Ligue 1 souhrn - 13. kolo

03.11.2007, 19:33, aktualizováno 04.11.2007, 23:04
Komentáře a souhrny
Olympique Lyon porazil Valenciennes 2:0 a před druhým Nancy, které v šlágru kola zdolalo Bordeaux, si udržel čtyřbodový náskok. I nadále se trápí Marseille a už je předposlední, po sérii špatných výsledků se naopak chytily PSG a Monako. V dohrávce pak Lens otočilo zápas se Saint-Etienne a uteklo ze sestupové zóny.

AS Nancy-Lorraine - Girondins Bordeaux 1:0

03.11.2007 17:10

Góly: 29. Chris Malonga

Gól Chrise Malongy z prvního poločasu znamenal výhru Nancy nad Bordeaux ve šlágru třináctého kola Ligue 1. Nancy si tak stále drží hodně dobrou formu a speciálně na domácím hřišti hraje výborně. Doma ztratilo v sedmi zápasech pouhé dva body. V devětadvacáté minutě sobotního utkání centroval Youssouf Hadji, míč trefil hlavou Malonga a stav 1:0 vydržel až do konce.

Domácí, kteří mělo mimochodem mnoho šancí na zvýšení náskoku, se dostali alespoň na pár hodin na rozdíl jediného bodu za favorita z Lyonu. Girondis Bordeaux prohrou propáslo šanci na druhé místo.

Nancy bylo lepší vlastně po celý průběh zápasu. První obrovská šance se otevřela po přihrávce od Malongy pro Hadjiho, ale ten velkou šanci zazdil. V sedmadvacáté minutě zkoušel střelou z dálky štěstí stoper Sebastien Puygrenier a o chvíli později se domácí Nancy ujalo vedení. Bordeaux mělo co dělat s odvrácením centru, míč se odrážel od hráčů, od zad beka Souleymaneho Diawary doputoval k Hadjimu, ten posla přihrávku pro Malonga a ten neměl s otevřením skóre příliš velkou práci.

Druhá půle byla ještě více strhující. Bordeaux se muselo osmělit, protože nechtělo z Nancy odjíždět s prázdnou. Pět minut po příchodu hráčů z kabin měl šanci Fernando. Po něm střílel nebezpečně za hranicí pokutového území David Bellion. Na druhé straně hřiště se o zvýšení náskoku pokoušel Mickael Chretien, Kim a také Marc-Antoine Fortune. Ani jeden z nich ale neuspěl, ale Nancy přesto vyhrálo nad Bordeaux 1:0.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - AS Monaco 0:1

03.11.2007 20:00

Góly: 47. Frédéric Piquionne

Frederic Piquionne vstřelil jedinou branku nezáživného utkání Rennes s Monakem a zařídil tím výhru svého trápícího se týmu.

Knížecí klub nevyhrál ani jedno z posledních šesti utkání v Ligue 1. Na druhé straně Rennes, třetí tým tabulky, zvítězilo již třikrát v řadě, a bylo tak jasné, kdo půjde do zápasu z pozice favorita. Rychlý gól po příchodu z kabin ve druhém poločase Piquionneho po rohovém kopu Nenho ovšem znamená překvapivou výhru hostů. Je docela možné, že domácí zápas jednoduše podcenili.

Neskutečně nudný zážitek přinesla první půle. K nekoukatelnému fotbalu přispěl svým častým přerušováním velkou měrou také rozhodčí Tony Chapron. V úvodních pětačtyřiceti minutách nebyla v tomto zápase zaznamenána ani jedna střela na branku, a pro diváky byla přestávka vysvobozením.

Někteří fandové se možná ještě ani nestačili vrátit od stánků s občerstvením, a zmeškali tak světlý moment tohoto střetnutí. Nene zahrál rohový kop, ve vápně se nejvýš dostal Piquionne a hlavičkou do prostřed branky otevřel skóre. Po hodině hry musel Luzi vytáhnout parádní zákrok proti Lucasovi Bernardimu, aby udržel šance domácích. Poté se Rennes sice zmohlo na jakýsi náznak tlaku, ale Bruno Cheyrou nejprve namířil svoji střelu mimo, po něm se do černého netrefil ani John Mensah. Rennes prohrálo s Monakem 0:1.

Více informací k zápasu

AJ Auxerre - Lille OSC 0:1

03.11.2007 20:00

Góly: 76. Nicolas Fauvergue

Lille si veze všechny body z Auxerre za vítězství 1:0. Očekávalo se vyrovnané utkání, oba celky dělilo v tabulce před dnešním soubojem jen skóre. Auxerre vstřelilo v posledních dvou domácích zápasech 11 gólů, ale svou střeleckou formu dnes nepotvrdilo. Lille se do soupeře zakouslo od úvodních minut a Sorin se v brance domácích pořádně zapotil. V druhém dějství poslal první varování domácím Fauvergue, když nastřelil tyč. Za několik minut se už Fauvergue nemýlil a po přesném Bastosově centru rozvlnil síť. Auxerre propáslo svoji šanci na vyrovnání, Oliech se řítil sám na brankáře Sylvu, ale nedokázal ho překonat. Vítězství posunulo Lille na dvanácté místo tabulky.

Více informací k zápasu

Racing Strasbourg - Paris Saint-Germain 1:2

03.11.2007 20:00

Góly: 50. Wason Rentería - 7. Rodrigo (vl.), 19. Loris Arnaud

Dva přesné zásahy v úvodních minutách stačily PSG k cestě za potřebnými třemi body. Vítězství na horké půdě Štrasburku vytáhlo Pařížany ze sestupových vod. Navzdory tomu, že se Pauleta stal v průběhu týdne nejlepším klubovým střelcem PSG, zůstal sedět na lavičce a do průběhu utkání vůbec nezasáhl. Trenér PSG Paul Le Guen dal přednost mladým hráčům.

V šesté minutě centroval z pravé strany Ceara a před dotírajícím Arnaudem si míč do vlastní sítě srazil nešťastně Rodrigo. O třináct minut později hosté své vedení zdvojnásobili, proti nedbale hrajícímu Štrasburku se chladnokrevně prosadil teprve dvacetiletý Arnaud, pro kterého to byl první gól za pařížský klub. Těsně po začátku druhého poločasu se domácím díky trefě Renteria podařilo snížit, ale hosté si své vítězství do konce utkání pohlídali a připsali si důležité body na cestě vzhůru tabulkou.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - Valenciennes FC 2:0

03.11.2007 20:00

Góly: 40. Juninho Pernambucano, 87. Sidney Govou

Lyon si výhrou 2:0 nad Valenciennes v rámci třináctého kola Ligue 1 pojistil opět náskok čtyř bodů na čele soutěže. Branky favorita celého ročníku stříleli ve čtyřicáté minutě Juninho a v šestaosmdesáté minutě Sidney Govou.

Již dříve se v sobotu na odstup jediného bodu dostalo díky výhře nad Bordeaux Nancy, a Lyon chtěl proto opět potvrdit svoji pozici a odskočit pronásledovateli. Les Gones mohli získat sedmé vítězství v řadě. Proti týmu, který má velký problém se střílením branek se to nakonec podařilo.

Také díky absenci hrdiny posledních dvou víkendů, Hateme Bene Arfy, se do základní sestavy do útoku vedle Benzemy a Keity postavil brazilský útočník Fred. S takovým potenciálem v útoku se nic jineho než vítězství nemohlo očekávat. Ve třiadvacáté minutě zakombinoval Fred s Benzemou, naservírovali přihrávku pro Kallstroma, který mířil těsně mimo. Po pár dalších neúspěšně zakončených šancích se Lyon ve čtyřicáté minutě ujal Lyon konečně vedení. Benzema centroval a Juninho se nemýlil.

Ve druhém poločase domácí pokračovali v dobrém výkonu a tři minuty před koncem se po perfektním pasu Juninha lobem přes Penneteaua prosadil Govou, a stanovil tak konečné skóre na 2:0 pro Olympique Lyon.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - FC Lorient 0:0

03.11.2007 20:00

Góly: -

Olympique Marseille se ani ve třináctém kole proti Lorientu neprobudil. Můžeme si tak započítat další nevydařený duel týmu, který měl prohánět Olympique Lyon na čele Ligue 1, ale který zatím nenaplňuje očekávání a dál se potácí na osmnáctém místě ligové tabulky.

Z posledních pěti zápasů Marseille vyhrálo pouze jednou a doma na Stade Veledrome se Olympique nedaří vůbec. Z možných čtyřiadvaceti bodů získala Marseille čtyři.

Marseille měla v první půli územní převahu, ale Audard v brance Lorientu nedovolil domácím skórovat. V druhém dějiství se karta obrátila a bylo na Stevu Mandandovi, aby zachoval šance svého týmu na bodový zisk. Oba brankáři byli asi nejlepšími muži na hřišti, a proto zápas nemohl dopadnout jinak neý bezbrankovou remízou.

Marseille, která cestuje v týdnu do Porta, kde by měla podle dosavadních výsledků v Lize mistrů bodovat, musí zatím letošní sezóna připadat hodně jako na houpačce.

Více informací k zápasu

OGC Nice - FC Sochaux 0:0

03.11.2007 20:00

Góly: -

Utkání mezi Nice a Sochaux bylo spíše soubojem brankářů, kteří vynikali nad všemi ostatními hráči. V prvním poločase měli více ze hry domácí, po výměně stran se do několika šancí dostalo i Sochaux, vítězství chtěl na svou stranu strhnout střídající Quercia, ale neuspěl. Přesto má bod pro hosty cenu zlata. Tečku za utkáním obstaral domácí Diakite, který za viděl za tvrdý faul okamžitě červenou kartu. Domácí Nice zůstává doma stále neporaženo, a to i díky skvělému brankáři Letizimu, který občas v domácí svatyni doslova čaruje. Na straně Sochaux bylo vidět jisté herní zlepšení, ale po nevydařeném začátku sezóny se stále pohybuje ve spodních patrech tabulky.

Více informací k zápasu

SM Caen - Le Mans UC 72 3:2

04.11.2007 18:00

Góly: 33. Yoan Gouffran, 58. Juan Eluchans, 66. Yoan Gouffran - 46. Marko Baša, 73. Túlio de Melo

Caen neprohrálo ani v pátém po sobě jdoucím zápase v řadě. Proti Le Mans v kvalitním zápase dokázalo Caen zvítězit a posunout se tím dál od pásma sestupu. Hvězdou zápasu byl Yoan Gouffran, který dvě krásné branky dal a připravil i třetí branku pro Eluchanse.

Po vypadnutí z ligového poháru, které zařídil Lyon, se Caen potřebovalo pořádně odpíchnout od spodní části tabulky Ligue 1. Po opatrném začátku vyrazilo Caen za svým cílem. Yoan Gouffran se ve třicáté minutě parádně opřel do míče a bylo to 1:0 pro domácí. O chvíli později mohlo být vyrovnáno. Tulio De Melo ale orazítkoval svojí hlavičkou pouze tyč. Přes snahu hostů to bylo Caen, které mohlo vstřelit druhou branku. Gouffran v pozici jeden na jednoho s Pelém ale tentokrát neuspěl. Mladík toho musel litovat v nastaveném čase prvního poločasu. Romaric centroval a na 1:1 srovnal Marko Basa.

Ve druhém poločase to však bylo opět Caen, kdo udával krok zápasu. V osmapadesáté minutě se dostali domácí opět do vedení. Eluchans si pustil míč na prsa a přes brankáře Pelého ho dostal do sítě. Poté odčinil zaváhání Gouffran, který rybičkou zvýšil na 3:1 pro Caen. Jenomže i z toho se Le Mans vzpamatovalo. Osmnáct minut před koncem snížil na rozdíl jediné branky De Melo a schylovalo se k napínavému závěru. Ten navíc přiživil střídající Issam Jemaa, který neproměnil pokutový kop. Domácí to ale nakonec nemerzelo, protože vedení udrželi a vyhráli nad Le Mans 3:2.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - FC Metz 0:0

04.11.2007 18:00

Góly: -

Ani jeden z týmů zápasu Toulouse s Métami nevyvinul dostatečnou snahu na vstřelení vítězného gólu, a tak logickým vyústěním tohoto nedělního duelu byla bezbranková remíza. Hosté z Mét mohou být s bodem spokojeni, domácí Toulouse naopak moc dobře ví, že propáslo skvělou šanci se vyhoupnout do první poloviny tabulky.

Toulouse se do svého soupeře zakouslo hned od začátku. Největším nebezpečím byl pro Méty Johan Lemander, švédský navrátilec do sestavy Toulouse. Elitní kanonýr se vrátil do základní sestavy domácího týmu po dvouzápasové přestávce a hned to bylo znát. Jeho nebezpečné pokusy ale v prvním poločase zlikvidoval Christophe Marichez. Na druhé straně měl jedinou šanci prvního dějiství Vincent Bessat, ale v dobré příležitosti mířil nad.

Nejzajímavějším momentem druhé půle byl překvapivý lob Achille Emany. Ten napřáhl od půlící čáry, vyběhnutý Marichez neměl nárok, ale míč nakonec skončil nad. Méty již vlastně jen bránily a do útoku se vůbec nehnaly. Nakonec mohl zápas rozhodnout Johan Elmander, ale jeho pokus odvrátila noha Papeho Diopa.

Toulouse pouze remizovalo doma s Métami a ví, že v týdnu musí zahrát lépe, pokud chce uspět v zápase Ligy mistrů proti Spartě Praha.

Více informací k zápasu

RC Lens - AS Saint-Étienne 3:2

04.11.2007 21:00

Góly: 63. Adama Coulibaly, 65. Yohan Demont, 85. Aruna Dindane - 17. David Gigliotti, 22. Christophe Landrin

Branka těsně před koncem z kopačky Aruny Dindaneho zajistila Racingu Lens velmi cenné tři body. Racing v zápase musel dotahovat už dvoubrankové manko, když Saint-Etienne vedlo po poločase už 0:2, avšak domácím se podařil fantastický obrat a nedali soupeři nárok na jakýkoliv bodový zisk. Hosté i přes porážku zůstavají v horní polovině tabulky na osmé pozici.

AS Saint-Etienne se dostalo do vedení po šestnácti minutách hry. Ofsajdová past domácích sklapla naprázdno a David Gigliotti dostal svůj tým do vedení. Hned opět minut později se vedení hostů zdvojnásobilo, Feindouno přihrál Landrinovi a ten s přehledem propálil Vedrana Runjeho v brance Lens. Hráči Racingu se snažili odpovědět, ale ve velkých šancích si neporadili s výtečným Jeremienem Janotem, který nejprve zneškodnil střelecký pokus Jonathana Lacourta a vzápětí parádně zlikvidoval i technicky zahraný přímý kop Juliena Sableho.

Druhý poločas začal opět šancí Lens, ale ani Olivier Monterrubio střelou z nitra šestnáctky nepřekonal excelentního Janota v brance Saint-Etienne. Lens se konečně dočkalo branky po hodině hry, kdy po centru Dacourta hlavičkoval Coulibaly, Janot míč vyrazil, ale už za brankovou čarou - 1:2. Hráči Saint-Etienne byli evidentně zaskočeni, a tak o pouhé dvě minuty později opět inkasovali, když se nádhernou střelou z hranice šestnáctky prosadil Yohan Demont a vyrovnal na 2:2. Lens mohlo rozhodnout, ale hlavička Pieroniho se pouze otřela o tyč branky. Avšak domácí nemuseli dlouze smutnit, dočkali se v osmdesáté páté minutě, kdy dlouhý výkop od své branky zahrál Runje, našel rozběhnutého Arunu Dindaneho, ten se prohnal okolo soupeře a s přehledem vsítil rozhodující branku utkání na 3:2.

Více informací k zápasu
Tabulka
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.Olympique Lyon13101229:1231
2.AS Nancy-Lorraine1283120:727
3.Stade Rennes1373317:1024
4.Girondins Bordeaux1364316:1222
5.Le Mans UC 721362518:1820
6.Racing Strasbourg1354415:1019
7.Olympique Nice1354413:1019
8.AS Saint-Etienne1353514:1218
9.Valenciennes FC1353514:1618
10.AS Monaco1352616:1517
11.Olympique Lille1337313:1316
12.Toulouse FC1244412:1416
13.FC Lorient1336413:1615
14.Paris Saint-Germain1336412:1515
15.Stade Caen1243511:1415
16.AJ Auxerre1341811:2113
17.Racing Lens123369:1312
18.FC Sochaux1326511:1712
19.Olympique Marseille132569:1511
20.FC Metz131486:197

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Je to ještě brzy,ale tipuji,že titul opět poputuje do Lyonu. Propad Marseille je už na pováženou a také Paris SG mě zatím dost zklamal.

Reagovat
HOST*1860

u PSG sem cekal, ze budou hrat slabej stred tabulky, ale marseille me docela sklamala.. vic o to, ze jim ve Francii nejvic fandim..

Reagovat
HOST*

olipique marseiile sou sraci

Reagovat
smazaný uživatel

"Po pár dalších neúspěšně zakončených šancích se Lyon ve čtyřicáté minutě ujal Lyon konečně vedení. Benzema centroval a švédský reprezentant se trefil hlavou."

Tak kdo dal góla? Kallstrom nebo Juninho?

Reagovat
HOST*Tomáš Lavický - eurofotba

góla dával juninho

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele