Francie zveřejnila nominaci na Euro, Deschamps vsadil i na navrátilce Kantého

16.05., 21:29
Aktuality
N'Golo Kanté a Didier Deschamps (© AFP)

Po pořadatelském Německu oznámila nominaci na mistrovství Evropy také Francie. Trenér Didier Deschamps povolal 25 hráčů, do národního týmu se vrací záložník N'Golo Kanté a obránce Ferland Mendy, zatímco premiéru si může odbýt křídelník Bradley Barcola.

Největším překvapením francouzské nominace je N'Golo Kanté, jenž za Les Bleus nenastoupil od června 2022. Návrat 33letého záložníka, jenž před necelým rokem vyměnil Chelsea za saúdskoarabský Al-Ittihad, do národního týmu se neočekával. Zlepšená forma v Realu Madrid vynesla místenku do Německa pro Ferlanda Mendyho, jenž za Francii nehrál od září 2022.

"Je mi jasné, že fanoušci v poslední době kariéru Kantého nesledovali. Zejména když v sezoně 2022/2023 kvůli zranění skoro nehrál a pak odešel do Saúdské Arábie. Ale tam se dostal do formy, i když to samozřejmě není liga na evropské úrovni," uvedl Deschamps.

"Je ale potřeba si uvědomit, že i když se tam vzhledem k velkému vedru a vlhkosti vzduchu nehraje v takovém tempu, tak Kanté odehrál za sezonu přes čtyři tisíce minut. To je víc než čtyřicet zápasů," přidal francouzský kouč.

Deschamps podle očekávání vsadil i na Bradleyho Barcolu, jenž před sezonou přestoupil z Lyonu do Paris Saint-Germain, kterému pomohl k obhajobě ligového titulu a postupu do semifinále Ligy mistrů. Jednadvacetiletý křídelník čeká na debut za Francii, dosud nastupoval za mládežnické reprezentace.

Ve francouzském výběru naopak chybí Lucas Hernández z PSG, jemuž vystavil stopku přetržený přední zkřížený vaz v koleni. Se zdravotními problémy se v závěru sezony potýkají rovněž Mike Maignan, Aurélien Tchouaméni a Kingsley Coman, všichni tři by se však měli do turnaje uzdravit.

Francie, která na Euru nezvítězila od roku 2000, před odletem do Německa sehraje přátelské zápasy s Lucemburskem (5. června) a Kanadou (9. června). Do turnaje vstoupí 17. června s Rakouskem, čtyři dny nato se střetne s Nizozemskem a základní skupinu uzavře 25. června proti Polsku.

Nominace Francie na mistrovství Evropy:

Brankáři: Alphonse Aréola (West Ham), Mike Maignan (AC Milán), Brice Samba (RC Lens).

Obránci: Jonathan Clauss (Marseille), Theo Hernández (AC Milán), Ibrahima Konaté (Liverpool), Jules Koundé (Barcelona), Ferland Mendy (Real Madrid), Benjamin Pavard (Inter), William Saliba (Arsenal), Dayot Upamecano (Bayern Mnichov).

Záložníci: Eduardo Camavinga (Real Madrid), Youssouf Fofana (AS Monaco), Antoine Griezmann (Atlético Madrid), N'Golo Kanté (Al-Ittihad), Adrien Rabiot (Juventus), Aurélien Tchouaméni (Real Madrid), Warren Zaïre-Emery (PSG).

Útočníci: Bradley Barcola (PSG), Kingsley Coman (Bayern Mnichov), Ousmane Dembélé (PSG), Olivier Giroud (AC Milán), Randal Kolo Muani, Kylian Mbappé (oba PSG), Marcus Thuram (Inter).

Autor: Jiří Vojík / lequipe.fr, getfootballnewsfrance.com, ČTK

Komentáře (120)

Přidat komentář
fabec1222

S Portugalskem papírově dle nominací by měli být největší favoriti. Ale je šance, že jeden druhého vyřadí už v osmifinále, tak uvidíme...

Reagovat
pospech11

Anglie ne ?

Reagovat
Greny

Noo ale bude tam Kane, takže bohužel

Reagovat
ignor24

Reagovat
fabec1222

Ti to poserou jako vždycky

Reagovat
celeb

juznou branou to nepojde a este chvilu potrva, kym to anglani zistia

Reagovat
Csaplárova past

Odpověděl sis sám, ne

Reagovat
meno

Reagovat
Cotton

Kane, Bellingham, Foden atd. budou nezastavitelní. Samozřejmě jim přeju 0 bodů a konec ve skupině jako každý normální člověk, ale reálně na výhru mají.

Reagovat
Muffi

Vždyť jsou závislí na pár hráčích a zbytek je pomalu do počtu.

Se zraněným Hernadezem uprostřed obrany závisí na Salibovi.

Záloze chybí technická kvalita, v přáteláku s Němci se na Gunda, Kroose a Wirtze vůbec nechytali.

Vepředu je to čistě o Mbappem. Třeba Muani měl v PSG hrůzostrašnou sezonu.

Reagovat
Stannis Baratheon

A co teprve Barcola. Viděl jsem pár zápasů PSG, a i když to není úplně velkej vzorek zápasů na dobré zhodnocení, tak pokaždé se mi zdál naprosto tragickej...

Reagovat
Muffi

Barcolovi bude v září 22, před touhle sezonou měl v dospělém fotbale 2100 minut. Obzvlášť v Evropě na něm bylo vidět, že potřebuje čas a možná trochu zesílit.

Muani je o 4 roky starší, trefil se naposledy v únoru a v poslední době má sebevědomí a výkony úplně v hajzlu.

Reagovat
Lopiger

Barcola hrál jako bůh oproti Muanimu tuhle sezonu

Reagovat
Ladas321

Obranu mají silnou, tam Francie nemá konkurenci v Evropě. Jediná jejich slabina je záloha, nemají tam kreativní hráče, ale oni stejně hrajou zataženě, takže to tak nepocítí.

Reagovat
JeséRodriguez

Nemá konkurenci? Nizozemsko i Německo mají v obraně srovnatelnou kvalitu

Reagovat
Ladas321

Pro mě je ta Francouzská defenziva nejlepší a ještě k tomu mají nejvíc možností, kdyby jim ted vypadli dva stopeři, tak hned můžou nominovat další dva stejně kvalitní.

Reagovat
JeséRodriguez

Ve finále hrají 4, nebo jich potřebuješ reálně tak 6 za celej turnaj...na krajích problémy mít nebudou, spíš si myslím, že bude slabší ten střed

Reagovat
icka

Reagovat
GEGE

Reagovat
andkoo

maju tam Griezmanna a su spolu dobre zohrati...navyse kopa turnajovych skusenosti, cize su favorit cislo 1

Reagovat
Raffaello

Obrana je stabilní a to, že vypadl jeden Hernandez nic moc neřeší. Obrana Hernandez, Upamecano, Konate, Kounde je dost stabilní. A zbytek při aktuální formě dokáže skvěle alternovat.

Záloha opět stabilní. Griez ofenzivně vysunutý a mezi obranou a zálohou ve dvojici vždy Tchouameni s někým Rabiot/Camavinga. Hrají to dlouhodobě a přináší to výsledky. A ve skupině určitě vyzkouší Kanteho s Touchamenim dohromady.

V útoku máš stabilně zleva Mbappeho, zprava Comana a na hrotu Girouda, Muani se může v klidu posadit na lavičku a poslušně čekat, až Giroudovi "dojde dech".

Jeden prohraný přátelák s Němci vůbec nic neřeší.

Reagovat
Muffi

Je tak stabilni, ze to bude jejich prvni turnaj, MS 22 hral Varane misto Saliby. A treba Upamecano posledni dve jara v Bayernu vykonnostne odesel.

Giroudovi je 37.

Vysledky to neslo na MS 22, sestavy 18 a 21 byly hodne jine.

Reagovat
Raffaello

Ta obrana je poslední rok a půl poměrně stabilní, ať už máš výhrady jakékoliv. Deschamps má celkem jasno a točí tam pořád ty samé hráče. A ztráta Hernandeze v celkovém kontextu nic nemění. Deschamps nikdy moc neřešil formu, vždy mu šlo o systém, což dokazuje tím, že povolal Kantého, neustále povolává zmíněného Upamecana nebo Rabiota, nebo v minulosti třeba Pogbu. Ti kluci hrají v klubech často tužku, ale za Francii podávají úplně diametrálně odlišné výkony, Rabiot a Pogba jsou učebnicové příklady.

Giroud je ve 37 letech jeden z nejplatnějších útočníků v Evropě a pro tým odvede penzum práce na úrovni světové špičky. A to i v těch 37 letech. Takhle pracujícího útočníka, navíc produktivního co se týče vstřelených gólů i připravených, najdeš možná tak v pěti reprezentačních výběrech napříč světem. Jeho role je aktuálně nezastupitelná. Ať už bude hrát základ, nebo bude chodit v 55-65. minutě na hřiště, pořád bude ve své roli rozdílovým hráčem.

Reagovat
JeséRodriguez

Jde o to, že těm obráncům chybí zkušenosti, které na velkých turnajích často hrají roli. Že má někdo formu ve velkém klubu neznamená, že to v jiném systému za reprezentaci v klíčovej okamžik neposere. Zvlášť, když to na něm má stát. Třeba s Rabiotem souhlas, ten hrát vlastně i musí, když se podíváš na tu zálohu. Asi těžko to postaví na triu Emery - Tchouameni - Camavinga.

Giroud se jim bude hodit při hře do plné obrany, kterou ale Francie poslední dobou na šampionátech moc nepraktikovali. Pokud budou vycházet spíš z obrany, tak už by tam jeho místo být asi nemělo, naopak Thuram by tam byl super. Ale Giroud v nominaci je dobrej tah, v kabině má očividně docela popularitu, není problémovej a může hodně pomoct, pokud budou třeba prohrávat.

Reagovat
Raffaello

U Francouzů nepřikládám váhu klubové formě, zvlášť pak ne u hráčů, jejichž top kluby hrají těžce pod své možnosti nebo renomé. Poslední rok a půl si Francie vystavěla poměrně stabilní jádro obrany i s alternativami. Vypadl pouze Hernandez. Ale ty variace jsou ustálené, ať už na krajích nebo ve středu. Je logické, že spousta z těch klubů teprve sbírá zkušenosti. Ale výsledkově jsou na tom dobře. Od posledního MS prohráli dva zápasy, přáteláky, oba s Němci.

Kdyby jim vypadl Griz, Tchou, Mbappe, pak bych asi "vyšiloval". Ale takhle jsou pořád jeden ze tří absolutních favoritů na zisk titulu.

Giroud je hlavně osobnost a má tu zkušenost, kterou mnozí z těch mladších nemají. Thuramovi s Muanim může pomoct v přebírání role. Tohle je dost pravděpodobně jeho reprezentační derniéra.

Reagovat
JeséRodriguez

Ta obrana ale není prověřená velkým turnajem, tam to bude něco jiného. Hlavně ten její střed. Griezmann s Mbappém jsou klíčoví hráči. U Tchouaméniho bych se nedivil, kdyby seděl a hrál Kanté...čekám, že Griez dostane volnost, hrát bude i Rabiot...a pak bud 2 z těch mladých talentů, nebo podle mě pravděpodobnější varianta se zkušeným Kantém.

S Giroudem souhlas, ten platnej bude. Pokud bude ale Francie sázet zase spíše na hru ze zajištěné obrany a přechod do brejků, měl by začínat Thuram

Reagovat
Raffaello

Sorry, tahle diskuse nemá smysl, díky.

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Muffi

Mezi přáteláky, kvalifikací a turnajem je velký rozdíl. A třeba ty výsledky, vedle Německa hráli z těžších soupeřů 2x s Holandskem, jednou Chile a Skotsko.

Když vyhráli MS 18, hráli jim stopery Varane a Umtiti, opory Realu a Barcelony, které jim velmi pomohly i vepředu, dali myslím 6 gólů ze standardek. Jejich jistotě a klidu se žádná současná dvojice nepřiblíží, systém nesystém.

Pogba měl problémy se stabilitou výkonnosti ale top výkony dokázal podávat i v klubu, to pro nikoho ze současné zálohy neplatí. Kanté byl taky lepší hráč než vše současné. Griez taky není na topu výkonnosti.

Pořád jsou silným týmem a je to turnaj, kde to je o okamžité formě v daném měsíci ale v porovnání s předchozími roky jsou slabší.

Reagovat
Raffaello

Co se stalo před 6 lety je irelevantní. Můžu s tebou souhlasit v jediném, je to turnaj. Podívej se, s jakým týmem a v jaké formě vyhrála Itálie. Ten tým podle soupisky a formy neměl přejít přes čtvrtfinále. Vyhráli díky systému a týmu.

Reagovat
Kixi Syhimour

Kanté

Reagovat
Pablos

Hašku nominuj… už jsme pozadu

Reagovat
Greny

Ještě nepřišli obálky od hráčů a agentů

Reagovat
Maximm9

Jestli si vetsina prenese formu z klubu, tak jim absolutne neverim.

Reagovat
Mr.Mike

Stezuje si ze se maj nominace rozsirit o vic hracu a pak ani ty tri hrace navic nevezme

Reagovat
Seydou Doumbia

to byl kuman ne dešamp

Reagovat
Mr.Mike

Deschamps taky

Reagovat
Seydou Doumbia

aha okey

Reagovat
Stannis Baratheon

To je absolutně nepochopitelný. I kdyby měl jet nějaký mladík na lavičku...

Reagovat
Mr.Mike

Kdy ma oznamovat nominaci Hasek?

Reagovat
Pablos

Až dopíše konečně konec Švejka.

Reagovat
Neon

Reagovat
mrtvej ofsajd

Reagovat
Mass

Třeba se zeptat Veselého.

Reagovat
Salfovic

Aukce na ty tři fleky navíc končí dneska o půlnoci.

Reagovat
Mr.Mike

Jeste ze je tu tolik vtipalku, by tu byla jinak mrte nuda

Reagovat
Pablos

Tak ona je to otázka… na kterou se prostě ještě neví odpověď

Reagovat
Mistřizbystří

Až dostane notičky od hráčských agentů.

Reagovat
Nadržený šimpanz

Zeptej se Pasky, Zíky, Koláře, Nehody a spol.

Reagovat
Talker

Pěkně, Gusto, Disasi a spol si odpočinou. Francouzská repre mě vzdycky srala.

Reagovat
Seydou Doumbia

čím?

Reagovat
Sandstorm

Do "C" týmu francků už by se možná vešli.

Reagovat
John Obi Mikel

Disasi nema v repre co dělat

Reagovat
M0rb1D4S

Disasi nemá co dělat ani u nás v základu

Reagovat
Talker

To je fuk

Reagovat
Miguel19

To ani Badiashile.

Gusto možná jo, ale ten potřebuje zabrat směrem dozadu. Ale jak píše Talker, dobře, že nejedou.

Reagovat
John Obi Mikel

Souhlasím

Reagovat
Maximm9

Tak, jeste se bude hrat OH, kam teoreticky takovy Gusto muze jet

Reagovat
vceradnesazitra

Pogba?

Reagovat
SunFells

Pogban

Reagovat
Ladas321

Má zákaz, jinak by šel na 100 % když už vzal i Kanteho

Reagovat
Sandstorm

Martial

Reagovat
Ladas321

Deschamps klasika, ten má prostě svoje koně a přes to nejede vlak, je jedno jakou kdo má formu.

Reagovat
Csaplárova past

Má výsledky

Reagovat
Raffaello

Kanté ze Saudské je jako kdyby Hašek povolal frajera z divize.

Reagovat
Uwe háže buly

Nebo Šilhavý z Indonésie.

Reagovat
wyqinac

Reagovat
Mass

Kúdela prý hraje v Indonésii výborně.

Reagovat
vladino10

Kokos, Upamecano v Bayerne od februára odohral že absolútne nič potom co dostal dve redky v dvoch zápisoch po sebe a ešte aj penaltu urobil, coman celú jarnú časť zranený a aj tak je tam.. cudne

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Nejenom že je tam, bude hrát základ

Reagovat
Ladas321

Coman určitě ne, Dembele a Mbappe na křídlech jsou pro Deschampse jedničky. A na stoperech v kvalifikaci hrál se Salibou a Koundem, takže ani Upamecano si moc nezahraje.

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Jsem to napsal špatně. Nemyslel jsem Comana, ale Upamecana. A u toho by mě nepřekvapilo, kdyby ho tam nacpal.

Reagovat
Seydou Doumbia

Je to repre a tam se rozdíly z klubu mažou. Ono stačí mít okolo sebe jiné spoluhráče a systém a najednou i tihle hráči budou vypadat dobře. A každý trenér bere hráče na základě toho, kolik toho pod ním odehráli, forma je druhořadá mi příjde. Přece nebude brát hráče, co mají formu ale nemá je v repre vyzkoušený i když to hodně lidi čeká že to tak bude.

Reagovat
vladino10

Coman? Ok. Ten naskoci na poslednych 20 minut a moze urobit vietor aj bez formy.

Upamecano, stoper? Absolutny labil? Ved jeho problem nie je, ze je zly futbalista, on je v jesennej casti top 5 stoper na svete. Ale v tych velkych zapasoch ked sa rozhoduje o sezone sa vzdy zoserie. Bayern Gladbach pred 2 rokmi 0:5, UPA tam urobil snad 4 goly. Bayern city pred rokom si kazdy pamata, Upa urobil 2 goly City. V odvete potom dostal redku, ktora bola zrusena iba kvoli ofsajdu.

Tento rok cervena proti laziu rim. O zapas na to cervena proti Bochumu a penalta.

Ten hrac je v riti, on sa pod tarchou doelziteho zapasu zosype.

Reagovat
Seydou Doumbia

říkám neporovnávej klubový fotbal s repre, je to asi jako základní část nhl a play off...v repre mi nikdy nepřišlo že by jeho nedostatky šlo vidět...

Reagovat
vladino10

Čiže v klube som labil, ale v repre budem psychicky odolný jedinec. Okej.

Reagovat
Seydou Doumbia

tak prostředí dělá hodně

Reagovat
Visca el barca

Ta záloha je strašná. Vyhoří

Reagovat
Kucka

Reagovat
JeséRodriguez

přijde mi teda i ta obrana slabá, buď tam bude hrát nerozehrátej Upamecano, nebo ideálně asi Konaté se Salibou...jenže ti zase nemají moc zkušeností z velkých turnajů

Reagovat
John Obi Mikel

Nic moc kádr, aby Francie nevyletěla už ve skupině...

Reagovat
Ladas321

To si nemyslím, přece jen tu kvalifikaci projeli s prstem v nose.

Reagovat
Seydou Doumbia

a ze skupiny postupují stejně všichni...

Reagovat
Csaplárova past

Reagovat
miguel bain

U Mendyho bych problémem nenazýval formu jako spíš to, že je skleněný. O formu a sebevědomí bych se bál spíš u Upamecana. Nedivil bych se, kdyby to Francouzi hráli po staru na semknutý defenzivní trojlístek v záloze Kante - Camavinga - Tchouameni a před nima tři útočníci Griezmann -Giroud/Thuram - Mbappe. Bude určitě zajímavé je sledovat

Reagovat
Seydou Doumbia

spíš on ten grizi bude v záloze někde okolo desítky se motat a před ním 3 ofenzivní hráči, za grizim 2 čističi

Reagovat
JeséRodriguez

někdo z těch zkušených hráčů tam bude muset být...určitě nedá stopery Saliba - Konate, zálohu Zaire-Emery, Tchouameni, Camavinga

Reagovat
LyEX

Klasický s Južnoubránou si ruky môžu podávať ako byť neflexibilný a dookola hrať to isté bez novej inšpirácie. Akože FR sa aspoň ten úspech podaril, ale myslím si, že ani vtedy to nebola žiadna sláva a zopár hráčov a škaredý futbal ich dostal až do 2 finále, teraz je to čisto len môj názor, ale už nemá čo Deschamps viac mužstvu dať a pôjde do len dole vodou.

Reagovat
andrew96

Tyjo, není z nich takový vítr jako před pár lety. Nizozemci mně přijdou nadupanější.

Reagovat
Seydou Doumbia

kámo fandím holandsku od počátku co sleduju fotbal, ale ten tým fakt nemá na to uspět na velkém turnaji miliarda top stoperů a to je tak vše, ostatní posty minimálně pochybné kvality proti těm nejlepším...francie pokud se zdá slabší tak je to tím že omladili kádr, ale jinak hráči jako cama, čumeni, saliba, barcola, zaire emery, to vše jsou hráči kterým bude dalších 10 let patřit světový fotbal a okolo nich hromada dalších kvalitních hráčů...však půlka z těch hráčů by na přestupu měla šílenou hodnotu

Reagovat
JeséRodriguez

tak to ale nefunguje hráči mají zkušenosti, ale když si vezmeš ten tým, tak gólmani sezona nic moc, stopeři bud nerozehranej dayot, nebo saliba s konatem, vsichni ale tech zkusenosti z velkych turnaju moc nemaji...theo taky letos trochu slabsi orpoti minulym letum, kounde a pavard to je takove neurazi - nenadchne....zaloha emery - tchoua - camavinga fungovat taky uplne nebude, tam musi dat minimalne kanteho nebo rabiota. Kreativni je tam akorat griezmann, kterej muze s mbappem zaridit uspech a k nim asi idealne thuram

Nizozemsko to má naopak víc vyvážené, golman chyta pravidelne PL, na RWB bych teda dal radsi i diky zkusenostem Dumfriese nebo Frimponga, ale oba jsou nadstandard, vlevo maatsen...v obrane je van dijk, jasnej dirigent, a k nemu asi de ligt a ake, oba uz nejake zkusenosti maji + se můžou opřít o van dijka, a taky hraji za top kluby...v útoku máš plno variant, můžou hrát na amf kde měli slušnou sezonu koopmeiners a simons, je tam gakpo, depay, malen...de jong treba s de roonem nebo reinjdersem taky slusny stred

Reagovat
r.mrazik

Se mi líbí jak píšeš o zkušenostech u frantiku a o kvalitě a pak u Holanďanu chválíš šíleného gakpa, depaye, malena (??) a o středu se roon a reinjders oproti cama a tchua..

Reagovat
JeséRodriguez

cama a tchoua jsou super hráči, ale potřebují k sobě někoho zkušenějšího a kreativnějšího. Kdo sleduje Real ví, že třeba zápasech s City nebo Bayernem patřili k těm slabším, občas udělali poziční chybu nebo zbytečnou ztrátu. U Nizozemců se o tohle postará de Jong, kterej už toho odehrál plno a s ním bude nejspíš hrát bořič de Roon, aby mohl De Jong hrát trochu výš. Roon není žádnej extra hráč, ale má dost zkušeností a defenzivě pomůže. Reinjders s de Roonem rozhodně hrát nebude ve 3 4 1 2 nebo 3 4 3. Stejně ale bude hrát Rabiot i Kanté základ a vyváží se to. Inidividuální kvalitu mají hráči Francie naopak velkou, formu v klubech ale mělo dost hráčů takovou průměrnou či slabší.

Chválím ho kde? Napsal jsem, že tam je a něco umět asi bude, naposledy Nizozemce docela táhl, takže má taky něco za sebou, v PL letos 8+5, v EL další 4 góly. Malen může být hodně platnej z křídla, ze druhého třeba Frimpong.

Reagovat
Raffaello

V útoku máš plno variant, protože ať už složíš cokoliv, bude to špatný, takže si s tím může míchat jak chceš.

Podívej se, kolik toho za tu kvalifikaci Koop odehrál v reprezentaci a v jaké roli, moc toho nebylo. Gakpo žádná sláva, Depay bída, Malen "nahoru-dolů", Werghorst, který odehrál spoustu času v repre na hrotu, taky nic extra. Nejlepší formu má Simmons, ale ten ti ty góly připravuje.

Při aktuální formě bys ten trojzubec musel postavit z tandemu Simmons - Koop pod hrotem, ale ten hrot nemáš, protože tam dáš koho? Depay? Werghorst? To už máš lepší postavit na hrot někoho ze stoperů, když jich máš přehršel, protože ve výsledku by možná kdokoliv z nich odvedl lepší práci než ti tzv. útočníci. To už tam mohl být i Zirkzee a věřil bych mu víc, než komukoliv z těch vypsaných.

Reagovat
JeséRodriguez

Zirkzee jet měl, to bez debat. Weghorst je za mě šílenej hráč. Na hrotu se minule dařilo Gakpovi, předtím Depayovi. Můžou tam dát Malena a Frimponga a hrát na křídla. Musíš pochopit, že zkušenosti z takových turnajů hrají velkou roli. V kvalifikaci třeba nehrál Kanté, proč myslíš, že se teď vrací? Nemyslím si, že to Nizozemsko celé vyhraje, ale rozhodně jsou na vzestupu a nedivil bych se ani jejich postupu třeba mezi nejlepší 4. To samé ale platí i o té Francii, pokud jim to sedne.

Reagovat
Seydou Doumbia

řeknu to takhle u každé repre z těch top se dá napsat sloh proč by to právě oni neměli vyhrát ale jako zatracovat francii oproti holandsku mi příjde trochu ulet, gakpo, malen, depay je oproti mbappé-žalud-dembelé meh...mají světové stopery, ale dumfries je trochu z formy a pinpong moc ofenzivní tak ten hrát asi ani nebude, střed zálohy slušný, ale ne úplně top a nějaký maatsen který před rokem ani neexistoval...nevím no až bude mít holandsko šanci na velkém turnaji tak věř že je tu budu všude hypovat, ale ten tým dlouhodobě nemají...však tam stačí aby nějaký hráč měl top sezonu v eredivisie a hned hraje v repre základ, ti hráči si tam jsou dost vyrovnaní

Reagovat
JeséRodriguez

já je ale nezatracuji, však píšu, že jim může mbappe s griezmannem zařídit titul ani neříkám, že s Nizozemskem ve skupině prohrají. prostě se mi víc líbí potenciální složení základní sestavy a zkušenosti hráčů na klíčových postech (van dijk, de jong). francie má zase o dost lepší útok díky těm dvěma, jenže trofeje vyhrává hlavně obrana

Reagovat
Seydou Doumbia

zase ta obrana vypada dobře hlavně na papíře, ale že by dokázali ubránit ty nejlepší týmy to mi taky nepříjde ale ta osa ejčí, dijk, de jong, depay je dobrá, akorát nevěřím tomu zbytku, chybí více top světových hráčů v ofenzívě a záloze...ale budu rád když mě oranje překvapí třeba jak píšeš tou top 4, to by za mě bylo překvápko (ale záleží na losu žejo přes ukrajinu a dánsko by to překvapení nebylo)

Reagovat
JeséRodriguez

s tím losem to je fakt. Aby bylo jasno, já Francii neztracuji, pořád budou silnější než Nizozemci, jen jsem ti chtěl trochu oponovat, že by tentokrát nemuseli být do počtu a něco uhrát, a naopak Francie je slabší než na posledních turnajích, takže by klidně mohli vyhrát skupinu. To by mě třeba na minulém Euru hodně překvapilo, teď ani ne

Reagovat
Seydou Doumbia

okey beru s tím se dá souhlasit že francie je slabší a holandsko silnější...možná jako fanoušek na to koukám trochu jinak, bud víc realisticky nebo skepticky, to se uvidí po turnaji

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
tortuga

Záloha bude Tchouameni s Rabiotem a nad nimi Griezmann, což mi přijde jako dost zkušené a kreativní trio. Na křídlech Dembélé a Mbappé, na hrotu Giroud, případně Thuram. Deschamps opravdu nebude dělat nějaké experimenty.

Reagovat
JeséRodriguez

S tím souhlasím, že nebude dělat experimenty. Nedivil bych se i Kantému v základu na úkor Dembeleho, kdyby hráli diamant.

Reagovat
andrew96

10 let no, to není teď.

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
LyEX

A ty si naozaj myslíš, že niektorí alebo všetci títo hráči naplnia potenciál worldclass áno? Po vzore, ktorého francúza z posledných rokov ich zlatej generácie? Pogba? Aj ten Mbappé vyzerá, že vo svojich 25 rokoch dosiahol vrchol, často sa mu nechce a keď ho zdvoja, tak naviac snahu žiadnu neprejaví, možno prestup mu pomôže k motivácii, ale tak keď si predstavím Ronalda, Rooneyho, Messiho, Ronaldinha trhať trávniky v tomto veku, nevidím to ružovo.

Reagovat
Seydou Doumbia

no počítám že emery, čumeni, kama, saliba, kundé a barcola ten potenciál naplní...ale v dnešní době kdy to je samý doping, deprese a namistrovanost a hlava v prdeli tak nikdy nevíš no...

Reagovat
JeséRodriguez

V dnešní době má hlavně snad 90% hráčů top 2-3 sezony, pak přijde přestup a stagnují. Je to teda čistě jen můj pocit, ale to už jsme si nedávno psali vlastně pod Koopmeinersem

Reagovat
Seydou Doumbia

jo s tím souhlasím, dnes většině hráčů chybí konzistence výkonu, takových modriču a kroosu jen a jen ubývá...zahraješ 2-3 topsezony, jdeš za kilo ven a najednou zranění, psychické problémy, namistrovanost že si bůh a půjde vše samo a ono to nejde...jak dopadli neymari, antony, kutini, chamesové a další

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Lemond Laws

No, jasně je to super tým. Ale s porovnaní s posledními turnaji je to docela sešup dolu ne?

To jsem teda čekal větší válec podle jmen..

Reagovat
mistr129

Jsem očividně úplně mimo realitu, čekal jsem podobně jako ty a u Němců nějakou tragédii, ale jsou na tom co do kádru lépe, jen nemají žádného Mbappeho.

Jestli to Angličani nevyhrajou letos, tak už nikdy

Reagovat
Lemond Laws

Jako obecně i Španělsko bude docela bída podle mě... Na to co jsme byli zvyknutí posledních 10 let třeba

Reagovat
LyEX

To isté som písal, keď som hejtil angličanov za to, že dali jedno finále s ich možnosťami za posledné roky a konkurencia v rámci EÚ resp. sveta je podstatne nižšia podľa mňa a mal som tu oponentov, že určite je kvalita naopak vyššia

Reagovat
Muffi

2018 se ještě dá brát, pořád byl ten kádr slabší.

Ale jeden ze zápasů Itálie 21, Francie 22 měli vyhrát.

Reagovat
JeséRodriguez

Letos Německo nebo Itálie

Reagovat
Csaplárova past

Deschamps prostě skládá v první řadě fungující tým. Kantého jsem hrát neviděl, ale nebýt Pogba v trestu, tak by vzal i jeho a ta bestie by tam zahrála zase nejlíp ...

Griezman, Dembele, Giroud, Mbappé a Thuram to je prostě síla vepředu

Reagovat
MirdaLerionACS

Takže Barthez - Thuram, Blanc, Desailly, Lizarazu - Vieira, Deschamps - Zidane - Pires,Trezeguet, Henry. Co

Reagovat
Mass

To by tenkrát sestava. Top hráč na každym postu. Teď tam maj jen Embapé, Čuameni, Hernandeze, stárnoucího Girouda a možná Salibu, zbytek spíš na mistrovství Afriky.

Reagovat
Mass

Jo Griezmanna ještě.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele