Ligue 1 - souhrn 12. kola

09.11.2012, 22:42, aktualizováno 11.11.2012, 22:54
Komentáře a souhrny
PSG remizovalo v Montpellieru, přesto vede tabulku, jelikož nerozhodně hrála i Marseille. Po remíze v Sochaux pak nezavládlo nadšení ani v Lyonu. Bordeaux veze vysokou výhru z Lorientu. Saint-Étienne potvrdilo formu i proti předposlednímu Troyes, jen o skóre hůře je na tom Valenciennes, s pohárovými příčkami drží krok i Lille.

Montpellier HSC - Paris Saint-Germain 1:1

11.11.2012 21:00

Góly: 60. Rémy Cabella - 37. Maxwell

Dvě branky, dvě červené karty a dva ztracené body. Paris Saint-Germain ve šlágru kola remizovalo s Montpellier, i přesto se však posunulo do čela tabulky.

V prvních deseti minutách utkání se diváci mohli bavit snad leda častými souboji hráčů, případně na vlastní polovině kličkujícím Verattim. První příležitost přišla na straně Paris Saint-Germain. Po devíti minutách hlavičkoval Guillaume Hoarau, nicméně Jourdren v bráně Montpellier byl pozorný.

V desáté minutě přišel nečekaný zvrat. Po selhání Marca Verattiho se do velice nadějné pozice dostal domácí Charbonnier, toho již pouze za cenu faulu, tedy stáhnutí za dres, dokázal zastavit stoper Mamadou Sakho; francouzský obránce se následně musel odebrat do šaten, rozhodčí mu ukázal červený kartonek.

Po dvaceti minutách fotbalové nudy se překvapivě ujali vedení borci z Paříže. Jérémy Ménez parádním balonem našel dvacet metrů vzdáleného Maxwella, brazilský hráč si povšiml vyběhnuvšího Jourdrena a šikovným lobem poslal svůj tým do vedení 1:0.

Ještě před závěrečným hvizdem na sebe Ménez upozornil znovu, tentokrát kombinací s Lavazzim a rychlým protiútokem. Jourdren v brance Montpellier však jejich cíle vystihl a balon lapil. Do kabin se tak šlo za stavu 1:0 pro hostující mužstvo.

V druhém poločase jako první zahrozilo domácí mužstvo. Rémy Cabella svou střelou pravačkou však brankáře Sirigua překonat nedokázal. Hosté kontrovali příležitostí Maxwella. Ten se po přihrávce Lavezziho ocitl v pokutovém území, nicméně střela z levé strany branku minula.

Po hodině hry se však domácí mužstvo konečně dočkalo vyrovnávací branky. Blaise Matuidi ztratil pod tlakem Charbonniera a Cabelly balon, k tomu se dostane právě druhý jmenovaný, jenž se rozhodne nepřihrát ani jednomu ze svých spoluhráčů a napálil balon přímo k levé tyčce Siriguovy branky - 1:1.

Radost Montpellier však netrvala dlouho - v 64. minutě byl totiž po druhé žluté kartě vyloučen Younes Belhanda a obě mužstva tak musela zápas dohrávat o deseti. PSG se brzy nato opět dostala k nebezpečnému zakončení, Menezovu ránu však i tentokrát dokázal zlikvidovat pozorný Jourdren.

V samém závěru se ještě do veliké příležitosti hnal po přihrávce Lavezziho rychlík Kevin Gameiro, tomu však balon těsně dokázal ukopnout skvěle bránící Henri Bedimo a utkání tak skončilo nerozhodně.

Více informací k zápasu

FC Sochaux - Olympique Lyon 1:1

11.11.2012 17:00

Góly: 71. Sloan Privat - 24. Maxime Gonalons

Sochaux Lyonu nedovolilo útok na první pozici v tabulce. Přestože sedminásobný francouzský šampion v utkání s papírově slabým soupeřem vedl, nakonec ho - pro něj snad už typicky - ztratil v poslední dvacetiminutovce. Tentokrát se lyonským katem stal Sloan Privat.

Pokud by se Olympiqueu Lyonnais podařilo - již potřetí v řadě - zvítězit v ligovém utkání, posunul by se po dvanáctém kole do čela francouzské nejvyšší soutěže. Po ztrátě bodů se sestupem ohroženým Sochaux mu však připadla až třetí pozice. Naproti tomu FCS neprohrálo již podruhé v řadě, ze sestupového pásma mu to však přesto nepomohlo. Od sedmnáctého Évianu ho nicméně dělí již pouze horší skóre.

Do utkání vstoupili překvapivě o něco aktivněji domácí fotbalisté. Na první vážnější příležitost si však diváci museli počkat až do dvacáté minuty. Z dravého průniku Ryada Boudebouze se však nakonec nic nebezpečnějšího neurodilo. O tři minuty později již však vše bylo jinak.

Znovuzrozený Steed Malbranque se postavil k přímému kopu a míč z pětatřiceti metrů poslal přímo k Maximu Gonalonsovi. Mladý záložník lyonského výběru neváhal a balon jednoduše usměrnil do sítě - 0:1.

Hostující výběr mohl své vedení navýšit ještě v průběhu první pětačtyřicetiminutovky. Simon Pouplin v bráně Sochaux si však s nepříliš výrazným průnikem a následnou střelou mladého Alexandra Lacazetteho nakonec poradil. A domácí gólman byl v záři reflektorů i v druhém poločase.

Nejdříve si poradil s ranou Rachida Ghezzala, následně si vysloužil potlesk tribun za skvělý zákrok proti Lisandrovi. Pouplin totiž v 54. minutě fantasticky vyrazil Lisandrův pokus z bezprostřední blízkosti na rohový kop. V následujících minutách se však stále více dostávali do zakončení rovněž domácí borci.

Nejdříve nebezpečně střílel Abdoul Camara, posléze hlavičkoval Sloan Privat. S oběma pokusy si však Vercourtre ještě dokázal poradit. Pokořen byl až v 70. minutě. Boudebouz skvěle uvolnil Sloana Privata, ten se zbavil dotěrného Milana Biševaće a napálil balon přímo do sítě - 1:1.

Hostující borci se na nenadálý stav pokoušeli zareagovat, nicméně Sochaux několikrát, především proti Lisandrovi, podržel gólman Pouplin, a svému mužstvu tak zajistil z dnešního zápasu alespoň bod.

Více informací k zápasu

FC Lorient - Girondins Bordeaux 0:4

11.11.2012 17:00

Góly: 19. Jussiê, 33. Ludovic Obraniak, 53. Henri Saivet, 58. Yoan Gouffran

Bordeaux má za sebou možná jeden z nejdůležitějších a nejúspěšnějších týdnů sezony. Po ligovém vítězství nad Toulouse a výhře v Evropské lize proti Marítimu si tým Francise Gillota doslova smlsl na Lorientu a posunul se na dostřel evropským soutěžím.

Vítězství nad Toulouse z minulého kola přitom bylo teprve tím čtvrtým v letošní sezoně, navíc přišlo po sérii tří neúspěšných klání. Následně si francouzský celek vedl obstojně i na evropském poli, doma porazil portugalské Marítimo a ve skupině D se posunul na druhou pozici. Po dnešní demolici na hřišti Lorientu pak přišel i skok v tabulce - z šesté příčky nyní Girondins ztrácí na vedoucí Marseille pouze dva body.

Naproti tomu oranžoví se po velice nadějném vstupu do nového ročníku začínají propadat tabulkou hloub a hloub. Prohráli podruhé v řadě, na ligové vítězství čekají již od poloviny září. V tabulce jim tak patří až dvanáctá příčka.

Hned svou první příležitost přetavili hostující borci v úvodní branku. V 18. minutě si domácí obrana nedokázala poradit s rohovým kopem Ludovica Obraniaka, míč propadl až k Jussiemu a brazilský ofenzivní záložník se již nemýlil - 0:1.

Bordeaux bylo viditelně lepším týmem, zato Lorient brzká inkasovaná branka očividně zaskočila. Do zakončení se po centru Benoita Tremoulinase prodral také nadějný Henri Saivet, nicméně hlavou těsně minul. Na druhou branku v domácí síti jsme si tak museli počkat do 33. minuty. Rychlý protiútok nakonec zakončoval aktivní Obraniak. Na pravé straně Marc Planus uvolnil Jussieho, jehož nahrávka našla na zadní tyči právě polského reprezentanta - 0:2.

Bordeaux šlo do šaten téměř s tříbrankovým náskokem. Krátce před poločasovým hvizdem rozhodčího si totiž všichni domácí příznivci mohli oddechnout, když Lamine Koné vykopával ránu Yoanna Gourcuffa z brankové čáry. Na třetí branku však Bordeaux nenechalo nikoho dlouho čekat.

A i u ní byl záložník Ludovic Obraniak. Byl to opět on, který poslal rohový kop přímo k Henrimu Saivetovi, jenž předskočil bránícího Pedrinha a usměrnil svou hlavičku v 52. minutě do sítě - 0:3.

4:0 to bylo o pět minut později. Jussie chytře prodloužil nahrávku Saiveta na nabíhajícího Yoana Gouffrana. Ten si rychle postrčil míč do vápna a následně se ani on se svým zakončením nemýlil.

Domácí výběr si málem připsal alespoň gól útěchy, v závěrečných minutách vyslal skvělý volej na Carrassovu branku Kévin Monnet-Paquet, nicméně gólman hostujícího mužstva balon senzačně lapil a nedovolil tak, aby mu Monnet-Paquet pokazil letošní šesté čisté konto v Ligue 1.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - OGC Nice 2:2

11.11.2012 14:00

Góly: 40. André Ayew, 68. Mathieu Valbuena - 51. Darío Cvitanich, 88. Fabrice Abriel

Měla k dispozici pokutový kop, dvakrát byla dokonce ve vedení, nakonec však Marseille bere z utkání proti Nice pouze bod. Hostům zachránil remízu až minutu před koncem záložník Fabrice Abriel.

Týmu Élieho Baupa se momentálně příliš nedaří, z posledních pěti ligových zápasů zvítězil pouze jednou. I přesto mu však momentálně - alespoň do nočního utkání druhého Paris Saint-Germain - patří první pozice v tabulce. Naproti tomu Nice navázalo na vítězství nad Nancy a díky získanému bodu se v tabulce posunulo o dvě příčky výš.

Domácí celek, jasný favorit dnešního utkání, vstoupil do zápasu přeci jen o něco aktivněji než jeho soupeř. Již po šesti minutách hry se v nadějné pozici objevil Morgan Amalfitano, jenž centroval lépe postavenému Benoitu Cheyrouovi. Středopolař Marseille však svou hlavičku usměrnil pouze těsně vedle levé tyče.

Zhruba po půl hodině hry se domácímu mužstvu naskytla vynikající příležitost k úvodní brance. Bránící Kévin Gomis totiž v pokutovém území fauloval aktivního Amalfitana a rozhodčí nařídil pokutový kop. K němu se ve 28. minutě postavil Mathieu Valbuena, gólman David Ospina však směr střely vytušil a míč vyboxoval do bezpečí.

Olympique se však přeci jen dočkal úvodní branky, a to ještě v prvním poločase. Zhruba po deseti minutách dal Valbuena zapomenout na svou neproměněnou penaltu, když poslal do vápna skvělý centr, jenž přesně našel volného Andrého Ayewa. Ghanský útočník poslal svou hlavičku za bezmocného Ospinu - 1:0.

Svůj ofenzivní um však ještě před poločasovým hvizdem ukázalo i hostující mužstvo. V samém konci úvodního dějství si musel Steve Mandanda poradit s nebezpečným přímým kopem Daria Cvitaniche. Ten samý hráč se však nakonec svého slavného okamžiku dočkal zkraje druhého poločasu: argentinský útočník zužitkoval centr Valentina Eysserica - 1:1.

Zhruba po hodině hry se OGC dokonce radovalo z vedoucí branky: do sítě zapadl přímý volný kop Valentina Eysserica. Nicméně rozhodčí branku neuznal pro ofsajdové postavení Cvitaniche, jenž údajně bránil ve výhledu domácímu gólmanovi. Žádný obdobný problém nemuseli v 68. minutě řešit hráči domácí Marseille. Na centr Jérémyho Morela si nejlépe naskočil André Ayew, jeho hlavička tentokrát skončila na břevně. Ke štěstí domácích se však k míči nejrychleji prodral Mathieu Valbuena, jenž ho bezmyšlenkovitě napálil do sítě - 2:1.

André Ayew nadále zůstával jedním z nejaktivnějších domácích fotbalistů. Jeho rána z pětadvaceti metrů Ospinu pořádně vylekala, nakonec si s ní však poradil. A právě tento zákrok se nakonec ukázal jako jeden z těch klíčových: následně se totiž míče ujal Alexy Bosetti, ten se zbavil strážícího Roda Fanniho a následně poslal parádní centr na Fabrice Abriela. A právě bývalý záložník Marseille svým volejem zasadil v 89. minutě bývalému zaměstnavateli remízový hřebíček do rakve - 2:2.

Více informací k zápasu

SC Bastia - Valenciennes FC 2:3

10.11.2012 20:00

Góly: 40. Anthony Modeste (pen.), 63. Julian Palmieri - 32. Foued Kadir, 78. Foued Kadir, 81. Mathieu Dossevi

Bastia dnes v domácím utkání s Valenciennes vedla, ale ve výborné formě hrající hosté udeřili brankami Kadira a Dosseviho v rozmezí pouhých tří minut, a odvážejí si tak domů na sever další cenné tři body.

Zatímco nováček tak po porážce 2:5 v Lyonu zažívá další zklamání, Valenciennes se posunulo už na výborné čtvrté místo, když vyhrálo potřetí z posledních čtyř pokusů. Bastia sice utkání na začátku ovládala, ale Les Athéniens její útočnou smršť přežili a sami se dostali krátce po půlhodině do vedení prostřednictvím Foueda Kadira. Poločasové skóre určoval v 39. minutě vyrovnávací penaltou Anthony Modeste.

Po obrátce se do vedení dostali také domácí zásluhou Juliana Palmieriho, jehož branka z 61. minuty byla nicméně vymazána o čtvrthodinu později. Podruhé v zápase se totiž prosadil muž zápasu Kadir, který nejprve vyrovnával sám, a o chvíli později si připsal asistenci na vítězný gól Dosseviho.

Gólman hostů Nicolas Penneteau si rozhodně nemohl stěžovat na pomalý začátek; střelu Floriana Thauvina ještě skvělým zásahem zlikvidoval, ale proti ráně Wahbi Khazriho na vzdálenější tyč už mu musela pomoct branková konstrukce. Na druhé straně se musel předvést i jeho kolega Macedo Novaes, který vyrážel Dosseviho střelu konečky prstů.

První gól padl ve 31. minutě po vynikajícím brejku hostů, který vedl Grégory Pujol a zakončoval přesnou střelou alžírský reprezentant Kadir. Po pouhých osmi minutách si však obránce Gil vyšlápl ve vápně na Khazriho, a Modeste nedal z nařízené penalty Penneteauovi sebemenší šanci.

Domácí byli i po poločase lepším týmem, což se projevilo i ve skóre - Modesteho ještě hostující gólman vychytal, ale na Palmieriho jistou střelu po Maoulidově přihrávce už nedosáhl. Jenže po této brance přenechala Bastia aktivitu soupeři, příliš se stáhla a nakonec za to musela pykat. Carlos Sanchéz se ještě přes pozorného Novaese neprosadil...

...Kadir o několik minut později však už ano, když zpoza vápna krásně zakroutil míč do vinglu. Do šance mu nabil Dossevi, a oba záložníci si chvíli poté vyměnili role - v 79. minutě to byl Kadir, jehož fantastický centr našel Dosseviho, a Moraes neměl proti jeho střele nárok.

Více informací k zápasu

Stade Reims - Évian Thonon Gaillard 1:2

10.11.2012 20:00

Góly: 73. Cédric Cambon (vl.) - 18. Kévin Bérigaud, 53. Youssef Adnane

Évian Thonon Gaillard zavzpomínal na poslední vzájemný zápas s Remeší z roku 2011, ve kterém zvítězil 2:1 a postoupil díky němu do Ligue 1, a stejným poměrem soupeře porazil i tentokrát. Hosté tak konečně uspěli po třech porážkách v řadě a dostali se mimo sestupové pásmo.

Domácí si sice vytvořili první šanci zápasu díky Sigorinovi, tu mu ovšem zlikvidoval Laquait, poté už si ale první dějství užívali jen a jen hosté. Nejprve se po Bérigaudově centru procpal k míči Govou, následný střelecký pokus však poprvé polapil Agassa.

Remešský gólman musel být ve středu jen o chvilku později, když Angoula vyslal do dobré pozice Bérigauda, ten mu však tváří v tvář neuspěl. Bérigaud nakonec načal účet v 18. minutě. Govou vyzkoušel štěstí a vypálil, odražený balón se pak dostal k hostujícímu útočníkovi, jenž pohodlně zakončil.

Fauvergue se sice snažil vyrovnat, jenže se svým pokusem na Laquaita ani on nepochodil. Évian navýšil náskok osm minut po přestávce, jakmile Govou vyslal do sprintu svou přihrávkou jistého Adnaneho a ten šajtlí zacílil za záda Agassy. Bérigaud pak ovšem lobem neskóroval.

Na Stade Auguste-Delaune se už skóre jen kosmeticky upravilo osmnáct minut před koncem, když se Remeši podařilo snížit. Dopomohla jí k tomu vlastní trefa Cambona, toho střelce, který v roce 2011 vsítil do její sítě rozhodující gól, když si srazil za záda Laquaita Fortesovu střelu.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - AC Ajaccio 2:4

10.11.2012 20:00

Góly: 4. Anthony Lippini (vl.), 72. Aymen Abdennour - 15. Frédéric Sammaritano, 34. Chahir Belghazouani, 67. Sigamary Diarra, 90+3. Chahir Belghazouani

Toulouse mohlo dnes zaútočit na první místo, ale po překvapivé domácí porážce s Ajacciem se místo toho propadlo hlouběji do středu tabulky. Hrdinou utkání se stal Chahir Belghazouani, autor dvou branek Korsičanů.

Domácí kouč Alain Casanova žádal od hráčů odpověď na prohraný zápas v Bordeaux a radovat se mohl už po čtyřech minutách, kdy si míč do vlastní sítě srazil Anthony Lippini; góly Sammaritana a Belghazouaniho však znamenaly poločasové vedení outsidera. Na 1:3 zvyšoval po obrátce Sigamary Diarra, a přestože Aymen Abdennour dokázal vykřesat naději, Belghazouaniho druhý gól ji definitivně pohřbil.

Ideální start do utkání v podání Toulouse zajistil nešťastník Lippini, který poslal Didotův centr za záda vlastního gólmana. Les Violets si však vedení dlouho neužili a o 11 minut později už bylo vyrovnáno - Ali Ahamada sice vyrazil Eduardovu střelu, ale pouze do cesty číhajícímu Sammaritanovi, který se z dorážky nemýlil.

Ahamada sice potom pěkným zákrokem vyrazil střelu Belghazouaniho, ale napodruhé se proti témuž hráči dopustil pořádné hrubky - krátce po půlhodině hry totiž nebyl schopný zakopnout míč do bezpečí, a franczouský mládežnický reprezentant takovou nečekanou šancí samozřejmě nepohrdl.

Toulouse se snažilo vyrovnat ještě před půlí prostřednictím Wissama Ben Yeddera, jehož dobrý volej musel blokovat Yoann Poulard, a v této snaze po pauze pokračovali Didot a Franck Tabanou; Ochoa byl však bezchybný. Naopak na druhé straně se opět předvedl ďábelský Belghazouani, který vybídl Diarru k jednoduchému zakončení, a bylo to už o dvě branky.

V 72. minutě pak sice Abdennour ideálně využil zmatků v Ochoově pokutovém území a stáhl náskok hostů na jediný gól, ale závěr zápasu patřil opět Belghazouanimu, který převzal přihrávku od Ricarda Fatyho a prostřelil bezmocného Ahamadu počtvrté.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - ES Troyes 2:0

10.11.2012 20:00

Góly: 46. Renaud Cohade, 89. Pierre-Emerick Aubameyang

Saint-Étienne v rutinním zápase porazilo doma Troyes a vyšplhalo už na pozice zajišťující Ligu mistrů! Tradiční klub je momentálně třetí společně s Lyonem a Valenciennes, přičemž vedoucí duo PSG - Marseille je vzdáleno jediný bod.

Troyes je oproti tomu stále předposlední, a tak se dalo čekat, že dnes diváci na Geoffroy Guichard uvidí zápas v domácí režii. Nováček se sice ještě první poločas ubránil, ale prakticky ihned po znovuzahájení poslal favorita do vedení Renaud Cohade. Výsledek pak dvě minuty před koncem ještě pojišťoval Aubameyang.

Les Verts do zápasu vtrhli ofenzivně a Brandaově střele chyběly decimetry. Troyes odpovědělo nepříjemnou přízemní střelou Fabiena Camuse, kterého ke skórování vyzval Mounir Obbadi; ani tento pokus však příslušného brankáře nakonec nezaměstnal.

Jinak se celou první půli hrálo podle zelených not - jenže ne a ne se trefit. Nepovedlo se to ani napodruhé Brandaovi, ani Hamoumovi, který deset minut před přestávkou trefil břevno. A tak si museli fanoušci počkat do 46. minuty, kdy se k míči dostal Jonathan Brison a poslal centr na Cohadeho. Letní posila ASSE se následně prohnala přes Rincóna a vyslala na bránu suverénní střelu, na kterou Yohan Thuram-Ulien odpovědět nedokázal.

Cohadeho vstřelený gól povzbudil a byl hodně viditelnou postavou i nadále; jeho střelecký pokus z 65. minuty po Hamoumově přihrávce musel likvidovat pozorný Thuram-Ulien. ASSE pokračovalo i nadále v tlaku a zahrozilo spoluprací Hamoumy s Gradelem, ale bezúspěšně.

Bylo mimořádně nepravděpodobné, že by se Troyes dostalo k vyrovnání, ale diváci si přesto oddechli, když těsně před koncem pojistil vedení Aubameyang. Gabonský střelec se dostal k míči po akci Faouziho Ghoulama a první střelu sice ještě opřel do skvělého Thuram-Uliena, ale z následné dorážky už se nemýlil.

Více informací k zápasu

Lille OSC - Stade Brestois 1:0

10.11.2012 17:00

Góly: 45. Salomon Kalou

Ani na sedmý pokus se nepodařilo fotbalistům Brestu získat venku alespoň nějaký ten bod a stejně jako v předchozích šesti případech odjížděli domu poraženi. Lille si naopak díky zásahu Salomona Kaloua napravili po debaklu na Bayernu reputaci.

Domácí vstoupili do zápasu o dost lépe, gólman Thébaux musel likvidovat Martinův pokus, ve 12. minutě si na něj vyšlápl poprvé také Kalou, ale rovněž neuspěl. Kalou se dostal v první půli k šanci ještě jednou, jenže ani v tomhle případě po Balmontově centru nebyl úspěšný.

Nakonec se útočník Pobřeží Slonoviny trefil v závěru první půle, kdy jeho branka zároveň rozhodla o konečném vítězství Dog. Payet ho svým pasem krásně vybídl a Kalou neměl problém zacílit. Brest si jinak v první pětačtyřicetiminutovce nevytvořil zhola nic.

Až po přestávce hosté dokázali výraznějším způsobem zahrozit a byl u toho český záložník Mario Lička, který na hřiště přišel ve 48. minutě a který svou střelou z halfvoleje dobře prověřil připravenost Landreaua. V 68. minutě byl v ráži Touré a Lille opět potřebovalo pomoc svého brankáře.

Následně se odpískání pokutového kopu dožadoval domácí Payet, sudí Cailleux mu ovšem nevyhověl a jasně naznačil, že se jeho souboj odehrál v rámci fotbalových pravidel. Závěrečné minuty nebyly nijak hektické, SB29 se prostě nezmohl na nic, co by mohlo nějak změnit nepříznivé skóre.

Více informací k zápasu

AS Nancy-Lorraine - Stade Rennes 1:3

09.11.2012 20:45

Góly: 50. Simon Zenke - 21. Mevlüt Erdinç, 74. Romain Alessandrini, 84. Jonathan Pitroipa

Rennes v páteční předehrávce dvanáctého kola potvrdilo svojí formu a zvítězilo na hřišti Nancy 3:1, čímž se alespoň dočasně posunulo na pátou pozici a soupeře naopak odsoudilo k tomu, že minimálně další týden stráví na chvostu tabulky. Průběh zápasu ale jednoznačný rozhodně nebyl...

Domácí totiž začali aktivněji a měli i první šanci, Haïdara z levé strany pěkně nacentroval a číhajícímu Mollovi zabránil ve skórování na poslední chvíli Boye. Jak to už tak bývá, hosté naopak ze své první vážnější akce udeřili. I v jejich případě se jednalo o akci z levé strany, odkud Mavinga nacentroval na vzdálenější tyč, kde se uvolnil Erdinç a hlavičkou překonal Assembého - 0:1.

Turecký střelec zaměstnával obranu lotrinského celku i nadále, jednou byl ale na poslední chvíli zablokován a ani druhý pokus se s úspěchem nesetkal. I tak ale jeho tým odcházel do kabin s jednogólovým náskokem.

Po změně stran ho ale udržel jen necelých pět minut, to se totiž k míči dostal Zenke, poradil si s bránícím Kanou-Biyikem a následně zakončil přesně k levé tyči - 1:1. Obě mužstva otevřela hru a bylo na se co dívat, v jedné minutě pálil těsně vedle hostující Alessandrini a na druhé straně musel Pitroipa vykopávat míč z čáry po hlavičce Ayassého.

Bylo to ale Rennes, kdo utkání rozhodl ve svůj prospěch, ve čtyřiasedmdesáté minutě se po standardce Theophila-Catherina pěkně z voleje trefil Alessandrini - 1:2. Nancy se ale nevzdalo a mohlo vyrovnat, zvlášť když Boye v pokutovém území složil Zenkeho a domácí kopali penaltu, Alo'o Efolou ale ztroskotal na zákroku Costila a šest minut před koncem bylo rozhodnuto. Haïdara chyboval a toho využil Pitroipa, který vyzrál na Assembého a následně do prázdné branky pečetil konečný výsledek 1:3.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Paris Saint-Germain1265118:823
2.Olympique Marseille1172216:1023
3.Olympique Lyon1164120:1122
4.AS Saint-Étienne1263321:821
5.Valenciennes FC1263326:1421
6.Girondins Bordeaux1256117:1021
7.Lille OSC1255216:1220
8.Toulouse FC1254320:1519
9.Stade Rennes1261516:1519
10.AC Ajaccio1244414:1716
11.Stade Reims1243513:1115
12.FC Lorient1236319:2515
13.SC Bastia1242619:2914
14.Montpellier HSC1234517:1713
15.OGC Nice1227317:1913
16.Stade Brestois1241711:1813
17.Évian Thonon Gaillard1232713:2011
18.FC Sochaux1232712:1911
19.ES Troyes1214711:227
20.AS Nancy-Lorraine121295:215

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (64)

Přidat komentář
smazaný uživatel
Reagovat
ryzskej

Lahoda

Reagovat
didosh

parádní gol

Reagovat
Godwinson

Erdinc asi kompletně změnil vizáž.

Reagovat
Godwinson

Hoarau bude po sezóně volný, to jsem zvědav, kde skončí. O Sissoka prý stojí Juventus, takže tam se bojím velkého zklamání a to toho, že tam opravdu půjde.

Reagovat
smazaný uživatel

O Sissoka už stálo i AS a nešel tam nakonec. A pro Hoaraua nevím, jestli bude ve Francii místo v nějakém solidním klubu. Montpellieru by celkem vytrhl trn z paty, ale vsadím spodky, že tam nepůjde

Reagovat
smazaný uživatel

aby Hoarau neskoncil nakoniec v Turecku, ved zaujem tam bol...

Reagovat
Godwinson

Těžko říct, pro něj by byla ideální Anglie, je asi slušně pravděpodobné, že ho někdo odtamtud osloví. Nebo třeba Bordeaux, které nakupovat moc nemůže a tohle by byl hráč zadarmo (otázka plat). Do Montpellieru určitě ne, kdo by chtěl z L1 do L2 :)

Reagovat
smazaný uživatel

Tak kdyby ho koupili už v lednu, tak snad by nespadli ...ale zájem o něj podle mě bude velký, kvalitní hráč zadarmo, půjde na dračku...

Reagovat
Godwinson

Jsem si poměrně jist, že ze současného Montpellieru se v lednu bude pouze odcházet.

Reagovat
smazaný uživatel

já bych ho rad do Lyonu(Sissoka) ale akurat kupili Mvuembu, takze jedine ak by sa predal Gonalons(co je mozne, lebo JMA chce znova predavat a setrit) ale dufam ze ktomu nedojde, a ak by ano tak aby dosiel Moussa

Reagovat
smazaný uživatel

Gonalons snad ne, jsou tam jiní adepti na odchod.

Reagovat
Le Gunner

Gonalonse si dokážu představit v LFC, kdyby nekoupili Nuriho.

Reagovat
Yanek

V Juve je plno.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten komentář pod nadpisem: Lille potvrdilo velmi dobrou formu .... Dostat v předchozím zápase 6 gólů je velmi dobrá forma??

Reagovat
Godwinson

Je to trochu špatně napsané, ono potvrzovat dobrou formu domácím vítězstvím nad Brestem 1:0 je taky něco, ale tak ... současné Lille si nemůže vyskakovat :)

Reagovat
SqueeZy

Čekal jsem spíš remízu, že se tak rychle neoklepou... Měli Brest šance?

Reagovat
Godwinson

Kdo by měl Bastiu nebo Remeš, může se podělit. Docela bych se podíval.

Reagovat
Godwinson

Ajaccio, to se poseru.

Reagovat
smazaný uživatel

Neuděláš nic... Ale dneska jsme si to zasloužili...

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
smazaný uživatel

Lille

Reagovat
Langi

už by se zas mohli zklidnit zrovna dneska sem Brestu věřil, že dají aspon bod

Reagovat
Israha

Toulouse dobře V Ligue 1 se opravdu může stát cokoliv...

Reagovat
Israha

Ayew mladší v základu, výborně. Dnes by to mohly být pohodové tři body...

Reagovat
Israha

Že jsem nedržel hubu...

Reagovat
Godwinson

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
.13

Reagovat
Langi

Reagovat
smazaný uživatel

Typický Lyon letos, na 10 minut přestane hrát a je z toho gól. ...Šance byly, proto se musí dát hlavně víc jak jedna branka, bo si vážně nepamatuju, kdy jsme udrželi čisté konto.

Reagovat
Godwinson

Takže ... a večer čekám, že PSG krutě rozstřílí Montpellier, zhruba 0:5

Reagovat
smazaný uživatel

aby to nebolo na opak, PSG je zavisle na Ibrovi a ten hrat nebude...

Reagovat
Pospovič

jaj

Reagovat
Langi

Kurva prace, zrovna kdyz sme mohli jit do cela, po Evianu dalsi uplne zbytecna ztrata...chce to vic nez branit 1:0

Reagovat
Godwinson

Ty krávo

Jourdren - Jeunechamp, Congré, El Kaoutari, Bédimo - Saihi, Estrada - Cabella, Belhanda, Camara - Charbonnier

Reagovat
Godwinson

To je tak mimořádně zmrdskej klub to PSG, až mě z toho bolí u srdce při tom sledování.

Reagovat
Godwinson

Sakho červená, táhni debile

Reagovat
Langi

teď do nich...Montpellier dneska musí za 3 body

Reagovat
Godwinson

Docela se bojím, že to projedou i proti deseti, jak tak koukám

Reagovat
smazaný uživatel

Už se tam mydlí

Reagovat
Godwinson

Největší tele dá gól Jak příznačné pro letošní Montpellier.

Reagovat
Langi

Mother of god

Reagovat
smazaný uživatel

Maxwell

Reagovat
Godwinson

Proč šel Jeunechamp dolů? :( Jedinej hráč schopnej poslat Pařížana ze hřiště.

Reagovat
Godwinson

Největší problém Montpellieru je na lavičce, málo platné, viz domingo. Protože Charbonnier je jako hráč vynikající a nástupce Girouda je ideální, za ním je geniální Cabella, Belhanda a Mounier. To je obrovská síla. Je to L1, takže stát se může vše, ale i přes to podělané léto je podle mě největší brzdou Girard.

Reagovat
Godwinson

CABELLAAAAA ... génius

Reagovat
Langi

ještě jeden

Reagovat
Godwinson

Teď je to slušně na jednu bránu, tlak, obrovská převaha.

Reagovat
Godwinson

Belhanda

Reagovat
Langi

Belhanda vole proč??

Reagovat
Godwinson

Neskutečně směšná červená, škoda slov

Reagovat
Langi

o co šlo??

Reagovat
Godwinson

Volejbalovej blok ve středu hřiště, prostě Belhanda.

Reagovat
Langi

taková blbost...at to skončí aspon remízou

Reagovat
Godwinson

A stáhne Charbonniera ..

Reagovat
Godwinson

Dnes jsem si po dlouhé době udělal fotbalovej den a zase mě to dlouho nenapadne, sledovat to jen občas a to ještě pouze výsledky na livesportu je přínosnější. Každopádně jsem rád, že v Cabellovi jsem se nespletl, to je úžasnej hráč a z 50% dělá letošní Montpellier (druhá půlka je Stambouliho), bez nich by byl Montpellier ve strašných sračkách.

Reagovat
Godwinson

A ještě je tedy škoda, že když už to s obrodou Montpellieru vypadá nadějně, posere to největší megastar týmu, velký Belhanda, naprosto neskutečným kiksem.

Reagovat
smazaný uživatel

Drzi si i v letosni sezone svuj standart?

Reagovat
Kenneth

Vyrovnanost

Reagovat
Langi

Manažer Newcastlu Alan Pardew se podle listu Daily Mail v zimě znovu pokusí získat Mathieua Debuchyho. Na obránce Lille má údajně připraveno pět milionů liber.

nedaj si pokoj a nedaj, ale jen ať i v Lille poznají za jaký ceny se z Francie odchází

Reagovat
smazaný uživatel

Tak končí mu smlouva myslím, takže 5 milionů liber je adekvátních podle mě.

Reagovat
Langi

no já nevim teda, na transfermarktu píšou něco jinýho...Contract until: 30.06.2015...cenu má podle mě přes 10 ME, Newcastle nabízej nějakejch 6,5 což je celkem úlet...

Reagovat
smazaný uživatel

2015? Tak je to možné, já fakt nevím, v tom případě to je trochu méně

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele