Mourinha propustí do Vánoc, předpovídá Sharpe

20.08.2018, 14:10
Aktuality
Bývalý obránce Manchesteru United Lee Sharpe předpokládá, že manažer José Mourinho bude do Vánoc bez práce, jestli bude pokračovat ve stylu, v jakém celý ročník včetně přípravného období odstartoval.

Poslední výsledky Manchesteru United, herní projev, ale hlavně chování Josého Mourinha, dělá starosti fanouškům. Tvrdé kritice podrobil portugalského manažera také někdejší obránce Red Devils Lee Sharpe.

"Jestli bude pokračovat s tím svým kňouráním, lidé se otočí proti němu a bude se říkat, že s tímhle přístupem nás zpět na vrchol nedostane. Pak bude třeba udělat změnu," řekl Sharpe.

"Je to ten starý známý příběh, který už jsme všichni viděl v minulých sezónách. Neustále brečí kvůli hráčům, které má, a kvůli těm, které nemá k dispozici. Vypadá znuděně a všechny ignoruje. A svou negativitu začíná přenášet na mužstvo," tvrdí Sharpe.

"Když se vrátíte z dovolené, jste obvykle po pauze nažhavený, protože fotbal vám už chybí. Když ale přijdete do tak negativního prostředí, tak to není nic příjemného," doplnil sedmačtyřicetiletý bývalý obránce, který za United nastupoval mezi roky 1988 a 1996 a sklubem vyhrál tři mistrovské tituly.

Zažil tedy éru Sira Alexe Fergusona, na kterou příznivci klubu z Old Trafford právem vzpomínají. "Za Sira Alexe všechno, co se doma upeklo, zůstalo doma. Všechno se odehrávalo jen v jeho kanceláři a šatně. Spory, které měl s hráči se nikdy nedostaly ven a do tisku. To, jak veřejně kritizuje hráče je velmi riskantní. Psychologové vám řeknou, že tahle strategie zdaleka nefunguje na každého," doplnil Sharpe.

"Musíte chápat, že s každým hráčem je třeba jednat jinak. Když se podíváte na City a na Guardiolu, jak se objímá s hráči a jak ho jeho hráči mají rádi, tak vidíte rozdíl," připomněl Sharpe městského rivala, který na rozdíl od United vkročil do sezóny velkolepě. Ve dvou utkáních získal plný počet bodů a nastřílel 8 branek. Jaký rozdíl oproti United, kteří po vydřené výhře nad Leicesterem 2:1 naposledy prohráli v Brightonu 2:3.

"Myslím si, že nikoliv United, ale Liverpool bude největší hrozbou pro City v boji o titul," řekl Sharpe na závěr.

Autor: Jiří Fišara / skysports.com

Komentáře (430)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele