Ligue 1 - souhrn 35. kola

03.05.2013, 22:31, aktualizováno 05.05.2013, 22:57
Komentáře a souhrny
PSG jenom remizovalo s Valenciennes a na potvrzení titulu si tak bude muset počkat. Marseille pokračuje ve spanilé jízdě za druhým místem, v sobotu odpoledne vyhrála nad Bastií a dočasně odskočila Lyonu už na rozdíl sedmi bodů. OL na to zareagoval výhrou v Nancy a tři body má i Nice, naopak pouze remizovalo St-Étienne...

Paris Saint-Germain - Valenciennes FC 1:1

05.05.2013 21:00

Góly: 84. Alex - 17. Gaël Danic

Až opožděný gól Alexe zachránil domácímu PSG bod z utkání proti Valenciennes, na první příčce ho ale tahle nečekaná ztráta vlastně moc neohrozila. Na druhou Marseille má náskok sedmi bodů, a pokud v příštím kole zvítězí v Lyonu, oslavy budou moci započít. VAFC díky cenné remíze upevnil své postavení ve středu tabulky.

Pařížanům zápas nevycházel úplně podle představ již od úvodních minut. Proti dobře bránícímu soupeři se mu dost těžko prosazovalo, Ibrahimovic nebyl tentokráte vepředu tak nebezpečný. Už ve 2. minutě zahrozili hosté. Danic nacentroval na hlavu Roseho, jehož střela skončila těsně vedle.

Na druhé straně se PSG dostalo do nebezpečnější šance po čtvrthodině hry, když Matuidi uvolnil Pastoreho, ten následně tvrdě vypálil, avšak mezi třemi tyčemi stál připravený gólman Penneteau. Valenciennes se ujalo vedení jen o pár chvil později. Gomis vybídl Aboubakara a jeho střelu brankář Douchez vyrazil jen před přesně dorážejícího Danica.

Lavezzi mohl po spolupráci s Ibrahimovicem vyrovnat, jenže Penneteau proti Argentincovi dobře zakročil. Dvě minuty před přestávkou nastaly v týmu domácího mužstva velké komplikace. Sudí Alexandre Castro vytáhl Thiagovi Silvovi červenou kartu za protesty, Brazilec zřejmě nepoužil slova hodná do milostné básničky.

VAFC přesilovku hrál tak, jak měl. Nikam se za příznivého stavu přehnaně nehnal a nespěchal, držel míč na kopačkách a občas prostě vyrazil i dopředu. Sakho tak musel zablokovat střelu Sankharého z voleje, Docuhez měl pořádné starosti s dělovkou Laly, který ukázal, že pravačku má hodně silnou.

Domácí se přes oslabení přece jenom dokázali gólově prosadit. Už v 72. minutě byl hodně blízko Ibrahimovic, ke smůle však nastřelil jen tyčku. Pastore už poté zamířil mezi tři tyče, tam však narazil na pohotového Penneteaua. Vše tak zařídil až v 84. minutě stoper Alex, který usměrnil do sítě centr z rohového kopu od Lavezziho.

Více informací k zápasu

AS Nancy-Lorraine - Olympique Lyon 0:3

05.05.2013 17:00

Góly: 48. Bafétimbi Gomis, 80. Yoann Gourcuff, 89. Bafétimbi Gomis

Bafetimbi Gomis přišel na hřiště na druhý poločas za nevýrazného Lisandra Lópeze a byl to právě on, kdo pomohl Lyonu nakonec hladce zvítězit na půdě Nancy. OL si tak upevnil svou třetí příčku, ze které se postupuje do předkola Ligy mistrů, a na čtvrté Nice má náskok čtyř bodů. Nancy zůstalo v tabulce na sedmnáctém místě.

Domácí nehráli vůbec špatný fotbal, vlastně potvrdili, že formu před nejdůležitější částí sezóny v boji o záchranu mají solidní. Zpočátku to vůbec nevypadalo, že by po šesti zápasech mohli opět prohrát. Nejprve se ocitl v šanci Moukandjo, který obešel individuální cestu, obešel Gréniera, pak ale ztroskotal na brankáři Lopesovi.

Les Gones se jinak vlastně v prvním dějství k ničemu vážnějšímu nedostali, zahrozili jen střelami Mvuemby a Lópeze, ty však skončily jen nad brankou. Trenér Rémi Garde se tak rozhodl pro změnu, z útoku stáhl nevýrazného Argentince a nahradil ho Gomisem. Právě on pomohl konečně rozbořit perfektně sehraný obranný val soupeře.

Dredatý útočník se prosadil hned po dvou minutách pobytu na hrací ploše. Gonalons ho uvolnil, Gomis si následně poradil s obráncem Lotiesem a pak přesně zacílil. Hosté mohli navýšit náskok záhy, Benzia si totiž naběhl na dlouhý pas Gonalonse, za brankáře Gregoriniho však na brankové čáře zaskočil Muratori, jenž odkopl míč do bezpečí.

Na druhé straně byl ASNL také blízko vyrovnávací branky, Muratori našel v dobré pozici Bakara, jehož pokus na poslední chvíli zastavil Umtiti. Domácí vyvinuli na Lyon tlak, v největší možnosti pak selhal Puygrenier, opět ho totiž dokázal ozbrojit Umtiti. Deset minut před koncem pak skóroval Olympique.

Fofana unikl podél pravé strany, Gourcuff převzal jeho přihrávku a nechytatelnou dělovkou nedal gólmanovi Gregorinimu žádnou šanci míč polapit. Minutu před koncem pak pojistil tři body opět Gomis. Gourcuff mu perfektně asistoval a jeho spoluhráč překrásným a chytrým lobem překonal bezmocného Gregoriniho.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - OGC Nice 0:3

05.05.2013 14:00

Góly: 52. Darío Cvitanich, 71. Darío Cvitanich (pen.), 84. Eric Bauthéac

Fotbalisté Nice s přehledem zvítězili na půdě o nic hrajícího Rennes 3:0 a posunuli se na čtvrté místo tabulky. Na předkolo Ligu mistrů v tuto chvíli ztrácejí jen tři body. Všechny góly začaly padat až po přestávce, dvakrát přitom skóroval Darío Cvitanich. Oba týmy také zaznamenaly po jednom vyloučení.

První poločas nabídl celkem pohledný fotbal, avšak v brance se činili oba brankáři. Hostující Ospina se nejprve musel činit proti střele Diarry, v 18. minutě zase zasahoval vůči pokusu Doucourého. Costil na druhé straně likvidoval šanci Bruinse ze 17. minuty, Cvitanichova rána pravačkou skončila těsně vedle tyčky.

Až druhý poločas jinak nabídl vše podstatné. Skóre zápasu načala situace z 52. minuty. Digardův přímý kop vyrazil před sebe Costil, Bruins následně převzal ztracený balón, nacentroval na Pejčinoviče, který prodloužil na Cvitaniche a ten u tyčky přesně zacílil. Z kopce to přitom s Rennes šlo jen o pár minut později.

Mavinga totiž strčil do zad Cvitaniche a sudí Bastien ho nemilosrdně vysypal. V 71. minutě hosté přetavili přesilovku v druhý vstřelený gól. Diarra totiž ve vápně zahrál rukou, Cvitanich se postavil k rozehrání pokutového kopu a s přehledem ho proměnil. Šest minut před koncem bylo definitivně rozhodnuto.

V 84. minutě Bauthéac zvýšil na 3:0, jeho povedená střela z voleje nakonec přece jenom zapadla za záda Costila. Jedinou kaňkou na výkonu OGC je červená karta z 89. minuty, kterou obdržel Pejčinovič. Úplně zbytečně totiž zajel do Pitroipy, kterému se po tomto surovém zákroku nechtělo moc zvedat ze hřiště.

Více informací k zápasu

Stade Reims - AC Ajaccio 1:1

04.05.2013 20:00

Góly: 36. Aïssa Mandi - 24. Adrian Mutu

Nic neřešící remízu si v důležitém souboji o záchranu připsali Remeš s Ajacciem; o branky se postarali už v první půli Adrian Mutu a Aissa Mandi.

Oba soupeři tak zůstávají na hranici 39 bodů, což je o 5 více, než dosud nasbíral první sestupující Évian. Remeš byla v utkání od začátku do konce lepším týmem a nebýt Guillerma Ochoy mezi tyčemi, bůhví, jak by to s Ajacciem dopadlo; přesto to však byli Korsičané, kdo šel do vedení.

To už však bylo poté, co mexický gólman zlikvidoval ostrý Devauxův projektil i Weberovu ránu z 25 metrů. Pak se však ke slovu dostal Johan Cavalli, který našel na levé straně Oliecha; ten obehrál obránce Tacalfreda a naservíroval míč do vápna, kde jej brankář Agassa vyrazil pouze k nohám Adriana Mutua - 1:0.

Domácí se však odmítli vzdát a svého soupeře ještě přitlačili, což vyústilo ve vyrovnávací branku ve 37. minutě. Mandi si naskočil nejvýše na Souarého roh, vyhrál vzdušný souboj s Felipe Saadem a ostrou hlavičkou z penalty nedal Ochoovi žádnou šanci - 1:1.

Po pauze domácí tlačili na vítěznou branku, avšak ani série šancí jim ke kýženým třem bodům nepomohla. Nejprve Ochoa zlikvidoval střelu Krychowiaka, poté se mexický reprezentant vytáhl pro změnu proti Weberovi, a když už jej konečně přelstil Nicolas de Préville, zaúřadovala tyč. To už do konce zápasu zbývalo pouhých devět minut, v nichž si závěrečnou zmařenou šanci připsalo pro změnu Ajaccio - Sigamary Diarra obehrál nejistého Tacalfreda, ale Agassa přispěchal na pomoc s důležitým zákrokem.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - Lille OSC 4:2

04.05.2013 20:00

Góly: 20. Wissam Ben Yedder, 32. Étienne Didot, 55. Daniel Braaten, 89. Eden Ben Basat - 38. Marko Baša, 48. Salomon Kalou

Pohárové naděje Lille utrpěly velkou ránu - na půdě bez starostí hrajícího Toulouse totiž Dogy padly 2:4 a musí tak s napětím vyhlížet zaváhání konkurence.

Les Violets navíc do střetnutí vstupovali s tím, že svého soupeře neporazili už desetkrát v řadě; dnes však bylo vše jinak a Ben Yedder s Didotem zajistili domácím dvoubrankové vedení už po půlhodině. Lille sice dokázalo rychle vyrovnat díky Bašovi s Kalouem, avšak konečné skóre nakonec stanovily vítězná trefa Braatena a Basatova pojistka.

Toulouse nemá v posledních týdnech špatnou formu a na hřišti to bylo vidět už od začátku - ve 12. minutě napřáhl pravačkou k voleji Ben Yedder, ale brankář Elana se překvapit nenechal, byť musel zasahovat nadvakrát. Už o 7 minut později však hostující gólman udělal tu chybu, že střelu Hermacha pouze vyrážel před sebe - a tentokrát se už mládežnický reprezentant nemýlil.

Ve 23. minutě zkrotil Elana Didotovu hlavičku, avšak i v tomto případě se domácí hráč dočkal brzké revanše - po půlhodině hry napřáhl šikovný záložník z 20 metrů, a ačkoliv si gólman na jeho dělovku stihl sáhnout, nemohl už udělat nic, čím by zabránil v její cestě do sítě. Lille se poprvé probralo ve 33. minutě, a byla z toho tyč po Chédjouově hlavičce; za další 4 minuty však už hosté slavili. K přímému kopu se v hloubi pole postavil Payet a posadil míč na hlavu Marka Baši, který překonal Ahamadu poprvé.

Vyrovnání přišlo těsně po přestávce - a opět u toho byl nezastavitelný Payet, jehož centr si na zadní tyči číhající Kalou nejprve sklepl hrudí a následně proměnil v jedovatý pravonohý volej, proti němuž byl Ahamada bez šance. V ten okamžik to vypadalo, že Lille úvodní facka ideálně nastartovala a body se budou stěhovat do Normandie..

..Toulouse se však také rychle oklepalo a bleskově odpovědělo. Nejprve sice Yeddera vychytal pozorný Elana, ale v 55. minutě už to bylo 3:2 - to když Braaten spolehlivě proměnil fantastický Yedderův pas. Pokusy Lille o vyrovnání (prostřednictvím Rodelina s Payetem) vynuloval důležitými zákroky Ahamada, a finální tečku napsal v 89. minutě po vydařeném brejku zakončující Ben Basat.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - Stade Brestois 2:1

04.05.2013 20:00

Góly: 11. Marco Estrada, 74. Souleymane Camara (pen.) - 19. Florian Raspentino

Brest nezvládl klíčové utkání na půdě Montpellieru, klesl na samotné dno tabulky a jeho záchrana se zdá být již jen utopickou záležitostí. Hosté si připsali na své konto již svou osmou porážku v řadě a na záchranu ztrácejí tři kola před koncem již šest bodů. Montpellier naopak po třech neúspěších postoupil na sedmou pozici.

Domácí srazili sebevědomí soupeře velice, velice rychle. Estrada v 11. minutě zkusil vypálit ze střední vzdálenosti, jeho pokus se zároveň odrazil od nohy Sissoka, takže míč změnil směr letu a skončil v brance. SB29 se přesto dokázal rychle vzpamatovat a po dvaceti minutách vyrovnal. Hodně důležitý moment zařídil svou trefou Raspentino.

Těsně předtím přitom mohl navýšit náskok Cabella, nicméně u vzdálenější tyčky zamířil jen vedle brány. Za dvě minuty následně udeřil soupeř. Mendy vyslal Raspentina, který zamířil přesně tam, kam chtěl, a míč se najednou třepotal u pravé tyčky. Do konce poločasu se jinak nic zajímavého na hřišti neudálo.

Do druhého dějství vstoupili lépe hosté. V 52. minutě Makonda nalevo vyslal do volného prostoru Lesoimiera, který se dostal do blízkosti brankáře Jourdrena, narazil ovšem v poslední moment právě na něj. Na druhé straně naopak na pravé straně Mounier zakombinoval s Camarou, jeho pokus levačkou však skončil mimo.

O vítězství Montpellieru nakonec v 74. minutě rozhodl Camara. Kantari se ve vápně opřel do Congrého, z čehož následoval pokutový kop. A ten domácí útočník proměnil. Brest se na další možnosti již nezmohl, z jeho strany to byla jedna velká křeč. Naopak skórovat mohl Cabella, s jeho střelou si však poradil brankář Thébaux.

Více informací k zápasu

FC Sochaux - FC Lorient 1:0

04.05.2013 20:00

Góly: 31. Sloan Privat

Sochaux si v boji o záchranu připsalo důležité vítězství, když doma přehrálo Lorient nejtěsnějším poměrem 1:0. Autorem jediné branky byl útočník Sloan Privat.

Díky získaným třem bodům se Les Lionceaux vyšvihli na celkové číslo 37; přeskočili tak Nancy i Évian a vyšplhali ze sestupové zóny. Před závěrečnou trojicí zápasů tak mají osud ve svých rukou, zatímco Lorientu už v lize definitivně o nic nejde a sezonu dohraje v klidném středu tabulky.

Byli to přitom právě Les Merlus, kdo začal aktivněji, a Jérémie Aliadiére už v úvodních minutách napálil tyč poté, co obehrál oba stopera Carlaa s Cédrikem Kantém. Ve skvělé formě hrající forvard byl vidět i nadále; domácí obrana nedokázala odvrátit jeho šikovný pas, který tak propadl až k Yannu Jouffremu, proti jehož voleji se musel vytáhnout gólman Simon Pouplin.

Sochaux bylo do té doby naprosto neškodné, avšak z prvního vážnějšího útoku šlo do vedení, které se nakonec ukázalo jako postačující. Po kombinaci Ryada Boudebouze s Giovanni Siem se k míči dostal Privat, který pohodlně propálil brankáře Lecomteho; šlo o jeho už sedmý zásah v sezoně.

Ani inkasovaná branka Lorient nerozhodila, a domácí gólman se musel mít opět na pozoru před Jouffrem; hosté byli jasně lepším celkem i po přestávce, a hrdina zápasu Pouplin sklidil další potlesk za eliminování Aliadiéreho pokusu. Vrcholný zákrok však přišel až proti voleji Maxima Bacy, kdy se odchovanec Rennes vytasil s fantastickou reakcí konečky prstů.

V tento okamžik jako by si Les Lionceaux uvědomili, že tímto stylem o křehké vedení brzy přijdou, a Lecomte musel zasahovat proti nebezpečným ranám Boudebouze a Vincenta Nogueiry. Pouplin pak ještě na druhé straně do třetice vydeptal Jouffreho, a utkání tak dospělo k poměrně překvapivému výsledku.

Více informací k zápasu

ES Troyes - Évian Thonon Gaillard 1:0

04.05.2013 20:00

Góly: 78. Jean-Christophe Bahebeck

Veledůležité vítězství si připsali fotbalisté Troyes, kteří před vlastními fanoušky porazili díky Bahébeckově brance Évian 1:0. Boj o záchranu tak bude napínavý až do samého konce..

Dvacetiletý forvard, který je v klubu na hostování z PSG, skóroval 12 minut před koncem, poté, co na druhé straně Brice Dja Djédjé trefil tyč; Troyes se tak odlepilo z posledního místa, kam se propadnul Brest. Évian je osmnáctý a na svého dnešního soupeře už má pouze tříbodový náskok; o další bod nahoře se na první "bezpečné" pozici vyhřívá Nancy.

Les Croix de Savoie vstupovali do zápasu zatíženi dvěma prohrami v řadě, ale dnes to přesto byli oni, kdo byl v úvodu aktivnějším týmem; domácí gólman Yohann Thuram-Ulien tak musel zasahovat proti Adnaneho voleji po Lacourově centru zprava, a něco podobného si zopakoval krátce poté, dokonce proti témuž hráči.

Troyes se však rychle přizpůsobilo rytmu hry a Quentin Othon pálil po Darbionově pasu těsně vedle; sám Darbion se následně uvolnil, převzal ve vápně míč od Yattary a vystřelil do boční sítě. I po změně stran byli domácí o něco aktivnější a Yattara mohl skórovat už ve 46. minutě - tváří v tvář Laquaitovi však pouze nechal vyniknout famózní brankářův reflex.

Odpověď Évianu na sebe nenechala dlouho čekat; v 53. minutě převzal Dja Djédjé Sagbův pas a vyslal na Thurama tvrdou ránu, která se však odrazila pouze od tyče. Na druhé straně se něco podobného stalo o 13 minut později; tentokrát to byl bránící Lacour, kdo na brankové čáře zastavil Nivetovu hlavičku po Darbionově rohu.

Na druhý pokus však kombinace těchto dvou už vyšla, a Troyes tak vyválčilo zasloužené tři body - Nivet uvolnil na pravém křídle Darbiona, který našel volného Bahébecka, a ten po pouhých čtyřech minutách na hřišti konečně poslal míč za Laquaïtova záda.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - SC Bastia 2:1

04.05.2013 17:00

Góly: 12. André-Pierre Gignac, 81. André-Pierre Gignac - 46. Florian Thauvin

Až devět minut před koncem rozhodla druhá trefa utkání Andrého-Pierre Gignaca o vítězství Marseille 2:1 nad Bastií. Domácí tak stále živí naději na zisk ligového titulu, tři body jí ale hlavně asi definitivně pojistily druhou příčku a tedy účast v Lize mistrů pro příští sezónu. Hosté si naopak na rozhodující výsledek k záchraně musí počkat.

Ve 12. minutě se do střelecké pozice prosadil hned Gignac, jehož vyslal Valbuena, a jeho střela ze střední vzdálenosti byla následně nadmíru úspěšná. O pět minut později zase zahrozil po rohovém kopu Valbueny hlavou Lucas Mendes, ten ovšem trefil jen břevno. Škoda, už v téhle fázi utkání mohlo být za stavu 2:0 prakticky rozhodnuto.

Domácí i nadále pokračovali v aktivní a útočné hře, gólman Landreau se jen o chvilku později musel činit proti možnosti Gignace, jemuž přihrával J. Ayew. Marseillský útočník byl prostě při chuti, po další pobídce od J. Ayewa si dokázal poradit s obráncem Harekem a pak vystřelil, Landreau ale i tenhle pokus vyrazil.

Na sklonku prvního dějství zvonilo opět břevno, Valbuena po pasu od Gignace zkrátka měl smůlu v zakončení. Naopak těsně po přestávce z ničeho nic udeřil soupeř. Thauvin z rychlého brejku na nic nečekal, po asistenci Sablého bouchl do balónu, který skončil za zády Mandandy. Po 696 minutách tak skončila brankářova neprůstřelnost.

OM si samozřejmě nechtěl nechat líbit průběžný stav, o tři minuty později se tak dral do šance Amalfitano, jenž se po centru Valbueny objevil sám před Landreauem, avšak ten proti němu vykouzlil fantastický zákrok. Na druhé straně mohl skórovat také Sablé, skvěle mu totiž nahrával Maoulida, i Mandanda však svoje rukavice správně použil.

Vyřešeno mohlo být po menší hrubici Choplina, jenž špatně rozehrál, J. Ayew tak měl možnost zacílit, jenže Landreau tuhle týmovou chybu zachránil povedeným zákrokem. V 81. minutě domácí přece jenom rozhodli. Valbuena vyslal Gignace, jenž si poradil se strážcem Palmierim, a křižnou ránou rozvlnil síť.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - Girondins Bordeaux 0:0

03.05.2013 20:30

Góly: -

Naděje St. Étienne na postup do Ligy mistrů pro příští sezónu spadly po bezbrankové remíze s Bordeaux zase o nějaký ten stupínek níže. Aktuální vítěz Ligového poháru měl více šancí než soupeř, koncovka ale Les Verts tentokráte zradila a navíc se mezi třemi tyčemi skvěle uvedl i gólman Cédric Carasso.

Po trošku vlažnějším úvodu utkání se do první větší příležitosti dostal ve 23. minutě Aubameyang. Ten si naběhl na dlouhý pas od Guilavoguie, fantasticky ovšem dokázal zakročit Carrasso. Aubameyang byl blízko gólu také po půlhodině hry, avšak po milimetrovém centru od Hamoumy pálil mimo.

St. Étienne se i nadále více tlačilo do útoku. Hamouma následně zkusil štěstí ze střední vzdálenosti, jakmile prošel kolem dvou obránců, jeho pokus ovšem zastavil znovu výtečný Carrasso. O chvilku později bylo rušno po rohovém kopu Lemoineho, odvracející Saivet nakonec se štěstím nezamířil do vlastní branky, ale jen do břevna.

Domácí celek převzal iniciativu hry i po přestávce. Hamouma nejprve uvolnil Guilavoguie, jenž míč napálil ihned z první, Carrasso ale i v tomhle případě stačil vyrazit do zámezí. V 58. minutě se ocitl ve výborné střelecké příležitosti Brandao, Carrasso však byl zase proti tomu, aby se soupeř ujal vedení.

Dá se říci, že jedinou vážnější možnost si hosté vytvořili v 74. minutě. Plašil hezky našel volného Fauberta, ten vypálil pravačkou, jeho střela nakonec skončila těsně nad brankou. V závěru byl už ASSE trochu v křeči, přesto mohl skórovat ještě Aubameyang, protentokrát skončil balón jen na boční síti.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Paris Saint-Germain35228562:2174
2.Olympique Marseille35207840:3367
3.Olympique Lyon35189858:3663
4.OGC Nice35179954:4160
5.AS Saint-Étienne351514656:2859
6.Lille OSC351512855:3957
7.Montpellier HSC351561453:4651
8.FC Lorient3513111153:5350
9.Girondins Bordeaux351116835:3049
10.Toulouse FC3511121244:4445
11.Stade Rennes351361646:5245
12.Valenciennes FC3510121343:4942
13.SC Bastia351171745:6440
14.Stade Reims359121432:3939
15.AC Ajaccio359141238:4739
16.FC Sochaux359101638:5537
17.AS Nancy-Lorraine358111633:5235
18.Évian Thonon Gaillard358101739:5134
19.ES Troyes356131640:5931
20.Stade Brestois35852230:5529
Bodové odečty
AC Ajaccio-2za výtržnosti fanoušků v utkání s Lyonem v sezóně 2011/2012

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (104)

Přidat komentář
smazaný uživatel

plichta se dala čekat, nikoliv však bezgólová

Reagovat
Godwinson

Marseilla dva góly? Kanonáda!

Reagovat
blaugrana

Marseille ma patent na jednogólové víťazstvá. dnes to bude 20. Btw. Čo ten Nkoulou? Mal by na to hrať za Barcu?

Reagovat
Israha

Určitě měl, ale co tak čtu, fanoušci Barcelony chtějí spíš stopera "buldočího" typu a to on není.

Reagovat
blaugrana

Ďalšieho Puyola. Len ten sa bude hľadať ťažko.

Reagovat
smazaný uživatel

Tolik gólu v Marseille dlouho nezažili

Reagovat
smazaný uživatel

17. jednogólové vítezství ...

Reagovat
božský John

KANONADA

Reagovat
smazaný uživatel

Dobry nadel OM

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

omg naserte si pořás s tou fotkou!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Messi má dvojníka

Reagovat
smazaný uživatel

yeah, hned jsem si pomyslel, wtf? Francouzská liga a na obrázku Messi v Argentinském dresu...

Reagovat
smazaný uživatel

já jsem si řekl že tlustý messi

Reagovat
smazaný uživatel

nadpis: bláznivá přestřelka na velodrome

Reagovat
smazaný uživatel

To Monaco jsou fakt blbečci, už si mohli zajistit postup..

Reagovat
Godwinson

Do prdele, Évian, to už je hodně špatné. A Remeš měla hrát jednoznačně za tři .. tam asi opět čaroval Ochoa. Kéž by ho Ajaccio nemělo, to už by smrděli v L2 a byl by klid. Ale to hlavní dnes ...

CAAAEEEEEN

Reagovat
Langi

no dneska hlavně Toulouse

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, že i ta ztráta Monaka jim nezabrání v postupu.

Reagovat
smazaný uživatel

Gignac. ♥♥♥

Reagovat
Stankovic

Gignac vypada jak skritek Leos

Reagovat
Godwinson

Fotky Deschampse a Gignaca by měla redakce asi vážně změnit, zbytečně přitahují slabší jedince.

Reagovat
Langi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Stankovic

Reagovat
db18

Reagovat
juninho8

no tak toto by bol hriech keby sme zajtra nevyuzili takuto sancu sa odputat OL musi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

to som si dnes tiež všimol už len naťahať čiary a môže sa hrať

Reagovat
smazaný uživatel

Garcia čo trepe? ved ani predtým to nemali vo svojich rukách

Reagovat
Langi

však ne...doufám že ještě dneska Nice vyhraje v Rennes

Reagovat
Israha

Schopnost Nice uplést z hovna bič je neskutečná, to se musí nechat

Reagovat
Langi

Je to blízko

Reagovat
smazaný uživatel

bude az pokud pristi kolo zavaha ASSE (jede do Lorientu) a Nice (jede do Evianu)

Reagovat
smazaný uživatel

Lyonek

Reagovat
smazaný uživatel

Lyonek

Reagovat
Godwinson

Lyon

Reagovat
Godwinson

Tohle je ideální čtveřice na čele, kéž by to tak skončilo.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Zítra bude zase ideální čtveřice bez Nice a Lyonu. Nebral bych to moc vážně..

Reagovat
Godwinson

Co meleš, Lyon a Marseille jsou jasně týmy pro LM a psal jsem to tu nesčetněkrát. U Nice platí to samé ... ideální čtveřice to tedy není, je v ní Paříž, samozřejmě.

Reagovat
Israha

Já se Nice v EL děsím jak čert kříže. Jako chápu, že jim lidi fandí, protože jsou outsideři, ale na evropské scéně by imho vybuchli ještě hůř, než letos Lille s Montpellierem.

Reagovat
Godwinson

No je pravda, že v EL se těch peněz točí dosti málo, takže to člověk těm týmům přeje už jen ze setrvačnosti, ale nějaké by přeci jen dostali. A Lille nebo Štěpánům to nejde přát, to jsou pro mě odporné týmy :)

Reagovat
smazaný uživatel

Na druhou stranu čistě ze zvědavosti by mě zajímalo, jak by si ASSE vedli. Ono asi horší než dosavadní účastníci EL by to nebylo.

Reagovat
Godwinson

To zase ano, na něj tam jsem zvědavý, protože kádr mají dost široký. Je otázka, jak to pojmou .... ale jak to pojme třeba Lille vím naprosto přesně.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ono je vcelku jedno, jestli do EL pujde Nice, ktere pujde do EL z pozice nezkusenych, nebo Lille, ktere se na to opet vysere jak na placaty kamen, a bude tam nasazovat becko

Reagovat
smazaný uživatel

My víme, ale museli jsme si rýpnout

Reagovat
smazaný uživatel

ba dum tss

Reagovat
Godwinson

Ale ta Bartonova kampaň proti PSG je skvělá ...

Reagovat
smazaný uživatel

OT: http://is.gd/QaZ461

Ten domácí je zase parádní. Červený se mi zase tak moc nelíbí a třetí je taková sázka na jistotu

Reagovat
juninho8

mne sa zase paci ten cerveny aten domaci ani nie

Reagovat
smazaný uživatel

Mně se už líbí všechny

Reagovat
smazaný uživatel

http://is.gd/qXzzSq Tak tohle je ještě lepší, než 3D

Reagovat
Langi

Reagovat
klvana

Kdyby náhodou nastal výpadek proudu, tak ať vidí aspoň spoluhráče...

Reagovat
Langi

na týhle fotce ty bílý vypadaj už líp

Reagovat
božský John

Máte dresy jak Bordeaux, ty domaci

Reagovat
smazaný uživatel

Toho jsem si teda vůbec nevšiml, až teď...a jak koukám, ty venkovní mají taky podobnou barvu

Reagovat
juninho8

ako sme dnes hrali? skore hovori v jasny prospech ale goly sme dali az v 80....tak nvm...nepozeral som..dalo sa na to kukat?

Reagovat
smazaný uživatel

První poločas hnus, druhý rozčísl Gomis hned ze startu, pak Lopes podržel, byly dva závary před naší brankou, ale naštěstí nic z toho a po druhém golu už Nancy rezignovalo...

Reagovat
juninho8

tak fajn...konecne sa aj Gomis chytil strelecky...a Lopes ciste konto....snad nam to vychyta

Reagovat
Langi

první poločas nedalo...ale pak Gomis úřadoval...motal kličky a zasekávačky víc než Grenier s Benziou dohromady

Reagovat
smazaný uživatel

to čo za góly dal Gomis, keď teraz pozerám na záznam tak on si ich tam povodil ako malých školáčikov

Reagovat
Godwinson

PSG

Reagovat
.13

Reagovat
OVi.77

PSG **BadLuckBrianMeme**

Reagovat
smazaný uživatel

příští týden očekávám výhru LYonu

Reagovat
Langi

a v poslednim kole ještě prohrajou v Lorientu...vy to ještě dáte, se skóre 43:33

Reagovat
smazaný uživatel

to by byl majstrštyk (nejen Baupa)

Reagovat
Israha

Teď jsem se díval na sestřihy a ty Valbuenovy finální přihrávky ...fantazie, mít v klubu takového hráče. Doufám, že v OM zůstane ještě dlouho.

A co jsem tak koukal, Lille teď dvakrát po sobě stál body děravý Elana. Myslel jsem si, že Landreaua nahradí spolehlivě, ale úplnou pravdu jsem koukám neměl...

Reagovat
smazaný uživatel

Že se vykartoval Silva, tak to je veliké plus. Takhle bude muset zřejmě hrát demoverze Umtitiho, který je nerozehraná, takže zatím nám hraje vše do karet. Každopádně neprohra Lyonu to nutně musí být

Reagovat
.13

demoverze Umtitiho?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Langi

http://www.youtube.com/watch?v=5kEZzwtLtuc

to Gomisovo čarování se prostě sdílet musí

Reagovat
juninho8

pkene Bafe

Reagovat
smazaný uživatel

PSG včera doma jenom remizovalo s Valenciennes 1:1 a cestu za titulem si možná zkomplikovalo více, než by se na první pohled mohlo zdát. Po utkání se do rozhodčího Alexandera Castra pustil sportovní ředitel Leonardo, jemuž hrozí až roční zákaz vykonávání činnosti. Postižen by mohl být klub, podle regulí soutěže mu dokonce hrozí bodový odpočet.

fu ha žeby ešte prišlo Marseille k titulu jak slepé kura k zrnu ???.. aj ked myslim že šejkovia toto nedovolia..

škoda že sme zbabrali ten január a február, mohli sme byť teraz vysmiaty...

Reagovat
Israha

Šest bodů odpočet, pak je porazíte a OM překoná rekord v nejnižším počtu gólů, potřebných na mistrovský titul

Reagovat
smazaný uživatel

alebo ešte my vás a PSG na tretie miesto inak tu je to drgnutie..ako nebolo to nič extra, ale bolo vidieť že to bolo naročky, že do toho šiel Leonardo úmyselne, no a plus tie slová čo tam Leonardo vypustil na sudiho,, uvidíme podľa mňa z toho nič nebude ..

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Israha

Reálně to vidím tak, že to skončí max pokutou a nebo symbolickým "odečtem" nějakých tří bodů tak, aby to nemohlo PSG připravit o titul...

Reagovat
smazaný uživatel

najpravdepodobnejšie buď nič, alebo ak niečo, tak len symbolicky, aby mali dostatočný náskok

Reagovat
smazaný uživatel

leonardo

Reagovat
Langi

jinak Leonardo je vypatlanec a doufám že jim odečtou tolik, že nakonec skončej třetí

Reagovat
smazaný uživatel

odpočítajú im aspoň 6 bodov, my ich dáme doma a Marseille zaváha s Toulousom a bude to scifi záver Ligue 1

Reagovat
smazaný uživatel

http://youtu.be/qfsxWDBVlK4 Nevím co si myslet, Silva se ho dotkl, ale až takové hrozné to nebylo podle mě...ale jako vždycky, rozdodčí si toobhájí.

Ale, kdyby jim odečetli body, tak bych se asi posral smíchy.

Reagovat
smazaný uživatel

aj keby sa im odčítalo aspoň 15 bodov aj tak by to nebolo vyrovnane, koľko bodov im darovali rozhodcovia, či už po góloch z offsidov alebo po fauloch alebo neplatne góly v ich sieti po vymyslených offsidoch

Reagovat
smazaný uživatel

Poslat je do Ligue 2

Ale vážně, ono to zase tak horké nebude, jak se píše. Stejně jako s Ibrahimovičem se to zamete pod koberec jako vždycky.

Reagovat
smazaný uživatel

asi tak

Reagovat
LAM

Totální hovadina,ten trest ať dostane Leonardo ale proč by za to měly brát body týmu.Sice PSG nemusim ale todle by byl podvod na fotbal jak hovado.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud jsou taková pravidla, tak se nedá nic dělat. Ale stejně si myslím, že to je strašně nafouknuté a nic z toho nebude

Reagovat
smazaný uživatel

OT:Dnešný zápas semifinále Coupe de France medzi Bordeaux a Troyes odložený

Reagovat
smazaný uživatel

PSG -5 bodů. Víte někdo podrobnosti?

Reagovat
Israha

Zdroj?

Reagovat
smazaný uživatel

Fejsíčko

Reagovat
Israha

Aha...no jestli je to pravda, tak vám budu o víkendu fandit jako snad ještě nikdy

Reagovat
smazaný uživatel

Ono to je dost možná asi fakt blbost. Zatím to čtu jenom u dvou zdrojů, co se motají kolem Lyonu, tak nevím.

Reagovat
smazaný uživatel

false alarm...sorry.

Reagovat
smazaný uživatel

http://is.gd/0xzY03 Ale tohle už snad pravda bude.

Reagovat
Langi

asi to budou mit bez bodů no...každopádně v sobotu neberu nic než výhru i tak

Reagovat
Godwinson

Leonardo by měl dostat flastr jak hovado, kokot posranej.

Reagovat
smazaný uživatel

Vyhoštění z Francie

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele