Manchester City se chystá vykoupit z Athleticu obránce Laporteho

24.01.2018, 14:04
Aktuality
Aymeric Laporte je znovu terčem přestupových spekulací. Zájem o francouzského obránce obnovil Manchester City a tentokráte podle médií dotáhne jednání do úspěšného konce, anglický klub je totiž připraven aktivovat výstupní klauzuli třiadvacetiletého obránce, s nímž se včera měl dohodnout na podmínkách kontraktu...

Suverén letošního ročníku anglické nejvyšší soutěže před letošní sezonou investoval do posílení zadní řady nemalé finanční prostředky a v lednu v tom hodlá pokračovat. Hlavním důvodem je Vincent Kompany, jehož nadále pronásledují svalová zranění.

V souvislosti s přestupem k Citizens se mluvilo o Jonnym Evansovi z West Bromwiche Albion, přednost ovšem nakonec má dostat Laporte. Manažer Pep Guardiola má o jeho služby zájem delší dobu a včera odpoledne se údajně podařilo výrazně pokročit v jednáních - hráč prý souhlasil s podmínkami pětileté smlouvy a Manchester City se chystá kontaktovat baskický Athletic s tím, že uhradí výstupní klauzuli ve výši 57 milionů liber.

Laporte v Bilbau s velkým fotbalem začínal a v prvním týmu debutoval v sezoně 2012/2013. Manchester City se ho snažil koupit už před rokem a půl, po vážném zranění kolenních vazů se ale fotbalista tehdy rozhodl pro setrvání v Baskicku a prodloužil smlouvu do června 2020.

Autor: Tomáš Pavlík / dailymail.co.uk

Komentáře (1186)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele