Marseille zahajuje novou kapitolu, říká majitel McCourt

18.10.2016, 17:54
Aktuality
Olympique Marseille zažívá na své poměry chudé roky, v dohledné době by se ovšem mohlo vše změnit a jihofrancouzský celek znovu bojovat o mistrovský titul. Klub už delší dobu hledal nového vlastníka a od začátku tohoto týdne ho také má, kontrolu nad mužstvem převzal americký podnikatel Frank McCourt...

McCourt v minulosti vlastnil baseballový klub Los Angeles Dodgers a v roce 2012 ho prodal za dvě a čtvrt miliardy amerických dolarů, do dnešního dne se jedná vůbec o nejdražší prodej nějakého sportovního klubu v historii.

V Marseille v uplynulých letech šéfovala Margarita Louis-Dreyfus a Olympique pod jejím vedením jenom marně vzpomínal na dřívější slávu. OM se na své poměry až často pohyboval uprostřed nebo ve druhé polovině tabulky a tam je i v probíhající sezoně, po devíti kolech mu totiž patří až dvanáctá pozice.

"Dnes se otevírá nová kapitola ve skvělé historii klubu Olympique de Marseille. Jsem pyšný a poctěn tím, že budu součástí této kapitoly," oznámil McCourt.

"Nepochybuji o tom, že výzvy, jimž OM v uplynulých letech čelil na hřišti i mimo něj, měly negativní dopad na fanoušky. I před složitosti zůstali příznivci věrní a neustále klub podporovali, ukázali tak sílu a lásku, které vůči klubu chovají. Chci fanouškům něco vzkázat: Upřímně Vám děkuji za neustávající podporu. A co je možná ještě důležitější, rád bych Vás ujistil o svém závazku s tím, že vyvinu veškeré úsilí, abych si zasloužil Vaši podporu a věnoval se sportovním ambicím," dodal.

McCourt za Olympique zaplatil 45 milionů eur, v průběhu následujících čtyř let pak má v plánu investovat 200 milionů.

Autor: Tomáš Pavlík / soccerway.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Je šanca že sa zmení tréner? Ten Passi fakt stojí za prd. A treba tam priviesť poriadnych hráčov, túto sezónu už LM nespraví, maximálne sa budú motať okolo ôsmeho miesta.

Reagovat
smazaný uživatel

Mluvilo se o Rudim

Reagovat
smazaný uživatel

Ten nedávno odmietol trénovať repre Alžírska nie? Takže sa to zdá byť pomerne reálne. On hrá pomerne atraktívny futbal, hral ho aj s Lille a spočiatku aj s AS. Bola by to dobrá voľba, ty by si tam koho najradšej?

Reagovat
smazaný uživatel

Passi je jenom dočasný, rozhodně se s ním nepočítá víc než maximálně do konce sezony. Sportovním ředitelem by měl být Luis Campos, a příští okno by se mělo investovat 100milionu eur. Mluví se o lidech jako Marcelo Gallardo, Rudi Garcia, a Roberto Mancini dokonce. Dokonce bulvár někdě přišel i s tím že bude snaha o Blanca. Ten by byl největším snem.

Reagovat
smazaný uživatel

JJ, Blanc by bol tak isto super. Gallardo a Garcia tiež, po Mancinim by som rozhodne nesiahal, po tom čo za posledné dva roky (ne)dokázal s Interom. Hlavne treba investovať do kádru, ako tie posledné roky malo Marseille dobrých hráčov, lenže rozhodne nie až takých ako PSG alebo Monaco. Ináč v nedeľu je súboj na pôde PSG, ako to očakávaš? Mohli by ste ukopať aspoň bod, čo za súčasnej formy šejkov nie je nereálne. Ináč ako trénera do OM by som najradšej Dechampsa, ale to je tak trocha riadna utópia

Reagovat
smazaný uživatel

OM, je na tom priserne občas hra nevyzerá tak hrozne, ale vysledky a ta kvalita a vyspelost v hlavach neexistuje. V nedelu budem pozerat La Classique s mozno najmensim vzrusenim za posledných 6 rokov. (predtým som nesledoval) Keby bola situácia v klube aspon trochu lepsia bol by som v napětí lebo pod Emerym je to o dost horsie nez s niekym ako Blanc. Ocakavam 2:1 Klasicky výsledok, Marseille aj ked je na tom hrozne PSG toho gola vzdy dá, zápasy to su v tempe, s tým že v nejakej 70. minute da PSG vitazneho gola a potom uz si to pohlídá. Ale všeobecně za pár mesiacov začně byt opet trochu vzrusenie byt fanusikom OM.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavne nevešaj nikdy hlavu a fandi ja som začal fotbal sledovať keď sme boli v najväčších sračkách 6 rokov do zadu a stále som fandil. a ináč aj ja typujem 2-1, teším sa na to

Reagovat
Lopiger

Reagovat
smazaný uživatel

doufam ze si ten american nedela jenom prostor pro vovladnuti PACA...

Reagovat
smazaný uživatel

Aby ses jí dožil dědku

Reagovat
smazaný uživatel

tak tam udělejte pořádné základy a začněte hrát jako dřív!

Reagovat
smazaný uživatel

Má nějak křečovitý usměv.

Reagovat
Langi

tak Garcia prý potvrzený...měl by tým vést už o víkendu v lize...a sportovním ředitelem by mohl být Zubizarreta

Reagovat
smazaný uživatel

Garcia OK, i kdyz nevim to načasování, zda tam nemohli nechat ještě Passiho. Zubizarreta? nevím, rozhodně bych radši Monchiho.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele