Mistrovství světa žen - první den

27.06.2011, 14:34
Aktuality
Zaujalo nás
V Berlíně začal světový šampionát žen, v prvním dni se odehrály dva zápasy, přičemž oba favorité nezaváhali. Francouzsky nejprve přehrály Nigérii, domácí Němky pak zdolaly Kanadu.

Nigérie 0:1 Francie

V nádherném slunečném počasí panujícím v Berlíne ve tři hodiny odpoledne byl odstartován šampionát žen, zahajovací zápas si na starost vzaly týmy Nigérie a favorizované Francie. Francouzsky byly v utkání mírně lepší, a tak je jejich vítězství zasloužené.

První výraznější příležitost duelu měla na svědomí s patnáctkou hrající Francouzska Bussagliová, její dalekonosná rána ovšem Dedeovou v brance Nigérie nepřekvapila. Ve dvacáté minutě tečovala rohový kop na přední tyči Georgesová, jenže trefila jen tyč.

Nigérijky poprvé zahrozily po půlhodině hry, kdy si na dlouhý pas za obranu počíhala a úplně osamocena na francouzskou branku běžela Oparanozieová, ale koncovku naprosto nezvládla, když jí míč sjel po kopačce a zamířil dobrých pět metrů vedle.

Ještě do poločasu pálila z velké dálky Necibová, domácí brankářka však zasáhla skvěle. Po přestávce Francie přitlačila a odměnou jí byla úvodní branka celého turnaje, kterou dala v padesáté šesté minutě Marie-Laure Delieová. Z pravé strany skvěle odcentrovala Le Sommerová, míč nadzvedla Necibová a Delieová již neměla těžkou pozici.

Francouzsky tak zvládly úvod MS, porazily nevyzpytatelnou Nigérii 1:0 a úspěšně vstoupily do boje o postup.

Německo 2:1 Kanada

Společně s Brazílií a Anglií největší favoritky celého mistrovství, Němky, vstoupily do turnaje poměrně vlažně, přesto si celkem v poklidu dokráčely pro první výhru nad Kanadou, kterou porazily 2:1. O branky vítězek se postaraly Garefrekesová a Da Mbabiová, za tým Kanady snižovala až těsně před koncem Sinclairová.

Olympijský stadion v Berlíně praskal ve švech, natěsnalo se do něj sedmdesát čtyři tisíc diváků! Všichni viděli první obrovskou příležitost Kanaďanek, kterou měla kapitánka Sinclairová, ve vyložené pozici však přestřelila.

V desáté minutě šly domácí hráčky do vedení, na levé straně zakombinovala Peterová s Bresonikovou, první jmenovaná odcentrovala a Kerstin Garefrekesová hlavou otevřela skóre zápasu. Ve čtyřicáté druhé minutě to bylo o dvě branky, na vysokou přihrávku za obranu si na hraně ofsajdu počíhala Celia Okoyino Da Mbabiová a tváří v tvář McLeodové nezaváhala.

Další šanci měla hvězdná Alexandra Poppová, který překvapivě zůstala jen na lavičce náhradníků a na hřiště přišla až po přestávce, když vystřídala Birgit Prinzovou, její skvělá střela však pouze olízla břevno.

Po hodině hry to mělo být už o tři góly, jenže po fantastické přihrávce Poppové prázdnou branku z malého vápna přestřelila střelkyně první branky Garefrekesová. Poté nádherné pálila také Laudehrová, její bomba levačkou ale zatřásla znovu jen břevnem.

Kanaďanky korigovaly stav zápasu až ve dvaaosmdesáté minutě, kdy si míč k rozehrávce volného přímého kopu ze třiceti metrů postavila Christine Sinclairová a perfektně ho zakroutila přímo do šibenice. Na víc však už hostující hráčky neměly, a tak se Němky radují z důležité první výhry na šampionátu.

Hráčka dne

Kerstin Garefrekesová (Německo)

Autor: Michal Hruška / fifa.com

Komentáře (43)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jinak výborně Němky na začátek, doufám že se stanou mistriněmi před Brazilkými děvčaty.

Reagovat
smazaný uživatel

Hraje tam nějaká hezká holka?

Reagovat
smazaný uživatel

třeba němky jich maj docela dost

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Alons0
Reagovat
vocasisko

kdyby hráli bez dresů, tak se možná i dívám, ale když si vezmu jak můžou vypadat takový babo-chlapy co se snaží hrát fotbal tak bych je navlíkl do skafandru

Reagovat
smazaný uživatel

Proc by mely hrat jen babo-chlapy?

Reagovat
smazaný uživatel

zeny su super

Reagovat
JIMMY-PO

tá Kanaďanka riadny gól zavesila

Reagovat
smazaný uživatel

Luxusní přímák to se musí nechat, ale co spálila ta němka v té 67. minutě či kdy to bylo, to bylo až nemožný.

Reagovat
smazaný uživatel

"Nejlepší" jak někteří pojebávaj na fotbalistky A většina z nich by je vymíchala

Reagovat
LAM

Náhodou Kanaďanky maj taky dost pěkných holek a pokuď jde o kvalitu tak ta na MS žen většinou daleko lepší než naše liga hlavně gol Kanady stál za to.

Reagovat
smazaný uživatel

74000 divakov na ženský futbal

Reagovat
smazaný uživatel

Christine Sinclairová

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

...proč se vlastně všude cpe to -ová, ale např. u Emmons se nepřidává?

Reagovat
smazaný uživatel

protože seš v Česku

Reagovat
trepka

Reagovat
smazaný uživatel

Tomu říkám reprezentace, Němky a dokonce vypadají jako Němky ( http://www.fifa.com/mm//Photo/Tournament/Competition/01/30/27/98/1302798_FULL-LND.jpg ).

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

ta 19 je fajna

Reagovat
smazaný uživatel

když už zprávy z MS žen, tak je dávejte i s fotogaleriema

Reagovat
Filipow

Fotky by ušly, no. Jen né babo-chlapy.

Reagovat
Godwinson

Montpellier táhne Francii.

Reagovat
Zajda

Ženský fotbal

Reagovat
Radin

omg tady se zase nikdo nedíval a píšou kraviny...Garefrekesová hráčka dne jo?To tím,že nedá gól do prázdné?Kanaďanky se snažily,ale bohužel..Trenérka Německa má zajímavou taktiku na první zápas,nechá sedět dvě opory...

Reagovat
miky10

Hrála skvěle, dala důležitý první gól, táhla tým...že nedá jasnou šanci z malýho vápna je věc jiná, to se stane

Reagovat
Radin

když přišla Poppová tak se mi líbila daleko víc,ale je pravda že na výběr moc nebylo.Němky individuálně zase tak nevinikaly.. Sem zvědavej na USA :-)

Reagovat
miky10

Poppová hrála skvěle, napsal jsem to i do toho článku, ale nehrála tolik minut, abych jí tam mohl zařadit..

Reagovat
Radin

a pro ty co tvrdí,že fotbal tam hrají babo-chlapové,tak sem rád,že máte jiný vkus ..

http://www.canadasoccer.com/images/headshots/Filigno_Jonelle2011www.jpg

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Radin

jo Heather,akorát už je z těch starších :-)

Reagovat
Godwinson
Reagovat
Radin

ta se mi líbí

Reagovat
Radin

Angličanky nic moc,nejdřív se mi zdálo,že mají převahu a pak přebraly iniciativu Mexičanky..Remíza zasloužená,dá se čekat ,že z prvního místa půjdou ve skupině japonky..

Reagovat
fantomas

Půjdou Angličanky.

Reagovat
Radin

1.Japonky 2.Angličanky ..uvidíš :-)

Reagovat
dantetomas

tak jedine, co by ma na zenskom futbale pritahovalo, je spolocna sprcha

Reagovat
smazaný uživatel

Proč sem nedáváte také ženské mládežnické celky?

Reagovat
smazaný uživatel

Fotky by se ti zachtělo?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele