Ligue 1 - souhrn 14. kola

22.11.2013, 22:26, aktualizováno 24.11.2013, 22:56
Komentáře a souhrny
PSG splnilo roli favorita, odvezlo si body z Remeše a pojistilo si vedení v tabulce. Venku drtivě zvítězil také Lorient v Évianu, Marseille zase vyloupila Ajaccio a tři body braly také Lille s Monakem. V sobotu se zrodily hned čtyři remízy 1:1, konkrétně v Lyonu, Montpellieru, Rennes a Sochaux. V neděli ještě St. Etienne těsně udolalo Nice...

FC Nantes - AS Monaco 0:1

24.11.2013 21:00

Góly: 70. Mounir Obbadi

Fotbalisté Monaka dokázali urvat vítězství na půdě letos pořádně nepříjemného Nantes a posílili svou třetí příčku před dotírajícími soupeři. Jediný gól zápasu, který zařídil dvacet minut před koncem Mounir Obbadi, znamená pro hosty stále jednobodovou ztrátu na druhé Lille a pětibodovou na vedoucí PSG.

Ačkoli je vzdálenost mezi oběma kluby přes 1000 kilometrů, v tabulce jsme takový rozdíl před utkáním najít nemohli - mezera třetího a pátého čítala pouhé tři body. Nantes v posledních kolech na svého soka vždy vlétlo se vší parádou, tentokráte jako by však z knížecího klubu opravdu respekt mělo.

První šanci zápasu si vytvořili hosté až ve 21. minutě. James Rodríguez poslal dlouhý balón na Falcaa, který se najednou ocitl v dobré střelecké pozici ve vápně, vyběhl však proti němu včas brankář Riou a vrhl se mu čistě pod nohy. Třicet pět tisíc lidí se v prvním poločase moc nebavilo, domácí zahrozili až deset minut před přestávkou.

Cissokho se prohnal podél pravé strany, nacentroval na nejlepšího střelce mančaftu Djordjeviče, jehož hlavička následně minula chtěný cíl. Ačkoli ve druhém dějství měli Kanárci více ze hry ve středu pole, bylo to Monako, kdo více ohrožoval soupeřovu branku. V 53. minutě pálil Falcao jen těsně nad.

O chvilku později se Riviére za šestnáctkou dokázal zbavit svých dvou strážců, předal míč na Falcaa, jenže ten než aby pálil slabší levou, vydal se do předem prohraného boje mezi Vizcarronda a Cíchera a z šance nakonec nezbylo nic. ASM se dokázal prosadit až v 70. minutě a domácí již odpověď nenašli.

Martial dobře zapracoval u pravé tyčky, kde setřásl Veigneaua, pak přihrál na Jamese Rodrígueze, jehož z blízkosti stačil vychytat Riou. Obbadi se však vyřítil proti odraženému míči a z třiceti metrů ho napálil parádně do brány. Od té doby se přece jenom Nantes zvedlo, hosté však již odolali.

V 90. minutě Abidal zatáhl za záchrannou brzdu a fauloval Gakpého, Djordjevič z přímého kopu trefil jen zeď. Z následného rohového kopu Vizcarrondo překonal hlavou Subašiče, nicméně sudí Chapron branku neuznal pro předchozí faul. Poslední příležitost měl Bedoya, mířil ovšem jen nad.

Více informací k zápasu

OGC Nice - AS Saint-Étienne 0:1

24.11.2013 17:00

Góly: 23. Mevlüt Erdinç

Po dvou remízách a jedné těsné prohře v derby s Lyonem ASSE znovu vyhrálo.

A odneslo to Nice, které na novém stadionu Allianz Riviera prohrálo podruhé v řadě. Hostující kouč Christophe Galtiere nemohl kvůli kartám poslat do hry Brandãa, takže jej zastoupil Mevlüt Erdinç, který se však v předchozích sedmi zápasech za ASSE netrefil. Že by jeho první přesná trefa mohla přijít právě v tomto mači, se dalo očekávat prakticky už od samotného úvodu zápasu, jelikož turecký reprezentant nenechal zadáky Nice vydechnout.

Po dvaceti minutách se ve vápně ocitl v první velké šanci. Jeho střelu však Lucas Veronese nadvakrát zkrotil. Mladý brankář zaskakuje za zraněného Davida Ospinu, jenž by měl být mimo hru až nějakých šest zápasů. Trenér domácích Claude Puel se ale už teď jistě velice těší na jeho návrat do základní sestavy.

Ve 23. minutě totiž poslal, pravda, zdaleka ne optimální malou domů Nemanja Pejčinović, ale Veronese mohl přesto balon nepochybně zasáhnout lépe. Tedy, on jej vlastně nezasáhl vůbec, jelikož mu podjel pod nohou, tak jako Matúši Kozáčikovi v zápase Viktoria Plzeň - CSKA Moskva. Rozdíl byl jen v tom, že se nejednalo o vlastní gól, protože míč dokopl do odkryté branky Mevlüt Erdinç - 0:1.

Bez obránce Mahamane Traóreho a nejlepšího střelce Daría Cvitaniche chvílemi působilo Nice dojmem, že neví, co hrát a to jak dopředu, tak dozadu. Obrana se navíc dopouštěla zbytečných faulů. Po jednom z nich kopal Faouzi Ghoulam přímý kop a míč jen těsně přeletěl branku. Hned po změně stran se Erdinç opět řítil na Veroneseho, ale gólman Les Aiglons alespoň částečně napravil své předchozí zaváhání.

Záhy se ovšem hráči ASSE hnali ke svatyni domácích znovu. Romain Hamouma pláchl po křídle a následně přihrál přesně Erdinçovi, který balon výborně trefil, avšak Veronese jej i tak bravurně vytěsnil nad břevno. Teprve až příchod mladičkého Francka Honorata statickou hru domácích trochu rozhýbal. Perrin a Bayal Sall měli těch dvacet minut do závěrečného hvizdu rozhodně co dělat. Francouzský útočník, který teprve příští rok oslaví osmnáctiny, svým pohybem vytvářel dostatek prostoru pro záložníky svého týmu. Jenže jak Valentin Eysseric, tak Fabrice Abriel a Christian Brüls, vyprodukovali jen takové pokusy, které Stéphana Ruffiera prakticky nemohly ohrozit.

ASSE vyhrálo z posledních devíti zápasů teprve podruhé, a přesto se nyní nachází na slušném šestém místě tabulky. Na pohárové příčky mu chybí pouhé tři body, které by podle papírových předpokladů měli v příštím utkání s Remeší na Stade Geoffroy-Guichard získat. Samozřejmě ale bude záležet na tom, jak si povedou Marseille a Nantes.

Více informací k zápasu

Lille OSC - Toulouse FC 1:0

24.11.2013 14:00

Góly: 85. Pape Souaré

Trvalo to sice skoro celý zápas, ale fotbalisté Lille nakonec přeci jenom ten jeden rozdílový gól vsítili, díky čemuž si i po tomto kole udrží druhou příčku.

Utkání, které tedy skončilo výsledkem 1:0 pro domácí, nebylo bohaté ani na šance. Týmy dohromady vystřelily na branku pouze čtyřikrát. Jako první to v 18. minutě zkoušel Wissam Ben Yedder, ale Vincent Enyeama s jeho pokusem neměl problém. O tři minuty později vyzval Martin Braithwaite ke skórování výbornou přihrávkou kolegu Issiagu Syllu, nicméně ke škodě Toulouse byl Enyeama opět bezchybný.

Nedlouho po změně stran se Sylla proměnil v nahrávače, jenže argentinský útočník Oscar Trejo nedokázal z jeho pobídky vytěžit nic než střelu nad branku. Více toho odchovanec Boky Juniors už nestihl, neboť byl nějaké tři minuty poté za faul na Idrissu Gueyeho po druhé žluté kartě vyloučen. To ještě nebyla odehrána ani hodina hry a fotbalisté Lille se domnívali, že teď už to pro ně bude o poznání snazší.

Spletli se, jelikož obrana hostí dlouho, dlouho odolávala všem nájezdníkům. A když už se někdo přeci jen dostal na dostřel Aliho Ahamady, byly z toho jen střely vedle. Tak jako v případě Florenta Balmonta, jenž se po šikovné kličce Jonathanu Zebinovi ocitl ve velmi slibné pozici, a také Ria Mavuby, který to zkoušel zpoza velkého vápna.

Rozhodující moment tohoto duelu se odehrál až v 85. minutě Balmont centroval a Ahamada na tvrdou hlavičku obránce Papeho Souarého prostě zareagovat nemohl - 1:0. Příznivci domácích jásali, ale ještě předtím, než mohly oslavy deváté ligové výhry propuknout naplno, musel nigerijský reprezentant předvést třetí zákrok.

V nastaveném čase zahrával Clément Chantome přímý kop, kterým přesně našel na malém vápně nepokrytého Adriena Regattina. Ten dostal od defenzivy Lille i nějaký čas na rozmyšlenou, kam nejlépe balon uklidit, ale Enyeama stejně jej stihl rukou vyrazit do bezpečí. Nominace na cenu pro Afrického fotbalistu roku je tedy rozhodně oprávněná.

Pro jedenatřicetiletého brankáře vítězství znamenalo dvanáctou vychytanou nulu v probíhající sezoně! Lille tedy nadále zůstává na čtyřech inkasovaných brankách, což je statistika, ve které nemá v Ligue 1 konkurenci. A Toulouse? To bude mít v příštím zápase se Sochaux co dělat.

Více informací k zápasu

FC Sochaux - SC Bastia 1:1

23.11.2013 20:00

Góly: 74. Emmanuel Mayuka - 31. Ryad Boudebouz

Další smolný zápas prožili fotbalisté Sochaux, kteří opět mohli získat tři body. Proti Bastii byli lepším týmem, jenže na gól Boudebouze, který v klubu dlouhá léta působil a letos přestoupil právě na Korsiku, odpověděli jen Mayukou. Mluvit se bude rovněž o výkonu rozhodčího Biena, který domácím neuznal dvě branky.

Hostům se venku hrubě nedaří, ze sedmi zápasů uhráli na hřištích soupeřů jen dva body. Tuhle bilanci chtěl v 18. minutě změnit Krasič, kterého našel svým pasem Romaric, jenže koncovka se pak stala Srbovým problémem. Na druhé straně se dostal do skvělé možnosti Mayuka, trestuhodně však střílel jen doprostřed branky.

Ve 31. minutě padla první branka utkání. Obránce Faussurier se domníval, že se míč dostal za autovou čáru a přestal hrát, a téhle nepozornosti využil Krašič, který unikl po pravé straně a nacentroval do vápna. Tam ještě brankář Pouplin stačil vyrazit střelu Bruna, na dorážku přibíhajícího Boudebouze už ale neměl.

Obrana korsického celku nepůsobila po celé utkání vůbec jistým dojmem. Squillaci do hry kvůli zranění nenastoupil a jeho místo na stoperu zabral Harek, před nímž se Landreau cítit dobře nemohl. Ve 46. minutě mohli děkovat kontroverznímu rozhodní rozhodčího Biena, který FCSM neuznal první gól.

Corchia nacentroval na Bakambua, který svedl úspěšný hlavičkový souboj a už se radoval ze vstřelené branky. Podle názoru Biena ale předtím fauloval právě hostujícího gólmana. V 54. minutě emoce na Stade Auguste Bonal dosáhly vrcholu. Landreau přeběhl celé hřiště, aby si šel promluvit s hlavním arbitrem.

V tu chvíli zkrátka domácí rozehráli nařízený přímý volný kop a Bakambu zakončil do prázdné branky - ani v tomhle případě se změna skóre nekonala. Les Lionceaux skórovali až čtvrthodinu před koncem. Bastia si nedokázala poradit s Prcičovým centrem, který z blízkosti doklepl za Landreaua nehlídaný Mayuka.

Sochaux bylo pokryto živou vodou, bylo už ovšem příliš pozdě. Korsičané odolali jeho tlaku jen s notnou dávkou štěstí a za bod můžou být rádi. Posledním, kdo mohl strhnout vítězství na domácí stranu, byl v první minutě nastavení Corchia, jenže jeho pokus z přímého kopu zamířil pouze do rukavic Landreaua.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - Girondins Bordeaux 1:1

23.11.2013 20:00

Góly: 63. Jean-Armel Kana-Biyik - 64. Cheick Diabaté

Spravedlivou dělbou bodů skončilo utkání mezi Rennes a Bordeaux. Domácí vstupovali do utkání jen s dvěma uhranými vítězstvími na Stade de la Route de Lorient a třetí na své konto nepřidali. Do vedení je sice dostal Kana-Biyik, ale za minutu na druhé straně vyrovnával na konečných 1:1 Diabaté.

Bretaňský celek poznal, že vzadu je soupeř často nervózní a kupí někdy zbytečné chyby, a jedné takové mohl využít už ve 3. minutě. Mariano si totiž míč špatně zpracoval, z čehož těžil Alessandrini, jenž následně přihrál na Nélsona Oliveiru. Nejlepší střelec týmu však branku Carrassa minul o centimetry.

Hostující kouč Francis Gillot v posledních týdnech vnutil svému mužstvu přímý fotbal, který mu sedí víc. A že na tuhle jednoduchou hru o dvou, třech přihrávkách a následné střelbě si SRFC musí dát pozor, ukázala 35. minuta. Jakmile si Sertic udělal prostor, nacentroval na Henriqueho, jehož likvidoval až gólman Costil.

Obou branek se diváci dočkali až ve druhé půli. Nejprve se vyplatil Kanu-Biyikovi důraz ve vápně, kde po rohovém kopu Hunoua poskakoval balón dlouho ve vzduchu, až nakonec tvrdá hlavička domácího stopera skončila za zády Carrassa. Jenže Bordeaux udeřilo ihned po následujícím výkopu.

Opět se vyplatila přímočarost, N'Guémo neváhal a poslal dlouhý pas přes půl hřiště na Diabatého, který si poté dobře zpracoval a sám před Costilem nezaváhal. Ve zbývajících minutách si již oba týmy žádnou větší možnost nevytvořily. Rennes se šouplo na desáté místo, Bordeaux zůstává dvanácté.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - EA Guingamp 1:1

23.11.2013 20:00

Góly: 69. Rémy Cabella - 77. Thibault Giresse (pen.)

Suverénně největší specialista Ligue 1 na získávání remíz Montpellier opět nezklamal, proti Guingampu si připsal svůj devátý nerozhodný výsledek v sezóně a dál zůstává na nevalném šestnáctém místě. Cabellův parádní zásah ze druhé půle nebyl dostačující, soupeř díky proměněné penaltě Giresseho nakonec vyrovnal.

Pro zkušeného kouče Jeana Fernandeze to byl premiérový 600. odtrénovaný zápas ve francouzské nejvyšší soutěži. Jenže po utkání rozhodně neměl co slavit. I když HSCM měl na hřišti očividnou převahu, šancí si v úvodní hodině hry vytvořil pramálo a komentovat se vlastně dá až poslední třetina střetnutí.

Poprvé bylo horko v 66. minutě. Stambouli se dostal po rohovém kopu k odraženému míči a vší silou ho z blízkosti napálil do branky. Střela měla takovou razanci, že se dvakrát odrazila od břevna a poskakovala na brankové čáře, ani opakované záběry neprokázaly, zda-li se balón dostal celým objemem za ní.

Je o pár chvil později se již domácí dočkali. Cabellova rána z třiceti pěti metrů jde slovy jen těžko popsat, francouzský záložník napálil míč z první a ten nádherným obloukem zapadl přesně pod břevno, kde jen marně natahoval rukavice sám překvapený brankář N'Dy Assembé. Tomuhle gólu krása rozhodně nechyběla.

V tu chvíli i Guingamp musel vylézt z ulity. V 77. minutě Hilton z neopatrnosti spadl ve vápně zezadu na Mandanneho a sudí Jochem nařídil pokutový kop, který proměnil Giresse. Montpellier si v závěrečných momentech vytvořil ještě dvě příležitosti, nicméně Cabellova rána skončila vedle a Camara hlavou rovněž mezi tři tyče nezamířil.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - Valenciennes FC 1:1

23.11.2013 20:00

Góly: 17. Bafétimbi Gomis - 66. Jean-Christophe Bahebeck

Fotbalisté Valenciennes pod novým trenérem Arielem Jacobem pokračují ve zlepšených výkonech i po reprezentační přestávce, bod za remízu 1:1 urvali i na půdě favorita z Lyonu. Toho ve čtvrtek čeká klíčové utkání Evropské ligy s Betisem, matným výkonem jako nyní by ho ale určitě neporazil.

Domácí vstoupili do utkání velmi dobře. Už v 17. minutě po autovém vhazování dobře zakombinovali Bedimo s Gourcuffem, první jmenovaný pak nacentroval na hranici malého vápna, odkud Gomis hlavou pohodlně zakončil. V tuto chvíli je pro kouče Rémiho Gardeho volbou číslo jedna v útoku, Briand ho pak ve druhé půli opět jen střídal.

I nadále byl OL lepším týmem, soupeř se v první půli prakticky k ničemu vážnějšímu nedostal. Gomis měl ve 37. minutě asi největší možnost na navýšení náskoku, jakmile chybovala hostující obrana, vřítil se po pěkné přihrávce do vápna, skvěle proti němu ale vyběhl gólman Penneteau a v šanci mu zamezil.

Jakob udělal po přestávce zřejmě vítr v kabině a už poněkolikáté dostal čuch na změny v sestavě. Do hry totiž poslal v 51. minutě Bahebecka, který je v klubu na hostování z PSG, jenž se mu odvděčil o pár minut později vyrovnáním. Unikl na pár metrech Lopesovi a nádhernou ránou ke vzdálenější tyči překonal brankáře Vercoutreho.

Závěry zápasů VAFC tuto sezónu nevcházejí. Přesvědčil se o tom už v minulém kole proti Montpellieru, naději na tři body smetl ze stolu v nastavení Stambouli. Tentokráte však dopadlo vše dobře, a to i proto, že v 80. minutě Fofana po krásné nahrávce Malbranqueho pálil z dobré pozice jen nad.

Více informací k zápasu

Évian Thonon Gaillard - FC Lorient 0:4

23.11.2013 20:00

Góly: 7. Vincent Aboubakar, 13. Vincent Aboubakar, 83. Sadio Diallo, 87. Yann Jouffre (pen.)

Možná svůj nejlepší výkone v sezóně předvedli fotbalisté Lorientu, kteří venku až nečekaně snadno skolili naprosto bezzubý Évian Thonon Gaillard. A to přitom Les Merlus do této chvíle patřili k vůbec nejhorším celkům Ligue 1 na venkovních hřištích. Po sedmi porážkách tentokráte zaznamenali hned čtyři zásahy.

Je pravda, že hostům výrazně pomohly dvě brzké branky Vincenta Aboubakara, který po přestupu z Valenciennes patří zřejmě k nejvýraznějším hráčům Gourcuffova výběru. A když se navíc ve druhé půli ještě nechal vyloučit Ehret, měli domácí definitivně po nadějích. I tak Lorient po tomto výsledku ze sedmnácté příčky nevybředl.

ÉTG neprohrál čtyřikrát v řadě, remízu uhrál naposledy v Monaku, doma třeba na konci srpna porazil Lyon. Bylo tak pro něj velkým šokem, když se v 7. minutě po přihrávce Monneta-Paqueta z blízkosti prosadil Aboubakar a poté když kamerunský forvard ve 14. minutě i z velkého úhlu prostřelil gólmana Hansena podruhé.

Domácí defenzíva neměla vůbec svůj den, už při druhém inkasovaném gólu nestačila správně sklapnout ofsajdová past. Aboubakar byl přitom při chuti i nadále, ve 30. minutě servíroval přihrávku Monnetu-Paquetovi, který si vylámal zuby až na Hansenovi. Ani začátek druhého poločasu Évianu nevyšel.

Monnet-Paquet, který na levém křídle předvedl perfektní výkon, jen dvě minuty po obrátce našel Traorého, ten si však v koncovce neporadil. Ehret v 57. minutě jako by neudržel nervy, ostře sestřelil kapitána Ecueleho Mangu a po přímé červené musel do kabin. V závěru utkání pak hosté přidali ještě další dva góly.

Diallo využil prachbídné rozehrávky Hansena, jehož rozehrávky se ujal Lautoa, ten předal míč do šestnáctky na úplně volného spoluhráče, který neměl problém zacílit. Tři minuty před koncem domácí opět nedokázali zastavit Aboubakara a kopal se pokutový kop. Jouffre z něho podtrhl zatím největší ostudný výkon soupeře.

Více informací k zápasu

Stade Reims - Paris Saint-Germain 0:3

23.11.2013 17:00

Góly: 24. Lucas Moura, 60. Jérémy Ménez, 90. Zlatan Ibrahimović

Remeši se sice letos nebývale daří, ale PSG je přece jen někde jinde - dnešní zápas byl toho jasným důkazem. Úřadující mistr rozstřílel ambiciózního konkurenta na jeho hřišti 3:0 a upevnil si postavení v čele tabulky.

Už sedm bodů dělí Pařížany (provizorně) od nejbližších pronásledovatelů. Spanilá jízda pod vedením Laurenta Blanca tak pokračuje nerušeně nadále; nepřerušil ji ani poslední tým, jemuž PSG v lize odevzdalo všechny body. Hosté utkání opanovali i přesto, že jim chybělo několik hráčů základní sestavy, odpočívajících po plnění reprezentačních povinností; konkrétně šlo o Maxwella, Matuidiho a především Cavaniho.

Roli uruguayského kanonýra však převzali jiní - prvním "pánem na holení" byl Lucas, který si ve 25. minutě narazil s Ibrahimovicem, vtrhnul do vápna, zpracoval míč a propálil Kossiho Agassu vynikající ránou, na niž tožský gólman neměl nárok. Vedoucí branku si Pařížané zasloužili, ačkoliv ani domácí rozhodně nehráli špatně a Aïssa Mandi dokonce hlavičkou donutil brankáře Sirigua k pohotovému zákroku (8').

I přes sympatické snahy Remeše však PSG utkání jasně dominovali; hosté měli převahu v držení míče, a ačkoliv se do jasných šancí příliš nedostávali, otupit případný domácí tlak se jim dařilo dokonale. Po hodině hry to pak byl další ofenzivní záložník, kdo zdvojnásobil vedení lídra - pravý bek Christophe Jallet využil statické defenzivy soupeře, probil se dopředu a nahrál Verrattimu, který těsně za vápnem našel volného Jérémyho Méneze. Reprezentační křídelník si následně seběhl na stranu a z ostrého úhlu propálil Agassu na bližší tyči.

S pohodlným náskokem v kapse už se hosté soustředili spíše na obranu, a Remeš tak dostala možnost vrátit se zpět do zápasu; posledních 20 minut svěřenci Huberta Fourniera favorita zatlačili a v 68. minutě dokonce Verratti ve vápně stáhnul Floyda Ayitého, avšak Grzegorz Krychowiak tuto šanci nevyužil a střílel vysoko nad. Klid na pařížské kopačky definitivně přinesl až Ibrahimovic, který využil katastrofálního výhozu zkušeného Agassy, dostal se k míči před stoperem Mickaëlem Tacalfredem a z první uzavřel skóre zápasu na 0:3.

Více informací k zápasu

AC Ajaccio - Olympique Marseille 1:3

22.11.2013 20:30

Góly: 31. Grendy Perozo - 27. Dimitri Payet, 39. André-Pierre Gignac, 59. Florian Thauvin

Z tohoto zápasu si příznivci Marseille budou kromě vítězství 3:1 nepochybně pamatovat ještě dvě věci. Jednak fakt, že trenér Elie Baup oslavil svůj pětistý zápas v Ligue 1, a druhak výkon Andrého-Pierra Gignaka, který jako třešničku přidal spektakulární volej znamenající vítězný gól.

Ale nepředbíhejme, protože nebezpečnou byla hned jeho první střela z úvodu utkání. No, střela. On to byl spíše nepovedený centr, ale to nic nemění na tom, že Guillermo Ochoa měl správně postavenou tyč.

Zanedlouho se někdejší obávaný kanonýr vřítil znovu do vápna, znovu překonal mexického reprezentanta, ale míči v cestě do sítě znovu zabránila branková konstrukce. Ajaccio se vcelku překvapivě prezentovalo pohledným fotbalem, ale co to bylo platné, když jako první udeřili hosté. Florian Thauvin díky své neústupnosti vybojoval balon na velmi slibném místě, následně centrem našel Dimitriho Payeta, a ten se mohl radoval ze své čtvrté trefy v sezoně, ačkoliv předtím naposledy skóroval už ve druhém kole!

Jenže vedení hostům vydrželo pouhé čtyři minuty, tedy do doby, než Johann Cavalli zahrával volný přímý kop. Jeho centr sice nebyl z kategorie nejpřesnějších, ale našel ve vápně nepokrytého Grendyho Peroza, jenž po přikrčení trkl balon hlavou do sítě - 1:1. Dát hostům zase náskok pak mohl zase Gignac, do jehož cesty vyrazil Ochoa Payetovu střelu. Jenže André-Pierre mířil ze slibné pozice vedle.

Šest minut před poločasem však předvedl něco, co se prostě muselo líbit snad i příznivcům Ajaccia. Kassim Abdallah mu poslal centr, který si zpracoval na hrudníku směrem od branky, čímž zmátl kompletní defenzivu domácích. Nikdo proto neočekával, že se s balonem rychle otočí a z voleje vypálí přesně do rohu branky - 1:2.

Osmadvacetiletý forvard byl při chuti i po přestávce. Dokonce natolik, že se ujímal i rozehrávky přímých kopů. Nejlépe to provedl po hodině hry, kdy míč z jeho kopaček prošel přes hlouček hráčů až k Payetovi, který jej poslal ještě lépe postavenému Florianu Thauvinovi, jenž uklízel přesně do korsické svatyně - 1:3.

Nejlepší hráč utkání se ovšem při jedné z dalších útočných snah v 78. minutě zranil a byl nahrazen Jordanem Ayewem, který měl v závěru ještě dvě dobré příležitosti k tomu, aby byl poměr vstřelených branek ještě markantnější. Nicméně přestože neproměnil, připsala si Marseille sedmou ligovou výhru.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Paris Saint-Germain14104030:834
2.Lille OSC1493216:430
3.AS Monaco1485122:1129
4.Olympique Marseille1473421:1424
5.FC Nantes1472519:1123
6.AS Saint-Étienne1463519:1721
7.Olympique Lyon1454520:1719
8.EA Guingamp1454517:1519
9.Stade Reims1447315:1519
10.SC Bastia1454516:2019
11.Stade Rennes1446417:1418
12.Girondins Bordeaux1446417:1818
13.OGC Nice1452714:1717
14.Toulouse FC1444611:2016
15.Évian Thonon Gaillard1444615:2516
16.Montpellier HSC1429317:1815
17.FC Lorient1442815:2314
18.Valenciennes FC1424812:2110
19.AC Ajaccio1415810:228
20.FC Sochaux1415812:258

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (23)

Přidat komentář
Godwinson

Tahoun francouzského Montpellieru Rémy Cabella se prý v zimě nikam stěhovat nebude. Údajný zájem několika anglických celků totiž razantně odmítá sám vlastník Montpellieru Louis Nicollin, který pro Le 10 Sport deklaroval, že šikovného křídelníka nikam nepustí.

Borec

Reagovat
smazaný uživatel

Tak hlásím report ze stadionu Remeše. Zápas pro PSG neskutečně snadný. Remeš ve VŠECH aspektech hry zaostávala. Jsem rád, že se prosadil Ibra, gól si zasloužil. Jinak taková perlička. Dvě řady za mnou seděl Steve Mandanda s trenér OM :-) Akorát o fotku jsem si nedovolil požádat :-D

Reagovat
smazaný uživatel

mal si zobrat Baupovi šiltovku

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
onze

MERCI PARIS SG

Reagovat
onze

Mloody prosím Ta,ak si bol na tom zápase. Bol by problém keby si mi nechal vstupenku aj program zo zápasu.Samozrejme, zaplatím aj poštovné. Ja tieto veci zbieram. Veľmi by si ma potešil. Dík vopred !

Reagovat
smazaný uživatel

onze - jak jsem šel ze stadionu, tak jsem to hned vyhodil. Škoda, že jsem si to nepřečetl dřív. Ptal jsem se ještě kamaráda a on říkal, že to taky nemá. Zkusím ale sehnat, třeba někoho potkám :-D

Reagovat
onze

ufff škoda ale aj tak dík. Keď to zoženieš bude super. Ako píšem aj tak dík za ochotu. Ahoj !

Reagovat
smazaný uživatel

Jedna veľká katastrofa, minimálne 8 tutoviek a takto to dopadne

Reagovat
smazaný uživatel

a ešte, vďaka Steed, to sa ti podarilo

Reagovat
vlastik

Bahebeck

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nebude 1:1 v Ligue 1 nejčastější výsledek, ne-li v historii, tak alespoň za posledních 10 let?

Reagovat
domingo

Urcite jo. A Fernandezovy tymy hraly 1:1 vickrat nez treba cela Bundesliga dohromady

Reagovat
smazaný uživatel

A ještě 1:0

Reagovat
Godwinson

Já toho Rémyho miluju. Snad si vybere sympatický klub v sympatické soutěži, abych ho mohl dál sledovat. Za ty tři roky v mé oblibě předběhl i Aït-Fanu a to je co říci

Jinak plichtit s lemplama z Guingampu, děs.

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon

Reagovat
Langi

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon je nějak vysoko na tu holomajznu co hrajou, ale koukám že to je pěkně vyrovnaný ten střed tabulky.

Reagovat
Langi

Lille jsou druhý a před časem nehráli o moc líp...ještě skončíme v suchym triku na pohárech

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jj, i na ten titul tam sance porad je

Reagovat
EAG le grand amour

Tak s takovou bych se tý záchrany nebál :))

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele