LM: FESTIVAL POKRAČUJE

09.03.2005, 13:57
Aktuality
Středa bude snad ještě dramatičtější než úterý. Kdo vypadne z dvojice Juventus - Real? Podaří se Arsenalu dohnat ztrátu z Mnichova? A Leverkusenu tu samou z Liverpoolu? Bude stačit Eindhovenu jeho jednogólový náskok v Monaku? Odpověď na tyto otázky budeme znát po odehrání devadesáti, a možná více minut...


Juventus - Real Madrid

Všechno nebo nic! Tak nějak to vidí Real před tímto zápasem. Titul ve španělské lize se vzdaluje, a tak jsou pohledy fanoušků bílého baletu upřeny na Ligu mistrů. Jako v mistrovském díle Sira Williama: Být či nebýt! David Trezeguet, Zinedine Zidane, Raúl Gonzáles... samozřejmě, zázračná voda života je postavila na nohy a nebudou chybět. Nesmějí chybět! Ano, ten tým, který vypadne, bude muset mluvit o fiasku, protože "Evropa" byla hlavním cílem.

Real vede 1:0, vypadá to pro něj nadějně, ale s touto obranou? Každý mu dá nějaký ten gól! A kdo dá góly za Real? Ronaldo, náladovější než dubnové počasí. Figo? Ten to již dávno zapomněl! Beckhama zase od porodu pobolívají záda, Roberto Carlos střílí do 23. řady a na sedadlo 1 vpravo nad rohovým praporkem... Ale ne, chovejme se zodpovědně a přiznejme, že každý jeden ten gól dát může, právě tak, jako obrana v čele s Ikerem Casillasem se může stát neprostupnější než ona smutně proslavená "Berlínská zeď"! Ale ona spadla, že? A nebyli u toho bourání ostrostřelci Zlatan Ibrahimovič, Alex Del Piero, David Trezeguet...?

Real si musí dát pozor! Musí se soustředit na obranu, hráči si musí vzájemně pomáhat, zaskakovat jeden za druhého, kontrolovat balón a udávat rytmus ve středu hrací plochy a udělat vše proto, aby mohl udeřit obávaný madridský útok. Jednoduché, co? Na papíře ano, ve skutečnosti? Proti stojí Juventus Turín! Ale ten se musí obávat gólu Realu, jeden a může být rozhodnuto. Bohyně Diana vdechla do Ronaldových kopaček znovu dávku střelecké jistoty, a tak to může být právě on, kdo pošle z kola ven svěřence Fabia Capella a pomstí se za vyřazení od stejného soupeře před dvěma lety. A navíc Ronaldo nikdy nedal na Delle Alpi branku...

Michel Salgado chybí, nahradí ho Raul Bravo, ale je to levák a na pravé straně obrany mu to samozřejmě moc nejde. A navíc bude mít proti sobě Gianluca Zambrottu, praváka předělaného na leváka a dnes jednoho z nejlepších na tomto místě, bránícího, ale zároveň pomáhajícího všemožně při zakládání útoků po své straně. A co udělá Luxemburgo? Připraví překvapení v podobě zařazení Gutiho nebo "Lindiecita" Solariho? Nechá sedět jednoho z "galacticos"? Dovolí mu to vůbec smlouva? Ale je daleko pravděpodobnější, že mozek mužstva nastoupí ve složení Beckham, Gravesen, Figo, Zidane a dvojice Raúl - Ronaldo bude trápit obranu Juve.

Capello chce klid! Absolutní, nic o bláznivém začátku a snaze dát gól v prvních minutách. Vždyť se jich hraje devadesát a možná i víc. Chybí mu Pavel Nedvěd a Blasi. Ten první moc, toho druhého nahradí bez problémů Tacchinardim. Alex Del Piero si bude hrát na Nedvěda, zleva do středu, před sebou bude mít uzdraveného Trezegueta a Ibrahimoviče. Asi méně pravděpodobná je varianta doleva posunout Pessotta, Zambrota by pak hrál ve středu pole a Del Piero s Ibrahimovičem na hrotu. Capello ví o co jde a jde o mnoho. Ale zná soupeře, ví o jeho problémech, když hraje pod tlakem, jak neumí vyvést míč z obrany přes zálohu, jak se nechá snadno překvapit po křídlech... Luxemburgo asi bude muset donutit Figa a Beckhama, aby více pomáhali Robertu Carlosovi a Raul Bravovi... Ale nechme starosti se sestavou na trenérech a těšme se na fotbal. Překonat úrovní zápas Chelsea - Barcelona bude asi dost těžké, ale i tak...

Juventus: Buffon - Zebina, Thuram, Cannavaro, Zambrotta - Camoranesi, Emerson, Tacchinardi - Del Piero - Ibrahimovic, Trezeguet.

Real Madrid: Casillas - Raúl Bravo, Helguera, Samuel, Roberto Carlos - Figo, Gravesen, Beckham, Zidane - Raúl, Ronaldo

Rozhodčí: Markus Merk (GER)


Arsenal - Bayern

Pro ostrovany se jedná o hledání ztraceného pokladu. Arsene Wenger bude bojovat o záchranu sezóny, kterou lze považovat za téměř prohranou. A Liga mistrů je pro tohoto francouzského trenéra ligou prokletou! Highbury neuvidí dva obranné pilíře Pascala Cygana a Sola Campbella, ale jinak jsou Kanonýři kompletní. Vrací se do základu jak potrestaný José Antonio Reyes, tak uzdravení Dennis Bergkamp a Robin van Persie. Edu a Robert Pires rovněž hlásí zlepšení a budou k dispozici. Obrana bude rozhodovat o mnohém, nesmí dovolit Bayernu zvýšit náskok.

A ten to bude mít bez Roye Makaaye těžké. Náskok dvou branek je solidní, straší snad jen ta jednička na kontě obdržených gólů. Ale zase je zde historie, a ta říká, že Bayern nikdy v evropských pohárech neprohrál jak v Anglii, tak ve Skotsku! Navíc obranu má letos velice dobrou, v Bundeslize Oliver Kahn v sedmi zápasech nedostal gól. Vedle Makaaye bude chybět pravděpodobně Bixente Lizarazu. Bayern zkusí hrát na 5 záložníků a jediného útočníka, Peruánce Claudia Pizarra. Lizaraza zřejmě nahradí Hasan Salihamidzic.

Arsenal: Lehmann - Lauren, Toure, Senderos, Ashley Cole - Ljungberg, Vieira, Edu, Pires - Reyes nebo Van Persie, Henry.

Bayern: Kahn - Sagnol, Kovac, Lucio, Salihamidzic nebo Lizarazu - Deisler nebo Salihamidzic, Frings, Demichelis, Ballack, Zé Roberto - Pizarro.


Leverkusen - Liverpool

Leverkusenu stačí vyhrát 2:0! Madridský Real ví velice dobře, že to pro domácí Bayer není zase tak moc složité. Ale tentokráte musí vyhrát, a to je mnohem těžší. Proti sobě bude mít soupeře, který dvakrát za sebou prohrál, s Chelsea v Ligovém poháru a s Newcastlem v lize, ale také s rychlým a v protiútoku nebezpečným Milanem Barošem. Bayer nastoupí bez tří opor - Juan pro zranění, další Brazilec Robson Ponte a Paul Freier pro akumulaci žlutých karet. Roque Junior a Jens Nowotny chybí delší dobu... Ale jak se zdá, Klaus Augenthaler je v klidu a říká: "Jeden gól dáme v prvním poločase a druhý přidáme po přestávce. Joerg Butt nedostane žádný a postup je náš."

Na druhé straně Rafa Benítez nebude moci postavit Fernanda Morientese a Mauricia Pellegrina, hráli za své bývalé kluby LM na podzim minulého roku, na poslední chvíli se zranil také Australan Harry Kewell, vrací se Steven Gerrard, Dietmar Hamann a Jerzy Dudek.

Leverkusen: Butt - Callsen - Braker, Ramelow, Placente - Schneider - Bierofka, Donovan, Krzynovek – Voronin, Berbatov.

Liverpool: Dudek - Finnan, Carragher, Hyypia, Warnock - Hamann, Riise, Gerrard, Luis García - Šmicer, Baroš.

Rozhodčí: Alain Sars (FRA)


Monaco - PSV Eindhoven

Od září roku 2000 neprohrálo Monaco na svém stadiónu Louis II v evropských soutěžích a věří, že toto magické kouzlo vydrží také v tomto zápase. Ale nestačí neprohrát, musí vyhrát a hned o dva góly! A je tu problém číslo jedna: Monaco nedává branky. Didier Deschamps se pokusí zlomit ono střelecké "sucho" a posloužit mu k tomu má návrat Javiera Chevantona. Ten doprovodí na cestě k brance soupeře Javiera Saviolu, jemuž se sice moc nedaří, ale v LM to vždy zvládne a hlavně díky jeho umění to Monaco zatím přežilo. Od konce ledna nevyhrálo jeden zápas, v lize a v Poháru proti Rennes nedalo gól... Alarma zní! Eindhoven si věří, hrát bude jak Philippe Cocu, tak De Jong...

Monaco: Roma - Maicon, Rodriguez, Givet, Evra - Kallon, Zikos, Bernardi, Plašil - Chevanton, Saviola.

Eindhoven: Gomes - Ooijer, Alex, Bouma, Lee - De Jong, Cocu, Van Bommel - Park, Farfán, Vennegoor of Hesselink.

Rozhodčí: Stephen Graham Bennett (ENG)


Autor: Vilém Hodr

Komentáře (13)

Přidat komentář
HOST*dr.oxigen

proč neni nápsán rozhodčí u zápasu Arsenal-Bayern?

Reagovat
HOST*kuup3R

Ak ťa to zaujíma, tak tu to je:

Referee Assistant referee

Massimo De Santis (ITA) Vincenzo Mitro (ITA)

Fourth official Assistant referee

Matteo Trefoloni (ITA) Cristiano Copelli (ITA)

Reagovat
smazaný uživatel

To je fakt děs, tak si snad kurva vymyslím vlastní přezdívku, ne?

Reagovat
HOST*Shevchenko

JUVE-REAL 1:0, 2:0pp (OBA TREZEGUET)-TURÍNSKÁ SESTAVA VYPADÁ ÚTOČNĚ A NAOPAK REAL, NO NEVÍM POČ DAVAJÍ BECKHAMA NA STŘED. VÍ ŽE SE MU TAM NEDAŘÍ

ARSENAL-BAYERN 2:0 (REYES, VAN PERSIE)-ARSENAL SE BUDE SNAŽÍ UTOČIT A TO SE MŮ PODAŘÍ, ALE POTOM SE MU NEBUDE DAŘIT DÁT 2. GÓL

BAYER-LIVERPOOL 0:2 (OBA BAROŠ)-BUDE TO BAROŠŮV ZÁPAS

MONACO-PSV 3:0 (PLAŠIL, CHEVANTON, BERNARDI)-BUDE SE MONACU DAŘIT ALE GÓLY PADNOU AŽ KE KONCI

Reagovat
HOST*yarda

Nevím, kdes sebral, že Beckham bude hrát na středu? Tam hraje Gravesen, Beckham hraje napravo, kam patří Ale s tím výsledkem...

Reagovat
HOST*Shevchenko

NA PRAVO HRAJE FTGO

Reagovat
HOST*yarda

Nemůžu si pomoct, ale je na tobě vidět, že Real nemáš rád, to můžeš psát v diskuzi, ale neměl bys do článku

Reagovat
HOST*autor

• Myslím si, že každý autor má právo na svůj osobní názor. Ani já tedy nemíním papouškovat oslavné ódy, abych se zavděčil každému. Konec konců to ani neni možné. Hledal jsem v čem jsem se tolik dotkl jeho svátosti Realu Madrid, marně. Jiří Suchý kdysi zpíval, že “…ta trocha ironie nikoho nezabije!”

Reagovat
smazaný uživatel

Ale s tym Carlosom ste to pan autor naozaj prehnal A s Figom tiez to nebolo najlepsie-on to este stale umí!Mozno nie tak ako pred niekolkymi rokmi,ale stale je to kvalitny hrac!

Reagovat
HOST*Shevchenko

NE NEMÁM A MŮŽU SI TO PSÁT KDE CHCI

Reagovat
smazaný uživatel

To nebolo na teba

Reagovat
HOST*

Hm asi tak, Ronaldo je jak dubnové počasí, ale Del Piero je ostrostřelec

Reagovat
HOST*autor

Pánové, víte co je nadsázka? Rýpejte, já rýpu taky....bavte se, já se bavím taky! A je mi s Vámi moc fajn!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele