Ligue 1 - preview 8. kola

25.09.2015, 08:33, aktualizováno 27.09.2015, 08:54
Previews
Saint-Étienne se vyhřívá na druhém místě tabulky a pokud porazí Nice, bude jeho manko na vedoucí PSG znovu pouze jednobodové. AS Monaco cestuje do Guingampu, Marseille hostí Angers a Montpellier změří síly s Lorientem...
Olympique Marseille - Angers SCO  (neděle 14:00)
Příští soupeř Liberce v Evropské lize si pořád nevede tak, jak by si představoval. Marseille se drží jen v dolní polovině tabulky a paradoxně je na tom hůře než jeho soupeř, který je v nejvyšší soutěži nováčkem. Angers letos prohrálo jen jednou, takže domácí čeká pořádná fuška, aby naplnili roli favorita.

Ne že by OM musel nějak výrazně panikařit, vždyť neuběhla ani čtvrtina soutěže, pokud si však nechce už zkraje ujet vlak, měl by začít pravidelně vítězit. Jen dvě výhry, navíc proti Troyes a Bastii, které se ve vší úctě k nim rozhodně nedají považovat za top francouzské soupeře, je prostě a jednoduše šeredně málo.

Copak remíza s Lyonem minulý víkend, tu ještě domácí brali. Poslední bodový zisk v Toulouse ovšem již tak slavný nebyl. "Nemyslím si, že ani jeden tým může být spokojený," hodnotil po utkání trenér Míchel. "Hodně věcí bylo proti nám. Ale všechno tohle nás musí posílit do budoucna."

Asi jen těžko se dá svést aktuální nevalnou čtrnáctou pozici na neúspěchy v útoku nebo v obraně. Jako celek si prostě Marseille nevede výsledkově dobře. "Nejsme sice spokojeni se současnou situací, ale víme, kam chceme dojít," pokračoval domácí stratég. "Myslím si, že na evropské poháry máme. Pořád je před námi spousta zápasů."

Marseille měla v posledních dvou zápasech i trošku problém s disciplínou, vždyť jak proti Lyonu, tak v Toulouse dohrávala o deseti hráčích. "Hráči musí být agresivní, samozřejmě v rámci nějakého limitu," říkal Míchel. "Nehrajeme špatně, jen zkrátka nenaplňujeme naše cíle. V zápasech dominujeme, jenže nám chybí efektivita."

I když má Angers o čtyři body více než soupeř, ze Stade Vélodrome bude brát rozhodně jakýkoli pozitivní výsledek. Opatrný a hlavně na jistotu hraný fotbal bez zbytečných chyb hostům prozatím přináší úspěchy. Ve vloženém kole mužstvo Stéphaneho Moulina uhrálo před vlastními fanoušky bezbrankovou remízu s Remeší.

A hostující stratég byl po utkání vlastně spokojený. "Kdybychom měli být zklamaní, že jsme nezvítězili nad někým, kdo remizuje s PSG, pak bychom asi nebyli na správných vlnách," říkal. "Celkově jsme na dobré cestě. Nemáme žádné výčitky, co se výkonu proti Remeši týče. Někdy je rozdíl mezi tím, co chcete a co je naopak ve vašich silách udělat."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.44 - 4.33 - 8.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
EA Guingamp - AS Monaco  (neděle 17:00)
Zajímavou podívanou slibuje střetnutí Guingampu s Monakem. Oba celky od sebe dělí pouhé dva body, oba vyznávají jiné styly a oba myslí na vítězství.

EA Guingamp v týdnu prohrál 0:3 s PSG, ovšem nutno dodat, že z taktického pohledu dlouho předváděl velmi zodpovědný výkon. Dokud jej nesrazily individuální chyby. Těm bude třeba se vyvarovat. Třebaže knížecí klub se v úvodu nového ročníku stále ještě hledá, jakékoliv nedorazy nadále dokáže spolehlivě potrestat.

Viz kupříkladu zaváhání brankáře Jonathana Ligaliho z Montpellieru, který v poslední minutě daroval penaltu, s níž si Fabinho bez problémů poradil a zajistil svému celku tři body. Tenhle zápas rovněž vyšel Bernardu Silvovi a kouč Jardim doufá, že jeho jednadvacetiletý krajan bude ve zlepšujících se výkonech pokračovat.

Svou roli by v tomto případě mohl sehrát taky fakt, že zatímco Jocelyn Gourvennec vedl své hráče od postranní čáry už v úterý, jeho protějšek dirigoval až o dva dny později. "Nemyslím si, že by tohle měla být nějaká velká potíž. Většina z nás je na větší zápasové zatížení zvyklá, takže věřím, že to zvládneme," prohlásil brankář Danijel Subašić, jehož tým dokázal opanovat hned 9 z posledních jedenácti venkovních duelů v rámci Ligue 1.

Už ve čtvrtek na Stade Louis II přijíždí k dalšímu utkání Evropské ligy anglický Tottenham, nicméně hráči i kouč striktně odmítají, že by snad pomýšleli na to, že by proti Guingampu nehráli naplno. "Rozhodně si nechceme nechat utéct soupeře před sebou. K tomuto zápasu rozhodně přistoupíme stejně zodpovědně, jako ke kterémukoliv jinému," dodal odhodlaně Leonardo Jardim.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.25 - 3.10 - 2.38
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Montpellier HSC - FC Lorient  (neděle 17:00)
Montpellier se zatím krčí na samém dně tabulky. To Lorient se pohybuje v jejím klidném středu a doufá, že si připíše čtvrté vítězství v řadě.

MHSC v týdnu smolně prohrálo s Monakem, když v nastaveném čase fauloval ve vápně brankář Jonathan Ligali. "V tom zápase jsme rozhodně nebyli horším týmem. Zasloužili jsme si minimálně remízu, byť i ta je v naší situaci málo," prohlásil trenér Rolland Courbis, přičemž není vyloučeno, že pokud by měl jeho tým proti Les Merlus posedmé v sezoně prohrát, mohl by být odvolán.

Pozici mu navíc rozhodně neusnadňuje fakt, že tři klíčoví hráči - brankář Geoffrey Jourdren a záložníci Morgan Sanson a Jamel Saihi - jsou kvůli zranění nadále mimo hru. Nejistý je rovněž start Mathieu Deplagneho, jehož s největší pravděpodobností opět nahradí Ramy Bensebaini. Ani obrana nefunguje tak spolehlivě, přestože v této řadě má trenér k dispozici všechny hráče.

To Lorient v týdnu přehrál Caen a užívá si slibně se rozvíjející vítěznou sérii. "V týdnu jsme odehráli opravdu dobré utkání," pochvaloval si Sylvain Ripoll. Radost mu dělá především útočné duo ve složení Abdul Warris-Benjamin Moukandjo, které - tak jako celý tým - má velice solidní formu. Nakonec by snad ani nemuselo vadit, že třetí do party, Benjamin Jeannot, výpravu s cílem ztéci tvrz jménem Stade de la Mosson pro zranění stehna zmešká.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.20 - 3.25 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
AS Saint-Étienne - OGC Nice  (neděle 21:00)
ASSE má zatím sezonu rozehranou skvěle. A pokud porazí Nice, nejenže zůstane na druhém místě v těsném závěsu za vedoucím PSG, ale zároveň si vytvoří čtyřbodový náskok na nejbližší pronásledovatele.

OGC v týdnu suverénním způsobem deklasovalo Bordeaux, nicméně Claude Puel se nechal slyšet, že před cestou na Stade Geoffroy-Guichard je třeba míti se na pozoru. Přeci jen v závěru minulého ročníku tam jím vedený tým dostal podobný výprask. Teď však bývalý lodivod Lyonu hodlá co nejvíce vytěžit z dobré nálady, která po drtivém vítězství v šatně panuje.

"Samozřejmě, že to byl naprosto skvělý večer. Výborně jsme reagovali na jejich gól a postupně jsme jednoznačně převzali otěže hry do vlastních rukou. Byl to opravdu povedený zápas, ačkoliv Bordeaux hrálo také dobře. Hodně nám pomohlo vyloučení Crivelliho, o tom žádná. Podstatné je, že máme tři body," nechal se slyšet Puel.

"Zároveň jsem si tím zápasem jenom potvrdil, že tenhle tým může mít velký potenciál, ale musíme takto dobré výkony nadále potvrzovat. V kádru je navíc hodně mladých hráčů, kteří musí mít na paměti, že ve fotbale jsou věci jednou tak a podruhé třeba docela jinak," dodal čtyřiapadesátiletý kouč po druhé výhře v řadě.

A pod jeho slova by se v podstatě podepsal i brankář Mouez Hassen, jenž proti Les Girondins inkasoval pouze z kopačky Jaroslava Plašila. "Máme kvalitní hráče v útoku a o dobrý výsledek se rveme více, než tomu bylo v minulé sezoně," prohlásil. A současně tak vlastně nepatrně poukázal na fakt, že Nice venku ještě neprohrálo.

To Les Verts jsou ještě v mnohem větší pohodě, byť nezřídka vyhrávají o gól, nicméně na to si příznivci pod vedením Christopha Galtiera za ta léta nepochybně už zvykli. "Není to tak, že bychom si nevytvářeli příležitosti. Proti Troyes jsme jich měli poměrně dost, ale holt jsme je nedokázali využít," prohlásil - snad i trochu na svou obhajobu - služebně nejstarší trenér v Ligue 1. Připíše si jeho družina šestou výhru v řadě?
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.73 - 3.60 - 5.25
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
FC Nantes - Paris Saint-Germain  (sobota 17:30)
Stále neporažení Pařížané se pokusí na půdě Nantes přidat další tři body, které by jim zajistily přetrvání na vedoucí příčce. Hodně se očekává zejména od uruguayského kanonýra Edinsona Cavaniho, jemuž se proti Les Canaris obzvláště daří..

Vytáhlý útočník nasázel tradičnímu klubu v kariéře už pět gólů; stejný počet má na kontě i v dosavadním průběhu sezony, což mu stačí na vedení v tabulce střelců. Naposledy proti Guingampu (3:0) se sice neprosadil, málokdo ale pochybuje o tom, že jeho brilantní střelecká forma bude v následujících týdnech pokračovat.

Novináři samozřejmě o Cavaniho bilanci proti dnešnímu soupeři dobře vědí, on sám ale odmítl dělat předčasné závěry. "Z toho, jak jsem dříve hrál proti Nantes, nemůžete nic usuzovat," prohlásil na tiskové konferenci. "Máme prostě skvělý tým plný skvělých hráčů. Každý ví, že hodně soupeřů proti nám hraje vyloženě defenzivně, u některých to ale neplatí a výsledkem jsou otevřenější zápasy, v nichž mají útočníci šanci střílet více gólů."

Současné Nantes ovšem určitě spadá do té první kategorie: zatímco směrem dopředu jsou svěřenci Michela Der Zakariana navzdory letním příchodům kanonýrů Saly a Sigthórssona zatím neškodní, nad vodou je drží právě solidní obranná činnost. I když v září už ani to úplně neplatí. Poslední tři zápasy prohráli Les Canaris shodně 0:2, nebezpečně se přiblížili sestupovému pásmu a v kuloárech se začalo šuškat o budoucnosti přísného kouče.

"Doufám, že nebudeme pouze sledovat PSG, jak hraje," uvedl Der Zakarian. "Nechci na hřišti rezignovaný tým, musíme se aktivně zapojit do zápasu. Kolektivní výkon je naprosto zásadní. Když prohráváte, psychice to nepomáhá; možná jsme si po předsezonní přípravě mysleli, že jsme až moc dobří. Takový je ale život. Teď jsme třikrát prohráli, proti PSG je naším cílem získat minimálně bod."

Co se jeho vlastního osudu týče, zůstává arménsko-francouzský stratég zatím klidný. "Něčím podobným jsem si už prošel, je to prostě součást trenérova života. Lidé mluví o tom, jak dlouho ještě vydržíme, já a (kouč Montpellieru) Courbis. Nemám s tím problém. Z klubu mi nikdo nic nesdělil, to jenom vy (novináři) tyhle věci zmiňujete," zasmečoval.

Vytyčený remízový cíl by pro Les Canaris nemusel být úplnou utopií - PSG bude sice vysokým favoritem, poslední výhře nad Guingampem však předcházely ztráty s Bordeaux a Remeší. Na druhou stranu se domácí kromě Cavaniho musí obávat i uzdraveného Ibrahimovice, který proti EAG konečně otevřel svůj letošní střelecký účet a na klubového rekordmana Pauletu (109 gólů) už ztrácí pouze dva zásahy.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 11.00 - 4.50 - 1.33
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SC Bastia - Toulouse FC  (sobota 20:00)
Velice důležitý zápas čeká na Bastii a Toulouse, dva týmy, které jsou součástí početné skupinky visící těsně nad pásmem sestupu (spolu s Lille, Bordeaux a Nantes). Sedm bodů ze sedmi zápasů skutečně není moc, takže zlepšení je na obou stranách vyloženě žádoucí..

Domácí Bastia přitom nezačala sezonu vůbec špatně, po třech kolech držela neporazitelnost, jenže od té doby už nepřidala ani bod a naposledy v Lyonu prohrála po krotkém výkonu počtvrté v řadě (0:2). Ani Les Gones se předtím bůhvíjak nedařilo, ve vzájemném zápase však byli suverénně lepším týmem a tři body si zajistili naprosto bez problémů. Kouč Ghislain Printant sice na tiskové konferenci své hráče podpořil, je však jasné, že pokud se Korsičané nechtějí zamotat do vážných sestupových starostí, musí na hřišti hodně přidat.

Klíčem k úspěšné sezoně bude neztrácet zbytečné body doma na Furiani, a zápas s Toulouse spadá přesně do oné kategorie potenciálně klíčových duelů s přímou konkurencí. Bude zajímavé sledovat, jak si domácí obrana poradí s ofenzivními hrozbami Wissamem Ben Yedderem a Martinem Braithwaitem; doposud Bastia inkasovala třináct gólů, což je druhé nejvyšší číslo v celé soutěži. Děravější defenzivu má už pouze Troyes.

Toulouse má mezitím úplně jiné problémy - svěřenci Dominique Arribagého nehrají vůbec špatně a dokonce ani nemívají problémy dostávat se do vedení. Jenže jedna věc je vstřelit úvodní gól a něco zcela jiného následnou výhodu udržet. Nezkušený, místy příliš naivní, takticky rozháraný a nesourodý tým tak zbytečně poztrácel už ohromné množství bodů, naposledy doma proti Marseille (1:1). Výhra nad Les Phocéens by přitom znamenala obrovskou psychickou vzpruhu; nakonec však Arribagému a jeho hráčům zbyly pouze oči pro pláč, i když před výkopem by v Okcitánii bod nejspíš brali.

"Jsem ohromně naštvaný," nebral si mladý kouč servítky. "Je prostě neuvěřitelné, že jsme nedokázali vyhrát, když jsme až do samého závěru vedli a navíc hráli přesilovku. Nemyslím si, že bychom praktikovali fyzický fotbal, přesto jsme ale posbírali už pět červených karet," poukázal na divoký závěr posledního zápasu, kde nejprve Marseille přišlo o vyloučeného Benjamina Mendyho, následně jej však na druhé straně doprovodili Francois Moubandjé a Steeve Yago.

"Je to strašná ostuda. Kdybychom dohráli v plných, zvítězili bychom," vztekal se Arribagé. "Je to úplně stejné jako minulý víkend v Bordeaux. Musíme prostě výrazně zapracovat na koncích zápasů. Už jsem toto téma v kabině nadnesl, ale evidentně to nestačilo. Nehráli jsme nejlépe, jak umíme, ale přesto jsme mohli - a měli - porazit Marseille," zakončil hořce.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.90 - 3.10 - 2.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Girondins Bordeaux - Olympique Lyon  (sobota 20:00)
Tak mizerný zápas fotbalisté Bordeaux opravdu dlouho nezažili, ve vloženém kole na půdě Nice utrpěli debakl 1:6. Napravit tenhle výsledek nebude pro mužstvo Willyho Sagnola vůbec jednoduché. Nejenže od kruté porážky uběhla jen krátká doba a vzpomínky jsou velmi čerstvé, v cestě totiž nyní bude stát ambiciózní Lyon.

Les Girondons mohl alespoň těšit fakt, že se na jihu Francie trefil po více jak dvou letech český záložník Plašil. Byl to ovšem jediný světlý moment celého utkání. Šest inkasovaných branek, vyloučení Crivelliho, propad až na šestnácté místo tabulky. Pořádně hořký den. "Bylo to skutečné ponížení," smutnil domácí stratég.

Šest branek Bordeaux mimochodem obdrželo v Ligue 1 jen jednou jedinkrát, a to v roce 1995 od Monaka. V evropských pohárech tomu tak bylo proti Parmě před šestnácti lety. "Jsme zpátky pevně nohama na zemi," přiznával Sagnol. "Po zápase v šatně proběhla dlouhá výměna názorů. I když jsme věděli, že řešení nenajdeme okamžitě."

Domácí nemají moc času přemýšlet, proč se jim úvod do sezóny tak nevydařil a proč mají na kontě jen jedno vítězství ze sedmi úvodních kol. Už příští čtvrtek zajíždějí v rámci Evropské ligy do Kazaně. "Vždy jsem říkal, že náš tým nemá potřebné zkušenosti. Když nefunguje hlava, máme problémy," dodával Sagnol.

Že by byl Olympique zrovna oblíbeným týmem pro Bordeaux, to rovněž říci nemůžeme. Hosté, povzbuzeni o minulý skalp nad Bastií, se svým soupeřem neprohráli už pětkrát v řadě, přičemž si ze západu Francie odvezli v posledních třech sezónách vždy všechny body. Jednou díky suverénní výhře 4:0, o dva roky později dokonce díky triumfu 5:0.

OL je na tom sice podstatně lépe než jeho soupeř, i tak si možná vedení přálo přece jen suverénnější výsledky. "Proti Bastii jsme na výhru netrpělivě čekali. V některých oblastech hry máme stále rezervy," uvedl obránce Christophe Jallet. "Nebyl to náš nejlepší výkon, ale vlastně jsme navázali na zápas s Marseille. Zlepšili jsme se."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.40 - 3.00 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SM Caen - GFCO Ajaccio  (sobota 20:00)
Jako by si nováček Gazélec Ajaccio začínal zvykat na nejvyšší soutěž. V posledních několika zápasech herně vyloženě nepropadl, jen výsledkově to zatím nevypadá dobře. Naposledy byli hosté hodně blízko vůbec své první výhře proti Rennes. Teď se pokusí o její získání v Caen, které naopak ve vloženém kole nijak nezářilo.

Remíza s Rennes znamenala pro svěřence Thierryho Laureyho teprve druhý bod v sezóně. Díky ní se alespoň posunuli z posledního místa na předposlední. Jenže v kontextu celého střetnutí byl konečný nerozhodný stav málo, o premiérové vítězství v Ligue 1 totiž přišli až gólem Sia v poslední minutě.

Laurey své zklamání neskrýval. "Ano, cítím se tak. Hráli jsme dobře. Naším cílem bylo po vstřelení branky umět hrát na protiútoky. Drželi jsme se dobře," hodnotil sklesle. "Rennes nebylo nijak nebezpečné. Ta ztráta je prostě k vzteku za těchto okolností. Ale zlepšujeme se, hledíme do budoucna."

Caen sice bude v tomhle duelu favoritem, na svého soupeře by si ale opravdu mělo dát pozor. Pokud předvede tak bídný výkon jako ve středu v Lorientu, nemuselo by k úspěchu vůbec dojít. "Hráli jsme dobře jen deset minut. Na hřišti byl vidět povětšinou velký nepořádek," čertil se kouč Patrice Garande.

Domácí si zatím nemůžou stěžovat na postavení v tabulce. Po sedmi kolech jsou s dvanácti body sedmí, daleko od sestupových starostí. Až na hodně nevydařené střetnutí s Lyonem a nynější výkon na půdě Les Merlus si vedou velmi slušně. GFCO naposledy před vlastními fanoušky přivítali v roce 2013, tehdy slavili výhru 2:1 ještě v rámci Ligue 2.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.80 - 3.40 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Stade Rennes - ES Troyes  (sobota 20:00)
Poněkud rozpačitá nálada vládne v táboře Rennes: bretaňský tým se sice stále drží na dostřel čelu tabulky a jeho neporazitelnost po jediné prohře v 1. kole zůstává nepřerušena, upachtěná remíza 1:1 na půdě nejslabšího nováčka GFC Ajaccio však ambicím kouče Philippa Montaniera příliš nevyhovuje. O nápravu se Giovanni Sio a spol. pokusí doma proti Troyes..

Rennes přes léto mohutně posilovalo, právě Sio ale zatím září nejvíce; to jeho vyrovnávací trefa ze samého závěru rozhodla o tom, že si Gazélec překvapivě nepřipsal první letošní ligové vítězství, a celkově nasázel kanonýr z Pobřeží slonoviny už čtyři branky. Zejména díky němu se Les Rouge et Noir drží po sedmi kolech na výtečné třetí příčce, pouhé tři body za vedoucím PSG a s dvoubodovým náskokem na skupinku čtyř klubů vedenou Lyonem.

Sám Montanier remízu na Korsice za nějakou ostudu nepovažuje. "Získali jsme cenný bod z těžkého utkání. (Gazélec) se neustále zlepšuje, očekávali jsme, že to nebude lehké. V nastavení první půle jsme smolně inkasovali, po změně stran jsme vyvinuli velký tlak a vytvořili si několik šancí. Osmnáct střel na branku mluví za vše, zatlačili jsme je do vápna. Není náhodou, že dáváme většinu gólů ve druhých poločasech. Nikdy se nevzdáváme," prohlásil.

Zápas s Troyes by mohl být v mnoha ohledech podobný: také svěřenci Jeana-Marka Furlana jsou v letošní sezoně ligovými nováčky, a také jim se zatím vůbec nedaří. Naposledy prohráli doma se Saint-Étienne (i když o výsledku rozhodla jediná vlastní branka Thomase Ayasseho), stejně jako Gazélec stále čekají na premiérový tříbodový úspěch, a na osmnáctém místě ztrácí na nejbližší týmy už čtyři body.

"Saint-Étienne nás přehrálo úplně ve všech oblastech, byli jednoduše mnohem lepší než my," přiznal Furlan, který se nijak netají tím, že ho neúspěšný start zaskočil. Už dříve prohlásil, že jeho svěřenci na první ligu v současném rozpoložení nemají, a poslední zápas mu náladu příliš nezvedl. "Bojujeme, hrajeme jako tým, ale chybí nám spousta důležitých ingrediencí. Jsou tam viditelné limity. Potřebujeme se zlepšit, nemáme jiskru," povzdechl si.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.57 - 3.80 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Stade Reims - Lille OSC  (pátek 20:30)
Páteční předehrávka osmého kola francouzské nejvyšší soutěže na první pohled příliš atraktivně nepůsobí: Lille má sice nejlepší obranu v soutěži, ale zároveň také jeden z nejslabších útoků, a domácí Remeš zase v týdnu v nezáživném zápase remizovala v Angers 0:0. Kouč Olivier Guégan nicméně věří, že jeho svěřenci proti Dogám oslaví tři body..

Hosté budou mít jednu velkou výhodu - na rozdíl od svého soupeře totiž hráli naposledy o víkendu, vložené kolo se jich netýkalo. Hráči Remeše by proto měli být výrazně unavenější. Guégan si však vytyčil jasný cíl: uchovat dosavadní domácí neporazitelnost.

Na Delaune už padly Marseille i Lorient a nechybělo mnoho k tomu, aby se k nim přidalo i mocné PSG; to minulý víkend remizovalo v Remeši 1:1. Pokud k tomu přidáme celkovou čtyřzápasovou sérii bez porážky, je zřejmé, že domácí sebevědomí má pevný základ. Na druhou stranu Lille naposledy předvedlo velice dobrý výkon v Rennes (1:1), kde bylo lepším týmem a mohlo i vyhrát.

"Když hrajeme před vlastními fanoušky, vždy chceme získat všechny tři body, a proti Lille tomu nebude jinak," prohlásil odhodlaný Guégan, který si nedělal velkou hlavu ani ze ztráty v Angers: "Tyto náročné týdny, kdy hrajeme hodně zápasů za sebou, jsou fyzicky velice vyčerpávající. Bod z Angers bereme, je to dobrý výsledek, ale teď ho musíme doma potvrdit. Tento zápas je pro nás velmi důležitý."

Lille dosud pustilo pouze dva góly, hodně velký podíl na tom ale měly výkony zkušeného gólmana Vincenta Enyeamy, který si dnes odpykává disciplinární trest; mezi tyčemi jej proto nahradí buď další veterán Steeve Elana nebo Mike Maignan, který dochytal zápas v Rennes. Mimo hru jsou také záložníci Florent Balmont a Adama Soumaoro, Guégan však nepočítá s tím, že by soupeř byl dnes nějak výrazně slabší než jindy.

"Očekávám velice těžký zápas zejména po fyzické stránce, protože Lille má velice atletický tým. Hrají opravdu intenzivně," nechal se slyšet. "Jejich systém jim umožňuje postavit najednou šest nebo sedm defenzivně laděných hráčů. Jejich taktika je velice účinná, nedávají soupeřům žádný prostor. Pokud chceme uspět, musíme se především dobře pohybovat po hřišti," zakončil.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.70 - 3.00 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain752013:317
2.AS Saint-Étienne751110:516
3.Stade Rennes742111:614
4.Olympique Lyon73319:312
5.Stade Reims733110:612
6.Angers SCO73317:412
7.SM Caen74038:1012
8.OGC Nice732216:1011
9.FC Lorient732210:911
10.AS Monaco73229:1011
11.EA Guingamp73045:99
12.Olympique Marseille722312:78
13.Lille OSC61412:27
14.Toulouse FC71428:107
15.SC Bastia72149:137
16.Girondins Bordeaux71428:127
17.FC Nantes62132:67
18.ES Troyes70344:143
19.GFCO Ajaccio70252:92
20.Montpellier HSC70164:111

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
Langi

Na Bordeaux prosim utok Kalulu - Cornet

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
Langi

Twl zas jednou mame hrat se silnejsim tymem a sme totalne v prdeli

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Langi

Hezky...totalne si nas mazou na chleba

Reagovat
Pyroman

Lyon jede

Reagovat
Langi

Ghezzal

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele