Marchetti bude definitivně chytat za Lazio

05.07.2011, 17:42
Aktuality
Federico Marchetti má období výkonnostní stagnace a nejistoty definitivně za sebou. Sedmadvacetiletý brankář, který se dostal do podvědomí širší fotbalové veřejnosti na loňském mistrovství světa, dnes dokončil svůj přestup do římského Lazia, s nímž podepsal pětiletou smlouvu...

Marchetti zazářil v dresu provinčního Cagliari v předloňské sezóně, po níž ale veřejně vyhlásil touhu odejít do většího klubu a poštval proti sobě vedení sardinského celku v čele s prezidentem Massimem Cellinem. Přestup mu během loňského léta nevyšel a za uplynulý rok nenastoupil ani v jednom soutěžním zápase.

”Tohle je konec mojí noční můry,” řekl Marchetti dnes po podpisu smlouvy, kterým stvrdil svůj přestup do Lazia za 5,7 milionu eur. ”Jsem na tom fyzicky dobře, protože jsem každým dnem poctivě trénoval. Jsem nadšený, v dobré formě a připraven na tohle nové dobrodružství,” dodal.

”Vybral jsem si Lazio, protože je to skvělý klub a vzniká zde dobrý projekt. Mým cílem od samého začátku bylo přestoupit právě sem,” vysvětlil svůj krok Marchetti, který ve své kariéře chytal také za Crotone, FC Turín či AlbinoLeffe. V brance klubu z hlavního města nahradí Fernanda Musleru; uruguayský reprezentant má namířeno do Galatasaraye.

Autor: Petr Vaněček / fifa.com

Komentáře (373)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele