Mládí vpřed. Löw vyzkouší bundesligové hvězdičky

11.11.2010, 17:46
Aktuality
Trenér Německa Joachim Löw se rozhodl k přátelskému utkání proti Švédsku povolat čtyři nováčky. Ve všech případech se jedná o mladé talentované hráče, kterým vyšel úvod sezóny. Jejich týmy - Dortmund a Mainz - se vyhřívají na čele nejvyšší německé soutěže.

Poprvé se na reprezentačním srazu budou hlásit Mario Götze, Marcel Schmelzer (oba Dortmund), Lewis Holtby a Andre Schürrle (oba Mainz).

"Zápas proti Švédsku je vhodnou příležitostí dát šanci těm, kteří zapadají do naši strategie a kteří mají velkou perspektivu," uvedl k nominaci Löw. "Nominaci si vysloužili přesvědčivými a stabilními výkony v lize, teď mohou udělat krok do národního týmu."

Trenér Německa nováčkům nezaručil minuty proti Švédsku, už samotná nominace je pro ně podle Löwa velkou odměnou a motivací. "Bude to pro ně zajímavá zkušenost, poznají, jak to v reprezentaci chodí. Plán je takový, že někteří k zápasu nastoupí a oslaví reprezentační debut," pokračoval.

Löw k utkání proti Švédsku povolal pouze deset hráčů, kteří reprezentovali Německo na nedávném mistrovství světa. "Abychom šli vstříc úspěchům, potřebujeme zapracovávat mladé hráče. Zároveň ale zápas bereme zcela vážně. Před zimou chceme podat dobrý výkon," ujistil kouč.

Autor: Radim Šantrůček / football365.com

Komentáře (423)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele