Lampard potvrdil, že po třinácti letech odejde z Chelsea

02.06.2014, 20:31
Aktuality
V kádru londýnské Chelsea již v příští sezóně nebude figurovat Frank Lampard. Zkušený záložník, který na Stamford Bridge působil dlouhých třináct let, dnes oznámil svůj odchod. O tom, zda ukončí kariéru nebo si vyzkouší zahraniční angažmá, se chce rozhodnout až po mistrovství světa...

"Když jsem před třinácti lety přišel do tohoto fantastického klubu, nikdy bych nevěřil, že budu mít takové štěstí zde odehrát tak mnoho zápasů a užít si tolik úspěchů," uvedl pětatřicetiletý středopolař, který je momentálně s anglickou reprezentací v Miami.

"Tento klub se stal součástí mého života a za tu příležitost musím poděkovat spoustě lidem. Především Kenu Batesovi, který strčil hlavu do oprátky a přivedl mě jako mladého hráče," dodal Lampard, jenž má údajně nabídku od New Yorku City.

Lampard přišel do Chelsea v červnu 2001 za jedenáct milionů liber z West Hamu. Za celek financovaný Rusem Abramovičem odehrál 649 zápasů a vstřelil 211 branek, čímž se stal nejlepším střelcem klubové historie. S Blues mohl slavit tři ligové tituly, čtyři triumfy ve FA Cupu a po jednom vítězství v Lize mistrů a Evropské lize.

Autor: Petr Vaněček / bbc.co.uk, skysports.com

Komentáře (1859)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele