Pellegrini si pochvaluje Lamparda a nevylučuje jeho setrvání

25.09.2014, 22:14
Aktuality
Velkou vlnu emocí vyvolalo rozhodnutí Franka Lamparda, který v létě opustil Stamford Bridge a svou kariéru měl dohrát v Americe. Ovšem nový ročník MLS startuje až na jaře, a tak Lampard hostuje v Manchesteru City. Zde se mu zatím poměrně daří a Manuel Pellegrini nevyloučil jeho setrvání.

Když Chelsea v červnu oznámila, že se se svou ikonou nedohodla na prodloužení kontraktu, většina příznivců londýnského klubu to nemohla rozdýchat. O to větší šok jim samotný Lampard připravil o několik týdnů později, když oznámil, že bude půlroku nastupovat v dresu jednoho z největších oponentů Blues v boji o titul - Manchesteru City. Zde proto, že klub vlastní stejní majitelé jako nově vzniklý New York City v zámořské lize.

Původně se očekávalo, že šestatřicetiletý středopolař bude s Citizens převážně trénovat a sem tam naskočí do pár zápasů. Nicméně Lampard zatím hraje poměrně důležitou roli. Debut si odbyl proti Arsenalu, kdy odehrál první poločas. Následně přijela na Etihad Frankova milovaná Chelsea a stalo se něco, co zřejmě nikdo nečekal. Lampard přišel na hřiště v 78. minutě a sedm minut nato skóroval a rozhodl o remíze 1:1. "Nenacházím slov," řekl rozpolcený fotbalista po utkání.

Na tento počin navázal ihned ve středu v ligovém poháru, kdy Manchester porazil Sheffield Wednesday vysoko 7:0. Nejlepší střelec v historii Blues si proti druholigovému celku připsal hned dva zásahy - v 47. minutě skóre otevřel a v nastaveném čase i uzavřel.

Odchovance West Hamu před novináři chválil také manažer Manuel Pellegrini. "Je velmi důležité, že se Frankovi podařilo znovu skórovat. Je to velmi důležitý hráč. Sice již má 36 let a nemůže hrát tři zápasy v řadě, on je však velký profesionál a ví, jak se musí takový sportovec chovat."

"Je otázka, jestli zůstane. Uvidíme, co bude dál. Momentálně to není ta nejdůležitější věc, do ledna zbývají více jak dva měsíce, máme spoustu času se rozhodnout. Musíme udělat to, co bude nejlepší pro klub i hráče," prohlásil chilský stratég. "Pro mě není nikdy problém mít více výborných hráčů v týmů. Problémem je, když ty hráče nemáte," dodal.

Autor: Michal Kovalčík / goal.com

Komentáře (516)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele