Ligue 1 - souhrn 23. kola

29.01.2016, 22:26, aktualizováno 31.01.2016, 22:57
Komentáře a souhrny
Vedoucí PSG si poradilo se Saint-Étienne. Caen si poradilo s Nice. Angers porazilo Monako a znovu se zapojilo do boje o druhé místo. Marseille v závěru utrhla bod z duelu s Lille, Lyon jede s prázdnou z Bastie. O krůček blíže k sestupu je znovu Troyes...

AS Saint-Étienne - Paris Saint-Germain 0:2

31.01.2016 21:00

Góly: 61. Zlatan Ibrahimović, 90+2. Zlatan Ibrahimović

PSG si zásluhou Zlatana Ibrahimoviće poradilo s ASSE a vyrovnalo více než dvacet roků starý rekord Nantes v počtu zápasů bez prohry, který se tehdy mezi červencem 1994 a dubnem 1995 zastavil na čísle 32.

Svěřenci kouče Laurenta Blanca šli samozřejmě do zápasu jako jasní favorité, ačkoliv na Stade Geoffroy-Guichard vyhráli v poslední době vždycky jen těsným rozdílem. Tentokrát mohli dokonce brzy prohrávat. Thiago Motta chtěl přihrát dozadu Kevinu Trappovi, jenže si nevšimnul číhajícího Kévina Monnet-Paqueta, který ovšem ke škodě Les Verts na nepovedenou malou domů o kousíček nedosáhl.

Kvůli zraněným hráčům dostal druhou příležitost dvacetiletý obránce Presnel Kimpembe. Po jeho přihrávce se do dobré pozice hnal Ángel Di María. Ještě se rozhodnul přihrát lépe postavenému Zlatanovi a ten ... přestřelil. Pak měl práci Trapp. Nebezpečně se snášející centr Kévina Malcuita vyrazil na roh, po jehož rozehrání zahrozil Franck Tabanou.

Na druhé straně zkoušel švédský kanonýr štěstí z přímého kopu, ale mířil přímo na Stéphana Ruffiera. Že se ASSE jenom nebránilo, potvrdil Moustapha Bayal Sall. Avšak ten je na hřišti od plnění jiných úkolů. Střílení branek rozhodně nemá v popisu práce. Kdyby měl, domácí by téměř jistě museli jít do vedení.

Senegalský fotbalista se naopak činil před vlastní brankou. Zlatanovu patičku Ruffier vyrazil k Lucasovi Mourovi, jenž balon neprocpal do sítě pouze díky na správném místě stojícímu Sallovi. Těsně před vypršením hodiny hry zablokoval další Ibrahimovićovu snahu Malcuit. A Kevin Trapp měl hodně co dělat, aby vychytal Monnet-Paqueta, který se prosmýknul kolem Kimpembeho.

A potom už šlo PSG do vedení. Serge Aurier z pravé strany přihrával a Zlatan si poradil, jak se na hráče jeho kalibru sluší a patří - 0:1. Poté chyboval Florentin Pogba, ale Ibra po Di Maríově centru díky včasnému zásahu obrany druhý gól zatím nepřidal. Dvě minuty před vypršením řádné hrací doby mohl vyrovnat Jérémy Clément. Bývalého hráče PSG však nepotěšil Kevin Trapp.

V nastaveném čase střílel Di María, nicméně nakonec se stalo, že míč dostala do sítě kopačka Zlatana Ibrahimoviće - 0:2. Pro lídra ligových střelců to byla už devatenáctá přesná trefa. A nutno dodat, že proti AS Saint-Étienne se mu nebývale daří. V posledních dvanácti duelech proti družině Christopha Galtiera zaznamenal už čtrnáct branek! Pařížský celek má tedy nyní na kontě už prakticky nedostižný čtyřiadvacetibodový náskok.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - Stade Rennes 4:0

31.01.2016 17:00

Góly: 29. Cheick Diabaté, 51. Cheick Diabaté, 67. Diego Rolán, 90+2. Thomas Touré

Cheick Diabaté se znovu stal hrdinou Bordeaux. Ačkoliv tentokrát se do gólové listiny při jasné výhře 4:0 nad Rennes zapsali i další dva jeho spoluhráči.

V brance domácího celku znovu zaskočil za zraněného Cédrika Carrassa Jerome Prior a musel se činit poté, co Juan Quintero přihrál Paul-Georgesovi N’Tepovi. První gól padnul těsně před vypršením první půlhodinky. Po centru Adama Ounase se o něj postaral Cheick Diabaté - 1:0. Do poločasu mohl další přidat Cédric Yambéré, ale Costil tentokrát svůj tým podržel.

Po změně stran propásl dobrou příležitost Benjamin André a znovu se potvrdilo, že když nedáš, tak dostaneš. Obrana Rennes si neporadila s centrem Diega Rolana, který tudíž doputoval až k Diabatému a ten se nemýlil - 2:0. O snížení se z dálky pokoušel Quintero, ale Prior byl pozorný. Les Rouges et Noirs pak zase inkasovali.

André Biyogo Poko přihrál Ounasovi, jehož pokus sice Costil vyrazil, ale ke své škodě jenom k Rolánovi, jenž half-volejem zvýšil na 3:0. Pod další možnosti se podepsali Thomas Touré a Diego Contento, nicméně první jmenovaný se dočkal až v nastaveném čase, když využil Mexerova zaváhání a střelou do pravého dolního rohu uzavřel skóre utkání na 4:0.

Girondins Bordeaux má tedy nyní na kontě 33 bodů a po třiadvaceti kolech bude nejhůře osmé. Příště tým Jaroslava Plašila, jenž proti Rennes odehrál 73 minut, zajíždí do Lyonu, který o tomto víkendu nestačil na Bastii. Rennes zůstává o bod před celkem ze Stade Nouveau de Bordeaux a v týdnu v rámci vloženého kola doma přivítá ASSE.

Více informací k zápasu

SM Caen - OGC Nice 2:0

31.01.2016 14:00

Góly: 13. Ronny Rodelin, 41. Andy Delort (pen.)

Caen si poradilo s Nice a na svého soupeře se v tabulce bodově dotáhlo. Nyní oba celky okupují čtvrté, resp. páté místo.

Z časomíry uběhlo jen něco málo přes deset minut a domácí příznivci se mohli radovat. Míč během akce, do níž se zapojila i čerstvá posila Ismaël Diomandé, doputoval až k Ronnymu Rodelinovi, který střelou na bližší tyč poslal Caen do vedení - 1:0. Už za dvě minuty to mohlo být 2:0. Julien Féret poslal dobrý balon Andymu Delortovi a za svého brankáře musel na čáře zaskočit Maxime Le Marchand.

Les Aiglons byli více na míči, nicméně nebylo jim to nic platné, dokud se děj hlavou neopřel mladíček Dorian Caddy, jenž v týdnu podepsal první profesionální smlouvu. Rémy Vercoutre předvedl famózní zákrok, při němž se položil na zem po své levici a nadále udržoval svůj tým v těsném vedení. To se zdvojnásobilo ještě před odchodem do kabin.

Saidi Ntibazonkiza z Burundi se při svém prvním startu v Ligue 1 rozeběhnul na vlastní půlce s balonem a doputoval až do pokutového území Nice, kde jej fauloval Nampalys Mendy. K penaltě si stoupnul Andy Delort. A přestože Yoan Cardinale vystihnul směr, na kulatý předmět bohužel pro hosty těsně nedosáhnul - 2:0. Delort tedy mohl slavit osmou trefu v sezoně.

Svěřenci Clauda Puela se nechtěli vzdát a ve druhé půli zaměstnali Vercoutreho. Hatem Ben Arfa našel svým centrem Caddyho, který hlavou tentokrát minul bránu. Pak vyslal pořádnou pumelici Jean Michaël Seri, nicméně domácí jednička se znovu činila. A co se potom ještě dělo ve zbytku tohoto nikoliv nezajímavého zápasu?

Druhý gól Ronnyho Rodelina nebyl uznán, protože Féret předtím překročil s míčem pomezní čáru. Diomandé následně zahrál ve vlastním vápně rukou, ale rozhodčí Stéphane Lannoy nechal pokračovat ve hře. Po dobré práci Andyho Delorta zase zklamal v zakončení Féret. A protože Vercoutre vychytal v nastaveném čase střídajícího Alexandre Mendyho, připsalo si Caen svou jedenáctou výhru v sezoně.

Více informací k zápasu

ES Troyes - FC Nantes 0:1

30.01.2016 20:00

Góly: 41. Guillaume Gillet

Troyes nedokázalo navázat na své poslední a zatím jediné vítězství v Ligue 1 v domácím souboji s Nantes. O osudu utkání rozhodla jediná trefa Guillaumeho Gilleta ze 41. minuty. Kanárci naopak prodloužili svou sérii ligové neporazitelnosti už na devět utkání a stoupají stále blíže k pohárovým příčkám.

Nejprve zahrozili domácí, nicméně Camusův pokus z voleje ze 4. minuty skončil těsně vedle branky. Ve 33. minutě se tuniský záložník ujal exekuce přímého kopu, a i když tentokráte zamířil mezi tři tyče, v cestě mu nakonec stál pozorný gólman Riou. Soupeř naopak skóroval o osm minut později ze své jediné vážnější šance.

Thomasson poslal dlouhý balón na Adryana, ten ho dokázal přistrčit do šestnáctky, kam si naběhl Gillet, a nová zimní posila z Anderlechtu zaznamenala svůj první gól v nejvyšší francouzské soutěži. ESTAC se ve druhé půli pokoušel o vyrovnání, ale jeho snažení nebylo tak účinné, aby dosáhlo kýženého cíle.

V 57. minutě přišel na hřiště Guéyé, jeden z klíčových žolíků minulého úspěchu v Lille, a dvacet minut před koncem pořádně protáhl Rioua. Ani další náhradník Ben Saada pak na hostujícího gólmana nevyzrál. Nantes jednoduše vyučilo poslední celek tabulky z produktivity a těsný náskok uhájilo až do konce.

Více informací k zápasu

FC Lorient - Stade Reims 2:0

30.01.2016 20:00

Góly: 15. Zargo Touré, 52. Zargo Touré

Poprvé v kariéře Zargo Touré skóroval v nejvyšší francouzské soutěži dvakrát v jednom utkání a hned svému týmu zajistil vítězství, na které Lorient čekal od začátku prosince. Pojistil si tak své postavení v klidném středu tabulky, zatímco Remeš dokonce spadla už na krizové osmnácté místo tabulky.

Kdyby hned v úvodu prvního poločasu nepromarnil velkou příležitost jindy spolehlivý De Préville, jeden z mála hráčů hostujícího celku, který si drží jakýsi svůj vysoký standard, mohlo se utkání vyvíjet úplně opačným směrem. V 15. minutě naopak na druhé straně udeřil soupeř, když se Touré prosadil hlavou po rohovém kopu Jouffreho.

O dvě minuty později zahodil další tutovku znovu De Préville, který z malého vápna z voleje poslal tvrdou dělovku na brankáře Lecomteho, ten ovšem vytasil perfektní reflexivní zákrok. Těsně před obrátkou mohl náskok navýšit Moukandjo, který pálil odněkud z pokutové značky, jenže jeho zakončení skončilo pouze na tyči.

Po přestávce Lecomte skvěle zasáhl proti Devauxovi a v 52. minutě Les Merlus přidali již druhou trefu. A byl to vlastně totožný gól jako z prvního dějství, Touré se hlavou prosadil po Jouffreho centru z rohového čtvrtkruhu. Remeš se nevzdala, opět byl nebezpečný De Préville, jeho překážkou byl ovšem i nadále výtečný Lecomte.

Více informací k zápasu

GFCO Ajaccio - Montpellier HSC 0:4

30.01.2016 20:00

Góly: 14. Mustafa Yatabaré, 41. Jonas Martin (pen.), 53. Bryan Dabo, 58. Bryan Dabo

Tak tohle byla premiéra jako hrom. Hostující kouč Frédéric Hantz se mužstva ujal teprve před pár dny, ale už nyní pod jeho vedením Montpellier pořádně nafackoval Gazélecu, jenž podruhé v řadě prohrál a dokonce nevstřelil jedinou branku. Po čtyřech porážkách v řadě se hosté konečně dočkali bodového úspěchu.

Domácí před vlastními fanoušky neprohráli už osmkrát v řadě, pokud však budou v následujících kolech předvádět stejně ostudné výkony, dlouho se nad sestupovým pásmem zřejmě neudrží. K tomhle zápasu přistoupili dost špatně. Už ve 14. minutě unikl na levé straně Martin, předložil míč do šestnáctky Yatabarému, který pohodlně zacílil.

Larbi sice na druhé straně následně pořádně protáhl gólmana Pionniera, ale čtyři minuty před přestávkou zase udeřil soupeř. Touré ve vápně poslal k zemi Daba, logickým vyústěním situace byla penalta, kterou dokázal proměnit Martin. I když si domácí brankář Maury na míč sáhl, druhé inkasované brance nezabránil.

Ve druhém poločase pečetil hladkou výhru dvěma góly Dabo, asi nejlepší muž tohoto utkání. Nejprve v 53. minutě usměrnil svou hlavičku přesně pod břevno poté, co ho centrem na zadní tyči vybídl Camara, a jen o pět minut později zopakoval svoje přesné zakončení po dobře zahraném rohovém kopu Boudebouze.

Více informací k zápasu

SC Bastia - Olympique Lyon 1:0

30.01.2016 20:00

Góly: 69. Brandão

Lyon si po nezvládnutém derby na půdě St. Étienne a domácí remíze s Marseille nenapravil reputaci ani na horké korsické půdě. Bastia dokázala díky jedinému gólu bouřliváka Brandaa vyhrát potřetí v řadě před vlastními fanoušky a posunuli se už na třinácté místo tabulky. Hosté naopak dále paběrkují jen v nudném středu tabulky.

Jen jednou za posledních devět utkání v rámci Ligue 1 dokázal OL před tímto kolem naplno uspět. A ani nyní se mu nezadařilo. Nový korsický lodivod Francois Ciccolini si tak vlastně lepší premiéru ani nemohl přát. O vítězství nakonec jeho svěřenci nepřišli ani v závěru, který dohrávali bez vyloučeného Cioniho, jenž ostře atakoval Gréniera.

Les Gones nemají stánek Stade Armand Cesari dlouhodobě příliš v oblibě. Z šesti posledních střetnutí tam naplno uspěli jen v jednom jediném případě. Po čtvrthodině předvedli akci, po které se mohli ujmout vedení. Gonalons si naběhl na bližší tyč na centr z rohového kopu, prodloužil ho za sebe, kde Lacazette jen o kousek na míč nedosáhl.

Taktika Bastie byla po celou dobu zřejmá. Vlastně nikoho vůbec nepřekvapilo, že směrem dopředu nesmí postoupit ani o krok a soustředila se hlavně na bránění. Do další větší možnosti se tak Olympqiue dostal až po přestávce, kdy už byl na hřišti střídající Grénier. A právě po jeho akci mohlo dojít k rozvlnění sítě.

Svým centrem hledal na bližší tyčce nabíhajícího si Lacazetteho, míč najednou propadl před brankáře Lecu a k dorážce už se chystal Tolisso, a ačkoli zkušený bek Squillaci se svými spoluhráči měl co dělat, aby nedošlo k zakončení, stalo se tak. Naštěstí pro domácí střelu hostujícího záložníka zablokoval útočník Coulibaly.

V 69. minutě Bastia vyučila svého soka z produktivity. Maboulou prodloužil dlouhý nákop Lecy za sebe, N'Gando našel přihrávkou v šestnáctce Brandaa a ten z blízkosti v klidu zacílil. Vyrovnat se snažil Lacazette po pobídce Corneta, Umtiti dobře hlavičkoval po rohovém kopu Gréniera, ale v obou případech svůj tým podržel Leca.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - EA Guingamp 1:2

30.01.2016 20:00

Góly: 64. Wissam Ben Yedder (pen.) - 12. Younousse Sankharé, 72. Jimmy Briand

Důležitý souboj o záchranu zvládl lépe Guingamp, který tak navázal na poslední vítězství nad Bastií. Na Toulouse se možná podepsal fakt, že v uplynulých dvou týdnech hrál hned třikrát s PSG a jednou s Monakem, a jednoduše už nemělo sílu na to vyrovnat zápas podruhé. O rozhodující trefu se mimochodem postaral Jimmy Briand.

Mezi oběma celky se tedy aktuálně vytvořila velká mezera hned sedmi bodů. TFC prohrál už popáté v řadě, potřetí v rámci Ligue 1, a i nadále se ocitá na předposlední sestupové příčce. Frustrace domácího celku se naplno projevila v závěru, neboť neproměnil penaltu a navíc se po druhé žluté kartě musel poroučet ze hřiště Diop.

I když byl stadion v Toulouse nedávno zrekonstruován kvůli nadcházejícímu evropskému šampionátu, jako by se na něm svěřenci Dominiqua Arribagého necítili úplně jako doma. Už ve 12. minutě inkasovali poprvé. Salibur to na pravé straně udělal jednoduše skvěle, prostrčil míč ve správnou chvíli do vápna, kde neměl problém skórovat Sankharé.

Vyrovnat mohl Ben Yedder, to když přebral balón od Regattina, snadno se zbavil svého obránce, jenže svůj pokus poslal jen vedle vzdálenější tyčky Lösslovy svatyně. V úvodních chvílích druhého dějství naopak mohl navýšit náskok Briand, který vyhrál sprinterský souboj s Tisserandem, avšak z vyložené pozice pak nepropálil brankáře Lafonta.

Dlouho se na hřišti nic zajímavého nedělo, až zazněla píšťalka sudího Moreiry, který nařídil pokutový kop za hraní rukou Sorbona v šestnáctce. Lössl následně nevystihl střelu Ben Yeddera z bílého puntíku a byl snadno překonán. EAG však za osm minut navrátil ztracené vedení zpět na svou stranu.

Sankharé totiž zleva dokázal přihrát do vápna na úplně volného Brianda, který ihned z první přesně umístěným přízemním pokusem levačkou zamířil ke vzdálenější tyčce podél marně se natahujícího Lafonta. Následně Lössl musel likvidovat střelu z přímého kopu od Regattina, ten nejdůležitější zákrok však vytáhl v poslední minutě.

Jacobsen totiž ve vápně zahrál rukou, Moreira podruhé v zápase zapískal penaltu a Ben Yedder mohl urvat pro TFC alespoň bod. Jenže v klíčový okamžik selhal, hostující gólman mu na špek neskočil, tentokráte si vybral správně a míč vyrazil. Diop následně o pár chvil později ostře zajel do Cardyho a uviděl po právu červenou kartu.

Více informací k zápasu

Angers SCO - AS Monaco 3:0

30.01.2016 17:00

Góly: 19. Cheikh N'Doye, 43. Cheikh N'Doye, 55. Mohamed Yattara

Takový výsledek možná ani sami hráči Angers nečekali. Po třech porážkách v řadě ale dokázali překvapit Monako a důležitý souboj o druhou příčku zvládli na výbornou. Skvělý výkon předvedl Cheikh N'Doye, který zařídil úvodní dva góly, o další se postaral Mohamed Yattara, a rozdíl mezi oběma týmy je v tuhle chvíli jen dvoubodový.

Tohle byl jeden z nejnepovedenějších zápasů pro knížecí klub v téhle sezóně, který vůbec poprvé po devíti ligových kolech nezískal ani bod. Měl to být především vyrovnaný duel, vždyť i podzimní vzájemné klání, které rozhodl jedinou brankou monacký Mario Pašalič, to jasně naznačovalo.

Hosté vstoupili do utkání aktivně a v první větší šanci se ocitl Bernardo Silva, který ovšem sám před brankářem Letellierem selhal v zakončení. Tohle neproměnění se ve finále ukázalo jako klíčové. V 19. minutě totiž poprvé udeřil N'Doye. Capelleho centr z rohového kopu za záda zasahujícího gólmana Subašiče usměrnil nejprve do tyče Thomas.

K bezprostřední dorážce se poté dostal Saïss a jeho střelu nakonec tečoval do branky senegalský záložník N'Doye. Navýšit náskok se snažil o čtyři minuty později Capelle, Subašič ovšem dokázal jeho pokus vyrazit, ostatně stejně dobře si pak monacký muž v rukavicích vedl u bližší tyčky proti dobré možnosti Sunua.

Angers přidalo druhý zásah dvě minuty před obrátkou. Subašič stačil pokus Sunua vyrazit na břevno, míč se však odrazil zase k dobře postavenému N'Doyemu, jenž už skórovat dokázal. V 55. minutě pak bylo definitivně rozhodnuto, to když přihrávku Sunua z pravé strany zužitkoval Yattara. N'Doye byl přitom v téhle situaci blízko hattricku.

Kdyby přitom zkraje druhé půle proměnili svoje šance Hélder Costa a Bakayoko, mohlo být utkání ještě zajímavé. Za vlastně jasného stavu se pak hosté již marně pokoušeli o nějaký zvrat. Svůj debut v novém dresu prožil Vágner Love, jenž naskočil do hry z lavičky, ani on však nemohl na vítězství soupeře pranic změnit.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - Lille OSC 1:1

29.01.2016 20:30

Góly: 90+6. Antoine Rabillard - 57. Sébastien Corchia

Je to oficiální: Marseille dnes devátým domácím zápasem bez výhry v řadě stanovila nový neslavný klubový rekord. A mohlo být ještě hůře - remízu 1:1 proti Lille zachraňovali Les Phocéens až doslova v poslední vteřině..

Dosavadní historická hodnota osmi po sobě jdoucích domácích neúspěchů se datovala až do roku 1962; teď už je ale překonána. Sébastien Corchia poslal na Vélodrome hostující Dogy do vedení v 57. minutě a zdálo se, že je hotovo. Lille odehrálo velice dobrý zápas a tři body by si jistě zasloužilo; navíc Marseille muselo dohrávat bez vyloučeného Abdelazize Barrady. Jenže mladík Antoine Rabillard byl jiného názoru a v šesté minutě nastavení nečekaně srovnal na konečných 1:1.

Lillois přitom představovali potenciálně schůdného soupeře. Poslední tři vzájemné zápasy totiž prohráli, a i dnes zpočátku tahali za kratší konec. Georges-Kévin N'Koudou mohl zúročit sebevědomý marseilleský nástup vedoucí brankou, nechal ale pouze vyniknout hostujícího veterána mezi tyčemi, Vincenta Enyeamu. Ani Yohann Pelé, nečekaná náhrada za domácího kapitána Steve Mandandu, se v utkání nenudil; Benzia však svoji šanci po Pavardově pasu trestuhodně zahodil, když nedokázal zpracovat míč, a Boufal pro změnu pálil z dobré pozice mimo.

Skvělý Pavard se nakonec přece jen dočkal. Jeho další pas byl domácí obranou zkrocen pouze napůl, odražený míč zpracoval Rio Mavuba a nahrál jej Boufalovi; tomu stačilo se rozhlédnout a posunout balon na Corchiu, který jej na kraji vápna zpracoval, zbavil se pozornosti bránícího N'Koudoua a z ostrého úhlu propálil vybíhajícího Pelého. A záhy to mohlo být 2:0: Corchia tentokrát nahrával a míč se dostal k Mouniru Obbadimu, jehož halfvolej jen těsně minul domácí bránu.

Lille v těchto chvílích jasně dominovalo, a kdoví, jak by utkání skončilo, kdyby Boufal proměnil svůj samostatný nájezd; místo toho však obrovitý Pelé rozpřáhl ruce a potenciálně rozhodující branku zablokoval. Kdyby byl Boufal místo pokusu o zakončení vybídl volného Érica Bauthéaca, mělo by Marseille jistě smůlu. Místo pojistky tak zbytek utkání plynul v permanentní nejistotě s šancemi na obou stranách: Cabellovu ránu zblokovala hostující obrana, aktivní Boufal zahodil další gólovku.

Rozhodovat se tak muselo až ve frenetickém závěru, kdy byl nejprve Barrada vyloučen za tvrdý faul na Benziu. Lille však výhra nebyla souzena - hluboko v nastaveném čase fauloval Morgan Amalfitano a domácí dostali šanci rozehrát poslední přímý kop. Paolo De Ceglie hlavičkoval, Enyeama se vytasil se skvělým zákrokem. Míč se ale následně odrazil k volnému Rabillardovi, který jej z bezprostřední blízkosti bez problémů zasunul do brány. Pro Lille je to krutý výsledek, jásat ale nemohou ani fanoušci Marseille..

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain23203058:1063
2.AS Monaco23109433:2839
3.Angers SCO23107624:1837
4.OGC Nice23106737:2836
5.SM Caen23113926:2836
6.Stade Rennes23810532:2934
7.Girondins Bordeaux2389631:3033
8.AS Saint-Étienne231031025:2733
9.FC Nantes2388721:2232
10.Olympique Marseille23710633:2431
11.Olympique Lyon2386928:2730
12.FC Lorient2379732:3230
13.SC Bastia23841122:2728
14.EA Guingamp23761022:3027
15.Lille OSC23511718:1926
16.GFCO Ajaccio2368924:3126
17.Montpellier HSC23741227:2925
18.Stade Reims23581023:3223
19.Toulouse FC23481125:4120
20.ES Troyes23181416:4511

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (36)

Přidat komentář
Godwinson

Co ten nový, lepší Nasri? Koukám, že dostává příležitost kdejaký rabiát, ale on jako megasuperextratalent ne :)

Reagovat
Langi

Marseille style ...ale hlavne ze nas oberou

Reagovat
Israha

Nečekaně . Ještěže jsem to neviděl, zas bych se akorát nasral. Ale stejně - Barrada má letos nějak předplacená vyloučení za nečervené fauly? To byl zas maximálně žlutý zákrok, ale na přímou rudou ani omylem....druhá věc ale je, že to konečný výsledek asi nijak zvlášť neovlivnilo.

Reagovat
Israha

Teď čumím na sestřih...jako to myslel Pelé vážně, to co tam provedl při Corchiově gólu? Se nechal namazat na chleba jak žáček. S takovou se vyhrávat nedá, no...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak z Ligue 1 sleduju jen Bastii, byl sem na Korsice, viděl jsem jak je tam moc populární a celkem jim fandím. Dnes jsem po dlouhé době viděl jejich a to už musí na svazu asi pukat zlostí, že přes všechny ty karetní tresty, zákazy přestupů zase doma vyhráli

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Fournier out!!!

Reagovat
Langi

Lyon out

Reagovat
juninho8

ja uz som asi nad touto sezonou zlomil palicu...hlavne nevypadnut potom sa trosku zamysliet nad niektorymi hracmi....nebudem menovat ale mne pride ako by niektory uz za OL hrat nechcu....a niektory ako keby ani nikdy nechceli....niektore letne posily....kazdopadne keby sa mi toto dialo napiklad na FM tak by som dohral sezonu a potom by prislo zemetrasenie

Reagovat
Langi

Jsou v pici proste...dolehlo to na ne...spis nechapu, ze se od toho nedokazi odrazit s takhle slabymi souperi...ono zemetreseni bude az se nepostoupi do poharu neboj...otazka je jesi je jak moc to zase Aulas posere...lamat nad nekym hul, ze je proste z formy? To bys musel vyhodit 3/4 kadru...on uz evropske meritko nesnese regulerne nikdo...i Lopes je proti lonsku sotva tretinovy a nase nejvetsi hvezda je v cele Evrope akorat pro smich...posledni 3 zapasy je jeste prisernejsi nez na zacatku sezony...a to sem si myslel ze to ani nejde

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som po polovici hovoril ze este budeme za to predpovedane 4. miesto radi.Si hovoril ci neblaznim ale momentalne to tak stale viac a viac vyzera.Nechapem co sa s nimi deje a kam az musia padnut aby sa znovu nejak nakopli.

Reagovat
Langi

Ona je nastesti ta ztrata tak minimalni, ze to muze byt i vyse...ale ten tym aktualne bohuzel nevypada, ze by dokazal predvest nejakou viteznou serii

Reagovat
smazaný uživatel

na druhy misto ztraci lyon 9 bodu, pricemz zadnej tym pred nima, krome caen, nema horsi formu, fakt nevidim moc prostor na lepsi jak 4. misto

Reagovat
Langi

viz druha cast toho, co jsem napsal...pokud nepredvedou nejakou viteznou jizdu, nemusi to byt ve finale ani to 4. misto

Reagovat
smazaný uživatel

Ano,nestracaju vela ale presne ako hovoris. Nevyzeraju na to ze by dokazali potiahnut nejaku vitaznu seriu.Ja sa skor bojim ze takymto paberkovanim a zbieranim bodov len sem tam sa bude ta priepast medzi nimi a poharovymi prieckami len prehlbovat. Verim ze nie ale vyzera to tak, ze tuto sezonu uz asi len dohraju...

Reagovat
juninho8

ja uz fakt neviem co by ich mohlo nakopnut....ani zapasy so silnymi supermi ( ze by sa hecli) ani zapasy so slabymi supermi....neda sa vkuse ani vraviet ze su len z formy....podla mna niektory sa do formy na urovni aku Lyon vyzaduje uz ani nedsotanu....a ten Laca to je fakt strasne....snad tak ako mal dobru sezonu a ma teraz zlu, tak zase ta dalsia bude dobra

Reagovat
smazaný uživatel

koukam v tomle kole zatim tri dvou golovy strelci takze tipuju- zargo toure do swansea. bryan dabo- norwich. cheikh n´doye- crystal palace.

jinak asi velmi bolestivy kolo pro tradicni tymy.

Reagovat
Pyroman

Pak se někdo diví, že má PSG takový náskok, když si všechny ostatní TOP týmy letos vybírají jednu z nejhorších sezón za poslední roky. To je fakt až komické, co Lyon nebo Marseille předvádějí. Nakonec to druhé místo urve Angers a příští rok šokuje Evropu v LM.

Reagovat
Pyroman

Tohle je ale fakt hrozně dementní kolo, trochu šílené výsledky. Bordeaux dá doma čtyřku Rennes, Montpellier to samé Ajacciu, Bastia porazí Lyon jen o gól... tomu už chybí jen večerní výhra ASSE nad PSG.

Reagovat
Israha

Tohle se ale děje fakt celou sezonu . Nebýt PSG, ta liga by měla naprosto geniální zápletku...nebo ona má i tak, akorát ne na tom nejdůležitějším místě.

Reagovat
Pyroman

To jo, ale tohle kolo mi to přijde fakt extrémní, tam snad nedopadl žádný zápas podle předpokladů. Teď už jenom ztrátu PSG...

Reagovat
Israha

Nantes a Lorient dle předpokladů dopadly...jako jediné dva . Mě možná nejvíc šokovalo, že si Monaco venku, kde jsou podstatně silnější, než doma, nechalo dát trojku od ofenzivně impotentního Angers...tam jsem vyloženě čekal něco jako 0:0 nebo 0:1, a ne toto.

Reagovat
Pyroman

jj, od Monaca jsem takový výbuch určitě nečekal, podobně mě překvapilo i Rennes, které venku taky docela umí, navíc proti oslabenému Bordeaux; a třeba u Troyes jsem po té senzační výhře v Lille čekal, že je to nakopne a proti Nantes něco uhrají, ne že zase spadnou do té mizérie

Reagovat
Israha

Troyes ne, ten minulý týden byl podle všeho náhoda, kor ještě proti Lille, které se pod Antonettim zvedlo.

S tím Bordeaux je to zvláštní, ti tu nepředvídatelnost převzali právě po Rennes a Toulouse, absolutně letos nevidím v jejich výsledcích nějaký pattern .

Reagovat
smazaný uživatel

Plašilovi aplaus celý staďák.

Reagovat
lampard8

Galtier, teď neřve na celý staďák? No ne, protože jeho tým prohrál co ale jak haluzově vyhrál s ASSE v derby proti Lyonu, lítal po stadionu jak šašek to je komedie fakt.

Jinak PSG rekord - 32 utkání po sobě v lize bez prohry. Náskok na čele 24 bodů. Šílený. Dokud nějaký zazobanec nekoupí Lyon, Marseille nebo někoho jinýho, PSG nebude mít na dalších pár roků konkurenci. Aurier, Marquinhos, Luiz, Kurzawa, Verratti, Lucas, Cavani nebo Ibra (pokud zůstane). S těmito hráči a i dalšími se nikdo nemůže z ostatních klubů rovnat. A pokud se vyrojí nějaká hvězdička z méně bohatých klubů, hned je vykoupena do lepší ligy (Veretout, Amavi, Thauvin, nebo dříve Cabella, Sissoko apod.).

Reagovat
lampard8

Di Maria v tom výčtu hráčů z PSG mi tam chybí, pardon.

Reagovat
Langi

Marseille je na prodej

Reagovat
smazaný uživatel

L’OGC Nice racheté par un prince saoudien - OGC Nice získal saúdský princ

Ale taky to nebude konkurence pro nás, prý do toho nebudou moc cpát.

Reagovat
smazaný uživatel

docela za hubicku...

Reagovat
Spalovač šancí

ASSE by mělo odvolat trenéra

Reagovat
Pyroman

ASSE by si spíš mělo pořídit nějaká schopnější křídla, než je dvojice Bahebeck - Paquet.

Reagovat
smazaný uživatel

videl sem vcera paqueta mel velkou sanci a napalil to do pici. ale bahebecka bych nezatracoval.

Reagovat
Pyroman

On Paquet není technicky špatný, ale jinak je to průměrný hráč, navíc hrozně neefektivní, letos jeden ligový gól, to je zoufalost. Bahebeck mě taky nepřesvědčil, zápasy ASSE sleduju celkem pravidelně a žádný zázrak to z jeho strany nebyl. Ale u něho je alespoň potenciál na zlepšení, je ještě relativně mladý. Třeba mu PSG dá příští sezónu šanci a rozehraje se. St. Etienne by prostě podle mě potřebovalo ta křídla zkvalitnit, útočníky mají výborné (Soderlund, Berič), ale chybí tomu podpora. Třeba se ukáže ten Tannane, co ho v zimě přivedli z Heraclesu, zatím moc šancí nedostal.

Reagovat
Langi

při pohledu na tabulku budou následující tři kola pro Lyon zřejmě klíčové...tam pokud se nevyhraje všechno, tak už je zřejmě konec nadějí na nějaké lepší umístění...a jsem zvědavý, jak dlouho se ještě bude protěžovat tragický Lacazette...co on zas v sobotu nedal, to už není ani možné

Reagovat
Langi

Twl to sou transfery...Debuchy, El Kaoutari,...a Aulas mrda na vsechno, co by se namahal

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele