11. kolo
20.10.2007 16:15 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Olympique Lyon - AS Monaco 3:1

Olympique Lyon pokračuje ve svých dobrých výkonech a v jedenáctém kole Ligue 1 porazil trápící se Monako. Pro Lyon to znamená upevnění vedení v tabulce, Monako další porážkou pokračuje v mizérii a již se pomalu dá hovořit o krizi.

Výsledek je pro Olympique také povzbuzením do boje se Stuttgartem v příštím týdnu v rámci milionářské Ligy mistrů. Lyon pocestuje do Německa s vědomím, že pro zachování nadějí na postup musí bezpodmínečně zvítězit a to nebude jednoduché. Monako se tabulkou propadá níž a níž, hlouběji do spodní poloviny tabulky, a prodloužilo svoji sérii prohraných zápasů v řadě na pět.

Šestinásobní šampioni se dostali do vedení už ve dvanácté minutě. Sidney Govou při průniku přepadl přes levého beka hostů Jeremy Berthoda a rozhodčí přes protesty hráčů Monaka nařídil pokutový kop. Brazilský záložník Juninho penaltu bez potíží proměnil a Lyon vedl. O čtyři minuty později to bylo již 2:0. Opět byl v akci Juninho, když přešel přes tři obránce, našel Reveillereho, který překonal Romu v brance Monaka podruhé. Francouský obránce tak vstřelil teprve druhý gól za Lyon. Stade Gerland trochu znejistělo, když čtyři minuty před koncem poločasu snížil na rozdíl jediné branky Monsoreau. Bývalý hráč Lyonu se do sestavy dostal po delší době a trenérovi se za důvěru odvděčil brankou.

Naděje Monaka na remízu po poločase rychle klesly. V osmačtyřicáté minutě Benzema předvedl další ze svých skvělých akcí. Překonal dva bránící hráče Monaka, narazil si s Govouem a levou nohou poslal míč nechytatelně do sítě. Nejlepší kanonýr Ligue 1 tak opět zvýšil náskok na druhého nejlepšího střelce Belliona. Bellion má na svém kontě 7 tref, Benzema je o čtyři branky vpředu. Hvězdný mladík byl nedlouho po své brance střídán Fredem a sklidil postelsk ve stoje.

Lyon vyhrál pátý ze šesti domácích zápasů. Zatím má celkem pětadvacet bodů a minimálně do zítřka, kdy hraje Nancy se Sochaux, je o tři body v čele Ligue 1. Monako je se třinácti body jedenácté.

Autor: Ondřej Štícha

Komentáře (2)

Přidat komentář
HOST*

Milan baroš dal gollllllllllllllllllll

Reagovat
HOST*

boreczeckh

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele