Ligue 1 - preview 3. kola: Lyon čeká na první bod

25.08.2023, 08:20, aktualizováno 27.08.2023, 08:45
Previews
Smutný Alexandre Lacazette (© AFP)

Olympique Lyon chce na třetí pokus zapsat první bod, další šanci bude mít na půdě OGC Nice, které naopak hodlá po dvou nerozhodných výsledcích zvítězit. Rennes naopak hájí neporazitelnost proti Le Havru a Montpellier s Remeší. Štrasburk hostí Toulouse, zatímco LOSC Lille se představí v Lorientu...

Stade Rennes - Le Havre AC

neděle 13:00

Už po uvedeném počtu zápasů budou mít svěřenci Bruna Génésia za sebou střetnutí s oběma nováčky. To první s Metami jim vyšlo na výbornou. Les Ciel et Marine zatím mají na kontě pouhý bod a v Roazhon Parku pochopitelně nevyběhnou na trávník v roli favorita.

Bretaňský tým by v minulé sezoně v domácí statistice druhý nejlepší ze všech celků Ligue 1. Respektive takhle, zmíněný kouč začal u bývalého zaměstnavatele Petra Čecha trénovat v roce 2021 a od té doby se jeho výběru v domácím prostředí skvěle daří. Ostatně předvedli to už na úvod proti Les Grenats, kteří odjeli s výpraskem 1:5.

"Bůra" nadělili hráči v předsezonní přípravě i Nottinghamu Forest. Jednu branku zaznamenal také Lovro Majer. Bronzový medailista z mistrovství světa v Kataru však krátce poté odešel do Wolfsburgu. Pro změnu dresu se čerstvě rozhodnul i talentovaný Jérémy Doku, jenž odešel za 1,6 miliardy korun do Manchesteru City. "Tohle je pro mě skvělý den, a to po osobní i profesionální stránce. Manchester City je nejlepším fotbalovým klubem planety," prohlásil jednadvacetiletý Belgičan po podpisu smlouvy.

Na pravé straně místo něj pravděpodobně nastoupí výrazná posila z Nantes, tedy Ludovic Blas, jenž mimo jiné v minulém roce rozhodnul finále Coupe de France. Další v létě podepsaná akvizice, Srb Nemanja Matić, zřejmě rovněž neprosedí celých 90 minut na lavičce, možná by klidně mohl začít od začátku. Ani na ni se však kvůli zranění nedostali Martin Terrier a Warmed Omari. Na opačné straně barikády budou kouči Lukovi Elsnerovi chybět obránce Yoni Gomis, středopolaři Oussama Targhalline a Alois Confais.

Le Havre se mezi francouzskou elitu vrací po čtrnácti letech. Poslední vzájemné klání s Rennes se tedy datuje do února 2009. Tehdy se podařilo vyhrát nejtěsnějším rozdílem, když se o jedinou trefu postaral letos čtyřicetiletý Amadou Alassane, jenž už ukončil kariéru. O možnostech družiny Luky Elsnera napověděla předsezonní příprava, ve které bylo sehráno pět mačů s celky z Ligue 1 a všechny skončily nováčkovou porážkou.

Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
S. Mandanda - Assignon, Wooh, Theate, Truffert - Bourigeaud, Matič, Le Fée - Blas, Kalimuendo, Gouiri

Le Havre AC - pravděpodobná sestava:
Desmas - Négo, Salmier, A. Sangante, G. Lloris, Opéri - Kuzjaev, A. Touré, R. Ndiaye - Grandsir, N. Alioui

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.52 - 4.28 - 7.14

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Racing Strasbourg - Toulouse FC

neděle 15:00

Vítězství nad Lyonem v prvním kole dodalo Racingu sebevědomí, které však bylo důrazně ochlazeno po finálním hvizdu na Stade Louis II v Monaku. Naopak úřadující šampion Coupe de France ještě neprohrál, ač má za sebou i klání s PSG.

Remízu proti obhájci titulu zařídil proměněnou penaltou v 87. minutě Zacharia Aboukhlal, s nímž se do základní sestavy vedle Thijse Dallingy a Franka Magriho počítá i tentokrát. Před týdnem do kádru vůbec nebyli začleněni Ado Onaiwu a Farès Chaïbi, přestože odchod druhého jmenovaného do Frankfurtu se nakonec zřejmě neuskuteční.

Začátek angažmá tedy novému trenérovi Carlesi Martinezovi Novellovi celkem vychází. S hráči se zná, neboť dělal asistenta předchozímu lodivodovi Philippe Montanierovi. Předtím měl na starosti kuvajtské mladíky do dvaceti let, nicméně v jeho životopise nejzářivěji svítí fakt, že byl čtyři roky součástí proslulé barcelonské akademie La Masia.

Také Štrasburk vyrukoval do sezony s novým koučem. Frédéric Antonetti za necelé čtyři měsíce u kormidla vytáhnul klub z Alasaska alespoň na patnáctou pozici, když mu práci výrazně usnadňoval Habib Diallo, jenž ovšem k jednomu startu už další nepřidá, protože vyslyšel volání nikoli z Anglie, nikoli z Itálie, nýbrž ze Saúdské Arábie, kde si vybral celek Al Shabab FC.

Patrick Vieira, který nesplnil očekávání majitelů v Nice a který se po angažmá v Crystal Palace vrací do Ligue 1, tedy bude muset doufat, že se na někdejší formu rozpomene Kévin Gameiro, anebo že se dokáže výrazně prosadit alespoň jedna z nových ofenzivních posil, totiž Emanuel Emegha či talentovaný Brazilec Ângelo Gabriel, jenž přišel hostovat z Chelsea. Proti Toulouse bude v případě potřeby moci naskočit.

Racing Strasbourg - pravděpodobná sestava:
Sels - L. Perrin, Nyamsi, A. Sylla - Guilbert, Doukouré, Deminguet, Delaine - H. Diarra, Emegha, Bellegarde

Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
Restes - Desler, Logan Costa, Nicolaisen, Suazo - Sierro, Cásseres - Aboukhlal, Schmidt, Magri - Dallinga

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.25 - 3.57 - 3.31

Tip EuroFotbal.cz: 10

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - Stade Reims

neděle 15:00

Stihl jen jeden zápas na pár minut a pak se stěhoval definitivně pryč. A bezpochyby nebude lehké pro Montpellier nahradit hráče kalibru Elyeho Wahiho, bez jehož přítomnosti by se loni záchrana v Ligue 1 zřejmě nerodila vůbec snadno. Jednoduše už se pevně musí smířit s tím, že tenhle hráč je nadobro pryč, v takovém rozpoložení vyrazí v neděli odpoledne na Remeš.

Nabídce ve výši 30 miliónů eur šlo stěží odolat. I samotnému Wahimu v podstatě začal být MHSC malý, o dvacetiletého útočníka jevila zájem třeba tak slavná adresa, jakou ta v podobě Chelsea rozhodně je. Nakonec se rozhodovalo v posledních přestupových jednáních mezi jiným londýnským celkem, konkrétně West Hamem, a Lens. Wahi se ve finále rozhodl setrvat v Ligue 1, lákala ho pravděpodobně hlavně šance zahrát si na severu Francie slavnou Ligu mistrů.

Ačkoli výběr La Paillade v podstatě nemohl naplno počítat s pilířem svých ofenzivních řad, paradoxně jako by mu odchod opory na startu ročníku příliš neuškodil. Po dvou kolech získal na své konto slušné čtyři body, naposledy přitom venku vypráskal čtyřmi brankami Lyon. A možná že Montpellier našel za Wahiho adekvátní náhradu už teď. Doteď se útočník Akor Adams pohyboval pouze na norské scéně, po srpnovém přestupu ze Skandinávie už však stihl ve dvou kláních třikrát skórovat.

Pochopitelně že zastavovat by ve své střelecké produktivitě nechtěl ani proti Remeši. Parta kouče Willa Stilla na každý pád před týdnem získala své první body po úvodní porážce na půdě Marseille a porazila doma Clermont, takže nepřicestuje do Okcitánie špatně naladěna. "Je na nás, abychom byli koncentrovaní stejně jako v Lyonu. Je třeba být agresivní na obou stranách hřiště. To nám umožní obecně vyhrávat zápasy,” vytyčil v krátkosti cíle nejen před duelem s Les rouges et blancs domácí stratég Michel Der Zakarian.

Montpellier HSC - pravděpodobná sestava:
Lecomte - F. Sacko, Jullien, Kouyaté, I. Sylla - Chotard, Ferri - Mousa Al Tamari, Savanier, Nordin - Adams

Stade Reims - pravděpodobná sestava:
Y. Diouf - Foket, Agbadou, Abdelhamid, Wilson-Esbrand - Teuma, Matusiwa - Ito, Munetsi, Nakamura - Daramy

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.34 - 3.74 - 3.02

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Clermont Foot - FC Metz

neděle 15:00

Když v roce 2021 postupoval Clermont poprvé ve své historii do Ligue 1, předpovídala mu spousta expertů opětovný pád o patro níže. Ale v Auvergne-Rhone-Alpes záchranu ubojovali. V dalším roce měl už možná lepší reputaci, přesto se sestup čekal znovu. Les Lanciers ovšem vytřeli všem mrzoutům zrak osmou příčkou. A teď, před kláním s Métami, se už fakt nedaří.

V aktuální sezóně byl dokonce některými experty stavěn Clermont do jakési role černého koně. A ačkoli je zatím předčasné cokoliv hodnotit, tenhle hřebec z boxů nevyrazil na trať ideálně. První dvě překážky v podobě Monaca a Remeše nepřeskočil. A pokud zůstaneme u dostihové terminologie, žokej Pascal Gastien byl z výkonů svého mužstva po obou těchto duelech výsostně zklamán.

Stěží přitom odhadovat, zda se úspěch dostaví i v tomto případě, pokud by Gastienova parta předvedla obdobný výkon, byť proti domácím aktuálně stane papírově dosud nejlehčí sok, konkrétně navrátivší se nováček. Ale bacha, svěřenci kouče Lászla Bölöniho, který mimochodem konečně bude moci využít služeb uzdraveného kapitána Matthieua Udola, před týdnem evidentně zapomněli na prvotní výprask od Rennes. A před vlastními fanoušky uhráli cennou plichtu s Marseille.

Clermont na každý pád bude plnit roli mírného favorita. Po dvou prohrách možná zjistil, že navázat na loňský povedený ročník nebude lehkým úkolem. Nebo aspoň takový pocit zkrátka musí hráčům Gastien navodit, aby žádný aspekt hry nepodcenili. "Zjišťuji, že nám chybí agresivita a chuť skórovat. Snažíme se najít ideální pozice, musíme však pro to udělat mnohem víc,” čertil se domácí stratég po předešlém klání na Stade Auguste-Delaune. "Bylo to z fyzického hlediska komplikované, a to kvůli vedru. Nicméně to není žádná omluva. Uvidíme, jestli budeme schopni zareagovat proti Métám.”

Clermont Foot - pravděpodobná sestava:
M. Diaw - Seidu, Ogier, Pelmard - Zeffane, J. Gastien, Gonalons, Neto Borges - Cham, Andrič, Boutobba

FC Metz - pravděpodobná sestava:
Oukidja - Kouao, I. Traoré, Fali Candé, Udol - N'Doram - Sabaly, Jean-Jacques, Maïga, L. Camara - Mikautadze

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.02 - 3.56 - 3.96

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

FC Lorient - Lille OSC

neděle 17:05

Les Merlus v minulém ročníku nasbírali celkem o 12 bodů méně, než soupeř ze severu Francie. V posledních pěti vzájemných duelech se však ve vítězství pravidelně střídali, což znamená, že teď by opět měla být řada na nich.

Ve prospěch klubu ze Stade du Moustoir může hrát i skutečnost, že soupeř má za sebou první zápas play-off o postup do Evropské konferenční ligy. LOSC bylo proti chorvatské Rijece o gól lepší, jelikož v samotném závěru rozhodl nikoli Jonathan David, nýbrž Leny Yoro, jenž v A týmu prvně naskočil do utkání Ligue 1 v květnu minulého roku, což z něj po Joëlu Depraeter-Henrym činí druhého nejmladšího debutanta.

Nebýt toho, že svěřenci Paula Fonsecy v posledním kole minulé sezony jen remizovali se sestupujícím Troyes, mohl mít celek ze Stade Pierre-Mauroy jistou účast v základní skupině. Ve francouzské nejvyšší soutěži se pokusí o druhé vítězství, v čemž ovšem pro zranění nebudou pomáhat Tiago Djaló a Adam Ounas a kvůli karetnímu trestu si nezahraje Alexsandro Ribeiro. Mimo bude i Mohamed Bayo, o jehož služby projevila zájem italská Bologna.

Družina Régise Le Brise by potřebovala spolehlivého střelce, který by dokázal zaplnit mezeru po odchodu Terema Moffiho do Nice. Ani tak ale v prvních dvou utkáních nového ročníku mužstvo neprohrálo, přestože právě vedle Les Aiglons byl protivníkem také obhájce titulu z PSG, se kterým se v Parku princů podařilo uhrát bezgólovou plichtu.

Proti "Orlům" vyrovnával Siriné Doucouré, jenž si tím hlasitě řekl o základní sestavu. Lorient má na začátku nového zápasového cyklu několik zraněných fotbalistů, takže bylo potěšující zprávou, že na hostování dál zůstává Romain Faivre, byť tedy už ne jako kmenový hráč Lyonu, nýbrž anglického Bournemouthu.

FC Lorient - pravděpodobná sestava:
Mvogo - B. Meïté, Laporte, Talbi - G. Kalulu, L. Abergel, Makengo, Le Goff - Faivre, S. Doucouré, T. Le Bris

Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Chevalier - Tiago Santos, Yoro, B. Diakité, Ismaily - André, Ang. Gomes - Zhegrova, Yazici, Haraldsson - J. David

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.06 - 3.72 - 1.95

Tip EuroFotbal.cz: 02

Více informací k zápasu

OGC Nice - Olympique Lyon

neděle 20:45

Společně s Clermontem byl Lyon usazený po dvou odehraných kolech na samotném dně tabulky. Jeden z francouzských velikánů zkrátka nevstoupil do nové sezóny vůbec dobře a nyní bude hledat cestu za svými prvními body na půdě Nice. To doposud získalo dvě remízy, i na jihu Francie by zkrátka po střetnutích s Lille a v Lorientu rádi viděli nějaké to vítězství.

Poprvé od dávného roku 1966 se Olympique nedostal po úvodních dvou ligových duelech k žádnému pozitivnímu výsledku. "Ve sportu prožíváte vzestupy a pády. Právě teď procházíme těžkým obdobím. Ale pak přijdou na řadu chvíle, kdy za sebou vyhrajete hodně zápasů," věří v lepší budoucnost hostující pětadvacetiletý záložník Ainsley Maitland-Niles, nová posila z londýnského Arsenalu. "Možná jsme první dva zápasy prohráli. Sezóna však ještě zdaleka nekončí. Zbývá toho odehrát ještě spousta,” dodával.

Hosté se u Azurového pobřeží budou muset vypořádat s jednou velkou nepříjemností. Hodně nepovedený mač z uplynulého víkendu proti Montpellieru korunoval ještě červenou kartou Alexandre Lacazette, loni druhý nejlepší střelec Ligue 1, který tak vyfasoval disciplinární trest. I nadále je zraněná brankářská jednička Anthony Lopes, zdravotní lapálie ještě nepřekonal ani stoper Dejan Lovren.

Jestli chce Olympique pomýšlet na svůj premiérový úspěch, nesmí si k tělu připouštět statistiky a aktuální bilanci Nice před vlastními fanoušky. Les Aiglons padli na stadionu Allianz Riviera pouze dvakrát z posledních šestnácti ligových případů. Zato Lyon, tedy také v součtu z předešlým ročníkem, naopak třikrát v řadě na cizích hřištích nebodoval.

Domácí mají na marodce trojici hráčů ve složení Antoine Mendy, Jérémie Boga a Alexis Claude-Maurice, mimo nominaci na tohle střetnutí je pak gólman Kasper Schmeichel, jenž zatím prohrává boj o post jedničky s Marcinem Bulkou. Roli dvojky přitom poctivě plní dvaadvacetiletý Teddy Boulhendi. "Lyon není v tabulce umístěn na těch pozicích, na kterých by měl být. Je to tým s velkými zkušenostmi,” uvedl k soupeři Francesco Farioli, kouč OGC. "Bude to velmi těžký zápas, také složitý na přípravu. Soupeř k nám přicestuje odhodlaný, to jsem zdůrazňoval celý týden. My ovšem také víme, že na tom nejsme ideálně se dvěma získanými body.”

OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Bulka - Atal, Todibo, Dante, Bard - Sanson, Ndayishimiye, K. Thuram - Laborde, Moffi, S. Diop

Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
R. Riou - Clinton Mata, Čaleta-Car, Diomandé, Tagliafico - Lepenant, Tolisso - Cherki, Caqueret, B. Barcola - A. Sarr

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.01 - 3.83 - 3.72

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - Stade Brestois

sobota 19:00

Jen dva týmy zůstaly po dvou odehraných kolech v Ligue 1 se dvěma výhrami na kontě. A jestliže v případě ambiciózního Monaca se v podstatě nejednalo o takové překvapení, pak u Brestu musíme mluvit v poněkud jiné rovině. Bretaňský celek ale čeká jistě náročná zkouška, aby svou stoprocentní bilanci uchoval i pro další týden, představí se totiž na půdě Marseille.

Ten, kdo počítal s výkopem utkání na pátou hodinu odpolední a plánoval si víkendový program podle tohoto termínu, má jednoduše smůlu. Opakoval se totiž ten samý scénář jako z předešlého journée, kdy se vedení soutěže rozhodlo odložit dva zápasy na pozdější dobu. Důvodem jsou neustávající vedra, která by v kritických chvílích mohla ohrozit zdraví hráčů.

Takže došlo na opětovný, osvědčený dvouhodinový posun, výkop zkrátka bude uskutečněn až v podvečer, ne odpoledne. Na jihu Francie se čekají třicetistupňové teploty, čím více se budou blížit večerní hodiny, tím by mělo být počasí chladnější a pro kopanou vlídnější. Stěží ovšem domácí budou moci hledat výmluvu v pro sportování nevhodných podmínkách. Nároční fanoušci očekávají, že se podaří napravit minulý překvapivý výpadek na půdě nováčka z Mét, kde se konala jen remíza. "Situaci změníme tvrdou prací. Nemohu od hráčů žádat o moc víc," nehanil na každý pád své svěřence za pouhý bodový zisk marseillský lodivod Marcelino.

Nicméně dosáhnout na kýžený úspěch proti Brestu možná nebude představovat vůbec jednoduchý úkol. Nabuzení Piráti před sebou mají dokonce motivaci navíc, protože se senzačně mohou procpat do samotného čela tabulky. Dosavadní lídr z Monaca totiž v pátek třetí vítězství po sobě neurval, plichtil na půdě Nantes, a tak před svěřenci kouče Érica Roye leží šance vyhoupnout se před něj. "Ať se stane cokoli, budeme jen sami sebou,” krotil emoce hostující stratég. "Doufám, že budeme pokorní. Ale také je třeba být ambiciózní. Do každého zápasu, bez ohledu na to, proti komu hrajeme a kde hrajeme, jdeme s cílem bodovat.”

Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Pau López - Clauss, C. Mbemba, Gigot, Renan Lodi - I. Sarr, V. Rongier, Veretout, Harit - I. Ndiaye - Aubameyang

Stade Brestois - pravděpodobná sestava:
Bizot - Lala, Chardonnet, Brassier, Locko - Magnetti, Lees-Melou, Mah. Camara - Del Castillo, Satriano, Le Douaron

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.49 - 4.53 - 7.09

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - RC Lens

sobota 21:00

Šlágr třetího kola je nachystaný v Ligue 1 na sobotní večer. Narazí na sebe dva nejúspěšnější celky loňské sezóny, tedy mistr z PSG a vicemistr z Lens. Při letmém pohledu na průběžnou tabulku je přitom více než jasné, že po úspěchu budou hladové obě ekipy, vždyť doposud na své konto nepřidaly jedinou výhru. Obě se aktuálně neslavně krčí až v dolní polovině tabulky.

Takové umístění se rozhodně neslučuje s ambicemi ani jednoho klubu. Především pak ne s těmi pařížskými, v hlavní francouzské metropoli bezpochyby nejsou zvyklí na příčky, které jsou mimo ty přední. V podstatě se u Les Parisiens zužují obecné možnosti na tu jednu jedinou pozici, tedy tu nejvyšší. Vedoucí. První. Nic jiného než despotické postavení diktátora na trůně, a to od začátku až do konce, se nebere v potaz.

Domácí každopádně začali svou pouť s deficitem a ten je nyní potřeba dohnat. Je dost pravděpodobné, že na plichty s Lorientem a v Toulouse měla velký vliv nestabilní atmosféra v rámci celého pařížského kolosu. Avšak pryč už jsou především hádky útočníka Kyliana Mbappého s bafuňáři, které se propíraly prakticky celé léto. Rýsuje se také postupně finální kádr. Hráči si začínají být jisti, na čem jsou, s kým budou v následujících měsících sdílet kabinu, kdo jakou roli bude v sestavě mít. I kouč Luis Enrique, jenž se stále snaží zavést do hry své pořádky, snad dostane na práci potřebný klid a prostor.

Sám španělský stratég ve službách PSG mimochodem neviděl uplynulá dvě klání úplně špatně. Ačkoli je jasné, že na papíře se měly konat dvě výhry a ne dva nerozhodné výsledky. "Musím říct, že to bylo velmi pozitivní. S hráči to chce prostě čas, než se navzájem poznáme,” vysvětloval. "Ten je potřeba k tomu, aby mužstvo pochopilo, co jako trenér chci. Ale také k tomu, aby se spolu všichni naučili žít.”

Lens si rovněž představovalo lepší start do nové sezóny, vždyť se konala jen porážka v malém bretaňské derby proti Brestu a následná dělba bodů v dalším lokálním souboji s Rennes. Konečný rezultát v duelu se SRFC zřejmě fanoušky tolik neuspokojil, každopádně oznámení nové posily zajisté ano. K řadám Les Sang et Or se definitivně připojil forvard Elye Wahi.

Žádná představovačka v útrobách stadionu nebyla na pořadu dne. Wahi, loni velký ofenzivní tahoun Montpellieru, útočný lídr, a to i přes svůj stále ještě mladý věk, se pozdravil s fandy už těsně před zápasem. Pózoval s novým dresem, mával jim. Lens za něj jinak vyplázlo rekordní sumu 30 miliónů eur! "Absolvoval s námi krátkou přípravu, připojil se teprve před týdnem. Já budu nakonec ten, kdo rozhodne, zda nastoupí od začátku,” mlžil hostující kouč Franck Haise, zda se jeho čerstvá akvizice v Parku princů ukáže. "Pocestuje do Paříže. A ne jen kvůli návštěvě hlavního města,” naznačil na každý pád, že by se na hřišti přece zjevit mohl.

Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Hakimi, Marquinhos, Škriniar, L. Hernández - Vitinha, Ugarte, Zaïre-Emery - O. Dembélé, Ekitiké, K. Mbappé

RC Lens - pravděpodobná sestava:
B. Samba - Gradit, Danso, Medina - Frankowski, Abdul Samed, A. Diouf, Machado - Thomasson, Sotoca, Fulgini

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.64 - 4.29 - 5.38

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

FC Nantes - AS Monaco

pátek 21:00

Společně s Brestem zůstalo Monaco v Ligue 1 po dvou kolech bodově stoprocentní. O prodloužení své bilance se teď pokusí na půdě Nantes, které naopak po dvou prohrách nutně potřebuje nějakou vzpruhu. Zrovna proti ASM a aktuálnímu lídrovi francouzské nejvyšší soutěže bude nicméně hodně složité hledat cestu za dobrým výsledkem. Knížatům se zkrátka pod koučem Adim Hütterem daří.

Za 180 minut nastříleli hosté v úvodních dvou zápasech proti Clermontu a Štrasburku sedm branek. O pět z nich se postarali dva hráči, a to Wissam Ben Yedder a Takumi Minamino. Především u druhého jmenovaného jsou dva zapsané přesné zásahy poměrně překvapením. Jestliže pod bývalým lodivodem Philippem Clementem patřil spíše do řad náhradníků, Hütter ho nasadil v úvodních dvou kláních hned od začátku.

A Japonec se svému šéfovi okamžitě odvděčil. V podstatě tak není jediný důvod trhat něco, co aktuálně moc dobře funguje, a i na Bretaňském poloostrově by měl vyrukovat trojzubec s ním, monackým kapitánem a Aleksandrem Golovinem. "Cítím se prostě parádně,” uvedl asijský reprezentant pro oficiální klubový web. "Měl jsem dobré pocity už od přípravy. Máme nového trenéra a praktikujeme jiný styl hry. Možná i proto moje výkonnost roste,” pochvaloval si.

Samozřejmě že Monaco jasně vzkázalo, že hodlá usilovat, podobně jako v loňských ročnících, o přední pozice. Je zajisté velmi brzy cokoli hodnotit, Minamino každopádně věří, že se podaří uzmout aspoň ty příčky, které zaručí kvalifikaci do Ligy mistrů. "Chceme skončit co nejvýše, abychom na této scéně mohli znovu působit,” přál si. "Osobně chci hrát dobře v každém zápase, dávat co nejvíce gólů a sbírat co nejvíce asistencí."

Kanárci naopak prožili těžkopádný start do nového období. Už v předešlé sezóně se v Ligue 1 zachránili na poslední chvíli. A Pierre Aristouy, stratég Nantes, je již nyní pod palbou některých kritických hlasů. "Opravdu tomu tlaku nerozumím,” vyjadřoval se domácí kapitán Pedro Chirivella. "Odehráli jsme přece jen dvě utkání. Ano, je co zlepšovat a musíme body získávat pravidelněji. Ale v tomto období je to vlastně obecně normální. Navíc je tu také spousta pozitivního,” dodal.

FC Nantes - pravděpodobná sestava:
Descamps - Pierre-Gabriel, Castelletto, Pallois - Coco, Pedro Chirivella, Douglas Augusto, Merlin - Mollet, Simon - Ganago

AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Köhn - Singo, Zakaria, Magassa - Vanderson, Yous. Fofana, Moh. Camara, Caio Henrique - Minamino, Ben Yedder, Golovin

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.09 - 4.04 - 1.87

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
AS Monaco
2
2
0
0
7 : 2
6
2
Stade Brestois
2
2
0
0
5 : 3
6
3
Stade Rennes
2
1
1
0
6 : 2
4
4
Montpellier HSC
2
1
1
0
6 : 3
4
5
Lille OSC
2
1
1
0
3 : 1
4
6
Olympique Marseille
2
1
1
0
4 : 3
4
7
Toulouse FC
2
1
1
0
3 : 2
4
8
Stade Reims
2
1
0
1
3 : 2
3
9
Racing Strasbourg
2
1
0
1
2 : 4
3
10
OGC Nice
2
0
2
0
2 : 2
2
11
FC Lorient
2
0
2
0
1 : 1
2
Paris Saint-Germain
2
0
2
0
1 : 1
2
13
RC Lens
2
0
1
1
3 : 4
1
Le Havre AC
2
0
1
1
3 : 4
1
15
FC Metz
2
0
1
1
3 : 7
1
16
FC Nantes
2
0
0
2
1 : 4
0
17
Clermont Foot
2
0
0
2
2 : 6
0
Olympique Lyon
2
0
0
2
2 : 6
0

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
Israha

Hm, Correa na hostování s opcí, další velmi dobrý deal ze strany Longorii a aktuálně tím pádem pro Marcelinův 442 systém máme skoro všechny posty zdvojené...ale pořád mě děsí to, že s Amavim a Lirolou mimo soupisku jdeme do tří soutěží pouze s dvěma krajními beky. To nedá ani Lodi, který je mladší a z Atlética zvyklý na fyzicky náročnou hru, natož Clauss. V kádru jsou čtyři stopeři, takže s nimi se asi jako s alternativami nepočítá...nevím, tohle může být skutečnost, která nám zničí sezonu .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele