Ligue 1 - souhrn 26. kola: Mbappé s Messim rozebrali ASSE

25.02.2022, 22:54, aktualizováno 27.02.2022, 22:42
Komentáře a souhrny
Radost hráčů Lille (© AFP)
Kylian Mbappé vystřihl tříbodový večer a pomohl tak Paris Saint-Germain obrátit zápas se St. Étienne. Úvodní sobotní duel mezi Štrasburkem a Nice vítěze ani gól nepřinesl, remizovalo i Marseille v Troyes. Rennes se posouvá tabulkou a v tuto chvíli je už na čtvrtém místě. AS Monaco neudrželo vedení a podlehlo Remeši 1:2, obrat se povedl i Lens v Angers. Lyon opět ztratil, tentokrát podlehl Lille...

Olympique Lyon - Lille OSC 0:1

27.02.2022 20:45

Góly: 35. Gabriel Gudmundsson

Lyon potvrdil, že proti Lille se mu dlouhodobě prostě vůbec nedaří. Na ligové scéně nad ním nevyhrál už pojedenácté v řadě, ba co hůře, utrpěl od svého protivníka ze severu Francie již svou šestou porážku za toto období. LOSC rozhodně nepůsobilo na hrací ploše lepším dojmem, bylo ale pro něj klíčové, že udržel čisté konto také po jediné trefě Gabriela Gudmundssona.

Domácí byli v úvodních pasážích zápasu aktivnějším celkem, do první větší šance se dostal Dembélé, nicméně z blízkosti na brankáře Léa Jardima nevyzrál. Pak se hostujícího muže v rukavicích snažil přelstít Toko Ekambi, jenže míč nasměroval v podstatě pouze jenom do jeho náruče. Až do 35. minuty se vlastně "Dogy" k ničemu vážnějšímu nepropracovaly. Zase, jako už poněkolikáté v minulosti, ale ukázaly, jak produktivní umějí být. Xeka z pravé strany vyslal centr do šestnáctky, tam jaksi podklouzl stoper Thiago Mendes, který míč nechtěně prodloužil ke Gudmundssonovi, a ten, sbíhající si ze druhé vlny, zacílil parádně do šibenice.

Lyon měl ještě dostatek času, jak na nepříjemný stav zareagovat, vytvořil si několik solidních možností, avšak ani jedna z nich ve vyrovnání nevyústila. Třeba do obrátky se v jedné takové objevil Faivre, jehož uvolnil Lucas Paquetá, ovšem jeho zakončení skončilo jen vedle brány. V 57. minutě Faivre zahrozil opětovně, jeho přízemní pokus každopádně bez větších obtíží zlikvidoval Léo Jardim. Možná že tu největší tutovku spálil v 67. minutě střídající Kadewere, jenž měl před sebou pouze bránícího Celika, a ten mu jeho pokus na poslední dobu zblokoval.

Možná ten nejzásadnější okamžik tohoto utkání přišel na řadu v závěrečných okamžicích. Léo Jardim totiž vyrobil v rozehrávce obrovskou hrubici, tak dlouho otálel s rozehrávkou, až ho obral o merunu Lucas Paquetá, který zacílil do prázdné brány. Sudí Turpin byl celou situaci zkoumat na videu a nakonec rozhodl, že gól neuzná, protože lyonský záložník si proti svému protivníkovi počínal nedovoleně. Lille mělo velké štěstí, že celá šlamastika nedopadla jinak.

Více informací k zápasu

ES Troyes - Olympique Marseille 1:1

27.02.2022 17:05

Góly: 90. Yoann Touzghar - 28. Dimitri Payet (pen.)

Marseille si připsala další zaváhání, když ve 26. kole Ligue 1 remizovala na stadionu Troyes 1:1. Cesta domácího celku za body se zkomplikovala ve 28. minutě, kdy Dimitri Payet nekompromisně proměnil nařízenou penaltu. Les Olympiens drželi otěže zápasu pevně ve svých rukou, o to větší šok jim tak způsobilo vyrovnání, o které se v 90. minutě postaral 35letý Tunisan Yoann Touzghar.

Fotbalisté Marseille sice překvapivě padli v posledním kole s Clermontem na domácí půdě 0:2, náladu si ovšem vylepšili v Evropské lize, kde dokázali postoupit přes Karabach do osmifinále. V Ligue 1 se i přes porážku stále nacházeli na skvělém druhém místě, které si chtěli udržet vítězstvím nad Troyes. Právě domácí byli na opačné straně tabulky, kde bojovali o záchranu. V posledních 10 kláních však vyhráli pouze dvakrát, a favorit duelu tak byl jasný.

Začátek utkání předpoklady potvrzoval, hráči v bílých dresech drželi míč na svých kopačkách a domácím jej půjčovali jen sporadicky. Nutno ovšem dodat, že tuto převahu v nic konkrétního nepřetavili. Les Olympiens se dlouho nemohli dostat do blízkosti pokutového území, hned první průnik do vápna však znamenal branku. Mama Baldé při skluzu sestřelil centrujícícho Mattea Guendouziho a Payet neměl s nařízenou penaltou problémy. O pár minut později chtěl 34letý útočník přidat druhý zásah, přímý kop z 22 metrů však Gauthier Gallon vyrazil. V závěru půle mohlo být přece jen vyrovnáno. V ojedinělé šanci se ocitl Baldé, který si naběhl na kolmici za obranu, proti však byl Pau López.

V úvodu druhého poločasu se Baldé ocitl opět tváří v tvář brankáři, byl však z předchozího souboje s obráncem natolik rozhozen, že poslal míč vedle tyče. Hráči Troyes po změně stran viditelně přidali na aktivitě, jenže je sráželo nepřesné zakončení. S postupem času navíc stejně jako na začátku klání držela Marseille míč na svých kopačkách, což Troyes znemožnilo vytvořit si souvislejší tlak. To se povedlo až v poslední minutě, kdy střílený centr do malého vápna skluzem dorazil Touzghar.

Domácí fotbalisté tak v závěru dokázali zaskočit favorita z Marseille a připsali si velmi cenný bod v boji o udržení. Oba celky čeká další ligový duel 6. března. Troyes se vydá na záchranářský souboj do Bordeaux, Olympionici na svém stadionu přivítají Monako.

Více informací k zápasu

Angers SCO - RC Lens 1:2

27.02.2022 15:00

Góly: 49. Angelo Fulgini - 73. Batista Mendy (vl.), 76. Jonathan Clauss

Angers doma solidně začalo a po změně stran se dokázalo ujmout vedení nad Lens, jenže si samo způsobilo potíže. Mladý útočník Cho dostal v rychlém sledu dvě žluté karty a hostující Lens si s oslabeným soupeřem dvěma góly v závěru poradilo.

Celkově to bylo hodně zajímavé utkání plné dramatických momentů a šancí. Tu první jsme viděli už po devíti minutách, kdy se po nahrávce od Traorého pokusil zakončit mladíček Cho. Tomu ale nevyšel krok. Mnohem zajímavější byla standardní situace po třiceti minutách, když Sofiane Boufal pálil ze standardky těsně vedle tyče.

Stejný hráč si o chvíli později snadno pohrál s protivníkem a přes dva obránce dokázal i zakončit. Jeho technické střele ale kousek opět scházel. Hosté si po většinu první půle nedokázali vytvořit větší šanci a poprvé zahrozili až minutu před koncem. Petković ale rychlým reflexem zmařil jak první ránu, tak i dorážku.

Domácím se zcela v souladu s dosavadním projevem povedlo dát první branku čtyři minuty po změně stran. Sofiane Boufal přiklepl před vápnem míč na Angela Fulginiho, který krásnou ranou z voleje napálil míč do sítě - 1:0.

Jenže to byl teprve začátek problémů Angers. Dvacet minut před koncem utkání totiž mladíček Cho zkusil nafilmovat penaltu a sudí vytáhl druhou žlutou kartu! S oslabeným týmem si Lens už snadno poradilo. Po pěti minutách srovnal domácí Mendy smolnou vlastní brankou, protože brankář Petković asi kvůli sluníčku míč trefil jen do spoluhráče. A po dalších třech minutách dokázal nahrávku Dansa napálit do sítě Jonathan Clauss.

Více informací k zápasu

Stade Brestois - FC Lorient 0:1

27.02.2022 15:00

Góly: 73. Ibrahima Koné

Brest v posledních týdnech zvítězil v pěti ze sedmi domácích duelů Ligue 1, ve 26. kole ale prohrál s Lorientem 0:1. Svým spoluhráčům příliš nepomohl kapitán Brendan Chardonnet, který se nechal už ve 29. minutě vyloučit. Hosté výhody jednoho muže v poli využili po změně stran zásluhou střídajícího Ibrahimy Koného a konečně se dočkali premiérové letošní výhry na hřišti soupeře.

Lorientu se v Brestu dlouhodobě nedařilo, na západním cípu Bretaně padl v posledních pěti vzájemných duelech. Ve všech těchto kláních se domácí Piráti pyšnili vynikajícím startem, když pokaždé skórovali už v úvodní půlhodině. Achillovou patou hostů byla v letošní sezoně ofenziva, která byla s pouhými 20 vstřelenými brankami nejhorší v lize.

Také tentokrát přišel klíčový moment utkání už v prvních 30 minutách hry. Nejednalo se ovšem o vstřelenou branku, nýbrž o vyloučení domácího stopera Chardonneta. Ten na konci zmíněného časového úseku přistrčil Terema Moffiho řítícího se na bránu Brestu a zaslouženě předčasně opustil hřiště. To odstartovalo záplavu žlutých karet, v závěru první půle přišly hned čtyři, čistě fotbalového vzruchu se však diváci bohužel nedočkali.

Snaha Lorientu o využití početní převahy pokračovala po změně stran. Dařilo se mu sice více držet balon, ale gólové příležitosti nepřicházely. Nebezpečným pokusem se až v 66. minutě prezentoval střídající Sambou Soumano, míč se ale vytočil mimo tři tyče. Na trávník pak z lavičky zamířil Koné a tento tah se trenérovi nadmíru vydařil. Lednová posila se prosadila už po třech minutách na hřišti, svůj bleskový impuls předvedl tento žolík podruhé z posledních čtyř zápasů. V 73. minutě se dostal až před brankáře Marca Bizota a v pádu dostal míč do sítě. Jednogólové vedení Les Merlus bohatě stačilo a začali se soustředit spíše na jeho udržení, což se jim podařilo.

Lorient tak letos poprvé venku zvítězil a zapsal si velmi důležité body ve vyrovnaném boji o záchranu. O další zisk se bude snažit 4. března doma proti Lyonu. Brest o den později pojede do Lens.

Více informací k zápasu

Clermont Foot - Girondins Bordeaux 1:1

27.02.2022 15:00

Góly: 32. Elbasan Rashani - 13. Josuha Guilavogui

Zápas 26. kola nejvyšší francouzské soutěže mezi Clermontem a Bordeaux skončil nerozhodně 1:1. Obě branky padly už v prvním poločase. Hostům k vítězství nestačila ani trefa, o niž se postarala posila z Wolfsburgu Josuha Guilavogui. Les Girondins tak nadále setrvávají na sestupových pozicích.

Poslední Bordeaux přijelo na půdu nováčka, jenž v posledních pěti zápasech vyhrál hned třikrát. I přes tyto triumfy měl však středofrancouzský tým stále problémy v ofenzivě, když rozvlnil síť soupeřů ve 25 zápasech jen 26krát. Tuto bilanci ale mohl navýšit proti Bordeaux, které mělo naprosto otřesnou defenzivu, jež inkasovala kolem dvou a půl branky na utkání. O proniknutí přes obranný val hostů se měl pokusit zejména Mohamed Bayo, který byl dosud největší ofenzivní zbraní svého týmu.

Navzdory počátečnímu tlaku, jenž domácí celek vyvinul na svého soupeře, to byli hosté, kteří ve 14. minutě otevřeli skóre utkání. Po rohovém kopu se prosadil Guilavogui. Ten se v malém vápně protlačil k zakončení hlavou a nedal brankáři šanci. O sedm minut později mohl na druhé straně vstřelit branku Elbasan Rashani, který ale z bezprostřední blízkosti brány nepochopitelně přestřelil. Kosovský útočník tak srovnal stav utkání až ve 33. minutě, kdy na hranici vápna vypálil z voleje adresovaný centr, který zapadl přesně k pravé tyči.

Po změně stran byl lepší tým ze západu Francie, který se poměrně často a jednoduše dostával do vápna soupeře. Velkou příležitost posunout svůj celek do vedení měl v 64. minutě Yacine Adli, jenž se odhodlal ke střele z hranice velkého vápna, ale z dobré pozice trestuhodně selhal. Hra dále pokračovala v opatrném módu, kdy ani jeden celek nechtěl udělat chybu, která by vedla k jakémukoliv ohrožení brány. Závěr zápasu krom častých faulů, které kouskovaly průběh hry, vítěznou branku ani na jedné straně nepřinesl.

Clermont se rozešel smírně s Bordeaux, které tak bodovalo podruhé v řadě. O další bodový zisk se porve 6. března doma s Troyes. Clermont ve stejný den pojede na sever země do Lille.

Více informací k zápasu

FC Metz - FC Nantes 0:0

27.02.2022 15:00

Góly: -

Zápas 26. kola Ligue 1 mezi celky z Mét a Nantes přinesl pouze remízu 0:0. Západofrancouzský celek tak po fenomenálním výkonu proti PSG zbytečně ztratil body proti outsiderovi. Méty i přesto, že bodovaly, protáhly čekání na ligovou výhru již na pět zápasů a nevzdálily se sestupovým příčkám.

Méty, které byly ohroženy sestupem, přivítaly rozjeté Nantes. Západofrancouzský klub si v minulém kole přesvědčivým výkonem vyšlápl na PSG a demonstroval proti suverénovi svou sílu. Tým od německých hranic tak před sebou neměl dobré vyhlídky, jelikož už ve čtyřech zápasech v lize nevyhrál a za tuto dobu vstřelil pouhý jeden gól. Dalším problémem byl i fakt, že nejlepší střelec týmu Fabien Centonze byl zraněný a do utkání nemohl zasáhnout.

První velkou šanci měli Kanárci. Wylan Cyprien vypálil z velké dálky a jeho tvrdá střela jen tak tak přeletěla břevno. Oba týmy se snažily strhnout vedení na svou stranu, ale srážely je ofenzivní nepřesnosti. A tak byla po 20 minutách hry k vidění jen jediná střela na bránu. V další příležitosti se zhruba po půlhodině hry ocitl Osman Bukari. Jeho nadějnou střelu ale zblokovala obrana Mét. Domácí nebyli z útočného hlediska moc nebezpeční, ale ani hosté, kteří měli dvě střely na branku, si zjevně neobuli střelecké kopačky. V poločase tedy na tabuli svítil bezbrankový stav.

Největší hvězda hostů Ludovic Blas se pustila do útoku hned po pauze. Naběhl si na pěknou přihrávku do vápna, ale míč poslal jen těsně nad. Další průběh druhé půle pak byl podobně ospalý jako první. Ve druhém poločase nebyla k vidění bohužel pro fanoušky jediná střela na bránu. Do impotence Les Grenats v útoku se promítala zejména absence klíčového Centonzeho a pozdní příchod střelce Nicolase De Previlla. Ten se snažil s výsledkem ke konci ještě něco udělat, ale na změnu skóre nakonec ani jeden tým nedosáhl. Méty ještě v závěru zapsaly ztrátu, když se čtyři minuty před koncem základní hrací doby nechal vyloučit Vincent Pajot.

Méty ani napopáté nevyhrály, ale bez bodu proti silnému Nantes neodešly. O další bodový zisk se porvou 6. března, kdy venku hrají se St. Étienne. Nantes ve stejný den doma vyzve Montpellier.

Více informací k zápasu

AS Monaco - Stade Reims 1:2

27.02.2022 13:00

Góly: 55. Wissam Ben Yedder - 85. Kevin Volland (vl.), 90+2. Nathanaël Mbuku

Osmdesát čtyři minut mělo vlastně Monaco utkání pod vlastní kontrolou. Ne že by si Remeš do této doby žádné šance netvořila, ba naopak v prvním poločase působila vlastně i o něco nebezpečnějším dojmem, celkovou aktivitu ale rozhodně držel její protivník. Jenže tomu nějaká územní převaha nakonec nebyla k ničemu. Zápas totiž v samém závěru totálně pokazil.

První poločas ještě žádnou změnu skóre nepřinesl, oba celky si pár možností vytvořily, avšak ani jedna z nich neskončila potřebným úspěchem. Po obrátce se hosté propracovali do slušné možnosti zásluhou Hornbyho, který působil až do tohoto okamžiku dost nenápadně, nicméně jeho dělovka narazila jen do brankové konstrukce. Naopak v 55. minutě čelili hosté velkým nepříjemnostem, protože jejich sok se dostal do vedení poté, co Ben Yedder hravě zužitkoval pobídku Diopa. Knížecí výběr byl hodně povzbuzený, s pravidelností si tvořil i další šance.

V 58. minutě mohl Ben Yedder skórovat opětovně, ovšem jeho oblouček skončil jen na zadní tyčce, v 67. minutě zahrozil Jean Lucas, jehož příležitost musel vychytávat brankář Rajkovič, v 75. minutě se svou hlavičkou neuspěl Disasi, který míč trestuhodně směřoval jen do náruče hostujícího muže v rukavicích, a v 81. minutě pořádně selhal ve vyložené pozici Jean Lucas.

Hosté měli velkou kliku, že přežili. A v 84. minutě se z ničeho nic dopracovali k vyrovnání, to když Zeneli rozehrál standardku zprava centrem do šestnáctky a Volland hlavičkou zamířil do vlastní sítě. Frustrace z průběžného výsledku se pak plně projevila na Jeanu Lucasovi, jenž za dvě minuty inkasoval dvě žluté karty, tu druhou za zbytečné kopnutí od Kebbala, a rezultující červenou. A v oslabení Remeš strhla výhru na svou stranu, Mbuku využil přihrávku Zeneliho.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - AS Saint-Étienne 3:1

26.02.2022 21:00

Góly: 42. Kylian Mbappé, 47. Kylian Mbappé, 52. Danilo Pereira - 16. Denis Bouanga

Ofenzivní trio přezdívané písmeny MNM se začíná dostávat do ráže. Ačkoli ze souboje PSG se St. Étienne vyšel naprázdno Neymar, jenž po zranění ještě není v jakési optimální pohodě, Kylian Mbappé a Lionel Messi na hřišti své fandy bavili. Právě oni řídili skalp o záchranu usilujícího rivala, k této dvojici se následně přidal ještě Danilo Pereira, autor poslední trefy.

Pařížané se tlačili od úvodních okamžiků před bránu soupeře. V 7. minutě výrazně nevyšla střelba Neymarovi, o pár chvil později z dobré pozice hlavičkoval pouze do zámezí Danilo Pereira, ve 12. minutě ozkoušel své střelecké schopnosti Mbappé, avšak hostující gólman Bernardoni byl na jeho zakončení dobře připravený. St. Étienne naopak na druhé straně svou první větší možnost okamžitě přetavilo v průběžné vedení. Danilo Pereira ve středu pole zcela zbytečně ztratil míč, kterého se tak chopil napadající Bouanga, jenž poté pohotově skóroval.

PSG bylo tímto momentem poměrně slušně zaskočené, hosté naopak byli při chuti, přičemž ve 25. minutě se je snažil ještě více rozradostnit Nordin, nicméně brankář Donnarumma jeho pokus z pravé strany zlikvidoval. Až ve 32. minutě jaksi trošku rozproudil krev v pařížském mužstvu Messi, který rozehrál přímý volný kop velmi slušně, avšak u tyčky parádně zasáhl Bernardoni. A ve 34. minutě levačkou vypálil ostře Mbappé, zase si však jeho protivník mezi třemi tyčemi poradil. Tlak domácích ovšem sílil a přece vyústil ve 42. minutě ve vyrovnání.

Marquinhos přenechal balón Messimu, ten mistrnou kolmicí uvolnil ve vápně Mbappého, jenž i z těžkého úhlu překonal bleskovou střelou Bernardoniho, jemuž se míč nezdařilo udržet v rukavicích. A spolupráce dvou hvězd světového fotbalu perfektně zafungovala taktéž hned zkraje druhého dějství. Mbappé ve středu hřiště přiťukl merunu Messimu, ten se s ní chvilku ještě mazlil, a jakmile cítil, že mu z druhé vlny nabíhá jeho spoluhráč, adresoval na něj další parádní přihrávku. Francouz pobídky nepohrdl a usměrnil svou střelu do spodního rohu brány.

A v 52. minutě PSG definitivně dokonalo obrat. Mbappé přeposlal šajtlí fantastický pas až na zadní tyč, kde se zjevil nehlídaný Danilo Pereira, jenž tak naplno odčinil svou hrubici, kterou daroval v prvním poločase gól svému sokovi, jelikož hlavou snadno zacílil. ASSE se na žádný zvrat v duelu nezmohlo, domácí si náskok hlídali, přičemž ještě několik slušných šancí spálili.

Více informací k zápasu

Racing Strasbourg - OGC Nice 0:0

26.02.2022 17:00

Góly: -

Jeden z očekávaných šlágru 26. kola francouzské nejvyšší soutěže mnoho krásy nepřinesl, spíše byla k vidění taktická bitva a i přes mnohem větší aktivitu domácího Racingu branka nepadla. Hosté tentokráte byli v ofenzívě naprosto bezzubí, protože téměř celý druhý poločas museli hrát bez vyloučeného Danteho a za devadesát minut nevystřelili ani jednou mezi tři tyče. Domácí však dlouhou početní výhodu zužitkovat nedokázali.

V tabulce Ligue 1 proto klesli na páté místo se třiačtyřiceti body o skóre za čtvrté Rennes, OGC má na kontě stále o tři body více a drží solidní třetí příčku. První větší možnost se zrodila přesně po odehrané čtvrthodině, kdy se v pokutovém území soupeře zjevil osamocený Gameiro, jenže poté těsně minul pravou tyč. Za další čtvrthodinu se dostal k odraženému balónu Prcić, nicméně jeho ránu směřující do pravé šibenice výtečně odvrátil na roh brankář Benítez.

Pak se až do konce úvodního dějství nic zásadního nestalo, celek z jihu Francie si výrazně zkomplikoval situaci ihned po změně stran. Osmatřicetiletý obránce Dante uviděl první žlutou kartu v 19. minutě, o necelou půl hodinu později se dopustil zbytečného nedovoleného zákroku na vlastní polovině a rozhodčí Frappartová mu po udělení druhé žluté karty vzápětí ukázala také kartu červenou. Nice se od tohoto okamžiku pouze bránilo.

Domácí celek výrazně přitlačil v závěrečných dvaceti minutách. Hrdinou hostujícího výběru se stal Benítez, který během zhruba osmi minut zneškodnil dokonce čtyři nebezpečné rány střídajícího Dialla. Vzápětí uviděl přímou červenou kartu za protesty Justin Kluivert, jenž opustil hrací plochu v 66. minutě, a OGC proto pokračovalo v deseti hráčích na trávníku. Tento moment ale neměl na výsledek žádný vliv, Nice totiž udrželo čisté konto až do závěrečného hvizdu.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - Stade Rennes 2:4

25.02.2022 21:00

Góly: 19. Ambroise Oyongo, 41. Elye Wahi - 8. Martin Terrier, 15. Benjamin Bourigeaud, 52. Gaëtan Laborde (pen.), 84. Lovro Majer

Les Rouges et Noirs stihli za šestadvacet kol vsítit jednapadesát branek, což přineslo třináct výher a čtyři remízy. Tentokrát se skvadra Bruna Génésia nenechala rozhodit ani ztrátou dvougólového náskoku, takže nadále bojuje o Ligu mistrů. Naopak MHSC po dalším zaváhání setrvají ve středu tabulky.

První branka se zrodila už v 8. minutě. Hamari Traoré poslal ukázkový centr na malé vápno mezi Thulera a Arnauda Souqueta, přičemž hlavou neomylně uklízel do sítě Martin Terrier - 0:1. Oba domácí obránci se pak nemohli shodnout, o čí chybu se jednalo. V závěru úvodní čtvrt hodiny se hosté radovali znovu.

Hamari Traoré přihrával z pravé strany po zemi před bránu, kde se svým přízemním volejem přispěchal Benjamin Bourigeaud - 0:2. Jenže před vypršením první dvacetiminutovky propadnul centr až k Ambroiseovi Oyongovi, jehož křižná střela z první přinesla snížení - 1:2. Následně se připomněl Souquet, jehož pokus zblokoval ve správný čas na správném místě stojící Birger Meling.

Poté mohl rozhodčímu děkovat za shovívavost Téji Savanier, jehož ostrý faul byl oceněn pouze žlutou kartou. Po půl hodině se do zakončení dostal znovu Benjamin Bourigeaud, leč minul. Ten samý hráč pak centroval na hlavu Nayefa Aguerda, od které se kulatý předmět odrazil nad branku. La Paillade proto mohli vyrovnat.

Čtyři minuty před vypršením řádné hrací doby úvodního dějství centroval do vápna Joris Chotard a Elye Wahi dokázal skórovat přes Warmeda Omariho, ač byl v pádu a záhy ke svatyni Rennes - 2:2. V nastaveném čase ještě chyboval Souquet, nicméně Gaëtan Laborde si třináctý zásah v sezoně schoval až na druhý poločas.

Z časomíry bylo po změně stran odehráno něco přes 180 sekund, když si Thuler špatně srovnal krok a ve vlastní šestnáctce podrazil Terriera. Rozhodčí Amaury Delerue nařídil penaltu, kterou bezpečně proměnil Laborde - 2:3. Po hodině hry to byl znovu čtyřiadvacetiletý Terrier, kdo zaměstnal Jonase Omlina. Ten musel zasahovat i proti dobré ráně, kterou jeho směrem z dálky vyslal Baptiste Santamaría.

Za šest minuty vyběhnul Alfred Gomis mimo vápno, aby zneškodnil pokus Wahiho. Domácí reklamovali ruku, ale ta se nepotvrdila. Záhy minul Santamaría a výživnou tříminutovku ukončil odraz do břevna a následný výborný zákrok Melinga, který coby poslední instance nepustil za brankovou čáru Souquetovo zakončení.

V 73. minutě se osmělil Lovro Majer a muž v rukavicích musel zasahovat. Chorvatský záložník se prosadil až v minutě pětaosmdesáté, protože si narazil s Bourigeaudem a následně cílil z nějakých sedm metrů po zemi přesně k pravé tyči - 2:4. V poslední minutě to vypadalo, že Sambia zahrál ve vlastním pokutovém území rukou, avšak penalta pro Rennes se nakonec nekonala. V nastavení ještě o kousek minul Elye Wahi a neujala se ani střela Sehroua Guirassyho, což ovšem příznivce a příznivkyně bretaňského celku mrzet nemuselo.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain26195256:2362
2.Olympique Marseille26138539:2447
3.OGC Nice26145737:2146
4.Stade Rennes26134951:2543
5.Racing Strasbourg26127748:3143
6.RC Lens26117842:3740
7.FC Nantes26116934:2939
8.Lille OSC26109733:3539
9.AS Monaco26108839:2938
10.Olympique Lyon26109734:3238
11.Montpellier HSC261141141:3837
12.Stade Brestois26881034:3832
13.Stade Reims26710930:3031
14.Angers SCO26781131:3829
15.Clermont Foot26771227:4228
16.FC Lorient26591221:3924
17.ES Troyes26571423:4122
18.FC Metz264101225:4522
19.AS Saint-Étienne26571427:5022
20.Girondins Bordeaux264101238:6322
Bodové odečty
OGC Nice-1 
Olympique Lyon-1 

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (16)

Přidat komentář
Petr20

Takové geniální přihrávky zvládne jen Messi... GOAT!

Reagovat
Seydou Doumbia

Monaco zapnul jsem to v 80. minutě a takový závěr zápasů by nedovedl ani Lyon

Reagovat
Mandanda_30

Reagovat
Israha

Co je horší? Dostat gól od stoletého Touzghara poté, co PŘEDSKOČÍ stopery; nechat se přehrát nejhorším týmem ligy, hrát v 95. minutě o výhru přihráváním si na vlastní půlce nebo nebýt schopni dát gól jinak, než z penalty, kterou navíc Guendouzi dostal od Baldého vysloveně darem? Odporný výkon a prohra by byla spravedlivější...ale hlavně, že někde v trapné EKL se podávají, dle komentátorů, "profesionální výkony". Však to je soutěž tak pro Spartu, OM má bojovat o účast v LM a ne se zbytečně snažit o třetiřadou rádobytrofej. Dneska špaténka od všech krom Guenda (a Milikovo cameo asi bylo taky ok), při takovém výkonu by nás zbytek aspirantů na druhý flek v příme konfrontaci úplně sežvýkal.

Reagovat
Seydou Doumbia

Takže Marseille, která bude opět ztrácet body s odpadem ligy je zpátky?

Reagovat
Israha

Poslední dobou to systémově hůř funguje vzadu (protože Sampaoli přestal hrát na tři stopery a Luan Peres je vlastně regulérní LB + klesá koncentrace Kamarovi, který se už asi vidí jinde), upadá rozdílovost Payeta (únava? z hráčů v poli mají větší minutáž jen Peres, Saliba a Guendouzi) a hlavně se hraje neuvěřitelně pěší fotbal, ve kterém běhají jen Guendouzi, Dieng a Lirola (ale ten neúčelně) + když má pár minut herního času, tak Bakambu (Henriqueho nepočítám, u toho loni fakt nechápu, jak udělal 5 áček za 600 minut, letos je z něj nový Khaoui). Takže stačí beton a brejky, a hotovo.

Reagovat
Israha

Jinak - jsem dost vysazený na Gersona a nebyl jsem si jistý, jestli oprávněně. Bez něj v základu 6-1-1 (79% bodů), s ním v základu 7-7-4 (52% bodů). On má jednou měsíčně top výkon, ale jinak je to brzda dopředu a kužel dozadu. A taky jsem řešil neefektivitu trojzubce Payet-Milik-Ünder. Paradoxně toho spolu zas tak moc neodehráli, ale s nima v základu 0-4-1 (!!!) a když se po střídání sešli na hřišti s Brestem, tak taky prohra. Takže to máš vše dohromady a mám pocit, že se v tom Sampaoli začíná trochu plácat.

Reagovat
Seydou Doumbia

Pěkný statistiky, to je Sampáč a celá jeho banda nezná? Koho by si ty radši viděl ve středu hřiště, popřípadě v ofenzívě?

Reagovat
Israha

3-4-1-2. Milik-Bakambu na hrotu, Payet pod nima na desítce, Kamara-Guendouzi uprostřed s tím, že okolo nich bych to varioval podle soupeře (pro zpevnění bych k nim dával Rongiera/Guyeho a pak jednoho útočného hráče podle soupeře - takže buď Ünder nebo Konrad podle toho, která strana by se dala více využít skrze bránícího hráče s tím, že by se přecházelo na 3-3-1-3, pro silnější ofenzivu by na krajích byli wingbackové/křídla oba). A vzadu Saliba, Duje, Álvaro/Luan.

Reagovat
Seydou Doumbia

Ted už to jen dát vědět Sampaolimu.

Reagovat
Israha

Se třema vzadu, běhavými hráči na krajích/uprostřed doplňujících Milika a s Payetem nezabitým na křídle to fungovalo letos nejlíp. Sampaoli mi přijde jako docela takticky zaměřený kouč, moc tomu jeho čarování se sestavou nerozumím.

Reagovat
Seydou Doumbia

Jinak když byla řeč o Duprazovi že by v případě záchrany neměl dostat smlouvu na další dva roky, jinak z toho bude průser. Podobný názor jsem měl u Kombourého, ale zatím mi celkem zavírá pusu. Kádr v Nantes je dlouhodobě lepší než na boje o sestup, ale sám tento trenér dokázal potopit nejeden klub. Zatím skvělá práce, co říkáš? účelový fotbal se skvělými individualitami (Lafont, Blas, Simon)

Reagovat
Israha

Kombouaré byl pro mě vždy podprůměrný trenér, na rozhraní Ligue 1 a Ligue 2. Takový nijaký, necharismatický, takticky nevýrazný...tohle angažmá v Nantes je dost překvapení, ale musím říct, že jejich fotbal mě až na těch pár zábavných individualit moc nebaví. Ale to dlouhodobě, od návratu do první ligy jsem se na ně rád díval jen tu chvíli pod Conceicaem.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten neuznaný gól Lyonu proti Lille, to je neskutečný. Turpin je absolutní střelec.

Reagovat
Seydou Doumbia

pěkná komedie

Reagovat
Beči

Messi skvělý výkon. Už se zase dostal do formy, chybí jen ty góly.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele