Manchester City oznámil nákup obránce Laporteho

30.01.2018, 14:34
Aktuality
Další letošní velkou posilu do obrany svým fanouškům dnes odpoledne představil Manchester City. Z baskického Bilbaa oficiálně přišel Aymeric Laporte, Athletic za něho dostal 57 milionů liber...

Manažer lídra anglické ligy Pep Guardiola se po loňské sezoně rozhodl řádně zainvestovat do posílení defenzivní linie a od července za obránce utratil už 190 milionů liber. K příchodu další defenzivní posily ho přiměly pravidelné svalové problémy, které má kapitán Vincent Kompany a také nespolehlivost Eliaquima Mangaly.

Guardiola o Laporteho hodně stál už před rokem a půl, fotbalista se tehdy zotavoval z vážného zranění kolena a nakonec dal přednost setrvání v Athleticu, s nímž podepsal nový kontrakt. Manchester City nyní aktivoval výstupní klauzuli a na účet baskického klubu už dorazilo 57 milionů liber, hráč se podrobil zdravotní prohlídce a dnes podepsal smlouvu.

"Těším se na práci pod manažerem Pepem Guardiolou a pokusím se klubu pomoci k tomu, aby dosáhl úspěchů. Znamená to pro mě hodně, že mě chtěl takový klub," prohlásil.

Stále teprve třiadvacetiletý Laporte má na svém kontě devatenáct startů za francouzskou reprezentaci do jednadvaceti let, na premiéru v áčku stále čeká.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (674)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele