Nizozemská Eredivisie souhrn - 1. kolo

29.08.2008, 23:32, aktualizováno 31.08.2008, 18:35
Komentáře a souhrny
Čtyři zápasy a devatenáct branek, to je bilance neděle v Eredivisie. Heracles porazil 3:1 Feyenoord, jinak vyhrávali hosté - Heerenveen 3:2 ve Volendamu, Den Haag vysoko 5:2 na hřišti Sparty Rotterdam a Breda 2:1 v Alkmaaru. Včera zahájili sezónu největší kandidáti na titul, zatímco Eindhoven deklasoval Utrecht na jeho hřišti 5:1, Ajax prohrál v Tillbugu.

SBV Vitesse - FC Groningen 0:4

29.08.2008 20:45

Góly: 9. Sepp De Roover, 68. Koen van de Laak (pen.), 73. Marcus Berg (pen.), 77. Jevhen Levčenko

Pořádný výbuch ambiciózního Vitesse Arnhem přinesla páteční předehrávka úvodního kola nového ročníku Eredivisie. Domácí fotbalisty nejprve načala brzká trefa De Roovera, aby je poté Groningen ke konci utkání dorazil smrtící desetiminutovkou, během níž zaznamenal tři branky.

Před bouřícími ochozy na stadionu Gelredome v Arnhemu se zpočátku odehrávala podívaná plná mnoha nepřesností. Jelikož ani jednen ze soupeřů neměl před startem Eredivisie možnost zahrát si nějaký ostřejší, například pohárový, duel, s balonem se hráči v úvodních minutách jen zlehka seznamovali a směrem vpřed byli totálně bezzubí. Snahu však nelze upřít zejména domácím hráčům oděným do žlutočerných dresů. V osmé minutě však nebyl pochopen nejprve Claudemir se šikovnou kolmicí, ani o chvíli později Kolk, taktéž se pokoušející najít spoluhráče takzvanou uličkou.

Jenže byl to hostující hráč, kdo poprvé v utkání mířil přesně, a to tak, že skóroval. V 9. minutě zahrávali hosté rohový kop, bezprostřední nebezpečí z něj odvrátil pohotovým boxem brankář Arnhemu Velthuizen, naneštěstí pro jeho tým však přímo do cesty dobíhajícího obránce De Roovera, jehož rána ze vzduchu a bez přípravy byla skutečně výstavní.

V příštích minutách dokázali fotbalisté, mající na zádech velký nápis Ameland, tedy jméno sponzora Groningenu, eliminovat očekávaný tlak domácích a sami se často dostávali do nebezpečné blízkosti Velthuizenovy svatyně. Ke střeleckým pokusům se však ne a ne propracovat, zatímco na druhé straně po houževnatém výkonu Yakuba pokoušel Kolk štěstí i z velké dálky. Míč však poslal vysoko nad. Na druhé straně zase bojoval Powel, avšak když už se dostával ze strany před bránícího soupeře, odpískal mu rozhodčí útočný faul. O ten přitom v žádném případě nešlo, spíše naopak. Sudí pak alespoň Groningenu tuto minelu vykompenzoval, když ve 24. minutě nařídil přímý kop nedaleko šestnáctky Arnhemu. Powel však na vzdálenější tyč nemířil přesně.

Za dvě minuty odpovědělo Vitesse bleskovým brejkem Kolka, když k holandskému forvardovi propadl balon trestuhodně mezi dvojicí domácích stoperů. Rodák z Den Haagu ovšem zakončoval jen do tyče. Zanedlouho si zase dobrým pokrytím míče na hraně velkého vápna Groningenu říkal o šanci Yakubu. Následovala kosa jednoho ze soupeřů, jíž ovšem kontroverzní sudí neoznačil za nečistý zákrok. Ke konci první půle už hosté určovali tempo hry. Přesto přeze všechno ještě mohlo být před přestávkou vyrovnáno. Po levé straně pronikl veterán Schreuder a na bližší tyč naservíroval přesnou přihrávku jen laxně stíhanému Pryorovi. Jeho povedený pokus vytěsnil bravurním reflexním zákrokem Luciano na roh.

Do druhého dějství vstoupili logicky aktivněji domácí a brzy o sobě dal vědět Claudemir, jenž se nebál napřáhnout z dobrých 20 metrů. Jeho povedenou bombu však do bezpečí vyrazil jistý Luciano. Hned vzápětí ovšem dokázali hosté, stejně jako v prvním poločase, podržet notnou dobu balon na svých kopačkách a následně zaútočit. Holla centrem od rohového praporku našel na zadní tyči zcela nehlídaného Berga, proti němuž se včas stihl postavit Velthuizen a hlavičkový pokus švédského kanonýra tak zvládl zlikvidovat.

Na druhé straně nebezpečí permanentně nehrozilo. Snad jen nápaditá Schreuderova kolmice ze 60. minuty stojí za zmínku, úmysl domácího záložníka však k jeho smůle hostující zadáci přečetli. O dalších šest minut později přešlapovačkou zmátl na rohu pokutového území Groningenu svého strážce Kolk a povedeně levačkou vypálil do protějšího rohu soupeřovy branky. Luciano byl pozorný a jeho pokus lapil.

Záhy přišel poněkud šokující trest. Brejk fialových v 69. minutě utnul van Der Struijk jen za cenu faulu, když evidentně rukou stáhl soupeře k zemi, uviděl červenou kartu a rozhodčí nemohl jinak než nařídit penaltu. Tu posléze bezpečně ranou k pravé tyči proměnil Van de Laak a o vítězi tohoto utkání nemohlo být sporu. Tím spíš, že za pouhé čtyři minuty měl sudí opět důvod ukázat na značku pokutového kopu ve vápně Vitesse a Van de Laaka, jenž hned po vstřelení gólu vystřídal, v jeho funkci spolehlivě zastoupil Švéd Berg, který pro změnu pálil nekompromisně doprostřed brány – 3:0 pro Groningen.

Hosté si poté do konce utkání jen hráli a zbývající minuty náležitě užívali. Naopak domácí Arnhem pokračoval v ostudném výkonu. Útočil křečovitě, bránil nedůsledně, a tak se stalo, že v 78. minutě měl prostor ke střele z ohromné dálky kapitán Groningenu Levčenko. Jeho dělovka nemohla mít lepší parametry – vznesla se neskutečnou rychlostí těsně pod břevno, od nějž se ještě efektně míč odrazil za záda bezmocně plachtícího Velthuizena.

Ani po tomto gólu hosté nedali Vitesse pokoj. Garcia sedm minut před koncem střílel na ose hřiště zpoza šestnáctky přímo do rukavic Velthuizena, o dvě minuty později pro změnu tentýž hráč z přímého kopu v podobné vzdálenosti od branky napálil jen zeď. A střelecká smůla nepronásledovala jen Garciu, ale i Powela. Ten v 87. minutě dostal nezištný pas od spoluhráče před odkrytou svatyni, trefil ovšem jen před sebou stojícího protihráče. Těsně před koncem se ještě snažil navýšit náskok svého týmu Levčenko, z dobré pozice ale mířil jen do Velthuizena, kterému následně činilo velké potíže krocení neposedného balonu. Výčet zajímavých okamžiků předehrávaného utkání prvního kola Eredivisie uzavírá Hollova rána z hranice pokutového území nad břevno v poslední minutě.

Více informací k zápasu

FC Utrecht - PSV Eindhoven 1:5

30.08.2008 14:30

Góly: 90. Rafael Uiterloo - 41. Ibrahim Afellay, 45. Nordin Amrabat, 47. Danny Koevermans, 49. Ibrahim Afellay, 77. Danny Koevermans

I ve druhém zápase Eredivisie se potvrdilo, že v Nizozemsku padají branky jako na běžícím pásu. Obhájce titulu PSV Eindhoven si zastřílel v Utrechtu a zvítězil 5:1. Dvě branky vstřelili Afellay a Koevermans, jednou se trefil Amrabat. V samém závěru utkání zachraňoval čest domácích Uiterloo.

Na první branku se ale na stadionu Galgenwaard čekalo celkem dlouho. V úvodu totiž nejprve zahodil slibnou příležitost Koevermans a ve 34. minutě se neujala ani Amrabatova střela. Skóre nakonec otevřel tři minuty před přestávkou ranou z hranice pokutového území Afellay. Pro hráče Utrechtu zajisté nepříjemná branka 'do šatny', ale to ještě nevěděli, co přijde v nastaveném čase. Chybu Francise Dickoha totiž využil Amrabat a po sólu na branku poslal PSV do dvoubrankového vedení. Domácí se ani nestihli vzpamatovat a po další chybě Dickoha se radoval Koevermans - 0:3 ještě před odchodem do kabin.

Mizérie Utrechtu pokračovala i ve druhém dějství, kdy po čtyřech minutách vypálil zpoza šestnáctky Afellay a zvýšil na 4:0. Pátý úder přišel v 77. minutě, kdy nejprve dobře zasáhl proti střele Koevermanse brankář Vorm, ale míč se znovu dostal k hráči PSV a tomu již nedělalo problém překonat bezmocného gólmana. V nastaveném čase nakonec snížil z pohledu domácích na 1:5 Uiterloo.

Více informací k zápasu

Willem II - AFC Ajax 2:1

30.08.2008 18:45

Góly: 47. Frank Demouge, 65. Mehmet Akgün - 23. Miralem Sulejmani

Hodně mizerný a zároveň překvapivý start do sezony zažil Ajax Amsterdam v čele s novým koučem Marcem van Bastenem. Po brankových hodech z předchozích zápasů 1. kola si diváci v zápase s Tillburgem na tolik branek nepřišli, ale zato viděli překvapivý výsledek. Domácí outsider totiž zvítězil 2:1.

Ajax k utkání nastoupil s pěti novými posilami. Hned v základní sestavě se objevili útočník Sulejmani, záložník Sno a obránce Oleguer. Na lavičce na svojí šanci čekali Isamil Aissati a Dario Cvitanich.

Hosté rozehráli utkání dobře a ve 22. minutě si svůj debut zpříjemnil brankou Miralem Sulejmani, nejdražší posila v historii Eredivisie. Teprve 19letý mladíček tak prokázal svůj talent. Ajax chtěl duel rozhodnout ve svůj prospěch co nejdříve, jenomže dlouhé obléhání branky kýžený gól nepřineslo. Největší šanci zahodil Luis Suarez.

Za neproměněné šance byl Ajax potrestán dvě minuty po přestávce. Na rohový kop Akguna si naběhl Demouge a hlavičkou vyrovnal. Další ránu domácí Tilburg soupeři zasadil v 65. minutě, tentokrát zakončoval sám Akgun a brankář Stekelenburg se za míčem pouze ohlédl. Hráči Ajaxu byli stavem značně frustrování, což šest minut před koncem prokázal Sno, jenž loktem udeřil Dannyho Mathijssena a byl vyloučen.

Více informací k zápasu

Roda JC - FC Twente 1:1

30.08.2008 19:45

Góly: 84. Andres Oper - 55. Eljero Elia

Roda Kerkrade v úvodním duelu nové sezony na domácí půdě remizovala s výběrem Steva McClarena, tedy FC Twente, 1:1. Hosté, kteří se museli oklepat z vyřazení ve třetím předkole Ligy mistrů, dlouho vedli zásluhou trefy Eljera Elii, ale nakonec v závěru inkasovali a odváží si bod.

Roda začala aktivněji a první vážnější ohrožení branky přišlo po šestnácti minutách, ale střelu Jeanviona Matonda zpoza pokutového území zlikvidoval brankář Mihaylov. Hosté odpověděli o čtyři minuty později. Z trestného kopu vyzkoušel Brama Castra Wielaert, ale úspěšnější byl opět brankář. Twente mohlo jít do vedení v závěru prvního dějství, tentokrát však branku minul Huysegems.

Druhá část zápasu začala v bláznivém tempu a první, kdo slavil branku, byli hráči hostí. Romano Denneboom se napřáhl uvnitř pokutového území a dělovkou donutil brankáře Castra, aby míč pouze vyrazil před sebe, kde již lehce doklepával Elia. Domácí byli blízko vyrovnání při střele Matonda, ale gólman Mihaylov předvedl fantastický zákrok. Roda Kerkrade nakonec ale přeci jenom slavila vstřelenou branku. Šest minut před koncem nahrál Franco Operovi a střídající hráč zajistil konečný remízový stav.

Více informací k zápasu

NEC Nijmegen - BV De Graafschap 2:0

30.08.2008 20:45

Góly: 77. Rutger Worm, 86. Mark Otten

Nijmegen nakonec na svém hřišti splnil roli favorita, když díky dvěma brankám v poslední čtvrthodině přemohl dlouho vzdorující, nicméně bezzubý, De Graafschap.

První nadějnou gólovou příležitost si vytvořili domácí. Van Beukerink zaspolupracoval v 7. minutě na hranici šestnáctky se Schönem tak, že se najednou octl zcela nehlídán na levém kraji pokutového území, jenže jeho pokus o překvapivou střelu z první byl přinejmenším chabý. Z 11. minuty zase stojí za zmínku závar před brankou De Graafschapu, při němž se o efektní zakončení přes hlavu pokoušel Peter Wisgerhof. Brance však zabránila bystrá reakce golmana hostí Heijbloka. De Graafschap si vypracoval svou největší šanci v utkání krátce před přestávkou. To když Van Den Ouweland vnikl do pokutového území NECu a vypálil těsně nad branku.

Až třináct minut před koncem se dominující Nijmegen konečně dočkal kýženého gólu. Pro zdánlivě zoufalý odkop z vlastní poloviny si doběhl Worm, aby následně tvrdou a přesně umístěnou ranou překonal Heijbloka. Dvaadvacetiletý forvard to pak ale přehnal s oslavami vstřelené branky a po druhé žluté kartě se poroučel do kabin. Ani početní převaha však hostům výrazně nepomohla. Prohrávat o dva góly přitom mohli hned záhy, neboť v 83. minutě Schöne do dobré palebné pozice přihrál El Akchaouimu, proti němuž se s bravurním zákrokem vytáhl Heijblok. Zato nic nemohl udělat s brilantní ranou Ottena čtyři minuty před koncem, která tak stvrdila vítězství Nijmegenu.

Více informací k zápasu

FC Volendam - SC Heerenveen 2:3

31.08.2008 14:30

Góly: 64. Jack Tuyp, 90. Jack Tuyp - 43. Christian Grindheim, 67. Tarik Elyounoussi, 87. Danijel Pranjić

Fotbalisté Heerenveenu vstoupili úspěšně do nového ročníku holandské nejvyšší soutěže, když v úvodním kole zvítězili na hřišti Volendamu 3:2. Nový kouč hostí Trond Sollied se tak mohl radovat ze svých prvních ligových bodů ve svém novém angažmá.

Vítězství se však nerodilo vůbec jednoduše. Benjamínek ligy z Volendamu se chtěl před pěti tisíci diváky předvést v co nejlepším světle a hned od počátku pořádně zaměstnával obranu hostujícího celku. Domácí se po několika minutách dostali do první vážnější příležitosti, ale Tuyp zakroutil svůj pokus z dvaceti metrů těsně mimo. Svoje umění musel v 17. minutě prokázat také gólman Heerenveenu Brian Vandenbussche, který zneškodnil nebezpečnou hlavičku Bernarda Hofstedeho.

Domácí neustále tlačili a byli v úvodním poločase jednoznačně lepším týmem. Hosty však od pohromy zachránil další skvělý zákrok jejich gólmana, který zlikvidoval další vyloženou šanci, tentokrát v podání Mervina Platjeho.

Opět však platilo otřepané nedáš - dostaneš. Do jediné šance hostů se v prvním poločase dostal norský záložník Christian Grindheim a dokázal jí proměnit. Dvě minuty před přestávkou se prodral do vápna domácích, přehodil si míč na pravou nohu a přesným volejem nedal Verhoevenovi žádnou šanci.

Navzdory inkasované brance nesvěsili domácí hlavy a stále se tlačili do útoku. Jejich snažení vyústilo vyrovnávací brankou ze 63. minuty, když se střelou k pravé tyči prosadil nejlepší hráč Volendamu Jack Tuyp. Radost domácích však trvala pouhé tři minuty. Tarik Elyounoussi si totiž naběhl na přesný centr Roye Beerense a opět získal pro svůj tým jednobrankové vedení.

O výsledku utkání bylo definitivně rozhodnuto v 87. minutě. Danijel Pranjic napříhl z dvaceti metrů a pěknou střelou zařídil hostům už dvoubrankové vedení. V samotném závěru sice ještě snížil Tuyp, ale víc už domácí fotbalisté v tomto utkání nestihli.

Více informací k zápasu

Heracles Almelo - Feyenoord Rotterdam 3:1

31.08.2008 14:30

Góly: 38. Darl Douglas, 60. Ragnar Klavan, 90. Karim Bridji - 1. André Bahia

Heracles Almelo dokonale zaskočil jednoho z aspirantů na titul Feyenoord, když ho na svém hřišti hladce přejel 3:1. Favoritovi chybělo před utkáním téměř deset fotbalistů, navíc hned ve 30. minutě přišel o dalšího – vyloučen byl De Guzman.

K ničemu byl rotterdamskému celku pohádkový start do tohoto klání. Už v první minutě se totiž defenzivní opora červenobílých Andre Bahia prosadil ze 12 metrů. Taková branka téměř rezervní jedenáctku Feyenoordu notně povzbudila a o sedm minut později málem zvyšoval Mols. Jeho znamenitou ránu z hranice šestnáctky však bravurně vytěsnil někdejší bundesligový brankář Martin Pieckenhagen. Pak však přišel zkrat Kanaďana De Guzmana, hvězdy Rotterdamu, jejíž start byl před utkáním nejistý. Nakonec paradoxně smůla pro hosty, že nastoupil, neboť přesně po půlhodině hry udeřil loktem do obličeje Marka Loomse a uviděl po zásluze červenou kartu.

A pak už to jelo. Hned za osm minut, tedy ještě do přestávky, vyrovnával Douglas. Již v druhé půli, konkrétně v 55. minutě, pak poslal domácí do vedení Klavan, když jeho střílený centr k překvapení všech zapadl za záda reprezentačního golmana Timmera. Střídající Bridji pak dokonal dílo zkázy úplně na konci duelu nekompromisní bombou z hranice velkého vápna, na níž neměl brankář Feyenoordu sebemenší nárok.

Více informací k zápasu

Sparta Rotterdam - ADO Den Haag 2:5

31.08.2008 14:30

Góly: 4. Joshua John, 60. Yuri Rose - 15. Csaba Horváth, 18. Yuri Cornelisse (pen.), 33. Richard Knopper, 68. Richard Knopper, 89. Fabio Caracciolo

Další nováček holandské Eredevisie ADO Den Haag se v dnešním utkání představil na půdě Sparty Rotterdam. Domácí zažili vloni na jejich poměry slušnou sezónu a s přehledem se zachránili. Na vystupování v loňském ročníku chtěli navázat také v úvodním zápase proti Haagu, který jim však vyjma dobrého vstupu do utkání vůbec nevyšel.

Přesto však hosté vstoupili do utkání tím nejhorším možným způsobem. Yuri Rose našel přesnou přihrávkou Joshuu Johna, který s míčem na noze vběhl až do šestnáctky soupeře a po čtyřech minutách poslal přesným zakončením Spartu do vedení. Pak už hřiště patřilo pouze Haagu. O 12 minut později se po centru Knoppera prosadil hlavou Csaba Horváth a začínalo se opět od nuly.

Vzápětí se prezentoval pěknou individuální akcí opět Knopper, dostal se s balonem až do vápna domácích a Rose ho ve snaze připravit ho o míč fauloval. Sudí ukázal na penaltu, kterou bezpečně proměnil Yuri Cornelisse. Domácí se z dvou inkasovaných branek nemohli otřepat a místo, aby zaútočili, tak dostali třetí gól. Opět v něm měl prsty nejlepší hráč utkání Richard Knopper, jenž využil precizního centru Karima Sontaniho a vystřelil hostům už dvougólové vedení.

Sparta na začátku druhé půle ukázala určité náznaky obrození, když se dvakrát do šance prodral Kim Jaggy, ale skóre zůstalo neměnné. Hostům zatrnulo v 58. minutě. Po tvrdém zákroku na Nathana Ruthjese uviděl červenou kartu Aleksandar Rankovic. Ještě hůře bylo Haagu o pár minut později po snižovací brance, jež vsítil Robert Zwinkels.

Rotterdamští zvyšovali tlak před brankou hostí, ale žádnou vážnější šanci si nevypracovali. Jako blesk z čistého nebe tak opět udeřili hráči benjamínka ligy, kteří zásluhou perfektně kopnutého přímého kopu vedli zase o dva góly.

Dílo zkázy domácího celku dokonal v samotném závěru utkání Fabio Caracciolo, který se z osmi metrů prosadil po pěkném centru Cornelisse. Něco málo přes devět tisíc diváků tak vidělo asi zřejmě nejhorší výkon svého celku za poslední dva roky.

Více informací k zápasu

AZ Alkmaar - NAC Breda 1:2

31.08.2008 16:30

Góly: 38. Mounir El Hamdaoui - 25. Matthew Amoah, 55. Matthew Amoah

Ambiciózní Alkmaar poněkud nečekaně nezvládl šlágr neděle, duel s Bredou. Očekával se vyrovnaný souboj, ten se také na stadionu Almaarderhout odehrával a nebýt penaltového selhání domácího Schaarse, byl by zřejmě i výsledek nerozhodný.

Hostitelé odstartovali do zápasu daleko aktivněji a hned zkraje byli blízko vedoucí branky. To by však musel Simon Poulsen po rohu Schaarse zblízka hlavičkovat daleko přesněji. O něco lépe si za deset minut vedl Poulsenův kolega Jermain Lens, jehož vybídl k povedené střele Da Silva. Brankář Bredy Jelle ten Rouwelaar ovšem konečky prstů nasměroval balon vedle tyče. A ono vousaté heslo "nedáš, dostaneš" záhy pro jednou opět zafungovalo. Jen dvě minuty po Lensově šanci nezvládli domácí obránci zlikvidovat Kolkkův centr do pokutového území, ten se snesl k nohám Amoaha, jenž levačkou zamířil při zemi přesně k pravé tyči soupeřovy svatyně.

Jenže Alkmaar má Mendese Da Silvu, oplývajícího zkušenostmi z angažmá právě v Bredě, který v tomto utkání svému někdejšímu zaměstnavateli permanentně zatápěl. Též šest minut před přestávkou to byl on, kdo rozjel nebezpečnou akci AZ, z níž tentokrát padl i gól. Da Silva si famózně proklestil cestu až do šestnáctky NAC a pak na zlatém podnose předal balon El Hamdaouimu, který už neměl příliš těžkou úlohu a zavěsil – 1:1.

Devět minut bylo ukrojeno z druhého dějství, když Dembele nevstřelil branku z dobré příležitosti po rohu Hamdaouiho. A hosté opět krutě trestali. Nezadržitelný Amoah se vehnal nikým nehlídaný do pokutového území za centrem unikajícího Reusera, aby ho neomylně usměrnil za záda Sergia Romera, brankáře AZ. Ghanský forvard málem dokonal hattrick v 67. minutě, na jeho pokus namířený k pravé tyči si však domácí golman tentokráte počíhal. Ohromná příležitost vyrovnat se naskytla Alkmaaru patnáct minut před koncem, kdy ve vlastním pokutovém území Fehér stáhl za dres k zemi Dembeleho a sudí oprávněně nařídil penaltu. Schaars ovšem do levé šibenice nemířil přesně. Minul a zhatil tak naděje AZ alespoň na bod.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.PSV Eindhoven11005:13
2.FC Groningen11004:03
3.ADO Den Haag11005:23
4.Heracles Almelo11003:13
5.NEC Nijmegen11002:03
6.SC Heerenveen11003:23
7.NAC Breda11002:13
Willem II11002:13
9.FC Twente10101:11
Roda JC10101:11
11.FC Volendam10012:30
12.AZ Alkmaar10011:20
AFC Ajax10011:20
14.Feyenoord Rotterdam10011:30
15.BV De Graafschap10010:20
16.Sparta Rotterdam10012:50
17.FC Utrecht10011:50
18.SBV Vitesse10010:40

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

hmm...na zaciatok 1:5 neni zle...uz sa tesim na dalsi zapas...PSV4EVA

Reagovat
smazaný uživatel

PSV , AJAX

Reagovat
smazaný uživatel

pekne,v Holandsku stale pada vela golov,len tak dalej

Reagovat
smazaný uživatel

tak jestli v každym kole dá nějakej tým aspoň 4 góly a prohraje nějakej favorit tak bude eredivisii snad nejzajímavější evropskou ligou

Reagovat
Kapřík

Ajax...

Reagovat
smazaný uživatel

Tilburg má v tíme najhoršieho obrancu galaxie, kedže Tilburg vyhral tak asi ten kripel nehral, inak volá sa Van Der Ree

Reagovat
smazaný uživatel

Ajax

Reagovat
Slejdy

ajax

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu proč hrál Sno, když do klubu přišel před pár dny a za Ajax nehrál žádný přípravný zápas A ještě víc nechápu proč do zápasu nezasáhnul Aissati, ten podle mě Ajaxu scházel nejvíce, protože chyběl konstruktivní záložník, což Lingren, Sno a nebo Emanuelson nejsou. Sno za tu červenou (tohle do fotbalu nepatří, loktem do obličeje a ještě úmyslně)

Reagovat
fantomas

Zvláštní je tvrzení Bastena po zápase, v němž uplně nesouhlasí s vyloučením a když už, tak pro oba hráče.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Feyenoord vstoupil do sezóny fakt skvěle

Reagovat
smazaný uživatel

neni posledni..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to myslím, že ty hráče určitě hodně těší....

Reagovat
smazaný uživatel

Vzdyt dal uz v prvni minute gola.

Reagovat
fantomas

Dalo se to čekat.

Reagovat
smazaný uživatel

Csaba Horváth dal gol.....

Reagovat
smazaný uživatel

prečo smiech? skôr by si mu mal zagratulovať

Reagovat
smazaný uživatel

eredivisie je snad nejbohatší na goly

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele