Měl jsem to odkopnout a nevymýšlet blbosti, litoval Grigar chyby před gólem

07.04., 19:50
Aktuality
Tomáš Grigar (© FK Teplice)

Teplický brankář Tomáš Grigar dnes nastoupil po takřka dvou měsících k ligovému zápasu, neprožil ale vydařený návrat. Jednačtyřicetiletý fotbalista v úvodu domácího duelu 27. kola proti Hradci Králové špatnou rozehrávkou "daroval" gól Danielu Vašulínovi a Severočeši se po porážce 0:1 propadli na desáté místo tabulky o bod za svého soupeře. Čtvrtý nejstarší hráč nejvyšší soutěže vzal po utkání vinu na sebe.

Grigar v šesté minutě před svým pokutovým územím tak dlouho váhal s rozehrávkou, až jeho odkop zblokoval Vašulín, jemuž se míč odrazil přímo do kroku. Nejlepší královéhradecký střelec následně neměl problém do odkryté sítě vstřelit pátý gól v ligové sezoně.

"Jednoznačně moje chyba, byl jsem sám a chtěl jsem rozehrát na pravou stranu. Pak jsem si to bohužel rozmyslel a trefil jsem ho do nohy. Měl jsem to kopnout hned a nevymýšlet blbosti," litoval Grigar v rozhovoru s novináři. "V jednu chvíli jsem ho chtěl ještě zatáhnout, ale pak jsem si to rozmyslel," doplnil k možnosti faulu, po němž by následovala červená karta.

Grigar se po zranění vrátil mezi tři tyče po šesti zápasech. I kvůli jeho chybě ale "Skláři" doma v lize nebodovali po sedmi utkáních a na výhru čekají čtyři kola. "Byl jsem naštvaný kvůli divákům i kvůli klukům. Říkali jsme si, že Hradci od začátku nedáme ani metr, a pak čtyřicetiletý frajer udělá takovou chybu. S týmem to muselo zamávat, já sám byl zklamaný, že jsem udělal takovou blbost," řekl Grigar.

Vašulínův gól byl jedinou střelou Východočechů na branku. "Přišlo mi, že s tím gólman vůbec nepočítal. Jak jsem vystartoval, tak udělal ještě krok od balonu. Sice jsem musel udělat dvacetimetrový sprint, ale pro mě je to vlastně gól zadarmo," řekl Vašulín. "Je to prázdná brána, tohle už musí člověk proměnit. Takže jsem se maximálně soustředil. Kdybych nedal, tak se už nemám za co schovávat," podotkl pětadvacetiletý útočník.

"Votroci" od nástupu trenéra Davida Horejše stoupají tabulkou. V pěti zápasech získali 10 bodů, prohráli jen na Spartě a posunuli se na devátou příčku zajišťující postup do prostřední nadstavbové skupiny.

"Připravovali jsme se, že chceme domácí vysoko napadat. Trenér gólmanů Tomáš Poštulka mi před zápasem říkal, že od gólmana Teplic by mohla přijít nějaká chyba. Jsem rád, že opravdu přišla a že pro nás znamenala důležité tři body," dodal Vašulín.

Autor: ČTK

Komentáře (3)

Přidat komentář
Mr.Mike

Ten uz ma delat jen trojku a mentora mladsim. Takovejch bodu o ktery diky nemu teplice prisli v poslednich sezonach.

Reagovat
monty25

Kdyby aspoň remíza, ale že si Hradec odveze tři body za to, že vystřelí jednou na bránu a ještě takhle. Ještě nedávno Teplice útočily na Top 6, teď aby se strachovaly o Top 10. Po tom průběhu sezony by mě hodně zklamalo, kdyby z toho byla zase jenom skupina o záchranu.

Reagovat
esmuellert

Pokud neudržíme prostřední skupinu, tak to bude velké zklamání...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele