Manchester City potvrdil hostování záložníka Lamparda

03.08.2014, 08:44
Aktuality
Frank Lampard se s Premier League ještě neloučí a bude ji hrát i v první polovině nadcházející sezóny. Šestatřicetiletý záložník odchází hostovat do Manchesteru City, který si ho na půl roku vypůjčil ze spřízněného New Yorku City a ve včerejších nočních hodinách vše potvrdil...

Zkušený středopolař podepsal v zámoří dvouletou smlouvu, v New Yorku ovšem začne až v lednu. Původně tak měl hostovat v Melbourne podobně jako David Villa, tuto možnost ale odmítl a zvolil si půlroční štaci na severozápadě Anglie.

"Od příští středy s naším týmem začne trénovat a zůstane s námi do ledna. Bude bojovat o svoji pozici," uvedl manažer úřadujícího anglického mistra Manuel Pellegrini.

"Ví, že máme velmi dobré mužstvo a hodně hráčů na jeho pozici. Máme ale před sebou spoustu zápasů, zejména kvůli Lize mistrů, takže pro náš tým bude velmi důležitý," dodal Pellegrini po přípravném duelu s Olympiakosem, který jeho svěřenci prohráli 5:4 na penalty.

Lampard po uplynulé sezóně odešel z londýnské Chelsea, v jejímž dresu strávil dlouhých třináct let a s klubem vyhrál nespočet trofejí včetně Ligy mistrů a tří ligových titulů. Proti svému bývalému klubu se může postavit v utkání na Etihad Stadium 21. září. "Je hráčem Manchesteru City a bude hrát v každém zápase, ve kterém ho budeme potřebovat," odmítl Pellegrini možnost, že by Lamparda tohoto střetnutí ušetřil.

Autor: Petr Vaněček / bbc.co.uk

Komentáře (381)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele