Ligue 1 - preview 23. kola: Zapíše PSG další výhru?

23.02., 09:05, aktualizováno 25.02., 08:32
Previews
Kylian Mbappé (© NurPhoto via AFP)

Paris Saint-Germain suverénně kraluje Ligue 1 a další tři body chce přidat proti Stade Rennes. OGC Nice potřebuje zabrat s Clermontem, zatímco LOSC Lille se představí v Toulouse. Marseille doufá, že zastaví propad proti Montpellieru. RC Lens po obědě poměří síly s AS Monaco.

RC Lens - AS Monaco

neděle 13:00

Nedělní program Ligue 1 začne docela zostra. Narazí totiž na sebe aktuálně pátý a šestý tým průběžného pořadí, Lens i Monaco přitom nemají nikterak daleko od první čtyřky, zaručující účast v Lize mistrů pro příští sezónu. Domácí budou chtít co nejrychleji překousnout nezdar z evropských pohárů, hosté naopak hodně nečekanou porážku z minulého kola proti Toulouse.

Oba celky zkrátka mají o motivaci postaráno. A výběr Les Sang et Or se již může plně soustředit jen na ligové dění, protože ve čtvrtek nezvládl odvetu play-off o osmifinále v Evropské lize. Vypadl s Freiburgem. "Pokud můžu popsat první pocity, pak je to hluboké zklamání,” hlesl po prohře v prodloužení na německé půdě kouč Franck Haise. "Když se tomuto sportu věnujete delší dobu, ať už jste trenér, hráč nebo fanoušek, víte, že se vám někdy poštěstí zažít výjimečné chvíle. Ale také ty, které jsou bolestné. Musíme je přijmout a znovu získat odvahu, která bude nutná pro další souboj v neděli,” vzhlížel už do budoucna.

Ve francouzské nejvyšší soutěži má Lens stále o co hrát. Ve hře je milionářská soutěž, kdyby se nepodařilo urvat v líté bitvě tu, je tady alespoň Evropská či Konferenční liga. Postup na evropskou scénu by měl být pro Haiseho družinu prioritou. "Vyrostli jsme, nabrali zkušenosti a utrpěli i nějaké rány. Je to prostě součást sportu. Teď převládá zklamání, ale za pár dnů, za pár týdnů či měsíců se nám bude všem těch osm letošních zápasů z evropské fronty hodit,” dodal domácí lodivod.

Ten hostující Adi Hütter má za úkol dostat knížecí klub zpátky na mezinárodní pole, které v letošním ročníku Monaco neokusilo. Cíl zatím plní, akorát že v poslední době žádné zářné výsledky nesbírá, vyhrálo jen jednou z předešlých šesti případů v Ligue 1. A stabilita by tak měla přijít na řadu co nejdříve. "Lens má super tým, který hraje opravdu dobře. Potřebujeme mít vítězné myšlení, abychom získali tři body. Musíme se soustředit na náš způsob hry a být také pilní,” uvedl před duelem na dalekém severu Francie monacký obránce Wilfried Singo.

RC Lens - pravděpodobná sestava:
B. Samba - Gradit, Danso, Medina - Aguilar, N. Mendy, A. Diouf, Chávez - Thomasson, David Pereira da Costa - W. Saïd

AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Köhn - Magassa, Maripán, Salisu - Singo, Yous. Fofana, Zakaria, K. Ouattara - Minamino, Ben Yedder, Golovin

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.31 - 3.64 - 3.12

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Toulouse FC - Lille OSC

neděle 15:00

Pro TFC tedy půjde o první duel po vypadnutí z Evropské ligy. A opět se představí před vlastními příznivci, což zatím v domácí soutěži není pro obhájce prvenství v Coupe de France zrovna výhoda. Navíc protivník ze severu Francie si nadále drží stabilní formu.

Ta jej vynesla až na čtvrtou příčku. O minulém víkendu se proti Le Havre blýsknul hattrickem Jonathan David, který má na kontě už jedenáct gólů. V nejbližším duelu mu však šance určitě nepřipraví nikdo z uvedených sedmi borců, totiž suspendovaný Benjamin André a dále Rémy Cabella, Tiago Morais, Rafael Fernandes, Samuel Umtiti, Andrej Ilić a Ivan Cavaleiro, jež jsou zranění.

LOSC pokračuje v rámci Evropské konferenční ligy, v jejímž osmifinále bude soupeřem rakouský Sturm Graz, což Paulo Fonseca přivítal. Nicméně teď věří v dobrý výsledek proti Toulouse, jelikož na čtvrtou, potažmo třetí příčku, si dělají zálusk jak Racing Lens, tak AS Monaco.

Jak už bylo uvedeno, družina Carlese Martineze Novella se ve čtvrtek rozloučila s Evropskou ligou, když minimálně k prodloužení v utkání s Benficou chyběla jedna jediná trefa. "Prostě ten gól nepadl. Bojovali jsme a dařilo se nám soupeře dostat pod tlak. Měli jsme dost šancí, trefili jsme tyčku. Další pokusy šly těsně mimo. Do toho zápasu jsme dali všechno. Vypadnutí nás mrzí, můžeme však na sebe být pyšní," nechal se slyšet brankář Guillaume Restes.

S pohárovou soutěží se tedy rozloučil čistým kontem, což se mu v Ligue 1 nepodařilo od 14. ledna, kdy Toulouse zvítězilo nejtěsnějším možným rozdílem v Metách. Z jeho spoluhráčů zůstávají mimo Denis Genreau a Zakaria Aboukhlal, kvůli zdravotním problémům nejsou k dispozici ani obránci Mikkel Desler a Moussa Diarra. Naopak připraveni budou Thijs Dallinga a Stijn Spierings.

Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
Restes - Kamanzi, Nicolaisen, Logan Costa, Mawissa, Suazo - Babicka, Sierro, Spierings, Y. Gboho - Dallinga

Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Chevalier - Tiago Santos, Yoro, Alexsandro Ribeiro, Ismaily - Bentaleb, Ang. Gomes - Žegrova, Haraldsson, Ounas - J. David

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.84 - 3.49 - 2.08

Tip EuroFotbal.cz: 02

Více informací k zápasu

OGC Nice - Clermont Foot

neděle 15:00

Není tomu tak dávno, co se Les Aiglons snažili stíhat vedoucí PSG. Jenže nula bodů z posledních dvou zápasů znamenalo pokles na třetí příčku. V cestě za dvanáctou výhrou teď stojí osmnáctý Clermont.

Les Lanciers nemají zrovna neprostupnou obranu. Inkasovali v předchozích sedmi po sobě jdoucích duelech. Navíc, na stadionech soupeře dostali jednadvacet gólů a uhráli pouhých devět bodů. O dva méně má na kontě překvapivě akorát Olympique Marseille. Není divu, že Pascal Gastien nesedí na pevné židli.

Spekuluje se o tom, že by v případě dalších nezdarů mohl být nahrazen Sébastianem Bichardem, jenž aktuálně působí coby asistent Senegalce Habiba Beyeho na lavičce Red Star FC, který v současnosti vede tabulku třetí francouzské ligy. A když jsme zmínili afrického kouče, za pozornost stojí zvláštní klauzule ve smlouvě Emerseho Faého.

Ten se stal v roce 2022 asistentem Jean-Louise Gasseta u národního týmu Pobřeží slonoviny. Na uplynulém africkém šampionátu dostal sedmdesátiletý Francouz padáka, a tak post hlavního kouče připadnul Faému. Shodou okolností v den jeho čtyřicátých narozenin! Následně dovedl výběr pořadatelské země k titulu, čímž do klubové pokladny Clermontu, který jej uvolnil od rezervního týmu, přisypal 50 tisíc eur.

V Nice se v minulých dnech řešila spíše slabší forma Khéphrena Thurama, čehož si všímá také brazilský obránce Dante. "Zvykli jsme si, že hrál velké zápasy, ale teď zůstává za svými možnostmi. Prošel si zraněními a ztratil zápasový rytmus. Musí znovu nabrat fyzičku, a pak bude díky svému agresivnímu stylu hry a technickým dovednostem zase platným hráčem." Kouč Farioli s Marcusovým bratrem přesto počítá do základní sestavy.

OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Bulka - Lotomba, Todibo, Dante, Bard - Boudaoui, Ndayishimiye, K. Thuram - Moffi, E. Guessand, Boga

Clermont Foot - pravděpodobná sestava:
M. Diaw - C. O. Konaté, Pelmard, Matsima, Neto Borges - J. Gastien, H. Keïta - Boutobba, Cham, Allevinah - Nicholson

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.46 - 4.55 - 7.94

Tip EuroFotbal.cz: 10

Více informací k zápasu

Le Havre AC - Stade Reims

neděle 15:00

Oba mančafty nemají za sebou nejlepší týdny. Oba v uplynulých pěti mačích zvládli jednou vyhrát, dvakrát remizovat a dvakrát prohrát. Více to může mrzet borce z Remeše, jelikož si tím lehce zkomplikovali dobře rozjetou sezonu.

Ligový nováček si v první polovině ročníku také nevedl vůbec špatně. Svěřenci Luky Elsnera předváděli velmi organizovanou hru, díky které mají na kontě solidních čtyřiadvacet bodů, avšak šestnáctý, tj. barážový Lorient ztrácí pouhé dva. V minulosti navíc ukázali, že proti Les Rouges et Blancs umějí zahrát.

Zároveň nutno dodat, že vzájemná střetnutí těchto dvou mančaftů nebývají na góly bohatá. Čestnou výjimku tvoří partie z roku 2016, která skončila v rámci Coupe de la Ligue v poměru 5:2. Obdobná přestřelka se aktuálně předpokládat nedá. I proto, že Le Havre vyšel od začátku ročníku hned v polovině případů střelecky naprázdno. Tím se nemůže "chlubit" žádný jiný ze zbývajících sedmnácti účastníků.

Skvadra Willa Stilla zaznamenala dohromady osmadvacet přesných zásahů. Nejaktivnější jest v tomto směru Malťan Teddy Teuma, jenž skóroval zatím šestkrát. Počet inkasovaných branek se před týdnem kvůli Wesleymu Saïdovi z Lens zaokrouhlil na třicet, což není pro defenzivu nejlepší vizitka.

V uplynulých dnech se v historickém městě řešila budoucnost mladého kouče Stilla, jenž upoutal svou prací pozornost anglického Sunderlandu. V Belgii narozený lodivod se nechal slyšet, že by se návratu na Britské ostrovy, odkud pocházejí jeho rodiče, nebránil. Kapitán Yunis Abdelhamid však prohlásil, že jeho odchod z klubu jest značně nepravděpodobný.

Le Havre AC - pravděpodobná sestava:
Desmas - A. Sangante, Youté, G. Lloris, Opéri - Négo, A. Touré, Kechta - Casimir, Bayo, Sabbi

Stade Reims - pravděpodobná sestava:
Y. Diouf - Foket, Agbadou, Abdelhamid, Sergio Akieme - Munetsi, Stambouli, Teuma - Itó, O. Diakité, Nakamura

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.41 - 3.35 - 2.29

Tip EuroFotbal.cz: 02

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - Stade Rennes

neděle 17:05

Otázka kolem stěhování Kyliana Mbappého do Realu Madrid stále rezonuje všemi světovými médii. Spekuluje se, za jakých podmínek francouzský útočník, který už má být se španělskou stranou dohodnutý, přestoupí nebo kdy na řadu přijde oficiální oznámení. V obrovském ruchu těchto zpráv se PSG v neděli představí na ligové scéně proti neustále se zlepšujícímu Rennes.

Jakkoli bretaňský celek ve čtvrtek nedokázal odvrátit výpadek z Evropské ligy proti slavnému AC Milán, v posledních týdnech si vede nadstandardně dobře. Pouze třígólová porážka z Itálie mu vlastně pokazila sebevědomí, na druhou stranu alespoň odvetu zvládl vítězně. I když konečný výsledek nestačil k proklouznutí mezi šestnáctku nejlepších, skalp evropského giganta mu zajisté dopomůže k nabytí dobré nálady před duelem v Parku princů.

Deset výher z posledních jedenácti zápasů, pokud započteme do sumáře i zvládnutý penaltový rozstřel v Coupe de France, taková je současná bilance svěřenců kouče Juliena Stéphana napříč všemi soutěžemi. "Hrdost u mě vítězí,” hodnotil střetnutí s I Rossoneri lodivod SRFC. "Hráči absolvovali parádní utkání, riskovali a byli útoční. Gratulujeme našemu rivalovi, protože postup si za oba ty duely zasloužil. Dobrou práci jsme však odvedli i my.”

Hosté se budou muset v hlavní francouzské metropoli obejít bez suspendovaného Azora Matusiwy, zranění jsou pak Fabian Rieder, Enzo Le Fée a Aboubakar Nagida. Domácí mají na marodce i nadále náhradního brankáře Sergia Rica, obránce Presnela Kimpembeho a Milana Škriniara, volno dostane kvůli zdravotním problémům také další stoper Marquinhos, nicméně do hry se může po vleklých lapáliích vrátit Nuno Mendes, který už je údajně fit.

PSG má i přes sobotní vítězství druhého Brestu ve Štrasburku na čele tabulky luxusní desetibodový náskok. Ačkoli nynější protivník má fazónu, není pochyb o tom, že Pařížané musejí přijmout roli favorita, ostatně jako v drtivé většině případů na ligové scéně. "I my ovšem máme dobrou formu, v předešlých kolech jsme naráželi na ty nejlepší,” připomínal domácí stratég Luis Enrique. "Teď budeme čelit někomu, kdo má jednu z nejpompéznějších bilancí v celé Evropě,” dodával.

Rennes mimochodem v březnu loňského roku v Paříži nečekaně vyhrálo, v předešlých šesti vzájemných kláních padlo s pařížským gigantem maximálně o dva góly. Španělský lodivod tak moc dobře ví, že podcenit oponenta by se nemuselo vůbec vyplatit. "Má tým se špičkovými individualitami, dobře pracuje v útoku i obraně,” varoval. "Bude to pro nás těžká zkouška a takové já miluji. Stejná bude i ta následující s Monacem. Oba soupeři nás donutí k tomu, abychom museli podat na hřišti ten nejlepší výkon.”

Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Hakimi, Danilo Pereira, Beraldo, L. Hernández - Vitinha, Fabián Ruiz, Zaïre-Emery - O. Dembélé, K. Mbappé, B. Barcola

Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
S. Mandanda - Seidu, Omari, Belocian, Truffert - Santamaría - Gouiri, Bourigeaud, D. Doué, Terrier - Kalimuendo

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.32 - 5.83 - 9.45

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - Montpellier HSC

neděle 20:45

Marseille si musí zvykat na pořádky nového trenéra Jeana-Louise Gasseta. Teprve nedávno sedmdesátiletý kouč nahradil svého předchůdce Gennara Gattusa, při své premiéře ve čtvrtek pak zaznamenal první úspěšnou vlaštovku poté, co jeho svěřenci postoupili do osmifinále v Evropské lize. Teď se pokusí mužstvo dobře naladit na bitvu o jih Francie proti Montpellieru.

Na poli Ligue 1 je výběr OM dlouhodobě pod svými očekáváními. Když už se má něco Gassetovi podařit, pak dostat klub alespoň na takovou příčku, která mu zajistí evropskou scénu také pro následující sezónu. Domácí potřebují především urychleně přerušit sérii šesti ligových zápasů bez výhry, aby se dostali do komfortnější pozice. Protahování této nelichotivé šňůry může jen předznamenat například nudné soubojování o pozice ve středu pořadí.

Před pár dny si Les Phocéens proti Šachtaru přece napravili reputaci po porážce na půdě Brestu a skolili před vlastními fanoušky Šachtar. Nakolik tohle oživilo francouzského giganta, může ukázat už nynější měření sil na domácí frontě. Hostující celek rozhodně nepatří mezi to nejlepší, co může francouzská nejvyšší soutěž nabídnout, vždyť především usiluje o holé přežití. Je ale nutno dodat, že na Stade Vélodrome dorazí povzbuzený o minulý skalp Mét.

Co se absencí týče, na straně Marseille napočítáme čtyři. Suspendovaný je pro tento mač Jonathan Clauss, brousící obvykle pravý kraj hřiště, zranění jsou pak Amir Murillo, Bilal Nadir a kapitán Valentin Rongier. Hostům se na marodce nacházejí dva obránci, konkrétně Becir Omeragic a Christopher Jullien, mimo hru je i Axel Gueguin, ten na každý pád nepatří k žádným stabilním pilířům sestavy MHSC.

Michel Der Zakarian, kouč La Paillade, si před týdnem hodně oddechl. Jeho ekipě se povedlo poprvé v novém roce na ligové scéně vyhrát, konkrétně po pěti kolech konečně slavila zisk tří bodů. "Marseille načerpala trochu kyslíku po čtvrtečním vítězství. Odehrála dobrý duel, a my tak nyní budeme muset odvést zdařilý výkon. Je na nás, abychom jí způsobili problémy. A máme pro to potřebné zbraně,” sliboval hostující šéf lavičky.

Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Pau López - C. Mbemba, Gigot, Balerdi - U. Garcia, Veretout, Kondogbia, Merlin - Harit - Moumbagna, Aubameyang

Montpellier HSC - pravděpodobná sestava:
Lecomte - Hefti, F. Sacko, Kouyaté, Sagnan, I. Sylla - Ferri, Chotard, Savanier - Mousa Tamari, Nordin

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.70 - 4.05 - 5.08

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

FC Lorient - FC Nantes

sobota 17:00

Bretaňské derby započne sobotní program francouzské nejvyšší soutěže v rámci dvacátého třetího kola. A jednat se bude o bitvu dvou celků, které usilují o záchranu. Stále se lepšící Lorient se vymanil těsně nad sestupové pásmo, nevalně působící Nantes naopak zabředlo na barážovou šestnáctou pozici. Oba výběry každopádně mají v tuhle chvíli stejný počet bodů.

Už na konci ledna se ukázalo, že by se Les Merlus mohli nakopnout k lepším zítřkům. V duelu s Le Havrem nebyli daleko od vítězství, tříbodové výsledky nicméně zapsali v následujících třech kláních. Pokud jim forma vydrží, především pak střelecká produktivita útočníka Mohameda Bamby, který jakožto nová zimní posila bortí jeden rekord za druhým, mohli by se brzy vyhoupnout do klidného středu tabulky.

Kanárci, kteří z posledních osmi ligových utkání vyhráli jedno jediné, by potřebovali nalézt vzpruhu, jakou nabyl právě jejich lokální konkurent. Na své konto od začátku sezóny zaznamenali už dvanáct porážek, pravidelně body na své konto prostě nesbírají. Kelvin Amian, Bastien Meupiyou a Ignatius Ganago, to jsou zdravotně indisponovaní na straně Nantes, kterému ještě v nominaci na zápas scházejí Kader Bamba a Stredair Appuah. Lorient se bude muset obejít bez čtveřice zraněných, konkrétně ve složení Benjamin Mendy, Igor Silva, Montassar Talbi a Quentin Boisgard, přičemž na hřišti se neobjeví ani Badredine Bouanani, Bonke Innocent a Loris Mouyokolo.

FC Lorient - pravděpodobná sestava:
Mvogo - Adjei, Laporte, I. Touré - Katseris, L. Abergel, Louza, T. Le Bris - Kari, M. Bamba, Ponceau

FC Nantes - pravděpodobná sestava:
Lafont - Castelletto, Zézé, Pallois - Coco, Douglas Augusto, Pedro Chirivella, M. Sissoko, Cozza - Mostafa Mohamed, Kadewere

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.09 - 3.03 - 2.68

Tip EuroFotbal.cz: 02

Více informací k zápasu

Racing Strasbourg - Stade Brestois

sobota 21:00

Brest před týdnem přerušil své čekání na ligové vítězství, po třech remízách se mu podařilo skolit slavnou Marseille. Prokousal se tak na senzační druhé místo v tabulce, které teď bude hájit na půdě Štrasburku. Tomu se poslední dvě kola v Ligue 1 nevyvedla a potřeboval by na své konto znovu získat nějaký úspěšný výsledek, aby se mu ve středu pořadí lépe dýchalo.

S takovým scénářem ve Francii počítal málokdo. Ano, PSG okupuje první příčku, na této skutečnosti není nic překvapivého. Že by se však Piráti z Bretaňského poloostrova dokázali tak dlouho držet v popředí a usilovat o postup do Ligy mistrů, to se říci rozhodně nedá. Je pravda, že odstup od jejich konkurentů číhajících v závěsu je minimální, třetí Nice bylo po dvaadvaceti odehraných kolech vzadu o bod, čtvrté s Lille s pátým Monacem o dva.

Pokud hosté míní uchovat své současné postavení bez toho, aby se pak v neděli poohlíželi po výsledcích svých oponentů, musejí v Alsasku vyhrát. Na každý pád bude třeba vyrovnat se se třemi suspendacemi, karetní trest pokračuje u brankářské jedničky Marca Bizota, vyfasovali ho i Hugo Magnetti a Steve Mounié. A navíc je stále zraněný Jordan Amavi. I na domácí si posvítila disciplinárka, do hry nebudou moci Thomas Delaine a Dilane Bakwa, přičemž zdravotní potíže sužují Karola Filu, Leba Mothibu, Moïseho Sahiho a Jérémyho Sebase. V nominaci na utkání chybějí Le Racingu také Sanjin Prcič a Jean-Eudes Aholou.

Racing Strasbourg - pravděpodobná sestava:
Bellaarouch - Guilbert, L. Perrin, A. Sylla, Senaya - I. Sissoko, Mwanga - Angelo, Gameiro, H. Diarra - Emegha

Stade Brestois - pravděpodobná sestava:
Coudert - Lala, Chardonnet, Brassier, Locko - J. Martin, Lees-Melou, Mah. Camara - Del Castillo, Satriano, Mathias Pereira Lage

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.76 - 3.16 - 2.87

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

FC Metz - Olympique Lyon

pátek 21:00

Lyon bude v páteční předehrávce upevňovat svoje postavení ve středu tabulky, tedy za toho předpokladu, že stvrdí dobrou formu na půdě trápících se Mét. Domácí okupují předposlední pozici průběžného pořadí, na bezpečné příčky ztrácejí pět bodů, a pokud se v dohledné době nevzpamatují, může být jejich pád o patro níže brzy zpečetěn. Na výhru čekají od listopadu.

Tehdy na konci tohoto podzimního měsíce ekipa trenéra Lászla Bölöniho skolila venku Lorient, od té doby v deseti po sobě jdoucích zápasech, včetně toho v Coupe de France, zapsala devětkrát porážku. Nejinak tomu bylo před týdnem v Montpellieru, oním jediným úspěchem za zmiňované období byla plichta na půdě Marseille. Není zkrátka divu, že jsou zatím Les Grenats, s druhým nejhorším útokem a s třetí nejhorší obranou, pouze lepší než poslední Clermont.

Napravovat si reputaci zrovna proti rozjetému Lyonu nebude pro Méty vůbec jednoduché. Vypořádat se budou muset se třemi absencemi, zranění jsou Ablie Jallow, Kévin N'Doram a Benjamin Tetteh, přičemž nominováni k utkání nebyli ani náhradní brankář Marc-Auréle Caillard, Charles Divialle-Corbiére, Warren Tchimbembé a Pape Amadou Diallo. Posledně čtyři zmínění však nejsou ani náhodou stabilní součástí sestavy, vlastně jsou nepříjemné jen první tři jmenované ztráty.

Olympique hlásí před tímto střetem pouze dva hráče mimo. Levý kraj hřiště neposílí Nicolás Tagliafico, který je suspendovaný, nezahraje si ani postupně se uzdravující Corentin Tolisso. "Teď ho ještě k dispozici mít nebudeme, ale existuje velká šance, že na Štrasburk již bude připravený,” vyjádřil se lyonský stratég Pierre Sage ke zdravotnímu stavu svého maroda. "Naším cílem je si co nejrychleji zajistit záchranu. Vzhledem k ostatním výsledkům našich soupeřů možná nebude stačit ani 35 bodů. Těšíme se na tento zápas, jsme před ním pokorní a chceme ho vyhrát.”

FC Metz - pravděpodobná sestava:
Oukidja - Colin, I. Traoré, S. Sané, Udol - Asoro, Jean-Jacques, L. Camara, Sabaly - Mikautadze, Lamkel Zé

Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Anthony Lopes - Clinton Mata, O'Brien, Čaleta-Car, Maitland-Niles - Caqueret, Matič, Mangala - Nuamah, Lacazette, Benrahma

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.13 - 3.46 - 2.01

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Paris Saint-Germain
22
16
5
1
53 : 18
53
2
Stade Brestois
22
11
7
4
31 : 18
40
3
OGC Nice
22
11
6
5
22 : 15
39
4
Lille OSC
22
10
8
4
32 : 17
38
5
AS Monaco
22
11
5
6
41 : 32
38
6
RC Lens
22
10
6
6
28 : 21
36
7
Stade Rennes
22
9
7
6
34 : 26
34
8
Stade Reims
22
9
4
9
28 : 30
31
9
Olympique Marseille
22
7
9
6
29 : 24
30
10
Racing Strasbourg
22
6
7
9
23 : 32
25
11
Olympique Lyon
22
7
4
11
23 : 34
25
12
Le Havre AC
22
5
9
8
23 : 28
24
13
Toulouse FC
22
5
8
9
22 : 30
23
14
Montpellier HSC
22
5
8
9
24 : 27
22
15
FC Lorient
22
5
7
10
31 : 43
22
16
FC Nantes
22
6
4
12
22 : 34
22
17
FC Metz
22
4
5
13
18 : 35
17
18
Clermont Foot
22
3
7
12
16 : 36
16

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
Seydou Doumbia

Mata asi nejlepší zápas u nás Matic Kakré druhý duel v řadě před tím golem použil mozek, kdyby se k tomu dřív dostal Nuamah tak bezvýznamně střílí a možná by to golem neskončilo

Reagovat
Seydou Doumbia

Posledních 12 zápasů, 10 výher a 2 prohry. A hned 8 duelu jsme vyhráli pouze o gol, kdysi věc nevídana že bychom stabilně byli schopni udržet jednogolový náskok v závěru. Z Cherkiho začínám mít špatný pocit že jeho kariéra dopadne jako ta Ben Arfy.

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele