Mahrez odchází z Leicesteru, jeho přestup dotáhl Manchester City

10.07.2018, 22:22
Aktuality
Riyad Mahrez se dočkal odchodu z Leicesteru City, o němž uvažoval již řadu měsíců. Alžírský křídelník si znovu zahraje Ligu mistrů, tentokráte to bude v dresu Manchesteru City, fotbalista dnes prošel zdravotní prohlídkou a podpisem smlouvy stvrdil přestup za šedesát milionů liber, jedná se o rekordní nákup Citizens...

Do dnešního večera nejdražší posilou anglického mistra byl obránce Aymeric Laporte z Athleticu, do Bilbaa za něho putovala suma 57 milionů liber.

Mahrez přišel do Leicesteru v roce 2014 z Le Havre a ve 179 zápasech nastřílel 48 gólů. Obzvláště se mu povedla sezona 2015/2016, Lišky v ní senzačně získaly mistrovský titul a ofenzivní Afričan byl hráčskou asociací zvolen nejlepším fotbalistou celého ligového ročníku.

Mahrez o angažmá v Manchesteru hodně stál a už v zimě požádal o přestup. Vedení tehdy bylo proti, transfer zamítlo, jelikož místo nabízených 65 milionů liber požadovalo ještě o 30 milionů více a Mahrez následně začal stávkovat. Postupně nedorazil na několik tréninků a trestem mu měla být pokuta 200 tisíc liber.

"Přestup k City mě moc těší, tým hraje pod Pepem Guardiolou skvělý fotbal. Sledovat je na dálku bylo potěšením. Pep praktikuje ofenzivní fotbal a to je pro mě perfektní," pochvaluje si 27letý fotbalista po podpisu pětiletého kontraktu.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (330)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele