Ligue 1 - souhrn 13. kola

16.11.2012, 22:38, aktualizováno 18.11.2012, 23:00
Komentáře a souhrny
Lyon porazil Reims a posunul se na první příčku tabulky před PSG, které podlehlo Rennes. Bez bodu je po porážce v Bordeaux i Marseille. Saint-Étienne a Valenciennes remizovaly v Évianu, respektive s Montpellierem. Smírem skončil i duel Troyes a Nancy, tři body si připsaly Sochaux, Brest a již včera Lorient...

Girondins Bordeaux - Olympique Marseille 1:0

18.11.2012 21:00

Góly: 52. Yoan Gouffran

Olympique Marseille odmítl možnost posunout se na první místo tabulky francouzské ligy, když prohrál 0:1 na půdě Bordeaux. To se zásluhou branky Gouffrana navíc posunulo před svého nedělního soupeře a v tabulce je druhé za Lyonem.

Skóre se poprvé mohlo měnit ve 14. minutě, ke střele z dálky se dostal Amalfitano a nadělal pořádné problémy Carrasovi, který měl i pořádnou porci štěstí. Hosté byli v úvodu aktivnější, v další situaci centroval André Ayew a Trémoulinas odhlavičkoval míč jenom ke Kaborému, jehož následná rána prosvištěla těsně vedle tyče.

Bordeaux s útočnými akcemi šetřilo, deset minut před odchodem do kabin přesto mohlo jít do vedení. Saivet svou hlavičkou dokonce překonal Mandandu, za toho ovšem na brankové čáře zaskočil Morel.

Morel se následně zaskvěl i na druhé straně, po jeho přihrávce byl v ohromné šancí Ayew a domácí od inkasované branky zachránil až Carrasso.

Bezbrankové skóre se nakonec měnilo v 52. minutě, v níž propukla radost v řadách domácích fanoušků. Trémolinas svým centrem na bližší tyč našel Gouffrana a ten svou hlavičkou zajistil Bordeaux vedení - 1:0.

V 60. minutě se znovu zahřál Carrasso, s hlavičkou Ayewa ovšem příliš práce neměl. A to platilo i pro zbytek utkání, Marseille svého soupeře nedokázala dostat pod nějaký soustavný tlak, naopak v nastavení málem znovu inkasovala. Tutovku Obraniaka zneutralizoval Mendes, bylo to ovšem s pomocí faulu a hostující obránce tak do šaten putoval o pár vteřin dříve, než ostatní.

Více informací k zápasu

OGC Nice - Toulouse FC 1:0

18.11.2012 17:00

Góly: 60. Darío Cvitanich

Toulouse je v krizi. Prohrálo již čtvrtý zápas v řadě a nadále klesá tabulkou. V dohrávce třináctého kola překvapivě nestačilo na sestupem ohrožené Nice.

Les Violets se v posledních týdnech opravdu nedaří. Nejen, že vypadli ve čtvrtfinále Coupe de la Ligue, body nesbírají ani v nejvyšší francouzské soutěži. Po třetí ligové prohře v řadě klesli již na deváté místo. Naproti tomu Nice se v posledních zápasech ukazuje jako velice silný soupeř. Kromě postupu do čtvrtfinále Ligového poháru neprohrálo v lize již ve třech zápasech za sebou jdoucích a v tabulce se vyšvihlo již na jedenáctou pozici.

Nice bylo v prvním poločase o něco aktivnější než jeho soupeř a vytvořilo si několik polovičatých příležitostí. Blíže skórování se však v úvodním dějství přesto objevili hosté z Toulouse. Rána Jeana-Daniela Akpa Akpra se odrazila od brankové konstrukce zpět do hry. Na druhé straně se decentními pokusy prezentovali Jérémy Pied, Eric Bautheac a Dario Cvitanich. Olivier Blondel byl ale pokaždé připraven, žádná z těchto šancí by se navíc nemohla pokládat za stoprocentní. Domácí borci se k ofenzivě vrátili ihned po změně stran.

V samém úvodu si Blondel musel poradit s nebezpečným centrem Erica Batheace, Mahamane Traoré zase svůj pokus napálil snad až k Azurovému pobřeží. V 55. minutě se ranou z pětadvaceti metrů prezentoval Didier Digard, nicméně úvodní branky jsme se dočkali až o pět minut později.

Valentin Eysseric zahrával přímý kop z hloubi pole, balon dopadl přímo k nohám osamoceného Daria Cvitaniche a argentinský kanonýr poslal míč s lehkostí šajtlí za záda bezmocného Blondela - 1:0.

Nice mohlo svůj náskok zvýšit v 64. minutě. Nicméně hosty opět podržel pozorný Blondel, jenž přímý kop Bautheace zlikvidoval na brankové čáře. Domácí byli v celém utkání jasně lepším týmem, nicméně o dva body mohli nakonec v samém závěru přijít. Daniel Braaten svou hlavičkou na zadní tyči však Ospinovu branku pouze orazítkoval a Nice tak mohlo poslední tři minuty utkání dýchat volně.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - Stade Reims 3:0

18.11.2012 14:00

Góly: 45. Anthony Weber (vl.), 73. Bafétimbi Gomis, 90. Lisandro López

Lyon se minimálně do dnešní noci posunuje do čela Ligue 1. Sedminásobný mistr Francie si na svém hřišti hravě poradil s nováčkem z Remeše a napínavě tak bude sledovat dohrávku mezi třetí Marseille a sedmým Bordeaux.

Olympique totiž může být z ligového trůnu záhy sesazen: pokud by Marseille na hřišti Bordeaux urvala všechny body, prodrala by se na "pole position" ona. Ani to by ovšem nenarušilo momentální skvělou formu lyonských, kteří v lize naposledy prohráli na konci září. Naproti tomu nováčka soutěže v posledních týdnech stíhá samé neštěstí, Remeš prohrála již potřetí v řadě a klesla na čtrnáctou pozici.

Domácí se málem ujali vedení již ve dvanácté minutě. Velice blízko skórování se ocitl záložník Yoann Gourcuff, jehož střelu tečoval jeden z bránících hráčů. Balon se dokonce již dostal za brankáře Kossiho Agassu, africký gólman se však ještě stihl vrátit a ránu vyrazil na rohový kop.

Na druhé straně zahrozili také hostující fotbalisté. Deset minut před poločasovým hvizdem našel Julien Toudic na vzdálenější tyči naprosto osamoceného Diega, jeho akrobatické zakončení bylo sic efektní, nicméně nepříliš efektivní. Balon skončil nad břevnem.

V jásot mohli všichni diváci na Stade de Gerland propuknout posléze. V poslední minutě prvního poločasu si na přihrávku Lisandra naběhl Anthony Reveillere a poslal centr na bližší tyč, kde se pohyboval Alexandre Lacazette. Mladý forvard se však již k zakončení nedostal - místo něj uklidil míč do sítě nešťastník Anthony Weber - 1:0.

Lyon mohl své vedení navýšit po hodině hry. Po dobré práci Gomise na levém křídle pálil Lacazette, nadějnou pozici však promarnil a jeho projektil skončil nad brankou. Na druhý zásah si tak příznivci l’OL museli počkat do 77. minuty. A opět se na střeleckou listinu málem zapsal jeden z hostujících hráčů.

Steed Malbranque do pokutového území poslal nebezpečný centr, tam se ho pokoušel odklidit záložník Remeše Grzegorz Krychowiak - balon skončil na břevně. K neštěstí hostů se však odrazil zpět do hry; a nejdříve se u něj objevil Gomis, jenž se zakončením již žádné větší problémy neměl - 2:0.

Lyon se však nadále tlačil do útoku a Remeš mohla v 82. minutě děkovat pouze brankáři Agassovi, že se stav nevyvíjel ještě o něco hůře. Tožský gólman si nejprve poradil s nepříjemným přímým kopem Steeda Malbranqua, následně dokázal zastavit i dorážku Lisandra z takřka ideální pozice.

Domácí fotbalisté však nakonec přeci jen třetí branku vstřelili, a to v poslední minutě utkání. Malbranque si narazil se střídajícím N’Jiem, přihrávkou oslovil nabíhajícího Lisandra a argentinský šutér již pouze pravačkou elegantně obstřelil vyběhnuvšího Agassu - 3:0.

Více informací k zápasu

Stade Brestois - SC Bastia 3:0

17.11.2012 20:00

Góly: 45. Larsen Touré, 61. Eden Ben Basat (pen.), 67. Larsen Touré

Brest znovu potvrdil, že je doma nesmírně silným protivníkem, a oslabené Bastii nedal absolutně žádnou šanci. S pěti výhrami a jednou remízou je vůbec nejlepším mužstvem Ligue 1 před vlastními fanoušky. O dvě branky se postaral Larsen Touré, z penalty se prosadil Eden Ben Basat.

Už od začátku byl Brest o něco aktivnějším týmem, Lesoimierova střela z druhé minuty ale byla polapena pozorným gólmanem Bonnefoiem. Na druhé straně o pár chvil později zahrozil se svým pokusem Modeste, i Thébaux se ale mezi třemi tyčemi v dresu domácích zaskvěl.

Ve 25. minutě si Mendy po rohovém kopu Bastii málem vsítil vlastní branku, ve snaze odvrátit míč hlavou způsobil velké rušno před Thébauxem. Domácí byli přece jenom o něco lepší a v závěru první půle se dočkali vedení. Chafni poslal balón z rohového kopu na hlavu Tourého, který pohodlně zavěsil.

Poděkovat přitom mohl hlavně Bonnefoiovi se Sablém, kteří se v této situaci prostě špatně domluvili. Ve druhém dějství SB29 ještě zvýšil obrátky a přidal dva góly. V 51. minutě navíc hosté přišli o Marqueho, který si dost nevybíravě počínal v souboji s Ličkou.

Po hodině hry se pískala penalta, když ve vápně spadl Ben Basat po faulu od Sanse. Sám postižený se postavil k rozehrání pokutového kopu a bez problémů ho proměnil. O šest minut později pak definitivně rozhodl Touré, který Bonnefoie překonal skvělou hlavičkou.

Více informací k zápasu

Valenciennes FC - Montpellier HSC 1:1

17.11.2012 20:00

Góly: 39. Grégory Pujol - 16. Gaëtan Charbonnier

Obhájce titulu z Montpellieru vybojoval bod na hřišti Valenciennes. To je pro Les Pailladins víceméně dobrým výsledkem: domácí totiž mají letos vynikající formu, doma drtí jednoho soupeře za druhým, a hosté navíc dohrávali po Saihiho vyloučení v deseti.

HSC poslal do vedení po čtvrthodině hry třiadvacetiletý forvard Gaëtan Charbonnier, ale Les Athéniens dokázali vyrovnat ještě do přestávky - prosadil se o celých 10 let starší Grégory Pujol. Když pak domácí dostali pouhých 11 minut po začátku druhé půle výhodu přesilovky, zdálo se, že dokážou vstřelit i vítězný gól; největší šanci druhé půle však paradoxně zaznamenal Montpellier, konkrétně Souleymane Camara, který nůžkami trefil tyč.

Geoffrey Jourdren v hostující brance se poprvé zapotil už ve druhé minutě, kdy vyrážel hlavičku Anthonyho Le Tallece; proti následné střele Dosseviho však byl bezmocný a ulevil si až poté, co se míč odrazil od tyče. Po přečkání úvodního nebezpečí však Montpellier převzal otěže zápasu a brzy se dostal do vedení - Mounier našel chytrým pasem ve vápně Charbonniera, který z voleje propálil Penneteaua - 0:1.

Motor domácí ofenzivy Le Tallec odpověděl po svém - nejprve po 25 minutách donutil Jourdrena k dobrému zákroku, aby následně vyzval ke skórování útočného kolegu Pujola. Ostřílený forvard nedal svojí pohotovou přízemní střelou hostujícímu brankáři příliš šancí - 1:1.

Montpellier se vlastně odsoudil k bránění výsledku v 56. minutě, kdy Saihi ostře fauloval Danice a byl vykázán ze hřiště; ve skutečnosti šlo o dost přísné rozhodnutí, neboť opakované záběry potvrdily, že to byl spíše žlutý (či oranžový) zákrok. Jenže Les Pailladins se nevzdali, a přestože Va'nnes kontrolovalo hru, dostalo se hned do dvou dobrých šancí - v 61. minutě Camara trefil vzpomínanou tyč, a o chvíli později tentýž hráč hlavičkoval jen několik centimetrů mimo. Oba celky se tak rozešly zaslouženou remízou.

Více informací k zápasu

Évian Thonon Gaillard - AS Saint-Étienne 2:2

17.11.2012 20:00

Góly: 48. Mohammed Rabiu, 80. Aldo Angoula - 9. Max Gradel, 27. Max Gradel

Évian vybojoval doma proti rozjetému ASSE cenný bod, který mu zajistila až hlavička Alda Angouly ze závěru zápasu. Les Verts mohou hořce litovat, jelikož by se v případě výhry posunuli na první příčku; takhle zůstávají těsně pod vrcholem, zatímco Évian se propadl na první sestupovou příčku.

Hosté přitom začali suverénně a brzy se dostali díky dvěma brankám Gradela do pohodlného vedení. Les Croix de Savoie však krátce po přestávce snížili prostřednictvím Mohammeda Rabiua, a skóre srovnal v 79. minutě Angoula. ASSE sice mělo ještě možnost s výsledkem něco udělat, jenže Alejandro Alonso v největší šanci trefil pár minut před koncem tyč.

V deváté minutě hry založil první gólovou akci Fabien Lemoine. Jeho přihrávka směřovala k Aubameyangovi, a gabonský internacionál, kterého tento týden pochválil nikdo jiný než slavný Jean-Pierre Papin, chytře nabil Gradelovi na gólovou hlavičku, se kterou si brankář Laquaït nedokázal poradit - 0:1.

Ve 27. minutě hosté zdvojnásobili vedení po akci Renauda Cohadeho, který opět vyzval Aubameyanga - a spolupráce dvou afrických mladíků v útoku Stéphanois zafungovala i podruhé. Míč se dostal znovu ke Gradelovi, který napřáhl v pravém rohu vápna a propálil Laquaïta podruhé - 0:2.

Vedení mohl ještě zvýšit Faouzi Ghoulam, ale domácí brankář byl tentokrát úspěšný a jeho projektil z 30 metrů vyrazil. Do kabin nicméně borci v zeleném zamířili se vzrušující perspektivou prvního místa - jenže Évian začal jejich sen nabourávat prakticky ihned po opětovném rozehrání. Bérigaud z brejku nacentroval do běhu Rabiovi, který přeloboval Ruffiera - 1:2.

Oba brankáři si následně na své konto připsali úspěšné zákroky; Laquaït zasahoval proti Aubameyangovi, Ruffier vyrážel střelu Adnaneho. Vyrovnávací branku zajistil svým přímým kopem Daniel Wass, který našel ve vápně ideálně postaveného Angoulu, a reprezentant v bráně Stéphanois byl proti jeho zakončení z krátké vzdálenosti bezmocný - 2:2.

Více informací k zápasu

ES Troyes - AS Nancy-Lorraine 3:3

17.11.2012 20:00

Góly: 20. Granddi N'Goyi, 82. Benjamin Nivet, 87. Benjamin Nivet (pen.) - 32. Sébastien Puygrenier, 33. Yohan Mollo, 45. André Luiz

Troyes v divokém utkání dvou nejslabších týmů ligy remizovalo s Nancy 3:3, což je výsledek, který v důsledku nic neřeší ani pro jednoho ze soupeřů; Les Chardons zůstávají beznadějně přikováni ke dnu, ESTAC je pouhé dva body nad nimi, a zbytek tabulky nadále uniká.

Hrdinou utkání se stal veterán v záloze domácích Benjamin Nivet, který dvěma brankami ve druhé půli smazal nadějné vedení hostů. Nancy až dosud vstřelilo celkově pouze pět gólů, takže poločasové vedení 3:1 logicky vypadalo nesmírně nadějně; za domácí sice nejprve skóroval Granddi Ngoyi, ale následně vyrovnával Puygrenier a další góly přidali Mollo a André Luiz.

Jenže nesebevědomé a nejisté Nancy zkrátka nedokázalo vydržet tlak z možného úspěchu, a Nivet devět minut před koncem snížil na 2:3. V tento okamžik se Fernandezovi svěřenci sesypali a zkušený středopolař vyrovnával z penaltového puntíku.

Úvodní branka utkání padla v 19. minutě a byla skvělou ukázkou týmové práce Troyes. Marcos dos Santos vyslal Niveta, který okamžitě posunul míč ke kopačkám číhajícího Ngoyiho, s jehož ránou z blízké vzdálenosti nemohl brankář Guy N'Dy Assembé pranic dělat - 1:0.

ESTAC se však z vedení radovali všehovšudy dvanáct minut; po půlhodině hry totiž poprvé udeřili domácí. K přímému kopu se postavil Simon Zenke a našel ve vápně vysokého stopera Puygreniera, který šťouchnul míč za záda Yohanna Thurama-Uliena - 1:1.

A Nancy stihlo do půle skórovat ještě dvakrát - nejprve byl na vině Thuram-Ulien, který nechal Molla pohodlně střílet po Bakarově pasu ve 33. minutě - 1:2. Na 1:3 potom upravoval zkušený stoper André Luiz, kterému z rohu nabil Mollo a brazilský kapitán tak mohl předvést, že hlavičkovat stále umí výborně.

Do druhé půli však Nancy vstoupilo nervózně a tlak z případné první výhry od úvodního klání sezony jim nesmírně svazoval nohy. N'Dy Assembé musel pohotově zasahovat proti Fabienu Camusovi, zatímco Bahébeckův nebezpečný volej odvrátila hostující obrana.

Assembé sice ještě dokázal zlikvidovat další Bahébeckův pokus (tentokrát hlavou), jenže v 81. minutě byl i on bezmocný - Nivet napřáhl z dobrých pětadvaceti metrů a jeho projektil zapadl za záda kamerunského gólmana - 2:3.

Nancy začalo okamžitě bránit v desíti a zoufale se snažilo urvat cenné vítězství, jenže tlak Troyes vyústil v chybu Joëla Samiho, který zahrál ve vápně rukou. Assembé skočil k pravé tyči, Nivet zamířil k levé, a Nancy tak velecenné body doslova protekly mezi prsty - 3:3.

Více informací k zápasu

AC Ajaccio - FC Sochaux 0:1

17.11.2012 20:00

Góly: 10. Samuel Bouhours (vl.)

Veledůležité vítězství si na konto připsali fotbalisté Sochaux, kteří se po špatném začátku pomalu zvedají a už se vyškrábali ze sestupové zóny. Na osmnáctý Évian mají nyní dvoubodový náskok, Ajaccio je jedenácté.

Klíčový okamžik přišel v 11. minutě, kdy se do vlastní sítě trefil domácí obránce Samuel Bouhours. Svěřencům Érica Hélyho sice dnes několikrát přálo štěstí, ale to na výsledku nic nemění - a mohlo být ještě veseleji, kdyby se Évianu nepodařilo zremizovat utkání se Saint-Étienne.

Les Lionceaux vkročili na hřiště pravou nohou a Sloan Privat byl blízko gólu, ale hlavou netrefil. Domácí zareagovali ještě nebezpečnější akcí - Samuel Bouhours tentokrát ještě zaútočil na správnou bránu, posadil centr na hlavu Adriana Mutua a za Pouplinem zazvonila tyč.

Utkání pokračovalo v úvodních minutách i nadále v otevřeném tempu a Boudebouz prověřil Guillerma Ochou z dálky; to pro mexického gólmana nebyl žádný oříšek, avšak i on byl bezmocný proti následující situaci. Abdoul Camara předvedl ukázkový sprint, uvolnil Roye Contouta a jeho centr do vápna si brány srazil nešťastný Bouhours - 0:1.

Vedoucí gól však Sochaux nijak neukolébal a Ochoa musel být opět ve střehu proti Privatovi; na druhé straně mířil nepřesně z voleje Sammaritano. Diváci na korsickém stadionu se nemohli nudit; oba týmy předváděly atraktivní, útočný fotbal, což vedlo k velkému množství střel. Aktivnější z obou brankářů byl v úvodu Ochoa, který následně opět zastavoval Boudebouze.

Ajaccio se však po obrátce vrátilo do zápasu odhodlanější a pět minut po opětovném rozehrání trefil Mutu svoji už druhou tyč. To domácí jakoby ještě více nakoplo, zamkli soupeře v obraně a zejména Mutu způsoboval defenzivě Sochaux horké chvilky. Neuspěl však ani jako střelec, ani jako nahrávač - jeho centr z přímého kopu sice doputoval k Medjanimu, ale zkušený obránce svoji šanci z voleje zahodil.

A hostující brankář Simon Pouplin udržel domácí vozbu v čele s rumunským světoběžníkem na uzdě až do konce. Zápasu dvou rozdílných poločasů by možná více slušela remíza, ale Ajaccio nedokázalo navázat na efektivní představení při vysoké výhře v Toulouse, zatímco Sochaux naopak potvrdilo cenný bod proti Lyonu nejlepším možným způsobem.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - Stade Rennes 1:2

17.11.2012 17:00

Góly: 21. Nenê - 13. Romain Alessandrini, 35. Julien Féret

Tak tohle byl pořádný šok! Rennes čelilo 23 střelám, mělo držení míče pouhých 29%, dohrávalo v devíti mužích, ale přesto dokázalo ubránit senzační vedení a odváží si z Paříže všechny body po výhře 2:1.

Fanoušci v Parku princů tak mají plné právo být frustrovaní, neboť toto už druhá domácí prohra PSG v řadě (před čtrnácti dny vykradlo pařížský svatostánek Saint-Étienne). Rennes poslal do vedení už ve 13. minutě fantastickým volejem Romain Alessandrini; za domácí však rychle vyrovnal Nene a s hosty to vypadalo černě poté, co byl vyloučen gólman Benoit Costil.

Jenže Les Rouge et Noir mají momentálně výbornou formu a věhlasného soupeře se nezalekli ani za těchto okolností, a Julien Féret navrátil svému týmu vedení z přímého kopu ve 34. minutě. V 51. minutě pak byl vyloučen Jean Makoun a trenér Antonetti narychlo přeorganizovával hru, neboť se dala očekávat drtivá smršť v podání PSG; ta sice skutečně přišla, jenže heroický výkon hostující defenzivy zajistil Rennes všechny body.

První gól padl po akci výtečného Féreta, jehož perfektní centr se dostal k Erdingovi; turecký střelec sice svojí šancí pohrdl, ale provizorní pravý bek Zoumana Camara dokázal odklidit míč pouze k Alessandrinimu, který neváhal a skvělým volejem propálil Sirigua poprvé - 0:1.

Jenže PSG se rychle navrátilo do hry. Akci založil Javier Pastore, který našel Neneho v dobré pozici, a brazilský křídelník bez větších problémů překonal Costila - 1:1.

Costil si ani nestačil pořádně sáhnout na míč, a už mířil pod sprchy. Jeho srážku s postupujícím Menézem ohodnotil sudí kartonkem červené barvy, a to ještě mohli být hosté rádi, že k tomu nedošlo ve vápně; do branky si tak musel stoupnout náhradník Cheikh N'Diaye, kterému uvolnil místo Erding.

Jenže Rennes si z toho nic nedělalo, a Féret dostal příležitost ukázat svoji skvělou kopací techniku při zahrávání přímého kopu. Bývalý špílmachr Nancy svojí střelou překonal špatně postavenou zeď a nachytal Sirigua přikovaného k zemi - 1:2.

Oba týmy hrozily i po přestávce; nejprve se do úniku dostal Blaise Matuidi, ale o možnost střílet ho připravila pozorná hostující defenziva, na druhé straně pak jedovatě hlavičkoval Makoun, jenže míč se pouze otřel o tyč. Zdálo se, že početní oslabení Rennes vlastně ani nijak nelimituje; skutečná zkouška však přišla chvíli poté.

Makoun totiž nevybíravě zajel do Neného, dostal druhou žlutou kartu, a před Antonettiho týmem stál nesmírně těžký úkol - udržet vedení na hřišti PSG po zbývajících 40 minut v devíti. Jenže PSG si vypěstovalo až přílišnou závislost na Ibrahimovićovi, a na hřišti to bylo vidět.

Domácí tlak začal střelou Hoaraua, který po Maxwellově vybídnutí střílel do brankové konstrukce za N'Diayem; k dorážce se dostal Pastore, ale jeho pokus dopadl stejně. Rennes obětavě bránilo a defenzivní val před N'Diayem zlikvidoval i další střelecké pokusy této dvojice.

Senegalský gólman byl poprvé povolán do vážnější akce proti Gameirově voleji a obstál na výbornou; závěr zápasu už pak patřil prakticky pouze jemu. Posledních 10 minut totiž Pařížané vyvinuli obrovský tlak, jenže N'Diaye byl zkrátka neprůstřelný, jak poznali postupně Lavezzi, Alex a Pastore. PSG tak může po tomto kole přijít o první místo, zatímco Rennes se posunulo už na čtvrtou pozici.

Více informací k zápasu

FC Lorient - Lille OSC 2:0

16.11.2012 20:45

Góly: 24. Grégory Bourillon, 69. Benjamin Corgnet

Lorient se po sedmi zápasech opět vrátil na vítěznou vlnu, na domácím hřišti porazil v předehrávce 13. kola loňského mistra z Lille 2:0 a posunul se do první poloviny tabulky.

Utkání začali velmi aktivně domácí borci. Již po dvou minutách se do nebezpečného zakončení prodral Benjamin Corgnet, jenž svým strážcům unikl po levé straně. Na jeho pokus však Mickael Landreau dokázal zareagovat. Po zaváhání obrany Lille se o pět minut později dostal ke střele stejný hráč, tentokrát jeho rána skončila těsně vedle Landreauovy branky.

Po čtvrthodině hry zkoušel své štěstí z halfvoleje Wesley Lautoa, nicméně jeho pokus skončil na tribuně mezi sedačkami. O pár minut později se konečně podařilo ohrozit soupeřovu branku i hostujícímu mužstvu, přímý kop Dimitriho Payeta z dvaceti metrů však zlikvidoval bez problémů připravený Audard.

V té době vyrovnaný zápas dostal nový náboj, když se ve 24. minutě prosadil Grégory Bourillon. Ten si nejlépe naskočil na rohový kop Yanna Jouffreho a z pokutového puntíku umístil balon do sítě - 1:0.

Osm minut před koncem prvního poločasu prověřili domácí hostujícího gólmana hned dvakrát. Přímý kop nejprve skončil ve zdi Lille, balon se však odrazil ke Corgnetovi, jehož projektil však Landreau s problémy kryl. Zkušený gólman si poradil i s následnou dorážkou Jouffreho. Na druhé straně se ke střele z pětadvaceti metrů odhodlal Salomon Kalou, nicméně i jeho střelu dokázal Audard zastavit.

V samém závěru poločasu ještě hostující obraně zavařil střílený centr Kévina Monneta-Paqueta, Yann Jouffre ale s tímto řešením nepočítal a ideální pozici tak nevyužil. Do kabin se šlo za stavu 1:0 pro domácí.

Zápas pokračoval ve stejném rytmu i ve druhém poločase, již po několika minutách se bránícího Marka Baši zbavil aktivní Jérémie Aliadiere, nicméně jeho rána levačkou skončila těsně vedle břevna. Na druhé straně se prezentoval Dimitri Payet, bývalý hráč Saint-Étienne však narazil na pozorného Audarda.

A právě tato neproměněná šance patrně rozhodla o dalším průběhu utkání. Následně totiž Benjamin Corgnet v 69. minutě zvýšil vedení svého týmu již na 2:0. Protiútok vedl Aliadiere, ten přihrál na pravou stranu rozběhnutému Corgnetovi a letní posila po zemi propasírovala míč za Landreauova záda - 2:0.

V posledních minutách ještě promarnil další velikou příležitost Monnet-Paquet. Toho našel svým centrem autor druhé branky Corgnet, nicméně čtyřiadvacetiletý útočník zcela osamocen branku minul. Utkání tak skončilo "pouze" 2:0 pro domácí.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Olympique Lyon1274123:1125
2.Girondins Bordeaux1366118:1024
3.Paris Saint-Germain1365219:1023
4.Olympique Marseille1272316:1123
5.AS Saint-Étienne1364323:1022
6.Valenciennes FC1364327:1522
7.Stade Rennes1371518:1622
8.Lille OSC1355316:1420
9.Toulouse FC1354420:1619
10.FC Lorient1346321:2518
11.OGC Nice1337318:1916
12.Stade Brestois1351714:1816
 AC Ajaccio1344514:1816
14.Stade Reims1343613:1415
15.Montpellier HSC1335518:1814
16.FC Sochaux1342713:1914
17.SC Bastia1342719:3214
18.Évian Thonon Gaillard1333715:2212
19.ES Troyes1315714:258
20.AS Nancy-Lorraine131398:246

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (127)

Přidat komentář
stas87

lorient to skore je super som zvyknuty na nieco podobne z werderu

Reagovat
Godwinson

Lorient potěšil. Škoda, že jsou nevyrovnaní a mají onu marodku, z toho by musely být jasné poháry.

A Mapou oficiálně podepsal na tři roky, s ním jsem strašně zvědav, co bude. Jestli tam je dohoda o tom, že v létě půjde.

Reagovat
SaianSupaCrew

Jak si zatím vede Verratti ?

Reagovat
Godwinson

Tolik PSG nesleduju, abych mohl fundovaně hodnotit, ale vede si dobře. Vstup do ligy měl parádní, tam se hodně slibně ukázal, pak následoval trochu ústup ze slávy a přejel ho Matuidi. Přesto je pro PSG hodně důležitým hráčem, právě s Matuidim mají v tom středu zálohy největší vytíženost a nejjistější pozici, což při té konkurenci mluví za vše.

Reagovat
SaianSupaCrew

Děkuju

Reagovat
vlastik

mimo jiné byl zvolen fanoušky PSG druhým nejlepším hráčem měsíce,po Ibrovi

Reagovat
smazaný uživatel

Tomááááááááááááááááááááš Berdyyyyyyyyyych

Reagovat
PhilipS

Reagovat
smazaný uživatel

omlouvám se za OT, psala to za mne euforie

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

Má štěstí Fautrel ... naprosto čistej zákrok.

http://www.youtube.com/watch?v=Svmf6wmAXj8

Reagovat
smazaný uživatel

PSG je bez Ibru absolutne ničím

Reagovat
blaugrana

No Ibra, no PSG.

Reagovat
domingo

Ja to rikal uz asi po 3 odehranych zapasech, ze je ta zavislost na Ibrovi dost sokujici vzhledem k tomu, ze teprve prisel

Ale nasadit stopera na pravyho beka proti kridlum Rennes asi taky moc nepomohlo, zvlast kdyz na druhem beku je Maxwell.

Reagovat
.13

ako odtial, potial.

Prehrat s naslapnutym ASSE este v pochode rozycham, ale toto si uz robia snad srandu ne?

Mohol by mi prosim vas niekto laskavy v skratke povedat co sa tam dialo?

Nevadi aj tak tu ligu musime dat

Reagovat
Langi

Ibra asi chybí až moc...letos bude liga pro Lyon

Reagovat
.13

Ibra dojde a vsetko sa vrati do "dobrych" kolaji

Reagovat
smazaný uživatel

Ibra si své awesomeness vybral proti Anglii, teď to bude jenom průměr

Reagovat
smazaný uživatel

jeho prumer porad staci na to, aby byl suverenne nejlepsi hrac L1

Reagovat
smazaný uživatel

tak to urcite nie

Reagovat
.13

uvidime na konci

Reagovat
Langi

až mu Gomis vyfoukne korunku nejlepšího střelce

Reagovat
.13

tak teraz si ma az rozplakal

Reagovat
smazaný uživatel

Otázka do davu, především pro odborníky přes Ligue 1...Jak si vede letos v dresu PSG stoper Sakho?!! Vím, že je to velký talent, má skvělé fyzické předpoklady, loni jsem ho párkrát sledoval a hrál parádně, letos vůbec...Díky za odpověď

Reagovat
.13

dobre hra, je v repre, zasa je to ta opora aka byval a naviac ziskal spat kapitansku pasku(aj s Jalletom to nejak maju podelene). Co som kukal hral dobre.

Skor minulu sezonu bol biedny, sak ho chceli pomaly aj pustit prec(nastastie ostal, to je moja srdcova). Naviac je odchovanec a tak im asi aj docvaklo, ze by sli sami proti sebe, poslat prec jedneho z najnadanejsich mladych obrancov za par supiek niekam prec by bola totalna kravina.

Aj ked u Leonarda nidky nevies

Reagovat
Langi

Reagovat
Langi

to jo...malem skoncil v Lyonu...po tom, jak s nim vyjebavali vloni sem se docela divil ze v lete neodesel, navic kdyz tam maj takovej pretlak

Reagovat
Godwinson

Charbonnier Je to borec, škoda experimentů s Herrerou. Škoda příchodu Herrery.

Jinak začínám mít starost o Évian

Reagovat
domingo

Tys nekdy myslel, ze Evian letos nespadne?

Reagovat
Godwinson

Už jsme se tuším o Duprazovi bavili. Mně se líbily sestavy, které posílal na hřiště, konečně dal pořádnou šanci Mensahovi, který seděl dlouho a naprosto zbytečně. Tým mají pořád dost dobrý na to, aby se zachránili. Nebo možná korektněji, určitě jsou alespoň tři týmy kvalitativně pod nimi :) Docela mě překvapuje, jak odešli.

Reagovat
Godwinson

Aha, oni zplichtili, tak sorry. :)

Reagovat
smazaný uživatel

Rennes

Jebat šejky

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska jsou vážně skvělé výsledky. Jak v Premier League, tak v Ligue 1, Zítra musíme přejet doma Reims, bo to by v tom byl čert, abychom zase zremizovali s takovýma vandrákama. Remíza se Sochaux bohatě stačila.

Reagovat
smazaný uživatel

A jak tak koukám, Baník ještě vyhrál. To chce oslavu

Reagovat
smazaný uživatel

Stade Rennnais FC PSG

Reagovat
smazaný uživatel

Takhle by to mohlo být na konci sezony

Reagovat
smazaný uživatel

Vlastně nemohlo. Etienne je moc vysoko

Reagovat
smazaný uživatel

no keby sme nestratili tých 11 bodov, vyzeralo by to este lepšie

Reagovat
smazaný uživatel

no v Touluse to bude hrozne ťažke a tak isto aj doma s Montpellierom...

Reagovat
Langi

ty zbytečný 3 remízy s ETG, Lorientem a Sochaux asi budou mrzet...ale na druhou stranu Marseille a PSG taky uměj hezky ztrácet...zatím hrajeme dobře a liga se ještě nerozhoduje. Je fajn že v EL máme postup v kapse a nemusíme ji už do konce roku...jinak zapomněl si ještě na dohrávku s Marseille 28.11.

Reagovat
smazaný uživatel

taktiez som rad ze sme vypadli z toho poharu, 3 sutaze stacia, a oddych v tyzdni sa niekedy zíde..

Reagovat
smazaný uživatel

Montpellier je slabý jak čaj a v Toulouse se body nějak ukopou.

Reagovat
smazaný uživatel

docela silna slova na to, ze nam loni toulouse doma nalozilo tri branky

Reagovat
smazaný uživatel

Pche, loni za nás nehrál Steed

Reagovat
smazaný uživatel

*Toulouse

Reagovat
Godwinson

Škoda Remeše, každopádně večer Bordeaux a čelo bude vypadat zase o něco lépe. Mrzuté je, že PSG má teď poměrně oddychovej los.

Reagovat
Langi

prosimtě kdo by tu ligu podle tebe měl vyhrát, když ty fandíš vždycky všem outsiderům

PSG má ted 3 zápasy klídek...pak prohrajou ve Valenciennes a následně doma s budoucím vítězem ligy

Reagovat
Godwinson

Mám rád, když vítězí Davidové nad Goliáši. A že zrovna tohle budeš po Montpellieru zpochybňovat :)

Reagovat
smazaný uživatel

Je možný, že Lyon vypustí zápas na Spartě?

Reagovat
Godwinson

To asi ne, ale podle mě tam hodí širší kádr, takže by Sparta mohla uspět.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže můžou postavit béčko?

Reagovat
Godwinson

Tak nevim, jak do toho Garde půjde, ale řekl bych, že postaví mlaďochy a hráče, kteří normálně nehrávají, což je i tak docela silné, na druhou stranu Spartě doma hodně věřim.

Reagovat
Langi

ta základní kostra zustane, tam nemáme koho jinýho dát...tipuju:

Vercoutre - Reveilleré, Lovren (Biševac), Koné, Dabo (Umtiti) - Gonalons, Fofana - Lacazette (Briand), Greniér, Monzón - Gomis (Licha)

Reagovat
Godwinson

Poslední zápas mají doma Shmonu. Bylo by podle mě docela hloupý tam tahat Lisandra a spol. V Evropě se stejně na ty první/druhý místa nehraje, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

ale hraje...

Reagovat
Langi

hraje se na první/drhuý místo...jako možná je to blbost, ale jeden z nich v základu podle mě bude...zas nevěřim že tam pošle od začátku Benziu

Reagovat
smazaný uživatel

skor by som povedal ze Garde nasadí Umtittiho, Ghezala a mozno aj Zefaneho a Benziu,

Reagovat
Langi

Ghezzal je taky možnost klidně do základu...myslim že Zeffane a spol si zahrajou spíš až doma proti Shmoně, až bude jistej postup...ale uvidíme

Reagovat
smazaný uživatel

No Gonalons by si taky mohl někdy odpočinout a kdy jindy, než v EL.

Reagovat
Langi

jenže to je zas problém že Mvuemba nemůže hrát na podzim EL...a Rémi spíš nechá odpočívat Malbranqua...ale uvidíme, jen spekuluju a nečekal sem že ta moje sestava vzbudí takovej ohlas

Reagovat
smazaný uživatel

inak Briand je dlhodobo zraneny tak ten urcite nie

Reagovat
Langi

co nepíšou v expreskách, to nevim

Reagovat
smazaný uživatel

ferri/sidy kone

Reagovat
smazaný uživatel

Grenier...

Reagovat
Langi

Reagovat
raduinho

Měl by, jinak pude Křetínský s taškou na UEFU.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tigerinho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Langi

možná to ti blbci zas trochu odchoděj, ale pořád potřebujeme bod pro jistotu postupu z 1. místa...hned o víkendu jedem do Toulouse, takže pár změn v sestavě asi bude, ale naštěstí máme docela silnou lavičku

Reagovat
Filipow

Tak ten bod by stačil aj Spartě.. S tím, že Lyon doma určitě porazí Shmonu.

Dle mě bude skupina po 6 zápasech vypadat takto:

Lyon 16

Sparta 9

Bilbao 3

Shmona 3

Reagovat
Langi

Reagovat
smazaný uživatel

Bod beru.

Reagovat
smazaný uživatel

Co je s Belhandou, ze nehral?

Reagovat
smazaný uživatel

odpykaval si trest ...

Reagovat
smazaný uživatel

Uz jsem se bal, ze bude ve stredu chybet

Reagovat
Godwinson

Ve středu bude mít jednu z největších příležitostí se prodat, nesmí chybět.

Reagovat
Israha

Morel na křídle, no to bude komický zápas...dneska beru plichtu 0:0 všemi deseti.

Reagovat
smazaný uživatel

Poučen z minulého kola a predikování pohodlné výhry?

Reagovat
Israha

Jo, dnes opět měním optimismus za přísný realismus

Reagovat
.13

Reagovat
Langi

twl ted koukám pořádně na sestřih a ten Malbranque je prostě k nezaplacení ...zas zařídil 2 góly

Reagovat
Godwinson

Bordeaux : Carrasso - Mariano, Sané, Henrique, Planus, Trémoulinas - Obraniak, Plasil, Saivet - Jussiê, Gouffran.

OM : Mandanda - Fanni, Diawara, Nkoulou, Mendes - Kaboré, Cheyrou - Amalfitano, Valbuena, Morel - A. Ayew.

Reagovat
smazaný uživatel

Morel LW

Reagovat
Godwinson

Tak posere toho tam určitě méně než na LB, v tomhle to dává smysl Ale ne, nechci mu letos křivdit.

Reagovat
Israha

Letos už mi nepřijde tak mimo jak loni, ale z průměru se pořád nevyhrabal...

Reagovat
Godwinson

No je to vrtkavé. Když si vezmu, že před dvěma lety mohli mít Trémoulinase za 7-8, což se jim zdálo hodně a rok na to přivedli Morela za polovinu :) Cesta Lorient - Marseille holt žádná sláva.

Reagovat
domingo

Amalfitano zadna slava? Vzdyt je furt genialni, at ti ruce upadnou

Reagovat
Israha

Zrovna po včerejšku tohle nevzpomínej

Reagovat
domingo

Tak nemuze za to, ze ho Baup strka na kridlo. On je playmaker, cit v noze ma neskutecny, to nikam nezmizi..

Reagovat
Israha

Mně pořád přijde, jako by tu kvalitu v sobě nemohl nalézt. Dobře, hraje jiný post, než byl zvyklý, ale přece není možné, aby 9 z 10 jeho centrů lítalo úplně mimo a stejný poměrný počet převzatých míčů končil ztrátou u prvního bránícího hráče.

Jestli je to lepší nebo horší, než např. letošní výkony Cheyroua, který je vidět, jen když spálí gólovku nebo dostane žlutou, to už je druhá věc . Ale ten měl zase dobrou loňskou sezonu, Morgan je špatný od odchodu z Lorientu...což je doba, během které bych očekával, že se už aspoň zčásti adaptuje.

Reagovat
domingo

Asi na tuhle uroven proste nema, v mensim klubu by byl zabijak.

Reagovat
smazaný uživatel

No to je pravda, je lepsie ztratit loptu v predu, ked je za nim este niekto ako keby mal byt poslednya za ním nikto. Ale o proti minulej sezone sa zlepšil.

Reagovat
Israha

Tak který Ayew je nakonec vykartovaný? V preview bylo, že právě André...

Reagovat
Godwinson

Jordan

Reagovat
Langi

tak, ted Marseille srovnat...nebo ti Duhamelovi hoši půjdou moc vysoko

Reagovat
Langi

twl co to tam Baup posílá??

Reagovat
Langi

škoda...mohli aspon srovnat

Reagovat
Godwinson

Gillot

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Langi

no Bordeaux už by taky mohli zvolnit...nějak sem na ně uplně zapomněl a oni už obrali nás, PSG i Marseille

Reagovat
Godwinson

Když se podívám na ten los Lyonu, tak teď to bude sešup do středu tabulky, jak po banánu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

No dobře, ten los je pěkně debilní. Ale na pohárech zůstaneme určitě.

Reagovat
Langi

až na zápas v Marseille hrajeme s průměrákama s ASSE je to vyhrocený vždycky, pak máme těžký až PSG...ikdyž nějaký ztráty v podobě remíz se dají očekávat

Reagovat
smazaný uživatel

Já se právě bojím těch průměráků

Reagovat
Langi

tak Montpellier už sme letos jednou dali, tam bych docela rád výhru ...v Toulouse to bude horší, na nás se namotivujou asi víc než na Ajaccio no a Nancy doma...to musí bejt lahůdka jak dneska

Reagovat
Godwinson

Teď se mi vybavil ten letošní zápas na Mossonu a musím se smát, ale máš recht, tak hrozné to není, Lyon má fazónu, tolik tam nepoztrácí.

Reagovat
Langi

Reagovat
Israha

Ugh, z toho bolely oči. Výkon v ofenzivě opět naprosto tragický, za druhou půlku zasloužená prohra...

Reagovat
smazaný uživatel

bohužel... a ještě hodně dlouho bolet budou... já jsem to tady dával hned jak dostali 4 ve Vannes... teď ty body budou přibývat dost pozvolna

Reagovat
Israha

Dokud se na hřišti pravidelně nebudou potkávat zároveň Gignac, Valbuena a Ayew mladší, tak velmi pozvolna, no...teď jsem ještě hodně rád za ty upocené jednogólové výhry na začátku sezony, bez nich by to bylo úplně v řiti.

Reagovat
Langi

100. pro vítězství Lyonu v Ligue 1 a Evropské lize

Reagovat
Pospovič

Reagovat
Israha

Jinak já pořád čekám na to, až Amalfitano předvede ty svoje údajné kvality...zatím stejná bída jak loni, sice se snaží, ale zkazí 95% balónů. Sice v tom není sám, ale je při tom daleko nejvíc vidět, viz dneska.

Reagovat
smazaný uživatel

Furt hraje na křídle?

Reagovat
Israha

Jo...ale už bych očekával, že si tam zvykne, a aspoň nějaký standard tam odehraje. Zatím se tak neděje.

Reagovat
domingo

Prave, nevim, ktery kreten to vymyslel.

Reagovat
smazaný uživatel

Zase jak píše Israha, za tu sezonu si mohl aspoň trochu zvyknout, aby byl aspoň průměrný.

Reagovat
Kenneth

To je tak nahovno že PSG ten titul stejně udělá.

Reagovat
smazaný uživatel

ze které koule si to vyvěštil?

Reagovat
smazaný uživatel

Bordeaaaaaaaaauuuuuuuux

Reagovat
smazaný uživatel

jako fénix z popela. Bordó ze dna

Reagovat
Langi

Javier Pastore už není klíčovým hráčem Paris Saint-Germain jako v minulé sezoně a údajně se nebrání odchodu. Argentinského záložníka by podle serveru goal.com rád získal AC Milán.

Reagovat
Godwinson

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele