Mistrovství světa žen - čtvrtý den

30.06.2011, 19:52
Aktuality
Zaujalo nás
Do šampionátu žen vstoupily poslední čtyři týmy, na programu byla obě utkání skupiny D. Brazilky sice nepřesvědčily, přesto nakonec udolaly nebezpečnou Austrálii 1:0, stejným výsledkem porazilo i Norsko hráčky Rovníkové Guiney. Ve čtvrtek večer čeká druhý duel domácí Němky.

Brazílie - Austrálie 1:0

Australanky začaly překvapivě o něco lépe a dostali se také do první velké příležitosti zápasu, když se po dobré souhře ve středu pole objevila na hranici šestnáctky úplně volná Simonová, jenže Andreia v brance Brazílie akrobaticky zasáhla.

Víc už se toho v prvním dějství nestalo, poločas druhý však přinesl mnohem zajímavější fotbal z obou stran. A v padesáté čtvrté minutě také jedinou branku zápasu, dvacet metrů od branky Australanek si s míčem pohrála Marta, posunula jej na hranici ofsajdu stojící Rosaně, která už si věděla rady a levačkou propálila Barbierovou.

Hostující hráčky mohly vyrovnat zásluhou Buttové, té ovšem střela nesedla, a tak Andreia bez problémů zasáhla. Poslední větší možnost tohoto duelu měla těsně před koncem na kopačce znovu Buttová, která ještě před brankou hledala v lepší pozici stojící Kellond-Knightovou, ta ale na míč těsně nedosáhla.

Brazilky tak ve vyrovnaném zápase doslova udolaly Austrálii 1:0 a úspěšně vstoupili do šampionátu, ve kterém obhajují stříbrné medaile z před čtyř let a zlato z Olympiády.

Norsko - Rovníková Guinea 1:0

Vstup do turnaje zvládly také Norky, ty ve večerním duelu zdolaly nováčka z Rovníkové Guiney 1:0, když o jediný gól zápasu se šest minut před koncem postarala Emilie Haaviová.

Úvodní velkou příležitost utkání měla s devítkou hrající největší hvězda Norek, Isabell Herlovsenová, ta však z úhlu trefila jen tyč, k dorážce se již domácí hráčky nedostaly. První šanci Afričanek měla na svědomí Annomanová, která pelášila od půlící čáry stíhána jedinou obránkyní Norska, v zakončení ovšem selhala, když skvělý zákrok předvedla Hjelmsethová.

Norské fotbalistky znovu zahrozily až po přestávce, kombinaci Ronningové a Haaviové zakončila Herlovsenová, jenže střela jí nesedla a míč skončil mimo. Skvělou příležitost měla znovu aktivní Annomanová, od gólové radosti jí tentokrát dělily jen centimetry.

Rozhodnuto mohlo být po střele Mykjalandové, ta však po přiklepnutí Herlovsenové trefila jen levou tyč hostující brány. Norky měly i trochu smůly, velká závar po rohovém kopu se snažila ukončit nejprve Stenslandová, míč se pak dostal ještě k Herlovsenové, i její zakončení ale zastavila tyč.

Nakonec se však domácí hráčky dočkaly, ve čtyřiaosmdesáté minutě nacentrovala z pravé strany střídající Petersenová a Emilie Haaviová už neměla těžkou pozici. Rozhodla tak o vítězství Norska nad Rovníkovou Guineou v poměru 1:0.

Hráčka dne

Isabell Herlovsenová (Norsko)

Autor: Michal Hruška

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pilot F1 Nico Rosberg. údajně přirovnal MS v ženským fotbale k paralimpiádě ale prý to vůbec neřekl, to byla to kachna

Reagovat
Arne

Má pifku, že je tohle MS u něj doma dvakrát tak populární co F1.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to bych teda neřekl

Reagovat
smazaný uživatel

No možná momentálnš jo... ale brzo bude po MS ale F1 se jezdí celej rok. Koho by celkově zajímal žernskej fotbal v zemi, který dala světu Schumachera.

Reagovat
Radin

f1 je hovadina,dokola jezdí pát ocasů,když už tak rallye..

Reagovat
Radin

pár*

Reagovat
Arne

No já to myslel s nadsázkou... Fakt je, že ten první německej zápas byl dvakrát tolik sledovanej co formule. Ty jsou tam jinak extrémně populární, to je jasné.

Reagovat
Arne

TTTTTTOOOOOOOOOOOORRRRRRRRRRR!!! Pěkně německý holky.

Reagovat
smazaný uživatel

jaaa!!! ... ale budou pekne okopane, chudaci :-)

Reagovat
Arne

Což to jo, na sukně to chvíli nebude... Nigerijky to slušně řezaly, fyzicky silné, kromě jedné až dvou fotbalově nic moc. Němky samozřejmě zarputilý (viz. ten gól, jak tam dorvaly), stejně jako v prvním zápase se koncem zápasu trochu podělaly a není to z jejich strany nic extra, i přesto ale je tam fotbalovost docela vidět a nechá se na to koukat. Jedině tak korejská sudí, ta byla strašně slabounká.

Reagovat
smazaný uživatel

presne, pokud by nasadila od zacatku prisny metr, nemuselo to byt tak tvrdy. No, 3 body jsou doma...neplanujes navstivit nejaky zapas?

Reagovat
Arne

Nene, kdybych zrovna byl v Drážďanech, tak bych možná na něco zašel... Ale speciálně kvůli tomu se tam nechystám, atmosféra tam není skoro žádná.

Reagovat
smazaný uživatel

nádherná podívaná od Francouzek.......krásnej kombinační fotbal....jinak velkej respekt k holkám....za celej turnaj jsem neviděl snad ani jedinou simulaci!! A hra se zbytečně nekouskuje....fauly se pískají snad jenom za žluté :)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele