základní skupiny - skupina D
22.06.2013 17:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Řekové na úvod skupiny udolali Mexiko

První tři body si do tabulky skupiny C připsalo Řecko, které šťastně udolalo Mexiko a zvítězilo 2:1. Řekové vedli od šestnácté minuty, kdy se prosadil Bouchalakis, Mexičané ale převzali taktovku a ještě před poločasem zásluhou Espericuetova přímého kopu srovnali. Ve druhé půli navíc tlačili, gól ale nedali a krátce před koncem je krásným gólem potrestal Kolovos.

Mexický favorit, který byl mimochodem před turnajem znovu pasován do role jednoho z širšího okruhu favoritů (ostatně vítězství na světovém šampionátu sedmnáctiletých z roku 2011 a rovněž loňský olympijský triumf nedávaly odborníkům jinou možnost), začal velice aktivně a od úvodního hvizdu ukazoval, že chce na soupeře vyrukovat s ofenzivním fotbalem. Jako první se dvakrát snažil prosadit záložník Corona, napoprvé ale mířil jen do míst, kde se zrovna vyskytoval připravený řecký brankář Kapino, o malý moment později pro změnu vypálil nad branku.

Stejně se ve dvanácté minutě vedlo také Lunovi, největší šance Mexika ale přišla až o dvě minuty později. Po rohovém kopu se do míče znovu opřel Corona a po teči jednoho z bránících Řeků se Kapino musel vytáhnout s fantastickým reflexem, aby uchránil své čisté konto. Dorážet se ještě snažila dvojice Bueno - Briseňo, ovšem to už Kapinovi pomohli na brankové čáře obránci. A v šestnácté minutě z ničeho nic udeřilo Řecko, kdy po straně potáhl míč Diamantakos, našel v šestnáctce přesně pravou nohu nabíhajícího Bouchalakise a borci v bílém překvapivě vedli.

Mexiko se nepoložilo a i nadále soupeře jasně přehrávalo, Lunovi však zakončení z gólové pozice nevyšlo, Coronův další pokus skončil jen v rukavicích pozorného Kapina a Escobozovi zase vletěl do zdánlivě nebezpečné rány Bougaidis. Zasloužené vyrovnání ale ještě před odchodem do kabin přece jenom přišlo, když se ze standardní situace ze vzdálenosti zhruba pětadvaceti metrů nádherně prosadil Espericueta, druhý nejlepší hráč zmíněného světového mistrovství sedmnáctiletých z před dvou let, které Mexičané na domácí půdě opanovali.

Druhý poločas otevřela jedna z ojedinělých možností Řecka, se kterou si ale Ballas neporadil zcela ideálně, když zamířil zhruba o metr vedle tyče. Dokonce k zákroku pak přinutil Sáncheze Bouchalakis, strážce mexické svatyně ale neměl problém. Poté zase následovaly chvíle Jesúse Manuela Corony, tomu však jakoby chybělo potřebné štěstí v koncovce. V prvním případě totiž po krásném centru Luny zblízka hlavičkoval nad bránu, jen o minutu nato se pak navíc sám krásně uvolnil do střelecké pozice, jeho povedený pokus ale famózně vyrazil Kapino.

Na druhé straně se zase pořádně zapotil Sánchez, jenž měl rovněž pořádné štěstí, když Diamantakos těsně před střelou klopýtl a zakončil slabě. Mexický brankář si poradil i s dorážkou a středoamerický celek mohl opět útočit. Escoboza mířil přesně, ovšem poněkud slabě, a když už měl Corona na hlavě prakticky stoprocentní gól, z metru poslal míč jen do břevna! Mexiko pak mělo ještě jednu obrovskou příležitost, po skvělém pasu Corony pálil Bueno chytře do protipohybu Kapina, ten ale vytasil další neuvěřitelný zákrok, tentokrát nohou, a zachránil svému týmu naděje na vítězství.

A to přišlo. V osmdesáté deváté minutě Lykogiannis sklepl hlavou balón k noze Kolovose, ten se elegantně obtočil kolem kapitána Briseňa a levačkou nádherně zamířil přesně pod břevno, Sánchez byl absolutně bez šance. Mexičané se už na kloudnou odpověď nezmohli, a tak si na úvod turnaje připisují nečekané klopýtnutí, když podlehli Řecku poměrem 1:2.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele