Louis van Gaal chce v Manchesteru United lepší hráče

17.08.2014, 20:07
Aktuality
Rudí ďáblové vstoupili do nové sezóny domácím zápasem se Swansea, které favorita zaskočilo a z Old Trafford si odvezlo překvapivě tři body. Nový manažer ManUtd Louis van Gaal chce nyní svůj tým posílit...

Tradiční celek má za sebou hodně nevydařenou sezónu, ve které na manažerské pozici doslova vyhořel David Moyes, jenž měl za sebou mimořádně vyvedené angažmá na lavičce Evertonu. Ročník dokončila ikona Ryan Giggs a od nové sezóny ManUtd vede kontroverzní Nizozemec.

Van Gaal je fanoušky vnímán jakožto spasitel, ovšem hned otevírací zápas nového ročníku ukázal, že to u United nebude mít vůbec snadné. "Vybudovali jsme si během přípravy velkou důvěru, ale tu jsme nyní rázem ztratili," pronesl van Gaal, jenž nyní bude chtít dovést vytoužené posily. "Víme přesně, jaké pozice potřebujeme posílit, nebudeme to však ventilovat," dodal bývalý lodivod holandské reprezentace, se kterou na MS vybojoval bronzové medaile.

Ve spojitosti s Manchesterem United je během přestupového období spojována celá řada hráčů, zejména pak Arturo Vidal, Ángel di María, Daley Blind nebo Marcos Rojo, kteří by měli nahradit stálice jako Rio Ferdinand nebo Patrice Evra. "Hned od svého příchodu jsem říkal, že před sebou máme opravdu hodně práce," připomněl van Gaal. "Všude, kde jsem byl, jsem měl ze začátku problémy, hráči se však postupem času přizpůsobili," uvedl 63letý kouč.

ManUtd se Swansea nezvládl vůbec první zápas mezi anglickou fotbalovou elitou, porážka je pro ambiciózní mužstvo o to citelnější, že prakticky všichni další konkurenti své úvodní zápasy zvládli. Tím se Rudí ďáblové hned od samého začátku znovu dostávají pod nechtěný tlak.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (714)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele