Ligue 1 - preview 35. kola

03.05.2013, 08:35, aktualizováno 05.05.2013, 09:12
Previews
Paris Saint-Germain už je v cílové rovince - pokud dnes večer porazí Valenciennes, bude mistrovský úkol splněn. V dalších dvou zápasech se bude bojovat o poháry. Lyon se v Nanvy může přiblížit Lize mistrů, Nice se bude v Rennes probíjet na postupovou příčku do Evropské ligy.
Stade Rennes - OGC Nice  (neděle 14:00)
Nice bojuje o Evropskou ligu, což chce - a potřebuje - potvrdit dnešním úspěchem na půdě Rennes, které zakončí sezonu ve středu tabulky.

Domácí kouč Frédéric Antonetti nepovažuje současnou formu Les Aiglons za překvapení; Puelův celek ztrácí pouze bod na páté Lille, což je obrovská změna oproti loňsku, kdy se ještě pod vedením Reného Marsiglii zachránil o pouhé čtyři body. Na Evropu myslelo také Rennes, avšak série jarních neúspěchů jejich sny spolehlivě zhatila.

"Každý rok nějaký tým překvapí, ale pro mě to letos Nice není," nechal se slyšet Antonetti. "Pokud pracujete dobře, neexistuje důvod, proč nemít dobrou sezonu. Někdy to zkrátka funguje samo, a tohle je ten případ."

Les Rouge et Noir vyhráli minulý víkend 2:0 v Brestu a ukončili tak téměř tříměsíční čekání na tři body, čímž se trenérovi hodně ulevilo: "Vyhrát je vždy příjemné. Čekali jsme příliš dlouho, prošli si obdobím, které bylo poměrně dost bolestivé. Proti Nice se pokusíme předvést to nejlepší, co v nás je. Hráči budou velmi motivovaní, protože náš soupeř bojuje o Evropu."

"Nebude to jednoduché," zakončuje Antonetti, který po sezoně lavičku Rennes opustí. "Doufám, že si udržíme tentýž přístup jako v Brestu, ačkoliv ani to nebyl z naší strany ideální zápas. Naším cílem je teď posunout se nahoru o jednu nebo dvě pozice."

Také Nice minulý víkend vyhrálo - doma proti poslednímu Troyes sice tahalo za kratší konec, ale nakonec dokázalo otočit na 3:1. V posledních šesti utkáních tak mají Puelovi svěřenci zcela vyrovnanou bilanci - tři výhry a tři porážky.
Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
Costil - Foulquier, Boye, Mensah, Mavinga - Pajot, Makoun - Doucouré, Féret, Pitroipa - Diarra
OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Ospina - Puel, Civelli, Pejcinović, Kolodziejczak - Abriel, Digard - Bahoken, Bauthéac, Diaz - Cvitanich
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.63 - 3.10 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Nancy-Lorraine - Olympique Lyon  (neděle 17:00)
Lyon čeká v cestě za jistotou Ligy mistrů těžká zkouška - Nancy je totiž na jaře v laufu, vystoupalo ze sestupové zóny a rozhodně nebude chtít svoji úspěšnou sérii před vlastními fanoušky přerušit.

Les Gones se na jaře nedaří podle ideálu a na přetřes se tak dere i budoucnost trenéra Rémiho Garda; ten však nevěří tomu, že právě dnešní zápas, ať už dopadne jakkoliv, může být v této otázce rozhodující. Na tom, jestli se Lyon kvalifikuje do Ligy mistrů či ne, prý jeho další osud nezávidí.

Zatím to vypadá tak, že slavný klub může skončit druhý, ale stejně dobře tak i šestý (a tím pádem zcela vypadnout z pohárových příček). To v Nancy je o poznání veseleji - 14 z možných 18 bodů v posledních šesti zápasech znamená, že tým Patricka Gabriela momentálně patří mezi vůbec nejobávanější v celé soutěži.

"Nemyslím, že by moje budoucnost v klubu závisela na zbývajících čtyřech zápasech, ačkoliv pochopitelně mám určité cíle," tvrdí Garde, kterého čeká příští týden další velká zkouška proti PSG. "Na konci sezony to nebudu já, kdo rozhodne, zda zůstanu či ne."

Kouč si také neklade pro květen přesný bodový plán: "Půjdeme zápas od zápasu. Stále se zuby nehty držíme na pozici, která je naším cílem, a budeme se ji snažit udržet. Do Nancy si jedeme pro body, ačkoliv víme, že to nebude jednoduché - tento tým se v roce 2013 hodně změnil. Důležité je držet při sobě a fungovat dohromady, klíčem bude nálada v mužstvu."

Les Chardons se mohou v poslední době opřít zejména o výtečnou obranu, která neinkasovala čtyřikrát z šesti pokusů. Gólman Damien Grégorini k tomu dodává: "Abyste vylepšili svoje tabulkové postavení, musíte hrát zodpovědně odzadu, pokud neinkasujete, máte alespoň bod. Každý k tomu přispívá svou měrou."

Odchovanec a bývalá opora Nice se vyjádřil také k otázce finální záchrany: "Myslím, že budeme bojovat až do samého konce, bude to velmi těsné. Dokázali jsme kus práce, vynořili jsme se nad hladinu, a teď přichází ta nejtěžší část - udržet se."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.90 - 3.10 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Paris Saint-Germain - Valenciennes FC  (neděle 21:00)
PSG může už dnes slavit titul - stačí k tomu porazit před vlastními fanoušky Valenciennes a doufat v zaváhání Marseille proti Bastii. V takovém případě by Les Phocéens ztratili i hypotetickou poslední šanci.

Brazilský stoper Alex tvrdí, že ani vyhlídka na mistrovský pohár nikterak nemění způsob přípravy na zápas. "Pochopitelně budeme v sobotu všichni sledovat Marseille, ale ve skutečnosti to pro nás není až tak podstatné. Stále totiž platí, že musíme předvším splnit svůj úkol a vyhrát," předesílá.

"A i poté nás čekají ještě tři zápasy, na které se musíme fyzicky a mentálně připravit. Teď se každý soustředí na Valenciennes, a to na 100 procent. Svého soupeře známe a přistupujeme k němu s respektem," ujišťuje bývalý obránce Chelsea. "Jsme to však my, kdo hraje doma, a potřebujeme získat tři body.

Kouč Carlo Ancelotti se bude muset obejít bez tria Salvatore Sirigu, David Beckham a Marco Verratti; všechny vyřadily ze hry disciplinární postihy po posledním divokém zápase v Évianu. Anglický středopolař byl vyloučen za nebezpečný zákrok na Youssefa Adnaneho a stát bude jedno utkání; Verratti, další červený hříšník, má trest dvojnásobný. To platí i pro Sirigua, který byl společně s útočníkem soupeře Khelifou vyloučen po závěrečném hvizdu.

Ani tato situace však přípravy na nadcházející duel nijak neovlivnila - nebo to alespoň tvrdí playmaker Javier Pastore. "Je to týden jako každý jiný," ujišťuje mladý Argentinec. "Jsme v klidu, protože máme vše ve svých rukou. Záleží to jen na nás. Víme, čeho potřebujeme dosáhnout."

Hostující kouč Daniel Sanchez bude postrádat zraněného Grégoryho Pujola, který je nejnovějším přírustkem na marodce normandského týmu - doplnil tak Anthony Le Talleca, Lorise Néryho, Abdou Camaru a Francise Massampua.
Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Douchez - Jallet, Alex, Thiago Silva, Maxwell - Menez, Chantome, Matuidi, Pastore - Lavezzi, Ibrahimovic
Valenciennes FC - pravděpodobná sestava:
Penneteau - Lala, Isimat-Mirin, Rose, Bong - Sanchez, Sankharé, Gomis - Melikson, Nguette, Danic
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.20 - 6.50 - 12.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Olympique Marseille - SC Bastia  (sobota 17:00)
Marseille už má před sebou jen jediný cíl - udržet druhou příčku a hrát v příštím ročníku Ligu mistrů. Všechno má ve svých rukách, zároveň rozehráno hodně slušně. Na třetí Lyon drží čtyři kola před koncem náskok čtyř bodů, který si může prohrát asi jen sama. Bastia by naopak ráda udělala poslední krůčky k záchraně.

Na titul už OM asi nedosáhne. Ztráta na vedoucí Paříž činí již devět bodů, největší konkurent Francie letos bude zkrátka lepší. To by musel v závěru jen a jen kazit, aby mu titul ještě unikl. "Chápu frustraci některých fanoušků," uvedl záložník Mathieu Valbuena. "Není ale více důležité, že jsme v horní polovině tabulky? Jsme přece druzí!"

Olympique po dvou nepovedených derby s PSG v Ligue 1 a Coupe de France na konci února šlape jako hodinky. Od té doby osmkrát v řadě neprohrál, pětkrát navíc získal plný počet bodů. A v klubu, dá se říci, už nyní vládne naprostá spokojenost. "Když tenhle ročník začal, vůbec nás nikdo na druhém místě nečekal," povídal Valbuena.

"Loni jsme prožili velmi těžký rok. Skončili jsme až desátí, byla to katastrofa," vracel se k situaci domácí záložník. Vůbec mu přitom nevadí, že v minulém kole proti Lorientu tým vyhrál už podvanácté v sezóně nevábivým výsledkem 1:0. "Nikdy jsme se nevzdali. Vím, že jiné týmy hrají lepší fotbal, ale nemají tolik bodů, co my!"

Korsický celek má v současné chvíli náskok šesti bodů na sestupové pásmo. Jakýkoli tříbodový výsledek ho definitivně zachrání. A tím by se vlastně splnil i prvotní cíl klubu. "Dosáhli jsme už na čtyřicet bodů. Pořád je ale potřeba ještě pracovat," uvedl trenér Frédéric Hantz. "Jsme pány vlastního osudu," zakončil.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.60 - 3.80 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Stade Reims - AC Ajaccio  (sobota 20:00)
Záchranářská bitva se odehraje v Remeši, kam přijíždí Ajaccio; oba celky nutně potřebují body, chtějí-li si zajistit alespoň relativně klidný závěr soutěže.

Majitel korsického klubu Alain Orsoni si nedokáže připustit, že by se příští rok hrálo v Ligue 2; právě tento osud byl Ajacciu předpovídán ihned po postupu v roce 2011, ale dobrá jarní forma nakonec zafungovala a provinční klub poměrně bez problémů zachránila. Letos hrálo ACA po většinu sezony dobře a pohybovalo se mimo sestupující trojici, ale jediná výhra v posledních 6 zápasech srazila Emonovy svěřence pouhé čtyři body nad zónu ponoru.

V posledních čtyřech zápasech je proto potřeba zabrat, což cítí i Orsoni, který převzal klub v roce 2008. "Sestup je bolestivé téma, o kterém se špatně mluví. Nechci na to ani myslet," tvrdí prezident. "Pro klub by se nejednalo o katastrofu, ale pochopitelně bychom byli velmi frustrovaní a zklamaní."

Remeš, jeden z letošních nováčků, má na druhou stranu velmi dobrou formu - naposledy remizovala 0:0 v Bordeaux, což znamená jedinou prohru v šesti utkáních, tedy přesně opačné číslo, než kterým se může chlubit její dnešní soupeř. Sezonu uzavírají svěřenci Huberta Fourniera proti Lille, Lorientu a Marseille, a je proto životně důležité dnes vyhrát - což si trenér dobře uvědomuje.

"Nesmíme Ajaccio podcenit," varuje Fournier. "Bude to pro nás velmi důležitý zápas. Pak už nám budou zbývat pouze tři utkání, z toho dvě (proti Lille a Marseille) hrajeme venku, což nebude jednoduché. Víme, co je v sázce. Uvědomujeme si to a připravíme se tak, jak je potřeba."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.25 - 2.90 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Toulouse FC - Lille OSC  (sobota 20:00)
Lille nadále vede pořádně vyrovnanou bitvu o pohárové příčky. Tím hlavním cílem je přitom zisk třetí pozice, která zaručuje baráž Ligy mistrů. Dogy si na současnou formu nemůžou stěžovat, je jen potřeba jí udržet až do konce. Jeho stroj se třeba přitom nesmí zaseknout na Toulouse, které bude s jistotu patřit střed tabulky.

Tři body nyní LOSC ztrácí na třetí Lyon. To není manko, které by se nedalo stáhnout. Hosté ovšem nejsou v pozici, kdy by mohli koukat za sebe, kdo kde zaváhal. Nic nemají ve svých rukou, a proto jim zbývající čtyři kola musí vyjít na jedničku. "Nikdy ale není jednoduché hrát proti Toulouse," varoval trenér Rudi Garcia.

Jeho mužstvo prohrálo za posledních dvanáct utkání pouze jednou, překvapivý výpadek nastal v půlce března proti Évianu. "Nemáme před sebou snadné zápasy, ani naše konkurence na tom ovšem není lépe. Závěrečný sprint o evropské poháry je v plném proudu. K úspěchu bude potřeba vyhrávat, začít musíme nyní v sobotu," dodal.

Garcia už nemá takové problémy s marodkou, což je v závěru sezóny vždy jen dobře. Zdraví jsou už totiž Ryan Mendes i Franck Béria, jenž kvůli náhlému zranění při rozcvičování vypadl ze sestavy minulý týden proti Sochaux (3:3). V tomhle střetnutí přitom až do 79. minuty vedlo Lille už 3:0, přesto jen remizovalo.

TFC v letošním ročníku opět zůstane za svými cíly. Klub se netají tím, že by rád do pohárové Evropy, která by mu zajisté slušela. "Od ledna je soupeř spolu se St. Étienne a PSG nejlepším v lize," uvědomuje si kouč Alain Casanova. "Je nebezpečný hlavně doma, hraje útočný fotbal. Skvěle individuálně jsou na tom Payet, Kalou, Rodelin či Martin."

Domácí za poslední měsíc získali jen jeden bod, naposledy zvítězili na konci března nad Ajacciem. Se záchranou by neměli mít větší potíže, asi chce jen dohrát zbytek sezóny s větší důstojností. Casanova nebude moci počítat se Zebinou ani Ninkovem, kteří mají zdravotní trable, M'Bengue také nebude připravený.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.00 - 3.30 - 1.95
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Montpellier HSC - Stade Brestois  (sobota 20:00)
Sedm porážek v řadě, takový luxus si dovolili v Brestu, kde to se záchranou vypadá hodně, hodně špatně. A aby bretaňský klub po třech letech působení v nejvyšší soutěži nespadl, musí bezpodmínečně zabrat. Devátému Montpellieru přitom vlastně o nic nejde, obhájce titulu již na evropské poháry dosáhnout nemůže.

Pět bodů ztráty, takové manko musí družina Corentina Martinse dohnat a ještě věřit v zaváhání svých přímých konkurentů. Že by přitom los SB29 přál, to se rovněž říci nedá. Už utkání s Montpellierem, jenž si hodlá jako vítěz loňského ročníku uhájit svou čest, bude hodně těžké. Pak následuje Sochaux, PSG a na závěr Nancy.

Martins, který vykonává rovněž funkci sportovního ředitele klubu, nezažívá něco podobného poprvé. Už loni se vedení rozhodlo nakopnout mužstvo vyhazovem trenéra a nahradit ho jím. Tehdy se to povedlo, nyní je situace kritická. Dobrou zprávou je alespoň návrat Mendyho s Chafniho, špatnou stopka Coulibalyho.

V Montpellieru pomalu a jistě balancují s letošní sezónou. Ta uplynulá se zapsala do historických análů, s tou současnou to však tak růžově nevypadá. Účast v Lize mistrů, kde HSCM nebyl dostatečným konkurentem, se projevila i na domácí scéně. V Ligue 1 se strádalo, z obou poháru se také vypadlo.

Trenér René Girard, vládnoucí pevnou rukou, spoléhající hlavně na přísný režim a tvrdou disciplínu, u mužstva po posledním klání v Toulouse skončí a od 1. července mužstvo převezme Jean Fernandez. Devětapadesátiletý kouč se přitom nedávno vyjádřil, že by si rád vyzkoušel anglickou štaci.

"Začal jsem už s výukou angličtiny na internetu. Mít dobrou znalost jazyka je nezbytné pro práci s hráči," uvedl v rozhovoru pro BBC. "Minulá sezóna byla výjimečná. Získat titul do města, které nikdy nezažilo pocit mistra, bylo něco velmi zvláštního," nostalgicky vzpomínal. Proti Brestu to bude jeho předposlední mač před vlastními fanoušky.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.50 - 4.00 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Sochaux - FC Lorient  (sobota 20:00)
V sestupové zóně se nacházející Sochaux přivítá konkurenta ze středu tabulky, a motivace by tedy měla být jasně na domácí straně - hostující kouč Christian Gourcuff však ujišťuje, že jeho svěřenci rozhodně nehodlají nic vypouštět.

Les Merlus jsou sice na příjemném sedmém místě, ale jejich ztráta na pátou (a poslední pohárovou) příčku je už příliš vysoká; chtějí-li do Evropy, musejí se soustředit na Coupe de France, kde postoupili už do semifinále a ve středu je čeká zápas s Évianem.

Gourcuff apeluje především na profesionalitu - hráči by prý měli k utkání přistoupit se vší vážností. "Pokud bychom měli v hlavách pouze středeční semifinále, bude to chyba," svěřil se pro oficiální klubové stránky. "Musíme k zápasům přistupovat tak, jak jdou po sobě. V lize máme stále nějaké cíle, kterých bych chtěl dosáhnout."

Ohledne soupeře Gourcuff varuje: "Víme, že Sochaux je dobrý tým, jehož fotbal se dobře sleduje; navíc mají ve zbytku ligy velkou motivaci. Jsou připraveni předvést velmi dobrý výkon; u nás platí, že nejlepší přípravou pro pohárové utkání bude zvládnout to předcházející ligové. Naším cílem je udržet sedmé místo, což znamená, že všechny zbývající zápasy bereme jako stejně důležité."

Domácí Les Lionceaux jsou momentálně osmnáctí, přičemž od záchrany je dělí pouze horší skóre; sebevědomí by jim mělo zvedat představení v Lille, kde minulý víkend prohrávali už 0:3, ale nakonec dokázali ve frenetickém závěru vyrovnat. Kouč Hély by měl mít k dispozici Ryada Boudebouze, který z disciplinárních důvodů vynechá příští zápas proti Brestu; hlavní oporou by měl být opět Vincent Nogueira, který v Lille potvrdil dobrou formu dvěma góly a asistencí.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.91 - 3.25 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
ES Troyes - Évian Thonon Gaillard  (sobota 20:00)
Troyes má zřejmě poslední naději, jak ještě zkusit zabojovat o záchranu. Zápas s Évianem je pro něj téměř klíčovou záležitostí pro celou sezónu, ostatně jako pro hosty. Domácí na jaře nepředvádějí špatný fotbal, přesto nedokážou vítězit. A na první nesestupovou příčku, na které je právě soupeř, ztrácejí už šest bodů.

ESTAC paradoxně válčí ještě na jedné frontě, v Coupe de France ho čeká v úterý semifinále s Bordeaux. Klub z malého městečka okolo šedesáti tisíc obyvatel tak živí naději na velký úspěch v případě postupu do finále, kde by hrál o účast v Evropské lize pro příští ročník. I tak by případné prvenství v této soutěži nepovedenou sezónu asi nezachránilo.

A kouč Jean-Marc Furlan zbrojí na Ligue 1. Pořád je totiž ve hře udržení prvoligové příslušnosti, byť jsou šance na naprostém minimu. "Nemůžeme se soustředit nyní na Bordeaux. Je důležité plánovat středně až dlouhodobě dopředu a o Évian máme v současné chvíli větší zájem než o střetnutí s Bordeaux," uvedl.

Ať už se matematicky dá počítat s poněkud slabší variantou, zřejmě bude potřeba naplno uspět ve všech čtyřech zbývajících kolech. "Chci zvítězit v následujících čtyřech ligových zápasech. Pro mě je Ligue 1 každodenní rutinou a jsem posedlý otázkou, jak vyzrát na Évian. Musím si být jistý tím, že se hráči soustředí na tenhle cíl," dodával.

Hostující celek z posledních dvou klání nezískal ani jeden bod, především pak porážka v Nancy znamená hodně velkou nepříjemnost. Další zaváhání s přímým konkurentem v boji o udržení by se mu mohlo šeredně vymstít. Jen díky lepšímu skóre je nyní ÉTG lepší než osmnácté Sochaux.

Také Évian vlastně čeká příští týden semifinále Francouzského poháru, střetne se s Lorientem. "Proti Troyes musíme získat tři body," říkal trenér Pascal Dupraz. "Podobně to bylo v Nice. Jít do utkání s vítěznou mentalitou je to nejmenší, co musíme. Pořád je ve hře 12 bodů, a když je získáme, udržíme se."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.25 - 3.20 - 3.25
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AS Saint-Étienne - Girondins Bordeaux  (pátek 20:30)
Saint-Étienne má už poháry jisté, ale stále bojuje o Ligu mistrů, které se může přiblížit už v dnešní předehrávce - pokud porazí doma Bordeaux, posune se alespoň dočasně na třetí místo.

V současnosti jsou Les Verts čtvrtí s dvoubodovou ztrátou na Lyon, a jejich kouč Christophe Galtier se nikterak netají tím, že cílem jeho mužstva je poprvé v novodobé historii dosáhnout bran milionářské soutěže. "Chceme skončit třetí," tvrdí sebevědomý trenér. "Je to ambiciózní cíl, ale zároveň realistický."

Domácí neprohráli už 15 ligových utkání v řadě, a chtějí-li dotáhnout svoji pouť do konce, musí zvládnout i poslední čtyři zápasy. "Musíme hrát stejně, jako jsme hráli doteď, udržet si entuziasmus," vypichuje Galtier.

Minulý víkend uhrál čerstvý vítěz Coupe de la Ligue remízu 1:1 na půde arcirivala z Lyonu, a trenér trvá na tom, že proti Bordeaux musí mužstvo podat lepší výkon. "Je důležité, abychom na získaném bodu dokázali stavět. V pátek budeme muset hrát ještě lépe. Pokud se nám podaří zvítězit, dostaneme své rivaly pod tlak," dodává.

Domácím v zápase určitě nepomůže stálice obrany a kapitán Loïc Perrin, který si před utkáním proti Lyonu pochroumal koleno; nejde o vážný problém, ale do hry se bude moci zapojit až příští víkend. Vedle Kurta Zoumy tak na stoperu opět nastoupí Moustapha Bayal Sall.

Bordeaux se na jaře propadlo do středu tabulky a je zřejmé, že jeho pozornost bude ve zbytku sezony soustředěna spíše na Coupe de France - tam Les Girondins postoupili už do semifinále, a chtějí-li napřesrok do Evropy, jde o jejich poslední možnost. Vzhledem k zajištění záchrany tak Gillotovým svěřencům pro ligu příliš motivace nezbývá.

Sám trenér však ujišťuje, že Bordeaux rozhodně nehází ručník do ringu: "Do Saint-Étienne jedeme vyhrát. To je přístup, s nímž jdeme do každého zápasu."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.50 - 4.00 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Paris Saint-Germain34227561:2073
2.Olympique Marseille34197838:3264
3.Olympique Lyon34179855:3660
4.AS Saint-Étienne341513656:2858
5.Lille OSC341512753:3557
6.OGC Nice34169951:4157
7.FC Lorient3413111053:5250
8.Montpellier HSC341461451:4548
9.Girondins Bordeaux341115835:3048
10.Stade Rennes341361546:4945
11.Toulouse FC3410121240:4242
12.Valenciennes FC3410111342:4841
13.SC Bastia341171644:6240
14.Stade Reims349111431:3838
15.AC Ajaccio349131237:4638
16.AS Nancy-Lorraine348111533:4935
17.Évian Thonon Gaillard348101639:5034
18.FC Sochaux348101637:5534
19.Stade Brestois34852129:5329
20.ES Troyes345131639:5928
Bodové odečty
AC Ajaccio-2za výtržnosti fanoušků v utkání s Lyonem v sezóně 2011/2012

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (141)

Přidat komentář
didosh

ASSE škoda že minule neporazili největšího rivala...

Reagovat
Langi

remízka

Reagovat
Langi

OT: jinak Arsenal prý nabdíne za Gonalonse 18 ME

Reagovat
smazaný uživatel

to je dobrá cena

Reagovat
smazaný uživatel

Not bad. A když by už měl odejít, tak aspoň do nějakého sympatického klubu. Přeju mu to. Akorát je na hovno, že jednoduše odejdou jediní dva rozdíloví hráči, kteří v týmu jsou. A pokud nebude LM, tak si myslím, že podobní hráči prostě k nám nepřijdou. To je na tom nejhorší.

Reagovat
smazaný uživatel

Maximálně šlohnout PSG Rabiota.

Reagovat
Langi

jako podle mě zrovna za Gonalonse nepřijde nikdo, jelikož CM máme v týmu strašný kvantum...bude se točit Malbranque s Fofanou a Mvuembou, a občas zaskočí Ferri...

Reagovat
smazaný uživatel

Nemyslím jenom DM no, ale jinak je to asi pravda. Na CM tam je hráčů dost.

Reagovat
smazaný uživatel

ja už čítam o 12 ME co je realnejsie

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Langi

no jo...velký oči a už je to tady...

Reagovat
Langi

jinak profesionální kontrakt by měl dostat i Naby Sarr

Reagovat
smazaný uživatel

aj Clinton Njie na 3 roky ale v poslednom čase sa veľa toči Juventus a Citi okolo mladeho Martiala

Reagovat
smazaný uživatel

City*

Reagovat
smazaný uživatel

N'jie je hrot, nebo křídlo? On má na transfermarktu psané RM, ale mám pocit, že nastupoval na hrotu.

Reagovat
smazaný uživatel

na LFP alebo aj na wiki ho nájdeš ako forwarda

Reagovat
smazaný uživatel

ASSE výhra a v neděli plichta Lyonu

Reagovat
didosh

to by bylo super...

Reagovat
smazaný uživatel

ono to je hodne realne,Lyonu se proti Nancy hodne nedari,ten jejich styl jim nesedi a zvlast kdyz hrajou v Nancy,ktery maji formy hodne slusnou

Reagovat
didosh

já jsem Nancy neviděl dlouho hrát,soudil jsem jen podle postavení v tabulce že to Lyon bude mět jednoduché...

Reagovat
Langi

ale di ty...poslední 2 zápasy nevyšly...jinak 12 výher ze 13 zápasů

http://www.eurofotbal.cz/ligue-1/2012-2013/preview/as-nancy-lorraine-olympique-lyon-302982/

Reagovat
Israha

Zase jeden z nejzajímavějších zápasů v pátek, když se chystám do hospody, a v neděli večer zas PSG .

Reagovat
.13

to bude mozno aj tym, ze ak vyhrame mame titul

Reagovat
Israha

Aha, to jsem si neuvědomil. Ale stejně je to dost neatraktivní zápas, který na 99% vyhrajete...v neděli v devět by se měly hrávat šlágry.

Reagovat
smazaný uživatel

doteraz sa aj hrávali, len že prišli šejkovia do PSG a tam kde su peniaze je aj moc..vid pred tyzdnom zapas PSG - Evian sa hral vecer o 21:00 zatiaľ čo Lyon - ASSE sa hral na obed o 14:00, čisty výsmech..a sam Nasser Al-Khelaifi máj aj nejake clenstvo ci prava alebo neviem co ..proste ma prstvy v niečom s vysielacimi právami, PSG hralo z 35 kôl asi 20 v nedelu večer

Reagovat
Godwinson

Zase úžasný zápasy o záchranu, určitě si zkusím zítra nějaký naladit. Montpellier i přes ty absence doufám Brest pořádně klepne, to je hlavní cil tohoto kola.

Reagovat
smazaný uživatel

dufam ze Brest konečne vypadne

Reagovat
smazaný uživatel

myslel som si že Ospina ma zmluvu do 2014, ale už keď ju ma do konca sezóny tak za čim čakáš Aulas?

Reagovat
Langi

asi neni tak dobrej jako Lopes

Reagovat
Langi

a jinak je to kec...Contract until: 30.06.2014

Reagovat
smazaný uživatel

no ved to som si myslel aj ja..tak neviem co je pravda

Reagovat
Langi

věřil bych spíš transfermarktu teda

Reagovat
smazaný uživatel

vysvetli mi niekto jak ten Faubert mohol hrať PL a jak sa preboha dostal do Realu?

Reagovat
smazaný uživatel

GdB ešte ze je Aubameyang z formy

Reagovat
Langi

dneska ještě Toulouse

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 ???

Reagovat
Israha

Bastia je vzádu děravá, dneska by to naposled v sezoně mohl být víc než jeden gól

Reagovat
smazaný uživatel

1:0. Zápas můžu vypnout...

Reagovat
smazaný uživatel

asi tak

Reagovat
Langi

Le groupe de Lyon

Gorgelin, Lopes - Umtiti, B.Koné, Lovren, Dabo - Mvuemba, Bahlouli, Ferri, Fofana, Gonalons, Gourcuff, Grenier, Malbranque, Martial - Lisandro, Benzia, Gomis

twl to je nominace jak řemen...4 obránci a 4 MC...aspon doufám že zas Fofana nebude hrát RB

Reagovat
Langi

a jedem Toulouse

Reagovat
Langi

Reagovat
smazaný uživatel

Ben Yedder inak škoda dnes Marseille pozeral som druhy polčas a v pohodičke mohla skončiť remizka...

Reagovat
Langi

tak druhý nebo třetí, to je skoro jedno...každopádně Lille musí ztratit taky, když už i ASSE remizovali doma...a my zejtra 3 body ...jinak Toulouse má dosti sympatický tým, uvítal bych od nich v létě nějakou posilu

Reagovat
smazaný uživatel

Didot 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

S těmi třemi body bych byl opatrný ...ale pokud bychom to zvládli, tak ty 4 body k dobru by se hodily:)

Reagovat
Langi

no musíme jako, když už nám konkurence takhle nahrává

Reagovat
Langi

no jéjej

Reagovat
Langi

kurňa už jen o gól

Reagovat
Langi

kurňa už jen o gól

Reagovat
smazaný uživatel

co to Toulouse vyvádza?

Reagovat
Langi

zas Payet úřaduje

Reagovat
Langi

twl to uplně vidim, že ty ksichti daj ještě v 88. minutě gola a vyhrajou

Reagovat
Langi

Reagovat
smazaný uživatel

Braaten

Reagovat
smazaný uživatel

Sochaux a Troyes udržet!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

a Toulouse

Reagovat
Langi

červená je trochu nezvyklá...to véčko u toho bílýho se mi teda moc nelíbí...a ten tmavej mi přijde jako tréninkovej

Reagovat
Langi

navíc doufám že si nechaj ten 3D spíš

Reagovat
smazaný uživatel

no neviem či je červena nezvykla mávali sme ju pravidelne až na posledných par rokov

Reagovat
Langi

http://www.maillotsdesport.fr/images/stories/maillots-2011-2012/maillot-third-europe-OL-olympique-lyonnais-2011-2012-adidas-01.jpg

jesi myslíš tohle tak to je spíš taková fialová...tahle červená mi připadá spíš jako tahle:

http://img82.imageshack.us/img82/1736/lyon2zr0.jpg

to sme měli v roce někdy 08

Reagovat
Langi

ikdyž koukám před tim rokem 08 těch červenejch bylo dost

Reagovat
smazaný uživatel

tie si myslel

Reagovat
smazaný uživatel

*som myslel, tie červene z pred 5 rokov

Reagovat
Langi

ale stejně ty nejhezčí dresy jsou většinou ty FAKE co vymejšlej fanoušci

http://www.designfootball.com/design-galleries/fantasy-football-shirts/lyon-kits-for-2014-11594/

Reagovat
smazaný uživatel

mne sa zase najviac páčili tie keď sa špekulovalo o sponzorstve Etihad či nejake emiraty....to boli dresy s takým levom na boku dresu ,tie sa mi páčili ale to tiež vytvorili len nejaký fanúšikovia asi ...

Reagovat
Langi

jojo ty se objevili vloni někde na fóru ty byly bezkonkurenční

Reagovat
Langi

*y

Reagovat
juninho8

tie s tym levom boli uplne ze top...to by boli najkrajsie dresy historie OL...skoda ze to bolo asi len od fanusika

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkné. Hlavně znak uprostřed, ale stejně letošní dresy už jen tak něco nepřekoná. Od krásného domácího po 3D dres

Reagovat
smazaný uživatel

inak v tých dresoch , asi v bielych by sme mali hrať o tyzdeň doma proti PSG

Reagovat
smazaný uživatel

dnes krásne výsledky Montpellier, Sochaux, Toulouse Troyes až na Marseille, tam mohla byť remizka, každopádne zajtra treba vyhrať a využiť zaváhanie Lille a ASSE

Reagovat
Langi

pěkná nálož

Reagovat
Langi

zejtra to musí bejt za 3 body ikdybysme nechtěli Allez OL

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
.13

Reagovat
.13

Tak dneska titul chlapci

Reagovat
smazaný uživatel

dneska jsem hodně zvědav na OL ... jestli se Nancy nehecne a nepřekvapí

Reagovat
smazaný uživatel

protože o titulu je asi rozhodnuto

Reagovat
juninho8

no titul je uz v Parizi....gratulujeme samozrejme....ale sustredit satreba na to aby ho v LM doplnili Olympiqy M a L

Reagovat
smazaný uživatel

tak tak, nikoho jiného tam snad nepustíme

Reagovat
smazaný uživatel

Aspoň mi vyhráli nějaké peníze, když už nic

Reagovat
smazaný uživatel

Lopes, Fofana, Koné, Umtiti, Dabo, Gonalons, Mvuemba, Grenier, Benzia, Gourcuff, Lisandro.

Benzia

Reagovat
Langi

twl to je sestava...na to se snad podivám

Reagovat
Langi

tohle musíme dát ...hlavně žádnej patnáctiminutovej výpadek po přestávce proboha

Reagovat
smazaný uživatel

Strašná nuda ten fotbal, podle mě rozhodne jeden gol. Akorát proti Nancy by se možná hodil Gomis ze začátku. Sice bez formy, ale ve vápně by si snad místo udělal. Takhle hrajeme zase kolem šestnáctky a nic z toho.

Reagovat
Langi

to je nejhorší, ta finální přihrávka vždycky chybí...každopádně máme víc ze hry a doufám že to urvem

Reagovat
Langi

Gomis

Reagovat
smazaný uživatel

Lisandro se zranil prý.

Reagovat
Langi

už zas?...to bude marodka jak blázen ted ke konci sezony

Reagovat
smazaný uživatel

GOMIS

Reagovat
Langi

ty vole ten školil

Reagovat
Langi

3 kličky na místě...to poleno

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nejlépe jeden gol přidat a nedostat.

Reagovat
Langi

co pamatuju, tak se nám tohle povedlo v minimu případů

Reagovat
smazaný uživatel

Tak o to víc je potřeba tam nasázet ještě další 3

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak škoda, že Mvuemba nedostával tuhle sezonu moc šancí. Zatím hraje dobře a tu střelu má taky fajnou. Snad příští sezonu si zahraje víc.

Reagovat
Langi

zrovna sem to měl na jazyku podle mě byl přehlíženej vcelku neprávem...pokud odejde Gonalons, nebál bych se ho stavět místo něj

Reagovat
smazaný uživatel

Ona trojka Malbranque, Fofana, Mvuemba by nebyla špatná. Plus do zálohy Ferri, pokud se z něj neudělá křídlo

Reagovat
Langi

a zas to bude minimální oslabení...ten Mvuemba přišel vloni navíc, ale za rok se bude určitě hodit, jesi ten Gonalons fakt půjde...

Reagovat
smazaný uživatel

No oslabení to bude obrovské. Bo Maximus je s Lisandrem jediný rozdílový hráč, ale Fofana by ho mohl nahradit...

Reagovat
smazaný uživatel

tak prehlizenej, pres gonalonse nemel sanci

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo spíš přes Steeda.

Reagovat
Langi

tak on nebyl často ani na lavičce...točila se trojka Gonalons, Malbranque, Fofana

Reagovat
smazaný uživatel

Lopes

Reagovat
Langi

ty vole

Reagovat
smazaný uživatel

A zase.

Reagovat
Langi

twl my máme štěstí

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle začíná smrdět.

Reagovat
smazaný uživatel

Yoan parádně

Reagovat
smazaný uživatel

*Yoann

Reagovat
Langi

krása

Reagovat
smazaný uživatel

Gomis

Reagovat
Langi

destrukce

Reagovat
Langi

ten nějak chytil formu...ikdyž u něj člověk pořádně nepozná jesi je ve formě nebo ne

Reagovat
Langi

ježiši...takhle hrajou o titul

Reagovat
.13

WTF?

Reagovat
smazaný uživatel

Do prdele PSG jedem na ten titul ať pak můžete zahrát proti Lyonu "máme v piči" fotbal.

Reagovat
Langi

to by nebyla žádná challenge...už takhle jim budou chybět 3 hráči, je dáme i tak

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych se bez toho challenge klidně obešel. Ale nám se zase uzdraví Lovren, Biševac bude moct nastoupit, takže to zase bude o něčem jiném. Tři body jak vyšité

Reagovat
smazaný uživatel

pojďme OM ještě stihne vyhrát ligu

Reagovat
.13

Toto uz ale kurva vobec nieje sranda

Reagovat
smazaný uživatel

Langi alebo Kristofyk,, ako prebiehal zapas?? mal som vlastny tak som to nevidel..

Reagovat
Langi

je to už pod souhrnem...první poločas docela nuda, ale měli sme celkově víc ze hry...o poločase tam šel Gomis a po dvou minutách si ve vápně pohrál na místě z obráncem a z místa propálil golmana...pak mělo Nancy asi 2 šance, ale Lopes podržel...pak dal Gourcuff pěknej gol z dálky a bylo hotovo...v závěru Gomis trochu utek přehodil padajícího golmana...

Reagovat
Langi

ježiš tam je překlepů

Reagovat
smazaný uživatel

videl som záznam ale Gomis to spravil majstrovsky a taktiež za Lopesa, ktorý podržal, aj keď som to nevidel..

Reagovat
Langi

Lopes si trochu zvednul overall...jesi mu to takhle pude dál, tak možná máme brankářskou jedničku na x sezón vyřešenou

Reagovat
Langi

koukám Menéz šel dolu...ten zas musel mit radost

Reagovat
smazaný uživatel

přímo

Reagovat
.13

No okej ked som videl co dnes spravil drevak Gomis tak mne uz na dnes fakt staci

Reagovat
smazaný uživatel

On to prostě v sobě má...

Reagovat
Langi

no jesi si PSG ten titul dneska nepojistí, tak na ně příští kolo můžem vyvinout docela slušnej tlak

Reagovat
Langi

za předpokladu že Marseille porazí Toulouse, zas aspon 1:0

Reagovat
.13

Ten Alex je frajer, on ma snad kazdu hlavicku

Idemeeee

Reagovat
Langi

snad vás rozhodčí trochu dotlačí ještě, aby nás zas za tejden nemusel pískat Duhamel

Reagovat
.13

OT: Dossevi nebyval kedysi velky talent?

Reagovat
Godwinson

Reagovat
.13

tak isto aj Sankhare a ako obaja dopadli.... Esste aby tak nedopadol aj Bahebeck

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele