Mourinho si postěžoval po porážce s Liverpoolem. Byl to zápas k ničemu, řekl

29.07.2018, 15:00
Aktuality
Manažer Manchesteru United José Mourinho dal po porážce s Liverpoolem 1:4 na americkém turné průchod frustraci. "Byl to zápas k ničemu, prohlásil. Také se lehce opřel do dvou hráčů svého týmu. Konkrétně pak Antonia Valenciu a Anthonyho Martiala.

U Valencii není Mourinho spokojený s kondicí, v jaké se po dovolené vrátil. U Martiala mu zase vadilo, že se poté, co asistoval u porodu potomka, nevrátil za týmem za oceán.

Podle portugalského manažera také United momentálně nemají k dispozici dostatek kvalitních hráčů na to, aby mohli konkurovat světovým velkoklubům. Už v úterý totiž Manchester čeká v rámci International Champions Cupu další utkání proti Realu Madrid.

"Budeme hrát proti Realu Madrid, ale nemáme víc hráčů, než jsme měli nyní proti Liverpoolu," postěžoval si Mourinho v rozhovoru pro klubovou televizi.

Momentálně totiž postrádá řadu hráčů obvyklého kádru. Část odpočívá po mistrovství světa a další zkušené borce postrádá z jiných důvodů.

"Antonio Valencia se vrátil z dovolené - a myslím, že odpočíval až příliš. Jeho kondice nebyla dobrá, když se vrátil, pak byl zraněný a tak se vrátil," řekl Mourinho.

"Anthony Martial se vrátil kvůli narození dítěte, krásnému a zdravému, díky Bohu, měl by být ale tady a není tu," pokračoval.

"A tak tu máme Alexise a Matu, kteří musejí hrát v každém zápase 90 minut. Přitom nás teď čeká Real Madrid a Bayern Mnichov, lamentoval Portugalec.

"Většina hráčů, které tady máme, za nás nebude hrát pravidelně. Někteří ani nebudou patřit do kádru," doplnil.

Na druhou stranu uznává, že hráči si po dlouhé a náročné minulé sezóně odpočinek zaslouží. "Dovolenou si určitě zaslouží, jen doufám, že chlapci se na ní o sebe aspoň trochu starají. Doufám, že někdo udělá i to, co si zvolili Rashford nebo Jones, že se k nám připojí o trochu dřív a pomohou týmu. Jinak pro nás úvod sezóny může být obtížný," prohlásil Mourinho

Za obětavost pochválil také Erica Baillyho. "Jsem rád, že tu mám hráče, kteří jsou připravení pomoct, když je opravdu potřebujeme. Bailly byl zraněný a neměl hrát. Ale když viděl, že Smalling odkulhal z rozcvičky, rozhodl se nastoupit, aby mužstvo nemuselo proti Salahovi, Manému a spol. nastoupit s pěti dětmi v obraně," ocenil Mourinho.

Své mužstvo ocenil za prvních 65 minut. "Dokud jsme měli benzin, tak jsme bojovali. Po 65 minutách to bylo 1:1, pak benzín došel. Herrera, Mata, Alexis ani Darmian nemohli udělat víc. Tenhle zápas byl k ničemu,", uzavřel Mourinho.

Autor: Jiří Fišara / skysports.com

Komentáře (761)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele