Liverpool prodá Boriniho, náhradou bude Rémy

21.07.2014, 14:16
Aktuality
V týmu vicemistra Anglie se chystá k útočné rošádě. Fabio Borini, který minulý rok úspěšně hostoval v Sunderlandu, přestoupí do severoanglického celku natrvalo za 14 milionů liber. Na Anfield Road nicméně brzy dorazí jiný forvard, francouzský reprezentant Loïc Rémy. Podle BBC jsou kluby na obou přestupech již dohodnuty.

Reds za 27letého fotbalistu zaplatí 8,5 milionu liber, tedy hodnotu jeho výstupní klauzule. Rémy se nyní připojí k předsezónnímu turné Liverpoolu ve Spojených státech, kde podstoupí zdravotní prohlídku a doladí podrobnosti smlouvy.

Kmenový hráč Queen’s Park Rangers strávil uplynulou sezónu v Newcastlu a jeho činovníci měli v úmyslu zajistit si jeho služby nastálo. Rémy se nicméně nechal slyšet, že chce v letošním ročníku nastoupit v Lize mistrů a to mu druhý tým Premier League z Liverpoolu zajistí.

Bude se však muset prát s početnou konkurencí. I přes odchod nejlepšího střelce Evropy Luise Suáreze zůstal v týmu Daniel Sturridge, už před mistrovstvím světa navíc tým posílil Rickie Lambert. V liverpoolském systému mu navíc místo může zabrat i mladíček Raheem Sterling a další posila Lazar Marković.

O jednoho soupeře však bude mít méně, italský útočník Fabio Borini totiž spojí svoji budoucnost se Sunderlandem. Klub, kde minulý rok hostoval, za něj zaplatí na své poměry astronomických 14 milionů liber. Liverpool tak touto "výměnou" udělá vyložený majstrštyk.

Kromě zmíněných Lamberta s Markovićem si Reds již zajistili služby záložníků Adama Lallany a Emreho Cana. Po Rémyho transferu pak manažer Brendan Rodgers dolaďuje ještě příchody Dejana Lovrena ze Southamptonu a útočníka Lille Divocka Origiho. Ten by měl nicméně po přestupu nadcházející sezónu ve Francii ještě hostovat.

Autor: Marek Ustohal / bbc.co.uk

Komentáře (343)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele