Ligue 1 - souhrn 16. kola

04.12.2010, 20:59, aktualizováno 05.12.2010, 22:55
Komentáře a souhrny
Marseille prohrála v Nice a přepustila vedení v tabulce Lille, které rozstřílelo Lorient. Bordeaux remizovalo v St. Etienne, Rennes porazilo doma Monako. Paříž přehrála Brest, doma uspěly i Sochaux a Toulouse, venku vyhrál Lyon. Výsledkem 1:1 skončily duely Arles - Nancy a Lens - Auxerre...

AS Saint-Étienne - Girondins Bordeaux 2:2

05.12.2010 21:00

Góly: 67. Albin Ebondo, 69. Carlos Bocanegra - 30. Fahid Ben Khalfallah, 89. Fernando

Až gól z 89. minuty znamenal pro Bordeaux zisk jednoho bodu za remízu 2:2 v St. Etienne. Přitom hosté nezačali špatně, po půlhodině hry je poslal do vedení Ben Khallfalah, domácí ale v druhé půli během 120 sekund vstřelili dvě branky. Poslední slovo však měl Fernando a minutu před koncem rozhodl o dělbě bodů.

První větší šanci utkání přinesla až 22. minuta, ale domácí Payet trefil pouze gólmana hostů Carrassa. O pár chvil později hlavičkoval Bocanegra, ale i on si vylámal zuby na Carrassovi. Neproměněné šance tak mohly domácí o to víc mrzet po půlhodině hry, kdy se trefil hostující Ben Khalfallah. Ten využil přihrávky Modesteho a z voleje poslal Bordeaux do vedení - 0:1. A hosté hrozili dále, o pár minut později musel domácí brankář zlikvidovat nebezpečný pokus Diarry.

Druhý poločas ale nabídl převahu domácího výběru. Gólman Carrasso musel postupně zasahovat proti střelám Payeta a Saka. V 67. minutě však byl strážce svatyně Bordeaux překonán. Střelu Ebonda sice obrana hostů zablokovala, míč se však k němu opět vrátil a podruhé se už domácí obránce nemýlil. O dvě minuty později se domácí ujali vedení, na centr Payeta si naskočil Bocanegra a hlavou překonal Carrassa - 2:1.

St. Etienne se však jednobrankový náskok nepodařilo udržet, minutu před koncem střetnutí totiž gólman Janot nevyrazil do bezpečí centrovaný míč letící do pokutového území a ten propadl až k Fernandovi. A záložník Bordeaux už měl snadnou práci, z blízkosti zařídil konečnou remízu 2:2.

Více informací k zápasu

OGC Nice - Olympique Marseille 1:0

05.12.2010 17:00

Góly: 90. Emerse Faé

Hodně mrzet bude hráče Marseille ztráta koncentrace v závěrečných minutách utkání s Nice. Obhájce titulu inkasoval až v nastaveném čase a jediná branka Emerse Faého znamená čtvrtou letošní porážku.

Olympique tak prohrál poprvé po čtyřech úspěšných ligových zápasech, v tabulce tak klesl o další pozici. Nyní mu patří čtvrtá příčka, na vedoucí Lille ztrácí dva body. Naproti tomu Nice porazilo svého neoblíbeného soupeře poprvé po třech letech, předchozích pět vzájemných duelů pokaždé ovládl známější celek. OGC tak neprohrálo dva zápasy za sebou jdoucí, v tabulce poskočilo na čtrnáctou pozici.

Jasně lepším týmem v prvním poločase byli hosté z Marseille, kteří si vytvořili dostatek příležitostí ke skórování. Benoit Cheyrou si v pokutovém území dovolil parádu a přelstil bránícího Juliena Sablého, jeho rána ale skončila mimo branku. Stejný hráč se dostal do zakončení i o pár okamžiků později, tentokrát mu na jeho volej nacentroval Kaboré. Ještě před brankářem Ospinou ale stihl zasáhnout obránce Civelli a ze šance tedy nakonec nic víc nebylo.

Překvapivý člen základní sestavy Leyti N'Diaye se poté prosadil do solidní příležitosti po rohovém kopu Lucha, nicméně tentokrát nebezpečí zamezil gólman Ospina, jenž jeho pokus pod břevno dokázal konečky prstů vyrazit nad. Proti talentovanému brankáři se nedokázal prosadit ani robustní útočník hostů Brandao, jenž pálil o minutu později.

Domácí mohli udeřit ke konci prvního poločasu. Eric Mouloungui, autor branky ze zápasu s Monakem, si vypracoval příležitost sám, když se prosmýkl na pravém křídle a nakonec mířil nebezpečným centrem skrze pokutové území. Žádný z jeho spoluhráčů ale na nebezpečný balon nedosáhl a do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu.

Úvod druhé půle se mírně protáhl - a to kvůli hozené láhvi směrem na hostujícího brankáře Mandandu. Toho možná tento okamžik mírně rozrušil, v 65. minutě byl totiž málem překonán. Danijel Ljuboja si dobře povšiml, že brankář francouzské reprezentace je daleko od branky a pokoušel se ho chytře přelobovat, jeho pokus ale skončil pouze těsně nad brankou.

Na druhé straně se povedenou ránou prezentoval Mathieu Valbuena. Na její zkrocení potřeboval Ospina hned dva pokusy. Bývalý útočník Nice, Loïc Rémy, prokličkoval přes několik bránících protihráčů, než konečně nahrál Valbuenovi. Ten si narazil s Kaborém a vypálil. Jeho rána ale byla zblokována. Dorážel ještě Brandao, ale s touto střelou si již Ospina dokázal poradit.

A domácí svému soupeři promrhané šance pěkně osladily. Minutu před nastaveným časem se totiž prosadil Emerse Faé, pro něhož to byla již třetí trefa v probíhající sezoně. Rychlý protiútok nastartoval Chaouki Ben Saada a Anthony Mounier, levačkou zakončoval právě záložník Pobřeží slonoviny - 1:0.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - Stade Brestois 3:1

05.12.2010 17:00

Góly: 5. Nenê, 59. Mathieu Bodmer, 77. Ludovic Giuly - 53. Nolan Roux

Paris Saint-Germain je i nadále ve výtečné formě a sbírá jeden skvělý výsledek za druhým. Tentokráte na jeho výkon nestačil Brest, který v Parku princů zaslouženě podlehl 1:3. Domácí mimochodem z posledních devatenácti zápasů prohráli jen jednou a díky dnešní výhře se v tabulce posunuli na druhé místo. Jen o bod před ním je vedoucí Lille.

Bylo vidět, že jsou Pařížané po poslední výhře 4:2 v Evropské lize nad FC Sevillou pořádně nažhaveni. Už od úvodních minut hráli neskutečně uvolněně, dařila se jim kombinace a rovněž si začali tvořit hodně slibné gólové šance. Možná mohlo trošku zamrzet, když Nene rozehrál další ze svých skvělých rohových kopů a balón poslal na hlavu Bodmera, že střela skončila už ve 3. minutě jenom na tyčce.

Jenže o pár chvilek později se už domácí branky dočkali. Centr zprava od Giulyho mířící na Hoaraua stačil odvrátit pryč z vápna hostující obránce Apanga, jenže pouze k Nenemu, který zamířil přesně k levé tyči Elanaovy brány. A PSG pokračovalo v aktivní hře i nadále. Hoarau hlavičkoval těsně vedle, Elana pak s vypětím všech sil vytěsnil další střelecký pokus Neneho.

I ve druhém dějství se Brest s balónem příliš nepomazlil. Většinu hry mělo pod kontrolou PSG, které chtělo pojistit vedení dalším gólem. Pokoušel se o to Chantome, jenž vyslal technickou střelu, Elana se však mezi třemi tyčemi zaskočit nenechal. V 53. minutě se také o skórování pokoušel Hoarau, jenže centr zleva od Neneho ve skluzu a z těžké pozice do brány neusměrnil.

A ihned na druhé straně se soupeř trefil vlastně z jediné příležitosti, kterou si do té doby vytvořil. Lesoimier zleva přihrál za sebe za vápno na Rouxe, jenž z první krásně zamířil k levé tyči. O dvě minuty později pálil Roux znovu, jenže jeho dělovka tentokráte přeletěla břevno. A od té doby zase útočili pouze a jedině domácí.

V 59. minutě znovu vedli o branku. Giuly zatáhl míč pěkně na pravou stranu, nacentroval na bližší tyč na Bodmera, který v krkolomné pozici nastavil nohu a akrobaticky ve skluzu překonal Elanau. V 70. minutě ještě mohl Roux podruhé vyrovnat, jeho přízemní ránu ale jednoruč vykryl domácí brankář Edel.

Nakonec tři body pojistil třináct minut před koncem skvěle hrající Giuly. Ceará poslal pas do středu hřiště, tam Hoarau sklepl svým obvyklým způsobem míč pro nabíhajícího Giulyho, jemuž stačilo jen zamířit a šajtlí rozvlnit síť. O korigování stavu se ještě v 86. minutě mohl postarat Roux nebo Apanga, jenže prvně jmenovaného vychytal Edel a druhý branku netrefil.

Více informací k zápasu

Lille OSC - FC Lorient 6:3

05.12.2010 15:00

Góly: 11. Moussa Sow, 18. Maxime Baca (vl.), 49. Moussa Sow, 58. Gervinho, 81. Moussa Sow, 88. Pierre-Alain Frau - 7. Kévin Gameiro, 45. Kévin Gameiro, 57. Lynel Kitambala

Ti, kteří se i přes nepříliš příznivé počasí rozhodli navštívit zápas mezi Lille a Lorientem rozhodně nakonec litovat nemuseli. V odloženém zápase padlo hned devět branek, radoval se nakonec domácí celek, který jich nastřílel dvakrát více než jejich soupeř. Tři branky si pak připsal kanonýr LOSC Moussa Sow.

Lille v lize neprohrálo již šest utkání v řadě a v tabulce se dokonce posunulo na první příčku. Z té ho ale po dnešních dohrávkách může sesadit ještě buď Marseille, či Brest. Naproti tomu Lorient nenavázal na vítězství nad Rennes a sedmá porážka v této sezoně znamená spočinutí na dvanácté příčce. Na první polovinu tabulky ztrácí dva body, na pohárovou Evropu ještě o tři více. Lille pak narušilo nepříznivou sérii s Lorientem, když tři poslední vzájemná utkání vždy prohrálo.

Přitom hosté do utkání vstoupili skvěle, hned v šesté minutě se prosadil Kevin Gameiro. Branky Sowa a následně i Maximeho Bacy zvrátily průběh utkání ve prospěch domácích. Ještě před koncem první půle ale stihl na 2:2 vyrovnat znovu Gameiro. Domácí se ale rychle ujali vedení ve druhé půle, trefil se znovu Sow. V 57. minutě se na další protiúder vzmohli hosté, radoval se Kitambala. Ale ne příliš dlouho, o minutu později totiž dal vítěznou branku Gervinho. V samém závěru pak domácí své vedení pojistili o dvě branky. Hattrick si dnes připsal Sow, statistiky si vylepšil také Alain-Pierre Frau.

Hned v šesté minutě se radovali z úvodní branky hosté z Lorientu. Kevin Gameiro doběhl až z vlastní poloviny k pokutovému území soupeře, přesprintoval s míčem na kopačkách Adila Ramiho a prudkou ranou určil stav na 0:1.

Nicméně vedení Lorientu trvalo pouhých pět minut, v jedenácté minutě se totiž poprvé prosadil kanonýr Lille Moussa Sow. Ten si zpracoval přihrávku od Yohana Cabayeho, obalamutil Romaa a nakonec i zkušeně zakončil. 1:1.

A senegalský útočník byl v záři reflektorů i v sedmnácté minutě, když se jeho mužstvo ujalo vedení 2:1. Jeho rána se totiž odrazila od bránícího Maxima Bacy a brankář hostů již nestihl zareagovat. Po čtvrthodině hry tak byl stav utkání již 2:1.

Sow, letos jednoznačně nejnebezpečnější hráč Lille, způsoboval svému dnešnímu soupeři veliké problémy. Jeho další branka nakonec nebyla uznána pro ofsajd. Naopak gólové číslice nabíhaly na druhé straně. Po Amalfitanově rohovém kopu se prosadil znovu Kevin Gameiro, jenž svou hlavičku umístil přesně pod břevno - 2:2.

Návod na oranžové byl ale jasný. Moussa Sow. Toto jméno bude v Lorientu možná ještě dlouho překřtíváno na "vy-víte-koho". Ve 48. minutě si totiž tento podsaditý forvard naskočil na centr Florenta Balmonta a prosadil se i tentokrát. 3:2.

Hosté ale znovu dokázali odpovědět. Na jedné straně Sow, na druhé vynikající Gameiro. Ten vybídl svou pěknou přihrávkou ke skórování mladičkého Kitambalu a ten neodmítl. V 57. minutě bylo skóre znovu vyrovnáno - 3:3.

Nicméně tento stav příliš dlouho nevydržel. Již o minutu později totiž vstřelil již sedmou branku tohoto utkání Gervinho. Reprezentant Pobřeží slonoviny si několikrát chytře přihrál s Balmontem a jeho povedená rána zpoza pokutového území znovu skončila v síti - 4:3.

Odpověď Lorientu nepřišla. Poprvé. A proto dostal Moussa Sow prostor k završení svého hattricku. Po další nahrávce Cabayeho pálil tvrdě a přesně. Osm minut před koncem utkání to bylo již 5:3.

To ale ještě nebyla konečná. O dvě minuty později byl totiž vyloučen hostující brankář Fabien Audard, jenž možná opuštění hřiště předčasně i uvítal. Rozhodčí vytasil červený kartonek za hru rukou mimo vápno. A domácí početní výhodu ještě dokázali využít. Střídající Pierre-Alain Frau proměnil centr Gervinha ve svou čtvrtou letošní branku - 6:3.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - Olympique Lyon 1:2

04.12.2010 21:00

Góly: 80. Emir Spahić - 5. Lisandro López, 90+4. Lisandro López

Až gól ze čtvrté minuty nastavení rozhodl o tom, že si Lyon odváží tři body z Montpellieru. Hrdinou zápasu se stal hostující Lisandro López, který vstřelil obě branky. Za domácí se trefil Spahić.

Lyon vstoupil do utkání velmi dobře, už v páté minutě se ujal vedení. Míč se po ose Gonalons - Bastos dostal až k Lisandrovi a ten měl snadný úkol, z blízkosti dopravit balón do sítě - 0:1. Domácí se osmělili až v devatenácté minutě, kdy nebezpečně vystřelil Dernis, ale to byla ojedinělá šance Montpellieru. Míč na svých kopačkách měli častěji lyonští. Před poločasovým hvizdem se do dobrých příležitostí dostali postupně Lisandro a Bastos, oba však vychytal domácí strážce svatyně Jourdren.

Do druhé půle nastoupili domácí jako vyměnění a pořádně zaměstnali Llorise v brance Lyonu. Nejprve musel zlikvidovat přímý kop Dernise, o chvíli později pak ránu Ait Fany. Montpellier se však vyrovnání dočkal až deset minut před koncem zápasu. Obrana hostů nedokázala odvrátit centrovaný balón po rohovém kopu a Spahić pohodlně hlavou vyrovnal.

V posledních minutách utkání se o vítězství přetahovaly oba týmy, ale nakonec šťastnějším mužstvem byli hosté. Montpellier dal příliš času ke zpracování míče Lisandrovi, který jej umístěnou střelou poslal do branky - 1:2. Domácí ještě reklamovali, že si Lisandro při zpracování pomohl rukou, na výsledku to však vůbec nic nezměnilo.

Více informací k zápasu

FC Sochaux - Valenciennes FC 2:1

04.12.2010 19:00

Góly: 15. Carlão, 55. Modibo Maïga - 65. Carlos Sánchez

Sochaux potvrdilo svou skvělou formu před vlastními fanoušky a získalo již svou šestou výhru v sezóně z devíti domácích utkání. V této statistice je v Ligue 1 vůbec nejlepším týmem a právě i díky tomu nyní okupuje parádní šestou pozici. Poraženým se stalo mužstvo Valenciennes, které zkrátka nedokázalo navázat na poslední dobrý výkon proti St. Étienne.

Domácí se ujali vedení už po čtvrthodině hry. Martin rozehrál mistrně standardku z levé strany, centr na vzdálenější tyči zachytil Carlao, který z voleje poslal míč do sítě. O šest minut později mohl přidat druhou branku Maiga, ale střílel jen nad bránu. Maigu pak pohotově vychytal hostující brankář Penneteau.

Sochaux pokračovalo v tlaku i nadále, Martin pálil z první těsně mimo. Hosté toho v první půli opravdu moc nepředvedli a příliš se to nezlepšilo ani po přestávce. Kam se podělo to Valenciennes ze středy, které v dohrávce doma kosilo a ohrožovalo soupeře ze St. Étienne jednou šancí za druhou, říkali si možná mnozí přihlížející.

V dobrém světle se rovněž představil domácí Maurice-Belay, jenž se zkraje druhé půle prodíral do šestnáctky, nakonec jeho střelu dokázal zablokovat Penneteau. Ten se musel poté i pořádně potit při likvidování dobré hlavičky Ideyeho. V 55. minutě už se přece jenom Sochaux dočkalo zaslouženého druhého gólu.

Ideye hezky namazal Maigovi, ten měl spoustu času, aby si stihl položit i Penneteaua a v klidu zamířil do prázdné brány. Jenže najednou v 65. minutě poprvé vystrčilo růžky i VA. A dokonce se mu podařilo hned i snížit. Bréchet špatně odkopl centr zleva od Matera, míč se tak dostal k volnému Sánchezovi, který pravačkou v pohodě překonal gólmana Crose.

Najednou se museli do té doby suverénní Les Lionceaux pořádně bát o výsledek. A soupeř ucítil šanci. Střídající Tae-Hee svou přihrávkou vybídl ke skórování Danica, jenže toho skvělým zákrokem vychytal Cros. I další příležitost Danica po centru Matera byla hodně slibná, ale i zde si Cros poradil a vlastně tak udržel pro svůj tým tři body.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - SM Caen 1:0

04.12.2010 19:00

Góly: 66. Federico Santander

Toulouse se podruhé v řadě podařilo zvítězit, po posledním úspěšném zápase v Auxerre doma porazilo i Cean 1:0. Jedinou trefu utkání zařídil po zhruba hodině hry paraguayský forvard Federico Santander, který se trefil právě i před týdnem v Auxerre. Cean naopak pokračuje v mizérii. Šestá porážka v řadě ho srazila na předposlední místo tabulky.

První dějství jasně patřilo domácímu Toulouse, nemohla ho tak mrzet předvedená hra, nýbrž fakt, že rozvlnit síť se mu nepodařilo, ačkoli šancí bylo požehnaně. Tu úvodní ze šesté minuty zakončoval Didot, k němuž se dostala série přihrávek, proti jeho přízemní střele však zakročil dobře hostující brankář Thébaux.

Didot měl prsty v další příležitosti FCT, nahrál do skvělé pozice spoluhráči Capouemu, avšak i tentokráte se v bráně činil Thébaux. Snad jediná možnost, do které se Cean během prvních pětačtyřiceti minut dostalo, se naskytla, když chyboval domácí obránce Fofana. Traoré se najednou zmocnil balónu a vypálil směrem na gólmana Valverdeho, jenž musel vyrážet pryč.

Do přestávky měl gól na hlavě ještě Braaten, ale po centru Capoueho střílel jen nad. I po poločase domácí pokračovali v ofenzivním fotbalu a vlastně se jenom čekalo, kdy a komu se nakonec podaří skórovat. Sissoko ani Santander to ze začátku nebyli, oba ztroskotali na skvěle chytajícím Thébauxovi.

I Cean přece jenom zaútočilo, velmi slibná byla rána Niveta, která mohla krásně a přesně zapadnout do horního rohu, a nebýt zákroku Valverdeho, ujmuli by se hosté velmi překvapivého vedení. To se nakonec přece podařilo v 66. minutě Toulouse. A jednogólový náskok udrželo až do konečného hvizdu.

Gunino unikl pěkně po pravé straně, následně poslal centr do šestnáctky, kde v souboji krkolomně a asi i nechtěně poslal Tabanou balón na spoluhráče Santandera, jenž s velkým štěstím z první zamířil přesně ke vzdálenější tyčce Thébauxovy svatyně. Ten se jen mohl za třepotající sítí smutně ohlédnout a padnout na zem.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - AS Monaco 1:0

04.12.2010 19:00

Góly: 64. Victor Montaño (pen.)

Rennes navázalo na povedený výkon proti Marseille a díky dnešnímu těsnému vítězství nad bezmocným Monakem se dokonce vyhouplo do samého čela tabulky. Jedinou branku vstřelil z pokutového kopu v druhé půli Montaňo.

Stejným výsledkem skončil tento zápas i v loňské sezoně na Stade de la Route de Lorient v Rennes, tehdy ale jedinou branku obstaral Carlos Bocanegra. Rennes neprohrálo již druhé utkání v řadě, během těchto dvou duelů navíc ani jednou neinkasovalo. Hlavně díky tomu se vyšvihlo až na momentální první pozici Ligue 1, z té ho ale může po zítřejších zápasech sesadit až patero týmů. Naopak situace Monaka začíná být beznadějná. Knížecí klub vyhrál v lize naposledy na začátku listopadu a po dnešní porážce zůstává na sedmnáctí příčce. Od sestupových pozic ho dělí pouze lepší skóre.

Přes nepříznivou sérii v zádech se hosté snažili od začátku utkání více než jejich soupeři. Již ve čtvrté minutě mohl skóre otevřít Adriano, který nebezpečně pálil ze solidní vzdálenosti. Jeho střela se ale nakonec stočila na břevno. O pár okamžiků později se již musel činit brankář Nicolas Douchez, který s námahou vytáhl tvrdý projektil Lukmana Haruny.

Později se svým centrem snažil rozhodnout Laurent Bonnart, míč nakonec doplachtil až k Park Chu-Youngovi. Jeho volej ale skončil mimo branku. A byl to znovu Park, který zkraje druhého poločasu zazdil neskutečnou tutovku. Na vzdálenější tyči ho našel zcela osamoceného Chris Malonga, korejský útočník ale jakýmsi způsobem branku minul.

Největší příležitost Rennes přišla v 57. minutě a měl ji na svědomí Jires Ekoko. Jeho dobře vypadající rána ale nakonec daleko nedoplachtila, zblokoval ji totiž jeden z hostujících obránců. Nakonec se ale domácí přeci jen dočkali vedoucí branky - a to o dalších sedm minut později. Nampalys Mendy zahrál v pokutovém území rukou a kopala se penalta. K té se postavil Victor-Hugo Montaňo a neudělal žádnou chybu, když míč namířil přesně do středu branky. Ruffier se vydal na stranu pravou - 1:0.

Tři body mohl pojistit deset minut před koncem utkání Jerome Leroy, ale jednička Monaka Steve Ruffier vytáhl proti jeho střele fantastický zákrok. Na druhé straně hasil chybu obrany Douchez, jehož se snažil chytrým lobem přehodit Serge Gakpé.

Více informací k zápasu

AC Arles-Avignon - AS Nancy-Lorraine 1:1

04.12.2010 19:00

Góly: 8. Franck Dja Djédjé - 26. Youssouf Hadji

V zápase naprosto postrádajícím prvoligovou kvalitu remizovalo Arles s Nancy v poměru 1 ku 1. Přestože domácí se brzy ujali vedení díky Francku Dja Djedjému, hosté záhy vyrovnali. Druhým střelcem tohoto utkání se stal Youssouf Hadji.

Ani jednomu týmu tato remíza příliš nepomohla. Arles tak alespoň narušilo svou sérii dvou porážek v řadě, nadále ale zůstává na posledním místě tabulky. Na nesestupové pozice ztrácí nyní osm bodů. Na druhé straně Nancy remizovalo podruhé za sebou, neprohrálo tři utkání za sebou jdoucími. Čtvrtá letošní sezona ale posun na lepší pozice neznamená, tým Pabla Correy zůstává patnáctý s čtyřbodovým náskokem na sestupové pozice.

Domácí se dočkali vedoucí branky hned ze svého prvního nebezpečnějšího útoku. V osmé minutě utkání přidal svou čtvrtou trefu v sezoně Franck Dja Djedjé, hráč, který snad jako jediný z Arles splňuje prvoligová měřítka. Mladý útočník si narazil míč s Camelem Meriemem, čímž se zbavil dotírajícího Alfreda N'Diayeho, a pokračoval sám na brankáře. V jasné šanci si poradil, balon lehce šťouchl do sítě - 1:0.

Vedení posledního týmu tabulky ale netrvalo příliš dlouho, již o osmnáct minut později totiž vyrovnal Youssouf Hadji. Toho vyslal do šance Benjamin Gavanon, zkušený Maročan nechal Alvára Mejíu jeho vlastním problémům a pádil si to sám na bránu. Zkušeně proměnil a určil skóre na 1:1.

Domácí se na inkasovaný gól snažili zareagovat pozitivně a již o několik minut později se v solidní příležitosti ocitl Kaba Diawara. Pět minut před koncem první poloviny zápasu se zkušený forvard položil do voleje z pravého rohu pokutového území. Opřel se ale přespříliš a míč vylétl vysoko nad branku.

V druhém poločase se více snažili opět domácí. V 72. minutě to byl znovu Diawara, který mířil na bránu. Tentokrát byl úspěšnější, pro smutek domácích příznivců ale natrefil pouze tyčku. Posléze po akci Diawary a Kermogranta střílel Deme N'Diaye, nicméně s jeho pokusem si poradil brankář Gregorini.

Více informací k zápasu

RC Lens - AJ Auxerre 1:1

04.12.2010 19:00

Góly: 30. Alaeddine Yahia - 87. Jean-Pascal Mignot

Velmi blízko své čtvrté výhře v sezóně byli fotbalisté Lens. Nad Auxerre vedli od 29. minuty dlouho 1:0. Jenže svěřenci kouče Jeana Fernandeze nakonec v 87. minutě dokázali odpovědět. Pro Auxerre to byla mimochodem již osmá remíza v letošním ročníku Ligue 1. Lens zůstává v sestupovém pásmu, byť se o příčku před předposlední Cean přece jenom posunulo.

Auxerre bylo v první půli prakticky úplně neškodné, a ačkoli Lens nepředvedlo nijak zázračný výkon, stačilo mu to k tomu, aby se ujalo vedení. V 18. minutě se domácí dostali do první slibné šance, hostující gólman Sorin chyboval a zpackal situaci, když podcenil centr domácího Bedima a nabídl tak možnost skórovat Maoulidovi, jenž ovšem tentokráte ještě branku nevsítil.

To se RC podařilo až po půlhodině hry. Akaleho centr ze standardky našel ve vápně hlavu Yahii, jenž parádně od břevna překonal Sorina. Do přestávky mohl navýšit náskok Eduardo, toho ale zastavil praporek asistenta na znamení ofsajdu. Ve druhém dějství Lens v pohodě drželo jednobrankový náskok. A až na poslední dvacetiminutovku nemělo sebevětší problém.

Deset minut po obrátce otestoval Sorina svým projektilem z přímého kopu Akale, auxerreský strážce brány si však dokázal poradit. O pár minut později pálil z voleje Eduardo, leč nebezpečně, balón přeletěl břevno. Právě až od 70. minuty se AJA vzchopilo. Zjistilo, že vyrovnání nepřijde samo, a začalo se postupně vydávat směrem dopředu.

Nejprve Contout založil rychlý protiútok, společně s Querciou si pak vyměnil míč, avšak k jeho smůle poté nakonec nastřelil jen tyčku. V 82. minutě mohl pojistit domácí výhru Yahia, jenže narozdíl od gólové situace z 29. minuty hlavou teď nemířil přesně. Nakonec se hostům podařilo srovnat na konečných 1:1, tři minuty před koncem po rohovém kopu Pedrettiho zavěsil hlavou přesně pod břevno Mignot.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Lille OSC1677231:2028
2.Paris Saint-Germain1676326:1627
3.Stade Rennes1676317:1127
4.Olympique Marseille1675425:1526
5.Olympique Lyon1675422:1926
6.Stade Brestois1674519:1425
7.FC Sochaux1673627:1924
8.Girondins Bordeaux1666421:1824
9.Toulouse FC1673617:1624
10.Montpellier HSC1673614:1824
11.AS Saint-Étienne1657421:1922
12.FC Lorient1663719:2121
13.AJ Auxerre1648422:1920
14.OGC Nice1655613:1720
15.Valenciennes FC1647518:1719
16.AS Nancy-Lorraine1654718:2619
17.AS Monaco1629515:1515
18.RC Lens1636715:2715
19.SM Caen1635816:2614
20.AC Arles-Avignon16141110:337

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (137)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ach jo, Lens to zas neudrželo..

Ztráta Nancy se ale cení.

Sochaux. Maïga je ďábel.

Reagovat
smazaný uživatel

Auxerre někdy hraje snad ještě větší ho.no než třeba Arles... a většinou pak v těhle zápasech ty body nezískali... holt co naděláš, jeden povedenej roh... taky moc nechci, aby Lens sestoupilo, ale nebojím se toho, tým na to kvalitní má... už kvůli těm skvělým fanouškům...

Reagovat
smazaný uživatel

každopádně nevím, proč je Auxerre letos tak malátné... je to kvůli absenci Jeleně? co, domingo...

Reagovat
smazaný uživatel

domingo si tu ještě nedávno pochvaloval, že absence Jeleńe není až tolik znát, a že se s ní dokáží vypořádat. Podle mě to sice zčásti pravda je, ale zase platí, že kdyby nechyběl, vypadalo by to určitě úplně jinak. Nejen herně, ale i výsledkově.

Reagovat
smazaný uživatel

já přitom nevím, 22 vstřelených gólů patří přitom k těm lepším číslům Ligue 1... takže možná má domingo pravdu, že Jeleň tolik nechybí... jenže co vidím ze souhrnů a z videií, moc pohledný fotbal to fakt není... a je pravda, že Jeleň tomu dycky dával šťávu... já se u zápasů AJA strašně nudím, prostě to tak vidím...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak oni těch gólů dávají v průměru v podstatě pořád stejně (málo), ale oproti loňsku mají o něco propustnější defenzívu, zápasy, které loni vyhrávali 1-0, letos jen remizují 1-1. Cenné síly je určitě stojí i zápasy v LM, na které tým není moc zvyklý.

Reagovat
smazaný uživatel

s tím jsem tak nějak počítal, že v LM toho moc neuhrají... spíš mě zaráží ten herní projev, třeba teď v Lens byl opravdu příšerný... a ani nejde tolik o ty branky... a je pravda, že vzadu to letos nějak hapruje... snad se nám to AJA aspoň na ty pohárový příčky zvedne, mám ho jinak (teda hlavně kvůli Jeleňovi a Pedrettimu) moc rád...

Reagovat
domingo

Proti Lens to byla fakt hrůza, i proti Toulouse. Posralo se to s tím Milánem, takže teď už se až do přestávky nenahodíme, tým je zklamanej, protože v LM hrál dobře a přesto skončí poslední. Před tím zápasem s AC byli všichni sebevědomí, chtěli se porvat o šanci, bodovat... a nakonec jim rvaní a bojování bylo k ničemu, protože Ibra prostě zívl, čutnul do míče a vyhrál zápas... ta příšerná frustrace z toho, že musí koukat na záda horšímu Ajaxu, se prostě projevila a tým se napůl sesypal, což platí zejména o těch labilnějších hráčích jako Birsa, Grichting nebo Contout.

Do té doby, jak jsme měli tu šňůru výher, byl herní projev hezčí než loni, právě díky absenci Jeleńe... takže najednou nešlo o to "mrdnout míč dopředu a Jeleń s tím něco udělá", musely se zapojit křídla, promakat mezihra a rázem přibyl do arzenálu AJA novej prvek, totiž postupnej útok s tlakem na míči, zachytávání odražených balonů v druhé vlně a zatlačení soupeře do defenzivy. Na krátký období tak 4-6 kol jsme hráli jeden z nejhezčích fotbalů v lize vůbec, o to tvrdší je teď ta deziluze, ten pád. Přes Vánoce se prostě musej nějak srovnat, zvednout hlavu a začít zase tvrdě makat. Jean to zvládne, nebojím se.

K tomu Jeleńovi: je to dvojsečné. Na jednu stranu se z AJA bez jeho přítomnosti stalo variabilnější mužstvo pro boj s konkurencí v L1, na stranu druhou zmizel jediný hráč evropské extratřídy, který byl schopný sám rozhodovat zápasy nad rámec L1, čili v LM. AC takovýho hráče mělo, proto vyhráli. Tam Irek chyběl naprosto neskutečně, protože prostě forma neforma, styl nestyl, on je jedinej hráč, kterej se kvalitou rovná těm hvězdám z Milána.

No a pak samozřejmě nám chybí spousta fyzických sil v LM, kde hráči fakt bojovali každej zápas 90 minut jako lvi, do roztrhání těla. Třeba z Langila na Meazze jsem vyloženě nechápal, ten uběhl snad 20 kilometrů...

Reagovat
smazaný uživatel

V pohárech Jeleń chybí obrovsky, s ním byste určitě měli s Ajaxem lepší bilanci, takhle musíte doufat, že si to AC doma pohlídá, (i když nemá žádnou motivaci) a k tomu ještě budete muset bodovat na San Bernabeu. Mission Impossible.

Reagovat
smazaný uživatel

Furt věřím v jarní finiš, snad se Jemaa vrátí co nejdřív.

Reagovat
domingo

Aspoň ta plichta, no

Reagovat
Godwinson

Nakonec zajímavá sestava ...

Jourdren - Bocaly, Mapou, Spahić, El Kaoutari - Belhanda, Pitau, Dernis - Camara, Giroud, Kabze Obrana parádní.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak Källström zase v základu. Hra bez tvůrčího záložníka je fakt super tah Clauda.

Reagovat
Arne

Kim je bojovník... Teď v tunelu tam někoho držel pod krkem, jestli jsem viděl dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

To jsem ani neviděl. Každopádně ale včera makal na 100%, když nic jinýho, škoda, že ho už nohy neposlouchají jako dřív.

Reagovat
Arne

Já to zapnul chvíli před poločasem, a tohle tam pak zabírali... Někdo z domácích tam měl ruku na krku a Kim tam v tom chumlu byl vidět nejvíc. Víc ale nešlo poznat...

Reagovat
Godwinson

Sochaux

Caen

Reagovat
smazaný uživatel

LISANDRO LOPÉZ!

Výborně Bastos, tohle potřeboval.

Reagovat
smazaný uživatel

Lisandro je frajer

Reagovat
Godwinson

Reagovat
božský John

Najs zejtra porazíme a zas jsme 1. ....jinak to Rennes už na tom čele přesluhuje,už by se měli motat někde kolem 5-8 místa,kam patřej

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Lyóón

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, přeškoda.

Reagovat
smazaný uživatel

Kabze dolů, to je další škoda..

Každopádně dneska mě zase pobavil, hlavně když kopal přímák.

Reagovat
Godwinson

Nova.

Reagovat
smazaný uživatel

Réveillére okamžitě dolů, dneska je zas přemotivovanej jak blázen a navíc dělá i blbosti v obraně.

Reagovat
Godwinson

Aït-Fana na Réveilléra? Velmi slibný.

Reagovat
Godwinson

Kabze je zraněnej? *prosebnej*

Reagovat
smazaný uživatel

Udělal si něco, mám pocit, s kotníkem.

Reagovat
Godwinson

Dobrá zpráva pro tým .. ne, že bych byl až tak bezcitnej.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jsem vážně rád, že pořád vedeme, po úvodním slibném tlaku jsme se až přespříliš zatáhli do obranného bloku a jen čekáme na moment, kdy Montpellier udeří, s příchodem Aït-Fany jsou ještě nebezpečnější a Giroud je nesmírně platný ve vápně, jeho eliminace bude základem úspěchu.

Bastos. Dneska zatím parádní, po jeho třech vytříbených pasech bohuřel padl jen 1 gól. Gonalons se mi zatím taky líbí, dokonce 2x zahrál tělem, to jsem od něj neviděl doposud snad ani jednou.. Kim zase těžký průměr, proč nehraje Pjanić?

Reagovat
domingo

KAAA-RIIIIM AÏÏÏT FAAANAAA !!!!

Reagovat
Godwinson

Reagovat
smazaný uživatel

Výborně, rozhodčí dvojí metr, to mám nejradši.

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Co se tam děje? V čem?

Reagovat
smazaný uživatel

El Kaoutari předvedl úplně stejnej faul jako Réveillére v první půlce, akorát za to nedostal kartu. Alespoň, že teď prase Pitau dostal, snad konečně začne hrát normálním způsobem.

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Reagovat
smazaný uživatel

El Kaoutari je fakt kurva, už druhej zákrok proti Bastosovu kotníku, měl bejt dávno venku.

Reagovat
Godwinson

Supr, Marveaux na plac.

Reagovat
Godwinson

Teď je to ideální sestava! :)

Reagovat
smazaný uživatel

SuperHugo.

Reagovat
smazaný uživatel

Opět!!

Reagovat
smazaný uživatel

Čekal jsem, kdy to přijde..Hrajeme moc pasivně a zaslouženě potrestaný.

Reagovat
Godwinson

Byla to otázka času. Skvěle! Ještě jeden.

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Reagovat
Carlos Juan Pablo

JOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Reagovat
smazaný uživatel

LISAAAAAANDDRRRRRRRROOOOOO!

LOPPEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEZ!

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Je to doma

Reagovat
smazaný uživatel

Neskutečný nervy, třetí ligový zápas v řadě, kdy jsem málem sežral klávesnici.

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Já se koukal jenom na nastavení, když byla přestávka na Realu a docela pěkný, přemýšlím, že bych se na francouzskou díval častěji. Celkem fajn fotbal, vyrovnaný týmy, no, uvidim

Reagovat
smazaný uživatel

Lille, Marseille, PSG, Lyon, Sochaux

Tenhle výběr nikdy nezklame, v jejich zápasech je vždycky na co koukat. Za tejden se bude konat Choc des Olympiques (Lyon vs. Marseille), to bude rozhodně zajímavá podívaná.

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Na tenhle match se budu koukat každopádně, tohle jsou vždycky skvělý utkání, jsou většinou vyhecovaný a tak.

Reagovat
smazaný uživatel

jo jo, pak se tady můžu všem smát, že zmeškali tohle derbíčko... loni to bylo 5:5 a každej tu nadával, že to bohužel neviděl... tu naší nezajímavou Ligue 1

Reagovat
domingo

Lorient, voe.

Reagovat
smazaný uživatel

když hraje s některým z pěti výše zmíněných týmů, určitě. A platí to i o letošním Bordeaux, Rennes, Toulouse.

Reagovat
Godwinson

Neuvěřitelný, i remíza by byla špatná a oni prohrajou. K posrání!

Reagovat
smazaný uživatel

Je to tam, neskutečný! Už jsem ani nedoufal, že to nakonec urvem, ale Lisandro je prostě hráč, kterej dělá rozdíly..

Claude nám zas málem prokaučoval zápas, Montpellier nás od nějaký 20.-30. minuty přehrával, ale reakce přišla až po vyrovnávacím gólu po tři čtvrtě hodiny. Navíc svojí "taktikou" úplně zabil Gomise, který si mohl klidně povídat s Jourdrenem, byl úplně odstřižený ze hry. Hugo zase zaslouží absolutorium, chytil všechno, co mohl, s trochou štěstí by vytáhl i tu hlavičku, po který padl gól. Líbil se mi i Gonalons, dneska hrál slušně.

Montpellier nehrál špatně, prohra je pro něj nezasloužená, ale co se dá dělat. Zklamal mě hlavně El Kaoutari (podle komentátora Kantari), kromě zbytečných faulů nic neukázal, podobně Belhanda. Aït-Fana borec, hrát od začátku, vypadalo by to jinak. Giroud klasika, každej centr, který na něj letí znamená nebezpečí. Vcelku dobře hrál i M'Biwa na stoperu, ale propadl u obou gólů a to HSC stálo zápas.. Nicméně viděl jsem protivníka, který rozhodně má na to zopakovat si za rok poháry. Hlavně se vyvarovat experimentů typu Kabze.

Reagovat
Godwinson

Reagovat
smazaný uživatel

Super Lisandro... Dneska podržel hlavně Hugo :)

Reagovat
Godwinson

Ten Spahić je neuvěřitelnej borec. El Kaoutari, marná sláva, na stoperu je to něco jinýho, ale na něj se nemá šanci dostat, ale rozehraje se .... když bude hrát!

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně by si to měl srovnat v hlavě, včera prasil víc než M'Biwa a dosáhnout tohohle "úspěchu" není nic jednoduchýho..

Spahić dobrej, Gomise ubránil úplně v pohodě. (i když jsme v tomhle Bafemu moc nepomohli)

Reagovat
Godwinson

Netrapči, zameť si před vlastním psychopatickým hovádkem Réveillérem. Pitau byl za prase, ale podobnej zákrok předvedl Bastos na Spahiće, bez žlutý ... tohle si jistě myslel tím dvojím metrem. Ale, dva ostřejší zákroky tam měl, holt to měl těžký.

Reagovat
smazaný uživatel

"Frankie_8

04.12.2010 21:42

Réveillére okamžitě dolů, dneska je zas přemotivovanej jak blázen a navíc dělá i blbosti v obraně."

Prvně čti, než něco napíšeš, já jsem ho nikde neobhajoval a proti jeho žlutý jsem nic nenamítal.

Reagovat
Godwinson

Já psal, že jsi ho obhajoval? Aha. El Kaoutari byl kurva a Pitau prase, tak začni k tomu čtení občas i myslet. Ale zase se řeší nesmysly, na obou stranách byly "prasácký" zákroky, u El Kaoutari i Réveilléra z důvodů výše zmíněných.

Reagovat
smazaný uživatel

Já nechápu, o co Ti jde, Réveilléra tady kritizuju asi nejvíc ze všech uživatelů celýho fóra a Ty mi napíšeš něco vy smyslu zameť si před vlastním prahem. Pitau a Anthony jsou u mě na stejný úrovni, co se týče týhle "prasečiny" (u obou byly karty daný i jistou nešikovností), ale El Kaoutari mě naopak zklamal, protože 2x předvedl hodně nebezpečnej zákrok, kterej byl navíc úmyslnej, tohle já nesnášim.

Co se týče toho Bastose - těsně než trefil Spahiće, tak zakopl, mohla za to bejt karta (včera bych se nedivil), ale nemohl za to..

Ale chápu, kritika hráčů jiného týmu se nenosí, proto se rozčiluješ.

Reagovat
Godwinson

Ježiš. No, dobrá. Réveilléra jak tu kritizuješ nevim a je mi to srdečně jedno, ale je to tak. El Kaoutari je kurva a Réveillére je přemotivovanej, přitom důvody pro to, že El Kaoutari hrál, jak hrál jsou zřejmý. Nebezpečný byl jednou, u druhýho nohu stahoval, ale budiž. Rozčiluju? Kdepak, jen mi přišlo nemístný číst od tebe takový blbosti, tak jsem trochu rejpnul, snad se to nosí.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdybych na ten zápas nezapomněl, tak se rozhodně dívám ...každopádně Lyon aspoň do zítřka na 3. místě už vypadá o něco lépe. Jen tak dále

Reagovat
sajty

tak zrovna v tomhle zapase se mi Kim docela zamlouval.dlouhodobe mi prijde nic moc,spise to nic.ale vcera tam proste delnicil,bezel za kazdym micem,to je proste on.dopredu nic nevymysli,vystrelit neumi,proste jen dela cernou praci...proc furt Puel nestavi Pjanice,nechapu.myslel jsem,ze po zraneni Gourcouffa ma misto v zakladu jasne,ale Puel opet prekvapil,trener netusenych moznosti.k Lisandrovi a Hugovi asi neni co dodat,opet parada.dalsi pozitivum je,ze Puelovi konecne doslo(aspon neco),ze nejlepsi kombinace na stoperu je Cris - Lovren.aspon neco.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Cris byl zraněný, proto hrál Diakhaté

Reagovat
sajty

no to mas sice pravdu,ale drive to ruzne tocil.hlavne mi vadilo,ze sedel Lovren.konecne to pochopil,ze zkusenosti Crise a nadeje v Lovrenovi je dobra kombinace.jak se mi Diakhate zezacatku libil,tak ted je spise pritezi.

Reagovat
smazaný uživatel

Diakhaté zmatkuje strašně. Já jsem hlavně rád, že nakoupili aspoň nějaké stopery

Reagovat
smazaný uživatel

Stoperská dvojice včera hrála hodně solidně, Lovrena bych možná za včerejšek dal i před Huga, kdyby nenahrál Spahićovi na gól.

Reagovat
smazaný uživatel

M. Sow už 2 góly, neskutečný.

Reagovat
smazaný uživatel

4-3 Že já se na tu seminárku nevykašlal.

Reagovat
Godwinson

Parádní zápas v Lille, škoda, že jsem to prošvih. ,(

Reagovat
Carlos Juan Pablo

6:3

Reagovat
smazaný uživatel

trevor20: francouzská liga je nudná

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jak jinak, že ano... jenom je první polovina tabulky v rozmezí pěti bodů, ale co, to je přece nuda...

Reagovat
kubys

Je

Reagovat
domingo

Ale prdlajs, je to nejzábavnější liga ze všech :)..

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně, letos mě ten ročník baví jako nikdy, jestli trend současných zápasů vydrží a nedostanu infarkt z puelovejch kousků, tak to rozhodně budu hodnotit jako nejlepší sezónu L1, co jsem měl možnost sledovat.

Reagovat
smazaný uživatel

plnej souhlas

Reagovat
smazaný uživatel

tak jestli ti milejší sledovat každej tejden výhru Barcelony a Realu, kde se o titul každoročně perou tyhle dva celky, nebo kde v Anglii má šanci na titul jenom Big Four, pak pro tebe Ligue 1 opravdu není...

Reagovat
domingo

lol

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Chcel by som sa spýtať na zápas Lille - Lorient . Kto to videl ,mohol by mi napísať ako hral Eden Hazard ? A ešte by som sa chcel spýtať ohľadom F.Santandera ? Videli ste ho niektp hrať ,aký je ? Vopred díky za prípadnú reakciu :)

Reagovat
onze

MERCI PSG

Reagovat
hribco

Ako krasne sa pozera na tu ustalenu ofenzivu PSG po tych strasnych rokoch a aj ked vypadne niekto dolezity (Erdinc) tak ho proste trojica Nene-Hoarau-Guily uplne zastupia

Reagovat
smazaný uživatel

máš úplnou pravdu s triem Hoarau, Nene, Giuly... dneska se mi potvrdilo, že ve vzdcuhu je PSG podle mého soudu nejlepší v lize... když dokáže nebezpečně hlavičkovat i Giuly, který předskočí o hlavu většího obránce, tak to už o něčem svědčí... jinak práce Hoaraua je pro PSG opravdu hodně důležitá, co on vybojuje, jak sklepává míče... je to skoro až nepostradatelný hráč... jinak co roh, to velká šance, Nene je zahrává fakt suprově... už jenom v EL proti Seville to bylo dost znát... jediné, co mi tak trochu kazí zápas, je pořád diskutování Koumbarého s rozhodčím... v EL byl poslanej na tribunu a dneska k tomu neměl daleko... vede 3:1 a pořád se mu něco nelíbí...

Reagovat
hribco

No to ano a aj prakticky uplne zdemolovanie Sesegnona ma mrzi ...

Reagovat
smazaný uživatel

opravdu nevím, kam se poděl ten africkej kluk z Beninu, kterej s nohama před dvouma rokama nehrál, ale kouzlil... z celý Ligue 1 je to pro mě největší zklamání, jak tenhle kluk moh takhle zapadnout...

Reagovat
domingo

Už jsme to tu řešili víckrát. PSG upravilo rozestavení a přestali počítat s jeho oblíbenou pozicí, takže ho museli odklidit na křídlo, kde mu to loni strašlivě nešlo, letos ze začátku ligy vypadal hodně slibně, ale pak se zase vytratil a v současnosti nehraje. Měl by odejít.

Podobnej problém teď od září řeší třeba i Amalfitano.

Reagovat
smazaný uživatel

já si nemyslím, že to bude jenom v tom, že Sessegnona přesunuli jinam, než kde je zvyklej hrát... vždyť on už vůbec nevymýšlí ty geniální kličky, na který jsem byl zvyklej... podle mýho mu taky uškodilo, jak šel ohromným způsobem nahoru Chantome, dřív prakticky jenom střídal a teď ho jeho přítomnost vytlačila ze sestavy... já nevím, podle mýho na sobě nepracuje tak tvrdě a proto ho třeba Chantome výkonnostně předjel... a jestli je chyba v něm, tak mě moc zklamal...

Reagovat
sajty

Marseille mi dela radost.Nedavno se tady diskutovalo o sile Marseille.Kdyz se ale podivam na poslednich 5 zapasu,nic moc.Preci jen ve mne zustava trosku optimismu,ze Marseille titul neobhaji,urcite ne,kdyz neni schopna vyhrat ani v Nice...

Reagovat
smazaný uživatel

Tady není problém v síle Marseille (která má, ať to chceme uznat, nebo ne největší potenciál), ale v tom, že před Vánoci mají opravdu silně nabitý program, kdy hrají skoro pořád 2 zápasy týdně, to se někde prostě musí projevit (i proto, že Marseille nemá zas tak široký kádr, jak by bylo potřeba, viz náhrada za Azpilicuetu). Nicméně i když ztrácí, pořád mají čelo na dosah, hodně napoví příští kolo..

Reagovat
božský John

Pane bože ....

Reagovat
Godwinson

Marseille umí udělat radost.

Reagovat
smazaný uživatel

OGC Uáááááá Chlapci z Nice

Reagovat
smazaný uživatel

Gratulace, cennej skalp.

Reagovat
smazaný uživatel

Po pravdě jsem sám nečekal, že vyhrajem :) Ale stejně bylo nejlepší když Nice obral Lyon a vyhralo 4-1 teď nevím přesně :)

Reagovat
smazaný uživatel

pěkně

Reagovat
smazaný uživatel

Les Parisien Nené má neskutočnú formu . A zatiaľ kauf ročníka bezkonkurenčne Moussa Sow ,ten sa ohromne prebudil a dnešný Gól na 5:3 potvrdil, že to neni len nejaký doklepávač ako tu niektorí tvrdili . PSG Lille

Reagovat
smazaný uživatel

Já osobně si teda rozhodně nejsem jistej, jestli byl lepší kauf právě Nené, nebo Sow. Oba hrají v neskutečné formě.

Sowovi ale nahrává, že přišel jakožto volný hráč, v tomhle případě fakt platí za "málo peněz" hodně muziky.

Reagovat
smazaný uživatel

asi jo... v tomhle případě tvý přirovnání k muzice patří... na druhou stranu si holt PSG připlatilo, ale rozhodne neprohloupilo...

Reagovat
domingo

Samozřejmě že to je doklepávač, prostě zakončovatel, snajpr, hráč, kterýho postavíš před fungující tým do vápna a on tam bude sypat góly

Letos přidává hodně navíc, to jo, sám jsem překvapenej, jak mu to jde. Ale zase bych byl opatrnej s těma superlativama, protože hraje s geniálníma spoluhráčema, je v laufu a jeho současná forma výrazně převyšuje jeho dlouhodobý standard a možnosti. U Neného tenhle problém odpadá, to je fantastický hráč sám o sobě.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale na začátku sezony si z něj moc na větvi nebyl...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to domingo ani teď, kdy nemá v lize skoro konkurenci, budu zvědavej, jestli ho šoupne do podzimních all-star.

Reagovat
domingo

Nebyl no, já ho nemám rád, v Rennes na mě působil strašně kopytnatě (a taky že byl, to ti potvrdí každej, ta jeho změna je příliš nápadná na to, aby šlo o komplexní a dlouhodobou přeměnu a ne jenom výjimečnej záblesk formy...)

Navíc to deja vu s Aubameyangem bylo fakt silný

Reagovat
smazaný uživatel

Tak samozrejme ,že Nené je komplexnejší player ako Moussa ale ohľadom jeho prestupu musíme prihliadať práve na to aké boli vyhliadky toho prestupu v očiach verejnosti. Nené šiel do Pariža ako vcelku veľká ryba prestupového trhu ale pri Sowovi by pochybovali takmer všetci alebo by ho brali len ako doplnenie kádru (plnil by rolu náhradníka) aj v očiach odborníkov hlavne kvôli svojím nie ažtak oslnivými výkonmi v drese Rennes .A toto podľa mňa robí s neho najlepší prestup. Predčil všetky očakávania a také prestupy sa nedejú každý deň. A to že je v laufe súhlasím ale už teraz je jasné čoho môže byť schopný a netreba ho odpisovať . Môže slúžiť ako príklad pre iných.

Reagovat
REPLIKATOR

Podívejte se na tabulku, kolik mají na kontě první týmy výher

Reagovat
Carlos Juan Pablo

7, a?

Reagovat
smazaný uživatel

Je to celkem neobvyklé

Reagovat
domingo

ASSE má nejdelší šňůru utkání bez vítězství od roku 1995.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hoši ako hral dnes Eden ? Celkom sa divím ,že nebol priamym strojcom (nahrávač,strelec) žiadneho zo šietich gólov Lille .

Reagovat
domingo

Tak ASSE je mi hodně líto, ve druhým poločase byli o 200% lepší, měli snad 5 gólovek, Bordeaux jednu (Plašilovy centry ) a je to 2:2. Optimální výsledek by byl tak 5:2, ale co už. Chudáci, ta série bez výhry musí být hrozně frustrující.

Reagovat
domingo

Jinak Bordeaux má momentálně na marodce 3 obránce ze základu. Jestli je to s Benoïtem na dýl, tak jsou úplně v háji, protože Marangé - všechna čest - ho prostě nedokáže efektivně nahradit.

Reagovat
Dejwa

PSG

Reagovat
Godwinson

Bodmer na AM válí .... škoda, že od toho PSG musí upustit.

Reagovat
Shevchenko

Monaco takhle nízko ?

Reagovat
smazaný uživatel

Kombouaré mě přivádí do rozpaků..., to se za ten rok tak otrkal, nebo je ten kádr už tak dobrej, že se s tím nedá hrát tužka !?

ALLEZ PSG !

Reagovat
domingo

Oboje tak nějak dohromady, ale v domácích zápasech platí ten druhej bod. Síla PSG je prostě enormní, navíc mají nejlepšího hráče ligy, kterej sám rozhoduje zápasy.

Kombouaré se to samozřejmě jako správný tajný agent snaží pořádně rozhasit, cpe Bodmera na AM, Ceará' do základu místo Jalleta, Sessegnona na křídlo, Luyindula si zahraje víc než Sankharé atd., ale marná snaha, PSG je prostě moc dobrý a vyhrává i tak ...

Faktem ale je, že konečně našel efektivní rozestavení, což předtím vypadalo jako nadlidskej úkol, a ujasnil si extrémně silnou základní sestavu. To jenom když musí udělat nějakou změnu, je to zase starej dobrej Loëb.

Reagovat
smazaný uživatel

Kombouaré je letos v pohodě, jediný, co podělal, bylo, že nepřivedl pořádnýho gólmana.

Reagovat
smazaný uživatel

Edel se probojoval až do preview Eurofotbalu, co víc si přát ?

Reagovat
smazaný uživatel

Dokonce se nám už dostal i do Týdne.

Reagovat
smazaný uživatel

na toho nejlepšího hráče ligy bych se rád zeptal, páč letos stíhám akorát Itálii, takže schází přehled..., Nené ? Bodmera na AM jsem si všiml, přitom před sezonou jsem ho tlačil na stopera. co naděláš..., Camara taky dobrej. Sessegnonova pozice už je rovněž věčný téma. jak hrává můj megaoblíbenec Clément ? letos jen 9 zápasů, loni byl nejvytíženějším hráčem týmu. co moje další esa jako Sakho, nebo Chantome ?

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodně Nené, letos o parník nejlepší křídlo celý ligy. Co gól, to paráda.

Sessegnon letos už právě nehraje moc ani na tom křídle, po slibném úvodu byl úplně odstavenej a povětšinou jen střídá na závěry zápasu.

Clement letos špatenka, asi nejhůř hrající střeďák celého PSG, Chantôme ho naprosto zastínil, přes Maku taky nejede vlak. Právě Chantôme je jedno z nejpříjemnějších překvapení vůbec, hraje vážně dobře.

K Sakhovi těžko něco říct, s prstem v nose nejlepší stoper ligy, za tím si stojím. Nenapadá mě moc obránců s větším potenciálem, pokud vůbec nějakej je.

Ještě bych doplnil Hoaraua, v probíhající sezóně rozhodně nepostradatelný, to jeho sklepávání do druhé vlny a pokrytí balónu je obrovskou zbraní.

Reagovat
smazaný uživatel

no sakra, Clémenta takhle sundat, to mě nepotěšilo..., aspoň ten Chantome jede. u Sakha jsem podobné hodnocení čekal, je to borec. můj druhý vysněný nástupce Nesty, pokud nevýjde David Luiz, i když o Sakhovi se narozdíl od Brazilce bohužel tolik nepíše (neříkám, že vůbec), navíc on Luiz asi výjde. Hoarau naštěstí teda zažehnal prokletí jednosezónní hvězdičky ? paráda, jeho charakteristiky musí být neskutečně užitečné..., kór v kombinaci s Erdingem.

Neného budu muset začít sledovat...

Reagovat
smazaný uživatel

Sakha si u vás rozhodně umim představit, já sám bych si za něj klidně řekl třeba 25 mega, ale z Francie se nepřestupuje ani zdaleka tak draze jako třeba z Portugalska, za nějakých 10-15 by určitě mohl být váš.

Dvojka Thiago Silva - Sakho? Hmmmm. Pasuje to i typologicky.

Reagovat
smazaný uživatel

lépe bych to nenapsal... ještě dodám, že třeba Giuly je stále strašně platnej, ty jeho neohrožený výstupy do přesil mi připomínají hrdinné válečníky, kteří to jdou prostě zkusit, a když ten průnik vyjde, jsou pak za hrdiny... a ještě Erdinc... sice většinou těží z Hoarauovi práce, ale v týmu je podle mě dycky potřeba útočníka, kterej umí dávat góly... když k tomu má příležitost, sotva mine...

Reagovat
Pinturicchio

PSG

Reagovat
j_mrazik

Mezi 1. a 10. místem 4 body rozdíl.

Reagovat
smazaný uživatel

Obyčajná imitácia La Ligy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ne tak podle známého je to Primera nejkvalitnější a hlavně nejzajímavější, protože tam jsou dva nejlepší týmy na světě

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele