Ligue 1 souhrn - 11. kolo

20.10.2007, 22:36, aktualizováno 21.10.2007, 23:33
Komentáře a souhrny
Olympique Lyon už dávno zapomněl na nevydařený úvod sezóny a dál válcuje Francii, tentokrát si poradil s trápícím se Monakem. Osamostatnil se v čele - Nancy totiž jen remizovalo se Sochaux. Strasbourg uhrál cenný bod s Bordeaux, PSG hrálo bez branek ve Valenciennes, zabrala Marseille, když porazila Lens. Hvězdou kola je polský útočník Ireneusz Jelen - ani ne za 20 minut nastřílel hattrick a pomohl Auxerre k divoké výhře 5:3 nad Lorientem.
Olympique Nice - FC Metz 3:1
Branky: 11. Bakari Koné, 58. Bakari Koné (pen.), 65. Cedric Kante - 69. Cedric Barbosa
Povinné tři body proti posledním Métám získali fotbalisté Nice. Za domácí tým zaznamenal dvě branky Bakari Kone. Jedinou trefu hostí zaznamenal Cedric Barbosa, který však nakonec utkání kvůli dvěma žlutým kartám nedohrál.

Kone otevřel skóre už v jedenácté minutě. Kante centroval, hostující obránce Bassong zaváhal a domácí útočník následně propálil brankáře Maricheze. Hosté odpověděli hlavičkou Cissého, kterou pokryl Letizi, domácí Laslandes pak v závěru poločasu napálil břevno. Nice však stále mělo převahu a po změně stran zaslouženě své vedení pojistilo. Barbosa fauloval v pokutovém území Edersona a z následné penalty se podruhé trefil Kone. O majiteli tří bodu bylo definitivně rozhodnuto v 65. minutě, když Kante poslal do sítě přímý kop Hellebuycka. Poté přišly chvíle hostujícího Barbosy. Ten nejdřív zaujal efektními nůžkami, které skončily gólem, v závěru však dostal druhou žlutou kartu a zápas nedohrál.
více informací
Stade Rennes - Le Mans UC 72 3:0
Branky: 11. Mickael Pagis, 53. Sylvain Wiltord, 90. Julian Esteban
Souboj dvou týmů, které mohou být s dosavdaními výkony spokojeny viděli diváci v Rennes. Tam zavítalo Le Mans a čekala se hodně vyrovnaná bitva. Mírným favoritem sice byli domácí, ale jejich výhra o tři branky se asi nečekala.

Již ve druhé minutě vytvořil Olivier Sorlin spolu s Jerome Leroyem šanci pro Wiltorda, ovšem ten svůj volej namířil mimo. Domácí neproměněná šance nemrzela dlouho. Byl to opět Leroy, kdo nahrával a tentokrát se Pagis nemílil a nedal Yoannu Pelemu šanci. Le Mans o čtvrt hodiny později málem vyrovanalo. Gervinhova střela byla stražena na roh, po kterém se k hlavičce dostal Gregory Cerdan, ale Patrice Luzy předvedl důležitý zákrok. Nakonec to byli domácí, kdo vstřelil druhý gól zápasu. Ve dvaapadesáté minutě Leroy znovu dobře zapracoval a Sylvain Wiltord zvýšil na 2:0. V samém závěru zápasu ještě skóroval Esteban. Rennes porazilo Le Mans 3:0.
více informací
Racing Strasbourg - Girondins Bordeaux 1:1
Branky: 15. Kevin Gameiro - 62. David Bellion
Souboj týmů z horní poloviny tabulky sliboval pěknou podívanou. Bordeaux, které prohrálo svůj poslední zápas před reprezentační přestávkou doufalo, že si spraví chuť na Racing Strasbourg. Domácí ovšem hostům vypálili rybník už v 15. minutě, kdy Kevin Gameiro nekompromisně poslal svůj tým do vedení po krásném úniku Moulounguiho po straně. O tři minuty později mohl náskok domácích po standardní situaci ještě zvýšit Renaud Cohade, ale brankář hostí Rame zachránil svůj tým od další brankové pohromy. Svoji největší šanci prvního poločasu spálili hosté ve 33. minutě, kdy svůj "samostatný nájezd" neproměnil Diarra.

Ve druhé půli Bordeaux prokázalo, že se jen tak nevzdává a stále zvyšovalo svůj útočný tlak na obranu Štrasburgu, která v 62. minutě nevydržela. Míč do sítě nasměroval David Bellion po nahrávce Diarry. Hosté si dokonce mohli odvést plný bodový zisk, ale vstřelení branky tentokrát zabránilo břevno Cassardovy branky. Týmy se tedy nakonec rozešly smírně, což může být považováno za úspěch spíš na straně Štrasburgu a naopak za zklamaní na straně hostů, kteří si činí ambice na nejvyšší ligové příčky.
více informací
AJ Auxerre - FC Lorient 5:3
Branky: 55. Daniel Niculae, 73. Ireneusz Jelen, 75. Ireneusz Jelen, 82. Daniel Niculae, 90. Ireneusz Jelen - 6. Rafik Saifi, 58. Rafik Saifi, 90. Kemal Bourhani
Trápící se Auxerre našlo svého spasitele. Minimálně pro zápas s Lorientem se jím stal polský útočník Ireneusz Jelen, který nastřílel hattrick. Na hřišti přitom pobýval jako střídající hráč až od dvaasedmdesáté minuty utkání.

Domácí v zápase dvakrát prohrávali. Poprvé už v šesté minutě, když hrubku Tamase pohodlně potrestal hlavičkující Saifi. Niculae vyrovnal už za pět minut, ale rozhodčí viděl hraní rukou. Niculae se dočkal až po přestávce, když vystihl nepřesnou přihrávku Jallota a následně prostřelil Audarda. Jenže pak se znovu hlavou prosadil Saifi a z domácími to znovu vypadalo špatně. Pak se dostal na hřiště Jelen a během necelé dvou minut dvakrát skóroval, podruhé mu palebnou pozici připravil Kahlenberg. V 82. minutě už to s Auxerre vypadalo dobře – Niculae krásným volejem podruhé v zápase skóroval. Zápas však patřil Ireneuszovi Jelenovi, který po přihrávce Oliecha dokončil hattrick. Orient ještě snížil Bourhanim, pro nějž to byla první ligová branka.
více informací
Toulouse FC - AS Saint-Etienne 0:2
Branky: 30. Bafetimbi Gomis, 36. Bafetimbi Gomis
Dva góly Bafetimbiho Gomise zařídili Saint Etienne tři body proti Toulouse, které dohrávalo domácí sobotní zápas o deseti mužích. Prohra hodně bolela hlavně kouče Elie Baupa, který Saint Etienne v minulé sezóně trénoval.

Domácí začali na svém Stadium Municipal lépe. Hlavička Fode Mansareho mířila do sítě, ale z brankové čáry míč na poslední chvíli odklidil hostující bek Geoffrey Dernis. Neproměněná šance z osmé minuty Toulouse mrzela po půlhodině hry. Po akci Dernise a Pascala Feindouna se do snadné pozice dostal Gormis a beze zbytku ji využil. Toulouse se rychle oklepalo a málem ihned vyrovnalo, ale Gignac zamířil těsně vedle. V šestatřicáté minutě to již bylo o dvě branky. Araujo Ilan pálil z hranice šestnáctky, míč se od bránících hráčů dostal ke Gomisovi, který dalším snadým gólem zvýšil na 2:0. A když se před poločasem ještě vykartoval Batlles, bylo o osudu zápasu rozhodnuto.

Druhou půli hráči Toulouse nevypustili, ale za svoji snahu nakonec odměněni nebyli. Se Saint Etienne prohrálo Toulouse doma 0:2.
více informací
Stade Caen - Olympique Lille 1:0
Branky: 60. Gregory Tafforeau (vl.)
Caen navázalo na dobrou formu zpřed reprezentační přestávky a porazilo nejtěsnějším rozdílem Lille. Nováček se díky sedmi bodům z tří posledních zápasů vyškrábal pryč ze sestupové zóny. Lille po čtyřech remízách poprvé prohrálo venku.

K vidění byl velmi vyrovnaný zápas. První šanci měli domácí, Gouffranův pokus zdálky v páté minutě gólmana Sylvu nepřekvapil. Hosté v první půli zahrozili jen jednou, na levé straně zakombinovali Bastos a Tafforeau a druhý jmenovaný akci zakončil střelou do boční sítě. Šťastný gól mohli hosté dát v 51. minutě, kdy Bastos přímo z rohu trefil spojnici tyče a břevna. Minutu nato zahrozili domácí, Nivet vyslal na zteč Mazureho, toho ale skvěle vychytal Sylva. Přesně po hodině hry padl první a také jediný gól zápasu. Florentinův roh přinesl zmatek ve vápně, následně centroval Mazure a nešťastník Tafforeau srazil míč za záda vlastního brankáře. Největší šanci Lille na vyrovnání zahodil hned o čtyři minuty později Mirallas, jenž neuspěl v souboji jeden na jednoho s brankářem Plantem. Caen tak uhájilo cenné vítězství.
více informací
Valenciennes FC - Paris Saint-Germain 0:0
Branky: -
Nevydařený start pařížského velkoklubu Paris Saint Germain do sezóny pokračuje. V zápase s Valenciennes uhrálo PSG pouze bezbrankovou remízu a dál se potácí ve spodní polovině tabulky.

Oba dva týmy měly v sobotu na Stade Nungesser ve Valenciennes pár šancí na protrhnutí bezbrankového stavu, ale nakonec vládly obrany nad útoky. Bezbranková remíza pro Paris Saint Germain nic neřeší. Stále jsou na čtrnáctém místě – o osm míst a šest bodů za svým sobotním soupeřem.

Valenciennes mohlo jít do vedení již v první minutě. Mario Yepes zahrál velice nedůrazně, ale Djamel Belmadi z jeho chyby nedokázal nic vytěžit hlavně proto, že mu v tom zabránil dobrým zákrokem Mickael Landreau. Tým z hlavního města Francie čekal na svoji první šanci osmadvacet minut. Pak Younousse Sankhare vybídnul Amaru Dianeho, ovšem ten o pár decimetrů minul cíl. Do půle ještě mohl skŕovat Marcos Ceara, ale i jemu zkazil radost brankář Valenciennes Nicolas Penneteau.

Ve druhém poločase pokračovali hosté ve spalování šancí. Měli jich o mnoho více než domácí, ale ani jednu nedokázali využít. V sedmapadesáté minutě přihrál Diane Pierre-Alainovi Frauovi, ale střelec PSG vysoko přestřelil. Poté Savidana na druhé straně vychytal Landreau. Do konce zápasu se nikdo trefit prostě nedokázal a Valenciennes tak remizovalo s Paris Saint Germain 0:0.
více informací
Olympique Lyon - AS Monaco 3:1
Branky: 12. Juninho (pen.), 18. Anthony Reveillere, 51. Karim Benzema - 42. Sylvain Monsoreau
Olympique Lyon pokračuje ve svých dobrých výkonech a v jedenáctém kole Ligue 1 porazil trápící se Monako. Pro Lyon to znamená upevnění vedení v tabulce, Monako další porážkou pokračuje v mizérii a již se pomalu dá hovořit o krizi.

Výsledek je pro Olympique také povzbuzením do boje se Stuttgartem v příštím týdnu v rámci milionářské Ligy mistrů. Lyon pocestuje do Německa s vědomím, že pro zachování nadějí na postup musí bezpodmínečně zvítězit a to nebude jednoduché. Monako se tabulkou propadá níž a níž, hlouběji do spodní poloviny tabulky, a prodloužilo svoji sérii prohraných zápasů v řadě na pět.

Šestinásobní šampioni se dostali do vedení už ve dvanácté minutě. Sidney Govou při průniku přepadl přes levého beka hostů Jeremy Berthoda a rozhodčí přes protesty hráčů Monaka nařídil pokutový kop. Brazilský záložník Juninho penaltu bez potíží proměnil a Lyon vedl. O čtyři minuty později to bylo již 2:0. Opět byl v akci Juninho, když přešel přes tři obránce, našel Reveillereho, který překonal Romu v brance Monaka podruhé. Francouský obránce tak vstřelil teprve druhý gól za Lyon. Stade Gerland trochu znejistělo, když čtyři minuty před koncem poločasu snížil na rozdíl jediné branky Monsoreau. Bývalý hráč Lyonu se do sestavy dostal po delší době a trenérovi se za důvěru odvděčil brankou.

Naděje Monaka na remízu po poločase rychle klesly. V osmačtyřicáté minutě Benzema předvedl další ze svých skvělých akcí. Překonal dva bránící hráče Monaka, narazil si s Govouem a levou nohou poslal míč nechytatelně do sítě. Nejlepší kanonýr Ligue 1 tak opět zvýšil náskok na druhého nejlepšího střelce Belliona. Bellion má na svém kontě 7 tref, Benzema je o čtyři branky vpředu. Hvězdný mladík byl nedlouho po své brance střídán Fredem a sklidil postelsk ve stoje.

Lyon vyhrál pátý ze šesti domácích zápasů. Zatím má celkem pětadvacet bodů a minimálně do zítřka, kdy hraje Nancy se Sochaux, je o tři body v čele Ligue 1. Monako je se třinácti body jedenácté.
více informací
AS Nancy-Lorraine - FC Sochaux 1:1
Branky: 26. Carlos Henrique Kim - 56. Mevlut Erding
V utkání týmů z opačných pólů tabulky se zrodila nečekaná remíza. Konečný výsledek utkání vyhovuje víc hostujícímu Sochaux, které se trápí na dně tabulky. Remíza může zachránit trenéra Fredericka Hantze, který měl kvůli špatným výsledkům nůž na krku. Zato druhé Nancy nečekaně ztratilo na domácí půdě.

V úvodu zápasu bylo vidět pár šancí na obou stranách. Ve 24.minutě se Nancy dostalo do první gólové situace, když Berenguer dlouhým centrem našel Youssoufa Hadjiho. Agilní Hadji připravil další šanci pro Issiara Diu, ale jeho pokus zneškodnil brankář Teddy Richert. O dvě minuty později se přesně trefil Carlos Kim, pro něhož to byl letos už šestý ligový zásah. Nancy podle předpokladů vedlo 1:0. V tuto chvíli se domácí bodově vyrovnali vedoucímu Lyonu, navíc měli zápas k dobru. Ve 30.minutě se poprvé hlasitě ozvali hosté, ale Erdingova rána levačkou byla vyražena brankářem Gennarem Braciglianem do tyče.

Ve druhém poločase kontroval za aktivní Sochaux pronikající Erding, kterého Isabey našel přesnou přihrávkou v pokutovém území. Po vyrovnávacím gólu se ještě dostal ke slovu útočník Nancy Dia a na opačné straně zahrozil Moumouni Dagano. Jejich šance ale gólmani zlikvidovali. Na stavu 1:1 se už nic nezměnilo.

Remíza je odpovídajícím výsledkem průběhu zápasu, ve kterém byl lehce aktivnější tým Sochaux, který udělal první krůček k lepším zítřkům - veze domů sice už šestou, ale tentokráte velmi cennou remízu. Nancy i nadále zůstává na čele tabulky za vedoucím Lyonem.
více informací
Olympique Marseille - Racing Lens 1:0
Branky: 74. Boudewijn Zenden
více informací
Tabulka
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.Olympique Lyon1181224:1025
2.AS Nancy-Lorraine1072119:723
3.Stade Rennes1163215:821
4.Girondins Bordeaux1154214:1019
5.Le Mans UC 721161415:1419
6.Valenciennes FC1153313:1218
7.Olympique Nice1152413:1017
8.AS Saint-Etienne1152412:917
9.Racing Strasbourg1144311:816
10.Toulouse FC1042411:1314
11.Olympique Lille1127212:1013
12.AS Monaco1141615:1513
13.FC Lorient1134413:1613
14.Paris Saint-Germain112638:1112
15.AJ Auxerre1140711:2012
16.Stade Caen103258:1211
17.Olympique Marseille112458:1310
18.Racing Lens102355:99
19.FC Sochaux111559:168
20.FC Metz111286:195

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
Shevchenko

Benzema

Reagovat
Slejdy

jj ma fazonu celkem

Reagovat
HOST*

11 zapasu 11 golu hmmm Drsny benzema

Reagovat
HOST*1860

no konecne...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele