Liverpool dokončil rekordní přestup brankáře Alissona

19.07.2018, 23:06
Aktuality
Alisson Becker se oficiálně stěhuje z AS Řím do Liverpoolu. Ten za brazilského gólmana zaplatil rekordních 72,5 milionů eur a se svoji novou akvizicí uzavřel dlouhodobou smlouvu...

Pětadvacetiletý brankář je odchovancem Internacionalu, kde se do prvního týmu probojoval v roce 2013 a o tři roky později se vydal do Evropy, když se upsal AS Řím.

Ve své první sezóně u Giallorossi však Alisson převážně plnil roli náhradníka Wojciecha Szczęsnyho, jenž však následně uvolnil prostor v brance odchodem do Juventusu.

Během právě skončeného ročníku již Alisson patřil k oporám třetího týmu italské ligy a ve spojení s rolí reprezentační jedničky se začalo spekulovat o jeho možném odchodu.

Dobré výkony potvrdil brazilský gólman i na mistrovství světa a začínalo být jasné, že po dvou letech bude znovu měnit chlebodárce. Nakonec se Alisson Becker stěhuje do Liverpoolu, jenž za něho vyplatil 72,5 milionu eur a udělal z něho historicky nejdražšího brankáře.

"Jsem šťastný, je to pro mě splněný sen, abych mohl oblékat dres takto prestižního klubu," prohlásil Alisson. "Je to pro mě obrovský krok kupředu," nepochybuje. "Pro úspěch udělám maximum," slíbil 31násobný reprezentant Brazílie po podpisu dlouholetého kontraktu.

Autor: Jiří Vojík / liverpoolfc.com

Komentáře (894)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele