Ligue 1 - souhrn 21. kola

19.01.2010, 22:56, aktualizováno 20.01.2010, 22:55
Komentáře a souhrny
Středeční večer patřil hostům, kteří se z výhry radovali hned v šesti z devíti případů. Bordeaux si v Grenoblu pojistilo první místo, v Lorientu nezaváhal Lyon, Montpellier veze body z Lens, Auxerre z Nice, Valenciennes z Boulogne a Monaco ze hřiště PSG. Marseille si doma poradila s Le Mans, Lille naopak prohrálo v Sochaux...

US Boulogne - Valenciennes FC 0:2

20.01.2010 21:00

Góly: 49. Gaëtan Bong, 90+2. Fahid Ben Khalfallah

I v posledním utkání středečního kola Ligue 1 byl úspěšnější hostující tým. Valenciennes v Boulogne zvítězilo 2:0, ovšem zápas se mohl ubírat jiným směrem, kdyby těsně před koncem poločasu domácí mužstvo proměnilo pokutový kop.

První půle byla v jasné režii hostů, velkou šanci ke skórování měl Cohade, jeho přímý kop z dvaceti metrů ale domácí gólman zlikvidoval. Po půlhodině hry našel Pujol přesnou přihrávkou Audela, jeho střela z bezprostřední blízkosti však také skončila v rukavicích Bédénika. O pár chvil později nebezpečně vypálil Saez, jeho pokus mířil těsně nad břevno branky Boulougne.

Osm minut před koncem poločasu se domácí objevili v první velké šanci a hned z toho byl pokutový kop. Audel ve vápně fauloval unikajícího Borneho a sudí nekompromisně ukázal na penaltový puntík. K míči se postavil Blayac, ale jeho střelu k levé tyči vystihl gólman Penneteau a vyrazil míč do bezpečí. Je třeba dodat, že Penneteau si hned v prvním kole letošního ročníku vážně poranil koleno a v brance se tak objevil po více než pěti měsících vynucené přestávky. A návrat do sestavy se mu povedl na jedničku.

Pravidlo "nedáš-dostaneš" se opět ukázalo jako pravdivé už po čtyřech minutách druhého poločasu. Projektil z kopačky Ducourtiouxe se zastavil o břevno, odražený míč ale bez problémů dopravil do sítě Bong - 0:1.

Po hodině hry mohl hosty do dvoubrankového vedení poslat Pujol, ale jeho střela z voleje se mezi tři tyče nevešla. Domácí měli v druhé pětačtyřicetiminutovce jednu velkou příležitost vyrovnat. Da Rocha šel sám na brankáře Valenciennes Penneteaua, ale ten po návratu prokázal skvělou formu a domácího záložníka vychytal.

Tečku za utkáním udělal v nastaveném čase střídající Ben Khalfallah, jenž při rohovém kopu využil podběhnutí míče domácího brankáře Bédénika a pohodlně doklepl balón do prázdné branky - 0:2.

Více informací k zápasu

FC Sochaux - Lille OSC 2:1

20.01.2010 19:00

Góly: 8. Damien Perquis, 11. Stéphane Dalmat - 76. Róbert Vittek

Stroj na branky se zasekl. Lille poprvé po osmi utkáních nedokázalo vstřelit alespoň tři branky - a hned z toho byla ztráta. A to dokonce tříbodová. Na ambiciozním celku si totiž překvapivě pochutnalo Sochaux. O branky se postarali Damien Perquis a Stéphane Dalmat za domácí, za hosty pouze snižoval Róbert Vittek. Přestože Svěrkoš nastoupil v základní sestavě, nedokázal se nijak prosadit.

Pro Lille je to jistě překvapivá ztráta. Vždyť tým posledních osm utkání vyhrál! Přejel i takové týmy jako Lyon, Monako, Paris Saint-Germain. A nyní ztratí všechny body proti jasnému outsiderovi ze Sochaux. Ten se díky zisku tří bodů posunul dokonce o tři příčky vzhůru - na dvanácté místo. Naopak OSC kleslo na třetí pozici.

Již po jedenácti minutách prohrávali hosté o dvě branky. Trefil se Damien Perquis a Stéphane Dalmat. Ve 24. minutě navíc Yohann Cabaye neproměnil nařízenou penaltu. Další a poslední branka tak přišla až ve druhé půli - v 76. minutě se prosadil slovenský útočník Róbert Vittek. V česko-slovenském souboji se Svěrkošem tak vyšel jako jasný vítěz.

Již po šesti minutách hry zkoušel otevřít skóre hostující talent Eden Hazard. Jeho pokus ale bez větších problémů zlikvidoval brankář Teddy Richert. Již o dvě minuty později ale úvodní branka přišla - ale neočekávaně na druhé straně. Marvin Martin svým rohovým kopem našel přesně hlavu Perquise a ten tvrdou hlavičkou překonal bezmocného brankáře - 1:0.

A o pár minut později to vypadalo, že domácí směřují ke své první výhře v novém roce. V 11. minutě totiž navýšil vedení Dalmat. Zkušený záložník předvedl krásnou individuální akci - ujal se míče na své vlastní polovině, přeběhl až k pokutovému území a celou akci korunoval krásným zakončením, brankáře Landreaua překonal chytrým lobem - 2:0.

Hazard se snažil protlačit do další šance, ale jeho střela neměla žádnou šanci na úspěch. Nakonec ji opravdu neměla, brankář Richert míč pohodlně sebral ze země. Naopak na druhé straně bylo rušno, Landreau měl co dělat, aby vytáhl přesně mířenou hlavičku Perquise. Ve 24. minutě měl možná přijít rozhodující okamžik k obratu, pokud by Lille z penalty snížilo již tak brzy, možná bychom viděli ještě více branek. Každopádně za faul na aktivního Hazarda v pokutovém území byl potrestán brankář Richert. Svou chybu ale následně napravil, když vystihl směr Cabayeho střely a penaltu chytil.

Hosté ale dále tlačili. Hlavičku Ramiho stačil až na brankové čáře zlikvidovat dobíhající Martin, Balmontovu střelu o pár minut později již dokázal zachytit brankář domácích. Pět minut po konci poločasové přestávky se po akci Svěrkoše s Gabanonem dostal ke střele Dalmat. Ale jeho rána byla nepřesná.

Lille se chtělo dotáhnout na vedoucí Bordeaux - do útoku tak vrhlo všechny síly. Frank Beria hlavičkoval pouze pár centimetrů mimo, Ludovic Obraniak zase doplatil na špatně postavenou branku. Jeho přímý kop se pouze odrazil od tyčky. Nakonec se ale hosté dočkali. Po přesném Hazardově centru se do míče opřel střídající Vittek a rozjásal hlouček fanoušků hostů - 2:1.

V poslední příležitosti se objevil Dumont, kterému šest minut před koncem zařídil šanci Obraniak, ale gólman Richert již svůj tým podržel, a nedovolil tak ztrátu bodů v posledních minutách.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - AS Nancy-Lorraine 0:0

20.01.2010 19:00

Góly: -

Toulouse se šance zahrát si příští sezónu zase evropské poháry notně vzdaluje. Na sobotní výhru 3:1 ve Valenciennes proti Nancy nenavázalo, s aktuálně z formy hrajícím soupeřem hrálo jen bez branek. Před týdnem přitom domácí ASNL vyřadili z Ligového poháru.

Jenže průběh utkání ze 13. ledna, ve kterém Toulouse zdolalo Nancy jasně 3:0, se tentokráte neopakoval. FCT tak na příčky zaručující alespoň Evropskou ligu kouká nyní dosti z dálky. Loni čtvrtá příčka a v kádru jméno nejlepšího střelce ligy Gignace? Teď nemá zdaleka ani jedno...

Domácí vstoupili do zápasu lépe. Machadův centr sklepl Didot pro letos tápajícího Gignace, jenž ale střílel jen do boční sítě. Toulouse bylo i nadále lepším týmem, soupeř však dobře bránil a občas vyrazil do protiútoku. Hadžiho dalekonosná rána nezamířila mezi tři tyče jen o píď.

Domácí Capoue následně hlavičkoval nad, Gignac pak pouze protáhl záda gólmana Bracigliana. Na druhé straně brankář Valverde, rovněž příliš nevytížený, musel dvakrát pohotově zasahovat proti Marangemu. I ve druhé půli měli Casanovovi hoši očividnou převahu, v branku ovšem nedokázali proměnit ani jednu akci.

Diváci na Stadium Municipal mohli aspoň vidět zase starého dobrého Gignace. Dokázal si poradit s Chretienem, jako to uměl loni, jeho střelu nakonec zastavil s vypětím všech sil obránce Ouaddou. Gólman Bracigliano pak musel znovu na zem, přízemní a zároveň tvrdou střelu z přímého kopu vyslal Machado. Gignac se představil hostujícímu brankáři ještě jednou, ten jeho pozvánku znovu odmítl.

Hosté hrozili jen sporadicky, do konce utkání chtěli udržet cenný bod. Jedinou vážnější šanci měl na kopačce ve druhém dějství Bakar, s níž si však poradil Valverde. ASNL může být přesto spokojen, jako horší tým dokázal zápas zremizovat.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - AS Monaco 0:1

20.01.2010 19:00

Góly: 68. Apoula Edel (vl.)

Vynikající a výborný. Leda taková slova musí mít v knížecím Monaku, když mluví o tamním fotbalovém klubu. Po dvou ligových výhrách přišla v novém roce již třetí - a ta se započítá velice slavně. Tým udolal tým z hlavního města - Paris Saint-Germain. Jedinou branku si vstřelil brankář domácích, Edel Apoula.

Po vypadnutí v osmifinále Coupe de la Ligue s Guingampem a ostudné porážce 1:3 s Lille přišla další pohroma - ztráta všech bodů proti konkurentovi v boji o poháry. I přes všechna zaváhání ale pařížský velkoklub zůstává v první desítce Ligue 1, na poháry ale ztrácí již sedm bodů. Taktéž Monako se nijak bodově nedotáhlo, všichni bezprostřední rivalové totiž také plně bodovali.

I přes špatné výkony v poslední době to vypadalo v Paříži velice nadějně. Tým sršel agresivitou a pořádal hotové hony na obranu hostů. Připomněl se hlavně veterán Ludovic Giuly, jenž již ve třetí minutě táhl protiútok. Ten zakončoval Peggy Luyindula - tomu se ale postavil momentálně ve skvělé formě chytající Stéphane Ruffier. Mladý brankář se vytáhl následně i proti dvěma střelám Clémenta Chantoma.

PSG bylo jasně lepším týmem - ve 36. minutě ale opět vyhořel před soupeřovou brankou Luyindula, když hlavičkoval nad branku; pár minut před koncem první půle to vypadalo na vlastní branku: mladý stoper Mongongu poslal na svého gólmana malou domů. Ta málem zajela až opravdu do domečku, Ruffier se ale na poslední chvíli stihl vrátit a míč vykopl z brankové čáry.

Paříž pokračovala v náporu i po změně stran. Již po šesti minutách hry se za mladým brankářem Monaka rozezvučil kovový zvuk. Ale ne, to bylo pouze břevno, které nastřelil marně se snažící Giuly. Chvíli před ním se neúspěšně snažil také Chantome. Ten se ukázal i v 66. minutě, kdy společně s Luyindulou provětrali rukavice soupeřova gólmana.

Nakonec to byl ale vlastní gól, který rozhodl celý zápas. A opět se o to postarali aktivní domácí - vlastní branku si připsal gólman Apoula. Když zbývalo do konce zápasu již jen dvacet minut a Paris SG se nadechovalo k velikému náporu, nacentroval ze strany Eduardo Costa a míč se odrazil od nohy brankáře Apouly tak nešťastně, že z toho bylo vcelku nezasloužené vedení hostujícího týmu - 0:1.

Paříž se s výsledkem snažila udělat zázrak, seč mohla. Trenér Kombouaré dokonce poslal na hřiště Guillaume Hoaraua, který do této chvíle nehrál kvůli zdlouhavému zranění. Monako se ale dokázalo ubránit, především díky skvělému brankáři Ruffierovi, a připsalo si již třetí ligovou výhru v řadě. Jejich série neporazitelnosti je dlouhá šest utkání.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - Le Mans FC 2:1

20.01.2010 19:00

Góly: 30. Mamadou Niang, 56. Mamadou Niang (pen.) - 16. Anthony Le Tallec

Le Mans nezklamalo. Přestože to vypadalo s prvním bodem mimo vlastní stadion nadějně, nakonec hosté neponechali nic náhodě a své vedení si nechali ukrást. Marseille zachránil před vlastními diváky kapitán Mamadou Niang, který zařídil obě branky svého týmu. Za hosty otevíral skóre Anthony Le Tallec.

L'OM si po remíze s Bordeaux tak připisuje další solidní výsledek. Díky tříbodovému zisku a již čtyř zápasů bez porážky to znamená čtvrtou pozici - na vedoucí Bordeaux ztrácí jedenáct bodů, na Ligu mistrů ale pouze jeden bodík. Naopak Le Mans nadále zůstává v sestupovém pásmu, svůj první bod z cizího prostředí si stále nepřipsalo.

V základní sestavě domácího celku se překvapivě objevili hned dva hráči, s kterými se na Stade Vélodrome ještě před pár týdny nepočítalo. Hatem Ben Arfa a Mathieu Valbuena byli oceněni za svůj přínos během utkání s Bordeaux. A oba záložníci se připomněli trenéru Deschampsovi hodně zkraje utkání. Po kombinaci těchto dvou hráčů se ke střele dostal Valbuena, jeho rána ale naneštěstí pro domácí narazila pouze do tyčky.

V 16. minutě ale přišel pro l'OM veliký šok. Po krásném ťukesu Le Tallece, Rollanda Lamaha a Thorsteina Helstada se k zakončení dostal první jmenovaný. A dostal se do pozice, ze které by bylo hříchem minout. Mířil si to sám na brankáře - s jeho překonáním již problém neměl - a vytvořil tak v Marseille pochmurnou atmosféru - 0:1.

Obrana hostů již ale měla tehdy veliké problémy s uhlídáním Mamadoua Nianga, kapitána domácího výběru. A ten se jim za pěknou kombinaci pomstil zhruba po půlhodině hry. Po přímém kopu Hatema Ben Arfy z pravé strany nastavil pouze nohu a tečoval míč do branky. Již poosmé v této sezoně se za soupeřovým brankářem roztřepotala síť - 1:1.

Ke konci první půle se ještě v solidní šanci objevil Cheyrou. Jeho střela zpoza pokutového území ale našla pouze hbitou ruku brankáře Rocheho. Na druhou branku si tak domácí museli počkat až do druhé půle. Konkrétně do 56. minuty. Brankář hostů stáhl dolů unikajícího Brandaa a rozhodčí správně posoudil moment jako penaltový. K míči se postavil zodpovědný kapitán Mamadou Niang. Ten poslal brankáře na druhou stranu a slavil další gól na svém účtu - 2:1.

Senegalec dokonce útočil na hattrick. Jeho dobře mířená střela z pravého rohu pokutového území ale ztroskotala na pohotovém zákroku Rocheho. Le Mans nakonec dostalo skvělou příležitost k vyrovnání. Pár minut, ba možná i vteřin před koncem utkání se hnal na Mandandu osamocený Le Tallec. Hrdinou hostů se ale nestal. Míč skončil sice za brankovou čarou, ale mimo vymezené brankové území.

Více informací k zápasu

OGC Nice - AJ Auxerre 0:1

20.01.2010 19:00

Góly: 90. Ireneusz Jeleń

Nice se prostě nový rok nedaří. Nevyhrálo ani svůj třetí novoroční zápas v řadě, když s Auxerre prohrálo kvůli jediné brance polského útočníka Jeleně v nastaveném čase druhého poločasu. Zatímco OGC čeká na ligovou výhru od 22. listopadu, Auxerre je díky třem bodům stále v kontaktu s pohárovými příčkami.

Domácí prostě musí přetrpět hodně těžké období. Mají zkrátka smůlu, že hned osmice hráčů bojuje na právě probíhajícím Africkém poháru národů a zranění jsou rovněž obránci Gace a Quartey. AJA nakonec dokázal využít soupeřovy nevýhody, ačkoli si tedy na vítězství počkal do infarktového závěru.

Ireneusz Jeleň čekal na ligovou branku dlouhých osm kol. Chuť ke skórování měl obrovskou, už od začátku utkání musel být domácí brankář Ospina na pozoru. Vyrazit musel nejprve jeho nebezpečnou hlavičku, ke konci poločasu ho vyslal do šance kolega z útoku Niculae, avšak Ospina se proti Polákovi znovu činil.

Nice v první půli také dvakrát hodně nebezpečně zahrozilo. Brankář Riou se měl co ohánět proti šanci Mouniera, ve 24. minutě musel likvidovat přímý kop Sableho a poradit si musel i proti následné dorážce z voleje z nohy Remyho. Po přestávce ovšem bylo na hřišti pouze Auxerre.

Jen s těží se Nice bránilo stále stoupajícímu tlaku soupeře, kolumbijský gólman Ospina byl neustále v zápřahu. Nevyzráli na něj Chafni ani Birsa, sveřepá střela z vápna od Capoueho se rovněž neujala. Až do třetí minuty nastavení drželo Nice hodně cenný bod, pak ovšem na ofsajdové hranici skóroval Jeleň a náhle se OGC cíl alespoň bodovat zbortil.

Těsně po gólu Jeleně ještě stačil napálit břevno Coulibaly, Auxerre ale rozhodně nevadilo, že tahle šance nakonec brankou neskončila. Aktuálně se drží na sedmém místě tabulky, přičemž čtvrtá Marseille je lepší jen díky lepšímu skóre. Jestli Nice nezačne vyhrávat, klidně může spadnout do bojů o holé přežití v nejvyšší soutěži.

Více informací k zápasu

RC Lens - Montpellier HSC 0:1

20.01.2010 19:00

Góly: 86. Victor Montaño

Věříte na zázraky? Mnozí z vás určitě ne, nicméně pokud alespoň trošičku sledujete dění ve francouzské Ligue 1, budete si muset jeden z nich k tělu připustit. Loni ho načal v Budneslize Hoffenheim, ovšem svou jízdu nedotáhl do cíle a hned po polovině soutěže odpadl. Nováček francouzské ligy Montpellier je na tom o trochu lépe. Na druhé příčce si vypracoval tříbodový náskok a jde tak směle za svým, ani se nedá říct snem, ale doslova a do písmene zázrakem.

Z mnoha stran se ozývají hlasy, že takové tempo nemůže vydržet až do konce. Odpůrcům se rozzářili oči po jasném debaklu v Monaku (0:4), následně se však urodily dvě výhry a jasná zpráva je tedy na světě - Montpellier mohutně bojuje o Ligu mistrů. Ve vyrovnané špičce se sice každá chyba trestá, nováčkovi se však zatím daří. Na půdě jiného novice měl sice velké štěstí, ale nejtěsnější možná výhra 1:0 se každopádně počítá.

Lens se zatím bezpečně drží na patnácté příčce od sestupových vod, jedenáctibodový odstup se zdá být prozatím dostatečným náskokem. Montpellier přeskočil na druhém místě konkurenční Lille, které podlehlo ve středu Sochaux. Hrdinou zápasu se stal Kolumbijec Victor Hugo Montaňo, který vyrovnané klání rozhodl hezkou brankou čtyři minuty před závěrečným hvizdem.

Přitom v úvodu utkání byl úspěšnější domácí mančaft a bůh ví, co by se dělo, kdyby některou ze svých možností proměnil. Nejprve krásně zatáhl balón na straně Dejan Milovanovič, po jeho pasu se pak z voleje do balónu opřel Yohan Demont, nicméně prostor mezi třemi tyčemi netrefil. Následně se Demont vžil do pozice nahrávače a posadil měkoučký centr na hlavu Abdoulrazaka Boukariho, ten ovšem také mířil mimo.

Do konce půle se už nic neměnilo, hosté ožili až po přestávce. A hlavně pozdější spasitel Montaňo. Ten si to hned nazačátku druhého dějství štrádoval sám až k bráně gólmana Vedrana Runjeho, jenže jistý strážce branky proti ráně z 18 metrů zasáhl perfektně. Hned na to zlikvidoval další pokus kolumbijského útočníka.

Na druhé straně mohl otevřít skóre Srb Milovanovič, avšak fantasticky se vytáhl brankář Geoffrey Jourdren, a proto nadešla chvíle pro Montaňa. Dlouhý balón Alberta Costy našel Karima Aït-Fanu, jenž uvolnil Montaňa, a ten střelou do vzdálenějšího rohu rozjásal hrstku hostujících fandů vážící cestu do Lens.

Více informací k zápasu

FC Lorient - Olympique Lyon 1:3

20.01.2010 19:00

Góly: 28. Pierre Ducasse - 63. Lisandro López, 71. Kim Källström, 88. Kim Källström

Až tři branky v závěrečné půlhodině zachránily Lyon od další potupy. Lorient sice není žádný nováčkem, v poslední době má vynikající výsledky. Ale Olympique si nesmí dovolit ztrácet další body a díky třem bodům se posunul již na páté místo. Skóre sice otevřel domácí Ducasse, ale za Lyon dokázal stav obrátit Lisandro a dvěma góly se blýskl také Kim Källström.

Lyon tak v novém roce zatím nepřipustil žádné zaváhání. Po třech výhrách přichází další, již čtvrtá v řadě. Naopak Lorient po třech vyhraných utkáních za sebou prohrál, a neatakoval tak pohárové příčky. Oranžoví stále zůstávají na osmém místě, na poháry ale ztrácejí již čtyři body. Lyon je na příčce páté s jedenáctibodovou ztrátou na vedoucí Bordeaux a jedním bodem ztráty na Ligu mistrů.

Již v první minutě se na promrzlé hřiště musel položit brankář domácích Fabien Audard. Po pěkném centru Michela Bastose se totiž do voleje opřel César Delgado a brankáři domácích div neulítly rukavice. O tři minuty později se blýskl i jeho protějšek, Hugo Lloris, když zneškodnil pokus Gameira. Byť dorážka Monterrubia se odrazila šťastně od vnější strany tyčky.

Špatná defenziva nakonec vedla k prvnímu gólu celého utkání. Po centru Le Lana se objevil před Llorisem nekrytý Ducasse. A jelikož měl dost času zamířit, zvládl reprezentační jedničku propálit bez problémů - 1:0.

Kouč Claude Puel ukázal svou nespokojenost již v průběhu první půle - již ve 39. minutě vystřídal nevýrazného Miralema Pjaniće a nahradil ho Bafetimbim Gomisem. A hosté mohli opravdu brzy poté vyrovnat. Zblokovaná střela Delgada se dokutálela pouze ke Källströmovi a ten z pár metrů namířil míč o pár centimetrů mimo.

Švédský záložník mohl skóre upravit i v 54. minutě. Jeho přímý kop se ale zastavil na břevně Audardovy branky. O pár minut později nadělal pořádný zmatek v obraně domácích Michel Bastos. Svýma rychlýma nohama zamotal obránce a následnou střelou vylekal i Audarda v brance. Ani ten již ale nemohl zabránit vyrovnávací brance z 63. minuty.

Lisandro si naběhl na Gomisovo přistrčení, jenž byl, jak se později ukázalo, v ofsajdovém postavení, a sám na brankáře nezklamal - 1:1. Celou akci rozjel Delgado. Druhá branka přišla v 71. minutě, tedy pouze o pár minutek později. Amalfitanův špatný odkop dokázal využít Kallstrom, jenž z dvaceti metrů tentokráte překonal nadarmo skákajícího brankáře - 1:2.

Poslední branka padla v 88. minutě. Kallstrom absolutně nebráněný nedal Audardovi šanci ani tentokrát - a radoval se ze své čtvrté branky v sezoně.

Více informací k zápasu

Grenoble Foot 38 - Girondins Bordeaux 1:3

20.01.2010 19:00

Góly: 46. Laurent Batlles - 53. Yoan Gouffran, 56. Marouane Chamakh, 83. Fernando Cavenaghi

Překvapení se pod Alpami nekonalo. Ačkoli Grenoble dokázal vyhrát první půli, ve které zaskočil vedoucí Bordeaux skvělou a nátlakovou hrou, těsně po přestávce hrál o desíti a zkušený hostující výběr dokázal otočit skóre ve svůj prospěch. Výhru 3:1 zařídily Bordeaux góly Gouffrana, Šamacha a Cavenagiho.

Souboj posledního s prvním měl mít jasného favorita. Neměl. Grenoble podal proti aktuálnímu suverénnímu lídrovi z Bordeaux nadstatečný výkon především v první půli, kterou překvapivě vyhrál díky trefě Batllese v nastaveném čase 1:0.

Ve druhé části bitvy ovšem řady alpských bojovníků ztratily jednoho vojáka, Jimmy Juan byl totiž ve 47. minutě za ostrý atak na Jussieho vyloučen po druhé žluté kartě, a výběr vojevůdce Laurenta Blanca nakonec v přesile zvítězil 3:1.

Ačkoli na samotném dně posazený GF38 s pouhou jednou výhrou na kontě může už jen těžko bojovat o záchranu, na mocného soupeře si zdravě dovolil. Vždyť také mohl opravdu jenom překvapit. Stejně jako na podzim, kdy Bordeaux nakonec podlehl těsně 0:1. V prvním poločase byli lepším týmem domácí.

Snad jen nadlidské síly držely branku Les Girondins nedobytnou. Courtoisova volej narazila o tyč, Akroura po nadýchaném pasu Ljuboji zastavil snad v poslední možné vteřině na brankové čáře bek Trémoulinas. Nejlepší střelec Grenoblu Ljuboja si ovšem ke konci poločasu přece jenom připsal asistenci, když ke skórování vybídl skvělým centrem Batllese.

Bordeaux po přestávce ucítilo kořist. A snědlo jí i se zbytky. Domácí Juan mířil dvě minuty po hvizdu kvůli červené kartě pod sprchy a Gouffran za chvilku po centru Trémoulinase hlavou vyrovnal. Tři minuty na to se trefil přesně do šibenice Šamach. Gouffran ještě mířil vedle, akci jinak aktivního Trémoulinase už gólově v 83. minutě dokončil Cavenaghi.

Pro argentinského útočníka, loni hrajícího ve vynikající formě, to byla teprve druhá branka v letošním ročníku Francouzské ligy. Na hřiště se podíval na posledních deset minut, přesto dokázal navázat na svou trefu z posledního zápasu tři kola zpátky, ve kterém skóroval proti Lorientu.

Bordeaux může těšit fakt, že ve skvělé formě hrající Lille podlehlo Sochaux a ztrácí nyní na vedoucí pozici deset bodů. Nováček z Montpellieru ovšem dál překvapuje, vyhrál na půdě Lens, poskočil v tabulce na druhé místo právě před Lille a se sedmibodovým deficitem je aktuálně nejblíže obhájci titulu.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - Stade Rennes 0:0

19.01.2010 21:00

Góly: -

Bezbrankovou remízu viděli diváci v předehrávce 21. kola nejvyšší francouzské soutěže. Hosté z Rennes tak budou čekat na první letošní ligovou výhru minimálně do dalšího víkendu.

V první vážnější šanci utkání se objevil domácí Payet, ale jeho rána z dobré pozice si to namířila pouze do rukavic gólmana Doucheze. Po dvaceti minutách hry se poprvé zaskvěl gólman St. Etienne Janot, jenž výtečným zákrokem zlikvidoval hlavičku Manganeho. O pět minut později se na domácí branku řítil zcela osamocený Marveaux, ale jeho přízemní střela mířila pouze do levé tyče. St. Etienne zahrozilo těsně před přestávkou, ale volej z dílny Mirallase si cestu mezi tři tyče nenašel.

Domácí brankář předvedl další výborný zákrok hned v úvodu druhé půle, kdy si poradil s prudkou ránou Sowa. S ubíhajícím časem to ale začali být domácí, kdo začal přebírat režii hry a vytvořili si dvě více než slibné šance.

Nejprve z přímého kopu zahrozil N'Daw, největší příležitost St. Etienne však přišla minutu před koncem utkání. Střídající Sako našel centrovaným míčem Sanoga, který ve výborné pozici vystřelil, jeho pokus byl však zmařen výborným reflexivním zákrokem ze strany gólmana Doucheze.

V úterní večer tak na hřišti kralovali brankáři a úvodní zápas 21. kola Ligue 1 skončil bez branek.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Girondins Bordeaux21152436:1447
2.Montpellier HSC21123628:2539
3.Lille OSC21114641:2237
4.Olympique Marseille20106433:2236
5.Olympique Lyon21106536:2736
6.AS Monaco21113727:2236
7.AJ Auxerre21106520:1536
8.FC Lorient2195733:2532
9.Stade Rennes2187625:1931
10.Valenciennes FC2194833:2931
11.Paris Saint-Germain2185832:2229
12.Toulouse FC2185822:1729
13.FC Sochaux2092919:2429
14.AS Nancy-Lorraine21831026:3127
15.RC Lens2176820:2627
16.OGC Nice21641120:3422
17.AS Saint-Étienne21551113:2720
18.Le Mans UC 7221441318:3316
19.US Boulogne21361215:3715
20.Grenoble Foot 3821141612:387

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (23)

Přidat komentář
smazaný uživatel

pro saint-etienne urcite cennej bod. zase se vzdalili le mans, ktery na marseille nemaj prakticky temer sanci nic uhrat..

Reagovat
domingo

to jo, ale pro Rennes ztráta, tyhle zápasy by měli vyhrávat, jestli chcou jet na poháry...

Reagovat
smazaný uživatel

tak posledni tri zapasy venku prohrali, dneska remiza byla myslim jasna, step by step se Rennes k poharum dotlaci

Reagovat
Andis

Tohle je už fast šunkárna hard

Reagovat
domingo

Přesně jak jsem tipoval

Reagovat
smazaný uživatel

O poločase jsem byl trochu skeptickej, ale drtivej finiš nakonec znamenal tři body proti těžkýmu soupeři. Timto gratuluju Tsigimu k úspěšnýmu typu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Montpelier Nečekal jsem, že se tak dlouho budou držet v popředí a navíc na 2. místě

Reagovat
smazaný uživatel

Montpellier

Reagovat
smazaný uživatel

yahooo monako

Reagovat
smazaný uživatel

Robo.

Reagovat
smazaný uživatel

Niang pre mna suverenne najlepsi utocnik v Ligue 1

Reagovat
Tsigi

marseille, lyon, tolouse a nice under a tiket mi vojebe dynamo zkurvená moskva

Reagovat
Tsigi

měla být reakce na frankieho

Reagovat
smazaný uživatel

Smolař.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ja vcera nebyl moc odvazny a nevyplatilo se. Dal jsem polocasovou neprohru Lorientu, neprohrohru Monaka, Bordeaux, ale bohuzel i Toulouse a Mora (svedsko hokej )

Reagovat
Langi

Lyon jen tak dál...alespon na to 2. místo

Reagovat
smazaný uživatel

vuboc na to uz si brousi zuby monako

Reagovat
smazaný uživatel

Gola v 90.Minutě já to seru

Reagovat
Godwinson

to jsou hovada, doufám, že sestoupí ..

Reagovat
AnthonyR

AS MONACO!!! Poháry jsou blízko!!!!! Super!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele