Ligue 1 - souhrn 23. kola: AS Monaco loupilo v Lens

23.02., 23:07, aktualizováno 25.02., 22:38
Komentáře a souhrny
Radost hráčů Lyonu (© AFP)

Brest snadno vyhrál ve Štrasburku a pojistil si druhou pozici, AS Monaco odpovědělo triumfem na půdě RC Lens. Na vítězné vlně se i nadále veze Lyon, v sedmé minutě nastavení zachránilo alespoň remízu vedoucí PSG. Marseille se pod trenérem Gassetem opravdu zlepšuje.

Olympique Marseille - Montpellier HSC 4:1

25.02.2024 20:45

Góly: 31. Iliman Ndiaye, 43. Pierre-Emerick Aubameyang, 62. Pierre-Emerick Aubameyang (pen.), 82. Falaye Sacko (vl.) - 5. Musa Al-Tamari

Marseille porazila ve 23. kole Ligue 1 před vlastními fanoušky Montpellier 4:1, a Jean-Louis Gasset tak zažil povedenou ligovou premiéru v roli kouče Olympioniků. Do vedení se přitom dostal tým, v němž Gasset dříve hrál a působil jako asistent trenéra, když chybu domácí obrany potrestal Jordánec Mousa Al Tamari. Větším počtem defenzivních nedůrazů se však prezentovali hosté. Vítěznou branku po obratu zaznamenal celkově dvougólový Pierre-Emerick Aubameyang, jenž se několik dní před utkáním stal rekordmanem v počtu vstřelených branek v Evropské lize.

Atmosféru v kabině Olympioniků při pokračujícím šestizápasovém čekání na ligovou výhru lehce zpříjemnil postup do další fáze Evropské ligy přes Šachtar Doněck. Utkání již odkoučoval nový trenér Gasset, který po posledním prohraném zápase s Brestem nahradil Gennara Gattusa. Na bývalého kouče reprezentace Pobřeží slonoviny čekal v ligové premiéře na lavičce Les Olympiens Montpellier, jenž v minulém kole třemi góly rozmetal předposlední Méty.

Na poslední vítězství chtěli hosté navázat i proti silnějšímu soupeři. Už v páté minutě se prosadil Mousa Al Tamari, jemuž ke gólu velmi pomohl kapitán soupeře. Samuelu Gigotovi se vůbec nepovedl odkop, když mu míč přejel přes nohu přesně na hlavu jordánského útočníka, který se z lehké pozice nemýlil. Vzápětí mohl vedení navýšit Jordan Ferri, jenž ale střelou z dálky pouze rozezvučel pravou tyč za Pauem Lópezem. Krátce před odehranou půlhodinou se ve vápně uvolnil Iliman Ndiaye a prudkou ranou pod břevno vyrovnal. V závěru poločasu La Paillade zapomněli pohlídat nabíhajícího Aubameyanga, ten tak bez problému gólem do odkryté brány otočil stav utkání.

Ze začátku druhé půle mohl vyrovnat hlavou Issiaga Sylla, který si naběhl na centrovaný balon. Jeho zakončení sice bylo prudké, nicméně mířilo do míst, kde ho López s přehledem pokryl. Byli to tedy znovu Olympionici, kdo udeřil. Sudí v jejich prospěch nařídil pokutový kop, k němuž se postavil Aubameyang. Gabonec s přehledem proměnil, když si počkal, kam skočí Benjamin Lecomte, a následně vyslal míč k druhé tyči. Definitivní razítko na vítězství Les Olympiens padlo v 82. minutě, kdy si po zmatcích vstřelil vlastní gól Falaye Sacko.

Marseille tak potvrdila historickou dominanci nad Montpellierem dalším triumfem. V následujícím kole na ni čeká 2. března duel v Clermontu. La Paillade o den později přivítá Štrasburk.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - Stade Rennes 1:1

25.02.2024 17:05

Góly: 90+7. Gonçalo Ramos (pen.) - 33. Amine Gouiri

Fotbalisté Rennes remizovali ve 23. kole Ligue 1 na stadionu PSG 1:1. Skóre otevřel ve 33. minutě Amine Gouiri, jenž si poradil hned s několika hráči soupeře a nádherně zakončil do horního rohu brány. Jeho trefa zároveň připomněla fanouškům Les Rennais události z loňského března, kdy červenočerní v Parku princů vyhráli bez inkasovaného gólu. To se jim však tentokrát nepodařilo, protože v posledních minutách utkání vyrovnal z diskutabilní penalty Goncalo Ramos. Stejnému muži byla navíc jen o chvíli dříve totožná příležitost odepřena.

Jedna z největších hvězd světového fotbalu Kylian Mbappé se podle všeho již dohodl s Realem Madrid na smlouvě od příští sezony. Nabitý kádr Pařížanů však v lize vítězil i v zápasech, ve kterých začínala francouzská megastar na lavičce náhradníků. Na trávníku nicméně nescházela proti Rennes, které z posledních pěti vzájemných duelů vyhrálo hned tři s čistým štítem.

A pro nulu na kontě obdržených branek si evidentně přijelo i tentokrát, protože se hráči hostů zodpovědně seskupili před vlastním vápnem a soupeři takřka nic nedovolili. PSG se proto v první půli dostalo do jediné výraznější šance, a to když ve 20. minutě vytáhl Vitinhovu ránu konečky prstů Steve Mandanda. Průběh střetnutí připomínal poslední ligovou bitvu Pařížanů proti Nantes, v níž mělo PSG balon na kopačkách 77 procent hracího času. O to větším šokem proto bylo fantastické sólo Gouiriho, jenž prokličkoval až do šestnáctky a šajtlí poslal míč do šibenice. Alžířan si navíc ve 36. minutě střihl druhé kolo a po další individuální akci jej zradilo až zakončení.

Ve druhém dějství zpočátku působilo Rennes aktivněji i v mezihře. Až v 59. minutě o sobě dal poprvé výrazněji vědět Ousmane Dembélé, jehož kroucený pokus zneškodnil Mandanda. Na druhé straně pořádně zahrozil autor hattricku v Evropské lize proti AC Milán Benjamin Bourigeaud, jenž z malého vápna těsně minul bránu Gianluigiho Donnarummy. Domácí stupňovali tlak, ale v síti neskončila ani hlavička Danila Pereiry po rohovém kopu. Pařížané se proto v závěru snažili vybojovat alespoň pokutový kop, na nasimulovaný pád Ramose si ovšem hlavní sudí posvítil u videa. Portugalec to přesto na konci nastavení zkusil ještě jednou a napodruhé se na něj již usmálo štěstí, když si sám s nařízenou penaltou nekompromisně poradil.

Rennes tak s favoritem vybojovalo jen bod. Úřadující mistr 1. března započne příští kolo v Monaku, hosté o dva dny později přivítají Lorient.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - Lille OSC 3:1

25.02.2024 15:00

Góly: 49. Christian Mawissa Elebi, 60. Vincent Sierro (pen.), 66. Thijs Dallinga - 45. Hákon Haraldsson

Toulouse otočilo domácí utkání 23. kola Ligue 1, v němž porazilo Lille 3:1. Hosté šli po premiérovém zásahu islandského mladíka Hákona Arnara Haraldssona v nejvyšší francouzské soutěži krátce před přestávkou do vedení. Fialoví ovšem ve druhém dějství vstřelili během 17 minut rovnou tři góly, z nichž si ten vítězný připsal úspěšný penaltový exekutor Vincent Sierro. Dogy se tak odmítly posunout na čtvrté místo před Nice.

Domácí nadále nenašli herní pohodu, kterou se pyšnili v minulé sezoně, o čemž svědčilo také vypadnutí z Evropské ligy s Benfikou. Na Stadium Municipal tentokrát přivítali Lille, tedy celek bojující o nejlepší pozice v soutěži. Zejména Jonathan David měl působit obraně Toulouse velké problémy, v posledním zápase se postaral o všechny góly Lille a dal hattrick.

Hosté od začátku utkání plnili papírové předpoklady a diktovali tempo hry. První náznak příležitosti přišel v 18. minutě poté, co se Adam Ounas dostal ke střele uvnitř pokutového území. Jeho křižnému pokusu však chyběla potřebná přesnost, a brankář tak nemusel zasahovat. Ve 31. minutě pak vypálil David a snažil se navázat na jeho povedený poslední zápas. Tentokrát už musel dávat gólman pozor a pohotovým zákrokem zabránil pohromě. Dogy se gólu přece jen dočkaly poté, co se Haraldsson ve 45. minutě krásně uvolnil ve vápně a technickým obstřelem nedal brankáři šanci.

Ideální start do druhého poločasu zajistil domácím Christian Mawissa Elebi, jenž se ve 49. minutě nejlépe zorientoval v pokutovém území, když se po rohovém kopu dostal ke sklepnutí míče do brány a vyrovnal na 1:1. Na další zásah diváci nemuseli dlouho čekat. Hned v 60. minutě se totiž z pokutového kopu nekompromisně prosadil Sierro. Do třetice všeho dobrého se o šest minut později trefil také Thijs Dallinga, jenž tak zadupal jakékoli šance hostů na zdramatizování.

Toulouse tak neoslnivou sezonu alespoň částečně napravilo výhrou nad Lille a 3. března vyzve Nice, dalšího z favoritů. Na hosty čeká o den dříve výlet do Remeše.

Více informací k zápasu

OGC Nice - Clermont Foot 0:0

25.02.2024 15:00

Góly: -

Fotbalisté Clermontu se ve 23. kole připravili o výhru na stadionu Nice, odkud odjeli s bodem za remízu 0:0. Největší šanci měl v nastavení úvodního poločasu Shamar Nicholson, který se po faulu v pokutovém území postavil k penaltě. Jeho pokus do pravé poloviny brány ale brilantně vystihl brankář Marcin Bulka. Po zbytek zápasu se ani jeden z aktérů utkání nepouštěl do výrazných akcí, a hosté tak zůstali na čtvrté příčce o bod za Monakem.

Více než aktuální forma může fotbalisty Nice těšit třetí příčka v tabulce. Honba za umístěním na pozicích znamenajících evropské poháry se stala více napínavou nejenom díky posledním dvěma prohrám domácích. Clermont se naopak nemohl dostat ze sestupového dna, ve kterém strávil všechna odehraná kola aktuální sezony.

Rychlý a velice fyzický start do zápasu pohotově smířil rozhodčí, který hned v osmé minutě dal první žlutou kartu za ostrý faul ve středu hřiště, čímž tak jasně naznačil, aby se hráči obou celků uklidnili. Po zbytek poločasu se spíše čekalo na chybu soupeře. Ta také přišla ve 45. minutě, když měl Bilal Boutobba na kopačce tutovku po hrubé chybě obrany. Naštěstí pro domácí fanoušky Boutobba sám před brankářem zpanikařil a vůbec netrefil míč. V posledních minutách nastavení v prvním poločase se řešil faul ve vápně, který nakonec vyústil v pokutový kop pro Clermont. Nicholson ovšem nekvalitně trefenou penaltou nedokázal proměnit vyloženou šanci a skóre zápasu se neměnilo.

Po začátku druhého poločasu hned několik hráčů na obou stranách střídalo, ovšem obraz hry se nezměnil. Stále se hrálo převážně v polovině hřiště s občasným pokusem o sprint za obranu soupeře. S blížícím se koncem utkání si oba celky uvědomovali důležitost případného bodu a o to víc se ani jeden nepouštěl do velkých akcí dopředu.

Nice nevyhrálo ani proti poslednímu celku tabulky. Na cenný bod budou chtít hosté navázat 2. března s Marseille, o den později se domácí představí v Toulouse.

Více informací k zápasu

Le Havre AC - Stade Reims 1:2

25.02.2024 15:00

Góly: 74. Abdoulaye Touré (pen.) - 64. Mohammed Daramy, 90+6. Mohammed Daramy (pen.)

Hráči Reims ukončili ve 23. kole Ligue 1 výsledkovou mizérii, když na hřišti Le Havru zvítězili 2:1. Hosté byli po celý zápas nebezpečnějším týmem, což nakonec vyústilo po hodině hry v úvodní trefu Mohameda Daramyho. Červenobílé téměř ihned po oslavách z gólu oslabil Thomas Foket, jenž uviděl druhou žlutou kartu. Nováčkovi soutěže se sice podařilo v 74. minutě srovnat, poslední slovo ovšem měl v 95. minutě klub z Remeše, který rovněž z penaltového puntíku zachránil dvougólový hrdina Daramy.

Nováček soutěže sice držel před utkáním 12. příčku, jeho rivalové v boji o setrvání mezi elitou ale naposledy zvítězili. Hráčům Le Havru tak tyto výhry způsobily velké komplikace. Klub z Remeše řešil opačné starosti - chtěl se zejména dostat na dostřel pohárovým příčkám. Co však oba celky spojovalo, byla jejich bilance z posledních čtyř zápasů, která čítala dvě remízy a dvě prohry.

Souboj týmů s uvadající formou začali lépe domácí, kteří hrozili především ze standardních situací. Po jedné takové se dostal k zakončení nikým nehlídaný André Ayew, ale pohotový Yehvann Diouf jeho pokus nadvakrát vyškrábl. Z následné dorážky pálil Mohamed Bayo, nicméně ani jemu štěstěna nepřála. Po rohovém kopu se prodral k hlavičce opět Ayew, jenže jeho pokus ze záklonu směřoval těsně vedle pravé tyče. Na druhé straně se opřel do skákajícího míče Marshall Munetsi. Netrefil jej však čistě a jeho slabý pokus skryl pohodlně do rukavic Mathieu Gorgelin.

Po změně stran si našel přetažený centr Oumar Diakité a svůj projektil se snažil vměstnat ke vzdálenější tyči. To se mu však nepovedlo, když o kousek minul. O chvíli později dostal novopečený mistr Afriky šanci na reparát. Po trestuhodném zaváhání domácí defenzivy se totiž objevil sám před Gorgelinem, ale ani v této stoprocentní šanci neuspěl. Francouzský gólman jeho pokus reflexivním zákrokem vyrazil. V 64. minutě se s míčem v pokutovém území efektivně otočil střídající Daramy, aby po necelé minutě na hřišti zajistil svému týmu přízemní ranou vedení. Klubu z Remeše nicméně vzápětí zkomplikoval situaci Foket, který musel po druhé žluté kartě předčasně do sprch. Vyrovnání na sebe nenechalo dlouho čekat. Aktivní Christopher Operi byl ve vápně zastaven proti pravidlům a k exekuci pokutového kopu se postavil Abdoulaye Touré, jenž s přehledem poslal balon do levé šibenice. Neukázněnost domácích hráčů ještě v nastaveném čase potrestal z penaltového puntíku hrdina Daramy.

Reims ustálo pozici favorita a ukončilo více než měsíční čekání na výhru. Příštím soupeřem domácích bude 3. března Brest, hosté o den dříve přivítají Lille.

Více informací k zápasu

RC Lens - AS Monaco 2:3

25.02.2024 13:00

Góly: 31. Elye Wahi, 77. Wesley Saïd - 19. Folarin Balogun, 30. Takumi Minamino, 90+2. Takumi Minamino

Monako zvítězilo ve 23. kole Ligue 1 na stadionu Lens 3:2. Hostující celek si sice v první půlhodině vypracoval dvougólový náskok, ten však v 77. minutě dokázal plně smazat Wesley Saïd. Po mizerně zahrané penaltě Folarina Baloguna se ale knížecí klub přece jen dočkal rozhodující trefy, když se v nastaveném čase podruhé v utkání prosadil Takumi Minamino. Racing Club tak po prohospodařeném duelu v Evropské lize ještě přiživil své trápení.

Ambiciózní Monako vyhrálo jen jeden z posledních pěti ligových zápasů a muselo se ohlížet za záda, kde číhala řada pronásledovatelů. Tím nejbližším bylo Lens, které se však muselo zotavit z nepříjemné zkušenosti v Evropské lize. Racing Club v ní měl nakročeno do osmifinále, když po úvodní remíze vedl v poločase odvety ve Freiburgu o dva góly. Německý celek ale manko dohnal a v prodloužení urval postup.

Fotbalisté knížecího klubu v úvodu střetnutí na nic nečekali a hned se vrhli do útoku. Denis Zakaria vybojoval na hranici pravidel ve středu pole balon a předložil jej Wissamu Ben Yedderovi. Kapitán Monaka však nedostál své pověsti chladnokrevného zabijáka a tváří v tvář Bricemu Sambovi napálil pouze brankáře. O chvíli později předvedl svou bojovnost Balogun, který obral o míč laxního Kevina Dansa a tvrdou střelou na bližší tyč nachytal Sambu. Francouzský gólman neměl čisté svědomí ani ve 30. minutě, kdy si za záda smolně srazil pokus z ostrého úhlu z kopačky Minamina. Vzápětí vyřadil hostující defenzivu dravým náběhem Elye Wahi, jenž se ranou kolem nohou Radoslawa Majeckého postaral o kontaktní gól.

Po změně stran se pokoušel o vyrovnání Adrien Thomasson. Francouzský záložník se prezentoval drzým průnikem od postranní čáry až k velkému vápnu, odkud přízemní ranou prověřil pozornost Majeckého. O chvíli později se na pravé straně uvolnil Florian Sotoca, přihrál na penaltu Andymu Dioufovi, nicméně ten napálil pouze Wilfrieda Singa. Čerstvý mistr Afriky se posléze málem stal smolařem utkání, když se od něj míč odrazil do brankové konstrukce. Domácí se dočkali odměny za aktivní přístup v 77. minutě, kdy se nadvakrát prosadil střídající Saïd. Vzápětí byl však v rozporu s pravidly v šestnáctce zastaven Balogun a sám faulovaný se postavil k exekuci pokutového kopu. Americký útočník ale penaltu zahrál mizerně a neprosadil se ani z následné dorážky. Zaváhání svého spoluhráče nicméně v nastaveném čase napravil Minamino, jenž po skvělé individuální akci zacílil přesně ke vzdálenější tyči.

Monako tak uspělo i ve třetím vzájemném utkání sezony. V příštím kole přivítá 1. března PSG, Lens se představí o dva dny později v Lyonu.

Více informací k zápasu

Racing Strasbourg - Stade Brestois 0:3

24.02.2024 21:00

Góly: 33. Mahdi Camara, 40. Mahdi Camara, 60. Mahdi Camara (pen.)

Hráči Brestu navázali na sérii povedených výkonů a ve 23. kole Ligue 1 zvítězili na půdě Štrasburku 3:0. Hrdinou utkání se stal Mahdi Camara, jenž se do sestavy Pirátů vrátil po karetním trestu a v prvním poločase vstřelil dva góly v rozmezí sedmi minut. Po změně stran navíc z penalty zkompletoval hattrick. Celek z Bretaně si výhrou upevnil druhou příčku, kde si před třetím Nice vybudoval náskok čtyř bodů. Alsasané naopak poprvé od září 2017 padli ve čtyřech ligových duelech po sobě.

Po šesti neprohraných zápasech v lize mezi prosincem a lednem nezvládl Štrasburk tři utkání v řadě. V tabulce se sice stále pohyboval kolem 10. místa, francouzská nejvyšší soutěž ovšem byla tak vyrovnaná, že měl na sestupové pásmo náskok jen tří bodů. Naopak Brest se stále pyšnil skvělou formou a po třech remízách vyzrál doma na Marseille. V dobrých výkonech ale musel pokračovat, protože mu na záda dýchali hned čtyři hladoví vlci.

Úvod zápasu vyšel lépe hostům, kteří několikrát nebezpečně ohrozili soupeřovu branku. V ní ovšem stál připravený Alaa Bellaarouch, jenž změnu skóre prozatím nedopustil. To ale platilo jen do 33. minuty, kdy se do odraženého míče na hranici pokutového území opřel Camara a ranou k pravé tyči nedal brankáři Štrasburku žádnou šanci zasáhnout. Francouzský záložník byl při chuti a o pouhých sedm minut později přidal druhý přesný zásah. Uvnitř šestnáctky obdržel balon od Martína Satriana a rychle vypálil k levé tyči.

Po necelé hodině hry zahrál nedovoleně rukou ve vápně domácí Lucas Perrin a hlavní sudí nařídil po konzultaci s videorozhodčím pokutový kop. Ten si na starost nevzal nikdo jiný než Camara, jenž střelou do protipohybu brankáře zkompletoval hattrick. Tým z Alsaska se snažil s výsledkem ještě něco provést, pozorná defenziva hostujícího celku ale byla proti a zdramatizování nedopustila.

Brest tak na hřišti Štrasburku potvrdil formu a získal další tři body. Obě mužstva mají na programu další ligové kolo 3. března. Alsasané se utkají s Montpellierem, Piráti vyzvou Le Havre.

Více informací k zápasu

FC Lorient - FC Nantes 0:1

24.02.2024 17:00

Góly: 49. Jean-Charles Castelletto

Nantes zvítězilo ve 23. kole Ligue 1 nad tabulkovým sousedem z Lorientu 1:0. Po bezgólovém úvodním dějství se zkraje toho druhého prosadil stoper Jean-Charles Castelletto. Ve vyrovnané spodní části tabulky se hosté po tříbodové sklizni posunuli rovnou o čtyři příčky vzhůru na 12. pozici. Les Merlus naopak nezavršili únorovou část ligové soutěže bez úhony a po třech triumfech v řadě padli.

Lorient oplýval skvělou formou, které vedla ke třem vítězstvím v řadě a posunu mimo sestupové pásmo. Boj o záchranu však ani zdaleka nebyl zažehnán. Na hřiště Les Merlus totiž přijelo Nantes, které posbíralo stejně bodů a už se v zóně ohrožení nacházelo. Pro oba celky tak byl vzájemný souboj z pohledu udržení se v lize klíčový.

Po oťukávací úvodní desetiminutovce převzal Mohamed Bamba nádhernou přihrávku za obranou Kanárků, do míče se ale opřel až příliš razantně a branku přestřelil. Žlutozelené mohl na druhé straně poslat do vedení Moses Simon, proti jeho střele k levé tyči však zasáhl koncentrovaný Yvon Mvogo. Aktivní Simons si další šanci vytvořil po půlhodině hry, když se prokličkoval do střelecké pozice uvnitř pokutového území. Balon ovšem poslal nad horní tyč.

Na první branku utkání si tak diváci museli počkat až do druhé půle. Ve 49. minutě si to Simon po levé straně hřiště namířil do vápna Les Merlus, kde se precizně uvolnil od svého strážce. Jeho následný centr si našel Castelletto, který balon placírkou uklidil k levé tyči. Kanárci ve druhém dějství zvolili cestu efektivního fotbalu a s pozitivně hovořícím skórem v zádech se nehnali do útoků více, než bylo potřeba. Lorientu naopak v útočné třetině hřiště scházela kreativita a na obranu hostů se mu nedařilo vyzrát.

Lorient tak doma nepotvrdil dobrou formu a v důležitém utkání padl. Obě mužstva mají další ligový zápas na programu 3. března. Les Merlus změří síly s Rennes, Kanárci se utkají s Métami.

Více informací k zápasu

FC Metz - Olympique Lyon 1:2

23.02.2024 21:00

Góly: 13. Georges Mikautadze - 45+1. Alexandre Lacazette, 60. Saïd Benrahma

Lyon zvítězil ve 23. kole Ligue 1 na půdě Mét 2:1, a přidal tak čtvrté ligové vítězství v řadě. Jako první šel do vedení nováček z Mét, když před čtvrthodinou hry využil chybnou rozehrávku hostů 23letý rodák z Lyonu Georges Mikautadze, jenž však nastupuje za gruzínskou reprezentaci. Les Gones ovšem zareagovali vyrovnávacím zásahem v nastaveném čase prvního dějství, na které navázal v 60. minutě vítěznou trefou Saïd Benrahma, jenž si připsal první trefu po příchodu z West Hamu.

Fotbalisté Lyonu se na fantastické jízdě nezastavili ani proti třetímu Nice, které v minulém kole porazili 1:0, čímž prodloužili vítěznou sérii na čtyři soutěžní utkání. Po katastrofální první polovině sezony se tak vyšplhali ze sestupového pásma až na 11. příčku. Formu chtěli Les Gones potvrdit i v Métách, jež byly po devíti střetnutích po sobě bez výhry a hluboce namočené v boji o záchranu.

Úvodní minuty příliš pohledné kopané nepřinesly. Hráči Lyonu sice drželi míč, avšak převládala kombinace kolem středového kruhu. Ve 13. minutě ale právě jednu z přihrávek domácích vystihl Mikautadze, jenž dlouhý sprint téměř přes polovinu hřiště zakončil bezchybným lobem. Po úvodní trefě se Les Gones více přiblížili brance Mét, ovšem na první velkou šanci si počkaly až do 26. minuty, kdy Ernest Nuamah namířil přímo na gólmana Alexandreho Oukidju. Nakonec se domácí mohli radovat v nastaveném čase úvodního dějství poté, co střela Clintona Maty skončila na kopačce Alexandra Lacazetta, který se z dobré pozice nemýlil.

Ani vstup do druhé půle nepřinesl velké ofenzivní představení, jediný střelecký pokus střídajícího Benrahmy navíc zamířil daleko od branky. Hosté se však obratu přece jen dočkali, když v 60. minutě Maxence Caqueret naservíroval míč nehlídanému Benrahmovi, který prostřelil domácí obranný val. Ve zbytku utkání Les Gones opět zklidnili tempo a jednogólový náskok si bez většího odporu domácího celku pohlídali.

Lyon tak prodloužil vítěznou vlnu i na hřišti Mét. Oba celky sehrají další ligový zápas 3. března. Les Grenats se utkají s Nantes, Les Gones změří síly s Lens.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Paris Saint-Germain
23
16
6
1
54 : 19
54
2
Stade Brestois
23
12
7
4
34 : 18
43
3
AS Monaco
23
12
5
6
44 : 34
41
4
OGC Nice
23
11
7
5
22 : 15
40
5
Lille OSC
23
10
8
5
33 : 20
38
6
RC Lens
23
10
6
7
30 : 24
36
7
Stade Rennes
23
9
8
6
35 : 27
35
8
Stade Reims
23
10
4
9
30 : 31
34
9
Olympique Marseille
23
8
9
6
33 : 25
33
10
Olympique Lyon
23
8
4
11
25 : 35
28
11
Toulouse FC
23
6
8
9
25 : 31
26
12
FC Nantes
23
7
4
12
23 : 34
25
13
Racing Strasbourg
23
6
7
10
23 : 35
25
14
Le Havre AC
23
5
9
9
24 : 30
24
15
Montpellier HSC
23
5
8
10
25 : 31
22
16
FC Lorient
23
5
7
11
31 : 44
22
17
FC Metz
23
4
5
14
19 : 37
17
18
Clermont Foot
23
3
8
12
16 : 36
17

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (19)

Přidat komentář
Jason_

Brest

Reagovat
Israha

Štrasburk hodně pod dekou, ta sebranka mlaďasů v těchhle krizových pasážích sezony vůbec nemá mentální nastavení to zlomit a z lídrů tam zbyli už jen Gameiro a Guilbert, kteří to sami nevytrhnou. Z tohohle bude ještě tuhý boj o záchranu jako loni a kdoví jestli u toho nakonec bude Vieira, ten na té lavičce taky působí dost bezradně (na někoho jsem si vzpomněl, taky to byl kdysi světový DM a vyklubal se z něj podprůměrný kouč....kdo to asi je? ).

Druhá věc je, že prohrát zrovna s letošním Brestem vůbec není ostuda, oni jsou opravdu nečekaně kvalitní a konzistentní.

Reagovat
Seydou Doumbia

Od Brestu super sezona, problém je že takový tým v pohárech nechceš, nedejbože v LM. Pokud tam budou hrát týmy jako Brest, Toulouse, Nantes tak ten koeficient moc neporoste.

Reagovat
Ferax

Tak zrovna Nantes Toulouse potom, co se díky výhře v Coupe de France dostaly do základní skupiny EL vždy dokázaly postoupit - Nantes před rokem narazilo až na Juventus a Toulouse teď na Benficu, což rozhodně není ostuda, takže bych řekl, že ani jeden z týmů vyloženě nezklamal. Brest v LM může být zajímavý a klidně může jako Lens skončit na třetím místě někam se pak taky dostat v EL, když ještě v létě posílí a neodejde klíčový středopolař Lees-Melou , stoper Brassier a udrží ještě Del Castilla...

Jakožto fanoušek Strasbourgu jsem byl na začátku sezóny až přehnaný optimista. Ta pasáž okolo Vánoc dala jistou naději, ale teď jsme zase na zemi a bez Bakwy Diona a po těch všemožných odchodech včetně toho posledního v podobě gólmana Selse je to v hajzlu a bude to, jak píše Israha, tuhý záchranářský boj, ačkoli si myslím, že Clermont a Méty jsou na tom ještě o dost hůře. Spíš půjde o tu sestupovou baráž...

Reagovat
Seydou Doumbia

Jo já vím že postoupili Nantes i Toulouse a padli až proti silnějšímu soupeři, ale to je ono. Silnější a stabilnější tým by mohl Benficu nebo Juventus vyřadit. Problém je v tom že týmy které by mohli uspět v EL hrají LM, týmy které by mohli uspět v EKL hrají EL a je to tak různě promíchané. Strasburg to bude chtít ještě hodně práce a asi i jiného trenéra než Vieiru co?

Reagovat
Ferax

Tak generační obměnu si to už ve Strasbourgu žádalo a že dostal důvěru zrovna Vieira je asi jedno, protože by takhle nejspíš dopadl každý trenér. Loni to hezky nakopl Antonetti, ale ten jako trenér už moc perspektivy nemá no

Reagovat
Israha

Le Havre jsou IMHO taky horší, ten zbytek bych řekl tak dost vyrovnaný. Říkám si ale, jak vlastně bude Vieira či jiný trenér motivovat k úpornému boji o záchranu bandu mlaďasů, co jsou v tom klubu buď první rok smlouvy či pouze na hostovačce. Sissoko, Diarra, Guilbert, Perrin, Gameiro - jediní alespoň trochu déle sloužící hráči s jakýmis takýmis zkušenostmi. Základ z nich hrají dva...

Reagovat
Seydou Doumbia

Ještě Mothiba a Aholou, ale ti fakt hrají jen sporadicky...nedal vám Aholou loni ten krásný gol z 20 metrů náhodou?

Reagovat
Israha

Jo, dal . Hráče, co pořádně ani nenaskakujou z lavičky, jsem tak nějak vyignoroval, v nich asi kdovíjaké lídrovství taky nebude.

Reagovat
Israha

Jako souhlas, ale fakt je, že ten Brest je po PSG letos opravdu nejkonzistentněji silný tým a jsou tam, kde jsou, zaslouženě . Takovouto konzistenci jsem čekal zkraje sezony spíš od Nice a částečně Monaca...

Reagovat
Seydou Doumbia

Jak vidíš tu pohárovou 6 na konci soutěže? Ono je to tam dost napraskane a to ještě vzadu číhají 3 týmy, které mají ambice se do těch poháru dostat (OM,OL,Ren). Většina těch týmu mi příjde že může skončit na 2 nebo klidně 7. místě.

2. Lille, 3. Rennes, 4. Monaco, 5. Brest, 6. Lens, 7. Nice

Reagovat
Israha

Brest a Lens nejkonzistentnější, Rennes mají Stéphana v první sezoně, což je vždycky síla. Nice a Monaco vadnou, Lille si jede to svoje, kdy můžou porazit i ztratit s úplně každým. Nám nevěřím, to už je moc velká ztráta. Nevím....skrz aktuální formu Brest - Lille - Lens - Rennes - Monaco - Nice. S tím, že Lens a Rennes si můžou místa prohodit.

Reagovat
Elliasson

Když píšeš o Brestu, tak mám na Tebe otázku. Jak to vypadá se stavbou jejich nového stadionu?

Reagovat
Seydou Doumbia

Prej se má stavět příští rok a v roce 2027 by se tam Brest měl přestěhovat, to je jediný co jsem k tomu nedávno četl.

Reagovat
Seydou Doumbia

Ta druhá pencla na Ramuše byla oprávněna? Vypadl mi stream tak jsem ji neviděl. Respekt rozhodčímu že tu první zrušil a dal mu žlutou, alespon k něčemu VAR je. Jinak Gouiri solidně vykoupal Danila, nechápu jak takový hráč mohl kdy přestoupit do takového týmu.

Reagovat
Mandanda_30

Sice jen proti Montpellieru, ale konečně výhra v lize po 6 zápasech v lize bez výhry

Reagovat
Israha

Mbemba včera fakt hrál RB?

Reagovat
Mandanda_30

No trochu tam různorodě pobíhal jak za Tudora

Reagovat
Mandanda_30

Mandanda je GOAT a tam to na konci nikdy není penalta

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele