trofejou LM. Ako pises, myslim ze nezostane ani Joselu, jednoducho nie je miesto ano zapasov bude viac ale kde by hral? Mbappe, viniciu, rodrygo, brahim. Joseluove minuty dostane Arda + Endrick. Vobec by ma neprekvapilo inak keby Perez preda aj Brahima U nas zaklad nebude hrat asi nikdy dlhodobo a myslim ze ked pride zaujimava ponuka z Anglicka Perez ho preda.

Reagovat
Mateo16

Takto to v RM nefunguje. Asensia sme mohli predať do anglická za 80 mio a odišiel zadarmo.

RM nemusí predávať hráčov za ziskom peňazí. To musia sami požiadať o odchod. Aj Ceballos by zostal ak by nepožiadal o odchod

Brahim ma dostať za tuto sezónu novú zmluvu a vyšší plat

Reagovat
ciernyribiz

Viem ako to funguje, asensio odist nechcel. Ale Brahim by mohol odist kvoli konkurencii a minutam. Ja som cital ze ma zaujem United, tak uvidime.

Reagovat
Feind

i kvuli tomu, co udelal v repre, si myslim, ze brahim nebude chtit na nic cekat

Reagovat
Ed_Hazard

Pozerat zapasy Realu je ciste porno golove hody kazde kolo, krasa.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele