Ligue 1 - souhrn 3. kola: Lyon má první bod

25.08.2023, 22:58, aktualizováno 27.08.2023, 22:41
Komentáře a souhrny
Bradley Barcola (© AFP)

PSG si poradilo s Lens a oslavilo první výhru v sezoně. Nantes nad AS Monaco hned dvakrát vedlo dvougólovým rozdílem, náskok však neudrželo a nakonec zapisuje pouze bod za remízu 3:3. Knížecí celek poprvé v sezoně ztratil, přesto zůstává se sedmi body v čele Ligue 1, kam se výhrou nad Brestem dotáhla Marseille. Lyon zakončil program plichtou v Nice a získal první úspěch v sezóně...

OGC Nice - Olympique Lyon 0:0

27.08.2023 20:45

Góly: -

Nice se v ligové soutěži znovu nepodařilo zvítězit, když na svém stadionu jen remizovalo s Lyonem 0:0. Hostující celek se v dohrávce třetího kola Ligue 1 musel obejít bez kapitána Alexandera Lacazetta, který si po červené kartě z minulého duelu proti Montpellieru musí odpykat dvouzápasový trest. A právě absence tahouna se na hře Les Gones projevila, jelikož střelecké pokusy si zapisovali takřka výhradně domácí. V největších příležitostech však selhal Morgan Sanson, a tak Orli stále nepoznali jiné vyústění zápasu než dělbu bodů.

Ani jeden z celků neoplýval na startu sezony příliš dobrou formou, čemuž odpovídalo i jejich postavení v tabulce. Zatímco Nice si z obou utkání připsalo bod za remízu 1:1 a pohybovalo se těsně pod horní polovinou, Lyon se bez jakéhokoli bodového zisku krčil na úplně poslední příčce. Nejprve totiž těsně prohrál ve Štrasburku a poté doma překvapivě nestačil na Montpellier. Nyní jej navíc čekal souboj s týmem z jihu Francie, kterého dokázal z posledních pěti případů porazit pouze jednou.

Nice rozehrálo duel sebevědoměji než jeho soupeř, výsledkem však bylo pouze mírně větší držení míče a několik střeleckých pokusů, které ale nemohly nijak ohrozit gólmana Rémyho Rioua v bráně Lyonu. První zajímavější střelu si na svoje konto připsal Sofiane Diop, který vyzkoušel pozornost Rioua ranou ze střední vzdálenosti. Na druhé straně se blýskl povedenou průnikovou přihrávkou Rayan Cherki, jenž pasem vyslal do šance Amina Sarra. Švédský útočník se prezentoval nebezpečnou přízemní střelou doprostřed brány, kterou s mírnými obtížemi mimo tři tyče vytěsnil Marcin Bulka.

Druhý poločas uvedla obrovská šance Les Aiglons. Diop z křídla naservíroval přesnou přihrávku na nabíhajícího Sansona, jehož následná rána těsně minula horní tyč. Stejný hráč se probojoval do palebné pozice i o chvíli později, ale jeho pokus opět mezi tři tyče nezamířil. Své štěstí zkusil i Terem Moffi, ale ani on svým nebezpečným pokusem z hranice pokutového území se skóre nepohnul. Mezi neúspěšné střelce se zapsal rovněž Dante, jehož dalekonosný pokus přeletěl těsně nad břevnem Riouovy brány.

Nice tedy na domácím trávníku zaváhalo a připsalo si už třetí remízu v sezoně. V příštím utkání hraném 3. září přivítá Štrasburk, zatímco Lyon se pokusí ve stejný den vzdorovat silnému PSG.

Více informací k zápasu

FC Lorient - Lille OSC 4:1

27.08.2023 17:05

Góly: 9. Laurent Abergel, 10. Julien Ponceau, 62. Romain Faivre, 67. Vincent Le Goff - 55. Jonathan David

Fotbalisté Lorientu porazili ve třetím kole Ligue 1 na domácím hřišti Lille 4:1 a jeden z předních týmů posledních let zdolali před svými fanoušky již ve třech duelech po sobě. První letošní prohra Les Dogues se začala rodit již v úvodní desetiminutovce, kdy dvě hrubky v jejich rozehrávce využili postupně Laurent Abergel a necelých 60 vteřin po něm také Julien Ponceau. Po změně stran sice dokázal výsledek korigovat Jonathan David, vyrovnání už ovšem defenziva Les Merlus nepovolila, hosté naopak ještě dvakrát inkasovali.

Ani jeden z celků nepoznal v úvodních dvou střetnutích pachuť porážky a tuto sérii chtěly oba týmy dozajista prodloužit. Lorient k tomu měl výhodu domácího prostředí, kde dokázal Lille již dvakrát v řadě porazit. To ovšem oplývalo velkým ofenzivním potenciálem v čele s kanadským šutérem Davidem, jenž dokázal v minulém ročníku nejvyšší francouzské soutěže vsítit 24 branek.

V úvodu utkání to nebyl severoamerický kanonýr, kdo by ukázal něco ze svého apetitu, nýbrž jeho protihráči. V deváté minutě nejprve vystihl rozehrávku hostů Abergel, který si poradil i tváří v tvář Lucasi Chevalierovi. Jen několik desítek vteřin nato navíc vymetl levou šibenici branky Lille po další zpackané zpětné přihrávce Ponceau a poslal domácí do rychlé dvougólové výhody. Dogy si první nadějnou příležitost vypracovaly až ve 38. minutě, kdy si na centr Edona Zhegrovy naskočil David, kvůli teči jednoho z obránců ale Kanaďan bránu netrefil.

Krátce po návratu z kabin nebezpečně z přímého kopu vypálil Yusuf Yazici, branku Lorientu ovšem přestřelil. Dogy se kontaktního gólu dočkaly v 55. minutě, kdy David zužitkoval famózní průnikový pas Angela Gomese a ranou do pravého dolního rohu rozvlnil síť. Rozdíl jedné trefy vydržel na ukazateli skóre pouhých sedm minut, jelikož rychlý brejk dvojice Abergel a Romain Faivre zakončil druhý jmenovaný parádním lobem. Nenasytná ofenziva domácích neměla dost a po další skvostné kombinaci a dorážce Vincenta Le Goffa mezi nohama Chevaliera dopřála radost fanouškům na Stade du Moustoir počtvrté.

Lorient tak domácí utkání zvládl a udržel si ligovou neporazitelnost. V příštím kole se 3. září utká s Le Havrem, Lille ve stejný den přivítá Montpellier.

Více informací k zápasu

Racing Strasbourg - Toulouse FC 2:0

27.08.2023 15:00

Góly: 52. Emanuel Emegha, 89. Jean-Ricner Bellegarde

Fotbalisté Toulouse po skvělé remíze s PSG nezvládli utkání třetího kola Ligue 1, ve kterém prohráli na půdě Štrasburku 0:2. O vítězný gól se postaral krátce po začátku druhého poločasu Emanuel Emegha, pro něhož se jednalo o první branku v novém působišti po letním přestupu z rakouského Grazu. Hosté tak poprvé v nové sezoně ztratili všechny body.

V Alsasku se střetly dva celky, které v úvodu sezony bojovaly s velkým množstvím absencí. Zatímco domácímu Štrasburku chybělo v kádru pět hráčů, nedávný vítěz francouzského poháru postrádal ještě o jedno jméno navíc. I přesto ale oba týmy stihly zapsat jedno ligové vítězství. Štrasburk v úvodním duelu překvapivě zdolal dosud trápící se Lyon a Toulouse rovněž na začátek soutěže opět porazilo svého soka z finále Coupe de France, tedy Nantes.

Na první střelu na branku si diváci na Stade de la Meinau museli počkat do 16. minuty. Domácí Emegha si naskočil na přesný centr z pravé strany, ale jeho hlavičku, jenž mířila do levého dolního rohu, brankář Guillaume Restes zneškodnil. Po většinu prvního poločasu sice hru kontrolovali hosté, o čemž svědčil i poměr držení míče, ale žádnou výraznější šanci si vypracovat nedokázali. Ve 32. minutě hry se k zakončení hlavou dostal útočník Toulouse Thijs Dalinga, ale jeho nepřesná hlavička minula cíl o několik metrů.

Záhy po změně stran se měnilo skóre zápasu. V 52. minutě vyslal Jean-Ricner Bellegarde centr do vápna, na nějž si naskočil Emegha a svou hlavičkou vystřelil týmu z Alsaska vedení. Stejně jako v prvním dějství dominovali Les Violets v držení balonu, ale jejich optický tlak žádnou větší šanci nepřinesl. Naopak domácí přidali minutu před koncem pojistku v podobě druhého gólu. Bellegarde si našel přízemní centr směřující dovnitř pokutového území a nasměroval ho do levého horního rohu branky.

Souboj zraněními poznamenaných celků tedy ovládli domácí, kteří zvítězili již podruhé v sezoně. Jejich příštím soupeřem bude 3. září venku Nice, zatímco Toulouse ve stejný den přivítá Clermont.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - Stade Reims 1:3

27.08.2023 15:00

Góly: 45+3. Musa Al-Tamari - 8. Yunis Abdelhamid, 41. Teddy Teuma, 56. Teddy Teuma

Fotbalisté Reims pokračovali v dobrých výkonech i na půdě Montpellieru, kde zvítězili ve třetím kole Ligue 1 3:1. Hosté rozhodli o své výhře již v prvním poločase, kdy vsítili dva góly. Hlavní postavou utkání byl Teddy Teuma, jenž na první branku nahrával a další dvě sám vstřelil. La Paillade tak poprvé v letošním ročníku poznali chuť porážky, zatímco červenobílí uzmuli tři body podruhé v řadě a posunuli se do první čtveřice v tabulce.

Jihofrancouzský celek se v úvodu nového ročníku těšil nad očekávání dobrým výsledkům. V prvním kole mu sice utekl triumf kvůli inkasovanému gólu z 90. minuty, vše si však vynahradil o týden později, kdy překvapivě lehce zvítězil na hřišti Lyonu 4:1. Lví podíl na tom měla především letní posila z norského Lilleströmu Akor Adams. Nigerijský útočník se ve zmiňovaných duelech trefil dohromady třikrát. O velkou ofenzivní oporu naopak přišli hosté, ti se ale i bez Folarina Baloguna, který se po hostování vrátil do Arsenalu, dočkali v minulém utkání první výhry, když doma porazili Clermont.

Hostující fotbalisté si krátce po úvodním hvizdu vypracovali zajímavou střeleckou příležitost. Po šikovné otočce zakončoval japonský křídelník Keito Nakamura, ovšem míč prosvištěl kousek od levé tyče. Horko bylo ale i před bránou soupeře. Na rohový kop naskočil Kiki Kouyaté, jenže 26letý stoper mířil nad. To před brankou hostů hlavičkoval daleko přesněji velezkušený Yunis Abdelhamid a nedal brankáři žádnou šanci. Vedení ještě navýšil nádherně kopnutým přímým kopem technicky obdařený Malťan Teuma. V nastaveném čase stihl po parádní individuální akci vsítit kontaktní branku Mousa Al-Tamari prudkou ranou na přední tyč.

Hráči v pruhovaných dresech chtěli za každou cenu srovnat co nejdříve, a tak vlétli na soupeře po změně stran jako uragán. Jejich pozitivní nálada však netrvala dlouho. Znovu byl totiž středem pozornosti Teuma, jenž ideálně trefil míč z voleje, a Benjamin Lecomte tak opět tahal balon z vlastní sítě. O pár minut později si tuto činnost mohl zopakovat, poněvadž Reims dostalo možnost pokutového kopu. Lecomte tentokrát svůj tým ohromně podržel, jelikož příležitost Oumara Diakitého fantasticky vychytal. La Paillade ovšem chycená penalta nedodala potřebné sebevědomí na zvrat utkání, a tudíž hráči ve světle modrých dresech odjeli se všemi třemi body do Reims.

Hosté tedy dotáhli duel do úspěšného konce a protáhli sérii neporazitelnosti na hřišti jihofrancouzského celku již na pět soutěžních zápasů. V příštím kole se Reims představí na hřišti Mét, kam zamíří 3. září. Montpellier ve stejný den změří síly s Lille.

Více informací k zápasu

Clermont Foot - FC Metz 0:1

27.08.2023 15:00

Góly: 69. Georges Mikautadze

Hráči Mét si ve třetím kole Ligue 1 připsali první triumf v sezoně, když na hřišti Clermontu zvítězili 1:0. Domácí celek sice držel míč po většinu času na svých kopačkách, ale k ohrožení branky mu chyběla potřebná kreativita ve středu pole. Utkání tak rozhodl v 69. minutě Georges Mikautadze, jenž začal i v nejvyšší francouzské soutěži navazovat na minulou sezonu, ve které vsítil 23 ligových branek.

Jak Les Lanciers, tak Les Grenats se po dvou odehraných kolech nacházeli na chvostu tabulky a odděloval je jediný bod. Oba celky se navíc nemohly spolehnout na své defenzivy, které rovněž patřily k nejhorším v celé lize. V případě Clermontu se však po loňském konečném osmém místu očekávala výsledková vzpruha a posun směrem vzhůru. Nováček soutěže z Mét se k tomu jevil jako ideální soupeř.

Ke světlejším zítřkům za hostující tým mohl zavelet po chybě Moryho Diawa hned v úvodu prvního dějství Mikautadze. Ten na místo přihrávky lépe postavenému spoluhráči volil radši střelu, jež mířila daleko od levé tyče. Postupem času se osmělili také domácí, kteří půjčovali míč soupeři jen sporadicky. I přesto se šance rodily spíše na druhé straně. Aktivně hrající Mikautadze se zbavil dvou protihráčů, ale jeho přízemní projektil zlikvidoval v rozkleku Diawa.

Ani po přestávce nemohli hráči Clermontu najít recept na dobře zorganizovanou obranu soupeře. Neatraktivní střetnutí plné faulů a nepřesností rozčísl v 69. minutě Mikautadze. Ten využil podklouznutí Florenta Ogiera na polovině hřiště, posunul si balon do běhu a tváří v tvář Diawovi jej uklidil "za háčky”. Vyrovnání odmítl v samém závěru Alexandre Oukidja, který reflexivním zákrokem vykryl nebezpečnou standardku z dílny Muhammeda Chama.

Clermont tak souboj s nováčkem soutěže nezvládl a potřetí v sezoně prohrál. Dalším soupeřem mu bude 3. září Toulouse, Méty se ve stejný den střetnou s Reims.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - Le Havre AC 2:2

27.08.2023 13:00

Góly: 10. Ludovic Blas, 24. Christopher Wooh - 40. Nabil Alioui, 70. Nabil Alioui

Fotbalisté Rennes ztratili ve třetím kole Ligue 1 slibně rozjetý zápas proti Le Havre a s nováčkem soutěže nakonec pouze remizovali 2:2. Domácí sice velmi brzy poslala do vedení první brankou v novém dresu někdejší opora Nantes Ludovic Blas a červenočerní následně vstřelili i další gól. Pak ale začalo galapředstavení Nabila Aliouiho, který v závěru první půle snížil a 20 minut před koncem dokonce srovnal. Na své dva první zásahy ve francouzské nejvyšší soutěži dosáhl i přesto, že jeho tým musel po vyloučení Samuela Grandsira dohrávat v oslabení.

Domácí celek vlétl do nového ročníku v dobré formě, když nejprve smetl Méty 5:1 a následně remizoval 1:1 s loňským vicemistrem z Lens. Se ziskem čtyř bodů se tak pohyboval v horní části tabulky a vyhlížel utkání s nováčkem z Le Havre. Ten si dosud připsal jeden bod a před zápasem byl považován za jasného outsidera. Do karet mu nehrál ani fakt, že na půdě Rennes vyhrál naposledy v roce 1991.

Svěřenci Bruna Génésia se role favorita nezalekli a hned v úvodu duelu šli do vedení. Blas vybojoval na polovině hřiště míč a namířil si to k velkému vápnu. Odtud nejprve nastřelil jen bránícího Arouna Sanganteho, ale napodruhé se už nemýlil. Atmosféru v Roazhon Parku ještě vylepšil ve 24. minutě Christopher Wooh, který po standardní situaci využil zmatku před soupeřovou brankou a pohodlně doklepl balon do sítě. Těsně před odchodem do šaten odpověděl gólově i nováček soutěže. Na centr ideálních proporcí z dílny Christophera Operiho si naskočil Alioui a hlavou jej poslal za záda bezmocného matadora Steva Mandandy.

Po změně stran mohl přidat pojistku Amine Gouiri, ale jeho ostrý pokus vykopl z brankové čáry dobře postavený Gautier Lloris. O pár chvil později si počínal nezkušeně levý záložník hostujícího týmu Grandsir, který za svůj tvrdý zákrok viděl oprávněně druhou žlutou kartu a zápas tak pro něj předčasně skončil. Obrana domácích se však nechala ukolébat a v 70. minutě klub z Normandie srovnal krok. Loic Nego vyslal na zteč výbornou přihrávkou Aliouiho, ten si srovnal krok na střelu a krásným obstřelem na zadní tyč překonal Mandandu podruhé.

Rennes tak nepotvrdilo roli favorita a do tabulky si připsalo pouze bod. V lepší výsledek bude doufat 2. září na půdě Brestu, Le Havre přivítá o den později Lorient.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - RC Lens 3:1

26.08.2023 21:00

Góly: 45. Marco Asensio, 52. Kylian Mbappé, 90+1. Kylian Mbappé - 90+5. Morgan Guilavogui

PSG si v novém ročníku Ligue 1 připsalo první vítězství, když ve třetím kole porazilo Lens na vlastním hřišti 3:1. V duelu dvou nejlepších celků minulé sezony se na branku čekalo do závěru úvodního dějství, kdy k plnému bodovému zisku přiblížil domácí Marco Asensio. Pro španělského útočníka, jenž v létě opustil jako volný hráč Real Madrid, šlo o první soutěžní trefu v dresu Pařížanů. Po změně stran pak porážku Racing Clubu zpečetil Kylian Mbappé, jenž se tak prosadil i ve druhém utkání po návratu do sestavy.

Pařížský celek se po dvou kolech nacházel v nezvyklé situaci, jelikož ani v jednom z utkání nezvítězil a v tabulce mu před tím dalším patřila až 12. příčka. Alespoň částečným uklidněním pro příznivce PSG byl návrat Mbappého do sestavy, jenž se téměř okamžitě odvděčil přesnou trefou z pokutového kopu. Rozšířit své střelecké konto chtěl také proti Lens, které prozatím nenavázalo na skvělou jízdu z loňského ročníku a stejně jako klub z hlavního města čekalo na první vítězství.

Úvodní příležitost si Pařížané vytvořili již po sedmi minutách hry, kdy do malého vápna centroval Achraf Hakimi. Na Maročanův pas si naběhl Asensio, kterému chyběly pouze decimetry k tomu, aby z nebezpečného prostoru i zakončil. Hosté si první střelu vypracovali v 18. minutě, kdy po bleskové kombinaci pálil Adrien Thomasson vysoko nad.

Na konci úvodní půlhodiny zahrozili domácí rychlým protiútokem do otevřené obrany, proti přízemní ráně Mbappého ale Brice Samba skvěle zasáhl. O chvíli později již francouzský kanonýr gólmana Racing Clubu pokusem z voleje překonal, Sambu ale na brankové čáře zastoupil spoluhráč Kevin Danso. Skóre se tak měnilo až v závěru úvodního dějství, kdy přesnou střelou z hranice pokutového území poslal PSG do vedení Asensio.

Naděje Lens na bodový zisk výrazně poklesly v 52. minutě, kdy vedení Pařížanů navýšil prudkou ranou z první Mbappé. Francouz byl při chuti a jen o chvíli později po rychlém uvolnění znovu zakončoval. Napodruhé ale již neuspěl a zamířil vedle. V 65. minutě se souboj Samby s domácím forvardem opakoval znovu, Mbappého projektil dokázal gólman Racing Clubu vytěsnit pohotovým zákrokem na roh.

O minutu později mohl na druhé straně snížit střídající Elye Wahi, pokus směřující na zadní tyč si ale Gianluigi Donnarumma pohlídal. Obrana Lens mohla znovu kapitulovat v 76. minutě, úprk ze strany ale Ousmane Dembélé zakončil jen do boční sítě. V nastavení vedení Les Parisiens navýšil tečovanou střelou Mbappé. Nakonec se čestné trefy dočkali i hosté, když se ranou na přední tyč prosadil Morgan Guilavogui.

Pařížané tak potvrdili roli favorita a poprvé v sezoně zvítězili. Na to se pokusí navázat 3. září proti Lyonu, Lens se o den dříve představí v Monaku.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - Stade Brestois 2:0

26.08.2023 19:00

Góly: 4. Chancel Mbemba, 65. Ismaïla Sarr

Marseille porazila ve třetím kole Ligue 1 na svém hřišti Brest 2:0, a spravila si tak pošramocenou reputaci z minulého týdne, ve kterém vypadla z kvalifikace Ligy mistrů a ztratila skvěle rozjetý ligový zápas v Métách. Olympionici se dostali do vedení hned v úvodu po trefě Chancela Mbemby. Vítězství navíc po změně stran zpečetil Ismaïla Sarr, pro kterého se jednalo o první trefu v bílém dresu po přestupu z Watfordu. Patrně nejdůležitějším mužem celku z azurového pobřeží byl však brankář Pau López, jenž svůj tým spasil několika veledůležitými zákroky.

Nepovedené období Marseille odstartoval v Lize mistrů pozdním penaltovým faulem proti Panathinaikosu Matteo Guendouzi, stejný hráč pak v následném rozstřelu neproměnil pokutový kop, a zásadně se tak podílel na vypadnutí Olympioniků. Návrat do ligové soutěže navíc také neprobíhal dle jejich plánů, když pouze remizovali na hřišti Mét, které hrály více než půl hodiny v oslabení. Brest naopak heroicky otočil utkání s Lens, na což následně navázal skalpem nováčka z Le Havru.

Tentokrát fotbalisté Marseille začali fantasticky. Na centr z přímého kopu si naskočil Mbemba a už ve čtvrté minutě hlavou otevřel skóre. Hra se následně poněkud uklidnila a diváci příliš zajímavých možností neviděli. To se změnilo po necelé půlhodině, kdy měl slibnou příležitost Mehdi Camara, který ale narazil na připraveného Lópeze. Španělský gólman byl v hlavní roli i o několik okamžiků později, kdy zneškodnil příležitost Jérémyho Le Douarona.

Hosté pokračovali v odvážné hře i po změně stran. Proti nebezpečné hlavičce Le Douarona opět skvěle zasáhl López. Na druhé straně se v dobré možnosti ocitl Pierre-Emerick Aubameyang, z malého vápna však mířil vedle. V 65. minutě se již hráči v bílých dresech radovali podruhé, po centru se v malém vápně balon odrazil na kopačku Sarra, jenž bez problému dorazil do brány. Od té doby už hráči Marseille hru kontrolovali a náskok si vzít nenechali.

Brestu se tak nepovedlo prohloubit soupeřovo nepovedené období a poprvé v sezoně prohrál. V příštím kole 2. září přivítá Rennes, Marseille se o den dříve představí v Nantes.

Více informací k zápasu

FC Nantes - AS Monaco 3:3

25.08.2023 21:00

Góly: 5. Mostafa Mohamed (pen.), 15. Jean-Charles Castelletto, 48. Mostafa Mohamed - 27. Takumi Minamino, 58. Wissam Ben Yedder, 85. Myron Boadu

Nantes remizovalo ve třetím kole Ligue 1 s Monakem 3:3. Dlouho to vypadalo, že by ze zápasu mohli Kanárci vytěžit všechny body. Už v páté minutě totiž nasměroval k úspěchu tým z rodiště spisovatele Julese Verna útočník Mostafa Mohamed, jenž po změně stran vybudoval domácím přesným zakončením už dvoubrankový náskok. Monako ale tak dlouho klepalo na dveře defenzivy Kanárků, až nakonec střídající Nizozemec Myron Boadu po minutě na trávníku zařídil Knížatům alespoň bod.

Nová sezona Nantes jako by jen zrcadlila problémy z té loňské. Kanárci v úvodních utkáních sice herně nezklamali, jenže vinou mizerné produktivity nezískali ani bod. Na ofenzivní potíže si naopak rozhodně nemohli stěžovat v Monaku. Červenobílí za dvě kola nasázeli sedm branek, a navíc se v jejich dresu probudil japonský reprezentant Takumi Minamino, jenž se proti Štrasburku podílel na všech gólech.

Do vedení se ale překvapivě dostali domácí Kanárci, když už v páté minutě neodmítl obrovskou šanci v podobě penalty Mostafa Mohamed. I druhé zakončení na branku v podání fotbalistů Nantes skončilo gólem. Tentokrát se prosadil stoper Jean-Charles Castelletto, který si skvěle naskočil na centr z rohového kopu a poslal svůj tým v 15. minutě do dvoubrankového vedení. Skóre se opět měnilo ve 27. minutě, a tentokrát se o to postarali hostující fotbalisté. Obránce Caio Henrique poslal oblouček na Minamina a ve formě hrající Japonec bez problémů hlavou snížil.

Monaku nevyšel ani vstup do druhého dějství a opět to byl Mostafa Mohamed, který překonal Philippa Kohna, když si ve vápně našel zpětnou přihrávku od Quentina Merlina. V 58. minutě Knížata opět odpověděla. Po neúspěšném pokusu Mohameda Camary se v pokutovém území nejrychleji zorientoval Wissam Ben Yedder a střelou z prvního doteku překonal Remyho Descampse. Gólman Nantes se ale vyznamenal v 71. a 73. minutě, když dvakrát zlikvidoval ostrou ránu z kopačky Minamina. V závěru zápasu vyšlo Adimu Hütterovi skvěle střídání, když se po minutě na hřišti postaral o vyrovnání Boadu.

Nantes tedy smazalo nulu na kontě bodů a připsalo si remízu. Přesně za týden jej čeká další atraktivní páteční předehrávka doma proti Marseille, Monako o den později přivítá Lens.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
AS Monaco
3
2
1
0
10 : 5
7
2
Olympique Marseille
3
2
1
0
6 : 3
7
3
Stade Reims
3
2
0
1
6 : 3
6
4
Stade Brestois
3
2
0
1
5 : 5
6
5
Racing Strasbourg
3
2
0
1
4 : 4
6
6
Stade Rennes
3
1
2
0
8 : 4
5
7
FC Lorient
3
1
2
0
5 : 2
5
8
Paris Saint-Germain
3
1
2
0
4 : 2
5
9
Montpellier HSC
3
1
1
1
7 : 6
4
10
Lille OSC
3
1
1
1
4 : 5
4
11
Toulouse FC
3
1
1
1
3 : 4
4
12
FC Metz
3
1
1
1
4 : 7
4
13
OGC Nice
3
0
3
0
2 : 2
3
14
Le Havre AC
3
0
2
1
5 : 6
2
15
FC Nantes
3
0
1
2
4 : 7
1
RC Lens
3
0
1
2
4 : 7
1
17
Olympique Lyon
3
0
1
2
2 : 6
1
18
Clermont Foot
3
0
0
3
2 : 7
0

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (24)

Přidat komentář
Mandanda_30

Pau López dneska výborně Auba měl dneska na klid dát hattrick s těma tutovkama co měl

Reagovat
Israha

Mbemba taky výborný, ale kdo se mi opět vůbec nelíbil, byl Ndiaye. Buď se schovává a nebo dává pozdě balon od nohy a zadrbává útoky. A Rongier s tou svou mizernou odolností vůči presinku byl taky dost na facku. Ale konečně jsme v zápase neměli příšernou smůlu a hned z toho jsou relativně klidné tři body. To půjde.

Reagovat
Israha

pro Brest, ti vypadají, že letos budou chtít hrát kvalitní fotbal. Chvílemi v kombinaci a výstavbě útoků lepší, než my.

Reagovat
Woods

Neskutocne komicky posobi PSG. Mbappe s nimi vy…..l ako male dieta …. Dohra sezonu a zadarmo odide do Realu…. Necakal som ze budu za takychto sasov

Reagovat
Thimpu25

ona bude větší komedie, až si jednou většina natěšených fanoušků Realu zase stříkne do textilu po dalším nadpisu: Mbappé prodloužil smlouvu

a nebo ještě lepší, Real už o Mbappého ztratí po tý telenovele úplně zájem

Reagovat
Israha

"a nebo ještě lepší, Real už o Mbappého ztratí po tý telenovele úplně zájem" - osobně v to doufám

Reagovat
Thimpu25

já úplně tu krvelačnou touhu ze strany Realu o Mbappého moc nechápu... jasně, odešel Benzema, ale i tak ten jeho útok má potenciál na x let dopředu...

spíš mi přijde, že je to prostě furt hlavně boj mezi oběma vedeními, hlavně si honit ego... ano, Mbappé v současné chvíli do top 5 nejlepších útočníků na světě... ale už bych se fakt vykašlal na to řešit, jestli jo, nebo ne, prodlouží, neprodlouží... to je jak zacházet s harantem, co neví , co chce ... i bez Kyliana bude fungovat Real moc dobře

Reagovat
Israha

Mě osobně asi nejvíc nasírá, že kvůli Mbappémánii si Pérez nechal utéct Haalanda i Kanea, kteří byli k mání za na dnešní dobu poměrně rozumné peníze a navíc by se k Vinckovi a spol. systémově mnohem více hodili. Aktuálně už to taky vnímám ze strany Péreze jako úpornou snahu prosadit si svoji a neshodit se v očích veřejnosti jako někdo, kdo nepřivede hráče, kterého fanouškům takříkajíc síbil.

Reagovat
Thimpu25

vidím to úplně stejně... jenže Pérez je v tomhle prostě stejně ješitnej jako Al Khelaifi... ve finále si toho fracka rozmazlili právě oni

Reagovat
zasranej malíř

Mbappe>PSG

Reagovat
Israha

Každopádně Ugarte bude dost možná nejlepší posila PSG na hodně dlouho. Ještě mu určité herní aspekty chybí, ale velmi mi připomíná Casemira a jeho schopnosti hasit průsery po ztrátách a laxním dostupování ofenzivních hráčů. Furt on sám o sobě neřeší problém, když proti té Enriqueho házené soupeř zaleze a Mbappé s Dembelém se tím pádem nebudou moct s míčem rozběhnout, ale minimálně umožní té útočné vozbě PSG se méně soustředit na vracení se a vypomáhání dozadu. Pokud navíc zvládne hrávat na hraně, ale nenechávat se příliš vykartovávat, bude brzy v konverzacích o nejlepším DM současného fotbalu.

Reagovat
smazaný uživatel

On a Zaïre-Emery jsou skvělá dvojka, jenom ten Vitinha na mě působí strašně průměrně, být tam místo něj třeba Bernardo, tak je to záloha v topu.

Reagovat
Lopiger

Včera mi přišlo že Vitinha hrál skvěle, minulou sezonu hrál hodně často dost alibisticky, přihrávky jen na jistotu, ale včera měl hodně dobré vyvážení balonů a hru na jeden dotyk směrem dopředu (podobně jako Zaire-Emery). Myslím si že ti tři mají velký potenciál tvořit silnou, dynamickou a agresivní zálohu. Všichni jsou mladí, takže se můžou zlepšovat. Samozřejmě otázka jak jim to půjde proti top týmům...

Reagovat
Lopiger

Ale každopádně moc nechápu proč chcou pouštět Verattiho, podle mně je to furt top hráč, který by byl stále platný

Reagovat
Kucka

Jak to chápu, oni ho právě pouštět nechtějí, to Verratti chce pryč.

Reagovat
Eichel

doteraz nechápem, že sa Chelsea z boja o neho stiahla kvôli mzdovým nárokom a následne vybalili také prachy za caiceda a laviu

Reagovat
Lopiger

Je skvělý

Reagovat
Thimpu25

Reagovat
Langi

Lyon zacina byt docela paklub i tim projevem na hristi…fotbalova impotence, frustrace, rozhazovani rukama, diskuse s rozhodcimi…a 1 bod ze 3 zapasu

Jinak bez Lacazetta je ten utok uplny joke…tam nema vubec kdo hrat a proc Blanc hraje 4-2-3-1, kdyz prakticky nema AMC je mi zahadou…Caqueret fakt neuhraje to, co sveho casu, Grenier nebo Fekir

Reagovat
Kucka

xG 0,09, to muselo vypadat

Reagovat
Langi

Tak zrovna tahle statistika je uplně k hovnu ...Nice mělo 1,09 a reálně taky neměli ani jedinou střelu, která by nějak gólem zaváněla.

Nicméně zápas to byl strašnej a ještě sudí Lyon docela podržel, protože Nice mělo kopat penaltu

Reagovat
Kucka

ok, k puštění highlightů mě to úplně nenalákalo

Reagovat
deadlife

Ten herní projev Lyonu je strašně průměrnej. Bez bojovnosti, samé vyčkávání a všechno mi to hlavně přijde na náhodu. Cherki občas nadprůměr, ale už se začíná trošku shazovat těmi přifilmovanými pády. Nejhorší na tom je to, že bez Lacazetta to asi směrem dopředu vůbec nepůjde (ne, že s ním by to byla nějaká ofenzivní hitparáda). Lopes v brance taktéž docela chybí. A hlavně už bude končit přestupák a moc to nevypadá na nějakou ofenzivněji laděnou posilu. Jsem zvědav o víkendu na špíl s PSG. Oni se vždycky dokázali se silnými soupeři chytnout, ale v současné situaci se obávám nejhoršího. Frustrující, koukat na současný Lyon.

Reagovat
Langi

tak jako, odešel Aouar, Dembele a Ekambi...aktuálně je útočník číslo 2 asi ten Sarr, za kterýho, nechápu, jak jsme mohli dát 11 ME

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele