Ligue 1 - preview 23. kola

29.01.2016, 08:48, aktualizováno 31.01.2016, 08:45
Previews
PSG disponuje na čele tabulky obrovským náskokem a dnes ho čeká jeden z papírově nejtěžších zápasů druhé poloviny sezony - představí se v Saint-Étienne. Bordeaux přivítá Rennes, nedělní program odstartuje v Caen, kam přicestuje Nice...
SM Caen - OGC Nice  (neděle 14:00)
Nice si chce proti Montpellieru dojít pro třetí výhru v řadě a vyvinout větší tlak na druhé Monako, které má zatím tři body náskok. Caen by se však také rádo vrátilo na pohárové příčky, ze kterých spadlo kvůli nepřesvědčivým výkonům z poslední doby.

Les Aiglons se spoléhají především na Hatema Ben Arfu, který už nasbíral deset branek a v tabulce střelců se dělí s Edinsonem Cavanim o čtvrté místo. "O Hatema se nyní zajímá několik klubů z celého kontinentu, ale v zimním přestupovém okně určitě neodejde. Je nám jasné, že v létě jej nebude snadné udržet. Přesto věřím, že zůstane minimálně ještě pro další sezonu," řekl klubový prezident Jean-Pierre Rivére.

"Hatem Ben Arfa? Opět ukázal, že je nesmírně platným hráčem. Pokud bude nadále předvádět takové výkony, nevidím jediný důvod, proč by neměl hrát na letošním EURU. Pro soupeřovi hráče je prostě nepolapitelný," prohlásil po výhře 2:1 nad Lorientem, pod níž se francouzský reprezentant podepsal jedním gólem, kapitán týmu Nampalys Mendy.

OGC Nice se po třech letech zase pohybuje v horní polovině tabulky, což pochopitelně těší i kapitána: "Samozřejmě, že si zatím letošní sezonu užíváme. A já ze všech nejvíc. Na tabulku však příliš nehledíme. Prostě jdeme za vítězstvími a vůbec o sobě nepochybujeme." Jakpak se asi bude dařit proti Caen, které v minulém kole v lize po šestizápasovém půstu konečně vyhrálo?

Vedení normandského klubu v týdnu přivedlo na hostování z ASSE reprezentanta Pobřeží slonoviny Ismaëla Diomandého. "Spolu s dalšími třemi hráči jsme jej sledovali už dlouho. Pro kouče Garandeho je vítanou posilou do záložní řady. Je silný a technicky velice kvalitní. Je to přesně ten typ hráče, která Patrice Garande do týmu potřebuje," řekl sportovní ředitel Alain Caveglia.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.40 - 3.20 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Girondins Bordeaux - Stade Rennes  (neděle 17:00)
Zraněními decimované Bordeaux se na Nouveau Stade de Bordeaux pokusí vyzrát na Rennes, která má zatím čtyřbodový náskok. Rozhodně by to měla být zajímavá podívaná.

Tým Jaroslava Plašila utrpěl v týdnu drtivou pořážku v semifinále Coupe de la Ligue. Lille družinu Willyho Sagnola vůbec nešetřilo a díky gólům Benzii, Soumaora, Bauthéaka, Boufala a vlastní trefě Saného vyhrálo 5:1. Podle očekávání se ve finále této soutěže utká s PSG, které porazilo Toulouse. Pro Les Girondins to znamená, že rázem může vyhrát už jenom Coupe de France, v jehož osmifinále se v polovině února potká s Nantes.

"V tom zápase se nám nic nepovedlo. Přesto si ale nemyslím, že bychom si zasloužili prohrát takovým rozdílem. U videa jsme si vše rozebrali, z našich chyb se, doufám, poučili, a teď věříme, že uhrajeme body proti Rennes. Doma se nám daří, ale víme, že to nebude snadný duel," nechal se slyšet Willy Sagnol.

Jeho protějšek Rolland Courbis, jenž se do Bretaně přestěhoval z Montpellieru, mohl poděkovat Kamilu Grosickimu, že v nastavneném čase zařídil tři body proti Ajacciu. Díky tomu už jsou Les Rouges et Noirs čtvrtí, přičemž na předkolo Ligy mistrů, v současnosti okupované Nice, ztrácí pouhé dva body.

Bordeaux je sice silné doma, ale Rennes se zase daří venku. V této statistice by bylo třetí za PSG a Monakem. Jenže to bylo za kouče Montaniera. V klubu však věří, že jeho nástupce dokáže v tomto směru pokračovat, byť se bude muset minimálně pro nejbližší střet obejít bez služeb Yoanna Gourcuffa, Ludovika Baala, Pedra Mendese a Pedra Henriqueho.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.30 - 3.20 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AS Saint-Étienne - Paris Saint-Germain  (neděle 21:00)
Na rovinu si řekněme, že prostě už nikdo nemůže zastavit PSG v cestě za čtvrtým titulem v řadě! Celek z hlavního města může být maximálně přibrzděn na rozdíl osmnácti bodů. V Ligue 1 však není mnoho týmů, kterým by se něco takového mohlo podařit. Jedním z nich by ale mohlo být AS Saint-Étienne.

Za posledních šest zápasů se hned třikrát stalo, že Les Verts odcházeli ze hřiště s debaklem. Jenže to bylo pokaždé v Parku Princů. Doma byl povětšinou výsledek nejtěsnější. O dominanci pařížského klubu svědčí i fakt, že minule deklasoval Angers v poměru 5:1, přičemž ligový nováček do té doby inkasoval pouze třináctkrát.

"To rozhodně stojí za pozornost! Hráli jsme opravdu skvěle. Lidé nás přitom v současné době dost kritizovali, protože se od nás hodně očekává. Důležité je vítězství, takže jsme spokojení," prohlásil Blaise Matuidi. Blancova skvadra si navíc zajistila postup do finále Coupe de la Ligue, kde se čeká Lille OSC.

Dvěma trefami se o to v semifinále proto Toulouse postaral Ángel Di María, který řekl: "V minulosti už jsem odehrál několik povedených sezon a tahle je taky skvělá. V PSG se cítím čím dál lépe. Spoluháči jsou výborní, já jsem čím dál sebevědomější a cítím, že se každým dnem zlepšuju. A těší mě, že si toho všímají i naši příznivci."

Ti, kteří tradičně mohutně povzbuzují na Stade Geoffroy-Guichard doufají, že právě jejich tým bude tím prvním, který obhájce titulu v této sezoně porazí. Jenže v této sezoně podává ASSE nepříliš vyrovnané výkony. Na jednu stranu prohraje s Nantes, a pak porazí Lyon. Minule smolně ztratilo tři body v duelu s Remeší.

"V prvním poločase jsme hráli hodně dobře, ale v tom druhém jsme moc zalezli a čekali, s čím přijde soupeř. Teď se ale musíme soustředit na Paříž," nechal se slyšet Franck Tabanou, jenž se do klubu vrátil po půlroce ve Swansea. "Za bod z minulého zápasu jsme rádi a věříme, že se na něj podaří navázat i proti PGS," dodal trenér Christophe Galtier.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 7.50 - 3.80 - 1.53
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Angers SCO - AS Monaco  (sobota 17:00)
Zajímavý souboj pátého týmu s druhým uvidí diváci v Angers, kam přijíždí Monaco. Hosté nabrali v posledních týdnech skvělou formu, naopak domácí nováček začíná po úžasně zvládnutém podzimu trochu uvadat..

Knížecí klub neprohrál devětkrát v řadě, za tuto dobu sesbíral 19 bodů a po právu se drží na druhé příčce za neohroženým PSG. Šance na titul pro kohokoliv jiného už je efektivně nulová, druhé místo a přímý postup do Ligy mistrů však představují pro Monaco reálnou a vítanou možnost. Naposledy svěřenci Leonarda Jardima rozstříleli před vlastním publikem Toulouse 4:0. Dnes je ale čeká mnohem těžší oříšek.

I přes výbuch v posledním kole, kdy Angers prohrálo 1:5 na pařížské půdě, má tým Stéphaneho Moulina stále statisticky druhou nejlepší obranu soutěže; a v Pierricku Capellem navíc konečně našel útočníka, který je schopen dávat pravidelně góly. Monaco je určitě favoritem, ale fanoušci už si dávno zvykli přestat vnímat Angers jako nějakou anomálii, jež musí nutně pominout, a začít s ním regulérně počítat v boji o poháry. I přesto, že z posledních dvanácti ligových duelů vyhrálo pouze tři, se totiž drží stále nahoře.

Obrana Les Scoïstes byla ještě posílena příchodem Grégoryho Bourillona; zkušený jednatřicetiletý univerzál, schopný nastoupit na stoperu i coby defenzivní záložník, přichází z Remeše, kde rok a půl spíše paběrkoval. Jeho cílem je nyní vrátit se zpět do staré formy, kterou ukazoval předtím v Lorientu.

Angers nyní prohrálo třikrát za sebou, a přestože pády v Paříži nebo Nice nejsou rozhodně žádnými ostudami, Moulin bude chtít zuby nehty zabránit tomu, aby se z porážek stal nový trend. To znamená poradit si s Monakem, které míří přímo do Ligy mistrů - a možná už dnes nasadí novou posilu Vágnera Lovea. Šanci pro domácí představuje monacká zdravotní krize; Jardim vyrazil na cestu 'lehčí' o devět členů kádru. "Je to složité, máme hodně absencí, zejména na křídelních pozicích. Angers navíc představuje těžkého soupeře, jsou skvěle sehraní a mají výborné standardky," shrnuje portugalský kouč.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.80 - 3.00 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
ES Troyes - FC Nantes  (sobota 20:00)
Má Troyes ještě šanci přežít? Beznadějně poslední tým stále vypadá odsouzen k sestupu, po posledním kole, kdy si připsal první výhru v sezoně, však fanouškům přece jen vysvitla chabá naděje..

Dlouho se mluvilo o tom, že klub z kraje Champagne umírá na krásu, nebojuje, nevyužívá převahu a šance; výsledkem byl fotbal, na který se sice pěkně koukalo, body ale nepřibývaly. Katastrofální podzim bez jediné výhry na kontě dokonce odnesl lokální hrdina Jean-Marc Furlan, jehož na trenérské židli nahradil Claude Robin. A zdá se, že impulz zafungoval - minulý týden ESTAC poprvé (konečně!) zvítězil, když si vyšlápl na Lille 3:1.

Nečekaný, ale zasloužený triumf na půdě pohárového aspiranta rozšířil bodové konto nováčka na 11. To je samozřejmě stále zoufale málo; předposlední Toulouse má o devět bodů více, osmnáctý Montpellier dokonce o jedenáct. Přesto se však nováčkovským táborem rozlila ohromná úleva.

"Kluci si vyhrát zasloužili. Konečně," hledal po finálním hvizdu slova šťastný Robin. "Druhý den ráno jsem na tréninku nevěděl, co říct. Byl jsem ohromně šťastný. Teď doufám, že tato výhra povede k dalším," dodal.

Domácí střet s Nantes je vlastně solidní příležitost navázat na premiérový úspěch dalším zářezem - Les Canaris sice mají velice pevnou obranu a rozhodně není jednoduché je porazit, na druhou stranu však sami také bůhvíjakou hrozbu nepředstavují. Jde vlastně o naprosto typický celek středu tabulky: sedm výher, osm remíz, sedm proher, skóre 20:22 a průběžné jedenácté místo. Podaří se natěšenému Troyes stáhnout další tři body? Teď už je Robinův tým v pozici, kdy musí vyhrávat prakticky neustále..
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.40 - 3.30 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Lorient - Stade Reims  (sobota 20:00)
Lorient potřebuje urychleně zabrat. Po velice dobrém podzimu totiž bretaňským přes zimní pauzu vyschl střelný prach a v tabulce klesli na dvanácté místo; zatím jsou sice stále v bezpečí středu tabulky, delší série neúspěchů by je však mohla snadno uvrhnout do boje o udržení. Hostující Remeš zase potřebuje sbírat body, aby si zachránila holý život..

Les Merlus na podzim opět okouzlovali fanoušky krásným ofenzivním fotbalem a dvojice Benjamin Moukandjo - Majeed Waris dala vzpomenout na zlatou éru pod Christianem Gourcuffem, kdy na hrotu trademarkového bretaňského 4-4-2 zářili Kévin Gameiro s Morganem Amalfitanem. V roce 2016 se však mašina kouče Sylvaina Ripolla rozjíždí zatím hodně váhavě. Po hektickém derby v Rennes (2:2) přišly dvě prohry s Monakem (0:2) a Nice (1:2), a ačkoliv jeden bod ze tří zápasů proti soupeřům, kteří aktuálně zaujímají druhé, třetí a čtvrté místo, není žádnou ostudou, už to chce začít opět vítězit.

Duel s Remeší představuje ideální příležitost najet zpět na vítěznou vlnu. Svěřenci Oliviera Guégana totiž bůhvíjak nezáří; v tabulce jsou sedmnáctí, jediný bod nad Montpellierem, a v tuto chvíli už je jasné, že jejich jarním cílem nebude nic jiného než záchrana. Aktuální forma je dost tristní: rok 2016 zahájil tradiční klub ostudou v Coupe de France, když vypadl na štítu amatérů z Chambly po debaklu 1:4, a následně v ostře sledovaném záchranářském duelu prohrál doma 1:3 s Toulouse.

Od té doby se nicméně Guéganovi svěřenci trochu zvedli, vyválčili bod za plichtu 2:2 s Ajacciem a minulý víkend se jim podařilo okrást i silné Saint-Étienne. Remíza 1:1 byla spravedlivá; Remeš totiž předvedla velmi solidní výkon.

"Saint-Étienne má gólmana, který patří do světové špičky. Nebýt jeho, brali bychom tři body," vyzdvihl Guégan výkon francouzského reprezentanta Stéphane Ruffiera. "To on je celou dobu držel ve hře; následně proměnili jednu z mála šancí, které si vypracovali. My si ale vyrovnat zasloužili. Hráli jsme dobře. Pokud budeme podobné výkony předvádět i nadále, výhry brzy přijdou samy."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.40 - 3.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
GFCO Ajaccio - Montpellier HSC  (sobota 20:00)
Impozantní série Ajaccia končí; korsický nováček minulý víkend poprvé po jedenácti kolech opět prohrál. Vrátit zpět na vítěznou vlnu se bude chtít proti Montpellieru, jehož nového kouče Frédérika Hantze tak čeká ostrá premiéra..

Fakt, že Hantz ve své nové funkci poprvé zavítá právě na Korsiku, je zajímavou souhrou náhod. Uznávaný odborník si totiž udělal jméno právě na středomořském ostrově, kde vedl Bastii, vytáhl ji z bahna nižších soutěží do Ligue 1, a kdyby nebyl sám požádal o uvolnění z funkce, nejspíš by na Friuliani pracoval dodnes. Fanoušci jej milovali a jeho pozice v klubu vypadala takřka neotřesitelně.

Díky jeho vlastnímu rozhodnutí se však jejich cesty v létě 2014 rozpojily - a nyní, po dlouhé osmnáctiměsíční pauze, se Hantz opět vrací ke kormidlu prvoligového klubu. Jeho úkol je jasný: za každou cenu zabránit montpellierskému pádu o patro níže. Les Pailladins jsou v tuto chvíli osmnáctí, s pouze dvoubodovým náskokem na předposlední Toulouse a jeden bod za Remeší.

"Už dříve jsem přišel ke klubu uprotřed sezony," odmítá Hantz řeči o složité adaptaci. "Podařilo se mi to v Le Havre. Tady šlo všechno naráz. S hráči už jsem se setkal a myslím, že technicky jsou na tom dobře - lépe než můj bývalý tým v Bastii. Máme nějaké lídry, kteří se ale musí chopit svojí práce. Není čas na to, abychom vysedávali u diskusí. Musíme jednat. Rychle a precizně."

Dnešní zápas bude bitvou o pomyslných šest bodů. Gazélec totiž po prohře v Rennes opět pociťuje, že boj o záchranu stále není u konce; aktuálně čtrnáctý tým tabulky má na kontě 26 bodů, což je pouze o čtyři více než jeho dnešní soupeř. Na druhou stranu bylo jasné, že nejslabší nováček soutěže nebude vyhrávat až do května, takže je možné, že se svěřencům Thierry Laureyho svým způsobem i ulevilo. Tak jako tak nečeká Montpellier na Ange Casanova nic jednoduchého.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.55 - 3.20 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SC Bastia - Olympique Lyon  (sobota 20:00)
Ačkoliv nový kouč Bruno Génésio probudil v hráčích Lyonu ztracené sebevědomí, výsledkově je to stále stejná písnička. Rok 2016 zatím přinesl jednu výhru, jednu remízu a jednu porážku. Dokážou Les Gones urvat body na horké korsické půdě?

Entuziastickou inaugurační výhru nad beznadějně posledním Troyes vystřídala trochu smolná porážka v ostře sledovaném Derby du Rhone, následovaná neuspokojivou domácí remízou 1:1 v dalším velkém zápase, Choc des Olympiques. Génésio má zkrátka těžký start: hned v prvním ostrém měsíci už musel čelit Saint-Étienne a Marseille, a přestože Bastia je papírově jednodušší soupeř (ostatně bojuje o záchranu), výjezd na Korsiku je vždy sázkou do loterie.

"Hrálo se opravdu o hodně," prohlásil nový trenér Les Gones po remíze 1:1 s Marseille. "Předvedli jsme solidní výkon, ale v první půli nám chyběly šance. Po změně stran to bylo mnohem lepší. Když jsme ale měli navrch, inkasovali jsme. V poslední době se nám nedaří přetavit dobrou hru ve výsledky. Jsem nicméně přesvědčen o tom, že ještě můžeme zabojovat o druhé místo."

Obhajoba loňského stříbra se Lyonu stále vzdaluje - v tuto chvíli už ztrácí na Monaco devět bodů, nehledě na to, že kromě knížecího klubu by musel přeskočit ještě šest dalších soupeřů. Bastia navíc získává drtivou většinu bodů před vlastními fanoušky; patnáctý tým celkové tabulky je v domácích zápasech na třetím místě.

Ve prospěch Lyonu hraje jednak vyprazdňování podzimní marodky, jednak celková situace v týmu soupeře. Bastia totiž má za sebou vpravdě hektický týden. Disciplinární komise potvrdila tresty pro Seka Fofanu (čtyři zápasy za hlavičku, kterou v utkání s Montpellierem sestřelil Jonase Martina), Francoise Modesta, Floyda Ayitého a Yannicka Cahuzaca, načež správní finanční orgán (DNCG) zatrhl Korsičanům možnost podepisovat v lednu nové hráče. Největší změna ale přišla teprve pár desítek hodin zpátky - Ghislain Printant byl propuštěn z trenérské pozice a jeho místo zaujme Francois Ciccolini.

Nový kouč tak bude muset při své premiéře improvizovat; díky nakumulovaným trestům povolal k utkání dva mladíky z rezervy, Juliena Romaina a Juliena Benhaima. Ke čtyřem disciplinárním absencím se navíc přidal i zraněný Florian Marange, což znamená, že domácí vyběhnou na Lyon ve značně poslepované, nezkušené sestavě.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 5.25 - 3.75 - 1.70
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Toulouse FC - EA Guingamp  (sobota 20:00)
Důležitý záchranářský souboj uvidí diváci v Toulouse, kam přijíždí Guingamp; pro domácí představuje dnešní duel vítaný oddech po hektickém úvodu kalendářního roku. Kouč Dominique Arribagé si dobře uvědomuje, že pokud mají Les Violets oživit své šance na udržení, musí bezpodmínečně bodovat..

Poslední zápasy pro Toulouse představovaly nesmírně náročnou zkoušku. Jelikož Arribagé dokázal se svým týmem 'přežít' zimu v obou domácích pohárech, měli Les Violets v lednu hodně napilno - v uplynulých sedmnácti dnech odehráli hned pět zápasů, a to výhradně proti elitní konkurenci. Třikrát se postavili mocnému PSG, jednou Marseille a jednou Monaku.

Tento sebevražedný maraton zahájilo čtvrtfinálové klání v Coupe de la Ligue, v němž podceňovaný tým v prodloužení přešel přes Marseille; následně v lize narazil na Pařížany a předvedl skvělý výkon, který nicméně na body nestačil (úřadující šampion vyhrál v Okcitánii nejtěsnějším skóre 1:0). PSG následně vyprovodilo Toulouse z obou pohárů - v Coupe de France díky Ibrahimovicově penaltě triumfovalo 2:1, v semifinále Coupe de la Ligue 2:0. Pro Arribagého je to frustrující vizitka: jeho svěřenci pařížskému hegemonovi ve všech třech zápasech hodně zatápěli, výsledek však byl nulový.

Minulý víkend pak padli na monacké půdě hladce 0:4 a v lize zůstávají předposlední, dva body za osmnáctým Montpellierem. "Vypadalo to, že jsme se k zápasu vůbec nedostavili," glosoval Arribagé po monackém výprasku. "Bylo to jedno z těch utkání, na které prostě musíme zapomenout. Jsem naštvaný a zklamaný, protože v posledních měsících jsme udělali velký pokrok a měli jsme za to, že takovéto výpadky už nejsou možné. Připadám si jako loni v říjnu, kdy nám nešlo vůbec nic. Teď nás čeká velice důležitý duel s Guingampem, který musíme zvládnout."

Bylo by nicméně fér podotknout, že ačkoliv Monaco svého soupeře doslova vymazalo ze hřiště, extrémní náročnost lednového programu by položila i silnější mužstva než je Toulouse. Otázka zní: Podaří se unaveným Les Violets udolat přímého konkurenta? Guingamp má letos skvělou formu - v lize ještě neprohrál, na úvodní dvě remízy navázal strategicky důležitou výhrou nad Bastií (1:0) a v tabulce poskočil na šestnácté místo, čtyři body nad dnešního soupeře.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.95 - 3.30 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Olympique Marseille - Lille OSC  (pátek 20:30)
Domácí forma Olympique Marseille je v poslední době alarmující. Pokud kouč Míchel nedokáže se svými svěřenci porazit vzmáhající se Lille, stanoví nový nechtěný rekord - devět zápasů v řadě bez výhry. Aktuálně ambiciózní klub nezvítězil na Vélodrome osmkrát, což znamená vyrovnání stávajícího rekordu z roku 1962..

Netřeba dodávat, že takovýto historický zápis by Míchelovi, který se už tak ocitá pod velkým tlakem, na renomé příliš nepřidal. Jeho Marseille se po celou sezonu ještě nevyšplhalo výše než na osmou příčku; vzhledem k tomu, že cílem je pochopitelně Liga mistrů, představuje dnešní zápas obrovskou zkoušku herních i mentálních schopností. Fanoušci ve středomořském přístavu se z domácí výhry radovali naposledy loni v září proti Bastii.

Na to, kolik kritiky se snáší na hlavu Míchela i celého klubu, je poněkud ironické, že Marseille ve skutečnosti nehraje vůbec špatně - alespoň ne většinou. Nejenže dnes může udělat výrazný krok směrem k pohárovým příčkám, ale i výsledkově jsou poslední týdny obstojné - ve skutečnosti Les Phocéens doma na Vélodrome šestkrát v řadě neprohráli (napříč všemi soutěžemi). Sráží je vysoký počet remíz a špatná produktivita.

Míchel sice trvá na tom, že atmosféra v marseilleském chrámu je i přes ubývající návštěvy stále dobrá, není ale pochyb, že případný dnešní výbuch může pořádně zviklat jeho pozici. Zvláště uvážíme-li, že klíčový záložník Lassana Diarra má stále zdravotní problémy a na hřiště se ještě nedostane. Olympique letos nevyhrálo jediný zápas, v němž populární Lass chyběl; dnes se o jeho práci na pivotu ve 4-2-3-1 podělí improvizované duo Mauricio Isla - Alaixys Romao.

To v Lille je atmosféra mnohem lepší - a to i přesto, že minulý víkend byly Dogy pro ostudu, když se před vlastními fanoušky nechali přehrát zoufale posledním Troyes. Výhra 3:1 na Pierre Mauroy byla pro nováčka vůbec první v celé sezoně. Svěřenci Frédérika Antonettiho však zareagovali ukázkově, v týdnu vypráskali Bordeaux z Coupe de la Ligue impozantním skóre 5:1 a poprvé v historii postoupili do finále. Možnost průniku do pohárové Evropy se tak před nimi otvírá na dvou frontách.

Na druhou stranu - jestliže Marseille zklamává doma, pro Lille platí totéž na cestách. Z jedenácti venkovních ligových zápasů vyhrály Dogy pouze dva. "Očekáváme těžký zápas," nezastírá Antonetti a připomíná poslední Choc des Olympics, v němž Phocéens po velice dobrém výkonu urvali plichtu 1:1 v Lyonu. "Mají spoustu kvalitních hráčů. Pokud chceme uspět, nesmíme si dovolit chyby. Musíme tvrdě makat, bojovat o každý míč a využívat každou skulinku," dodává. Defenzivní systémová práce bude základ - hostům totiž chybí hned dva stopeři, Marko Baša a Stophira Sunzu.
Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Mandanda - Dja Djédjé, N'Koulou, Rolando, Manquillo - Romao, Isla - Sarr, Cabella, N'Koudou - Batshuayi
Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Enyeama - Corchia, Civelli, Soumaoro, Pavard - Balmont, Mavuba, Obbadi - Boufal, Benzia, Bauthéac
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.30 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain22193056:1060
2.AS Monaco22109333:2539
3.OGC Nice22106637:2636
4.Stade Rennes22810432:2534
5.Angers SCO2297621:1834
6.AS Saint-Étienne22103925:2533
7.SM Caen22103924:2833
8.Olympique Marseille2279632:2330
9.Olympique Lyon2286828:2630
10.Girondins Bordeaux2279627:3030
11.FC Nantes2278720:2229
12.FC Lorient2269730:3227
13.GFCO Ajaccio2268824:2726
14.Lille OSC22510717:1825
15.SC Bastia22741121:2725
16.EA Guingamp22661020:2924
17.Stade Reims2258923:3023
18.Montpellier HSC22641223:2922
19.Toulouse FC22481024:3920
20.ES Troyes22181316:4411

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (15)

Přidat komentář
stas87

Co za hraca je ten Yatabare?Prisiel do Werderu,podpisal na tri roky.Klasicke cierne DM?

Reagovat
smazaný uživatel

no

Reagovat
Langi

My ocividne teda neprivedeme v lednu nikoho...pustit dva stopery a nechat si Koneho, to je zas aulasovina...tragicky Yanga aktualne nema uz ani backup a v lete muzeme, pro uspech, znova resit pulku obrany...aspon by se mohl otestovat ten "zazracny" Nor...vek na to uz ma a konkurence na stoperu prakticky zadna neni

Reagovat
domingo

Tak Laurey si mysli, ze Rennes skonci na druhym miste

Jestli bude podobny veci rikat o kazdym tymu, kterej je jeste na jare porazi, tak by s nim mohla byt docela prdel. Montpellier muze byt devet bodu od poharu treba.

Reagovat
Pyroman

Bordeaux už úplně rezignovalo na snahu dostat se do pohárů? Gólmana nechtějí přivést, mluví se o prodeji Khazriho, Diabatého jsou prý taky ochotní pustit...

Reagovat
lampard8

teď je ofiko, že přestoupil do Sunderlandu komedie, neskutečný

Reagovat
Langi

Se nediv...11 ME neni malo...si vem kam a za kolik sel tehdy Lovren

Reagovat
lampard8

ale jít do týmu hrající antifotbal v PL a o sestup v PL? Já bych odmítl hned. Prostě mi to nejde do hlavy, určitě má na pohárový celky, nebo třeba na WHU, kam by se neskutečně hodil k Payetovi.

Reagovat
Langi

Godwinson by ti to vysvetlil...tem hracum fakt o tymy nejde...proste je to PL a to se neodmita...navic ty prachy, sam si vydela xkrat tolik

Reagovat
Langi

Jinak delaji si ta vemena srandu? Oni fakt nedaji ani tyhle kopace?

Reagovat
Langi

Reagovat
Langi

Umrete...tahle sezona je jako zlej sen, ze kteryho se nejde probudit

Reagovat
lampard8

Tolisso ty si fakt dement nedáš 100% šanci a pak si nepohlídáš pravou stranu Bastie a Morel musí zaskakovat to je hajzel línej to neni možný

Reagovat
Langi

Kurna nechte ho uz byt...letos to fakt neni o individualnich chybach...

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele